نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319040
جان کربی: قانون محدودیت ویزا منافاتی با برجام ندارد و کاملاً اجرایی می شود/ ما خواهان تعامل با کنگره در این رابطه بوده ایم
بخش خارجی الف، 1 دی 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۴
پس از نامه‌نگاری وزیر خارجه آمریکا با همتای ایرانی‌اش، دولتی‌های آمریکا اولین واکنش علنی به تصویب قانون محدودیت ورود مسافران ایران را نشان دادند.

دیشب در کنفرانس خبری، خبرنگاری از جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسید: آیا نامه ای که جان کری برای ظریف وزیر خارجه ایران فرستاده است نمی تواند نشان دهنده این موضوع باشد که ایرانی ها نگران قانونی هستند که در کنگره تصویب شده است.آنها اعلام کرده اند که این به منزله نقض توافق هسته ای است.آنها معتقدند که تغییر در برنامه صدور روادید سبب می شود که به توانایی های آنها برای بهره بردن از موضوع رفع تحریم ها بر اساس توافق آسیب وارد شود.

کربی پاسخ داد: مطمئنا وزیر نگرانی خود را درباره این موضوع به ظریف اعلام کرده است.او این موضوع را در نامه خود آورده است اما تصویب این قانون نقض طرح جامع اقدام مشترک یا تعهدات نیست.وزیر خارجه این موضوع را بیشتر شفاف سازی کرده است که ما این قانون جدید را اجرایی می کنیم و این موضوع در تجارت مشروع با ایران و در حیطه هایی که تحریم ها رفع می شوند دخالتی ایجاد نمی کند. تحریمها زمانی رفع می شوند که ایران گام هایی کلیدی برای عمل به تعهداتش بر اساس طرح جامع اقدام مشترک بردارد. من لازم می دانم که در اینجا موضوعی را درباره برنامه صدور ویزا که پیشتر گفته ام بار دیگر تکرار کنم.ما خواهان تعامل با کنگره در این رابطه بوده ایم و این کار را در رابطه با ایجاد این قانون جدید انجام داده یم.این موضوع مهمی است که افرادی که به آمریکا می آیند بررسی شوند تا ما از هر لحاظ امنیت و ایمنی مردم آمریکا را تضمین کنیم. هیچ دلیلی وجود ندارد که این قانون جدید تداخلی با منافع مشروع تجاری ایران داشته باشد.این موضوعی است که وزیر خارجه به آن اشاره داشته است.

وی افزود: این قانون کاملا اجرایی می شود.لازم است در اینجا به چند موضوع اشاره کنم.اول اینکه این قانون مانعی برای مسافرت به آمریکا و یا گرفتن ویزاهای غیر مهاجرتی یا همان ویزاهای تجاری ایجاد نمی کند.واحد های کنسولی ما به تجهیزات لازم برای پاسخگویی به افزایش درخواست ها مجهز خواهئد بود.دوم اینکه وزیر خارجه در نامه خود به این موضوع اشاره کرده است که ما ابزارهای بالقوه ای در اختیار داریم تا این موضوع تضمین شود که اجرای این قانون دخالتی در اجرای طرح جامع اقدام مشترک و یا مسافرت های تجاری مشروع نداشته باشد. هنوز راههای مشروع زیادی وجود دارد که مراودات تجاری با ایران می تواند صورت گیرد.متوسط زمان انتظار برای درخواست وقت ملاقات برای صدور ویزا کمتر از ده روز است.این در حالیست که در اکثر موارد این زمان تنها یک تا دو روزاست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید:آیا بر اساس قانون جدید اینکه فردی ده روز برای صدور ویزایش معطل شود این نمی تواند برای وی مشکل ساز باشد،گفت:ما تعهداتی هم در خصوص توجه به امنیت و ایمنی مردم آمریکا بر عهده داریم.ما باید از قانون تبعیت کنیم.هنوز راههای زیادی برای تجارت مشروع با ایران وجود دارد.آنچه که برای ما مهم است و ما انتظار داریم این است که ایران به طرح جامع اقدام مشترک پایبند و متعهد باشد.

