توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 495955
وزیر نیرو: خاموشی نظام مند و کمبود تولید برق نداریم
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۳۴
چیت چیان با بیان اینکه خاموشی نظام مند و کمبود تولید برق نداریم، گفت: این روزها هزار و سیصد مگاوات صادرات برق داریم، لذا در کشور تولید برق به اندازه کافی وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،حمید چیت چیان وزیر نیرو با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما به تبیین فعالیت های این وزارتخانه پرداخت.

خاموشی نظام مند و کمبود تولید برق نداریم
 وزیر نیرو در ابتدای اظهاراتش با بیان اینکه خاموشی نظام مند و کمبود تولید برق نداریم، گفت: این روزها هزار و سیصد مگاوات صادرات برق داریم، لذا در کشور تولید برق به اندازه کافی وجود دارد.

وی در رابطه با میزان رشد مصرف برق خانگی و صنعتی در کشور بیان داشت: به طور متوسط از ابتدای امسال حدود ۷/۵ درصد افزایش مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم، اما خوشبختانه مصرف برق صنعتی ما ۱۱/۳ درصد افزایش پیدا کرده که این نشان دهنده آن است که چرخ صنعت به حرکت درآمده  و لذا برق بیشتری را مصرف کردیم.

وزیر نیرو در پاسخ به این سوال که در صرفه جویی، بیشترین همکاری را مردم داشتند یا دوایر دولتی و نهادهای حاکمیتی نیز بیان کرد: میزان توان مصرفی کشور ۵۵ هزار مگاوات است و ما توانستیم بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ مگاوات مدیریت مصرف داشته باشیم.

 وی با اعلام اینکه در ابتدا صنایع، بعد کشاورزان و سپس عموم مردم در رابطه با مدیریت مصرف برق با وزارت نیرو همکاری داشتند گفت: از ابتدای امسال شروع به بستن قرارداد با صنایع کردیم تا آن ها تعطیلات خود را در فصلی قرار دهند که اوج مصرف برق است تا ما نیز راحت تر بتوانیم پاسخگوی افزایش مصرف برق کشور باشیم.

چیت چیان ادامه داد: با کشاورزان متعددی در سراسر کشور قرار داد بستیم که اگر آن ها بین ساعت ۱۲ ظهر تا ۴ عصر، پمپ های آب خود را خاموش کنند در عوض مقدار برقی که آن ها در بیست ساعت بقیه شبانه روز استفاده می کنند مجانی خواهد بود.

وزیر نیرو تصریح کرد: این حرف که دستگاه های دولتی کمتر به سمت صرفه جویی می روند، شاید به جهتی درست باشد! چون مصرف کنندگان در اداره ها خود هزینه های مصرف را پرداخت نمی کنند، لذا طبیعی است که خیلی مراقب میزان مصرف انرژی نباشند.

وی افزود: در عین حال در یک ماه اخیر دولت مصوباتی داشت که بر اساس آن تمام ادرات موظف هستند، پس از اتمام ساعت کاری سیستم های سرمایش خود را خاموش کنند که خوشبختانه در این زمینه همکاری های بسیار مناسبی صورت گرفت.

 وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: اینکه کمبود تولید برق نداریم به معنای این نیست که نیازمند سرمایه گذاری در توسعه تولید نیستیم، بلکه

وزیر نیرو تصریح کرد: این حرف که دستگاه های دولتی کمتر به سمت صرفه جویی می روند، شاید به جهتی درست باشد! چون مصرف کنندگان در اداره ها خود هزینه های مصرف را پرداخت نمی کنند، لذا طبیعی است که خیلی مراقب میزان مصرف انرژی نباشند.

وی افزود: در عین حال در یک ماه اخیر دولت مصوباتی داشت که بر اساس آن تمام ادرات موظف هستند، پس از اتمام ساعت کاری سیستم های سرمایش خود را خاموش کنند که خوشبختانه در این زمینه همکاری های بسیار مناسبی صورت گرفت.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: اینکه کمبود تولید برق نداریم به معنای این نیست که نیازمند سرمایه گذاری در توسعه تولید نیستیم، بلکه باید سال به سال نیروگاه های جدیدی را وارد مدار کنیم.

چیت چیان با اعلام اینکه در چهار سال گذشته حداقل حدود ۸ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده است و سالانه باید تا ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز وارد مدار شود، اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین محدودیت ما در بخش انتقال و فوق توزیع برق است که در این شرایط، در جاهایی که مصرف برق به یکباره بالا می رود موجب می شود ظرفیت خطوط انتقال و فوق توزیع با افت ولتاژ مواجه شود و این افت ولتاژ نیر در برخی مناطق منجر به خاموشی می شود.
 
در شبکه توزیع برق حدود ۱۰/۷ درصد تلفات برق داریم
وزیر نیرو همچنین با اعلام اینکه هم اکنون در شبکه توزیع برق حدود ۱۰/۷ درصد و در شبکه انتقال حدود ۳ درصد تلفات برق داریم گفت: رقم ۱۰/۷ درصد به سادگی به دست نیامده، بلکه در طی چهار سال گذشته فعالیت بسیار گسترده و متمرکز بر این بحث صورت گرفته که توانستیم این رقم را از ۱۵/۲ درصد به ۱۰/۷ درصد برسانیم و توانستیم چهار و نیم واحد درصد، میزان تلفات در شبکه را کاهش دهیم.

 وی خاطر نشان کرد: در سال های اخیر به دلیل محدودیت در سرمایه گذاری، اگر کاهش تلفات و مدیریت مصرف را نداشتیم با خاموشی های بسیار جدی مواجه می شدیم.

 چیت چیان افزود: متوسط راندمان نیروگاه های کشور نیز تا یکی دو سال قبل ۳۷ درصد بود که خوشبختانه این رقم هم اکنون به ۳۸ درصد رسیده و طی برنامه ششم توسعه نیز باید به ۴۲ درصد برسد.

 وزیر نیرو با بیان اینکه طبق پیش بینی‌های  برنامه توسعه پنجم و آن چه که در برنامه ششم در حال اجرا است، هدف گذاری شدن سالانه ۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه می‌شود، گفت: در سال ۸۹ حدود چهار هزار و اندی مگاوات نیروگاه جدید به مدار آمد، اما با توجه به عدم اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه ، امکان سرمایه گذاری تا جایی پایین آمد که در سال ۹۴ توانستیم تنها ۹۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کنیم.

 وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه این روند کاهشی رو به افزایش است و ما در سال ۹۵ توانستیم حدود ۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کنیم و در کنار به مدار آوردن نیروگاه های جدید با روش‌های مهندسی که در کشور ابداع شد، امسال توانستیم از ظرفیت‌های تولید، برق بیشتری را تولید کنیم .

 چیت چیان با تاکید بر اینکه عمده سرمایه گذاری در این بخش توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و ما نیز سعی کردیم از طریق صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاری خارجی کاری کنیم که علی رغم محدودیت های مالی، منابع جدیدی را خلق کنیم، گفت: هم اکنون حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکاریم، اما علی رغم تاخیر در پرداخت ها سوخت و سازی وجود ندارد.

 وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه با افزایش نرخ رشد اقتصادی نیازمند این هستیم که برق بیشتری تولید کنیم، اظهار داشت: پیش بینی‌های لازم در این رابطه انجام شده به طوری که سعی داریم در سال های بعد ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کنیم. اما در کنار این اقدام، هدف گذاری بسیار جدی دیگر کاهش مصرف برق و جلوگیری از مصارف غیر معقول است.
 
کلمات کلیدی : کمبود برق ، خاموشی ، مصرف برق ، برق صنعتی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.