نظر منتشر شده
۱۶۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 161478
درباره مصاحبه اخیر با روزنامه شرق؛
برای دکتر سریع القلم
سید عبدالله طباطبائیان، 9 تیر 91
تاریخ انتشار : جمعه ۹ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۳۱
چند روز پیش در بسیاری از سایت ها و خبرگزاری ها، گفتگویی از دکتر محمود سریع القلم با روزنامه شرق منتشر شد که با تیتر زیرکانه خود انسان را وادار می کرد که حتما این مصاحبه را تا سوال و جواب آخرش بخواند. این مصاحبه را چند بار خواندم و هم لذت بردم، هم فکرم را مشغول کرد، هم تعداد زیادی سوال در ذهنم بوجود آورد و هم اینکه کمی افسوس خوردم! بله شاید احساسات ضد و نقیض همه با هم جمع شدند و اینکه دلیل جمع شدن این احساسات چندگانه و متضاد چیست نمی دانم ؛ البته حدس هایی می زنم یکی اش شاید این باشد که خود متن هم این تناقض ها را داشته و شاید اینکه می شود از این متن برداشت های متضادی داشت، به هر حال به همین جهت و برایروشن تر شدم موضوع برایم سعی کردم منتظر بازخوردی باشم، اما حداقلش این است که من ندیدم و به همین دلیل بر آن شدم که در محضر استاد من هم چند قلمی بزنم و صد البته نه در مقام پاسخ بلکه در مقام پرسش یک دانشجوی کمی آزار دهنده از استاد سریع القلمش! 
  
شاید بهتر باشد در ابتدا از همان تیتر شروع کنم. این مصاحبه اینطور   تیتر خورده بود که "بالاخره ما اشتباه می کنیم یا همه دنیا؟!"تیتری که هر چشم رهگذری رو به سمت خود   می کشید و انسان رو دعوت به خواندن آن مطلب می کرد تیتری که ریزبینانه و تیزبینانه انتخاب شده بود و البته کاملا هم درست و هم متناقض بود ! درست، از   این جهت که با تفکرات و جملات آقای استاد کاملا هماهنگ بود ؛ با آن بخشی که در خصوص ذهنیت خودمان از خودمان و از جهان داریم و همانجا که از بدتر شدن روابط ما با سعودی ها صحبت می کنند و می گویند: "حالا یا جهان اشتباه می کند یا  ما " 
  
اما این تیتر زیبا و درست و به تبع آن اندیشه استاد آنجا زیر سوال می رود که ایشان در ابتدای بحثشان و در بخشی که از نقش ترکیه در منطقه با کلی تعریف تمجید می گویند: " آنها کار سیاسی را خاکستری می دانند. سیاه و سفید کار نمی کنند. آلترناتیو داشتن، کانون کار سیاسی بین المللی است." و غیره ! و خب حالا اگر استاد این را می پسندند و می گویند ما ایرانی ها (البته بجز خودشان و همفکرانشان) تحلیلمان از خودمان و دنیا اشتباه است و نباید همه چیز را سیاه و سفید دید، پس به این سوال سیاه و سفید چگونه باید جواب خاکستری داد؟! البته این یک سوال کوچک و خیلی معمولی است و درست به همین دلیل از آن عبور می کنم. و صد البته از کنار خیلی چیزهای دیگر هم می گذرم از جمله اصرار " شرق" بر اینکه بیداری اسلامی را مثل بی بی سی چی ها " بهار عربی " بنامد و   استاد هم سریع ! بر آن تاکید کنند و یا اینکه می خواهم حتی از چرایی نحوه   مطرح شدن سوال ها هم بگذرم، از اینکه چطور یک پیش فرضی را که خود جای سوال دارد مطرح می کنند و در مورد چرایی آن گفتگو می شود. به هر حال از همه اینها می گذرم و به سراغ گفت و شنود استاد و شرق می روم. 
  
اولین سوال من از استاد بزرگوار یک سوال نظری است در مورد موضوعی که در همان آغاز بحث مطرح می کنند. ایشان از تخصص علمای علم سیاست در فهم واقعیت و فاصله از ایده آلیسم سخن به میان می آورند که با توجه به سخنان استاد در کل بحث به نظر می رسد منظور ایشان از فاصله از ایده آلیسم، بیشتر کنار گذاشتن آن است. حال به طور دقیق سوال این است که آیا رها کردن نگاه ایده آلیستی و صرفا واقعگرا بودن آیا درست است؟ آیا این خود نوعی دگماتیسم نیست؟ آیا این خود نوعی نگاهی ایده آلیستی نیست؟ و آیا مگر می شود بدون نگاه ایده آلیستی و   واقعگرایانه در کنار یکدیگر، به منطقی درست رسید؟ اگر در مقام پاسخ استاد بفرمایند که منظور نظر ایشان در مورد فاصله گرفتن از ایده آلیسم کنار گذاشتن   آن نیست باید بگویم اما در متنی که در گفتگوی استاد با شرق منتشر شده چیزی جز واقعگرایی صرف البته از نوع واقعگرایی با نگاهی خاص در اندیشه استاد دیده نمی شود، که البته به نظر من از یک طرف این خود نوعی ایده آلیسم است و از طرف دیگر خود واقعگرایی استاد هم بشدت جای سوال دارد. 
  
شما فرمودید: "ما در ایران مواد خام خاورمیانه را با دقت دنبال نمی کنیم" و از نگاه غیر واقع بینانه ما نسبت به کشور های جنوبی خلیج فارس گفتید: "تلقی منطقه خاورمیانه از ما عمدتا نظامی و امنیتی است و استنباط‌های علمی، فناوری، اقتصادی، تولیدی، نرم‌افزاری، هنری و کارآمدی ندارد که در بخشی فرمودید: "بنده معتقدم این مدل (بومی‌گرایی) در دنیای عرب، در ترکیه، حتی در افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی مدل مطلوبی نیست.
 
اعتقاد شما قبول! اما آیا صلح و آرامش در مدل زیست آمریکایی که در افغانستان حاکم است مطلوب شماست؟ یا مدل غیر بومی زندگی در پاکستان؟ کدامیک از کشور های عرب منطقه به طور مستقل در دنیا حرفی برای گفتن دارند؟ و مستقلا در کجای نظام بین الملل قرار دارند؟ استاد بزرگوار از انقلابات منطقه و به تعبیر استاد بهارعربی و البته به نظر بنده به تعبیر درست تر از بیداری اسلامی سخن گفتید و گفته اید که: "خیلی‌ها به‌ویژه اسلامگرایان به انقلاب ایران به   عنوان یک واقعه مثبت تاریخی نگاه می‌کنند که استبداد شاهان را پایان داد. اما   مطمئن نیستند از آنچه که در ایران اتفاق افتاده چه می‌توانند بیاموزند." 
 
حال که منبع این حرف شماست کجاست نمی دانم اما به رسم احترام استاد و شاگردی بی چون و چرا می پذیرم. اما جناب آقای سریع القلم اگر قبول کنیم که در انقلابات منطقه شاید عمیقترین و مهمترین انقلاب انقلاب مصر باشد فقط کافی است نگاهی واقعگرایانه به این انقلابات بیندازیم آنوقت کاملا مشخص می شود که چرا انقلاب مصری هایی که نام میدان التحریرشان را بر سر زبان جهانیان انداختند چگونه آن را دودستی تقدیم به شورای نظامی کردند و از دادگاه مبارک هم نتوانستند حق خود را بگیرند. شاید اصلی ترین دلیل آن این باشد که این حرف شما درست است که آنها از آنچه در ایران اتفاق افتاد و می افتد نتوانستن بیاموزند که در انقلاب باید با واقع بینی انقلاب کرد و واقع بینی انقلابی یعنی مجال ندادن به بازماندگان نظام فرو افتاده بدست انقلاب. بله به نظر می رسد آنها نیاموختند که لازمه انقلاب یک رهبری مقتدر مسلمانی است که بتواند اصول واقعبینانه ترین دین الهی را در جامعه عملی کند. و این نقطه ضعف آنهاست. استاد سریع القلم عزیز شما در ادامه همین بحث از هند مثال زدید و فرمودید: "هند بعد از دو قرن استعمار، فردای استقلال به جهان گفت ما می‌خواهیم با همه تعامل کنیم به خاطر اینکه ما اعتماد به نفس داریم.
 
"این درست اما به نظر می رسد این خیلی هم ناشی از اعتماد به نفس نباشد !! بلکه ناشی از ترس است. از سوی دیگر سوال من این است که آیا در هند هم درست بعد از انقلاب سران آن را در گوشه و کنار ترور کردند؟ آیا شروع به تحریم آنان کردند؟ آیا درست بعد از انقلابشان غائله های مختلف در کشورشان بوجود آوردند؟ حتما قائله خوزستان، آمل، نوژه، کردستان و غیره را یادتان هست ! استاد بزرگوار آیا به هندی ها هم بعد از انقلابشان یک هجمه نظامی سنگین بردند؟ آنقدر سنگین که از یک سو 8 سال به طول بینجامد و از سوی دیگر و بر اساس تسلیحات کشف شده و ملیت اسرا و اسناد کمک های مالی و ارزی، 89 کشور دنیا با عراق هم پیمان شده بودند و او را کمک می کردند ! و اینکه بعد از این همه حرف و حدیث ما حتی یک وجب از خاک خود را از دست ندادیم. استاد بزرگوار فکر می کنم در داشتن اعتماد بنفس ما محق تر از خیلی ها هستیم.(و این اعتماد به نفس هنوز هم وجود دارد مثال بارزش هم خود من که با این چند خط به پرسش از استاد خودم روی آورده ام). و دیگر اینکه استاد بزرگوار هند امروز با همه ید و بیضایی که دارد، جایگاهش در نظام بین الملل   کجاست؟ هویت و فرهنگ هندی ها چیست؟ استاد بزرگوار همه اینها را فرمودید و در پایان هم همه چیز را کامل کردید و فرمودید: "قشر تحصیلکرده، کارآفرین و   دانشمند عرب که جهان‌دیده و استاد دیده هستند و اغلب کار تبلیغاتی نمی‌کنند   نسبت به آنچه در ایران اتفاق می‌افتد، نگاه‌ متفاوتی دارند. این است که ایران در حاشیه تحولات خاورمیانه و بهار عربی (بیداری اسلامی) قرار گرفته است. " آقای استاد در این بیداری اسلامی این قشری که شما سنگشان را به سینه   زده اید چقدر نقش دارند؟ و اینکه اینها کجا درس خوانده اند آیا غیر از هاروارد و اکسفورد و دیگر دانشگاههای اروپایی؟ و به نظر شما اینها با این حرف ها و موضعگیری ها درحال پس دادن درسهایشان به اساتید غربیشان نیستند؟ (که البته از این جنس در کشور ما هم کم نیستند.) 
  
استاد بزرگوار شما بعد از این نکات و در بخشی از صحبت هایتان و در تایید این نتیجه گیری شرق که گفته است: " بنابراین مساله عمده عدم تعامل با جهان است." به انتقاد به مدیران کشور که خیلی هم انتقاد به آنها وارد است پرداختید اما راه حلتان خیلی جالب است ! آنجایی که فرمودید: "این خیلی مهم   است که مدیر کتابی از هانتینگتون را خودش از اول تا آخر بخواند تا اینکه یک   نفر دیگر دو پاراگراف از آن را خلاصه کرده باشد. " اما سوال من این است که نظریات هانتینگتون چه دردی از ما دوا می کند؟ و البته امیدوارم این فقط یک مثال بوده باشد که خود این هم جای بحث دارد. البته این هم مهم است که جامعه دانشگاهی ما در حوزه علوم انسانی به طور خاص تر علوم اجتماعی و سیاسی اساتیدی   هستند که در مورد بنیان های نظری آنها هم باید بحث کرد. به طور مثال وقتی خود   حضرتعالی از آیزابرلین مثال می آورید و حرف او مبنی بر فوق العاده ایده آلیست بودن ایرانی ها را مبنای تحلیل خود قرار می دهید. خب جای بحث زیادی دارد. چرا که در خصوص تعریف این فیلسوف روس تبار انگلیسی از آرمان و واقعیت باید بحث کرد. بله استاد بزرگوار آیا مشکل ما همین رفرنس شدن صرف اندیشه های دنیای غرب نیست که ما را در تحلیل جامعه خود به اشتباه کشانده و موجب به بیراهه رفتن در بعضی جهات شده و موجب شده در برخی جاها کسانی در راس مدیریت ها قرار گیرند که بنیان های فکری غلطی دارند؟ بنیان هایی که با ساختار های هویتی و دینی و فرهنگی و اخلاقی ما سازگار نیست؟ و آن وقت به قول شما جلسات متعدد... اما ای   کاش به واقع از تعداد این جلسات پر هزینه بی حاصل کم می شد و این نکته مهمی  بود که اشاره فرمودید ولی کو گوش شنوا !! البته این جلسات مشکل اصلی ما نیست مشکل مهمی است اما نه اصل مشکل اصل تفکر است که باید اصلاح شود اگر تفکر اصلاح   نشود می شویم مثل افغان ها که به قول شما: " الان تعداد کشورهایی که یک تبعه افغانستان می‌تواند بدون ویزا با گذرنامه‌اش سفر کند از ایران بیشتر است. " 
 
و به قول من این افغانستان است که رئیس جمهورش می آید در رسانه ها از دست ظلم آمریکایی ها گریه می کند و بعد می رود سر یک میز با آنها بگو بخند می کند و همین افاغنه ای که خیلی جاها بدون ویزا می توانند بروند در خانه هایشان از دست ربات های پرنده آمریکایی امنیت ندارند و هیچکس هم نمی تواند به آنها بگوید بالای چشمتان ابروست. مشکل از تفکر است استاد تفکر، و البته نه خود تفکر، بلکه نحوه تفکر مهم است که رذیلانه باشد یا بزرگمنشانه و با اعتماد به نفس. آقای سریع القلم مشکل از غیرت است ! فکر می کنم خیلی بی غیرتی باشد که عده ای   از آن سوی دنیا مردمتان را در خاک خودتان مورد تجاوز قرار دهند و شما هم دم بر نیاورید.  
 