این سخنگو در پاسخ به سوال خبرنگار که پرسید:اگر قانون دیگری تصویب شود که بر خلاف طرح جامع اقدام مشترک باشد آیا دولت با آن مخالفت خواهد کرد،گفت:من در جایگاهی نیستم که پاسخ این سوال را بدانم.ما قصد داریم که به تمامی تعهداتمان بر اساس طرح جامع اقدام مشترک پایبند باشیم.این موضوع نمی تواند تغییر پیدا کند.ما به تعهداتمان بر اساس طرح جامع اقدام مشترک پایبند خواهیم بود.

کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:چرا نام ایران در بین چهار کشوردر این قانون آورده شده است،گفت:این به دلیل این است که این کشور حامی تروریسم است و هنوز در این فهرست قرار دارد.این موضوع سبب شده است که سفر به ایران در این قانون و مفاد آن گنجانده شود.

وی در پاسخ به این سوال همین خبرنگار که پرسید:آیا این قانون برخلاف توافق اتمی با ایران و به منزله پس رفت نیست،گفت:نه،ما درباره این موضوع در گذشته صحبت کرده ایم.توافق با ایران به منظور بستن راه این کشور به طرف دستیابی به تسلیحات اتمی بود و ما از ابتدا گفته ایم که ما همچنان به وضع تدابیر یکجانبه و چند جانبه به منظور مقابله با دیگر اقدامات بی ثبات کننده ایران که این کشور همچنان از توانایی اجرای آنها برخوردار است و یا اینکه آنها را اجرا می کند ادامه می دهیم.یکی از این موارد حمایت ایران از سازمان های تروریستی است.ما از ابتدا گفته ایم که چشمان خود را به روی این موضوع نمی بندیم و نبسته ایم.بر این اساس برنامه صدور ویزا به منظور متوقف کردن منافع مشروع تجاری با ایران و پس از اجرایی سازی توافق نیست.این به منظور تضمین نخستین تعهد ما به کشورمان و تامین امنیت و ایمنی مردم آمریکا است.این موضوع نمی تواند طرح جامع اقدام مشترک را تضعیف کند.ما صد در صد به این طرح متعهدیم و انتظار داریم که ایران هم به جلو حرکت کند.این هدف نامه نگاری اخیر وزیر خارجه بوده است.

گفتنی است پس از تصویب این قانون جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با ارسال نامه رسمی خطاب به ظریف، به صراحت اطمینان داد که دولت آمریکا با استفاده از همه ابزارهای در اختیار خود اجازه نخواهد داد که این قانون هیچ مانعی برای منافع اقتصادی ایران ایجاد کند.
 
