استاندار کردستان گفت: نخبگان اهل سنت باید بتوانند وارد پستهای کلان مدیریتی کشور شوند.
به گزارش ایسنا، عبدالمحمد زاهدی، شامگاه یک شنبه(10 بهمن) در جلسه هم اندیشی با نخبگان و استعدادهای برتر استان، در پاسخ به خواسته نخبگان مبنی بر ایجاد اشتغال برای این قشر، از نخبگان استان خواست تا منتظر ایجاد مشاغل دولتی نباشند و با کارآفرینی استعدادهای خود را تبدیل به فرصت کنند و بر آنها سرمایه گذاری کنند تا از این طریق توسعه استان را رقم بزنند.
وی در ادامه در پاسخ به انتقاد یکی از نخبگان استان در مورد انتقال آب استان کردستان به سایر استانها، گفت: تخصیص و تقسیم آب منطبق با تقسیمات کشوری نیست، اما دولت یازدهم بیش از تمام تاریخ کردستان، مدافع کسب سهم آب استان بوده است.
استاندار کردستان عنوان کرد: سهم کردستان از رودخانههای مرزی 2 هزار و 900 هکتار بوده که به 16 هزار و 810 هکتار افزایش پیدا کرده است و ما هنوز به این میزان هم راضی نیستیم و معتقدیم باید به 60 هزار هکتار برسد و همچنان پیگیر هستیم تا سهم واقعی استان از آب را کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه مشکلی در ارتباط با آب شرب وجود ندارد و تحت هر شرایطی باید آب شرب تامین باشد، بیان کرد: در صنعت و کشاورزی باید آب عادلانه تخصیص یابد که برای صنعت هیچ محدودیتی در تامین آب نداریم و توفیق نسبی در این زمینه داشتهایم و در آینده نیز شاهد افزایش آن خواهیم بود.
زاهدی با اشاره به کم آبی شهرستانهای قروه و دهگلان، بیان کرد: این شهرستانها به دلیل برداشت زیاد از آبهای زیرزمینی، با کم آبی مواجهند و اگر این وضعیت کنترل نشود، این شهرها در آینده با یک فاجعه زیست محیطی روبرو خواهند بود.
وی در ادامه، حاشیه نشینی را از پیامدهای توسعه نامتوازن دانست و افزود: باید به سمت توسعه متوازن و توسعه منطقهای پیش رویم که در این دولت تا حدودی به آن توجه شده و در برنامه ششم نیز مورد توجه قرار گرفته است.
استاندار کردستان در پاسخ به خواسته یکی از نخبگان استان در خصوص چرایی اجرایی نشدن بیانیه شماره 3 اقوام رئیس جمهوری، اعلام کرد: بخشی از این بیانیه اجرایی شده اما بخشی از آن که به نیروی انسانی مربوط میشود، اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: به تدریج باید این تابو شکسته شود و نخبگان اهل سنت بتوانند وارد پستهای کلان مدیریتی کشور شوند.
وی همچنین در خصوص کمبود مراکز تفریحی در سنندج نیز اظهار کرد: یک سال و نیم قبل از آمدن من به کردستان، 61 هزار متر مربع فضای سبز تغییر کاربری داده شده و در مدتی که من در این استان بودهام، تنها 2 تا 3 هزار مترمکعب آن هم به دلیل شرایط ضروری تغییر کاربری داده شده است.
وی به کمبود سرانه فضای سبز در استان اذعان کرد و با تاکید بر ضرورت افزایش آن، این مهم را در زیباسازی شهر و برای مردم تاثیرگذار دانست.
وی در پاسخ به سوال یکی از نخبگان مبنی بر بی توجهی به سلامت روان در جامعه؛ ضمن استقبال از این دیدگاه، آن را بسیار مهم دانست و افزود: از کسانی که در این حوزه تحصیلات دارند، حمایت میکنیم چون بسیاری از معضلات موجود در جامعه به دلیل بی توجهی به این مهم رخ میدهد.
وی ادامه داد: امروز نام بردن از کردستان به عنوان استانی دارای کشاورزی و دامپروری بدون وجود صنعت صحیح نیست و چون کشاورزی نیز روز به روز مکانیزه تر میشود، اشتغال این بخش کاهش مییابد و به همین دلیل توسعه صنعت ضروری است و برای صنعتی شدن استان تلاش میکنیم.
وی با اشاره به اینکه کردستان ظرفیت و پتانسیلهای لازم برای صنعتی شدن را دارد، در پاسخ به انتقاد نخبگان در خصوص متوقف شدن کارخانه تولید فولاد قروه، عنوان کرد: برای فعال سازی زنجیره تولید فولاد قروه باید سرمایه گذار ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از خام فروشی معادن در استان، در فراخوان واگذاری معادن قید شده است که هیچ معدنی نباید خام فروشی شود و باید حتما فرآوری داشته باشد.
وی در ادامه ساخت راه آهن را نیز راهی برای توسعه استان دانست و افزود: این خط آهن در مسیر تهران - ساوه - همدان - سنندج واقع میشود و کار ریل گذاری از سنندج، پایان امسال شروع میشود و تا دو یا سه سال آینده به اتمام میرسد.
زاهدی در خصوص به کارگیری نیروی غیربومی در کارخانههای استان هم اعلام کرد: 80 درصد نیروهای کارخانه لاستیک بارز و پتروشیمی کردستان نیروهای بومی هستند.
وی در رابطه با ایجاد مشاغل دانش بنیان که خواسته نخبگان استان بود نیز بیان کرد: برای ایجاد 6 هزار شغل دانش بنیان طی 2 سال در کردستان، تفاهم نامهای بین استانداری کردستان، وزارت ارتباطات و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی منعقد شده که با حضور 15 شرکت بزرگ دانش بنیان کشور اجرایی میشود.