نظر منتشر شده
۸۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 332478
درباره حادثه دلخراش در اتاق زایمان و سوختن مادر جوان دوقلوها؛
اشتباه پزشکی دیگر و شاید درسی دیگر
بخش تعاملی الف - محمود صباغی، 28 بهمن 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۲


در کنار وقایعی که هر از گاهی تیتر اول رسانه ها می شود و بهت آدمی را بر می انگیزد، این آخری ( البته تا زمان نگارش این مطلب !؟)

نوبرانه دیگری از بی توجهی به ارزشمند ترین شاهکار خلقت خداوندی یعنی جان آدمی است. ماجرا تلخ تر و فراگیرتر از آن است که کسی نشنیده باشدش. مادر جوانی پس از وضع حمل و تولد دو قلوهایش نیاز به اکسیژن پیدا می کند. پس از وصل دستگاه به سیستم تنفسی مادر بجای اکسیژن خالص که به درمان مادر بی انجامد، گاز ناشناخته ای وارد بدن می شود که منجر به سوختگی شدید سر و صورت و سیستم تنفسی می شود. باور کنید به همبن سادگی!

در نگاه اول به این ماجرا شاید استثنائآ پزشک و بیمارستان و کادر درمانی بی تقصیر بنظر برسند اما ریشه اصلی چنین وقایعی همان نقیصه بزرگ فرهنگی است که خیلی وقت است گریبان بخش درمان کشور را هم گرفته و هر از گاهی ماجرائی رسانه ای می شود که سخت شگفت انگیز است: بجای فرهنگ "احترام به جان آدمی"، بی احترامی و بی توجهی به آن در زوایای مختلف زندگی امروز شهروندان ایرانی ریشه دوانده، نیک که بنگریم دربخش های مختلف کشور از خودروسازی گرفته تا صنعت هوائی و حمل و نقل و بالاخره از همه تلخ تر در بخش درمانی از این فرهنگ گرانسنگ اثری نیست و ارده ای سترگ میطلبد تا هر ایرانی در هر کجا و هر مسئولیتی که هست بداند عرصه جان انسان جای هیچ سستی و ندانم کاری نیست.

در نگاه اول مقصر سوختن این مادر جوان نه بیمارستان بلکه تشکیلاتی است که مسئولیت تامین کپسول اکسیژن را بر عهده دارد. این درست. اما تشکیلاتی که گازهای صنعتی و اغلب سمّی تولید می کند و مورد استفاده کارخانجات و بنگاه های فنی است، بر کدام مبنای عقلی و قانونی مجازبه تهیه کپسول اکسیژنی است که علی الاصول ماهیتی متفاوت با صنعت داشته و درمواقع بحرانی باید به داد بیماران برسد؟ این واقعیت را می پذیریم که رئیس بیمارستان، مسئول خرید کپسول و فرد تحویل گیرنده و بالاخره پرستاری که بی تردید باید در اندیشه جان بیمارش باشد، هیچکدام موظف به کنترل کیفیت و آزمایش کپسول مورد استفاده نیستند، اما عقلآ و اصولآ با توجه به ماهیت شغلی خود که مجال ریسک پذیری ندارند، هم نباید کنترلی حتّی سرسری هم که باشد انجام دهند؟ روشن است که پرسنل درمانی اگر تنها شیر کپسول را قبل از اینکه بر دهان بیمار بگذارد آزمایش می کرد، این اتفاق تلخ رخ نمی داد. بهمین راحتی!.

اشتباه نشود، نگارنده ادعا ندارد که کادر درمانی باید تک تک ابزار پزشکی مورد مصرف را شخصآ بی آزمایند. دلیلی هم ندارد چرا که معمولآ تولیدات مصارف بیمارستانی از سوی مراکز تائید شده و بر اساس شمول قوانین ویژه صورت می گیرد، اما در مورد کپسول اکسیژن که با شکل و شمایل صنعتی و ظاهری رنگ رو رفته و نامآنوس با محیط استریل بیمارستان که در گوشه و کنار مراکز درمانی بچشم می خورند، این کنترل حداقل کاری است که نه تنها بدلیل احساس مسئولیت و تعهد فرهنگی که از آن نام بردیم بلکه بدلایل منطقی و عقلی هم یک ضرورت است.

آشنائی صاحب این قلم با مقوله درمان و بیمارستان در حد یک شهروند معمولی است اما یقین دارم در حوزه تخصصی بیمارستان ها و مراکز درمانی و بخش های مختلف جراحی نمونه هائی ساده و پیش پا افتاده از نوع کپسول اکسیژن کم نیستند که در نگاه اول اهمیت چندانی ندارند اما در بزنگاه حساس می توانند یک فاجعه تلخ از جنس همین سوختن مادر جوان را رقم بزنند. بهمین دلیل باید در روال جاری که بی توجهی به ابزار مصرفی مراکز درمانی است تجدید نظر جدی شود.

برای اینکه متهم به بهانه گیری از قشر بخش بهداشت و درمان کشور نشویم، بگویم که حاشیه ای که بر "در حاشیه" مهران مدیری رخ داد و کادر درمانی برخی بیمارستان ها و پزشکان شمشیر از رو بستند و وا اخلاقا سر دادند و بعضآ بدرستی ادعا کردند که حرمت پزشکان پاس داشته نشد، صاحب این قلم با درک احساس مظلومیت آنان علم حمایت از پزشکان بر افراشتم. اما امروز در برابر این سستی ناباورانه در حیرتیم و این حق را برای خود قائلیم که از وزارت بهداشت و درمان، قوه قضائیه، نهادهای نظارتی و بالاخره کادر درمانی کشور سئوال کنیم که بالاخره در زندگی امروز ما ایرانیان جایگاه " فرهنگ احترام به جان آدمی" کجاست؟
 
کلمات کلیدی : محمود صباغی
 
Alireza
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۱:۵۱:۴۰
با تشکر از نگارنده مقاله، از جمله معدود نقدهای منصفانه ای است که راجع به این موضوعات این روزها مشاهده می شود، متاسفانه آنچه در اکثر نقدها در این موارد شاهد هستیم فحاشی عده ای و دفاع بی منطق عده ای دیگرست، ای کاش فرهنگ نقد کردن و نقد شنیدن توسط افراد صاحب قلم در جامعه گسترش یابد.... (3550012) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۷:۰۵:۱۹
چرا بعد از یک ماه هنوز باید صحبت از گازی ناشناخته باشه؟!!!!! (3550776) (alef-11)
 
یک پزشک
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۲۹:۱۳
از نقد بدون توهین شما دوست عزیز سپاسگزارم

