نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319879
روایتی از دیدار ۱۲ دقیقه‌ای ظریف و عادل الجبیر/ توصیه آمریکا به مقامات سعودی درباره ایران
بخش خارجی الف، 4 دی 94
تاریخ انتشار : جمعه ۴ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۵
در بین اخبار ضد و نقیض در مورد روند روابط ایران و عربستان که برخی از بهبود این روابط و برخی دیگر از هرچه متنشج تر شدن آن حکایت دارد، تلاش وزیر خارجه سعودی برای یافتن روزنه ارتباط با ایران جلب توجه می کند.

به گزارش روزنامه السفیر، با شنیده شدن اخبار ضد و نقیض در مورد روند روابط ایران و عربستان که برخی از بهبود این روابط و برخی دیگر از هرچه متنشج تر شدن آن حکایت دارد، آنچه جلب توجه می کند تلاش وزیر خارجه سعودی برای یافتن روزنه ارتباط با ایران است.

دو شاخص متفاوت
اخبار ضد و نقیضی در مورد مسیر رابطه عربستان و ایران در شرایط کنونی شنیده می شود به ویژه اینکه اطلاعات موجود در ارتباط با مواضع و اقدامات علنی حاکی از دو شاخص متعارض است:

شاخص نخست به سمت این نتیجه گیری پیش می رود که تلاش هایی برای شکل دادن این روابط در جریان است، اما شاخص دوم بیانگر این است که سایه تنش همچنان بر سر روابط ریاض و تهران دیده می شود. در این میان شتاب عربستان برای تعیین سفیر جدید در تهران با تلاش های بسیاری از کشورهای دوست دو طرف برای پرکردن شکاف روابط تهران و ریاض همزمان شده و به موازات آن با رویکرد کاملا واضح عربستان برای بستن پرونده دخالت نظامی در یمن همراه شده است.

سخنان عادل الجبیر خطاب به هیئت ایرانی و پاسخ ظریف به آن
چند هفته پیش گمانه زنی ها در مورد دیدار هیئت ایرانی و سعودی در نشست وین در ارتباط با سوریه افزایش یافت هرچند این دیدار از پیش ترتیب داده نشده بود اما به هر حال این گمانه زنی‌ها تا آنجا پیش رفت که حتی برخی سناریویی را پیش بینی کردند مبنی بر اینکه این دیدار بی شک برای لبنان نتایج مثبتی را به همراه خواهد داشت.

اما روایتی که در برخی محافل بیروت شنیده شد اینکه « محمد جواد ظریف و اعضای هیئت ایرانی در سالن هتل هیئت های حاضر در نشست وین، ناگهان متوجه شدند که هیئت سعودی به ریاست عادل جبیر وزیر خارجه عربستان به سمت آنان می آید و پیش از اینکه هر دو هیئت به اتفاق هم در برابر همه حاضران، در نشست حضور یابند، ملاقاتی ۱۲ دقیقه ای رخ داد که به اختلافی شدید بین آنان ختم شد.

بر اساس این روایت، جبیر در آغاز این ملاقات به ظریف گفت: «شما از حوثی ها در یمن حمایت می کنید و ثبات منطقه را به هم می زنید»، ظریف در پاسخ با تبسم گفت:« شما بیش از ۵۰ سال است که در یمن هستید، هرجا که پا بگذارید، تروریسم وارد می شود و القاعده پشت سرتان است».

به این ترتیب بحث بین دو طرف بالا گرفت و جبیر کوشید با اشاره به اینکه هدف آغاز گفت وگو بر سر تمام پرونده های مورد اختلاف است، این وضعیت را جبران کند از همین رو به ظریف گفت: از شما برای سفر به عربستان به منظور بحث و بررسی تمام مسائل رسما دعوت می کنم» و در پاسخ شنید: اگر پس از فاجعه منا به عربستان سفر کنم، کارم در ایران تمام است، شما از شدت خشم مردم ایران بی‌خبر هستید».

