نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 497052
توطئه ترامپ و کنگره برای نابودی برجام؛ از افزایش تحریم‌ها تا سندسازی و فشار به یوکیا آمانو
بخش بین الملل الف، 9 مرداد 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۰
دونالد ترامپ برای توافق هسته ای ایران با 1+5، شمشیر را از رو بسته است. ترامپ همواره در سخنرانی های خود چه قبل از ریاست جمهوری و چه بعد از آن به شدت از برجام انتقاد کرده و آن را «بزرگترین اهدایی تاریخ آمریکا به ایران» و « بدترین توافق در تاریخ آمریکا» معرفی کرده است.

در سیاست آشفته آمریکا در دوران ترامپ، ظاهراً توافق هسته ای ایران تنها موضوعی است که هر دو جناح جمهوری خواه و دموکرات در ایالات متحده که در کنگره حضور دارند با دولت ترامپ درباره آن هماهنگی دارند. تائید این سخن نیز آرای بالای کنگره به مصوبات تحریمی ایران و البته وجود طرح های فراوان که در نوبت تصویب هستند، می باشد. این در حالی است که مثلاً در موضوع «اوباما کر» و یا روسیه هرگز چنین اجماعی در کنگره و کاخ سفید وجود ندارد. همین امر قدرت مانور سیاست تهاجمی آمریکا علیه ایران را افزایش داده است.

اما با وجود این اجماع نظر در آمریکا، از آن جا که توافق هسته ای بین ایران و کشورهای 1+5 به امضا رسیده ایالات متحده بدلیل تبعات ناخواسته، چندان رغبتی به از بین بردن آن در همان مرحله اول ندارد. در این راستا سناتور باب کورکر، رئیس کمیته سیاست خارجی عنوان می کند: نباید اول ایالات متحده از برجام خارج شود چرا که با این کار پشتیبانی اروپایی ها را از دست می دهد. کورکر تاکید دارد که ایالات متحده می بایست با اعمال فشارهای فزاینده حکومت ایران را مجبور کند اولین کشور باشد که از توافق خارج می شود.

یکی از راه های آمریکا برای تحریک ایران به خروج از برجام، اعمال تحریم های متعدد می باشد و همان طور که گفته شد تحریم های فراوانی در دستور کار کنگره و کاخ سفید قرار دارد.

 در این بین البته برخی نیز به این امر معتقد می باشند که دولت آمریکا هرگز بدنبال کنار گذاشتن توافق هسته ای نبوده بلکه بدنبال تشدید فشار برای مذاکره مجدد و از بین بردن امتیازات داده شده به ایران و اعمال محدودیت های دیگر می باشد.

نکته مهم این است که بهانه پیگیری هر کدام از سناریوهای بالا می بایست اثبات عدم پایبندی ایران به برجام باشد تا با مقصر جلوه دادن تهران، زمینه برای برخورد تسهیل شود. به همین دلیل بود که دونالد ترامپ هفته قبل در مصاحبه با وال استریت ژورنال گفت دولت او جزئیات توافق جامع هسته‌ای را به دقت دنبال می‌کند و از آنجا که معتقد است تهران به توافق پایبند نیست، انتظار دارد عدم پایبندی آن اعلام شود. ترامپ در ادامه عنوان می کند: «اگر به من بود، همان ۱۸۰ روز پیش عدم پایبندی ایرانی‌ها را اعلام می کردم»

گفته می شود اعلام عدم پایبندی ایران به برجام آن چنان برای ترامپ مهم بوده که باعث ایجاد اختلافات جدی بین او  و تیلرسون شده است. در واقع هفته قبل در حالی که ترامپ از امضای توافقنامه هسته‌ای با ایران انتقاد می‌کرد، تیلرسون پایبندی تهران را به این توافقنامه تائید کرد. در پی این اقدام، تیلرسون از رسیدگی به پرونده هسته‌ای ایران کنار گذاشته شد و ماموریت بررسی پایبندی تهران به توافق نامه به شماری از کارکنان کاخ سفید واگذار شد. ماموریت تیم جدید آن خواهد بود که ترامپ را در وضعی قرار دهد که اگر بخواهد پس از نود روز (پایان بازنگری در ماه اکتبر آینده) بتواند از توافقنامه خارج شود. در این راستا عنوان می شود سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا مشغول تولید مدارک و مستنداتی هستند که بتوانند ایران را به توسعه برنامه هسته‌ای خود برخلاف برجام متهم کنند.

