توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 324756
درحد بین المللی بودن
بخش تعاملی الف - اصغر مناف زاده
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۶


این روزهادر محافل سیاسی کشور، طوری از نفوذ بحث و چانه زنی می گردد که اکثر افراد جامعه تصور می کنند که اگر کشور با دول اروپایی وارد مذاکره و ارتباطات دوجانبه گردد، حاکمیت به خطر خواهد افتاد. برای جلوگیری از تحقق این رویکرد (سازش با اروپا) چند ماهی است که اصطلاح نفوذ وارد گفتمان سیاسی کشور شده و یا به قول معروف نقل تحلیل رسانه های طرفدار و مخالف دولت گردیده است.

این یادداشت بدنبال تحلیل نفوذ و یا اینکه اصلا چنین چیزی وجود دارد یا خیر و یا در حال اتفاق افتادن هست یا خیر و دیگر سئوالات مبهم نیست. بلکه به دنبال رویکرد بین المللی بودن که در حال حاضر از اهمیت خاصی برخودار می باشد هست. اگر بتوانیم این پدیده را به خوبی مدیریت و پی گیری کنیم به نتایج مثبتی خواهیم رسید. درحد بین المللی بودن، به معنی این نیست که چشم و گوش بسته و بدون رعایت ملاحظات درونی کشور، بخواهیم بین المللی باشیم. این اتفاق حتی می تواند با حفظ فرهنگ و ادبیات قبلی و فعلی کشور نیز صورت بگیرد، اگر همانطور که قبلا نیز عنوان شد اگر خوب مدیریت گردد. اگر یک مقایسه ی تطبیقی در این خصوص داشته باشیم مطمئنا خواهیم دید که کشورهای مختلفی توانسته اند از این طریق به موفقیت های چشمگیری دست یابند. مانند کشور کره جنوبی که توانسته در کوتاه ترین زمان ممکن در حد بین المللی بودن، ظاهر گردد، بدون اینکه کوچکترین لطمه ای به فرهنگ و ادبیات کهن خود وارد کند به پیشرفت های خارق العاده ای دست یابد. درمقابل کشور کره ی شمالی، همسایه ی دیوار به دیوار کره ی جنوبی را می بینیم که به دلیل اینکه نتوانسته در حد بین المللی بودن ظاهر گردد ازچه شرایط اقتصادی و سیاسی خاصی برخوردار می باشد و به نوعی مردمان آن کشور متفاوت از سایر مردمان جهان زندگی می کنند.

اگر روزی اتفاق خاصی در داخل کره ی شمالی بوجود آید، قطعا آن کشور نظم خاصی را که در چندین سال با توسل به نوع حکومت خود کسب کرده به راحتی از دست خواهد داد. برای این که در حد بین المللی ظاهر شویم، می بایست از سه اصل رقابت، کیفیت و استاندارد در تمامی مراحل مدیریت کشور، پیروی کنیم و بدون توجه به این سه ویژگی، نخواهیم توانست در حد بین المللی بودن ظاهر شویم. حال شاید این سئوال مطرح گردد که اگر درحد بین المللی بودن ظاهر شویم در داخل کشورچه اتفاقی بوجود خواهد آمد. در ادامه به تعدای از اثرات مثبت این رویکرد اشاره میگردد:

۱ – اگربتوانیم در حد بین المللی بودن ظاهر بشویم: دیگر مردم اجبار ندارند ماشین پراید سوار بشند. چرا که با توسل به سه اصل مورد اشاره و ورود خودرو سازان به عنوان رقیب تولید داخل، انحصار چندین ساله خودرو از بین خواهد رفت و خودرو سازان داخل برای ماندن در بازار بر کیفیت وتنوع خود خواهند افزود.

۲- اگر بتوانیم در حد بین المللی بودن ظاهر بشویم: رویکرد فعالیت های دانشگاه ها به دلیل ایجاد دانشگاه های خارجی، تغییر خواهد کرد. موضوعی که در حال حاضر یکی از چالش های بزرک کشور در تربیت نیروی انسانی کارامد، تلقی می گردد.

۳- اگر بتوانیم در حد بین المللی بودن ظاهر بشویم: نحوه و کیفیت فعالیت بانک های داخلی به دلیل حضور بانک های خارجی در کشور و یا ارتباطات دو سویه بین بانک های داخلی وخارجی، تغییر وبه سمت مشتری مداری حرکت خواهند کرد.

۴-اگر بتوانیم در حد بین المللی بودن ظاهر بشویم: شاهد رشد و توسعه شرایط اقتصادی کشور و بهبود مراودات اقتصادی خواهیم بود. موضوعی که اقتصاد کشور را چندین سال است تحت فشار قرار داده است که در صورت رفع ان شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.

و دیگر اثرات مثبت، اگر با برنامه ریزی درست و کارشناسی شده بتوانیم از فضای بوجود امده درست و بهینه استفاده کنیم. بنابراین ضروری است کشور هرچه سریعتر در حد بین المللی بودن ظاهر گردد تا بتوانیم در جهت رشد و توسعه ی کشور گام های موثری برداریم. نباید از فرصت بوجود آمده برای بین المللی شدن که از اثرات اجرای برجام است به دلیل مسایل حاشیه ای از جمله پدیده نوظهور نفوذ، غافل شویم که ضربه به رشد و توسعه ی کشور خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : اصغر مناف زاده
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.