استاد بزرگوار محمود سریع القلم، جنابعالی در بخش دیگری از انتقاداتتان به سیاست های ما در نظام بین الملل و در انتقاد به تلقی اشتباه ما از جهان باز دیگران را مثال زدید و گفته اید: "زمانی است که روابط آلمان و فرانسه از لحاظ اقتصادی به قدری اهمیت دارد که آنها اختلافات سیاسی‌شان را به حاشیه   می‌رانند و حتی حاضر می‌شوند بر سر مسایل سیاسی با هم مصالحه کنند. "این درست اما سوال من این است که آیا این کنار آمدن به این دلیل نیست که این سیاستمداران خود همان صاحبان سرمایه ای هستند که حاضرند به خاطر آن منافع و مصالح یک درصدی همه چیز را زیر پا بگذارند حتی اگر به نابودی 99 درصد دیگر مردم بینجامد؟ چیزی که در ایران اینگونه نبوده که البته به برکت حاکم بودن این نوع تفکر در بین برخی نخبگان ما، آنها نیز به این دارند به این بیماری   دچار می شوند. 
  
اما در بخش دیگری از همین بحث، جنابعالی با توجه به تلقی خاصتان از سیاست به نقش آفرینی آمریکا در منطقه اشاره کردید و نوع سیاست ورزی آمریکایی را در منطقه مبتنی بر مدیریت غیر مستقیم دانستید. با توجه به گفته های جنابعالی در این بخش اینطور استنباط می شود که آمریکایی ها در منطقه با استفاده ابزاری از بعضی کشور های خاورمیانه سعی می کند به منافع راهبردی خود   برسد و اینجاست که باز هم موضوع مدل شدن ترکیه و عربستان در منطقه مطرح می شود. حال با توجه به این استدلال این دو کشور چقدر از استقلال خود را مهریه پیشبرد منافع اقتصادی و توسعه خود کرده اند؟ آیا این سیاست مدیریت از راه دور یا به قول خارجی ها Remote Leadership منافع ملی ترک ها و سعودی ها را تامین می کند؟ و اگر چنین است حد و حدود پیشرفت آنها چقدر می تواند باشد؟ و یا به عبارت بهتر آمریکایی ها چقدر می گذارند آنها پیشرفت کنند؟ و با توجه به این نوع نگاه خاص، بسیار مفید خواهد بود که سیاست مداران سعودی و ترک  برهان اثبات کنند رهیافتشان نسبت به جهان، بنیان‌های مستحکمی دارد آنقدر که آیندگان در آن تشکیک نخواهند کرد. به هر حال به نظر می رسد توسعه به بهای   مزدور دیگران بودن اصلا نمی ارزد. 
  
اما سوال دیگری که مطرح است از دل این جمله استاد که در خصوص مسئله هسته  ای و تقابل صهیونیست ها با ایران می باشد استخراج می شود.آنجایی که فرموده بودند: "در ماه ژانویه مشخص شد که راه برخورد با مساله هسته‌ای ایران نظامی نیست و آمریکا به اسراییل کمکی نخواهد کرد زیرا واکنش ایران یک واکنش غیرمتعارف خواهد بود. برخوردهای غیرمتعارف ایران صحنه سیاسی منطقه را بسیار غیرقابل پیش‌بینی می‌کند و این به لحاظ نفتی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی، بحرانی ایجاد می‌کند که ممکن است خیلی از حواشی آن قابل مدیریت نباشد و  آن سوال اینکه این ادبیات به انسان این مطلب را القا نمی کند که حمله صهیونیست ها به ما عملی غیرمتعارف نیست اما پاسخ ما به آنها در همان حد و سطحی که به ما حمله کنند غیر متعارف است؟ و اگر این درست باشد آیا این ناشی از نوع نگاه خاص جنابعالی به جهان نیست؟ 
  
و در پایان استاد عزیز من دیگر نمی خواهم وارد بحث شما در خصوص مسائل هسته ای بشوم. حتی آنجا که سال ۸۴ را سال های خوب پرونده هسته ای ایران دانسته اید. اما خواستم بدانم بعد از این همه صحبت در مورد سیاست و حکومت در ایران و اوضاع نابسامان سیاست خارجی و این همه سیاهی که ذکر کردید که برخواسته از نوع خاص نگاه شما به جهان و سیاست است، آیا هیچ نکته سفیدی در سیاستهای  نظام جمهوری اسلامی ندیده اید تا بشود این سیاه و سفیدی ها را با هم جمع کرد و  خاکستری نگریست؟ فکر می کنم استاد بزرگوار بدنیست کمی از ترک ها یاد بگیرند و  سیاه و سفید کار نکنند. کاش استاد کمی از نگاه آرمانی خود که خاصیت این روزهای دانشجویان پیر و جوان حوزه های علوم انسانی شده است می کاستند و کمی  واقعی تها را بیشتر می دیدند تا شاید من دانشجو هم کمی نه فقط از کلام بلکه از  عمل استاد هم یاد بگیرم تا در پرتوی تعلیمات قلمشان با عمل استاد هم تربیت شوم.
 
عباس
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۱:۴۱:۱۳
من ازخوانندگان مقالات دکترسریع القلم هستم،ایشان استادی ماهرودانشمندی وطن دوست است ومطالب جالبی عنوان می کند،نقدآثارایشان نیزاشکال ندارد،نقدکردن موتورمحرکه توسعه است. (866590) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۱:۳۸:۵۰
بنده متن ایشان را نخواندم ولی از این جوابیه مطمئنم ایشان برحق بوده اند
اگر اظهار نظر غیر مسئولانه و غیر کارشناسی در عرصه بین المللی از نظر آقای طباطبائیان استقلالی است که اعراب از آن محرومند، اگر صلح و آرامش افغانستان کنونی مورد نقد ایشان است و یا پاکستان را اگر با زمان پرویز مشرف مقایسه کنیم باید گفت در بحث اول اعراب برنده این بازی هستند و در افغانستان هم امنیتی پائین تر از زمانی که طالبان حکمران بودند نمی بینیم و در پاکستان نیز همینطور
واینکه درباره حمله صهیونیستها که اظهار نظر فرمودند باید گفت که حمله آنها چه متعارف و چه غیر متعارف ربطی به تحلیل های شما نداشته و تاثیری بر آن نداشته و جنابعالی سفسطه فرمودید
براحتی می شود فهمید شما کاملا از واقعیت به دور بوده و مانند برخی از خواص اسیر کلمات شده و از آن غولی ساخته اید که قبل از همه خود آن را باور کرده اید
بهتر است همه ما واقع بینانه به مسائل روز نگاه کرده و پیشرفت جز در سایه صلح و آرامش و امنیت بین المللی و روابط دوستانه با سایر کشورها نیست
در شرایط جنگی همانطور که از ادوار گذشته برمی آید فقط پیشرفت نظامی میسر است و امروزه ما با توجه به تجربه جنگ 8 ساله در موقعیت خوبی حداقل نسبت به کشورهای منطقه قرار داشته و حال نوبیت پیشرفت اقتصادی است که مستلزم نوع دیگری از دیپلماسی و آن هم ارتباط خوب و سازنده با کشورهای متولی این امر و نه کشورهای جهان چهارم است. (867492) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۲:۰۳:۱۲
منهم خيلي دوست دارم كه از نظر بين المللي وضعيت با ثبات و بهتري داشته باشيم و بقول شما در سايه صلح و ارامش و امنيت قرار بگيريم ولي بفرمائيد براي بدست اوردن اين موارد بايد چه هزينه اين پرداخت ؟ ايا ميتوانيم ارزشهاي ديني و فرهنگي خودمان را حفظ كنيم يا بايد انهارا هم هزينه اين صلح وامنيت كنيم؟ (868471) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۲ ۲۰:۵۰:۵۷
آیا اکنون خیلی ارزشهای دینی را حفظ کرده ایم؟
اختلاس نداریم؟.
دزدی نداریم.؟
دروغ نداریم؟
تهمت نداریم؟
قانون گریزی نداریم.؟
ریا نداریم؟
کبر نداریم؟
حجاب دخترانمان اگر اجبار هم نباشد از همه کشورهای اسلامی بهتر است؟
مسئولین و مدیرانمان همه متعهد هستند؟
اکنون همه خمس و زکاتشان را بهتر می دهند؟
مسجد های ما بدون ریا از سایر کشورهای اسلامی پر تر است؟
این ارزشهای دینی که شما می گویید چی ها و کجاهستند که من نمی بینم. (873314) (moderator22)
 
islam soldier
۱۳۹۱-۰۴-۱۳ ۱۳:۱۹:۰۳
کاش شما و امثال شما که به واقع بینی دعوت می کنید کمی هم نسبت به جایگاه کنونی ایران و دستاوردهای جوانان و دانشمندان این مرز و بوم واقع بین بودید و شیپورچی دشمنانمان نبودید. (874662) (moderator22)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۲:۵۷:۴۵
ایشون از معدود نویسندگان و محققینی هستند که بر خلاف قلم به مزدهای این دوره نظرات واقع بینانه و دلسوزانه ای دارند .من غالباً کتابها و مقالاتشون رو مطالعه می کنم و نگاه انتقادیشون رو راهگشای بحرانهای سیاسی و اجتماعی امروز میدونم.البته نقد نگارنده انصافاً نقد محترمانه ای است ولی در خصوص جایگاه کشورهای منطقه به نظر می رسه ما هنوز هم فکر میکنیم دنیا بر مدار ما میگرده. (867600) (moderator102)
 
زهرخند
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۰:۰۶:۵۷
توصیه می کنم استاد سریع القلم دیگر تدریس نکنند چون اصلاً در تربیت و اموزش شاگرد موفق نبوده اند!!!! :) :) (867695) (moderator102)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۴۱:۲۴
اتفاقاً خيلي هم موفق بوده اند. اين كه شاگردي بيايد و با ادب و احترام حرف هاي استاد خود را نقد كند، نشان از روش صحيح استاد در پرورش دانشجو است؛ وگرنه مدح و تعريف را در ايران همه بلد هستند انجام دهند. (868965) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۲ ۱۶:۰۸:۴۵
البته خیلی هم ادب نداشت که ده بار استادش را خطاب کرد و یکبار عنوان دکتر به کار نبرده است (872909) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۸:۱۹:۰۵
حدا پدرت رو بيامرزه الف جون چون براي امتياز دادن ديگر نياز آنچناني به خواندن مطلب نيست که اين نشان واقعيت ناراحتي بالاي مردم دارد . (869229) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۱:۴۱:۲۸
چرا این بزرگوار برای اثبات ایده اش که استاد را قبول ندارد این همه زمین و زمان را به هم دوخته؟ یک کلمه می نوشتی من با افکار شما مخالفم ، نه اینکه مجموعه ای از استدلالات نا همگون از حوزه های مختلف جمع کنید و بگوئید ما علم سیاست و سیاست کاری و سیاست ورزی را از همسایه کناری خودمان یاد بگیریم...... (866591) (moderator22)
 
م. مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۱:۳۳
ایشون دقیقا برعکس فرمایش شما رو فرمودن و تاکید بر عدم پیروی از سیاست ورزی ترکیه و سعودی داشتن. کاش نویسنده یا الف، مطلبو تیتربندی میکردن تا شما احساس به هم دوختن زمین و زمان نمیکردید.
چند بخشش که مهمتر و بسیار عالی بود رو با تیتربندی تاکید میکنم:

1- نحوه تفکر رذیلانه: «کشتار و تجاوز ملت و گریه رییس جمهور افغانستان، در ازای ویزا»!
اگر تفکر اصلاح نشود، می شویم مثل افغان ها، که به قول شما "الان تعداد کشورهایی که یک تبعه افغانستان می‌تواند بدون ویزا با گذرنامه‌اش سفر کند از ایران بیشتر است".
و به قول من، این افغانستان است که "رئیس جمهورش" می آید در رسانه ها از دست ظلم آمریکایی ها گریه می کند و بعد می رود سر یک میز با آنها بگو بخند می کند....
نحوه تفکر مهم است که "رذیلانه" باشد یا "بزرگمنشانه" و با اعتماد به نفس.
آقای سریع القلم مشکل از "غیرت" است! فکر می کنم خیلی بی غیرتی باشد که عده ای از آن سوی دنیا مردمتان را "در خاک خودتان" مورد تجاوز قرار دهند و شما هم دم بر نیاورید.

2- مدل ترکیه و سعودی: «مزدوری و آلت‌دست شدن در ازای توسعه محدود و کنترل‌شده»
نوع سیاست ورزی آمریکایی را در منطقه مبتنی بر مدیریت غیر مستقیم دانستید....
اینطور استنباط می شود که آمریکایی ها در منطقه با "استفاده ابزاری" از بعضی کشور های خاورمیانه سعی می کند به منافع راهبردی خود برسد و اینجاست که باز هم موضوع "مدل شدن ترکیه و عربستان" در منطقه مطرح می شود.

حال با توجه به این استدلال این دو کشور چقدر از "استقلال" خود را "مهریه" پیشبرد "منافع اقتصادی" و توسعه خود کرده اند؟ ....
آیا این سیاست مدیریت از را ه دور منافع ملی ترک ها و سعودی ها را تامین می کند؟ و اگر چنین است حد و حدود پیشرفت آنها چقدر می تواند باشد؟ و یا به عبارت بهتر آمریکایی ها چقدر می گذارند آنها پیشرفت کنند؟ ...
«به هر حال به نظر می رسد "توسعه به بهای مزدور دیگران بودن" اصلا نمی ارزد».

