نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 499456
مهاجرت در ایران تغییر شکل داده است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۸
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مهاجرت از حالت روستا به شهرها به حالت جابه‌جایی درون شهری و ایجاد پدیده حاشیه‌نشینی تغییر کرده است.
 
محمدسعید ایزدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نتایج سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ نشان جابه‌جایی جمعیت به شکل عظیم و گسترده‌ی سابق دیگر وجود ندارد. البته جابه‌جایی درون شهری به سمت نواحی حاشیه‌ای هم‌چنان پابرجاست که سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید در این راستا اعمال شود.

وی افزود: تا پیش ازدولت یازدهم، اقدامات در حوزه بازآفرینی شهری صرفا به بحث درمان توجه داشت اما دولت تدبیر و امید برای اولین بار به موضوع پیش‌نگری و پیش‌بینی همزمان با درمان پرداخت. با راه‌اندازی کارگروه پیش‌گیری و پیش‌نگری از ایجاد مناطق حاشیه‌نشین که محوریت آن بر عهده قوه قضاییه بود توفیقات خوبی به دست آوردیم. قوه قضاییه با راه‌ندازی یک کارگروه با مشارکت سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان ملی زمین و مسکن و وزارت کشور شرایطی را برای پیشگیری از گسترش نواحی فراهم کرد.

به گفته ایزدی، در کارگروه پیش‌گیری، مباحثی همچون کمربند سبز، جلوگیری از تصرفات غیرقانونی، توجه به آسیب‌های اجتماعی و غیره مورد توجه قرار گرفت که ادامه دارد و ما نیز با قوت دنبال آن هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اقدام دیگر، تشکیل کارگروه ساماندهی روستاهای واقع در حریم کلانشهرها است. بالغ بر ۳۷۰۰ روستا در حریم شهرها قرار دارد که بزرگ‌ترین تهدید در بحث حاشیه‌نشینی، محسوب می‌شود؛ زیرا به دلیل تداخل مسوولیت روستاها با شهرداری‌های کلانشهرها و عدم انسجام مدیریت آنها که دست بخشداری‌ها است مهم‌ترین فرصت برای مهاجرین است که آن‌جا را تصرف کنند.

ایزدی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون حریم شهرها از قلمرو مدیریت شهری خارج است اما از شهر مادر تغذیه می‌کنند و بستری برای نواحی نابسامان شده‌اند. به همین منظور در پی راه‌اندازی برنامه جامع برای حریم شهرها هستیم. کار ما این است که ۳۷۰۰ روستا را مدیریت کنیم که از تصرف غیرقانونی جلوگیری شود.

وی با بیان این که لازمه‌ی ساماندهی روستاها همکاری و تلاش‌هایی خارج از حیطه مسوولیت عمران و بهسازی شهری است گفت: در حال حاضر دغدغه مقام معظم رهبری و رییس جمهور، فقرزدایی است. به همین منظور باید همه دستگاه‌ها تلاش کنند تا شرایط معیشت مردم بهتر و جلوی علت اصلی مهاجرت به کلان‌شهرها گرفته شود. بنابراین دولت دوزادهم با باید برنامه‌ای برای کاهش فقر ارایه کند. همه عواملی که باعث شکل‌گیری سکونت‌گاه‌های غیررسمی می‌شود نیز ذیل این برنامه قرار خواهد گرفت.
 
کلمات کلیدی : مهاجرت + جمعیت
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۱۳:۲۲:۴۸
دهاتی ها سرازیرشدندبه کلان شهرها قوانین شهری رابه هم ریختند ته مانده هاشون هم دارندمیاندامادرشهرها مسکن گران است به حاشیه شهرها میروند جالبه صبح ها بامترومیاندشهر غروب که میشه شروع میکنندبه بازگشت وتاپاسی ازشب ترافیک به حدی است که آدم رابه وحشت می اندازد.خیابان ازهرطرفش ماشین وموتور درجهت خلاف جان عابرین راتهدیدمی کندتابع هیچ قانونی هم نیستند. (4508892) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۷ ۱۰:۱۱:۵۵
آخه دیگه کسی تو روستاها نمونده که!همه تو این ده پونزده ساله از روستا به شهرها بالاخص به تهران کوچ کردند.من نمیدونم با این روند مهاجرت به پایتخت و خالی از سکنه شدن الباقی استانها آینده کشورمون چه خواهد شد... (4510372) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۸ ۰۸:۳۰:۰۴
برون کوچی به درون کوچی تبدیل شده چون دیگه کسی در خارج از کلانشهرها بالاخص پایتخت نمانده که بخواهد به آن کوچ کند!
این حجم مهاجرت لجام گسیخته سخت خطرناک و مشکل آفرین است.باید فکری برای علاج عاجل آن نمود (4511907) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.