این اتفاق شاید برای من پزشک هم اگر بیمار میشدم میوفتاد پس باید فهمید مقصر کیست؟

وقتی که کپسولهای اکسیژن با رنگ مشخص توسط یک شرکت پرکننده کپسول گاز اشتباهی پر میشود باید گفت این نشان از عدم احساس مسیولیت در افراد جامعه است ،اینکه بگوییم اول باید پرستار کپسول اکسیزن را تست میکرد کاری غیر طبیعی و غیر علمی است
شما فرض کنید بجای این نوع گاز مثلا گاز co2 بجای اکسیژن پر میشد ،مگر با دست یا نگاه یا حس بویایی میتوان فرق گازهارا تشخیص داد

باید به حال همه جامعه غصه خورد ،من پزشک از روزی که این خبر را شنیدم دلم خون است برای نوزادانی که الان نمیتوانند از آغوش و شیر مادر بهره مند شوند از خانواده ای که اینطور دچار غم شده ،این نوع عدم احساس مسیولیت در ساختن خودرو های داخلی هست در تولید دارو هست ،مگر فراموش کردید همین هفته قبل داروی خطرناک هپارین را اشتباهی در شیشه های امپول در دسترس رانیتیدین تولید و حتی پخش کرده بودند !!!
ایا جامعه به این مسایل به اندازه خطای یک پزشک در جریان بخیه توجه کرد ؟ایا سوختن یک مادر در اثر بی مسیولیتی یک شرکت مهم است یا بخیه ؟؟؟؟ (3551387) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۳۱:۱۹
از بچه ۱۰ ساله هم بپرسی میگه : بیمارستان و کادر درمانی مقصر نیستند ، مقص اصلی اون شرکتی هست که این کپسول ها را تهیه و به بیمارستان ارسال میکن
من نمیدانم چرا هرکی برایش مشکلی پیش میاد دکتر و کادر درمانی را مقصر میداند (3551391) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۴:۲۲:۴۸
یعنی شرکت خودش همینجوری میاد و میره تو بیمارستان بخشی نیست که حتی پولشونو بده پس بی درو پیکره درش حتما باید تخته بشه (3552199) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۳:۴۰:۱۰
نخير پزشكان مقصرند. چون پول شركت رو پزشكان مي دهند!!!! اون بيچاره پول اكسيژن داده و قرارداد براي اون بسته حالا يه گاز ديگه دادن چون پولشو اين داده مقصره؟!!! (3553489) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۰۸:۵۱:۰۰
علیرضا جان مردم درد دارند در این زمینه تجربه شخصی خود من رو بخون ...بنده به دلیل درد زیاد در ناحیه شکمی به سه پزشک جراح متخصص در شهر مشهد مراجعه کردم که هر سه از به اصطلاح متبحر ترین ها هستند هر سه بدون توجه به عکسهای داخلی شکم و طول مدت درد و بدون بررسی های دقیق علمی در همان 10 ثانیه اول توضیح بیماری برای بنده پاره کردن شکم و درآوردن آپاندیسیت را تجویز کردند ولی از آنجایی که یک هفته درد شدید داشتم به یک پزشک عمومی در محله خودمان مراجعه کردم ایشان با دقت بسیار تمام مدارک بنده را مطالعه نمود و بعد از کمی مکث گفت شما آپاندیسیت نداری و احتمالا زونا گرفتی و دو روز بعد هم نصف شکم و پهلوی من علائم زونا را نشان داد و با داروهایی که ایشان تجویز کرده بود بعد از حدود 10 روز خوب شدم ....ولی در این میان به این فکر میکردم که آیا واقعا حق من نبود که اون به اصطلاح جراحان متخصص وقت بیشتری حتی دو دقیقه میگذاشتند و مدارک پزشکی بنده را با دقت بیشتری مطالعه میکردند شما فکر کن من با شکم پاره زونا هم گرفته بودم و در بیمارستان نمیدانم باید چه میکردم و به چه کسی بد و بی راه میگفتم ...
قبول کن که اخلاق پزشکی کمی حداقل کمی نسبت به گذشته کمرنگتر شده است
الف جان لطفا منتشر کن (3551690) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۳:۳۶:۵۷
به نظر شما آيا راه حل ارايه شده كه تمام تجهيزات پزشكي تك تك قبل از استفاده در بيمار بر روي كادر پزشكي مورد استفاده قرار بگيره صحيحه؟ اين به نظر شما منطقيه؟!!!! (3553482) (alef-11)
 
K
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۶:۵۷:۳۹
کاش شما جای اون خانم مصدوم بودی و دم از نقد میزدی... (3553782) (alef-11)
 
آشنا
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۲:۰۷:۵۱
جمله کادر پزشکی ،با تمامی ادوات اتاق عمل آشنایی دارند و لذا این یا یک سهل انگاری،یا عدم برگزاری مانورهای اضطراری در بیمارستان،یا از عدم صلاحیت کادر اتاق عمل که همگی از قصران مدیریت بیمارستان است ،ناشی میشود.بله اشکال اصلی پیمانکار متقلب تأمین گاز،تدارکات بیمارستان و نبود روند استاندارد و کنترل کیفیت تجهیزات بیمارستانی است که باز هم مدیریت بیمارستان مسئول همه این امور است. (3550059) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۱۰:۲۵
تست کردن گاز وظیفه پزشکه ؟ که می شه سهل انگاری پزشک ؟
وظایف پزشک از دید مردم ایران :
1. درمان بیماری های لاعلاج کمتر از کسر ثانیه! پاتو از بیمارستان گذاشتی بیرون خوب نشدی ابا اجداد پزشک را بیار جلو چشمم !
2. امبولانس : در صورت بروز تصادفات بدو وسط خیابون
3. اتش نشان : اگر کسی در چند خانه انطرف تر اسیب دید بیمارستان را رها کند بدو وسط خیابون
4. مسئول تست تجهیزات پزشکی : مثل همین گازه و یا مثلا دستگاه الکنتروشک کار نکرد خاک تو سر پزشک که اول چک نکرد ! یا برق بیمارستان قطع شد خاک تو سرش دو شاخه را به خودش نزد برق تولید کنه!
5. رایگان کار کردن کسی ناراحت نشه ولی همون پزشک بخواد موهاشو کوتاه کنه تو 5 دقیقه 20 تومن می گیرند اشکلال نداره! یا یک بنگاه معاملات ملکی در 10 دقیقه دهها میلیون بابت یک قرار داد می گیره اشکال نداره!
توصیه من امبولانس ها از سطح کشور جمع بشه ! پزشک جاش بره وسط خیابون حالا عزیز شما در بیمارستان سکته کرد به ما چه!
کلا درس مهندسی پزشکی از دانشگاه های کشور برداشته بشه! چه نیازه وقتی خود پزشک باید همه کار ها را انجام بده یک رشته الکی در دانشگاه درست کردیم!
به طبع این موارد می توان هزاران رشته دیگر را منحل کرد!

من پزشک نیستم ولی نقد هاتون به جامعه پزشکی فقط عقده گشایی میاد ! خدارا صد هزار مرتبه شکر می کنم که بر خلاف اصرار خانواده پزشکی نخوندم رفتم دنبال علاقم! این حجم تنفر غیر قابل تحمله!