3- سال خوب هسته ای! در سال 84:
جناب طباطباییان. نمیدونم چرا فرمودید وارد این بحث استاد نمیشم؟ چرا هنوز به وقایع هسته ای اون سال وارد نمیشید و حتی اشاره ای هم نمیکنید؟
چرا در این مورد به "نحوه تفکر رذیلانه" اشاره نکردید؟ گرچه، احتمالا نخواستید به جایگاه ایشون و همفکرانشون در دولتهای سابق، بی احترامی کرده باشید! چه بسا ذکر اون وقایع، توهین به ملت ایران هم باشه. (866778) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۳:۴۰:۳۹
شما عادت کرده اید هرجا کسی حرفی می زند که به تریج قبای دولت برمی خورد، وارد صحنه شوید و ایشان را بشویید. هرجا هم کسی به نفع دولت حرفی بزند، حاتم بخشی کرده و ایشان را طلاکاری می فرمایید. چنین تفکری نشان دهنده یک آدم ناتوان در حوزه اندیشه است. (867663) (moderator102)
 
جعفریان
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۳:۵۳:۲۱
من هم مصاحبه آقای سریع القلم را خواندم و هم این نقد را. نقادی در هر حال کار باارزشی است، اما:
جناب طباطبایی در مقابل سخنان منطقی و محکم یک نظریه پرداز، متعصبانه وارد گود شده اند. ارزش مقاله ایشان در حد دلداری دادن به مخالفان سریع القلم هم نیست. نشانه های این تعصب را می توان در تیتر مطلب جست. نویسنده محترم از همان ابتدا تکلیف خوانندگان الف و سریع القلم را معلوم کرده اند.
با همه اینها، مقاله یک حسن هم دارد: نویسنده محترم دقیقاً در راستای تیتر و پیش فرضهای شان قلم زده اند. این کار هرچند در حوزه اندیشه ناپسند است، اما از نظر انشاءنویسی و ادبیات نگارشی، کار درستی است. (867678) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۲۳:۵۳:۳۴
همشهری:سال گذشته میلادی (2011)یک میلیون و 800هزار ایرانی از جمع 35میلیون گردشگری که از سراسر جهان به ترکیه سفر کردندهر گردشگر در ترکیه به‌طور میانگین 700دلار هزینه می‌کند (35.000.000 700=24.500.000.000دلار)
یعنی:(24.500.000.000 2000تومان=49.000.000.000تومان (869863) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۲ ۲۲:۴۱:۰۲
دوست خوش غیرت من، لابد اینکه هموطنانمان را در امارات بفروشند ایرادی ندارد، فقط در کشور خودمان به ایشان دست درازی نکنند کافیست (873434) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۵۲:۱۱
دوستان اکثرا به علت "به هم ریختگی متن" متوجه دلایل نویسنده نشدن و با شیفتگی خاصی نسبت به آقای سریع القلم، کل مطلبو رد کردن. کاش نویسنده یا الف، مطلبو تیتربندی میکردن.

چند بخش از یادداشت نویسنده رو که به نظرم مهمتره و عمدتا در کامنتها برداشت دوستان غلط بوده، با تیتربندی عرض میکنم:

1- نحوه تفکر رذیلانه: «کشتار و تجاوز ملت و گریه رییس جمهور افغانستان، در ازای ویزا»!
اگر تفکر اصلاح نشود، می شویم مثل افغان ها، که به قول شما "الان تعداد کشورهایی که یک تبعه افغانستان می‌تواند بدون ویزا با گذرنامه‌اش سفر کند از ایران بیشتر است".
و به قول من، این افغانستان است که "رئیس جمهورش" می آید در رسانه ها از دست ظلم آمریکایی ها گریه می کند و بعد می رود سر یک میز با آنها بگو بخند می کند....
نحوه تفکر مهم است که "رذیلانه" باشد یا "بزرگمنشانه" و با اعتماد به نفس.
آقای سریع القلم مشکل از "غیرت" است! فکر می کنم خیلی بی غیرتی باشد که عده ای از آن سوی دنیا مردمتان را "در خاک خودتان" مورد تجاوز قرار دهند و شما هم دم بر نیاورید.

2- مدل ترکیه و سعودی: «مزدوری و آلت‌دست شدن در ازای توسعه محدود و کنترل‌شده»
نوع سیاست ورزی آمریکایی را در منطقه مبتنی بر مدیریت غیر مستقیم دانستید....
اینطور استنباط می شود که آمریکایی ها در منطقه با "استفاده ابزاری" از بعضی کشور های خاورمیانه سعی می کند به منافع راهبردی خود برسد و اینجاست که باز هم موضوع "مدل شدن ترکیه و عربستان" در منطقه مطرح می شود.

حال با توجه به این استدلال این دو کشور چقدر از "استقلال" خود را "مهریه" پیشبرد "منافع اقتصادی" و توسعه خود کرده اند؟ ....
آیا این سیاست مدیریت از را ه دور منافع ملی ترک ها و سعودی ها را تامین می کند؟ و اگر چنین است حد و حدود پیشرفت آنها چقدر می تواند باشد؟ و یا به عبارت بهتر آمریکایی ها چقدر می گذارند آنها پیشرفت کنند؟ ...
«به هر حال به نظر می رسد "توسعه به بهای مزدور دیگران بودن" اصلا نمی ارزد».

3- سال خوب هسته ای! در سال 84:
جناب طباطباییان. نمیدونم چرا فرمودید وارد این بحث استاد نمیشم؟ چرا هنوز به وقایع هسته ای اون سال وارد نمیشید و حتی اشاره ای هم نمیکنید؟
چرا در این مورد به "نحوه تفکر رذیلانه" اشاره نکردید؟ گرچه، احتمالا نخواستید به جایگاه ایشون و همفکرانشون، بی احترامی کرده باشید! چه بسا ذکر اون وقایع، توهین به ملت ایران هم باشه. (866811) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۹:۳۶
"نحوه تفکر رذیلانه" در قضیه هسته ایِ سال 84 رو خوب اومدی.

«آقای سریع القلم مشکل از "غیرت" است! فکر می کنم خیلی بی غیرتی باشد که عده ای از آن سوی دنیا مردمتان را "در خاک خودتان" مورد تجاوز قرار دهند و شما هم دم بر نیاورید»
و تازه در تلویزیون گریه کنید!
و مدتی بعد هم باهاشون بشینید دور یه میز و بخندید! (866930) (moderator22)
 
صادق
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۹:۰۵:۲۷
دوست عزیز سیاست است. بچه بازی نیست که تا درگیری پیش آمد دو طرف بگویند قهر قهر تا روز قیامت. اگر این طور است ما هم باید با روسیه قطع رابطه کنیم که چرا یک روسی ( ساکن آلمان) خانم مروه شربینی را به قتل رسانده. (868058) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۷:۳۸
واسه من جالبه. 20 ساله که ترکیه میخواد وارد اتحادیه اروپا بشه و هر بهانه ای گرفتن، عمل کرده. حتی اخیرا سپر موشکی رو هم نصب کرد و بخشی از خاکش رو بخشید به آمریکا، طوری که نماینده های مجلس ترکیه رو برای بازدید راه ندادن.
ولی هنوز نتونسته وارد اتحادیه اروپا بشه! چون بازم بهانه میارن.

یعنی توسعه تا حدی که ما بخوایم، اونم به شرط مزدوری و تحقیر همه جانبه!

همه ناشی از همون بی غیرتی و نحوه تفکره. منظورم فقط غیرت ناموسی نیست. بی غیرتی نسبت به همه داشته های ملی با همه خوب و بدشون. (866940) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۳:۴۱
نه شما نه اقاي سريع القلم. .. (867180) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۰:۲۹:۴۷
مگه دروغ گفتم که منفی دادین؟ عضو اتحادیه اروپا شده و ما خبر نداریم؟!! (867733) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۴:۳۱:۲۱
عضو اتحادیه اروپا شدن چه ربطی به این مسائل دارد؟ کثلاً همین هفته پیش صحبت از احتمال خروج یونان از اتحادیه بود. چه ربطی دارد؟ (868805) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۰۱:۲۷:۱۲
منظورم اینه که به قول نویسنده، حاصل توسعه در ازای مزدوری اینه که اونجا که نخوان اجازه پیشرفت نمیدن! (869996) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۴:۲۹:۴۵
ترکیه اقتصاد شانزدهم دنیا است. بسیاری از قطعات اتومبیل برای کارخانجات معروف دنیا را تولید می کند. دو درصد مقالات علمی بین المللی در سال گذشته توسط محققین ترک منتشر شده است، بهترین تولیدکنندگان پوشاک و کفش در دنیا در ترکیه کارخانه دارند و دارای صادرات قابل توجهی به اروپا هستند، از نظر صنعت توریسم و تعداد توریست جزو بهترین های دنیا است و از این نظر از بسیاری کشورهای اتحادیه اروپا جلو زده است. ضمناً نفت هم ندارد. اینها چه ربطی به تحقیر و بی غیرتی می کنید؟ ببینید رشد این کشور در همین 15 سال اخیر چگونه بوده است و آن را با ایران مقایسه کنید. (868798) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۰۰:۱۳
اگر تركيه به تمام خواسته هاي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا پاسخ مثبت داده بود الان عضو بود بعني تاينكه ركيه با واقعگرايي و ملحوظ داشتن منافع ملي كشورش اقدامات لازم را انجام مي دهد. (868874) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۸:۲۸:۵۶
عزیزجان در جريان نيستی الان چند ساله که ترکيه ديگه علاقه ای به ورود به اتحاديه نداره و رسما هم اعلام کرد.
واقعيت اينه که سخت گيری های اتحاديه اروپا موجب رشد اين کشور شد و حالا هم که داره میبینه به اندازه کافی رشد کرده با تغيير در سیاستهاش اتفاقا میخواد جزء خاورميانه بمونه چون عملا با ديدن رفتار ضعيف ايران و ساير کشورهای منطقه داره میشه لیدر اين حوزه چه ما دوست داشته باشیم و چه نه. (869256) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۰۱:۵۰:۱۴
کاش این توجیهاتو برای برخی عدم توفیقات دولت فعلی (وحتی سابق و اسبق) هم بلد بودید و مرغ همسایه رو غاز نمیدیدید. (870031) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۲ ۰۳:۱۴:۲۰
ترکیه با کردها مشکل داشته و دارد هر روز کردها را بمباران می کند امکان ندارد با این وضعیت بتواند وارد اتحادیه شود
خودشان از من و شما بهتر می دانند
کدام کشور اروپایی مردم خود را بمباران می کند؟
ترکیه حاضر به پذیرش درخواست کردها نیست و اتحادیه اروپا نیز با این وضعیت پذیرای ترکیه نیست
چرا اخیرا در حال بررسی پیوستن کشورهای بسیار کوچکتر از ترکیه به اتحادیه هستند؟؟
پس فردا شما همین را بهانه می کنی که در کشورهای اروپایی دولتها مردم خود را با هواپیما بمباران می کنند!!! (871793) (moderator22)
 
زاهد
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۶:۰۲:۳۶
با سلام و احترام
با تشکر از سایت وزین الف

برادر دانشجو..... غائله درست است نه قائله..... عنایت فرمایید پیش از انتقاد از استاد معززدکتر سریع القلم رسم الخط فارسی را فرا گیرید.
در مرحله بعدی حتما کتب روش تحقیق و شیوه های نگارش مقاله های انتقادی را مطالعه فرمایید.

بهتر بود قبل از نوشتن این عریضه احساسی و غیر علمی با استادتان مشورت میکردید شاید شما را راهنمایی میکرد که حد اقل به استوارتر شدن این قلم و این سست نوشته کمک میکرد. گر چه از طرفی با توجه به سطح سواد شما و افراط در احساسی بو دنتان این مطلب به این زودیها محقق نمی گردد.
در پایان جهت روشن شدن تفاوت سطح دو نوشتار چه از نظر محتوا و چه از نظر فنی و نزدیکی به واقعیتهای علمی و عملی حاکم بر این دوران از خواهشمند است مطلب دکتر هم مطالعه شود.

با تشکر فراوان
زاهد (867026) (moderator102)
 
عون
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۰:۱۲:۴۳
یعنی شما از کل مطلب فقط همین رافهمدید؟ که قائله غلط است و غائله درست است! (867373) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۰۳:۴۳
بهتر است تمام پاسخ آقاي زاهد را مطالعه فرماييد و زياد در پاسخگويي عجله نكنيد بجز مورد مورد اشاره جنابعالي مورد ديگر در اين پاسخ نوشتار سست و احساسي شما و نداشتن درك علمي از مقوله انتقاد مي باشد. (868883) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۰۰:۲۹:۳۱
فرق فهمیدن و نفهمیدن همین است برادر.

اگر میفهمی که غائله درست است اگر نمی فهمی قائله درست است. (869914) (moderator102)
 
Mohammad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۰:۲۹:۵۴
قابل توجه خوانندگان محترم و فهیم ! فارغ از صحت و سقم نوشته های مطرح شده، ادبیات خودخواهانه و مغرورانه دوستان خودمان نظیر همین جناب "زاهد" را در بیان نظراتشان ملاحظه نمایید. این مشکل بزرگ امروز همه ما ایرانیان است: بستن چشمها و دهان گشودن با هدف له کردن طرف مقابل! مجددا تاکید میکنم این نظر در طرفداری از نوشته نویسنده این مقاله یا مقاله دیگر نیست. کاش تحمل نظرات یکدیگر را با دل و جان یاد بگیریم. (867404) (moderator102)
 
Hossein
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۷:۲۸:۳۷
محمد،دوست ناشناس،ایکاش این امکان وجودداشت که صد تا امتیاز مثبت به حرفت میدادم. (869123) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۰۰:۳۴:۲۲
ببینید برادر ادبیاتی که این دانشجو در برابر استادش استفاده کرده اند را باید اینچنین پاسخ داد.....از وقتی که در این مملکت حرمتها شکسته شد وضع همین است.
در ضمن نوشته اقای زاهد را خوب بخوانید لطفا. (869926) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۲:۳۷:۰۷
جناب زاهد احساس نوعا خوب است گرچه همیشه مطلوب نیست . بهتر بود به جای چنین ایرادات بنی اسراییلی نقد کلمات می کردید ! که هم منصفانه تر بود و هم زیباتر ! (867562) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۹:۵۰:۱۶
سلام جناب زاهد

به نظر من همین چند سطر نوشته شما سراسر احساس است.

احساس شدید کینه و نفرت نسبت به نویسنده و تفکرش.

منطقی در صحبت شما نمی بینم.

