توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345177
بانوی دیپلمات در راه تهران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۰
فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه ۲۸ فروردین ماه همراه با هفت کمیسیونر اتحادیه اروپایی وارد تهران خواهد شد.

این دومین سفر موگرینی طی یک سال گذشته به ایران است. دو سفر این مقام بلندپایه اروپایی به ایران طی یک سال گذشته نشان از اهتمام ویژه اروپا برای افزایش تعاملات با ایران دارد. همچنین همراهی هفت کمیسیونر اتحادیه اروپا با موگرینی نشان‌دهنده پر محتوا و جدی بودن این سفر است و مقدمات افزایش همكاری‌های دو طرف به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و علمی را فراهم می‌كند. این كمیسیونرها، مسوولان اتحادیه در حوزه‌های انرژی، تحقیقات علمی، محیط زیست، ورزش و صنعت هستند و گفت‌وگوهای جدی بین اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران در مسائل مختلف انجام می‌شود.

به گزارش «ایسنا» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هیات همراه در این سفر با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار خواهند کرد.

اهداف سفر
در اواخر اسفند ماه فدریکا موگرینی درخصوص سفر پیش رو به تهران گفته بود: «در سفر ۲۸ فروردین ۹۵ به ایران، هفت کمیسیونر اتحادیه اروپایی نیز مرا همراهی خواهند کرد.» درواقع در آن تاریخ مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای نتیجه ارزیابی و مشورت‌های خود با وزیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل را شرح داد و گفت: «قصد دارم در تاریخ ۲۸ فروردین سال جدید به ایران سفر کنم.

در جریان سفر من به ایران برای بحث پیرامون موضوعات مهم مشترک با همتایان ایرانی چند نفر از کمیسیونرهای اتحادیه به‌ویژه این کمیسیونرها مرا همراهی خواهند کرد:١-کمیسیونر انرژی و آب و هوا ٢-کمیسیونر تحقیقات ٣-کمیسیونر محیط‌زیست ٤-کمیسیونر شرکت‌ها و موسسات کارآفرینی ٥-کمیسیونر امور انسانی ٦-کمیسیونر آموزش ٧-کمیسیونر حمل‌ونقل.» به گزارش «ایرنا» موگرینی تاکید کرده بود که در این سفر علاوه بر مشاوره درباره موضوعات سیاسی پیرامون موضوعات زیر نیز با ایران گفت‌وگو خواهند کرد: «١-تجارت و سرمایه‌گذاری ٢-انرژی شامل نفت و گاز ٣- انرژی‌های تجدید پذیر و بهبود کیفیت انرژی و سوخت ٤- همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای که مبنای طبیعی مشارکت و همکاری اتحادیه اروپا با ایران براساس برجام است.» او همچنین گفت که ایران و اتحادیه اروپا درباره مباحثی چون۱- مهاجرت ۲-مبارزه با مواد مخدر ۳- آموزش ۴-تحقیقات ۵-علوم ۶- حمل‌ونقل شامل ایمنی هوایی ۷-محیط‌زیست ۸-مسائل منطقه‌ای که دائما در دستور کار اتحادیه اروپا و ایران قرار خواهد داشت، نیاز به صحبت دارند.

سفر جدی و پرمحتوا
حسین جابری‌انصاری، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران نیز در نخستین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ۹۵ با اعلام خبر سفر موگرینی به تهران گفت: «این سفر روز شنبه ۲۸ فروردین ماه انجام خواهد شد و خانم موگرینی به همراه هیات بزرگی متشکل از ۷ نفر از کمیسیونرهای اروپایی به ایران سفر می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده محتوایی و جدی بودن این سفر است.» انصاری با بیان اینکه کمیسیونرهای اتحادیه اروپا مسوولان هماهنگی موضوعاتی هستند که در آن حوزه کمیسیونرهستند، افزود: «خانم موگرینی به همراه هیات بلندپایه‌ای به تهران سفر می‌کنند که مسوولان اتحادیه اروپایی در حوزه‌هایی همچون تحقیقات، محیط‌زیست، ورزش، جوانان، صنعت و.. خانم موگرینی را همراهی می‌کنند و قرار است گفت‌وگوهای جدی بین اتحادیه اروپا و ایران در زمینه‌های مسائل سیاسی و حوزه‌های مختلف اقتصادی انجام شود.» او افزود: «ما در مرحله جدیدی از روابط با اتحادیه اروپا هستیم و این سفر می‌تواند مقدمات افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف به ویژه حوزه‌های اقتصادی را فراهم کند.»