دوستان گرامی مسئول این فاجعه شرکت پر کننده کپسوله! نه پزشک! (3550537) (alef-11)
 
آرام
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۱:۲۶:۰۲
شما چرا شلوغش كردي انقدر؟حالا كي گفته اين ماجرا تقصير پزشك بوده كه شما اينقدر عصبي شدي؟گفتن مقصر كادر درمان بوده و توضيح مقاله كاملا گوياست. (3551210) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۱۶:۵۴
خودت نخواستی پزشک بشی یا رتبه کنکورت نرسید ها داداشی !!!!! (3551365) (alef-11)
 
ب
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۰۰:۰۶:۱۰
یک چنین اتفاقی آنقدر دور از ذهن و غیر قابل پیش بینی است که پیشنهادی مثل تست کردن کپسول و..خنده دار به نظر میرسه.
اما برخی پزشکان به بیمار به چشم کیسه پول نگاه میکنند. بنده چند سال پیش برای رفع احتقان بینی به پیشنهاد پزشکم جراحی رفع انحراف بینی( بقول خود پزشک انحراف جزئی) انجام دادم اما مشکلم برطرف نشد، چندی بعد نزد همان پزشک رفتم دوباره از من خواست همان جراحی رو انجام بدم_با اصرار به این که انحراف بینی عود کرده_ در حالیکه میدونست هیچ نتیجه ای نداره.. پس از مشورت با چند پزشک یک پزشک که منصف بود من رو از جراحی بی نتیجه (البته بی نتیجه برای من نه پزشک) منصرف کرد. (3551429) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۹:۳۷:۰۶
نگفته پرستار گاز رو چک کنه که. گفته ظاهر کپسول رو نگا کنه که کپسول گاز صنعتی نباشه (3558227) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۲۰:۴۲:۳۴
در دید تعدا د زیادی از هموطنان ما هر اتفاقی دربیمارستان بیفتد مسئولش پزشک است.
اگر ساستمداران با دنیا تعامل درست نداشته باشند ودارو نباشد ویا تجهیزات پزشکی بیمارستان به دلیل عدم پرداخت هزینه از طرف دولت مستهلک وکهنه باشد
ویا مریض پول پرداخت هزینههای خودرا نداشته باشد
در هر حال کسی که پزشکی خونده وتمام کرده باید جور میران سیاسی ومدیران و روسای دیگر واحد ها را بکشد؟؟؟؟؟؟؟؟ (3552677) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۹:۳۴:۱۷
داداش به تبع یعنی پیرو ... درسته نه به طبع (3558220) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۰۰:۲۲:۲۴
تحلیل غیر منطقی شما مثل اینه که داروخانه دار قبل تحویل دارو همه داروهارو یکدور بخورد یا تست کند
برادر من این اشتباه تقصیر سازمانهای نظارتی مثل سازمان استاندارد و وزارت صنعت است که هیچ نطارتی روی این کارخانه ها ندارند

اگر به فرض بجای این گاز ثوزاننده یک گاز بیهوش کننده به این خانم داده میشد ایشان فوت میکرد بدون اینکه مشخص شود مشکل در کپسول است و تا زمان خالی شدن کپسول شاید چند بیمار دیگر هم فوت میکردند با این کپسول (3551440) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۲:۰۸:۲۴
شما همه را متهم كردى كه از شركت مسؤول (3550060) (alef-11)
 
