نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 382248
همه چیز درباره بمب‌افکن‌های مافوق صوت روسیه که در همدان مستقر شده‌اند/توپولف‌های راهبردی + تصاویر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۳:۰۲
وزارت دفاع روسیه به صورت رسمی استقرار بمب‌افکن‌های راهبردی خود در پایگاه همدان برای عملیات در سوریه را تائید کرده است. استقرار توپولف-۲۲ ام 3 اما چرا مهم است و این بمب‌افکن چه مشخصاتی دارد؟
 
 

روسيه به صورت معمول پيش از اين عمليات هوايي خود را به وسيله جنگنده‌هاي اين كشور كه در پايگاه حمیمیم در لاذقيه مستقر هستند انجام مي‌داد اما استفاده از بمب‌افكن‌هاي راهبردي روسيه براي هدف قرار دادن دقيق مواضع داعش مرحله جديدي از عمليات هوايي در سوريه به حساب مي‌آيد.

بمب افکن توپولف 22ام.3 از بمب‌افكن‌هاي راهبردي و مافوق صورت روسيه است كه توان حمل 24 تن انواع بمب و موشک را در برد پروازی 7000 کیلومتر دارد. یکی از جنبه های خاص این بمب‌افكن بینابین بودن آن از رده بمب افکنهای استراتژیک و بمب افکنهای تاکتیکی است. اين بمب‌افكن قادر است با بردي كه دارد انواع بمب ها و موشکهای ضد کشتی و کروز هواپایه را حمل كند.

مقام‌هاي روسيه در تلاش هستند تا به زودي پايگاه حمیمیم در لاذقيه را به پايگاه دائمي خود در سوريه تبديل كنند. اما به گزارش راشاتودي باند پروازي اين پايگاه هنوز امكانات لازم براي پرواز بمب‌افكن‌هاي اين كشور را ندارد. علاوه بر اين استفاده از پايگاه هوايي همدان باعث كاهش 60 درصدي در زمان،مسافت طي شده و همچنين هزينه‌هاي عمليات عليه تروريست‌ها توسط اين بمب‌افكن‌هاي راهبردي دارد. به صورت معمول بمب‌افكن‌هاي روسيه براي پرواز از خاك اين كشور بايد از پايگاه مزدوك استفاده كنند كه بر اين اساس مجبور به طي حداقل 2 هزار كيلومتر براي رسيدن به آسمان سوريه دارند. اين مسافت با استفاده از پايگاه همدان به 700 كيلومتر كاهش پيدا مي‌كند كه باعث مي‌شود امكان حملات سريع و حتي اضطراري در مواقع لازم در داخل خاك سوريه فراهم شود.

اين بمب‌افكن يکی از مهم ترین و پیشرفته ترین بمب افکن های ساخت شوروی است كه در واقع نمونه اصلاح شده بلایندر قدیمی به حساب مي‌آيد.

پس از آن که طرح T-4 شرکت سوخوی ناکام ماند، در سال 1967 توپولف رسماً مامور توسعه طرح 145 شد. نام هواپیمای جدید، همان Tu-22M بود. بیشتر گام هایی که در راه ساخت Tu-22M برداشته شد، نسبت به زمان خود بی نظیر بود. به خصوص که توجه ویژه ای هم به سیستم بال های متغیر که البته اساس همین طرح بود هم شده بود. بال های Tu-22M که در وسط بدنه قرار گرفته بودند، می توانستند زاویه خود را نسبت به خط عرضی هواپیما برای مطابقت با شرایط پروازی گوناگون تغییر دهند. نوک بال ها حالتی انحنایی و البته باریک و ریشه بال ها هم شکلی عریض و پهن داشت.

Tu-22M3پیشرفته ترین مدل بک فایر بود که نخستین پروازهای آزمایشی خود را در سال 1977 به انجام رساند. در پی انجام تغییراتی، دماغه هواپیما برای جا دادن برخی از سامانه های جدید طولاني‌تر شد و حداکثر زاویه برگشت بال های بک فایر تا 65 درجه افزایش پيدا كرد. همچنین با نصب موتورهای جدید، این نمونه از بک فایر یکی از نقص های اجداد خود که عدم توانایی پرواز سوپر سونیک در ارتفاع دریا بود را هم ديگر نداشت. حداکثر سرعت در مدل M3 به بیش از 2.300 کیلومتر بر ساعت و برد آن به بیش از 6.800 کیلومتر افزایش یافت. همچنین با افزایش باورنکردنی تسلیحات قابل حمل، M3 می توانست دوبرابر M2 تسليحات حمل كند. در سال 1985 تست های مختلفی از پرواز در ارتفاع پایین انجام شد که همگی حاکی از موفقیت عملکرد هواپیما در ارتفاع پایین بودند.

