توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 431045
دلیل عقب‌نشینی صهیونیست‌ها از سرنگونی اسد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۴
جریان راستگرای رژیم صهیونیستی از نخست وزیر این رژیم خواسته‌ که از طریق هماهنگی با روسیه، رئیس جمهور سوریه در قدرت بماند و به جای آن ارتفاعات «جولان» برای همیشه به اشغال این رژیم درآید.

به گزارش فارس، بعد از شش سال جنگ شبه‌جهانی که جبهه غربی-عربی علیه سوریه به راه انداخت که بشار اسد رئیس جمهور و دولت سوریه را سرنگون کند اما تاکنون ناکام مانده، حالا پیشنهادهای جدیدی به گوش می‌رسد.

شماری از راستگرایان اسرائیلی اکنون که دیده‌اند، دولت سوریه با حمایت محور مقاومت و پشتیبانی مردمی نه تنها سقوط نکرده بلکه در حال آزادسازی مهمترنی مناطق اشغالی مانند حلب است، در صددند ماندن بشار اسد را به پای میز مذاکره و معامله بکشانند.

روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» اعلام کرد که پس از تماس تلفنی اخیر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، راستگرایان صهیونیست خواستار معامله با روسیه برای چیزی شدند که آن را ماندن اسد در قدرت مقابل الحاق جولان به اسرائیل نامیده‌اند.

الشرق الاوسط نوشت، هماهنگی میان تل آویو و مسکو «خود را در جلوگیری از سوء تفاهم ثابت کرده است»، ولی جریان راستگرای افراطی در دولت اسرائیل خواستار استفاده از تلاشهای روسیه برای ایجاد حل و فصلی هستند که بر اساس آن ابقای «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در حکومت را تضمین کند و در عوض رژیم صهیونیستی در جولان نیز دستاوردهایی داشته باشند که مقامات روسیه و آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» با آن موافقت کنند.

بیانیه دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، جنجالی را درباره صحت استفاده از واژه «موفق» در موضوع هماهنگی میان تل آویو و مسکو به پا کرده است؛ زیرا کارشناسان نزدیک به ارتش و ژنرالهای سابق صهیونیستی شاکی هستند که این هماهنگی کافی نیست و در واقع این مسئله دست جنگنده های اسرائیل را خواهد بست و ارتش این رژیم مجبور خواهد شد که برای تحقق منافع امنیتی اسرائیل در سوریه به استفاده از سایر ابزارها روی آورد تا برخوردی میان روسیه و اسرائیل به وجود نیاید.

ولی برخی از کارشناسان راهبردی صهیونیستی حامی این هماهنگی هستند و از نتانیاهو می‌خواهند که دستاورهای سیاسی و راهبردی از این هماهنگی داشته باشد که این مسئله از رهگذر درخواست برای دریافت سهمی از حل و فصل سیاسی باشد؛ این سهم می‌تواند تضمین اشغال دائمی یا طولانی مدت جولان توسط اسرائیل باشد که از زمان جنگ 1967 در اشغال این رژیم است.

به گزارش الشرق الاوسط، منابع خارجی بسیاری از حملات هوایی در سوریه را از سوی رژیم صهیونیستی میدانند، از جمله ترور «جهاد عماد مغنیه» پسر فرمانده شاخه نظامی حزب الله، ترور «سمیر قنطار» و «مصطفی بدرالدین» و بمباران پایگاههای نظامی ارتش سوریه. اما پس از ورود ارتش روسیه به جنگ سوریه، روند فعالیت رژیم صهیونیستی کاهش یافته و دو طرف بر سر تشکیل یک کمیته هماهنگی به فرماندهی نائب رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه و اسرائیل به توافق رسیدند. منابع نظامی در تل آویو می‌گویند که بمباران این رژیم شکل جدید به خود گرفته و به جای استفاده از نیروی هوایی، مبتنی بر توپخانه پیشرفته است.

بنا بر این گزارش، زمانی که سخن از هماهنگی روسیه و اسرائیل مطرح می‌شود، منظور این است که مسکو در قبال حمله تل آویو به هم پیمانان خود در سوریه سکوت می‌کند و اسرائیل مواضع سنتی غرب برای کمک به معارضان سوری را در پیش نمی‌گیرد. همچنین اسرائیل درخواست روسیه را قبول کرد و در جلسه سازمان ملل که محکومیت جنایت جنگی در سوریه را بررسی می‌کرد، حاضر نشد.

روزنامه «اسرائیل هیوم» که سخنگوی نتانیاهو قلمداد می‌شود، روز یکشنبه با انتشار مقاله‌ای، ولادیمیر پوتین را «صاحب خانه جدید در سوریه» معرفی و تأکید کرد که وی «به خوبی از اشتباهات و شکستها به ویژه ضعف دولت اوباما برای به دست گیری جایگاه امریکا به عنوان یک ابر قدرت و پیشگام» استفاده کرد.

به گزارش این روزنامه، دو اتفاق مهم در هفته گذشته بیش از هر چیز دیگری ثابت کرد که روسیه نه تنها به صاحب خانه جدید در منطقه بدل شده است، بلکه روسها مانند یک شخص بالغ و رشید رفتار می‌کنند و آمریکا نیز به حاشیه رانده شده و بچه گانه و عاطفی رفتار می‌کند که مستحق ترحم است. در واقع در شب آغاز سال میلادی، روسیه توانست با مشارکت بیشتر بازیگران عرصه سوریه آتش بسی را در این کشور برقرار کند که در آن سوریه، ایران، ترکیه و بیشتر گروههای موسوم به معارض حضور داشتند.

بنا بر این گزارش، روسیه آماده است که با عزم و دوراندیشی قدرت نظامی خود را نشان دهد و این قدرت را به کار گیرد؛ مسئله‌ای که آمریکا از انجام آن امتناع میکرد.
 
کلمات کلیدی : اسرائیل، سوریه، بشار اسد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.