محمود
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۱:۳۵:۳۹
توجه شما دوست عزیز و دیگرانی که یا متوجه منظور نگارنده نشدند و یا تک بعدی به موضوع نگاه کرده اند ، عرض میکنم که همیشه و در همه زمانها و ادوار تاریخی و در تمام کشورها ، حوزه پزشکی و درمان و هر آنچه به بیمار و بیماری مربوط است، از مسئولیت و تعهدی ویژه سخن بمیان میاید. داستان فوت کوزه گری را همه شنیده ایم. تمام کوزه گران با یک روش مشخص، کار خود را انجام میدادند. که این میشود مسئولیت. اما کسی بوده که قبل از گذاشتن کوزه در کوره ،یک "فوت" میکرده. این میشود تعهد.میبینید موضوع چقدر حساس است. هیچکس مسئولیت ندارد که کپسول مورد استفاده اش را آزمایش کند.چون مسئول نیست. اما اگر آزمایش کند میشود تعهد کاری. پرسنل بخش درمانی بخاطر اینکه مستقیمآ با جان انسانها سر و کار دارند ، در کنار مسئولیت باید تعهد هم داشته باشد. تمام حرف ما این است. نه کسی را محکوم کردیم و نه پزشکی را موظف به کنترل کپسول دانستیم. فقط گفتیم چون حوزه پزشکی حساس است پس کنترل مضاعف باید باشد. همین. (3551223) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۲:۱۱:۰۲
خودت فکر نمیکنی حرفت یه خورده غیر منطقیه؟ کجای دنیا تو اون هول و ولای اتاق عمل و وظایفی که همه باید سریع و درست انجام بشه اول کپسول اکسیژنو تست میکنن بعد میذارن رو دهن مریض؟ (3550067) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۷:۰۰:۵۳
تو اتاق عمل چندین دارو استفاده می شه و بر اساس نامی که روش نوشته شده قابل استفاده است. اگر دارویی استامینوفن است یعنی قطعا همونه نه اینکه بعد استفاده بفهمی مـثلا سم مهلک بوده. این صد در صد تقصیر شرکت توزیع کننده بوده و لا غیر (3550767) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۳۸:۱۷
دقیقآ نکته همین است ،تولید کنندگان دارو و لوازم استریل پزشکی متعهد به اجرای قانون مربوطه هستند و دائم هم این کنترل اعمال میشود. اما در مورد کپسول بنظر شما چه کسی مسئول پر کردن هست؟ یک کارگر ساده! که میتواند یک بی سواد هم باشدو با همان نگاهی که یک کپسول گاز پیک نیکی را پر میکند با همان نگاه نیز با کپسولی سروکار دارد که مستقیمآ در ارتباط با جان ادمی است. نکته همین جاست. (3551398) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۸:۱۸:۰۴
شما برای هر کاری باید " چک لیست " داشته باشید . عمل جراحی که جای خود دارد . (3550920) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۰:۳۲:۵۰
چه هولو و ولایی مگه تصادفی بوده از کی تا حالا کادر پزشکی هول میکنه خیلی هم بی خیال هستن (3551125) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۲:۱۷:۴۱
من عضو هیئت علمی علوم پایه پزشکی در دانشگاهی با سابقه هستم. از نزدیک شاهد هستم که وضعیت آموزش علوم بالینی و تخصصی به دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی،داروسازی و علوم پیراپزشکی و علوم وابسته بسیار غیرمسئولانه و اسفبار است و به صورت شیر بی یال ودم واشکم درآمده است. و حتی تدریس ما ( علوم پایه ای ها) را نیز به دلیل رعایت حداقل استانداردها در علوم پایه سخت گیرانه تلقی می کنند. به طوری که به عنوان مثال دانشجویان سال سوم داروسازی را ( که هنوز بسیاری از دروس تخصصی این رشته را نگدرانده )در داروخانه ها به عنوان مسئول فنی می پذیرند. مسئولین دانشگاه و معاونت دارو هم به این موضوع واقفند. ولی به جهت حفظ منافع فردی و صنفی هیچ گونه اقدامی نمی کنند. بنابراین تعجبی نخواهد داشت که این اتفاق ها هر روز در هر شاخه ای رخ دهد.! (3550088) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۱۲:۳۹
اقای هیات علمی وقتی امکانات و ظرفیت اموزشی در حد 40 الی 70 نفر است ولی به خاطر .... ظرفیت رشته ها رو 200 و 250 می کنن همین می شه. اگه شما واقعا احساس مسیولیت داری یه مقاله بنویس و اعتراض کن . تویی که سکوت می کنی هم تو این ماجرا مقصر هستی. منافع صنفی پزشکان هم قطعا افزایش بی رویه و بی ظابطه پزشک نیست!!!!! (3550544) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۲۸:۱۹
در یکی از دانشگاه های شهرستان سبزوار دانشجویان تا راهرو دانشکده یعنی حدودا 10 نفر بیشتر از ظرفیت کلاس صندلی می چینند و همه جزء ورودی های یک سال یک رشته هستند حالا این مهم نیست که دانشجوی بیرون از کلاس اصلا صدای استاد را می شنود یا تخته را در کلاس می بیند یا نه سوال این است که مگه مجبورند انقدر دانشجو بگیرند که در کلاس جا نشود دانشجویان ؟؟؟ (3550701) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۰:۳۸:۳۰
بنام خدا
شما به جای عصبانیت بی جا بهتر نیست پاسخ این استاد محترم را که با عدم سکوت وضعیت اسفبار پزشکی و رشته های همسورا توضیح میدهند را بدهید یا حداقل سکوت نمائید (3551138) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۲۲:۴۳
کی گفته بیش از حد دانشگاه ها دانشجو میگیرند
الته این که تو میگی شاید در دانشگاه های ازاد و غیر معتبر باشد اما در دانشگاه های چون دانشگاه تهران و شهید بهشتی یا ایران اینجور نیست (3551377) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۰۹:۲۴:۵۹
بالاخره پزشک می شوند و وزارت بهداشت هم به آنها مدرک معتبر می دهد. دانشجویان مقصر نیستند؛ آنها هم باید از این که عمرشان تلف می شود، معترض شوند (3551748) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۷:۰۳:۴۰
شما تو دانشگاه علوم پزشکی هستی و این رو می بینی
دانشگاه های غیر دولتی و جامع و شبانه و نمی دونم متمرکز و پیام نور و بدتر از این هستن (3550771) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۰:۲۸:۲۰
استاد گرامی در این ضعف آموزش، ما هم که دانشجوییم شکی نیست اما این حادثه اصلا ربطی به آموزش نداره...
اگر هم طبق نظرات دوستان تعهدات ایجاب می کنه که من پزشک برای هر تجویز و کاری همه چیز رو چک کنم چطور جوابگوی حجم بالای مراجعات مردم می تونم باشم...
کنترل این موارد مسوول داره و قطعا پزشک مسوول نیست . اتاق عمل تکنیسین داره نیروی تاسیسات داره اگه قرار باشه من پزشک وارد تمام این جزییات بشوم وظیفه ی اصلی رو نمی تونم انجام بدم...
باید از این حادثه ی تلخ درس مدیریتی گرفت و سعی کرد تکرار نشه. (3553229) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۲:۲۳:۵۱
من یک مدیر صنعتی هستم. هفته پیش یکی از کارگران با سهل انگاریی که کرد نزدیک بود آتش سوزی راه بیاندازد. من بموقع رسیدم وخطر رفع شد اما وقتی داشتم کارگر رو توبیخ میکردم با حمله اون روبرو شدم وسرکارگر هم بمن گفت خیلی حساسیت بخرج میدهی.گویا باید اتش سوزی رخ میداد تا همه بپذیرند.قرض اینکه اینقدر که برای جهتدار بودن رویکرد سیاسی مردم کار شده وتبلیغ شده برای مسولیت پذیری و دقت در کار مردم رو تربیت نکرده اند.من اطمینان دارم بی دقتی وبی مسولیتی اپراتور شرکت تهیه اکسیژن این فاجعه رو شروع کرده تا تمام عوامل مربوط به رسیدن این کپسول اشتباهی به بیمارستان.واقعا متاسفم. (3550101) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۸:۵۹
چون بحث مسئولیت پذیری کردی یک سوال ازت دارم اینقدر در مورد احتمال اتش سوزی حساسی در مورد حقوق کارگرت هم حساسی؟ تا حالا ازش پرسیدی این پولی که بهت میدم کفاف مخارجت رو میکنه یا نه؟ (3550524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۳۰:۴۲
مدیر که نباید پول در حد کفاف افراد شاغل بده باید در حد زحمت طرف پول پرداخت بشه مثلا یک مشاور املاک ماهی 600 هم بگیرد زیادیش است و یک کارگر کوره فولاد حداقل 3 تومن در ماه (3550711) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۵۴:۴۱
یعنی اگه حقوق کافی نباشه باید کارش رو غلط انجام بده؟ این چه تحلیلی است. پس اونوقت از بیمارستان ها هم انتظار نداشته باشین اول پذیرش کنن و بعد اگه پول داشتین تصفیه کنین (3550759) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۳:۱۲:۳۵
جایی ندارد! (3550232) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۴:۰۴:۳۳
سلام
آخرش ميگن بابا باشه ديه شو ميديم !!!! يعني با پول درستش ميكنن و يا مستخدم بيمارستان رو كه وظيفش جابجا كردن كپسوله مقصر ميدونن

....يه قاضي شجاع پيدا بشه و اين كار را در زمره قتل و جرم عمد قرار بده اونموقع بايد بالاترين مقام بيمارستان و عوامل اون يا قصاص بشن يا رضايت طرف رو بدست بيارن و با ديه و يه كم پول مشكل .... (3550358) (alef-11)
 
والا
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۴:۱۴:۳۷
اگر در یکی از مدارس چنین اتفاقی می افتاد همه به معلمین و فرهنگیان با شدت هر چه تمامتر می تاختندو وووووووووووووووووو (3550388) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۴:۲۸:۱۷
با سلام.
ضمن احترام به آرا صاحب قلم، بهتر است به جای عبارت اشتباه پزشکی، خطای درمانی را اطلاق نماییم. اشتباه پزشکی یعنی اشتباه شخص پزشک معالج در روند تشخیص و درمان، اما اینجا پزشک نقشی نداشته است و قصور بیمارستان بوده است.
یادمان هست که مدیر داخلی بیمارستان اشرفی خمینی شهر، پزشک که هیچ، کادر درمان و حتی بهداشت هم نه، بلکه لیسانس الهیات بود!! (3550421) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۴:۵۳:۳۳
استاد مسعود محترم ، متاسفانه در ایران هر شخصی بابت هر موضوعی اظهار نظر کارشناسی می کند در حالیکه حتی از مسائل رشته ی فارغ التحصیل شده خود هم اطلاعات چندانی ندارد . (3550474) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۸:۱۲:۴۳
متاسفانه کاملا حق با شماست (3550902) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۴:۳۱:۲۵
متاسفانه این دو حادثه دو بعد مجزا داره که به لطف نویسنده به هم مربوط شدن!!