طبق مصوبه کنگره، پس از اعلام رسمی اجرای توافق، دولت ایالات متحده باید هر سه ماه یک بار در مورد روند اجرای آن به قانون‌گذاران آمریکایی گزارش دهد و پایبندی تهران به توافق را تایید کند.

این موضوع در حالی است که مرجع پایبندی ایران به برجام، آژانس بین المللی انرژی اتمی می باشد که تا کنون هفت بار تعهد ایران به انجام اقداماتش را تائید کرده و هیچ شواهد و مدارکی مبنی بر نقض مفاد برجام ارائه نداده است.

اما برخی از تحلیل گران به این موضوع معتقد می باشند که ممکن است در ادامه، فشارها از جانب دولت آمریکا به آژانس و شخص یوکیا آمانو مدیر کل آژانس به شدت افزایش یابد تا اگر دولت ترامپ واقعا مصمم به خروج از ‏برجام باشد، قطعا با بهانه تراشی آژانس را تحت فشار ‏قرار دهدتا اعلام کند که ایران از برجام تخطی ‏کرده است.

شیرین هانتر، استاد دانشگاه جورج تاون در این باره به گذشته بر می گردد و می گوید: شما به خاطر دارید که آمریکایی ها از محمد ‏البرادعی مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی، ‏دل خوشی نداشتند. چون وی استقلال نسبتا بیشتری ‏داشت و مدارکی را که علیه ایران از ‏سوی اپوزیسیون، ارائه می شد، نمی پذیرفت. او مقاومت ‏نشان می داد و برای همین هم او را برداشتند.‏

از سوی دیگر چند روز قبل خبرگزاری آسوشیتد پرس از سناریویی دیگر خبر داد و گفت ترامپ قصد دارد با گردآوری اطلاعات قابل اطمینان از «فعالیت‌های مشکوک» ! در پایگاه‌های نظامی ایران، خواستار افزایش ابعاد بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این مراکز شود. ایران به احتمال زیاد با افزایش این بازرسی‌ها مخالفت خواهد کرد؛ در این صورت، ترامپ بهانه خوبی برای خروج از توافق هسته‌ای -به همراه دیگر امضاکنندگان این توافق هفت‌جانبه- خواهد داشت.

در واقع موضوع اساسی این است که ترامپ با حمایت کامل کنگره پیگیر این است که ایران را ناقض برجام جلوه دهد تا مسیر را برای اصلاح برجام، تحریم های بیشتر و اعمال محدویت هایی فراتر از بحث هسته ای و یا بالا بردن سطح تخاصمات و درگیری ها هموار سازد. در این بین هدف نهایی بر اساس گفته های مقامات آمریکا تغییر سیستم سیاسی ایران می باشد.
 
کلمات کلیدی : برجام، ایران، ترامپ، توافق هسته ای، کنگره، تحریم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۱:۵۹:۲۸
توافق هسته‌ای یک توجیه روشن داشت و آن لغو همه تحریم‌ها بود وقتی موضوع رفع تحریم را از این توافق حذف کنیم باید فاتحه آن را بخوانیم و مسببان این مسیر غلط باید به مردم پاسخگو باشند. (4496575) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۱۳:۳۳
بزرگترین اهدایی تاریخ آمریکا به ایران» و « بدترین توافق در تاریخ آمریکا (4496786) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۲۰:۱۰
توافق هسته ای فقط برای رفع تحریم های آمریکا نبود بلکه در اصل برای رفع قطعنامه های سازمان ملل و سپس تحریم های اتحادیه اروپا و امکان ایجاد روابط سازنده با اروپا و روسیه و چین بود...حال که آمریکا از این توافق حدودا هیچ گونه نفع اقتصادی نبرده است در حال از بین بردن آن است در حالی که نظر اروپا و روسیه و چین و حتی ایران به دلیل منفعت های اقتصادی ناشی از برجام کاملا متفاوت است...با خروج آمریکا از برجام و ماندن ایران و اروپا و روسیه و چین در برجام ، ایران نشان خواهد داد که به تندروهای دولت بی عقل ترامپ اعتنایی نشان نداده و صرفا به دنبال منافع ملی خود است و خواستار گسترش روابط با اروپا - روسیه و چین...قطعا نباید اروپا را رها کنیم تا دوباره به دامان آمریکا بازگردد. (4496803) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۲۵:۳۸
برجام بین ایران و امریکا نبوده ! (4496809) (alef-11)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۵:۱۰:۲۰
میشه بگی پس منظور از کدخدا چی هست؟ اینکه بریم با کدخدا ببندیم همه چی درست میشه (4497045) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۰:۴۴
چند سوال مهم:
1. تمام تحریم های هسته ای یا تحریمهای هسته ای و غیر هسته ای؟
چون مذاکرات برای فعالیتهای هسته ای بوده
2. آیا کنگره آمریکا برجام را امضا کرده و تعهدی داده ؟ (4496884) (alef-11)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۵:۱۲:۳۰
چند جواب مهم:
تصویب کنگره + امضا رئیس جمهور و سنا می شود قانون کشور و دولت امریکا در ضمن چطور در قبل توافق رئیس جمهور صحبت از رفع تمامی تحریم ها می کرد و دائم وعده می داد.... (4497051) (alef-11)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۵:۱۶:۵۴
نارحت نشی ولی میشه بگی پس توافق چه معنایی دارد (4497062) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۲:۲۰
نبايد در زمين ترامپ بازي كرد بايد با هوشياري كشورهاي ديگر را وارد بازي كرد و حربه را بر عليه ترامپ بكار برد (4496886) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۴۷:۰۴
احسنت. (4496986) (alef-3)
 
