نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 402254
تکدیب یک شایعه تلگرامی؛ نگران عوارض واکسن آنفلوآنزا نباشید
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۷
 با فرارسیدن فصل سرما و موج بیماری آنفلوآنزا، گرایش به تزریق واکسن این بیماری هم افزایش می یابد، در چنین شرایطی طی هفته های اخیر پیامی در تلگرام دست به دست می چرخد که ادعا می کند دریافت واکسن آنفلوآنزا برای کودکان بیماری نادر و بدخیمی به نام «میلر فیشر» به همراه دارد و  همین پیام کافی است که برخی دچار تردید و نگرانی شوند و بعضاً با وجود در معرض خطربودن از تزریق واکسن اجتناب کنند.
 
سرماخوردگی تب کودک آنفلوآنزا بیماری کودک

به گزارش سلامت آنلاین، در این پیام تلگرامی مادری به نام فریبا ادعا می کند امیربابک، فرزند هشت ساله اش به علت تزریق واکسن آنفلوآنزا به سندرم «میلرفیشر» مبتلا شده و به سبب تحلیل توان ماهیچه ای و حرکتی مدتی در بیمارستان بعثت همدان بستری بوده و آنجا تشخیص نداده اند  بیماری کودکش چه بوده  و  از طریق دوستی می فهمند  پسرشان به بیماری نادر میلر فیشر مبتلا شده که عارضه ناشی از تزریق واکسن آنفلوآنزا بوده  است و  از مردم  می خواهد برای کودکان خود این واکسن را  تزریق نکنند. برخی مخاطبان فضای مجازی نیز بدون توجه به درست یا نادرست بودن پیام آن را بازنشر کردند و این شائبه را به وجود آوردند که تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان خطرات زیادی دارد.
اولین نکته در باره این پیام آن است که ابتدا بدانیم آیا فردی به نام امیر بابک  ۸ ساله با چنین عارضه ای در این بیمارستان بستری بوده است یا خیر؟

حمید کیانی فتوت، مدیر مرکز آموزشی، درمانی تخصصی و فوق تخصصی بعثت همدان در پاسخ به پرسش سلامت آنلاین می گوید: هر سال با نزدیک شدن به فصل سرما این قبیل شایعات مطرح می شود و مانند سال گذشته عده ای از فضای به وجود آمده سوءاستفاده می کنند.
وی می افزاید: براساس منطق و پروتکل ابلاغی پیش از سرد شدن هوا کار واکسیناسیون آنفلوآنزا انجام می شود و از هفته گذشته این کار در بیمارستان بعثت آغاز شده است.

مدیر این مرکز درمانی با رد شایعه اخیر اظهار می دارد : موردی با این مشخصات تاکنون به بیمارستان ما مراجعه نداشته است؛ این موارد در صورت مشاهده براساس دستورالعمل های موجود بلافاصله به بیمارستان سینا ارجاع می شوند تا به صورت ویژه بیمار تحت مراقبت و درمان قرار بگیرد.

  ریسک ابتلا به میلرفیشر بسیار اندک است

میلرفیشر یا «سندروم گیلن باره» اختلالی نادر است که به تخریب اعصاب محیطی و فلج عضلات بالارونده منجر می شود.
دکتر سارا توکلی متخصص بیماری های عفونی در این باره به سلامت آنلاین می گوید: علت این بیماری بدرستی روشن نیست ولی در دو سوم موارد از یک عامل ویروسی مانند سرماخوردگی یا آب آلوده ناشی می شود. از سوی دیگر سندرم گیلن باره هنگامی رخ می دهد که سلولهای عصبی توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار می گیرند که نتیجه آن ایجاد احساس گزگز و کرختی در دست ها و پاها و در برخی موارد فلج کل بدن است.

وی با بیان اینکه میزان واقعی افزایش ریسک ابتلا به این بیماری بسیار اندک است، می افزاید: مطالعات علمی و تحقیقاتی نشان می دهد این بیماری در برخی افراد بدون توجه به اینکه آیا واکسینه شده اند یا خیر رخ می دهد با این وجود تنها از هر یک میلیون نفر فقط ۱/۵نفر به دلیل واکسیناسیون به این سندرم دچار می شوند.