نفس این اتفاق و حادثه ناراحت کننده س و بیمارستان مربوطه باید تمام مسئولیت درمان مصدوم رو بپذیره و در جهت احقاق حقوق حقه ایشان تمام تلاششون رو انجام بدن ولی این داستان ارتباطی به پرستار یا پزشک نداره!

این اتفاق به قدری نادر و به دور از ذهنه که هیچ جای دنیا همچین پروتوکلی مبنی بر اینکه پرستار باید قبل از وصل اکسیژن کپسول رو تست کنه که مثلا فلان گاز توش نباشه به جای اکسیژن،نیست!!و صرفا تنها پروتکول در این زمینه مربوط به پر بودن کپسوله نه چک کردن محتوای داخلش!!!

طبق منطق دوست عزیز نویسنده که خودشون هم به منطق خودشون باور ندارن(ارجاع شود به متن:"اشتباه نشود، نگارنده ادعا ندارد که کادر درمانی باید تک تک ابزار پزشکی مورد مصرف را شخصآ بی آزمایند. دلیلی هم ندارد چرا که معمولآ تولیدات مصارف بیمارستانی از سوی مراکز تائید شده و بر اساس شمول قوانین ویژه صورت می گیرد")پرستار یا پزشک باید قبل از هر اقدامی اون محصول رو چک کنند و این دوست عزیزمون نمیگه یک پرستار یا پزشک چطور باید کپسول اکسیژن رو چک کنند که متوجه بشوند گاز داخل کپسول چیه!!!

من به عنوان یک پرستار بیهوشی وظیفه دارم ابتدای هر شیفت کپسول اکسیژن اتاقهای عمل رو چک کنم و از پر بودن اونها اطمینان حاصل کنم و در صورتی که بیمار به علت خالی بودن کپسول اتفاقی براش رخ بده باید پاسخگو باشم،نه اینکه از گاز درون کپسول هایی اطلاع داشته باشم که نه رنگ مشخصی دارند،نه بوی خاصی!!!

و انشالا به درخواست نویسنده،سازمان بهداشت جهانی قانونی رو تصویب کنه که از این به بعد قبل از تزریق هر دارویی قبلش پرستار از همون دارو به خودش تزریق کنه که مبادا به جای دگزا متازون،توش سیانور باشه!!!

متاسفانه ناآگاهی به قوانین استاندارد بین المللی باعث اینجور داوری هایی میشه!! (3550436) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۳:۱۰:۱۹
احسنت !! تک تک کلمات شما درست و منصفانه است اون کسانی هم که فرصت را غنیمت شمرده و به این بهانه به کادر درمان توهین می‌کنند این را خوب می‌دانند (3558580) (alef-11)
 
بلده کار
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۴:۴۴:۳۷
متاسفانه در ایران خیلی تعجب ندارد . چند سال پیش مامور خرید شرکتی برای تهیه اسید کلریدریک به دفتر شرکتی مراجعه می کند و طبق نمونه چند بشکه اسید کلریدریک پلمب شده خریداری می کند . هنگام استفاده متوجه می شوند که نیمی از بشکه ها حاوی سنگ و ضایعات سفالی می باشد . (3550458) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۰:۰۸
دوست عزیز ریاست بیمارستان و مدیریتش پزشکه و مقاله شما هم به نظر من مغالطه ای برزرگه. ایا اون رها کردن بیماران بی پول در اطزاف شهر هم کار دیگران بوده؟ 99 درصد بیمارستانهای ما مدیرشون پزشکه شما باید وسایلی که میخرید از جای مطمئن بخرید بعد هم اون رو تست کنید قبل از اینکه باهاش کار کنید این حرفها به نظر من فاقد ارزشه و توجیه هستش. کار اگر درست باشه توجیه نداره همینکه توجیه می کنید یعنی کار درست نبوده.
فرار به جلو نفرمایید (3550501) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۳:۵۱:۰۱
مگر ميشه همه وسايل رو تست كرد؟ مثلا دستگاه شوك رو ميشه رو خود آدم تست كرد؟ شما كه اينقدر باهوشي بيا بيمارستان وسايل و تجهيزات پزشكي رو روي شما تست كنيم اگه زنده موندي پول خوبي بهت بديم. (3553506) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۷:۰۸
پرستار یا تکنسین بیهوشی؟ (3550519) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۹:۰۱
جناب این تقصیر صد در صد به عهده شرکت سازنده است. مگر کادر درمان قبل از تزریق یا تجویز داروباید ان را روی خودش تست کند؟ وقتی روی ویالی اسم دارو نوشته یعنی مختویات اون قطعا و صد در صد همون است و لا غیر. مگه می شه روی دارویی که نوشته پنی سیلین متلا سیانور باشه و بعد شما بگین تقصیر پرستاره!!!! اول باید کمی به خودش می زد ببینه پنی سیلین است یه نه!!!!!
این ...نشان از بغض و کینه نهفته نسبت به پرسنل محترم و زحمت کش درمانه . خدا شفای عاجل ...عنایت کن. (3550525) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۵۵:۵۱
قرص با دیگر تجهیزات تفاوت داره قیاس مع الفارق نفرمایید. بیمارستان موظفه بهترین تجهیزات رو که دارای ایمنی هستند خریداری کند اطمینان حاصل کردن از چیزی که میخاد روی بیمار تست بشه اون هم در حد ابزار با بیمارستانه. من مطمئنم خطا از خود شما پزشکا بوده حیف که اونجا نیستم وگرنه دو روز برام کار میبرد 4 تا بازجویی که میکردم ته و توی قضیه رو درمیاردم و مطمئنم که باز پای یک پزشک در میون بود. حیف که من قدرتی ندارم و مافیا داره شکل میگیره و گرنه اگر قدرت اجرایی داشتم اسم من که میومد همه تون سکته میکردید حیف و صد حیف. برا اینکه بدونی من چقدر وحشتناک هستم به نقش ژاور در بینوایان فکر کن.