توصیه آمریکا به مقامات سعودی درباره ایران
در این روایت از دیدار و گفت وگوی ۱۲ دقیقه ای و متشنج دو طرف تاکید شده است که پرونده لبنان مطرح نشد و خلاصه آن این بود که آمریکا به رهبران سعودی موارد زیر را توصیه کرد:

اول: پرونده اتمی ایران برای همه دنیا پشت سر گذاشته شده است، امضای آن صورت گرفته و بندهای آن به اجرا گذاشته شد و محاسبات و امید بستن در این خصوص سرابی است که نه تنها هیچ نتیجه ای نخواهد داشت بلکه برعکس در پرتو میزان منافع کشورهای جهان با ایران به ویژه در بخش اقتصادی و سرمایه گذاری برای شما تاثیر منفی خواهد داشت.

دوم: بروید در مورد امنیت منطقه که بدون ایران تحقق آن غیر ممکن است، به ویژه اینکه مشکلات شما در یمن وخامت یافته، با ایرانی ها به تفاهم برسید.

ایران امتیازی به عربستان نمی‌دهد
منابع دیپلماتیک آگاه در این باره گفتند: «وزیر خارجه عربستان بر اساس توصیه آمریکا در تلاش برای ایجاد روزنه ای با ایرانی ها است از همین رو در وین در این مسیر دست به کار شد همانطور که در ارتباط با سفیر ایران در ریاض نیز تلاش مشابهی انجام داد، اما ایرانی ها در زمان حاضر به سعودی ها هیچ دستاوردی نمی‌دهند، زیرا متوجه هستند که درگیری هنوز در بالاترین سطح خود ادامه دارد و دیدار بین رهبر ایران و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مشارکت راهبردی گسترده ای را بین دو طرف تحکیم بخشید.

از هیمن رو احتمال اینکه ایران به عربستان دستاوردی را تقدیم کند، وجود ندارد. علاوه بر این مردم ایران شاهد فاجعه واقعی بودند و شرایط کنونی حاکی از این است که روابط ایران و عربستان هیچ گاه تا این حد بد نبوده است.

منابع دیپلماتیک که در جریان این وضعیت قرار دارند، شک ندارند که «سخن گفتن از حل و فصل بین ایران و عربستان در مورد لبنان، مطرح نیست و بهترین شاهد آن نیز تصمیم عربستان به قرار دادن نزدیکان به حزب الله در فهرست تروریسم و حذف شبکه المنار از عرب ست است. اما در مورد حل و فصل فرضی در لبنان نیز ناگفته پیداست که اکنون این موضوع بدون اینکه تمام شده باشد، متوقف مانده است.
منبع: تسنیم
 