کلمات کلیدی : محدودیت سفر به ایران
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۱۲:۰۸
واقعا امریکا شیطان بزرگ است هیچ اعتمادی به ان نیست (3406149) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۲۲:۴۰
مجلس ایران باید یک کار مفید در دوره عمرش انجام دهد، باید دولت را موظف کند در صورت ادامه فشارها از سوی دولت و کنگره وسنا امریکا نسبت به غنی سازی اورانیم 95 درصد اقدام کند ، (3406545) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۹:۲۵:۱۸
هنوز هیچی نشده خیانت در برجام توسط آمریکایی ها با بهانه های مختلف و بعضا توسط دیگر کشورها شروع شده (3407756) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۲۵:۳۳
آمریکا فعلا تا قلب نیروگاه اراک بیرون آورده نشده همه جوره سکوت خواهد کرد ولی‌ بعد,....... دیدن داره!!.....ایران هم که با این وضعیت اقتصادی و قیمت نفت، کار دیگری نمیتواند کند جز قبول همه چیز و توجیح همه چیز!!!!! (3406160) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۲۶:۴۰
ايران هم ميتونه در عوض به پاسپورت اروپايى ها مهر نزنه تا امريکا متوجه ورود انها به خاک ايران نشه... به همين راحتى (3406161) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۹:۵۶:۴۵
فكر كردي سيا به اطلاعات پرواز كشورها و ليست مسافرها دسترسي نداره كه معطل مهر ايران باشه (3406380) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۰:۲۹
قربون فکرت، کنگره را دور زدی. کنگره هرچی تو این مدت با بدبختی تصویب کرد با کمک شما نقش بر آب شد. (3406397) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۰:۵۹:۳۵
متاسفانه این خوش خیالی ها خیلی داره مشکلات راهبردی رو برای کشور ایجاد می کنه. (3406481) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۳۵:۴۲
چند بار دیگر تاریخ باید به ایرانیان نشان دهد که فریب استعمار و استکبار را نخورند. چرا بیدار نمیشویذ، چرا دائم آنها باید برایتانا تصمیم بگیرند و چراهای دیگر . (3406171) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۵:۴۸
شما پای مسئولین دلشیفته به عرب را با مردم یکی نکن....
مسئولینی که زمان جنگ و سختی در امریکا بودند وبا بودجه دولتی دکتری گرفتند (3406498) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۳۵:۵۷