الف منتشر کن (3550760) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۷:۵۷:۱۶
تبريك در بيمارستان روزبه پذيرش شديد درمان شما كاملا رايگان است (3550878) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۸:۰۴:۱۳
بابا وحشتناک. کم تخیل بزن (3550886) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۸:۵۲:۰۰
خیلی جالبه هر اتفاقی میوفته عده ای که کمترین سواد علوم پزشکی رو هم ندارند میان و همه چیز به گردن پزشکان می اندازند.
جهت اطلاع باید بگم هیچ وقت جزو وظایف پزشکان و پرستاران اعلام نشده که اکسیژن اول بزارند روی بینی خودشون!یا دارو رو اول به خودشون تزریق کنند و اگه عوارضی نداشت به بیمار بزنند!
ای کاش نویسنده این متن نیز حداقل کمی اطلاعات پزشکی داشت.
سریال در حاشیه به دلایل دیگری متوقف شد من جمله صلب اعتماد بیماران به کادر درمان که عملا تا چندین ماه جو بسیاری بیمارستانها رو تحت تاثیر قرار داد و دودش فقط به چشم خود مردم رفت.
دست ازین پزشک هراسی بردارید. (3552542) (alef-11)
 
K
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۷:۰۳:۴۲
برادر مبارز اگه همین اتفاق تو کشورهای توسعه یافته میافتاد میدیدین که باید بیمارستانتونو میفروختین خسارت مصدوم رو میدادین نه کر کر ی بخونین ...بله باید تمام کپسولها چک شن برین استانداردهای جهانی این اقدامات و انالیز ترکیباتو بخونین نه کر کری .. (3553791) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۱ ۰۸:۰۴:۵۷
توهم تا اين حد نديده بودم. مگه هر اتفاقي تو بيمارستان ميوفته مسوولش پزشكه؟ هيچ كس ديگه تو بيمارستان هيچ مسووليتي نداره؟ اگه راننده آمبولانس تو خيابون يه نفرو زير بگيره مسوولش پزشكه؟ شما اين حرفو كه پزشك تمام داروها و تجهيزات رو قبل از بيمار اول بايد روي خودش امتحان كنه هر جاي دنيا بگي بهت مي خندن. (3554486) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۵:۱۹:۵۰
عدم پیگیری تخلفات وضعف ها شاید هر روز مشکلاتی کوچک و بزرگ برای همه بوجود اورده است . مانند الودگی هوا و عدم جوابگوئی درست در ادارات و مشکلات ترافیکی وبی کیفیت بودن کالا ها و 0000 . علت همه این گرفتاری ها هم عدم مجازات متخلفان است مثلا وقتی که معوقات بانکی دریافت نمی شود و هر بار با ترفند ی معوقه های بانکی را از زیر تیغ قانون رها می کنند ویا مسبب الودگی هوا را که موجب صدمه به سلامت ملت می شود بدون مجازات می گذارند و یا مدیران متخلف را بجای اخراج از دولت به مقامات بالاتر منسب می نمایند و0000 . از این اتفاقات هر روز خواهد افتاد (3550564) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۱۹:۰۹
صحبت کردن راجع به چیزی که اطلاعات کافی راجع بهش نداریم بی شباهت به بی مسؤولیتی کسی که مسؤول پر کردن کپسول با گاز اکسیژن بوده نیست.

ایکاش نویسنده قبل از نظر دادن کمی پرس جو می‌کردند که چطوری میشه از محتویات کپسول گاز مورد استفاده مطمعن شد؟

لابد الان یکی میاد نظر میده: «خب جلوش یک کبریت روشن کنید بینید بهتر می‌سوزه یا نه!»

چون میدونم که احتمال دادن چنین نظری کم هم نیست جواب میدم که اگر به جای اکسیژن داخل کپسول با هیدروژن یا استیلن پر شده باشه روشن کردن کبری مساوی با انفجار.

بو کشیدن هم امکان پذیر نیست چون میتونه حاوی کلر باشه که بینهایت خطرناکه و یا میتونه گازی بی بو باشه. (3550674) (alef-11)
 
احمد ک
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۲۸:۳۵
کل داستان اینستکه بد اخلاقی به نوعی نهادینه شده که باید پذیرفت بزرگترین اسیب اجتماعی در تاریخ ایران رخ داده ومسئولین هم نمی پذیرند که این ناشی از نوع ....است که درجریان است،واصل فاجعه نیز در همین جاست ،این نوع بی مسئولیتی حال از فروشنده وکارپرداز ومسئول فنی باشد یانه دامنگیر کل مشاغل وادارات ومردم شهر وروستاست بی مسئولیتی واینکه همه بفکر اینند که چه منفعتی میبرند واینکه که من خوب وخوشحال شوم دیگران به من چه من ثروتمند ومیلیاردر شوم راهش مهم نیست ،این تفکرات مسموم در کل جامعه حاکم شده ،در هیچ اداره ونهاد وسازمانی هیچ کاری برای رضای خالق ومخلوقش انجام نمیشود ... ،اختلاف طبقاتی ناحق ونابجا که ناشی ار رانت است جامعه را به حد انفجار رسانده ولی کسی گوشش بدهکار نیست ،... ،70 درصد جامعه بسوی فقر میروند دیروز یارانه پرداخت شد ولی هیچ اثری مثل سابق در بازار ها نداشت دولت چپ باشد یاراست مهم نیست .....چرا مسئولین ...بی خیال وغرق در اشراف بازی هستند !!!! (3550704) (alef-11)
 
gorganmoshaver
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۶:۳۲:۵۳
تجهیزات پزشکی باید استانداردهای لازم رو داشته باشه تا عواقب اینچنینی گریبانگیر بیمار و خانوادش نشه (3550714) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۷:۲۴:۱۷
نه پزشک مقصر هست و نه پرستار ولی اون بیمارستان باید پلمپ بشه(اگه خصوصی هست) و رئیس بیمارستان بازداشت بشه تا بقیه حواسشون رو جمع کنند
اگرم بییمارستان دولتی هست که رئیس بیمارستان باید بازداشت و وزیر بهداشت باید جوابگو باشد (3550814) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۳۶:۰۸
اخه چرا الکی حرف میزنی ، یه کم منطق هم خوبه داشته باشی (3551395) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۹:۴۶:۵۲
پزشك گناهي ندلره كه پزشك شده اي همه بي احترامي براي چي (3551059) (alef-11)
 
K
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۷:۱۱:۰۷
ببخشید ما از شما پوزش میطلبیم مقصر نه رییس بیمارستانه نه پزشک مسوول بخشه اصلا مقصر مریضه چرا موقع زایمان حالش بد شده که اکسیژه بخواد بنظر باید مجازات بشه اونهم با وصل کردن یه کپسول از یه نوع گاز دیگه غیر اکسیژه از انبار بیمارستان (3553806) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۱ ۰۸:۰۶:۴۴
به تظر شما غير از پزشك هيچ كس ديگه مسوول كاراش تو بيمارستان نيست؟ (3554490) (alef-11)
 
سینا
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۰:۵۰:۳۷
برخلاف نظر شما,

