توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 63150
پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت سوم)
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۰۴

31-عکس خانم رهنورد
جریان عکس همسر آقای موسوی که آقای احمدی نژاد در مناظره معروف نشان داد، چه بود؟ اصولا درست است که یکی عکس ناموس رقیبش را بیاورد در تلویزیون و تهدید کند که بگم؟ بگم؟ بگم؟
پاسخ سوال31:
افشاگری نامزدهای انتخابات علیه همدیگر در مناظره های انتخاباتی کار پسندیده ای نیست. بخصوص توسط رئیس جمهوری که برای مبارزه با فساد 4 سال فرصت داشته است.
عکس ارائه شده درباره خانم رهنورد هم مربوط فتوکپی مدرک تحصیلی ایشان بود که نشان میداد ایشان قبل از اخذ مدرک فوق لیسانس، شروع به تحصیل در دوره دکتری در رشته علوم سیاسی در دانشگاه آزاد کرده اند و درعین حال عضویت ایشان در هیات علمی دانشگاه در رشته هنر و انتصابشان به عنوان رئیس دانشگاه (الزهرا) بوده است.
به نظر میرسد بهتر بود آقای احمدی نژاد بجای آوردن این پرونده در مناظره تلویزیونی، آنرا به دادگاه ارسال و در خواست می کردند اگر اتهام خانم رهنورد اثبات شد، ایشان اضافه وجوه دریافتی بابت مدرک تحصیلی مخدوش خود را به بیت المال برگردانند.

32- قانون درباره مدعیان
آیا قانون دریاره افرادی که بدون سند و مدرک به ایراد و تشکیک در انتخابات می پردازند و حتی بعدا هم خود حرف خود را پس می گیرند اظهار نظری نکرده است ؟
پاسخ شورای نگهبان به سوال32:
پاسخ شورای نگهبان: طبق تبصره هاي 1،2،3 و 4 ماده 80 قانون انتخابات رياست جمهوري كسانيكه از نحوه برگزاري انتخابات شكايت داشته باشند مي‌توانند شكايت مستند خود را به ناظرين شوراي نگهبان يا دبيرخانه اين شورا تسليم دارند و شكاياتي قابل رسيدگي خواهد بود كه مشخصات شاكي يا شاكيان شامل نام ، نام خانوادگي، شغل، نشاني كامل، شماره تلفن (درصورت داشتن تلفن) و اصل امضاي شاكي را داشته باشد و در صورتيكه شاكي بدون دليل و مدرك و مغرضانه، داوطلبان انتخاباتي را متهم نمايد و عمل شاكي عنوان افتراء داشته باشد قابل تعقيب و پيگيري است.

33- نرم افزار تجمیع آرا
در مورد نرم افزار تجمیع آرا چطور؛ که گفته میشود در بیرون از وزارت کشور برنامه آن نوشته شده است در حالی که وزارت کشور توان نوشتن چنین برنامه ایی را داشت
پاسخ سوال33:
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف
34 - افترای اقای احمدی نژاد
چرا با توجه به افتراهای آقای احمدی نژاد به آقای هاشمی و چند نفر دیگر( اصل بر برائت افراد است) و استفاده از موج احساسات عده ای از مردم علیه ایشان،شورای نگهبان میزان تاثیر این تخلف را بیان نکرد؟(هرچند ممکن است منجر به ابطال نمی شد)

پاسخ سوال34:
پاسخ شورای نگهبان: انجام مناظره در دوره تبليغات انتخاباتي انجام پذيرفته كه با رضايت نامزدهاي محترم بود و ارتباطي با صلاحيت آقاي احمدي‌نژاد ندارد.

35- تشدید فیلترینگ
معترضان می گویند اگر کودتا نشده، چرا این همه سانسور اطلاعاتی و رسانه ایی گذاشتند؟! این همه فیلترینگ و..... برای چیست؟
یک جانبه گری صدا و سیما هم از طرف دیگه......!
اینها همه اش شک برانگیز است دیگر، اینطور نیست؟
پاسخ سوال35:
اتفاقا کودتا انجام شد ولی شکست خورد. فیلترینگ هم برای قطع امکانات ارتباطی و دروغ پراکنی کودتا چیان بود که از لندن و واشنگتن حمایت و هدایت می شدند.
در زمان فتنه که حق و باطل در می آمیزند و طرف باطل با گنجاندن بخش از حق در سخنانش، خود را حق جلوه میدهد و عوامفریبی می کند، طرف حق باید با حداکثر توان به روشنگری بپردازد. به همین دلیل عملکرد صداوسیما در انتشار اخبار و اطلاعات و تحلیلها بعد از 22 خرداد بسیار اشتباه و در مواردی مانند گزارش درباره ترانه موسوی، فاجعه آمیز بود و به جا انداختن آن دروغ کمک کرد.
اگر صداوسیما بعد از انتخابات به وظیفه اش در شفاف کردن فضا عمل می کرد و از همان 23خرداد آقای موسوی و کروبی و طرفدارانشان و همه معترضان را به مناظره و مصاحبه و میزگرد دعوت میکرد، طرف حق زود تر خود را نشان میداد و باطل سریعتر رسوا می شد.
سانسور و یکجانبه گری در صداسیما از روحیه ای خطرناک ناشی میشود که اولا برای افکارعمومی و قضاوت مردم ارزش زیادی قایل نیست و ثانیا معتقد است رسانه ملی باید بگوید مردم چه بدانند و چگونه فکر کنند.