کینه و نفرت قبل از هر کس ابتدا شما را از پای در می اورد (869438) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۰۰:۳۹:۱۴
من از نوشته و شیوه بیان اقای زاهد چیزی جز خیر خواهی اقای طباطباییان چیزی نمیبینم. ایشان به صراحت به ایشان مطالعه بیشتر را توصیه میکنند.
احساس کینه...نفرت.... عدم منطق.... این کلمات را چگونه استخراج کرده اید؟ لطفا به دور از احساس بخوان بهتر درک میکنید. (869933) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۰۶:۱۳
نفس این انتخاب عنوان "بالاخره یا ما اشتباه می کنیم یا دنیا" اشکال دارد. یعنی کسانی که بر این باور است که یک حرفی یا یک روندی اگر در کل دنیا باب شد ما هم باید از آن تبعیت کنیم این صحیح نیست.
آیا ممکن نیست همه ی دنیا اشتباه کنند؟
یک بحث تاریخی هم در این زمینه که حق با اکثریت است یا اقلیت وجود دارد. مثلا امام علی (ع) و چهار نفر از یارانش در قضیه سقیفه بعنوان یک اقلیت ماندند و یک اکثریتی خلیفه ی دیگری انتخاب کردند. آیا اینجا حق با اکثریت است یا اقلیت؟ همچنین امام حسین (ع) و هفتاد و دو تن از یارانش یک اقلیتی را تشکیل دادند و در مقابل ایشان یک اکثریت سی هزار نفره قرار گرفتند. ولی آیا حق با اکثریت بود؟ اغلب پیامبران الهی یک اقلیت مستضعف را تشکیل می دادند و مرفهین جامعه ی انبیا یک اکثریت.

سوای از خدمات ایالات متحده در تولید و پیشرفت علم که به جای خود محفوظ و قابل تقدیر است، بقول دکتر حسن عباسی وجه دیگر ایالات متحده عبارت است از:
1- بستر سبک زندگی بورژوایی، یعنی بیمه و بورس و بانکِ ربامبنا. ربا که جنگ با خداست، موجب فروپاشی اقتصاد ربوی ایالات متحده شده و شکست آمریکا در جنگ با خدا قطعی و حتمی است. نظام سرمایه‎داری بدون اقتصاد خود چه بُعد الهام‎بخشی در سبک زندگی بورژوایی برای ارائه خواهد داشت؟ آشوب‎‎های یونان، فرانسه، آلمان، اسپانیا، و انگلیس، نمایان‎گر چهره واقعی سبک زندگی بورژوایی هستند.

2- بدهی 5/14 تریلیون دلاری آمریکا، چهره واقعی سبک زندگی آمریکایی است.

3- به گزارش تلویزیون راشاتودی در سال قبل، که در رسانه‎‎های داخلی انعکاس گسترده‎ای یافت، ایالات متحده 25 میلیون وب‎سایت رسمی پُرن ایجاد کرده است. یعنی به ازای هر 13 نفر آمریکایی، یک وب‎سایت پُرن. این بُعد اجتماعی - اخلاقی انسان خودشکوفای ارهارد - مازلو در سبک زندگی بورژوایی است که کلام خمینی کبیر (رحمت‎الله‎علیه) را تداعی می‎کند: آمریکا، ام‎الفساد قرن. تمدن بورژوایی آمریکا، مادر همه فساد‎ها در جهان است که گزارش راشاتودی تنها یک برگ و جلوه از آن است.

4- حمایت آمریکا به‎عنوان مهد سبک زندگی آمریکایی از دیکتاتوری‎‎ها در بحرین، یمن، مصر، عربستان، اردن، مراکش و غیره، خوشبختانه چنان‎چهره او را در میان مردم این کشور‎ها مخدوش كرده که زدودن خاطره آن از نسل‎‎های کنونی و آتی این سرزمین‎ها، دهه‎‎ها به طول می‎انجامد. اکنون دو نوع طغیان علیه سبک زندگی بورژوایی در حال انجام است: طغیان مردم اروپا علیه این سبک زندگی ناکارآمد، و طغیان مردم مسلمان در جهان عرب علیه این سبک زندگی هژمون و متجاوز.

5- وجود بیش از 15 هزار کلاهک اتمی در دست ارتش آمریکا، از مجموع 27 هزار کلاهک اتمی موجود در جهان، معرف چهره سبک زندگی بورژوایی این کشور و تمدن غرب است.

6- این‎که در 160 سال اخیر، تنها نمایندگانی از دو حزب در آمریکا به کاخ سفید راه یافته‎اند، نمایانگر چهره واقعی سبک زندگی بوروژوایی است.

7- نهاد فروپاشی شده خانواده در غرب، چهره رئال سبک زندگی بورژوایی است.

8- سبک زندگی بورژوایی نیز همچون سبک زندگی مارکسیستی به تاریخ خواهد پیوست. اما حسرت آن برای کسانی می‎ماند که اکنون در ایران آن را دو دستی چسبیده‎اند. البته موارد متعددی را می‎توان برشمرد. اما واقعیت این است که سبک زندگی بورژوایی، همچون یک قالب یخ که در ظهر تابستان در آفتاب قرار گرفته است، به‎سرعت در حال ذوب شدن است. (866628) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۲:۰۰
معصوم از باب اینکه "معصوم" است می تواند به کرده خویش اعتماد کامل کند و مطمئن باشد که اگر دنیا به یک طرف برود و او به طرف دیگر ، باز بر حق است ، اما ما چه ؟
به عنوان مثال اکنون شرایط جامعه و عملکرد مسئولان از جمله سخت گیری بر مردم و رحم بر قدرتمندان همه و همه خود نقیضی بر شیوه حکومتی حضرت علی است . حال حق نداریم شک بکنیم که مبادا ما داریم اشتباه می کنیم و نه بقیه ؟! (866897) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۸:۲۵
این حرف حجتیه هاست که چون ما معصوم نیستیم پس وظیفه ای هم نداریم.
معصوم نبودن ما "تکلیف" و "وظیفه" را از دوش ما بر نمی دارد. (867191) (moderator102)
 
ناظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۲:۴۳:۰۴
پس وظیفه ما این است که ببینیم ما داریم اشتباه میکنیم یا دنیا .حداقل یه جامعه آماری رو پیش رو دارید.ببینید اتفاق نظر با کدام گروه است (لایک نظرها). (867571) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۰:۳۷:۰۸
ما نیز تا وقتی که در مسیری که معصوم مشخص نموده حرکت کنیم بر حق هستیم ولو اینکه تمام جهان بر خلاف ما حرکت کنند. (867742) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۷:۴۷:۱۱
حرف معصوم درست ولی یک عده ای حرف معصوم را هر طور که میخواهند تفسیر می کنند (869170) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۷:۵۰
البته منظور ایشان 14.5 است نه 5.14

اما بدهی امریکا اکنون به بالای 15 تریلیون دلار رسیده است.

اگر باور نمی کنید خودتان می توانید ببینید! http://usdebtclock.org (866910) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۴۷:۱۹
بدهی بالا نشانه اعتبار یک دولت هست. مشکل عدم آشنایی بعضی با مفاهیم اقتصادیه اونوقت این مسئله برا شما توهم می شه که مثلا دولت و اقتصاد آمریکا ورشکسته است. مهم این هست که بتونی Public Debt و Foreign Debtها رو به موقع بدی. (این هم یک نکته حاشیه ای اقتصادی) (867256) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۹:۴۰:۴۴
کافی بود 1/100 این بدهکاری مال ایران باشه.اونوقت میشد یک شاخص فلاکت!!!!
جون از نگاه شما هر چی مربوط به اونا باشه خوبه!! (869417) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۳:۳۸
آخه حسن عباسی هم شد مرجع و منبع؟؟؟!!! (866920) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۰:۲۴:۳۸
شما باید به نظر دیگران احترام بگذارید.
بنده اگر چه برخی سخنان آقای حسن عباسی را قبول ندارم، لکن به اندیشه ایشان احترام می گذارم و ما باید جنبه ی نقد و شنیدن سخن مخالفان را داشته باشیم.
حسن عباسی یک استراتژیست و یک اندیشمند تواناست. (867393) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۰:۰۱:۱۹
یا اندیشمند نمی دونی چیه یا حسن عباسی رو نمی شناسی . (868190) (moderator102)
 
France
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۴:۵۷:۱۴
در اين زمان حرف شما کاملا درست است ايشان شرط لازم که همانا نون به نرخ روز خوردن است را دارند اما شرط کافي که تخصص است خير . (868863) (moderator102)
 
ناشناس
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۶:۳۰:۲۹
این همه پورشه این همه خانه های لوکس شمال تهران میهمانیهای انچنانی شهریه ده ها میلیونی مدرسه اقازاده و دختر خانم ها اختلاس های 3000 میلیادری فرارهای مالیاتی میلیاردی اقتصاد و فرهنک دلالی اینها خصوصیات همین جامعه ماست یاد کدوم جامعه میفتی برادر من شما عاشق بورژازی هستین خوابش هم دیوونتون کرده
چه کردین در حمایت از طبقات محروم ؟ جز اینکه برج های انچنانی ساختین؟ شعار کافی است (867054) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۴۶:۲۴
با خوندن این مطلب و مصاحبه آقای دکتر یاد بحثی اقتادم که روزی با یکی از برادران میکردم.من از ایشون پرسیدم که چه معنا دارد که ما به طور مستقیم با آمریکا مذاکره نمی کنیم؟ ایشون هم در پاسخ چوابی گفت به این مضمون که : آمریکا منافع و استقلال ما رو به رسمیت نمیشناسه! میخواستم بگویم که به نظر بنده هم مشکل اصلی ما نداشتن اعتماد به نفس است. ما باید این توانایی را داشته باشیم که منافع و استقلال خود را به طرف دیگر تحمیل کنیم با توجه به موضوع دوم که همون ایده آل گرایی مفرط ماست که خودش رو به صورت عدم درک موازنه های هزینه-سود موجود نشان میدهد که بشدت در ادبیات و روابط سیاسیِ ما بدون استفاده است. ما باید بدانیم که سیاست محل لجبازی نیست. روابط سیاسی همانند بازی شطرنج است یعنی ما چیزی را میدهیم و چیزی را میگیریم و این قضیه ی بده-بستان به هیچ وجه به معنای سرسپردگی،مزدوری یا عدم استقلال نیست بلکه صرفاً به معنای جستجو و پیدا کردن راه های متفاوت برای تحقق منافع ملی است. (867251) (moderator102)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۸:۲۰:۲۰
موافقم دوست گرامی به نظر من در جهان واقعیاتی وجود دارد که در بسیاری موارد عادلانه نیست وعرف شده هست.وظیفه سیاستمدران است که این عرفها را بشناسندو با واقعیتهای موجود اسباب بیشرفت کشور را فراهم کنند. (869235) (moderator102)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۱۳:۵۹:۲۶
برادر چطور حساب کردی 25 میلیون سایت پورنوگرافی تقسیم بر 300 میلیون جمعیت آمریکا میشه به از هر آمریکایی 13 سایت پورنوگرافی؟ این آمار دادن شما ما را یاد یک بنده خدایی انداخت. (870903) (moderator102)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۱۲:۱۵
برادر بزرگوار ، از اینکه به استادت ایراد گرفتی و یا انتقاد کردی و یا سوال پرسیدی ، همه این ها خوب و قابل تقدیری . اما کمی واقع بینانه و رئال به اطرافت نگاه کنی می بینی که با آنچه نوشتی فرسنگها فاصله دارد . مثال : سفر آقای احمدی نژاد به برزیل ، مناقشه با آذربایجان ، سردی روابط با ترکیه و ... ، سقوط پاسپورت ایرانی به پایین ترین گذرنامه تا جایی که هر جا میری باید سوال و جواب پس بدی و... شاید بفرمایی به خاطر ایستادگی ماست در برابر آنها ! درست ولی آیا ما فقط در این چندسال اخیر - هفت سال - ایستادگی کردیم در زمان حیات امام ایستادگی نکردیم ؟ چه شده است که الان در همه جا تحقیر و توهین می شنویم . آیا ما اشتباه می کنیم یا دیگران؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (866636) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۵:۰۵
تقریبا هشت سال پیش، یکی از مسئولین رده بالای فعلی که اون موقع استاد بنده در دانشگاه شریف بودن، فرمودن بعد از عراق، نوبت سوریه اس. هر بار هم بحث حمله به ایران میشد، صرف نظر از تمسخر دوستان، اینو تکرار میکردن.

اما به قول شما، سیاست ما هم باید بره به سمت واقع گرایی. این سه فرمایش حضرت امام رو ایده آل گرا میدونید یا واقع گرا:
فروپاشی شوروی، حمله صدام به کویت بعد از حمله به ایران، هدف اسراییل برای تسلط بر نیل تا فرات(کل خاورمیانه).

دو مورد اول اتفاق افتاده. حالا اگر ما سیاست خارجی رو براساس این تحلیلهای به ظاهر ایده آل گرا و در واقع، کاملا واقع گرا بنا کنیم، کار اشتباهیه؟!

اینا پیشبینی و رمالی نیست. درک شرایط منطقه و اهداف بلندمدت طرف مقابل و الزامات اونه. مثل اینکه بگیم چون آمریکا توان حمله به ایران رو نداره، برای حذف مقاومت و تثبیت اسراییل و تضعیف ایران، چاره ای نداره جز به هم ریختن سوریه یا برکناری مالکی در عراق و ....