کادر درمانی باید تک تک ابزار پزشکی مورد مصرف را شخصآ بی آزمایند

حالا دوباره من نظر میدهم و دکترهای عزیز میرنجند

من صبر میکنم تا شما نظر بدهید و فقط آنها را میخوانم چون همه پزشکان هم

بد نیستند (3551158) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۰:۵۵:۵۳
مقصر اصلی سران مملکته .مملکت ما همه جاش شده پارتی بازی وپول .وافراد نالایق شدن مدیر یا شرکت زدن (3551166) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۲۳:۴۴:۴۵
شک ندارم کپسول علامت استاندارد هم داشته (3551404) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۳:۰۳:۲۴
از خودتون پرسیدین

بیماری که با استنشاق این گاز زنده مونده اصلا نیاز به اکسیزن داشته یا نه (3558567) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۰۴:۴۵:۱۳
سلام . از نظر پزشکی اکسیژن هم نوعی دارو است . حتی در بسیاری از بیماری ها مثلا آسم تاکید شده که خط اول درمان اکسیژن می باشد . هیچ جا تاکید می کنم در هیچ پروتکلی چه در برخورد با بیمار خوش حال چه در زمان احیا آیتمی مبنی بر چک محتوای داخل کپسول اکسیژن وجود ندارد .
بنده 20 سال است در اورژانس فعالیت می کنم . با موارد بسیاری از خالی بودن کپسول اکسیژن در شرایط حیاتی برخورد داشته ام .
کاش در آن لحظه حساس قرار داشته باشید تا ببینید که اصلا فرصتی برای چک کردن محتوای کپسول نیست . این هم از اتفاقات نادری است که فقط نشات گرفته از بی مسئولیتی و سهل انگاری کادر مهندسی پزشکی کارخانه و مسئول خرید بیمارستان می باشد . سیستم بهداشتی فقط باید برچسب روی دارو را قبل از استفاده چک کند . چه بسا اگر قبل از استفاده چک میشده این اتفاق برای همان پرستار می افتاده و یا شاید تشخیص داده نمی شده . همین یک ماه قبل نامه ای از معاونت درمان رسید که داروی رانیتیدین فلان شرکت استفاده نشود ، چرا که اشتباها به جای رانیتیدین محتوای هپارین می باشد . یعنی دارویی که برای خونریزی معده استفاده می شود ، خود محتوی داروی خونریزی دهنده بوده است . چند سال قبل با توجه به شباهتی که بین ویال مترونیدازول و کلرید پتاسیم وجود دارد و اشتباها تزریق شده بود کودکی جلوی چشمان خودم در حال جان دادن بود و متاسفانه هیچ کاری هم از دستان ناتوان من بر نمی آمد . آن زمان همه مورد بازخواست قرار گرفتیم و اشتباه همکارمان را هم پذیرفتیم . نظیر چنین اشتباهاتی در همه مشاغل روزانه هزار بار رخ میدهد . اما متاسفانه پزشکی اشباهاتش جبران ناپذیر است و به همین علت باید حواس ها جمع تر باشد . در حال حاضر فقط بازخواست مسبب فاجعه ، سعی در جبران صدمه غیرقابل جبران وارده به خانواده متوفی و همدردی با ایشان و دوری از هرگونه احساسات و نوشتن مطالبی که با روح اکثر اعضا جامعه درمانی کشور در اولویت است . مطمئن باشید خدمه و پرستار و پزشک مسئول غمشان از من و شما و بازماندگان واقعه کمتر نیست .
ای کاش فقط برای خدا مطلب بنویسیم . نویسنده محترم هم بهتر بود درباره موضوعی که با اذعان خودش اطلاعی ندارد ، قلم نمی زد و یا حادثه را از بعدی دیگر تحلیل میکرد . (3551519) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۲۲:۰۸:۴۷
در اتاق عمل بیمارستانها علاوه بر گاز اکسیژن از گاز نیتروس اکسید (N2O) نیز استفاده می کنند که برای بیهوشی کاربرد دارد، این گاز قابل اشتعال است. (3552778) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۳:۵۳:۲۳
بايد پزشكان قبل از بيمار رو خودشون امتحان كنن. اگه بيهوش شدن مريضو عمل كنن (3553513) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۱ ۰۹:۰۴:۱۳
خیر قربان ولی می تونن از مراکز معتبر کپسول را تهیه کنن و با علائم درست در بیمارستان قرار بدن البته هزینه اش بالاتر می شه و همه می دونیم که از دست دادن پول برای پزشکان (در اینجا در نقش مدیران بیمارستان) یعنی چی؟ (3554574) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۳:۱۴:۴۷
متأسفم برای مملکتی که شما شدید شهروندش!!!! مؤمن کپسول اکسیژن هزار تومان یا یک میلیون تومان چه دخلی به حق‌العمل جراح دارد؟ اصلا مگر پزشک در روند خرید تجهیزات لازم دخالت می‌کند؟ آنهم چیزی رایج مانند کپسول اکسیژن ؟؟ (3558586) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۶ ۱۴:۳۸:۰۵
آقا جان این بنده خدا که نگفته پزشک از کپسول اکسیژن سود میبره. فکر کنم منظورش این باشه که امروز اغلب بیمارستانهای خصوصی با سهام پزشکان اداره میشه. پس در سود و زیان یک بیسکویت هم که فروش میره شریکه. اینهم که حقیقت مسلم است. شما که شهروند سوئیس هستی ممکنه بفرمائید سیستم پزشکی و درمانی بیمارستانهای خصوصی که از کنترل خرید درست و صحیح یک کپسول اکسیژن ناتوانه چطور میخوان جان آدمها را نجات بدن؟ همینه که هر چند وقت یکبار آدم چیزهائی میشنود که عوض شاخ ، دم در میاره. مثل همین مورد سوختگی این مادر جوان. خیلی دلم میخواست این مادر از اقوام امثال شما بود که اینطوری خودتان را شهروند نمونه میدانید.آنوقت باز هم اینطوری قضاوت میکردید؟ (3567037) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۰۳:۰۱:۵۴
حدوث قصور در درمان یک اتفاق سیستمیک است و نه یک اتفاق فردی. اگر همه سیستم منظم کار کند، اگر یک فرد در جایی به علتی قصوری انجام دهد، بقیه سیستم متوجه و جلوی خطر گرفته می شود. ولی اگر سیستم معیوب کار کند، هر کس در آن سیستم کار کند، محکوم به انجام خطا و بروز فاجعه و تکرار آن حتمی است. متأسفانه سیستم ها و از جمله سیستم بهداشت و درمان در کشور ما معیوب کار می کند و اگر متبحر ترین پزشکان و پرستاران از بهترین مراکز دنیا در این سیستم کار کنند ، به علت عدم آشنایی با سیستم معیوب کشور ما، اتفاقاً بیشترین قصور و بیشترین فاجعه به بار خواهند آورد.
اولین عیب سیستم، عدم پذیرش همه دانشجویان طبق لیاقت های آنان است.
دادن مدرک بدون داشتن لیاقت لازم برای آن مدرک.
عدم به کار گیری افراد برای پست های مورد نیاز بر اساس لیاقت ها و شاستگی ها.
عدم آموزش مناسب حین خدمت.
عدم تشویق و تنبیه متناسب با شاستگی ها و عدم شایستگی های حرفه ای.
تا این سیستم با این عیوب به کار خود ادامه دهد ، بدانید و آگاه باشید که هر فرد هر چند هم که تلاش کند، با قصور خواهد داشت و باز فاجعه به بار خواهد آورد.
کلاه خود را قاضی کنیدو در کار و حرفه خود بنگرید و تحقیق و تفحس کنید که آیا شما هم در معرض انجام همین قصور ها و فاجعه ها نیستید.
مثلاً در سیستم معیوب حمل و نقل ( صدور گواهینامه های رانندگی بدون لیاقت رانندگی، رانندگان دارای مشکلات جسمی ،عصبی، روانی و الکلی و معتاد- وسایل نقلیه معیوب ، جاده های غیراستاندار، نظارت معیوب و دلبخواهی پلیس،ووو)، آیا شما دائم در حال انجام قصور و بروز فاجعه نیستید، حتی اگر خیلی هم تلاش کنید که اتفاق نیفتد؟
چشم ها را باید شست، ریشه مشکلات را باید دید. (3553013) (alef-11)
 