36- دلایل آقای موسوی
آقاي موسوي برچه اساس قبل از شمارش آراء اعلام كرد كه برنده انتخابات است؟ ايشان كه خبر خود را بر اساس گزارش دريافتي از ناظرانش بر سر صندوقها عنوان مي كند، چرا بعدها اعلام مي كند ناظران من را راه ندادند؟اين تناقض چگونه قابل حل است؟ ---یاعلی
پاسخ سوال36:
این سوال را باید آقای موسوی پاسخ دهند.
الف بارها از ایشان و نزدیکانشان برای مصاحبه و یا مهمان ویژه دعوت کرده است که بجز مورد آقای انصاری، همیشه این دعوتها رد شده است. آقای انصاری هم بعد از انتشار سوالات بینندگان، از پاسخگویی عذر خواهی کردند. الف همچنان دعوت از آقای موسوی و نزدیکانشان را به قوت خود باقی می داند و امیدوار است روزی ایشان به سوال فوق و چندین سوال کلیدی درباره عملکردشان پاسخ دهند.
پاسخ به این اظهارنظر | نقل قول    
37- بسیج و مساجد
در برخی مساجد که پایگاه بسيج هم هست ازافرادخواسته مي شودكه به فلاني راي بدهيدوفلاني ضدولايت فقيه ومنافق است آيااين طريق تبليغات خلاف وصييت امام خميني (ره)نيست چراكه ايشان گفتندوارداحزاب نشويدآيااين خودكاريك حزب نيست
پاسخ به این اظهارنظر | نقل قول    
پاسخ سوال37:
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف

38- عدم صلاحیت کاندیدا
در قانون تبليغات انتخابات داريم هر نوع تخلف و صحبت خلافي كه در نتيجه انتخابات نقش داشته باشد باعث عدم صلاحيت كانديداي مذكور خواهد شد. آيا صحبتهاي آقاي احمدي ن‍ژاد در مناظره معروف مصداق چنين چيزي نبود؟

سوال38:
پاسخ شورای نگهبان:آنچه در قانون انتخابات رياست جمهوري آمده امكان رسيدگي موضوع در محاكم قضايي است كه اين موضوع به اطلاع نامزدهاي معترض رسيده است.

39- حمایت شورای نگهبان
در انتخابات اصل بر بي طرف بودن مجريان و ناظران است. آيا حمايتهاي صريح برخي از اعضاي شوراي نگهبان از آقاي احمدي نژاد منافي با اصل بي طرفي در انتخابات نبود؟ آیا درست است که برخی اعضای شورای نگهبان عضو دولت و طبعا طرفدار یکی از نامزدها باشند؟
پاسخ سوال39:
پاسخ شورای نگهبان: به اين سؤال از چند زاويه مي‌توان پاسخ داد؛
الف‌ـ طبيعتاً همه افراد داراي نظر و گرايش‌هاي خاص خود هستند و در قضاوت و داوري نيز، اصل بر نداشتن نظر و گرايش نيست، بلكه مهم آن است كه گرايش‌ها و اميال افراد در تصميم‌گيري‌هاي آنان مؤثر نباشد.
ب‌ـ تصميم‌گيري در شوراي‌نگهبان به صورت شورايي است و در نتيجه، رأي اكثريت اعضاي اين شورا مهم است. در مورد نظارت بر انتخابات نيز در همه مراحل، رأي اكثريت اعضاي شوراي‌نگهبان، ملاك است. همچنين در تركيب اعضاي شوراي‌نگهبان علاوه بر 6 حقوقدان معتمد قوه قضائيه و قوه مقننه، 6 فقيه عادل منصوب از سوي ولي فقيه نيز حضور دارند كه طبعاً چنين افرادي حاضر نيستند كه آخرت خويش را فداي دنياي افراد ديگر كنند.
ج‌ـ توجه به اين نكته نيز ضروري است كه در بررسي صلاحيت‌ها گرايشهاي شخصي مؤثر نبوده، چرا كه هر 4 نامزد از جمله 3 نامزد معترض تأييد صلاحيت شده‌اند.