کلمات کلیدی : ظریف، عادل الجبیر
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۴:۴۱:۲۶
عربستان منفور گفته است که سپاه پاسداران باید در لیست تروریست‌ها برود، اما اگر ما در کشور عده‌ای قلم به دست مزدور نداشتیم که سال‌ها روی این مسئله مانور دهند و سپاه را تضعیف کنند هرگز این وهابی‌های بی‌ارزش به خود اجازه نمی‌دادند چنین جسارتی کنند. (3414020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۲۲:۵۸:۰۴
بعد از امضای مصوبه کنگره آمریکا توسط اوباما که نقض کننده برجام بود دسیسه دیگری از شیطان بزرگ کلید خورد و آن ایجاد محدودیت با کشورهایی بود که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری کنند! متأسفانه دولت تدبیر و امید همچنان خود را به نشنیدن زده و گام به گام خواسته‌های نامشروع شیطان بزرگ را به صورت یکطرفه تحقق می‌بخشد. واقعیت این است که این شیطان در برخورد با نظام اسلامی مستأصل شده و دل خود را به برخی مسئولین غافل خوش کرده است. آیا این دیپلماسی منفعل به خود خواهد آمد؟! (3415306) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۴:۴۲:۰۱
تلاش و ائتلاف بی‌نتیجه عربستان و ترکیه در مقابل ائتلاف موفق ایران، روسیه و سوریه و عراق در منطقه است. عربستان سعی دارد با این شیعه‌کشی در نیجریه، آذربایجان، پاراچنار و... شکست‌های خود در منطقه را جبران کند، اما غافل است از اینکه مسئولان ایران همیشه بیدار و هوشیار و حامی همیشگی و واقعی مسلمانان و شیعیان بوده و هستند. (3414022) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۴:۴۳:۴۴
تمام جنگ‌ها و مسائل تروریستی در منطقه و حمله به سوریه و عراق برای شکستن جبهه مقاومت ضدصهیونیستی در منطقه بود. چون دیدند در مقابله با این جبهه شکست خوردند قطعنامه‌های بیشتری در کنگره علیه ایرانیان و اتباع این کشور صادر کردند. مقامات سیاست خارجی ما باید خوش‌خیالی و ساده‌انگاری را کنار بگذارند و به مسائل جدی‌تر نگاه کنند. تا دولت عربستان و کشورهای مرتجع سرکار هستند باید طوری برنامه‌ریزی شود که اتحادمان با جبهه مقاومت بیشتر شود تا شر تروریست‌ها از منطقه کم شود. (3414026) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۴:۴۴:۴۶
کاش وهابیت و آل سعود (سقوط) چشمان خود را باز می‌کردند و می‌دیدند چگونه پیروان اهل بیت در عراق توانستند امنیت و سلامت اجتماع چند میلیونی زوار اربعین حسینی را تامین کنند. سلامت امنیتی که رژیم قرون وسطایی عربستان از تامین آن برای یک هفتم جمعیت اربعین عاجز بود! (3414032) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۴:۴۶:۰۰
ریشه تروریسم در جهان، ایدئولوژی وهابیت و مغز متفکر آن عربستان سعودی است. الان که وقایع بیروت و پاریس سرخط اخبار جهان است انتظار می‌رود وزیر امور خارجه به صراحت برای تنویر افکار عمومی جهانیان مطلب فوق را عنوان کنند اگرچه حامیان آل سعود آن را می‌دانند ولی لازم است در سطح جهانی از زبان مسئولین جمهوری اسلامی مطرح شود تا افکار عمومی جهان ریشه تروریسم را بدانند و بفهمند سازمان ملل به پیشنهاد چه جانورانی قطعنامه نقض حقوق بشر علیه ایران تصویب می‌کند. (3414037) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۷:۲۴:۲۶
درود بر ظريف (3414421) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۸:۲۲:۳۳
انفعال و ضعف و سستی و سردرگمی و پراکندگی در سیاست خارجی بس است . کمی جدی و مقتدر و عزتمند و باهوش و راسخ و جذاب و باتدبیر و محکم و بلیغ و دانا و شایسته باشید . (3414569) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۲۲:۰۷:۳۳
ما در رابطه با عربستان باید هشیارانه رفتار کنیم و از تندروی و احساسی شدن پرهیز کنیم. این وسط منافع ملی باید هدف اصلی باشه نه احساسات زودگذر. به هر حال دیر یا زود باید رابطه ایران و عربستان بهتر بشه چون ادامه این وضعیت برای هردو کشور زیانباره. البته منظورم این نیست که در برابر عربستان از موضع ضعف برخورد کنیم ولی باید از موضع طرف عاقلتر ماجرا برخورد کنیم. (3415202) (alef-13)
 
سعید_
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۲:۴۳:۴۲
عربستان باد شدید کاشته آن هم پی در پی
عربستان و آرامش هیچگاه دیگر هم جهت نخواهند شد
دوران شکوه آل سعود تمام شده است و دوران افول شروع شده است و هر روز بدتر از دیروز میشود تا به شتاب لازم جهت سقوط کامل برسد
مشکل بزرگ آل سعود پراکنده شدن و از پشت خنجر زدن دوستان سابق خواهد بود
متحدان سابق دیر یا زود برای نابودی آنها و سهم خواهی چهره عوض میکنند
شاید این روند 30 سال طول بکشد ولی سرنوشتی حتمی است (3415636) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۷:۴۱:۵۴
نقطه تفاهم نزديك صد درصدي ملت ايران تنفر از وهابيت و آل سعود جنايتكار و حامي تروريسم در جهان است . (3415742) (alef-13)
 
مانی
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۸:۴۱:۲۴
با سلام
یک ضرب المثل داریم که خیلی هم کاربرد داره:
با دوستان مروت با دشمنان مدارا
در حال حاضر یک دشمن خیلی زیاده و 1000 دوست کم پس باید تلاش کرد تا منطقه آروم بشه کم کم بقیه موارد هم مجالی برای بهبود پیدا میکنن. (3415850) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۵۸:۱۰
این را میگن هنر سیاست ومملکت داری -آقای ظریف جواب هتاکیهای آن جوان خام را درخصوص عدم ملاقات درامریکا مربوط به فاجعه منا را با حفظ اداب اسلامی ودیپلماسی داد (3416316) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.