 
کلمات کلیدی : وزارت دفاع روسیه+بمب افکن
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۰۷:۲۴:۲۲
ملت چی میسازن--ما هم چوب بستنی وارد میکنیم (3888475) (alef-11)
 
مهندس ابراهیم خرازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۰۷:۲۸:۳۶
1- طی مقالاتی در سال 93 - 94 تأکید کردم که ایران باید استفاده از ظرفیتهای مختلف منطقه و بین الملل را جهت تسلط بر میدان سوریه مدیریت کند و توضیح دادم که مدیریت بکارگیری ظرفیت نظامی روسیه در برخورد با جبهه غربی - عربی مقابل محور ایران - سوریه ضروری و اجتناب ناپذیر است بنابراین نزدیک سازی توان نظامی روسیه در چارچوب راهبرد ایرانی به میدان سوریه را قطعا اقدامی راهبردی و قابل دفاع می دانم.
2- مقامات روس رسما اعلام کردند که قبل از اعزام ناوگان هوایی برای استقرار در ایران با مقامات آمریکایی مذاکره و هماهنگی کرده اند تا استقرار جنگنده و بمب افکنهای راهبردی روسی در پایگاههای هوایی ایران به مفهوم دیگری تعبیر نشده و زمینه بروز سوء تفاهات فی مابین دو قدرت جهانی را فراهم نسازد.
3- مردم و رسانه های کشورمان از طریق اطلاع رسانی خاص رسانه های روسی در جریان انعقاد قراردادی سری بین نیروهای نظامی ایران و روسیه مبنی بر استقرار و استفاده عملیاتی نیروی هوایی راهبردی نظامی روسیه از پایگاهها و فضای ایران قرار گرفتند لذا درک و شناخت مردم و رسانه های ایران از کم و کیف قرارداد نظامی فی مابین صرفا محدود به موارد مندرج در توضیحات نقل مطالب رسانه های روسی از مقامات نظامی کشورشان می باشد.
4- قرارداد نظامی فی مابین نیروی نظامی ایران و روسیه قطعا از اختیارات خاص فرمانده کل قوا بوده و توسط ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در چارچوب تأمین منافع و مصالح راهبردی کشور با مدیریت میدانی نیروی هوایی ارتش تنظیم و بکارگیری شده است.
5- بررسی کم و کیف ابعاد اثرگذاری اعطای مجوز استقرار و پروازهای عملیات جنگی ارتش روسیه در سوریه نیازمند اطلاعات میدانی و شناخت راهبردهای نظامی ذی ربط می باشد که حتما بدلایل نظامی برای افکار عمومی و حتی حوزه های کارشناسی قابل دسترس نیست اما ضروری است به منظور حفظ همراهی افکار عمومی ، نخبگان و رسانه ها نسبت به اطلاع رسانی مناسب و به موقع توسط مسئولین نظامی ذی ربط کشورمان اقدام گردد موضوعی که علی رغم اطلاع افکار عمومی از طریق رسانه های روسی و غربی حتی در پاسخ صریح خبرنگاران از دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان ، توسط ایشان مورد توجه قرار نگرفته با مبهم گویی همراه شد.
6- اعطای مجوز استفاده نظامی از فضای کشور (عبور موشکهای پرتابی روسی از خزر به سمت سوریه) و متعاقبا نیز در اختیار گیری پایگاه نظامی به منظور استقرار نیروی هوایی راهبردی و پروازهای عملیاتی که علیه اهدافی در سوریه انجام داده و خواهند داد علی رغم اینکه کشورمان حضوری عملیاتی یا مستشاری در سوریه و عراق را به اهداء شهدای گرانقدری تجربه می کند از سوی مقامات نظامی کشورمان علی الظاهر بی نیاز از ارائه توضیح و تبین ضرورتهای چنین حضوری یا اعطای چنین موقعیت داخلی به ارتش روسیه می دانند چنانکه مبهم گویی دبیر شورای عالی امنیت ملی طی روز گذشته بر چنین باوری تأکید داشت.
7- نیروهای نظامی برای در اختیار گیری شرایط لازم ادامه استقرار و عملیات نظامی علی الخصوص از جنس برون مرزی که قطعا با پیچیدگی و سختی غیر قابل پیش بینی روبرو است نیازمند همراهی و حمایت افکار عمومی ، نخبگان اجتماعی و جریانات سیاسی می باشند نیروهای نظامی باید قادر باشند در شرایط دشوار و پیچیده بر پتانسیل عظیم ملی و مردمی اتکا کنند باید اطمینان داشته باشند که افکار عمومی و جریان اجتماعی در ادامه مسیر همراه و حامی خواهد بود که اگر چنین مهمی محقق نشود قطعا ادامه کار با مشکلات عدیده روبرو خواهد شد. مقامات عالی رتبه نظامی قطعا بیش از همگان بر اهمیت کاهش شدید نیروی داوطلب مورد نیاز جبهه های دفاع مقدس در روزهای پایانی جنگ واقف هستند کمبود و نقصانی که قطعا از دلایل جدی پذیرش تأمل در خصوص شرایط قطعنامه 598 توسط کشورمان بود. (3888477) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۰۸:۰۵:۱۱
یک سناتور ارشد روسی از آمادگی پارلمان این کشور برای تصویب توافقنامه با ایران برای استقرار گروه نیروی هوایی روسیه در پایگاه هوایی همدان خبر داده است.
اما در ایران مجلسیان از این موضوع بی خبرند! عجبا (3888524) (alef-11)
 
کابین خلبان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۰۹:۱۰:۰۱
دقیقا تجهیزات کاکپیت خلبان مال زمان جنگ سرد هست خداوکیلی این کجا بی ۲ امریکا کجا (3888622) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۰۹:۵۵:۰۰
غیر قانونی نیست ( منظورم قانون اساسیه) (3888701) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۰:۰۰:۴۸
اسقرار پایگاه خارجی در ایران مخالف قانون اساسی است (3888707) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۳:۲۴:۰۲
قابل مقایسه با f35 نیست (3889025) (alef-11)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۳:۳۵:۴۶
تا چه ارتفاعی میتواند پایین بیاید و بمب ها را رها کند ؟ (3889046) (alef-11)
 
م ث
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۶:۲۱:۰۹
چرا از پایگاههای متعدد عراق استفاده نمی کند؟؟؟؟؟ (3889339) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.