40- منفی بودن آرا
در آمار تفكيكي كه بعدها منتشر شد، شبهات و اشكالات زيادي وجود داشت. فرضا منفي بودن تعداد آراي باطله در يكي از صندوق هاي استان لرستان. اين موضوع را چگونه مي توان توجيه كرد؟
---------------------------------------
بخش تحلیلی الف: بینندگان محترم اگر درباره این موضوع شواهدی هم از فایل اعلام شده وزارت کشور دیده اند، برای تکمیل و مستندکردن سوال فوق، لطفا ذیل همین نظر ارائه بفرمایند- با تشکر
پاسخ سوال40:
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف

41- صندوقهاي سيار
نظارت بر صندوقهاي سيار چگونه انجام مي شود و آيا كانديداها ناظر پاي صندوقهاي سيار داشته اند و اينكه ميزان آرا مربوط به صندوقهاي سيار چقر مي باشد و چند درصد از كل آرا را تشكيل مي دهند؟
در مجموع در زمينه صندوقهاي سيار شفاف سازي كنيد تعداد انها در انتخابات 84 چند تا بوده؟ .

پاسخ سوال41:
پاسخ وزارت کشور:
1- در این دوره نسبت صندوقهای سیار به صندوقهای ثابت 3 درصد کاهش داشته است و در کل تنها 156 صندوق سیار اضافه شده است. (در انتخابات رياست جمهوري نهم در دولت اصلاحات، از مجموع 41071 صندوق اخذ رأي، تعداد 14102 صندوق آن سيار بوده است يعني 33 درصد كل صندوق‌ها، در حالي كه در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري از مجموع 45713 صندوق تعداد 14294 سيار بوده است، يعني 30 درصد كل صندوق‌ها. لازم است اشاره شود كه براي تعداد 27 میلیون و 958 هزار و 931 رأي (كل آراء ماخوذه در دومين مرحله نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري) 14102 صندوق سيار در دولت قبل پيش بيني شده و اين در حالي است كه براي كل آراء ماخوذه دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري يعني 39 میلیون و 371 هزار و 214 رأي، 14294 صندوق سيار پيش بيني شد و اين نشانگر عدم صحت مطالب مطرح شده در اين خصوص از سوي مدعیان است. اگر فقط افزايش مشاركت انتخابات رياست جمهوري دهم را نسبت به مرحله دوم انتخابات رياست جمهوري نهم يعني افزايش از حدود 62 درصدي به حدود 85 درصد در انتخابات دهم را در نظر مي گرفتيم، بايد تعداد كل صندوق ها معادل 41071 ضربدر 85 درصد، تقسيم بر 62 درصد يعني برابر 56307 صندوق و تعداد صندوق هاي سيار را معادل 14102 ضربدر 85 درصد تقسيم بر 62 درصد يعني برابر 19333 صندوق درنظر گرفته می شد، كاملاً مشهود است كه به نسبت و با توجه به مشاركت 85 درصدي به مراتب كمتر از دوره نهم در نظر گرفته شده است. مضافاً اينكه فضاي جدي و رقابتي و شور و شوق و نشاط انتخاباتي و تبليغاتي قبل از انتخابات و نتايج اكثر نظر سنجي ها هم نشان از ميزان مشاركت بالاتري در دور دهم نسبت به دور نهم را نشان مي‌داد.) بنابراین مدعیان تقلب با یک مغلطه، بدون اشاره به افزایش تعداد کل صندوقها، فقط به اضافه شدن صندوقهای سیار اشاره کرده و مدعای خود را پس از آن مطرح می کنند.

2- نکته قابل ذکر دیگر این است که اکثر صندوقهای سیار (مطابق روال دوره های گذشته) برای کمک به صندوقهای ثابتی است که با افزایش انبوه مراجعه کنندگان مواجه شده اند، بنابراین تقریباً در حکم صندوق ثابت به حساب می آیند. ضمن این که صندوقهای سیار دیگر نیز داری ناظر و نماینده نامزد هستند و برای انها نیز فرم 22 امضا می شود و بنابرای فرق قابل توجهی با دیگر صندوقها ندارند که افزایش تعداد آنها، شبهه های ایجاد نماید.

3-علاوه براين، نمايندگان كانديداها در صندوق هاي سيار نيز حضور داشتند و اينچنين نبود كه صندوق هاي سيار بدون ناظر و به حال خود رها شده باشند و در موقع پلمپ صندوق هاي سيار نيز همانند صندوق هاي ثابت تمام اعضايي كه بايد حضور داشته باشند ، حاضر و ناظر بر كار بودند.