سفر نخست موگرینی به تهران

پیش‌تر در تاریخ ششم مرداد ماه بود که موگرینی برای انجام گفت‌وگوهای سطح بالا میان ایران و اتحادیه اروپا به تهران آمد. بانوي مذاكرات ايران و ١+٥ در لوزان به‌عنوان نخستين مقام ارشد اروپايي پس از توافق جامع هسته‌اي وين به تهران آمد. وزير امور خارجه سابق ايتاليا در آن تاریخ براي نخستين بار از زمان حضور در راس قدرت در كميته سياست خارجي اتحاديه اروپا در پايتخت كشوري حاضر شد كه تا يك ماه پيش از آن هرگونه رابطه سياسي و اقتصادي با آن تحریم بود.

طی آن سفر، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

پس از دیدار محمدجواد ظریف و فدریکا موگرینی، وزیر امور خارجه ایران در سخنانی گفت که «فصل جدیدی از روابط ایران و اتحادیه اروپا فرارسیده است و گفت‌وگوهای سطح بالا پس از گفت‌وگوهای انتقادی و جامع، میان طرفین آغاز شده است.» این سیاستمدار ایتالیایی در سفر نخستش به تهران به دفاع تمام قد از برجام پرداخت. موگرینی در نشست خبری مشترک با ظریف با اشاره به توافقي كه در چهاردهمين روز از ماه ژوئیه ميان ايران و ١+٥ به دست آمد، گفت: «توافق بين ايران و ١+٥ نشان داد كه اگر طرفين اراده، صبر و تحمل داشته باشند با ديپلماسي مي‌توانيم به نتيجه برسيم و اين خبر خوبي براي منطقه و دنيا است. اين نخستين ماموريت من در ايران پس از توافق‌نامه است تا بتوانيم برجام را از جنبه‌هاي متفاوت مورد بررسي قرار دهيم.»

او در جريان سخنان خود در اين نشست خبري چند بار از پتانسيل بالاي توافق هسته‌اي و توانايي تعميم دادن آن به ساير مسائل در قالب همكاري‌هاي سياسي و اقتصادي با ايران سخن گفت و افزود: «پتانسيل اين توافق بسيار بالاست؛ زيرا فصل جديدي در حداقل چهار حوزه به‌خصوص براي ايران دارد. ٦٠ درصد مردم ايران زير ٣٠سال هستند و اين توافق سرمايه‌گذاري مقامات براي آينده مردم است. من از حمايت ٢٨ قدرت اروپا برخوردار هستم تا بگويم مي‌توانيم توافق را پيش ببريم.» همچنین موگرینی پیش از سفر نخستش به تهران اعلام کرده بود که برای حمایت از گام اولیه «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به تهران می‌آید.

موگرینی، سیاستمدار جوان ایتالیایی
موگرینی ۴۱ساله، متولد ۱۶ ژوئن۱۹۷۳ در رم ایتالیاست که روز شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ (۳۰ آگوست ۲۰۱۴) با رای رهبران اروپا برای دوره‌ای پنج ساله (از ۳۱ اكتبر ۲۰۱۴) به‌عنوان مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جانشین کاترین اشتون شد. موگرینی پیش از آنکه به‌عنوان مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انتخاب شود، وزیر امور خارجه ایتالیا بود.

سیاستمدار جوان ایتالیایی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه لاسپلنزای رم است. او موضوع پایان‌نامه‌اش را پیرامون رابطه دین و سیاست از منظر دین اسلام انتخاب کرد که این موضوع او را از دیگر همتایان گذشته‌اش متمایز می‌کند. همچنین موگرینی مدت زیادی روی پرونده‌های مربوط به عراق، افغانستان و مسائل مربوط به خاورمیانه کار کرده است. او عضو حزب دموکرات ایتالیا است و با همتایان آمریکایی خود ارتباط بسیار خوبی دارد. موگرینی در سال ۱۹۹۶ میلادی به جنبش جوانان کمونیست ايتاليا و سپس به حزب دموکرات چپ اين كشور پیوست. در سال ۲۰۰۸ با قرار گرفتن در فهرست انتخاباتی حزب دموکراتیک، به مجلس ایتالیا راه یافت؛ انتخابی که در سال ۲۰۱۳ نیز تکرار شد.
منبع: دنیای اقتصاد
 
کلمات کلیدی : فدریکا موگرینی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.