شما و همه تحلیگران واقعگرا، تصور انقلابهای کشورهای عربی رو میکردین؟! و اگر تصور هم نمیکردین، آیا باید به کسانی که چنین تحلیلی داشتن، انگ(!) ایده آل گرایی زد؟

خیلی از همین به قول شما ایده آل گراها که موارد قبلو فرمودن، الان اعتقاد دارن هرگونه کوتاه اومدن از جانب ایران، موجب حمله سریع اسراییل میشه.
شما تضمین میدی با پذیرش شروط آمریکا(که مهمترینش پذیرش اسراییله)، حمله ای از طرف اسراییل، نه فقط به ایران، بلکه به کل منطقه (مشابه جنگ 1967) صورت نگیره؟ یا برعکس، چند وقت دیگه، من و شما هم وضعیت عراق و افغانستان رو داریم؟! (866923) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۷:۰۲:۱۳
کاش میشد هزارتا مثبت میدادم. (867912) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۴:۳۵:۴۳
آقای محمد عزیز، به علاوه اضافه کنید سالی 60 میلیارد دلار واردات انواع و اقسام اجناس خارجی. عجب عزت و استقلالی. آره واقعاً ترکیه با آن اقتصاد و پیشرفت مزدوره و ما خیلی مستقلیم. (868814) (moderator102)
 
ناصر
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۱۲:۵۰
من مقاله آقای سریع القلم رو نخوندم ولی از نقد الف متوجه شدم که سواد الف جون کم آورده چون بیشتر قسمت نقد بی سرو ته هستش. شما بهتره با این چیزا کاری نداشته باشید ! به صلاحتونه! (866639) (moderator1)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۰۰:۱۶
من هم متوجه شدم که آدم باید حرف هر دو طرف بحث را خوب بخواند و گرنه نظرش مثل شما می‌شود. (866826) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۰:۰۶
ببخشید، اشتباهاً به شما منفی دادم! از انتشار نظر عوامانه و بی‌سر و ته جناب ناصر در الف متأسفم. (866915) (moderator22)
 
ناصر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۳۱:۱۴
الف جان ظرفیت داشته باش تو که خودت بدتر از اینها در مورد کسانی که دوست نداری می نویسی (867215) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۷:۴۲:۳۹
کدوم بحث داداش؟! یارو داره غیرمنطقی علیه دکتر سریع القلم می نویسه. این کجاش بحثه؟! یارو داره توهین می کنه و تهمت می زنه. (867929) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۱۴:۱۹:۴۴
از الفاظ زشت استفاده کردن هنر نیست. اگر بخواهیم مثل خودت صحبت کنیم، باید بگوئیم «یارو» شما هستی که برای توجیه کردن حرف‌های غیرمنطقی، فله‌ای کامنت می‌گذاری و ماستمالی می‌کنی.
ای کاش ذره‌ای هم منطق داشتی. (870939) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۷:۰۱
و چه منطقی پاسخ دادید !! به نظرم این شمایی که وقتی نمیتونی یه مطلبی رو هضم کنی بهتره کاری بهش نداشته باشی (866885) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۳۷:۴۸
متن نوشته نویسنده در بالا ضعیف و ابتدایی بود. جوابی نمی داد سنگینتر بود (867232) (moderator102)
 
نادان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۷:۳۶
چشم قبول میکنم که تو هم انقلابی هستی رییس یکی از دانشگاهها مال تو (866661) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۴۱:۴۲
لطفا این کامنتا رو منتشر نکنید. هیچ محتوایی ندارن و صرفا باعث دلزدگی کاربرا و نویسنده ها از مطالعه و بیان نظراتشون میشه.
طرف نشسته نقد نوشته، این میاد با یه جمله بی معنا مزدورش میکنه. مثل اینکه بنده هم بگم "چشم آقای سریع القلم! شمام روشنفکری! چند دلار از آمریکا میگیری که ادای روشنفکری دربیاری!"

بهتره برای تخلیه حس طنزپردازی و تمسخر و تخلیه عقده این دوستان، بخش خاصی براشون راه اندازی کنید. (866796) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۸:۳۷
یعنی شما هنوز متوجه نشدی که عده ای می آیند حرف های سی سال قبل را می زنند تا خود را انقلابی نشان دهند و پست ومقام بگیرند. (866942) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۲۷:۵۹
پس هر کسی که گفتمان انقلاب رو مطرح کرد میشه یک مزدور یا فرصت طلب؟

مغلطه نکنید! (867208) (moderator102)
 
م
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۲:۴۹:۲۳
----

چقدر حرف خوبی زد این دوست
واقعا از دل این همه نظرات چیزی بیرون نمیاد و نفعی برای کسی حاصل نمیشه بهترین راه اینه که نظراتی که واجد شرایط تعميق و گسترش بحث هستند جداگانه رویت بشوند .

الان فقط داریم لوده گویی و بی منطق گویی و خلاف گویی رو ترویج می کنیم تا تفکر .

مثلا همین قضیه ژاک شیراک و خاتمی
بنده اون شب فیلمش رو از تلویزیون دیدم که شیراک پایین نیومد
و اون عکس پایین اومدن مال دیدار بعدی بود
ولی دوستان هنوز دارن رو این قضیه بحث میکنن (867862) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۴۲:۱۹
ممنون از نقد منصفانه شما به نوشته آقای سریع القلم. اما به هر صورت، منتظر حملۀ مریدان باشید! (866694) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۰:۰۶
مریدی در کار نیست. منتقد لب کلام را نگرفته که عبارت بوده از " جور دیگر باید دید " و به گمان خودش گیر منطقی داده به یک ایده ایشون که سیاه و سفید دیدن دیگر جایی ندارد. ما که حاضر نیستیم در هیچ چیز خود از سی سال پیش به این طرف تجدید نظر کنیم و تمام دنیارا به تبعیت از خود می خوانیم چگونه انتظار موفقیت سیاسی داریم؟ (866892) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۰:۴۰
اگر آقای سریع القلم اینهمه مرید دارد که درصد امتیاز ها نشان می داهد پس باید به دیدگاهش ارزش بیشتر از این قائل شد چون مردم عقل دارند و عالمانه مرید کسی می شوند. (866966) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۱:۴۷:۳۹
متأسفانه چند مرید بی‌منطق برای پر کردن بخش کامنت‌ها کافی است. نمونه‌هایش:

یکی نیش می‌زند:
چشم قبول میکنم که تو هم انقلابی هستی رییس یکی از دانشگاهها مال تو!

دیگری دربارۀ «مصاحبه» چنین می‌نویسد:
«مقاله» استاد رو خوندم، نقد شما رو هم خوندم، بنظرم شما فقط دنبال این بودین که نقدی بر «مقاله» بنویسین، با تشکر

دیگری فحش می‌دهد:
.دريغ از يك سواد درست و حسابي در بين اين مدعيان اصولگرا. همشون خودشون داناي كامل مي پندارند اما دريغ از يك كلمه علمي كه بتونن عرضه كنن!

و این هم کنایه را تنها راه پریدن به منتقدینِ «استاد» می‌بیند:
استاد سریع القلم با جرات انتقاد سازنده کردند و شاگرد نقدی بی سر ته (867503) (moderator102)
 
ایران پور
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۴۳:۰۱
مطالب آقای طباطبایی واقعا تا اندازه حرف های یک شاگرد مبتدی در مقابل استاد را داشت که مطالبی درهم و برهم و از روی تعصب و احساسات است و نه واقع بینانه. (866696) (moderator22)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۳۹:۱۷
نویسنده با این مقاله اش نشان داد که این کاره نیست (867236) (moderator102)
 
امین
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۴۵:۰۱
سلام
بنده دو دیدگاه و متن دو یزرگوار را مطالعه کردم .با نظریه استاد که تماما بر اساس منطق و عقلانیت بود کاملا موافق هستم.
ولی نظریه اقای طباطبائی که خود را دانشجو معرفی کردند را سطحی نگری و بدون محتوا و از نوع صحبتهائی که برخی مسئولین در این چند ساله اخیر برای توجیه عملکرد های اشتباه غیر کارشناسی و به دور از علم و تخصص سیاسی بیان میکنند دانستم.
با دید و نگرش اقای طباطبائی ما در یک مدینه فاضله با تمام محاسنش زندگی میکنیم و تمام دنیا در اشتباه و سردرگمی قرار دارند. (866703) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۴۵:۲۵
ولی من با استاد سریعالقلم موافقم منطقی ترین و بدون تعصب ترین نگاه به سیاست های کشور همان نگاه است گرچه سالهای جوانی با تعصبی خاص دیدگاهم مانند شما بود اما امروز تجربه ها درسههایی به من داده تا دیگ آنقدر متعصب به مسایل کشورم ننگرم بلکه منطقی تر باشم (866705) (moderator22)
 
نادر زاده
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۴۷:۴۲
آقای طباطبایی: آیا خود شما به استاد به صورت سیاه و سفید نگاه نکرده اید؟ آیا حق نگرش خاکستری تان کجاست؟ آیا فکر می کنید تمامی مطالب ایشان اینگونه باید زیر تیغ بی رحمانه و غیر عالمانه نقادی برود؟ نقد خود شما غیر منصفانه و تعصبی است. ای کاش در مقابل سخن بزرگان، افراد بزرگ اظهار نظر می کرد. (866713) (moderator22)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۹:۲۳
با سلام خدمت شما دوست عزیز
مقاله استاد رو خوندم، نقد شما رو هم خوندم، بنظرم شما فقط دنبال این بودین که نقدی بر مقاله بنویسین، با تشکر (866730) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۲:۲۲
شما که هنوز نمی دونید مقاله نبوده و مصاحبه چی میگید؟ (866955) (moderator22)
 
saeed
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۰:۱۶
آقای طبابایی !!
پاسخ های شما به آقای سریع القلم مانند صحبت هایی شاگردیست که بعد از کلاس درس و در بین دیگر شاگردان همطراز خورد گفته های استاد خویش را به سخره میگیرد و در عالم بچگانه خویش خوشحال است که ، چه عالی استادم را به چالش کشیدم و اینگونه خیال محمل می بافد و مدتها با آن مشغول است .
تقریبا در اوایل داد سخنوریتان گفتید : "شاید اصلی ترین دلیل آن این باشد که این حرف شما درست است که آنها از آنچه در ایران اتفاق افتاد و می افتد نتوانستن بیاموزند که در انقلاب باید با واقع بینی انقلاب کرد و واقع بینی انقلابی یعنی مجال ندادن به بازماندگان نظام فرو افتاده بدست انقلاب . بله به نظر می رسد آنها نیاموختند که لازمه انقلاب یک رهبری مقتدر مسلمانی است که بتواند اصول واقعبینانه ترین دین الهی را در جامعه عملی کند . و این نقطه ضعف آنهاست"
ما قطعا معنای مجال ندادن را می دانیم . یعنی : دادن شعار (866735) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۱:۰۷
قبول که ایشان رطب و یابس به هم بافته اند
ولی نویسندهی محترم هم معنی غیرمتعارف را نمیداند. معنی اش نامتقارن است نه بد. نمیگوید حمله ی آنها خوب و مال ما بد است. میگوید مال آنها با هواپیما است و مال ما با کارهای پارتیزانی. (866737) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۳:۰۶
من هم مصاحبه استاد را خواندم هم این مقاله را . آفتاب آمد دلیل آفتاب !! اتفاقا همین نوشته نشان میدهد که چقدر حرف استاد درست و ذقیق است. فقط به همین یک جمله اکتفا میکنم که منظور اقای دکتر درس گرفتن و عمل کردن براساس نظریه های هانتینگتون نبود بلکه منظوزرشان این بود که برای اظهار نظر و یا نقد یک نظریه باید کتاب خواند نه بولتن ! (866739) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۱:۱۰
کاملا درسته !! دوستان آنچه را که دوست دارند لابلای متون خارجی جستجو میکنند نه آنچه را که واقعا وجود داره ! (866863) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۲:۰۶
بولتن سازی و بولتن خوانی آفت عظیم مدیریت و گفتمان سازی در کشور ماست ! واقعا تاسف انگیز است (866868) (moderator22)
 
.....
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۴:۰۲
استنباط هایی که جناب نویسنده از صحبتهای دکتر کردند چنگی به دل نمی زند....و من به ایشون توصیه می کنم که خود کمی واقعیتها را بیشتر ببیند.. (866740) (moderator22)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۰:۴۹
در دنیای امروز چیزی هست به نام هزینه- فایده حالا من نمی فهمم چرا ما کلا کاری به این چیزها نداریم و مثل آدمهای لجباز فقط میخوایم به همه آدمهای کره زمین نشان دهیم که حقانیت با ماست تازه این کار رو هم بلد نیستیم باید از زبانی استفاده کرد که بقیه دنیا میفهمند نه اینکه فقط خودمون بفهمیم (866748) (moderator22)
 
مهرداد
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۴:۱۶
lمن با اين ادبيات مشکل دارم نميفهمم چرا خيلي منطقي و با دليل جواب نميدين بلکه سريع شروع به تخريب فرد ميکنيدواشتدلهاي آقاي دکتر محترمانه و بر اساس واقعيت بود (866755) (moderator22)
 
عرفان
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۲:۵۲
موثرترین دفاع از یک نظریه، حمله بد به آن نظریه است. کاری که آقای طباطباییان به خوبی آن را انجام داده اند!! (866771) (moderator1)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۹:۰۳:۵۶
یعنی حرف دلمون رو زدی...خدا خیرت بده (869337) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۵:۰۴
عزیز من
دانشجوی ظاهرا محترم.
مساله خیلی پیچیده نیست. نگاه به پتانسیلها و اهداف است. نگاه به پتانسیلهای کشورمان و اهداف کشورمان است. اگر این دو با هم نخواند یعنی سیاست ایده آل گرایانه.
شما در فرضیاتی چند گرفتارید. یکی بحث غیرت و ...و بی غیرتی خیلی از کشورها. عزیز من بی غیرت کشوریه که حافظ مردمش نباشه. به عبارت درستتر بی غیرت کشوریه که در حد توانش حافظ شان ملتش نباشه. حافظ منافع ملتش نباشه. حالا هر کجا باشد. هند بی غیرت، ژاپن و چین بی غیرت، کشورهای اروپایی و غیره هم بی غیرت، عربستان و قطر و ... هم بی غیرت، ما و ونزوئلا و لابد جزایر فلان با غیرت. حالا چرا؟؟؟ چون بر خلاف جریان آب مخالف آمریکا هستیم در تبلیغات. شما چرا اینو نمیبینی که منافع دریای خزرت برباد داره میره؟ چرا اینو نمیبینی اعراب چشم طمع به خاکت بستن؟ چرا اینو نمیبینی روسیه سر نیروگاه بوشهر و موارد دیگه شیره ی ما رو خورد؟ چرا نمیبینی که عربستان پاشد 18 نفر رو اعدام کرد؟ تو حج قتا عام کرد؟؟ چرا به این فکر نمیکنی چرا بعد از پیروزی انقلابت بر خلاف مصر و ... صدام را به جون مملکتت انداختن؟ چرا به این فکر نمیکنی آمریکا هواپیماتو سرنگون کرد؟ چرا به این فکر نمیکنی چرا آلمان سلاح شیمیایی به عراق میداد؟ چرا به این فکر نمیکنی که پاکستان چند ساله داره با خط لوله گاز ما داره بازی میکنه؟ چرا به این فکر نمیکنی که افغانستان کوچولو سهم هیرمند ما رو نمیده؟ چرا قطر کوچولو داره میدان مشترکتو به تاراج میبره؟؟چرا چرا چرا ؟؟؟؟؟
موارد اسرائیل در ترورها و ... و همچنین مشکلاتی که آمریکا بر سر راه ما میذاره هم که شکر خدا میدونی ولی مشکل شما اینه که سوزنتون فقط اینجا گیر کرده.
ما با غیرتیم مثلا. بلایی که روس و انگلیس سر مای با غیرت آورده با هیچ کشوری قابل قیاس نیست. ما با غیرتیم که چین هر روز یه بامبول در میاره واسمون!!
دوست عزیز. قضیه پیچیده نیست. هدف سیاست ورزی تامین اهداف دنیوی است نه اینکه سیاست ورز بیاد کاری بکنه بریم به بهشت!! باید خیلی دیگه چشماتو ببندی تا تناقضات سیاسی خودمونو نبینی. حمایت از جنبشهای حتی اسلامی ما هم سیاست یکدستی نیست چه برسه به اهداف دیگه مون. اینا همه نشون میده که دوست عزیز حتی کشور ما هم کم کم میره به سمت واقع گرایی البته اگه امثال شما بتونن هضم کنن و کفن پوشان نیایید تو خیابونا.
دوست عزیزم. منم دغدغه کشورمو دارم. وضع منم متوسط به پایینه. ارباب خارجی هم ندارم!! مسلمان هم هستم با اجازه شما. ولی باور کنید سیاست دوست و دشمن دائمی نداره. در سیاست آرمان جایی نداره.
به امید روزی که همه واقعیتها را ببینیم. (866773) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۰:۴۳:۱۹
درود بر تو کاملا موافقم (867424) (moderator102)
 
کامیار
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۰:۴۸:۵۱
رحمت به شیری که خوردی. در تمام کامنت ها هیچ کس زیباتر و گویاتر از شما مطلب را نگفت. (867754) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۲:۰۸:۵۱
در سیاستی که "جدای از دین" است دوست و دشمن دائمی وجود ندارد.