42- تعریف و فرایند تقلب
بسیار متشکر خواهم بود اگر تقلب در انتخابات را برایم تعریف کنید و همچنین مصادیق آن را برایم برشمارید . آیا منظور از تقلب صرفا تغییر برگه رای قلمداد می شود یا هر آنچه که بطور مصنوعی می تواند بر آرای مردم تاثیر بگذارد ؟
پاسخ سوال42:
طبق قانون انتخابات، مسوولان اجرايي و نظارت شعبه‌هاي اخذ راي، موظفند بلافاصله پس از اخذ راي، پلمپ صندوق‌ها را باز كنند، آرا را بشمارند و نتيجه آرا را در فرم مربوطه (فرم 22) نوشته و صورتجلسه را امضا كنند.
در انتخابات 22 خرداد، 45713 صندوق وجود داشت و سر هر صندوق به طور متوسط حدود 12 نفر عوامل اجرايي و نظارت حضور داشته‌اند و (جمعا حدود 500 هزار نفر كه اغلب معلم بوده‌اند) و صورتجلسه ها (فرم‌هاي 22) را امضا كردند.
در انتخابات 22 خرداد 88 براي اولين بار در طول تاريخ انتخابات 30 سال گذشته، وزارت كشور، آمار تك تك صندوق‌ها را اعلام كرد.
برای اثبات تقلب، مدعیان باید ثابت کنند كه ارقامي كه حدود 500 هزار معلم نيمه شب جمعه شب و بامداد شنبه 23 خرداد در 45713 صندوق نوشتند و امضا كردند با آنچه وزارت كشور اعلام كرد، متفاوت بوده است. با وجود 40 هزار ناظر اختصاصي آقاي موسوي بر سر صندوقها و حدود 500 هزار معلمي كه وزارت كشور براي اجراي انتخابات بكار گرفت، اثبات تقلب در انتخابات- اگر واقعا اتفاق افتاده بود – كار سختي نبود.
--------------------
برای پاسخ دقیق تر به جزئیات سوال فوق، این سوال نیز عینا برای سخنگوی محترم شورای نگهبان ارسال شد

43- شیوه شمارش  کل به جز یا برعکس؟
آيا رسم است كه در شمارش از جز به كل برسيم يا از كل به جز؟ چرا اول كل ارا اعلام شد و سپس با تاخير اراي صندوق ها اعلام گرديد؟ آيا داشت محاسباتي صورت ميگرفت؟
پاسخ سوال43:
برای معلوم شدن و اعلام نتیجه انتخابات، شمارش ها از جزئ به کل است. پس از روشن شدن نتیجه و برای اعتماد سازی، آمار جزئیات صندوق ها مدتی بعد به کاندیداها اعلام میشود تا نتایج هر صندوق را با اطلاعات ناظرینشان تطبیق دهند.
در انتخابات 22 خرداد برای اولین بار در تاریخ 30 ساله برگزاری انتخابات و برای اعتماد سازی بیشتر، در زمانی که نامزدها حق تنظیم و تسلیم شکایت داشتند، نتایج تفکیکی همه صندوقها نه فقط برای اطلاع کاندیداها؛ بلکه برای اطلاع عموم منتشر شد.

44-تبریک لاریجانی
آیا خبر تبریک لاریجانی به موسوی صحت دارد؟ راستش در این 7ماه گذشته آنقدر راست و دروغ شنیده ایم و مسئولان انتخابات و صداوسیما درباره این همه شایعه آنقدر بی توجهی کرده اند که خودمن که پدر و عموهایم ناظران شورای نگهبان بودند دارم به همه شان شک می کنم
پاسخ سوال44:
خبر فوق از جمله شایعات و شبهه های بعد از 22 خرداد است و طبعا آقای دکتر لاریجانی باید به آن پاسخ دهند. این سوال را برای دفتر ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم و در انتظار و پیگیر پاسخ اش هستیم.

45- علل نامزد نشدن اصولگر
چرا بسیاری از فعالان سیاسی اصولگرا مانند آقای توکلی و افروغ و ... و افرادی که قصد ثبت نام در انتخابات داشتند مانند وزیر کار دولت نهم و آقای قالیباف و... ناگهان سکوت کردند و اکثرا تمایلی هم به نامزد خاصی نشان ندادند .آیا دستوری از مقامات ارشد نظام مبنی بر حمایت از آقای احمدی نژاد یا سکوت اصولگرایان آمده بود؟
پاسخ سوال45:
تاجایی که ما خبر داریم، آقای افروغ تمایلی به نامزدی نداشتند ولی از آقای احمدی نژاد انتقاد می کردند. آقای توکلی هم به دلیل بیماری، امکان نامزدی و شرکت در رقابتهای سخت انتخاباتی را نداشتند.


پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت دوم)

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت سوم)

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت چهارم)

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت پنجم)
 
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.