هموطن
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۹:۲۲:۳۵
راه حل این است که : در همه سازمانها و کارگاهها و کارخانه ها نظارت و کنترل 100%
اجراشود و رئیس سازمان استاندارد دانا و توانایی بیشتری داشته باشد (3553985) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۱ ۰۹:۳۱:۱۳
ققط اینو میدونم که پزشکها درهرحال خیلی پول پرست وخودخواه تشریف دارن!
الف جان لطفا منتشرش کن! (3554612) (alef-11)
 
خام گياه خوار
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۱:۵۸:۴۱
امروزه مراقبت های پزشکی سومین صنعت بزرگ ایالات متحده آمریکاست و حدود ۹ درصد تولید ناخالص ملی این کشور است. بیشتر ۱۵۰ میلیارد دلاری که در زمینه پزشکی خرج می شود صرف تهیه ابزارها و فناوری جدید پیچیده تر و هوشمندانه تر می شود. بیمارستان های امروزی حاوی مقادیر زیادی ماشین آلات صنعتی و درمانی هستند. یکی از دلایل بالا رفتن هزینه های مراقبت های پزشکی ورود این سخت افزارها در پزشکی است. تمرکز و افزایش تخصص و تجهیزات هوشمندانه تر همه به مصرف آنتروپی بیشتر می انجامد. هرچه انرژی بیشتری برای پزشکی مدرن(طب جدید) مصرف شود بی نظمی های مربوط به آن بیشتر می شود. اگر چه پزشکان دوست ندارند در این باره چیزی بگويند اما حقیقت تلخ است که صنعت پزشکی از دیگر فعالیت های جامعه از قانون آنتروپی ایمنی بیشتری ندارد. خوشبختانه پزشکان اصطلاح Iatrogenic را شنیده اند و با آن آشنا هستند. این کلمه ده حرفی را اگر در مقابل پزشکان قرار دهند پاسخ ايشان احتمالا این خواهد بود:
« دفاع فوری توام با مختصری وحشت »
اما در حقيقت بیماریهای یاتروژنیک آنهایی هستند که پزشکان، بیمارستان ها، داروها و دستگاه های درمان بوجود می آورند. واقعیت این است که وضع بیمار به دنبال اعمال یک اقدام پزشکی به طور موقت بهتر ولی غالبا موجب مشکل بزرگتری برای بیمار می شود. طبق گزارش دکتر لوسیان لیپ در فصل نامه انجمن پزشکی آمریکا(۱۹ دسامبر ۱۹۹۴) در حدود صدوهشتاد هزار نفر از بیماران بیمارستان های آمریکا به علت اشتباه پزشکی می میرند(ظهور و سقوط مدرن- ص ۲۳-۲۴)
۷۵ تا ۸۰ درصد همه بیمارانی که به پزشک مراجعه و طلب کمک می کنند بیماریهایی دارند که یا به هر صورت خوب می شوند و یا با قوی ترین داروهای امروزی هم قابل بهبود نیستند با این حال پزشکان به جای آن که بیماران را به محل کمک های پزشکی ابتدایی بفرستند دست به عمل جراحی می زنند و داروهای مختلفی تجویز می کنند که برای بیمار مشکلات بزرگ تری می آفریند.
میلتون سیلورمن داروشناس پژوهشگر و فیلیپ لی دستیار پیشین منشی HEW در کتاب شان به نام “قرص، سود، سیاست” گزارش داده اند: اختلالات ثانویه ناخواسته ناشی از داروها بیش از سرطان پستان قربانی می دهد.(جهان در سراشیبی سقوط- ص ۲۰۶-۲۰۹)
عجین شدن طب جدید با تجارت و تراست های دارو با هدف پر کردن کیسه خود و تهی کردن جیب مردم برای هر یک از علائم گوناگون بیماری، داروئی ساخته اند و عامه پزشکان و توده مردم را به درمان های علامتی عادت داده اند و این بطور قطع و یقین یکی از گناهان بزرگ و نابخشودنی است.
از زمان حضرت آدم ابوالبشر تا اوایل قرن بیستم، پزشک دستور دارو می داد و داروساز آن را می ساخت و به بیمار داده می شد ولی از اوایل قرن بیستم تاکنون داروساز دارو می سازد و پزشک چون در دانشکده پزشکی و کتاب های داروشناسی جز این داروها را نخوانده و نشناخته و از استادان خود نشنیده و نیاموخته، ناچار است همین داروهای رایج را که ساخت لابراتوارهای داروسازی است را حتی با وجود احراز زیان آن ها در نسخه بیمار بنویسد.(دارو مسئله پزشکی قرن- ص ۳۰۳-۳۰۵)
۳۲ شرکت داروئی با حجم معامله بیش از ۳۵ میلیارد دلار بازار جهانی دارو را در اختیار دارند. همه ساله چند صد تن مواد شیمیایی به نام داروی ضد درد، رفع سردرد، خستگی و هزاران نام دیگر تولید می شود که “تبلیغات” و “عدم آگاهی مردم” نقش اساسی را در این میان بازی میکنند. (3558453) (alef-11)
 
الهام
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۲:۳۰:۱۹
یه چند نفر رو بگیرن اعدام کنن حواس بقیه جمع میشه (3559554) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۰۱:۳۰:۰۹
این مشکل با یه مهندسی ساده قابل حله. میشه اتصالات گاز اکسیژن رو از گازهای دیگه متمایز کنند که اگر بخوان حتی اشتباه هم وصلش کنن قابل وصل کردن نباشه. (3563447) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.