Australia
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۲۹:۴۸
اولاً که تحریم که از نظر شما و دوستانتان نعمت بود!! چه شده امروز دغدغه مند تحریم ها شده اید ؟؟؟؟

دوما برجام قرار بود ایران را به بازار جهانی برگرداند که همین کار را کرد. اگر امروز با نفت 40 دلاری دو میلیون بشکه در روز نمیفروختیم خرج مملکت را جنابعالی و دوستانتان میدادید ؟!!!

والا انصاف و شرافت هم خوب چیزی است (4496945) (alef-11)
 
مشعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۲:۳۱:۲۶
آنقدر آقایان در موضوع برجام دفاع بیخود می کنن که آدم خیال می کنه هم دست امریکایی ها هستن.
آخه یه اخمی، یه عکس العملی، یه غیرتی!!! (4496666) (alef-13)
 
منافع ملی طلب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۲۳:۵۲
دوست عزیز دنیای سیاست پیچیده تر از این حرف هاست...آرزوی دولت تندروی ترامپ واکنش شدید و تند ایران است چون در این صورت منافع آمریکا تامین میشود تا بتواند دوباره جامعه بین الملل و اروپا و حتی چین و روسیه علیه ایران را بسیج کند...باید بدانید دیگر در دنیای امروز نمیتوان با انزوای بین المللی کشورمان را آباد کنیم..از قضا دولت فعلی که داریم بشدت عاقل و ملی گراست،انتقاد بکنیم اما تخریب نه. (4496806) (alef-11)
 