دشمن شما اگر منافعتان را به رسمیت بشناسد می شود دوست شما و اصلا مهم نیست که به منافع سایرین احترام بگذارد یا نه. در چنین سیاستی تنها هدف سیاست ورز (!) این است که بالاترین منافع "مادی" را به هر قیمتی که شده برای شما تامین کند و برای این هدف حتی ممکن است به دوستان قبلی خود پشت کند و با دشمنان هم پیمان شود. (867822) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۰:۱۲:۲۰
والا تا جایی که معلومه در حال حاضر بسیاری از اقایونی که دم از مزمت دنیا می زدن سخت در حال معاشقه با دنیان اونم با بیت المال (868229) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۳:۱۱:۳۸
بسیار عالی بود. (867868) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۰:۱۰:۳۲
مرحبا .بعضی حضرات با مغلطه های بی سر و ته که ظاهرا تمامی نداره تمام سوء مدیریت و بی کفایتی رو پشت غیرت قایم می کنند (868225) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۰۱:۴۰
عالی بود. کاملا موافقم (868878) (moderator102)
 
هاتفی
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۲۰:۴۰:۲۵
پس لطفا سری به ارمانهای سیاست خارجی امریکا و قدرتهای غربی بزنید ویا اینکه بفرمایید مگه تو این دنیای به این کوچکی چند تا ارمان جا میگیرند... یا بفرمایید باید واقع بینانه " پایان تاریخ " را پذیرفت یا " گریزی از سکولاریسم نیست " ویا ... (871514) (moderator102)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۸:۲۵
اقای نویسنده ایا اقدامات دولت احمدی نژاد که متاسفانه در نهایت باهزینه نظام باید اصلاح شوند در چند سال اخیر سیاه نیست :
نحلال سازمان برنامه ریزی. خس و خاشاک خواندن حداقل چهارده میلیون طرفدار رقیب در ان جو ملتهب و تحریک انها . نامه های بی پاسخ برای روسای کشورها . شرکت و نشستن در کنفرانس کشور های خلیج فارس و زیر پلاکارد خلیج عربی . شرکت در کنفرانس تحقیر امیز دانشگاه کلمبیا . سفرهای متعدد بی حاصل خارجی و همراهی خانواده و اکیپهای صد نفره در بعض انها. سیاستهای اقتصادی منتج به گرانی و بیکاری علیرغم مخالفت صریح و مکتوب اقتصاد دانان مملکت با انها . تعطیلی کارخانه ها. پر کردن بازار از کالاهای خارجی و شکر و برنج و دیگر محصولات کشاورزی بر علیه تولید داخلی . خالی کردن صندوق ذخیره ارزی . مخالفت و عدم اجرای علنی قوانین مصوبه مجلس. ضعف مدیریت منتج به اختلاسهای 3000 میلیاردی. انزوای سیاسی کشور و صدور قطعنامه های متعدد علیه کشور و عدم توانایی توضیح حق کشور برای انرژی صلح امیز هسته ای در مجامع مربوطه . تعریف خط قرمز برای اطرافیان خود در مقابل قانون . تمسخر نمایندگان ملت . عدم توجه به نظرات رهبر در انتصاب مشاوران مشکوک و عوض نکردن وزیر اطلاعات... (866775) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۲:۲۴:۰۰
این موارد به نظر من سیاه نیستند:
نامه برای روسای کشورها
شرکت در کنفرانس دانشگاه کلمبیا
دفاع از حق کشور برای انرژی صلح امیز هسته ای ( ظاهرا اخبار مربوط به مذاکرات با 1+5 را دنبال نمی کنید )
در ضمن تعبیر انزوای سیاسی را به هیچوجه موجه نمیدانم. صدور قطعنامه ها نیز ناشی از جهت گیری کلی نظام است نه اقدامات دولت فعلی. در مورد سیاستهای اقتصادی هم نمی توان بطور کلی همه کارهای انجام شده را نفی کرد اما ایراد زیاد هست. (867839) (moderator102)
 
مخاطب
Germany
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۶:۵۳
باز یک نفر جرأت کرد انتقادی بکنه، حالا تا دوستان سریع القلم را روی زانو ننشانند و روزنامه شرق را به دست توقیف ندهند، آرام نمی گیرند. برادر آخر به دنیا نگاه کن. به آمریکای امپریالیست نگاه کن ببین چه انتقادی ولو ناسزا را نمی توان مطرح کرد؟ (866788) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۳:۲۰
کشورهای دنیا زرنگ تر از آن هستند که نخواهند مردم از آنها انتقاد کنند. وقتی در کشوری انتقاد جاری است مثل این است که گسل کم کم تکان می خورد و انرژی نیز کم کم آزاد می شود و ویرانی ایحاد نمی شود اما وقتی کسل به یکباره انرژی آزاد کند همه جا زلزله می شود و ویرانی بنابراین تنها کشورهایی در این دوران موفق عمل می کنند که سوپاپ انتقاد را باز می گذارند و اطمینان ملت را بالا می برند (866935) (moderator22)
 
عشق به ايران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۳:۵۹:۱۸
اين نوشته بيش از آنکه نقدي علمي باشد نقدي احساسي و حتي در زبان عاميانه پاچه خواري است، نگاهي به حقارت ايراني ها در چند سال اخير براي اثبات نوشته هاي بي سر و ته اين مقاله کافي است، خودم يکي از قربانيان تحقير در کشور خارجي آن هم کشوري در حد کشورهاي درجه سه در جهان هستم، براي ماموريتي به يک کشور عربي رفتيم، يکي از لوازم ما در اين ماموريت همراه داشتن لوگويي بود که هويت ما را اثبات مي کرد در نتيجه براي آنکه مشخص نشود از ايرانيم و ايراني بودن ما چالشي در مسير کارمان ايجاد نکند مجبور مي شديم آن لوگو را پنهان کنيم و از اين طريق بتوانيم کارمان را انجام دهيم. تازه اين اتفاق که گفتم به قول نويسنده محترم مقاله در يک کشور عربي بود که شاهد بيداري اسلامي بوده است حال اتفاقات ديگري که برايمان افتاد بماند. (866824) (moderator1)
 
یعقوب نعمت اللهی
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۰۱:۴۸
منهم چندین بار مصاحبه استادسریع القلم را خوندم درشرایط فعلی نظریات استاد عالی بود (866830) (moderator1)
 
مصطفی
Italy
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۲:۱۸
یک زمانی که فکر میکنم سن این اقای دانشجو به ان قد ندهد که بخاطر داشته باشند وقتی فردی میخواست نقدی دلسوزانه بکند متهم به کمونیست بودن و امثال ان میشد ان هم از طرف افرادی که در ان زمان خود را سینه چاک انقلاب و مدافع ان میدانستند و ان روز با این کلماتی که به منتقدین نسبت میدادند انها را از صحنه مدیریت و جامعه به حاشیه بردند و جالب اینکه این افراد سینه چاک بعدها یا علنی در وقابل کشور ایستادند ( منافقین و امثال انها) و یا اکنون در امریکا و اروپا اپوزیسیون شدند و دارند حرفهای صدمن یک غاز میزنند و تحلیلهای کیلوی یک دلار ارائه میکنند که اگر بخواهیم نام ببریم قطعا تعداد انها کم نخواهد بود و خیلی از افراد دلسوزی که امروز عطای مدیریت در سیاست و اقتصاد و غیره را به لقای ان بخشیدند بخاطر می اورند که چگونه با جوسازی های این افراد ظاهرا دلسوز و سینه چاک مجبور به گوشه نشینی شدند و امروز هم دوباره همان جو را در کشور میبینیم وقتی صحبت از اصول صحیح دیپلماسی میشود داد میزنند اهااااااااااااای پولاریسم و اومانیستو هزاران ایست دیگری که خودشان هم معنی ان را نمیدانند ولی برای کوبیدن هدف خود سلاح تخریبی خوبی است این را یادمان باشد که نتیجه این وضعیتی که امروز درگیرش هستیم هفت سال عملکرد غیر حرفه ای از برخی مسئولین کشوری است در کلام و رفتار شان وقتی بدون در نظر گرفتن توصیه مشاوران کارکشته نظراتی را میدهند که در ان هیچگونه تفکری در قبال عواقب انها نشده نتیجه ای جز این نخواهد داشت باید بدانیم امنیت روانی اجتماعی و سیاسی همراه با امنیت اقتصادی ضامن ثبات و پیشرفت کشور میباشد نه اینکه مدام با این و ان درگیر شد و کار را به جایی رساند که کشورهایی که عمر تشکیل انها به پنجاه سال نرسیده و یا کشور که کلا به اندازه یک جزیره قشم ما نمیشود ما را تحریم کند و یا حتی وقیحانه تحدید به حمله نظامی کند پس شاگرد عزیز کمی اهسته بروید و بدانید که بسیار سفر باید تا پخته شود خامی (866872) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۶:۲۵
عرض خودبردی و برزحمت ما افزودی ! با این نقد بی طرفانه ات! (866883) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۱:۴۵
این مطلب شامل مطالب مهمی است. امیدوارم مخاطبان اقلا یکبار به دقت آنرا بخوانند و سپس موضع گیری کنند. (866917) (moderator22)
 
Kyrgyzstan
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۴:۲۹
این آقای طباطبائی هم از این اسامی مستعار هیئت تحریریه تونه یا واقعا همچین موجودی وجود داره؟اصلا ایشون کیه چه سوابقی داره و خاستگاه فکری و گروهی اش منتسب به کیه؟ (866921) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۰:۴۴
واقعا باید سیاست سیاه و سفید نباشد بلکه خاکستری زیرا کسانی در این عرصه موفق عمل می کنند که خاکستری فکر می کنند نه سیاه و سفید. سیاه و سفید نوعی دگماتیسم فکری است که متاسفانه کشور ما سال هاست که به آن دچار شده است (866933) (moderator22)
 
جمال
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۴:۵۹:۰۵
دوست عزیز نویسنده که تاکید داشته اید استاد خاکستری ببینند و بنویسند یقینا چون ایشان انتقادی سخن گفته اند جنس بحثشان خاکستری است والا اجازه نشرنمی یافت. درضمن شما مانند همه هم فکرانتان به شخص نویسنده ایراد گرفتید و کنایه زدید و هیچ بحث مستدلی را طرح نکردید. (866944) (moderator22)
 
علي.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۰:۰۹
"هر كسي از ظن خود شد يار من " تيتر مقاله بسيار گوياست، ما اشتباه مي كنيم يا دنيا؟ از نظر شما دنيا اشتباه ميكنه، كافي بود به همين نكته اشاره ميكرديد، با وجود تمام استدلال هايي كه مطرح كرديد، من اعتقاد دارم (ما) داريم اشتباه ميكنيم. (866946) (moderator22)
 
سهراب
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۳:۱۳
این دوست عزیز که اینگونه عجولانه به استادش حمله کرده وهمه کفته های انو نقد فرمودن ایا اصلا از خودش سوال کرده توی این دنیا همه کشورها بی غرت وخائن نسیتن بلاخره چندتایی هم هست باوجود رابطه با تمام دنیا از غیرت وناموسشون دفاع میکنن چینی ها دنیا رو گرفتن وسایل کره ای تو هم خونه های ما هستش اینا اگه بی غیرتن ما که بدترین کارو میکنیم که داریم با وسایل یه مشت بیغرت زندگی میکنیم تعامل با دنیا بی غرتی نیست بلکه یه نو شجاعت میخواد که ما بانهابده بستان داشته باشیم ولی اجازه تجاوز به انها ندهیم ما متاسفانه ترس خودمان را با غیرت اشتباه گرفتیم شما هم برادر عزیز اگه این نوشته های منو منتشر کرد یه خورده تامل کن ببین ما کجا اشتباه کردیم که در بیرون از ایران به اندازه کوچکترین کشور دنیا بهمون احترام نمی گذارن (866973) (moderator22)
 
امير110
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۵:۳۳:۳۷
نويسنده عزيز. برادر من . بابا تو كه اينهمه فكر مي كني متوجه ميشي برو يه مقاله بنويس تا امثال دكتر سريع القلم ها يا شيفتگان دكتر بخوانند و به تو آفرين بگن. تو رو به خدا حرفهاي كليشه اي اينقدر زدي كه .... داره بهم مي خوره.
نگاههاي سخيف اصولگرايي را در جاي جاي متن هاي منتشره در سايت "الف" را مي توان ديد.همانند بيداري اسلامي را همانند بي بي سي فارسي بهار عربي ناميد و قس عليهذا.دريغ از يك سواد درست و حسابي در بين اين مدعيان اصولگرا. همشون خودشون داناي كامل مي پندارند اما دريغ از يك كلمه علمي كه بتونن عرضه كنن. (866996) (moderator22)
 
ab
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۷:۱۹:۰۶
استاد سریع القلم با جرات انتقاد سازنده کردند و شاگرد نقدی بی سر ته (867099) (moderator102)
 