ﻣﻜر ﻗﺮﺍﺭ ﻧﺒﻮﺩ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻫﻤﻪ ﻣﺬﺍﻛﺮﻩ ﺩﻳﻜﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﻭﺿﻊ ﻧﺸﻮﺩ. ﺍﺻﻠﺎ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻳﻦ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﺟﺪﻳﺪ ﺟﻴﺴﺖ.ﺑﻪ ﻧﻆﺮ ﻣﻴﺮﺳﺪ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﻫﺎﻯ ﺩﻳﻜﺮﻯ ﻫﻢ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺟﺮﺍﻯ ﺑﺮﺟﺎﻡ و ﺑﺎﻳﺎﻥ ﺗﻌﻬﺪﺍﺕ ﺍﻳﺮﺍﻥ. ﻭﺍﻗﻌﺎ ﺍﺳﻒ ﺑﺎﺭ ﺍﺳﺖ. (3406172) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۳۷:۰۷
ﻣﺜﻞ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺑﺎ ﺗﺪﺑﻴﺮ ﻫﻢ ﻧﻤﻰ ﺷﻮﺩ ﺟﻠﻮﻯ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻛﺮﻓﺖ. (3406178) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۴۹:۲۹
ﺑﺎ ﺍﺟﺮﺍﻯ ﻛﺎﻣﻞ ﺑﺮﺟﺎﻡ و ﺟﻤﻊ ﺍﻭﺭﻯ ﺭﺍﻛﺘﻮﺭ ﺍﺭﺍﻙ ﺧﺮﻭﺝ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﻧﻪ ﻫﺰﺍﺭ ﻛﻴﻠﻮ ﻛﺮﻡ ﺍﻭﺭﺍﻧﻴﻮﻡ ﻏﻨﻰ ﺷﺪﻩ. ﺟﻤﻊ ﺍﻭﺭﻯ ﺳﻪ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻧﺘﺮﻳﻔﻴﻮﺯ ﺩﺭ ﻓﺮﺩﻭ ﺍﻏﺎﺯ ﺑﺮﻭﺗﻜﻮﻝ و ﺑﺎﺯﺭﺳﻰ ﻫﺎ ﺍﻣﺮﻳﻜﺎ ﺑﻪ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﺧﻮﺩ ﺑﻂﻮﺭ ﻛﺎﻣﻞ ﻣﻴﺮﺳﺪ. ﺍﻣﺎ ﺍﻛﺮ ﻣﺎ ﺷﺎﻧﺲ ﺑﻴﺎﻭﺭﻳﻢ ﻓﻘﻄ ﺑﻪ ﺑﻮﻝ ﻫﺎﻯ ﺑﻠﻮﻛﻪ ﺷﺪﻩ ﻧﻔﺖ ﺩﺳﺖ ﺑﻴﺪﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﻓﻌﻠﻰ ﻣﺪﻋﻰ ﺍﺳﺖ ﺭﻳﺎﻝ ﺍﻥ ﻗﺒﻠﺎ ﺧﺮﺝ ﺷﺪﻩ . ﻭﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﺟﺪﻳﺪ ﻛﻪ ﻋﻤﻠﺎ ﻧﻮﻋﻰ ﺗﻬﺪﻳﺪ ﺑﺮﺍﻯ ﺗﻤﺎﻡ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻗﺼﺪ ﻭﺭﻭﺩ ﺑﻪ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ. و ﻛﺎﻫﺶ ﺷﺪﻳﺪ ﻗﻴﻤﺖ ﻧﻔﺖ ﻋﻤﻠﺎ ﺧﺮﻭﺟﻰ ﺍﻳﻦ ﻫﻤﻪ ﺍﻧﺘﻆﺎﺭ ﺑﺮﺍﻯ ﻣﺮﺩﻡ ﺟﻴﺰﻯ ﺟﺰﺀ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻗﻳﻤﺖ ﺩﻟﺎﺭ و ﺍﻏﺎﺯ ﻛﺮﺍﻧﻰ و ﺗﻬﻤﺖ ﺗﺮﻭﺭﻳﺴﺖ ﺑﻮﺩﻥ ﺟﻴﺰﻯ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ بود (3406193) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۷:۴۹:۳۹
دوستان، شاید به نظر بدبینی باشد، ولی‌ کشور با خطرات مهیبی روبرو است، وقتی‌ قیمت نفت ایران به زیر ۳۰ دلار و با تخفیفها حدود ۲۵ دلار است، درآمد نفتی‌ دولت به زحمت ۱ میلیارد دلار ماهانه است، دولت به دلیل حمایت از محور مقاومت ، حداقل در یک جنگ تمام عیار ولی‌ اعلام نشده از نظر بودجه و امکانات درگیر است، با پذیرفتن برجام به آن شکل که خود یعنی‌ دولت ایران تحت فشار سنگینی‌ است، آخرین برگهای برنده ایران ظرف چند هفته آینده از دست ایران خارج میشود