مازندرانی
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۱۸:۰۰
چون برجان نتوانسته همه تحریمها را برداره پس برجام توافق بدی هست وچون توافق بدی هست پس تحریم چیزی خوبی هست چون با تحریم بعضیها میلیاردها دلار کاسبی کردند نمونه اش هنوز پرونده بابک زنجانی مفتوح هست . (4496798) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۹:۲۳
اين همه تقلاي امريكا براي لغو برجام نشان از مسير درست و ديپلماسي صحيح دولت و منافع برجام براي كشور هست و الا ترامپ و مجموعه سناتورها نيازي نبود براي يك موافقتنامه بدون اثر اينقدر تقلا كنن . اميدوارم مسير درايت در مواجهه با اين تهديدها ادامه پيدا كنه و از اين مسير و گردنه هم كشور به سلامت بگذره (4496903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۱۱:۳۹
هدف اصلی ترامپ و دیگران اجرای طرح خاورمیانه بزرگ، نظم نوین جهانی در راستای حذف حکومت های ایدئولوژیک(از نظر آنان کمونیستی در سطح جهان و بعد اسلامی منطقه است)مگر این که آن ها چرخش کرده ، ماندگاری خود را در هم سویی با ترامپ بجویند، بقیه مسایل هسته ای و برچسب تروریستی فرصت دادن/ فرصت سوزی است، تا فشارهای تحریمی از درون مردم را کلافه کرده، دولت ها را از تند روی به میانه روی و چرخش پذیری بکشاند تا باآخرالزمان سازی اگر سال 2017 نشد، سال 2019 و حتی سال 2025 را نهایت اجرای این اهداف خود محاسبه کنند. آن ها 4 دهه صبر و تلاش کرده، این چند سال که چیزی نیست. خوب می دانند، عمر انقلابی ها و تند روها به کهن سالی رسیده، با این بهانه تراشی ها، در صورت حذف سیاسی و سپس حذف طبیعی اهداف خود را در بستر زمان، اجرایی کنند و بس. این قدر به دنبال قاصر و مقصر نباید بود. راه رهایی از این ورطه را باید جست. (4496907) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۴۹:۳۲
دوستان عزیزی که مخالف برجام هستن و کلا مسیر برجام رو اشتباه می دونن، لطفا برای سناریوی زیر یه پاسخ کامل بدن:
- فرض کنید بنا به هر دلیلی ایران از برجام خارج بشه، برنامه 5 ساله ایران برای مقابله و مواجعه با تبعات ناشی از اون چی می تونه باشه، چه تضمینی هست که دورانی که اقتصاد ایران به اون وضعیت افتاده بود دوباره تکرار نشه
( لطفا در پاسخ به سناریوی بالا از اظهار نظر احساسی و تعصبی خودداری فرمایید) (4496990) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۵:۲۹:۱۴
برجام هیچ نفعی برای ایران نداشت و همچنان تحریمهای مالی پابرجاست و هیچ بانک معتبر خارجی از ترس جریمه های سنگین از سوی آمریکا جرات معامله و مبادله مالی با ایران و ایرانیان را ندارند حتی دولت هم گرفتار این مسئله هست و بانک مرکزی قابلیت گشایش ال سی را ندارد و خوب وقتی ما نتوانیم پول کالایی را بپردازیم پس نمیتوانیم آنرا خریداری کنیم پس عملا تحریمها بشکل جدید پابرجا مانده اند بنده شخصا دارای چند کارت اعتباری از ویزا و مستر هستم واقعا به هیچ روش ممکن از طریق ایران قابل شارژ نیستند و اجبارا باید از طریق یک بانک خارجی و با هزینه بیشتر کارت بانکی خودم را شارز کنم و در سفرهای خارجی همراه داشته باشم و موضوع قابل تامل تر اینست که کارپرداز بانک خارجی که بطریقی در آن حساب باز کرده ام دائما به ما توصیه دارد چون ایرانی هستید نبایستی گردش مالی زیاد داشته باشید یا پول زیادی در حساب داشته باشید چون هرلحظه امکان توقیف آن هست و دیگر به آسانی قابل برگشت نیست و وضعیت ایرانیان دقیقا شده مثل دوران قدیم که فقط بایستی پول نقد با خود جابجا کنند لذا خواسته ما اینست دولت اگر واقعا با بدعهدی طرف مقابله کند و حالا که آنها واقعا کلک به ما زده اند دولت هم بیاید مثلا تعهدات برجامی را به 5 بخش یا قسمت تقسیم کند و بخش آمریکا را نقض کند مثلا تولید سانتریفیوژهای نسل 8 را با قدرت آغاز کند و و در عمق 500 متری زمین در یکی از همین شهرهای موشکی بکار بیاندازد ببینیم قیافه آمریکا چه ریختی میشود !! (4497100) (alef-11)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۵:۳۸:۴۱
شرارت ازچهره ایشان میبارد و اگر بگوییم ترامپ شیطانی از نوع انسان است، گزاف نگفته ایم لذا ما باید با وحدت کلمه و براساس آیات قرآن با شیطان برخورد نماییم، تدبیر کنیم و از تجارب گذشته استفاده کنیم و با توکل بر خداوند به پیش برویم. (4497126) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۹:۲۵:۵۰
چرا توطعه ترامپ ؟ این توطعه آمریکاست مگه زمان اوباما تحریم های ایسا تمدید نشد ؟ لطفا به ترامپ ربطش ندین این یک جور از زیر مسئولت فرار کردنه . بعضیها دارن القا می کنن که بله اگه ترامپ نبود برجام به سرانجام میرسید (4497576) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۲۲:۱۳:۴۲
کشور ما یک کشور مصرفی ودلال گونه است بدون فروش نفت عملا فاتحه اش رو باید خواند.پس تا نفت فروش میره ملالی نیست. (4497762) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.