یعقوب
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۹:۵۵:۳۹
من با سواد اندک درحد خواندن نوشتن ازمصاحبه اقای سریع القلم خوشحال شدم ازمدیریت سایت هم تشکر میکنم این امکان فراهم شد تا هم اقای طباطبائی حرفهاشو بزنند ودوستان نسبت به دو تفکر که درکشور طرفدارهرکدام کم هم نیستند اظهار نظرنمایند اما تحلیل اقای سریع القلم نزدیک به دیدگاه اقای هاشمی ونقد اقای طباطبائی تفکر احمدی نژاد است اینکه ما اشتباه داریم یا دیگران بنظرم هردو اشتباهاتی در رفتارها وکنشها داشته اما اینکه ما بعنوان جمهوری اسلامی چقدر سعی در رفع اشتباهات خود تلاش کرده این ملموس نیست دولت اقای احمدی نژاد تلاش کرده تاحدوی باحرفها که خریدار داخلی دارد دشمن تراشی کنند ما ادعا ی مدیریت جهانی میکنیم درحالی باهزاران مشکلات روزمره مواجه هستیم ویا هرازگاهی معاون اول ویا رئیس دولت با طرح بحث های خارج از عرف دیپلماسی فضای بیرون را ملتهب وسوژه تبلیغاتی دست مخالفین میدهند پس اشتباه ما کمتر از انها نیست بلکه بیشتر هم هست اگه شخصی با صراحت دراین فضای سنگین ابرازنظر میکند سعی میکنیم نقد کلیشه ای بهش وارد کنیم که هیچ منطق محکم قبولش ندارد. امیداست ما دررفع اشتباهات خود تلاش کنیم (867354) (moderator102)
 
farhad
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۷:۲۱:۲۱
مقاله هر دوی شما رو خواندم قضاوت هم کردم
فقط سعی نکنید مارو مجبور به پذیرش نظرتان بکنید
الحمدالله مردم اینقدر عاقل هستند که بدون امرو نهی بتونن قضاوت کنن
ممنون (867103) (moderator102)
 
بنده خدا
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۷:۳۷
بسیار از نویسنده محترم سپاسگزارم.
جانا سخن از زبان ما می گویی (867189) (moderator102)
 
حمید ح
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۰:۰۳:۱۲
متاسفانه انتقادهای نویسنده مقاله شعاری واحساسی ونه منطقی وعلمی است به این دلیل ساده که همه دیدگاههای ایشان درعرصه سیاسی وروابط بین المللی همان است که توسط دولتمردان اجرا شده ونتیجه ان جایگاهی است که اکنون قرار داریم که شایسته ما نیست . (867365) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۱:۰۳:۲۴
تیتر مطلبی که در مورد آن بحث می شود خیلی جالب است
مگر حرف ما یا حرف دنیا همیشه متفاوت است؟! یعنی هیچ کی تو دنیا موافق ما نیست؟ یا ما همیشه با دنیا سر ناسازگار داریم؟!
اصلا از نظر منطقی جور درنمیاد
تازه من که کلا نمی فهمم ما چی میگیم و چی می خوایم که حالا دنیا مخالف ما باشه یا نباشه... نه در مورد هسته ای نه در اقتصاد نه در سیاست نه ....
اصلا نمی دونم چشم انداز این مسیری که ما میریم کجاست و اصلا میشه اسمش رو مسیر گذاشت یا نه؟ چون عملکرد مسئولین که نشون نمیده از یک برنامه منسجمی برای رسیدن به هدف خاصی پیروی می کنند (867457) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۱:۴۰:۰۵
من متوجه شدم استدلال إستاد سريع القلم خيلي محكم قؤي واقعي و رئاليستي و به دور إز توهمات بود زيرا جهان امر وز جهان وافعيت ها است نه شعار دادن و تخيلات غير واقعي كه وجود خارجي ندارد و قابل لمس نيست (867494) (moderator102)
 
سعید57
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۱:۴۷:۲۲
با سلام
جناب طبا طبایی

نوشته تان را خواندم ، البته قصد پاسخگویی ندارم و از نوشته شما تنها این مطلب دستگیرم شد که مطالب دکتر سریع القلم را با ذهنیتی خاص خوانده اید ، یعنی تصمیمی را که از قبل در باره موضوعات در ذهن خود داشته اید را با مطالب دکتر سریع القلم تطبیق کرده اید و وقتی نتیجه مطلوب را بدست را نیاورده اید ، اینگونه پاسخ فرموده اید .
برای مثال به یک نمونه اشاره می کنم:
در باره آموختن از انقلاب ایران ، مدعی شده اید که مصریان از ایران نیاموختند و انقلاب را دو دستی تقدیم شورای نظامیان کردند ، آیا مطمئنید نظر مصریان نیز چنین است؟
آیا مطمنید مصریان با این نظر شما که ، شورای نظامی مصر خائن به کشور و مردم مصر است ، هم عقیده اند؟
آیا این شورای نظامی نبود که با اعلام بیطرفی ارتش ، موجب انتقال مسالمت آمیز شد؟
و.................
جناب طبا طبایی
آنچه در مصر اتفاق افتاده فارغ از بیداری یا بهاری بودنش ، این بود که همه چیز با آرامش و گام بگام و معقول و منطقی انجام یافت که چرا های آن را آینده روشن خواهد کرد .
اگر لازم بود در این باره بیشتر همسخن می شویم. (867502) (moderator102)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۲:۱۴
با سلام
با توجه به شناختی که از دکتر سریع القلم دارم، ایشان طرفدار نقد هستند. بنده در طول تحصیلاتم کمتر اساتید نقد پذیر دیده ام. اما در کلاس دکتر سریع القلم، کتابها، مقالات و دیدگاه هایشان توسط دانشجویان نقد می شود؛ از این لحاظ ایشان از معدود اساتیدی هستند که با روی باز آماده شنیدن انتقادات هستند. نکته دیگر اینکه نویسنده این متن، معلوم است که درسش را خوب نخوانده، موضوعات را درست درک نکرده، به منطق و استدلال اشراف کافی در حد یک دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اجتماعی ندارد و معضلات بی پایان جامعه ما را غیرمنصفانه نادیده گرفته است و هزار نکته دیگر که در این مجال امکان طرحش نیست. (867509) (moderator102)
 
saeed
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۲:۰۸:۱۷
از گردانندگان سایت انتظار داریم ، مقدار ناچیزی امانت دار باشند و از دست بردن به نظرات ارسال شده دوستان پرهیز کنند . یا نظر رو نگذارید ارسال بشه یا به طور کامل نمایش بدید . (867523) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۲:۲۱:۵۴
بهر حال حق ايران انرژي هسته اي است ومن فكر ميكنم با سختي هايي كه ملت كشيده تا موفقيت راه زيادي نمانده (867541) (moderator102)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۴-۰۹ ۲۲:۴۱:۴۴
وقتی کسی استدلالی برای حرف خود ندارد به ناچار رو به درازه گویی و تکرار می‌آورد. تا جایی که متن بالا را خواندم چیز قابل فهمی در آن ندیدم.

از نظر من خلاصه‌ی متن این است:
با نظر استاد مخالفم چون از آن خوشم نمی‌آید. بقیه حاشیه است (867567) (moderator102)
 
taher
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۰:۲۷:۵۸
هر کس انتقاد و پیشنهادویا نظری در خصوص وضع موجود وبه نبت اصلاح امور جامعه ارائه نمود نباید فوری اورا به بی غیرتی متهم کرد چیزی که متاسفانه در جوابیه این آقای محترم نسبت به استادش به قول خودش مشهود است . بنده هم ممکن است بعضی از نظرات آقای سریع القلم را نپسندم اما این را می دانم که آقای سریع القلم نه خاین است ونه بی غیرت و هیچ ایرانی حاضر نیست که به هیچ قیمتی پای اجنبی به این کشور به قصد تجاوز باز شود گواه این مطلب ایستادگی این ملت در برابر تجاوز صدام به کمک تمامی قدرتهای ریز ودرشت منطقه وفرامنطقه ای بود.اما آنچه بنده از مقاله آقای سریع القلم فهمیدم تجدید نظر در پاره ای از رفتارهای تجربه شده در روابط بین الملل درسی سال گذشته بحصوص در این هفت سال اخیر است که چنانچه واقع بینانه تحلیل شود واقعا دردناک است از رفتارهای تحقیر آمیز با اتباع و حتی مقامات ارشد کشور دراکثر کشورهای دنیا حتی کشورهای که در حدواندازه یک کشور نمی باشندتا از دست دادن منافع ملی کشور در شمال(دریای خزر ) وجنوب (به غارت رفتن میادین نفتی مشرک با قطر که درسال 100 میلیارد دلار بیشتر از ایران نفت و گاز استخراج می کند)تا کشورهایی که برای بستن یک قراداد از اوضاع سواستفاده و هزاران بهانه برای امیتیاز گیری می کنند. .در کنار غیرت و تعصب ملی و اعتقادی قدری تفکر و تعقل نیز لازم است .لذا حفظ استقلال و پاسداری از آرمانهای انقلاب منافاتی با تعامل با جامعه جهانی برای حفظ منافع ملی ندارد. (867729) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۱:۲۹:۲۶
باسلام فکر می کنم تا ما ایرانیها احساس تصمیم میگیرم واحساسی حرف میرنیم مشکلاتمان سر جا بماند دوست عزیز یه کم به دور و ور خودت نگاه کن ببین بی تدبیری مسولین چه به سر کشور اورده والا افرادی مثل دکتر دلشون برا کشور ونظام میسوزه کی دیگه تو کشور مونده همه رو متهم کردن و خودشونم تو اداره کشور موتدن یه سری به کوجه و خیابونا بزنید عزیزه من افرادی مثل دکتورکه متخصص جامه هستن باید برا کشور اطاق فکر باشند (867793) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۲:۰۹:۴۶
اقا حالا چرا دعوا ما گل سر سبد خلقت هستيم و تمام پديده هاي مثبت جهان را ابداع نموده ايم هيچ انتقادي هم بما نيست اصلا به مالزي و تركيه هم نگاه نميكنيم فقط افغانستان و پاكستان (867826) (moderator102)
 
علی
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۲:۲۶:۰۲
پاسخ به دیدگاه یک نویسنده -هرچند استاد بزرگی باشد ،امری خوب و قابل ستایش است،اما یا بایدچیزی بر آن بیفزاییم یا در نقد خود عیب و هنرش را آشکار کنیم و یا اینکه به بهانه نقد آن حرف حسابی بزنیم.متاسفانه در این نوشته هیچکدام از این اهداف دیده نمی شود،مگر تکرار برخی حرفهای شعاری که ورد زبان این روزی مدیران ارشد کشور است که چنانکه می دانیم مصرف داخلی دارد و در سیاست جهانی جایی ندارند.کاش این عزیز فقط یک نکته را جواب می داد:آیا ما خطا می کنیم یا دیگر کشورهای جهان.به دنبال آن بگویند در این سالییان آیا منافع ملی ما از بین رفته یا کشورهی دیگر منطقه؟اگر پای دین را در میان می کشند بگویند آیا ما با 70 میلیون اشتباه می کنیم یا 1000000000(یک میلیارد )مسلمان جهان.در این دنیای آشفته ما بیشتر از توریست جهانی در آمد داریم یا امارات که اندازه یک شهر ما هم نیست و قدمتی 100 ساله هم ندارد.ما بیشتر از میادین نفتی و گازی مشترک برداشت می کنیم یا....ما آبروی جهانی بیشتری داریم یا سایر کشورها.ما رنج اقتصادی اجتماعی بیشتری داریم یا دیگران.ما بیشتر مردم نجیب کشورمان را تحت عنوان اجرای احکام اسلام بیشتر رنج می دهیم یا....اگر انصاف داشته باشد خواهد دید که ما این روزها حال و روز خوشی نداریم.متاسفانه صدا و سیما هم فقط تصویری سیاه از دنیا می دهد و تصویری نورانی از کشور ما در حالی که این دروغ محض است.کاش نویسنده که دریافته استاد سریع القلم خطا کرده ،درستش را می گفت اگر قصدش تداوم شعارهای تو خالی مسئولین کشور نست.آنقدر فرصت نیست.برگردیم به مردم راست بگوییم.بر طبل جنگ و دشمنی با جهان نکوبیم.راه بهتری هم هست اگر بخواهیم (867842) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۷:۳۹:۲۹
نقد مسخره ای بود ارزانی خود نویسنده باد (867928) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۹:۰۲:۵۵
تلویزیون مازندران یک برنامه در اخبار ازصنعت مازندران پخش کردند من فکر کردم مازندران دیگر همردیف المان شده و هیچ کسر و کمبودی ندارد 900 میلیارد تومان سرمایه گذاری صنعتی شده در آن جا و همه چی ارومه ولی وقتی وارد جامعه می شوی می بینی خانواده ها سال به سال گوشت نمی خرند و خیار و گوجه پلاسیده می خرند بیشترین معتاد را داریم حداکثر در امد مردم که 80 در صد کشاورز هستند کمتر از ماهی 500 هزارتومان است اگر صدا و سیمای مازندران راست می گوید پس نمایندگان و مردم دروغ می گویند که می نالند و اگر صدا و سیما دروغ می گوید باید تغییرات اساسی در ان بوجود اید و ادمهای چاپلوس و تملق گو از این سازمان اخراج شوند (868051) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۹:۵۹:۰۶
سلام

من یک مازندرانی هستم

این فرمایش -----خانواده ها سال به سال گوشت نمی خرند و خیار و گوجه پلاسیده می خرند ---- منبعش کجاست؟!!

بی بی سی؟ وی او ای؟...............................؟

اینقدر حواست پرته که حداقل این 2 مورد در مورد مازندرانی ها صدق نمی کنه.

چون که اکثریت ساکنان این استان در روستاها هستند و به قول خودت کشاورزن .....

