دیروز ائتلاف عربی به حمله هوایی صبح جمعه به منطقه فج عطان که به شهادت 14 یمنی از جمله 5 کودک منجر شد، اعتراف کرد.
ائتلاف سعودی در بیانیه ای اعلام کرد که پس از بررسی تدابیر مربوط به برنامه ریزی و اجرای عملیات هوایی منطقه فج عطان جنوب صنعا، مشخص شد که خطای فنی! موجب کشتار در این منطقه شده است.
در این حملات، دو منزل که دست کم شش خانواده در آن زندگی می کردند، ویران شد و 5 کودک از یک خانواده شهید شدند. تنها دو روز پیش از این جنایت، ائتلاف سعودی جنایت دیگری در شهر ارحب در نزدیکی پایتخت یمن مرتکب شد و در نتیجه آن ده ها نفر قربانی شدند.
حدود دو سال و نیم است که یمن درگیر چنین وضعیتی شده است. شرایط وخیم و فاجعه بار در یمن در سایه بمبارانهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی موجب شده که فقیرترین کشور عربی در بحرانی عمیق گرفتار شود. حملات هوایی ائتلاف نظامی عربی به قیمت از دست رفتن جان چندین هزار نفر تمام شده و ریاض در دست یابی به اهدافش موفق هم نبوده است. در این بین تحرکات القاعده و سازمان تروریستی داعش در یمن با حمایت کشورهای ائتلاف عربی به شکل بی سابقه ای افزایش یافته است.
این در حالی است که به گزارش یونیسف، به دلیل شرایط بد و بحران تامین آب در بسیاری از شهرهای این کشور حدود 462 هزار کودک در یمن مبتلا به سوء تغذیه حاد هستند. سازمان ملل هم از حدود 1.1 میلیون زن باردار که در یمن دچار سوء تغذیه هستند خبر می دهد.
به گزارش بی بی سی، سازمان ملل از کشورهای عضو نزدیک به سه میلیارد دلار تقاضای کمک برای مردم یمن کرده است، اما تنها حدود 40 درصد کمک رسیده است. کمبود شدید غذا و دارو در یمن که حاصل بیش از دو سال جنگ ویرانگر در این کشور است، زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
گفته می شود سه میلیون یمنی در زمره آوارگان داخل کشور به شمار میروند. تا کنون بیش از دو هزار نفر بر اثر شیوع وبا جان خود را از دست دادهاند و 540 هزار نفر دیگر هم مبتلا هستند. بیش از نیمی از مراکز درمانی بر اثر جنگ بسته شدهاند یا تنها بخشهایی از آنها فعال هستند و این یعنی 15 میلیون نفر از مردم یمن به کمکهای پزشکی دسترسی ندارند.
کمبود غذا بسیاری از کودکان یمنی را در مقابل خطر ابتلا به وبا آسیبپذیر کرده است. حاصل دو سال و نیم جنگ یمن آن چیزی است که امروز سازمان ملل به طور رسمی بزرگترین بحران انسانی جهان مینامد.
بر اساس اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی، وبا در بعضی مناطق یمن به سرعت شیوع یافته است. این سازمان میگوید روزانه حدود پنج هزار مورد جدید ابتلا در یمن ثبت میشود. وبا بیماری عفونی اسهالی است که با خوردن غذا یا آب آلوده به فرد منتقل میشود.
به دلیل جنگ داخلی طولانی در یمن، بیش از نیمی از زیرساختهای پزشکی در این کشور قابل استفاده نیست و شبکه آبرسانی و فاضلاب در حال متلاشی شدن است. این وضعیت در حالی بوجود آمده که شواهد بیانگر این است که عربستان به هیچ وجهی قصدی برای اتمام جنگ و بمباران های هر روزه خود را ندارد.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز اعلام کرده است دو سوم جمعیت یمن دچار ناامنی شدید غذایی شده و هفت میلیون نفر در مرحله چهارم یعنی تنها یک گام از قحطی (مرحله پنجم) فاصله دارند.
برگی تازه از جنایات ائتلاف سعودی در حق کودکان یمنی
هفته قبل نشریه فارین پالیسی از گزارش محرمانه سازمان ملل پرده برداشت که مربوط به نقض جدی حقوق بشر از سوی ائتلاف عربستان از طریق کشتار کودکان یمنی بود؛ مسالهای که نام ائتلاف را در معرض قرار گرفتن در لیست سیاه کشورهای قاتل کودکان قرار میدهد و موجب شده برای ممانعت از انتشار این گزارش دست به دامن آمریکا شود.
به نوشته نشریه فارین پالیسی عربستان و آمریکا با تحمیل فشار بر سازمان ملل خواستار صرفنظر از انتشار گزارشی هستند که قرار است در ماه جاری میلادی صادر شود. پیشنویس این گزارش بینالمللی 41 صفحهای نشان میدهد که کشتار کودکان در جنگ یمن سیری گسترده دارد.
این نشریه آمریکایی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از آسیب دیدگان در جریان حملات هوایی یمن در دورهای که گزارش شامل آن میشود کودکان هستند که دستکم 349 تن آنها جان خود را از دست داده و 333 تن دیگر نیز زخمی شدهاند به نقل از برخی منابع نوشته است، ائتلاف تحت رهبری عربستان تنها قدرت در یمن است که جنگنده و بالگردهای جنگی دارد و این امر احتمال مشارکت آن را در این جرایم بیشتر میکند.
فارن پالیسی افزوده ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی مسئول بیشترین تعداد قربانیان در صف کودکان است و جنگندههای سعودی اقدام به نابودی 28 مدرسه در یمن کردهاند.
لازم به یادآوری است سال گذشته سازمان ملل در گزارش سالانه خود در مورد ناقضان حقوق کودکان به نام عربستان به عنوان مسئول 60% تلفات کودکان در جنگ یمن، اشاره کرده بود. اما تنها چند روز پس از انتشار گزارش، دبیر کل سازمان در اقدامی بیسابقه نام عربستان را از فهرست خارج کرد.