ایران اگر مثلأ خارج کردن قلب نیرگاه اراک را متوقف کند یعنی‌ عملا خودزنی کرده ولی‌ اگر این مسیر ضدیت با غرب را در گفتار و سیاستها ادامه دهد، باز هم خود زنی‌ است و از همه مهمتر، به دلیل اشتباه راهبردی، بیش از از حد به روسیه نزدیک شدیم (روسیه یی که از نظر آمریکا و غرب، دشمن مستقیم منافع آمریکا و اروپا است) و بسیاری مؤلفه‌های دیگر خارجی‌، و از طرف دیگر در داخل ، همان کسانی‌ که کشور را به اینجا رساندند، حتی حاضر به عقب نشینی سیاسی در برابر محافظه کار‌ترین منتقدان داخلی خود(هاشمی و ...) نیستند و تمامیت خواهی‌ را محور انتخابات آینده قرار دادند....به تور کلی‌ کشور را به لبه پرتگاه بسیار بدی برای ادامه قدرت سیاسی دارند میبرند.... یعنی‌ دقیقا در همان نقشه یی که دشمن کشور و نظام پهن کردند دارند گام بر می‌دارند و آقای روحانی و دولتش، هم به سیاست مصلحت گرا خود ادامه میدهند.....

بدانیم که این بار مانند بارهای قبلی‌ نیست که آنطرف حاضر بشود کوتاه بیاید، آنها چند صد و حتی هزار میلیارد برای ارزان شدن قیمت نفت و زورآزمایی با روسیه خرج کرده و حاضر نیستند از مسیر آمده بار گردند...این تحریم جدید، عملا امتحان ایران است، یعنی‌ اگر ایران حاضر به برخورد نشود، آنها گام‌های بعدی را بر خواهند داشت، و اگر مثلأ بخواهد برجام را آهسته یا متوقف کند، باز مراد آنها حاصل میشود.... خلاصه ، کشور نیاز به فداکاری بسیار دارد، فداکاری از جنس از خود و حرف و حتی مقام خود گذاشتن تا کیان کشور حفظ شود.... وقتی‌ آقای صالحی میفرمایند ما از آژانس خواستیم که با توجه به قدرت مالی آژانس ، ترتیبی اتخاذ گردد که بازرسین آژانس بیشتر حقوق بگیرند! تا کار ایران معطل چند هفته تعطیلات کریسمس و سال نو نشود، متاسفانه این اوج نیاز ایران را به رفع تحریم میرساند که هفته نیز مهم است!!!... خوب، شما انتظار دارید آنها کوتاه بیایند؟!!!.... به هر حال زمان به سرعت می‌گذارد و ما در گیر من خود هستیم! (3406194) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۵:۵۴:۲۴
وضع اقتصادی خرابه خرابه خراب حالا هی شعار بدید که ما اینیم ما آنیم ! (3407288) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۸:۰۰:۰۰
متاسفانه دولت در این زمینه منفعل عمل کرد و بدیهیه که هیچ تاجر و گردشگری دیگر میل به سفر به ایران نخواهد داشت.
دولت باید اعلام میکرد تا زمان وجود این قاننون اجرای برجام را تعلیق خواهد کرد (3406208) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۹:۱۴:۰۴
اینا واقعا انگار ما رو هالو فرض کردند...
رفتار دولت محترم در شکلگیری این فرضیه نقش اساسی رو ایفا کرده. (3406292) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۱:۵۰
به نظر من ايران بايد چند تا موشک بالستيک آزمايش کند بعد آقاي ظريف به جان کري نامه بزند و اعلام کند آزمايش موشکها نقض برجام نيست و به گونه اي شليک خواهيم کرد که به برجام ضربه اي وارد نشود. (3406334) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۷:۱۸
خداییش راه حل خوبیه...اما این کار شجاعت می خواهد که مسئولین محافظه کار بلد نیستند.... (3406502) (alef-3)
 
دلواپس
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۴:۲۲
حالا کجاشو دیدید بزارید امریکا قلب راکتور اراک را از بتن پر کنه بعد نطنز و فردو هم نابود کنه تازه اون وقته که امریکا شخصیت واقعیشو نشون میده اونوقته که بدترین تحریم هشو شروع میکنه چون ما هم که همه چیزمونو نابود کردیم هیچ کاری هم از دسمون بر نمیاد (3406342) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۸:۲۹
حالا مثلا میخوای با قلب راکتور اراک چیکار کنی؟ (3407137) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۲۲:۲۳:۰۴
میخواهد پیوندش بزنه به یک بیمار محتاج. (3408168) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۶:۰۴:۱۸
حالا اون همه چیزمون( رآکتور اراک ) که به قول خودمون قرار نبود خطری برای کسی داشته باشه می خواست برامون چه کار کنه که با نبود قلبش دیگه نمی تونه بکنه ؟! آقا اون چیزی که آمریکا را به خشم آورده ارتباط تنگا تنگ ایران وروسیه است آمریکا مایل بود با ایران تعامل کنه اما روسیه وروسیه پرستان نمی گذارند او هم این شکلی فشار میاره . (3407306) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۱:۳۹
واقعا حرفهای اقای عراقچی خیلی جالب بود.من یه لحظه فکر کردم ایشون معاون وزیرخارجه امریکاست تا وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران.اقایان لطفا استعفا دهید تا تاریخ بیشتر از این شما را به خیانت متهم نکند (3406401) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.