ناب ترین و تازه ترین محصولات کشاورزی مثل خیار و گوجه و سبزی و ککاهو سیر و پیاز و ................... و مرغ و خروس محلی .................را مصرف می کنند (869456) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۱۴:۲۳:۴۲
سلام،
من هم مازندرانی‌ام و متأسفم که اون بالائیه به اسم من و شما دروغ تحویل خوانندگان الف می‌دهد.
متأسفانه عده‌ای برای دفاع از حرف‌های غیرمنطقی آقای سریع القلم دست به هر کاری می‌زنند. (870950) (moderator102)
 
سعد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۹:۵۳:۲۳
برادر عزيز آقا سيد گل. تا زماني كه مسائل را علمي و اصولي و با اتكا به شواهد واقعي و تجربي نسنجيم همين هستيم و انتظار تحرك، جهش و پيشرفت نداشته باش. (868170) (moderator102)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۰۹:۵۴:۲۸
من کتاب "عقلانیت و آینده سیاسی ایران" را از دکتر سریع القلم خواندم و واقعاً لذت بردم. (868173) (moderator102)
 
پرهام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۱:۰۴:۲۲
بدون شک یکی از برجسته ترین اساتید حال حاضر کشور آقای دکتر سریع القلم است. مطالب نویسنده در نقد نظر ایشان سطحی، آشفته و فاقد تئوری است. (868361) (moderator102)
 
عزيز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۱:۲۴:۰۹
از دكتر سريع القلم و از نويسنده محترم نقد و از سايت الف تشكر مي كنم.
اما چند نكته:
الف) با دكتر سريع القلم آشنا هستم و شهادت مي دهم كه ايشان هرگز آدمي نيست كه فكر كند حرف آخر را مي زند. يك استاد دانشگاه است كه جرئت نوشتن و جرئت دانستن دارد.
ّب) مطلب ايشان قطعا سياسي است و در حوزه تخصص ايشان اما لزوما دقيق ترين مطالب ممكن است نباشد. فرق است ميان مطالب سياسي ، و مطلب جناحي.
ج) در مطالب سياسي نويسنده با استدلال (ممكن است استدلال را خواننده نپذيرد) وارد موضوع مي شود و نتيجه شايد مورد پسند جناح حاكم باشد و يا نباشد. اما در بحث جناحي ،نويسنده اول موضع جناح را قبول مي كند و انگاه برايش دليل و برهان مي اورد.
د) شجاعت نوشتن با استدلال كجا و نوشتن با موضع قبلي كجا. كسي كه با استدلال مي نويسد هيچ پشتوانه اي جز قلم خود ندارد.اما كسي كه در دفاع از جناح مي نويسد، مربوط يا نامربوط پاداشش محفوظ است.
ه)به فرض محال اگر همه حرف هاي دكتر سريع القلم هم غلط باشد .باز هم به سريع القم و سريع القم ها مديوينيم. اين افراد هستند كه ما را به انديشيدن وامي دارند.

ما به هرسه (دكتر سريع القلم ،منتقد محترم و سايت الف) نياز داريم.
و البته دوستان كامنت كذار هم لطفا با دقت بيشتر در له يا عليه بنويسند تا بحث شيرين تر شود (868411) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۲:۲۷:۳۹
به نظر بنده هر دو اشتباه هاتی دارند
هم ایران و هم کل دنیا!!!
هم دکتر و هم نویسنده نقد فوق!!! (868517) (moderator19)
 
ناصر
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۲:۳۹:۵۰
تني چند از فيلسوفان بر سر تعداد دندان اسب بحث مي كردند كه شخصي آمد و گفت دندان اسب را بشمريد تا بدانيد و يا ضرب المثل معروف را دوباره با هم بخوانيم - خوش بود گر محك تجربه آيد به ميان - تا سيه رو شود هر كه در او غش باشد . توجه داشته باشيد كه روش معتبر در پژوهش هاي علوم انساني تحقيقات يا نگاه هاي تجربي است و تجربه محك روشنگر راه ما است و در كليه مباحث مطروحه و نقاط محل اختلاف طرفين فقط با توجه به پيامد هاي تجربي آن است كه ما به جواب مي رسيم و اين نگاه راهگشا و راهنماي ما است و هر نوع بحث لغوي و حزبي و گروهي و جتاحي و نظري و فلسفي و فكري راهبر ما نيست حتي اگر ظاهر زيبا داشته و با قلم توانا بافته شود و با تعارف همراه گردد.
سوالات اغلب خوانندگان منتقد هم شامل واقعيت هاي اطراف ما است و نه مباحث نظري و فكري پايه. (868537) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۱۳:۴۷
ما شا الله چه نقد مسخرهای (868896) (moderator102)
 
رضایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۳۸:۲۵
دوستان همه نکات اصلی را نوشته اند من فقط خواستم یک نکته را به نویسنده این مطلب بگویم : آقای عزیز در شهر ما یک دکتر روانپزشک ماهر هست نمیخوای خودت رو به اون نشون بدی ؟ برات خیلی لازمه عزیزم (868958) (moderator102)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۵:۵۶:۳۲
اگر در همه جاي جامعه مانند اين سايت آزادي بيان و نقد وجود داشت شايد مسئولين اينقدر فقط شعار نمي‌دادند. نمي‌دانيم نمي‌توانند و يا اصلاً نمي‌خواهند (868996) (moderator102)
 
داود
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۶:۱۲:۲۷
به نظر من برخلاف مقاله دکتر سریع القلم که بسیار واضح، صریح و قابل درک برای همه مردم بود(چون همه این موضوعات را با پوست و گوشتشون احساس کرد هاند)مقاله آقای طباطبائیان سرشار از سفسطه و مغلطه بود و فقط خواستند فرافکنی کنند. (869017) (moderator102)
 
;osar
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۷:۴۰:۰۰
اگر كسي مطلب اقاي سريع القلم را نخونده باشه و مطلب بالا را خونده باشه بعد نظرات دوستان رو نگاه كنه و اين نتيجه رو بگيره كه ايا تمامي خوانندگان الف اشتباه ميكنند ويا اقاي اسيد عبالله طباطبائي اونوقت جواب پرسش اقاي دكتر سريع القلم داده ميشه كه بالاخره همه دوستان دارند اشتباه ميكنند يا اين اقا پا را بيشتر از گليم دراز فرمودند . (869158) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۷:۴۵:۲۹
طنز مليحي مدتي د رجامعه مصطلح شده بود .. كه مثلا رونالدو را ول كن استاد اسدي را بچسب...
استاد! دنيا و سياست خارجي و غيره را رها كن شاگرد و بچسب كه الانه يه گل به خودي نابي بزنند. جدا متن مصاحبه بيش از هر چيز براي ناقد محترم صادق است و ايشان اولين كسي هستند كه بايد حتما اين گفت‌و‌گو را بارها بخوانند تا بلكه از اين آفت شعرگرايي و تخصص‌گريزي و تصميم‌هاي آني رهايي پيدا كنيم «انشالله». (869164) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۱۸:۳۷:۵۴
شمارا ارجاع میدهم به فرهنگ لغات باواژگان سفسطه و مغلطه بیشتر اشنا بشید (869286) (moderator102)
 
جواد
Qatar
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۲۰:۵۴:۳۹
جالبه اگر همه دنیا دست به دست هم بدند و نام خلیج فارس را عوض کنند بعد دیگه شما کدوم طرفید؟؟؟!!!!!! اونموقع حتما دنیا داره درست می گه امپریالیسم خبری و سرمایه داری که درد مردم گرسنه در سراسر دنیا را که معلول سیاست استثمار دنیا و سرچشمه از تفکرات غیر اسلامی بوده که منعکس نمی کنه لذا یا اسلام نمی دونیم چیه یا اسلام را بدون سختیاش می خواهیم. (869551) (moderator102)
 
Japan
۱۳۹۱-۰۴-۱۰ ۲۲:۴۲:۴۵
مدل سعودی ته خنده بود!! سعودی چیه که مدلش چی باشه!! کی الان تو این کشورها نگاهش به سعودیه؟ من چند تا دوست عرب دارم اینجا، سنی هم هستن اما از سعودی متنفرن!!! (869740) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۰۳:۲۳:۴۸
مشكل اينه كه ما بجاي تعقل تمسخر ميكنيم عربستان مدينه فاضله نيست اما ويرانه هم نيست (870092) (moderator102)
 
Panther
۱۳۹۱-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۳:۵۵
کاش بجای تمسخر در مورد کشور خودتون تعقل میکردین و فقط انتقاد بلد نبودین (874705) (moderator22)
 
جواد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۱۶:۴۲:۲۸
کل مطلب آقای دکتر سریع القلم ارسال این پیام درست بود که نمی شود که همه اشتباه کنند و فقط ما درست فکر کنیم ئ یا نمی شود که همه باطل باشند و ما حق باشیم و یا این که همه مسیر غلط طی کنند و فقط ما در مسیر درست باشیم
درک این واقعیت و فهم آن شاید خیلی سخت نباشد ولی جسارت بیان آن در فضای عمومی از هر کسی بر نمی آمد که استاد به درستی و با جسارت توانستند آن را طرح کنند و بنده به نوبه خود به این استاد توانمند و جسور تبریک می گویم (871207) (moderator102)
 
متین
۱۳۹۱-۰۴-۱۱ ۲۱:۲۶:۰۶
سلام
من باید اول تشکر کنم از نویسنده که متن خوبی نوشته اند البته نمی خواهم از همه متن آقای طباطباییان دفاع کنم اما بنظر استدلال های ایشان تا حدود زیادی منطقی بودند
و البته جای بسیار تاسف دارد که دوست داران استاد آبروی استاد را برده اند و جز تمسخر اندیشه مخالف خود و استاد کار دیگری نکرده اند .
امیدوارم کمی منطقی تر بشویم (871549) (moderator102)
 
سلیمی
۱۳۹۱-۰۴-۱۲ ۱۹:۳۵:۵۴
من تمام کامنتها را خواندم. انصافا فارغ از طرفداری از مقاله یا مخالفت با آن نظرات کاربران نشان از رشد آگاهی سیاسی لااقل در میان قشر متوسط جامعه که به اینترنت دسترسی دارند دارد و این خود بسیار امیدوار کننده است. ما کشورهای جهان سوم بیشتر از همه به مطالعه، تفکر و تحمل عقاید مخالف نیاز داریم. (873244) (moderator22)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۳ ۱۰:۳۵:۵۹
آقا یا خانم سلیمی عزیز بنظر شما اهانت و تمسخر نشان از رشد آگاهی سیاسی است ؟!!! (874201) (moderator22)
 
قشر بی ادعای ایران زمین
۱۳۹۱-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۸:۲۴
سیاست فقط لفاظی آدمای بیکاره؛ کسی هنر میکنه که واسه مملکتش جون بکنه و کار کنه تا کشورش پیشرفت کنه. (874715) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۳ ۱۸:۵۵:۱۶
آقایون و خانمهای محترم لطفا صلوات بفرستید . بابا خسته شدم اینقدر کامنت خوندم بسه دیگه ... (875526) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۴ ۱۳:۵۱:۵۹
من نمیتوانم از آقای سریع القلم راضی و خوشنود بوده و مواضع این روزهای ایشان مرا ذوق زده کند،اما برای محتوای مطل این آقای نویسنده به خدا پناه میبرم!؟ (877203) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۴ ۱۸:۴۱:۱۸
آقایان اولا غیرت دینی و ایرانی وبعدا هم چرا دیگران برای ما برنامه ریزی کنند از اون طرف دنیا ، البت من اعتقاد دارم به آقای دکتر بگوئید به دنبال ارائه نظریات راهگشا باشید ، شما نقد نکردید حمله کردید البته اگر من هم باتفکرات و اندیشه های غربی خود را منطبق میکردم و حاظر نبودم نظریات دینی را دخالت بدهم حال و رو ز بهتری نداشتم (877855) (moderator22)
 
Sweden
۱۳۹۱-۰۴-۱۶ ۱۰:۱۷:۵۶
اخیراً کتابی با عنوان اقتدار کرایی ایرانی در عصر قاچار با قلم استاد علوم سیاسی دکتر محمود سریع القلم به بازار نشر عرضه شده است.


آنچه که مرا بیش از موضوع و متن کتاب تحت تاثیر قرار داد، صفحه "تقدیم" است که نویسنده در ابتدای کتاب خود آورده و از دیدگاه من، در نوع خود کم نظیر است.


تقدیم به ایرانیان زیر ده سال، که در آینده برای کسب ثروت، به نهاد دولت نزدیک نخواهند شد!
برای افزایش قدرت کشور، ثروت تولید خواهند کرد؛ ظرفیت نقدپذیری و اصلاح تدریجی را در خود پدید خواهند آورد
از فرهنگ واکنش های سریع به خویشتن داری، ارتقاء فرهنگی پیدا خواهند کرد
از فرهنگ شفاهی و غیر دقیق به فرهنگ مسئولانه مکتوب، انتقال تمدنی پیدا خواهند نمود
از رفتارها و کارهای کوتاه مدت به گستره دراز مدت، رشد فکری پیدا خواهند کرد
تضعیف، تخریب و انتقام را از فرهنگ سیاسی خود حذف خواهند نمود
به رشد فکری و استقلال فکری از طریق مطالعه حداقل دو ساعت در روز روی خواهند آورد
برای ایرانیان دیگر از رانندگی گرفته تا کسب قدرت، حقوق قائل خواهند شد
از رشد و موفقیت دیگران به طور واقعی خوشحال شده و درس خواهند آموخت
غرور بی جا، حسادت و ناجوانمردی را به سکوت، احترام و گذشت تبدیل خواهند کرد
دروغ گوئی و وارونه جلوه دادن واقعیت ها را از نظام معاشرتی خود با دیگران حذف خواهند نمود
برای کسب قدرت،به اصل رقابت و فرصت برای دیگران اعتقاد خواهند داشت
و پس از رسیدن به قدرت، فقط دوره محدودی، صرفاً برای تحقق کارهای بزرگ، در قدرت خواهند ماند.

برای آنانی که دغدغه ایران فردا را دارند بفرستید. در دنيا هيچ چيزي به اندازه آموختن براي ساختن يك زندگي انساني اهميت ندارد و اين آموزش از هر قوم و مليتي ميتواند باشد. (879405) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.