این متخصص بیماری های عفونی می گوید: تزریق واکسن آنفلوآنزا در کسانی که سابقه واکنش آلرژیک به مواد موجود در واکسن مانند تخم مرغ دارند یا در زمان تزریق دچار تب یا عفونت حاد هستند، به هیچ عنوان توصیه نمی شود. از سوی دیگر تزریق واکسن برای افرادی که سابقه سندرم میلرفیشر دارند و نیز شیرخواران زیر۶ ماه ممنوع است.

دکتر توکلی در پایان تاکید می کند: تزریق همگانی واکسن ضرورتی ندارد ولی افراد حساس و گروه های در معرض خطر باید در فرصت باقی مانده تا آغاز سرما نسبت به دریافت واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند تا از تعداد مبتلایان به این بیماری کاسته شود.    

 چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

تزریق واکسن آنفلوآنزا براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی «برای نیمکره شمالی» پس از تصمیم مقامات ملی در فاصله زمانی یکساله قابل انجام است. به گفته متخصصان، تزریق این واکسن به ویژه برای افرادی که در صورت ابتلا به آنفلوآنزا در معرض عوارض آن قرار دارند از جمله بزرگسالان مبتلا به بیماری های مزمن قلبی و ریوی مانند آسم، افراد مبتلا به بیماری های مزمن متابولیک مانند دیابت ملیتوس، مبتلایان به اختلالات مزمن کلیه، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و بیمارانی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند سایتواستاتیک، کورتیکواستروئیدها یا رادیوتراپی استفاده می کنند و همچنین کودکان و نوجوانان ۶ماه تا ۱۸سال به خصوص آنهایی که ترکیبات استیل سالیسیلیک اسید برای مدت طولانی مصرف می کنند توصیه می شود. علاوه بر موارد ذکر شده تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افراد ۶۵سال و بالاتر بدون در نظر گرفتن شرایط سلامتی آنها ضروری است.   

جالب اینکه بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی و تایید متخصصان بیماری های عفونی واکسن آنفلوآنزا حاوی ویروس های غیرفعال است، از این رو براساس گزارش های جهانی تا آوریل ۲۰۱۶ هیچ عارضه ناشی از تزریق در دوران بارداری و شیردهی بر روی مادر، جنین و فرزند منتشر نشده است.

عوارض جانبی و موارد منع تزریق واکسن آنفلوآنزا
عنوان عارضه شایع ترین نشانه پس از تزریق 
اختلالات سیستم عصبی سر درد
اختلالات پوست و بافت زیر جلدی تعریق
اختلالات عضلانی، اسکلتی و بافت همبند درد عضلات ، درد مفاصل
اختلالات عمومی و مشکلات محل تزریق تب، لرز، ضعف و خستگی بعلاوه واکنش های موضعی شامل: سرخی، ورم، درد، اکیموز و سختی محل تزریق
موارد منع تزریق حساسیت به هر یک از ترکیبات فعال یا جانبی دارو شامل: تخم مرغ و پروتئین های آن، فرمالدئید، ستیل تری متیل آمونیوم، بروماید، پلی سوربات۸۰ یا جنتامایسین
توضیح مهم: عوارض ذکر شده در این راهنما معمولاً طی یک تا دو روز بدون درمان برطرف
می شوند.


منبع: گزارش مطالعات بالینی اثر تزریق واکسن آنفلوآنزا / سال ۲۰۱۶ –
 
کلمات کلیدی : واکسن آنفلوآنزا +سرما خوردگی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۲:۵۱:۵۹
اتفاقا چون بحث ایمنی و غیر فعال کردن ایمنی بدن یا ایمنولوژی است، خیلی قضیه جدی است و تنها افرادی که خودشان مشکلات ایمنی دارند مانند بیماران سرطانی و غیره آنهم با تایید پزشک متخصص بایستی این واکسن را بزنند. لذا اینکه در ایران مثل نقل و نبات دارو میخوریم یا واکسن آنفولانزا میزنیم اصلا کار درستی نیست و حرفهای این مادر کاملا درست است. یک نکته مهم هم این است که شما وقتی واکسن بیماریهای ضعیف شده را می زنید ( مثل واکسنهای کودکان و نوزادان) حتما تب ولو به صورت خفیف دارید اما این واکسن اصلا تب هم ندارد که نشانگر خیلی موضوعات جدی است و فقط و فقط برای افرادی خاص خوب است و نه عامه مردم... (3973384) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.