نظر منتشر شده
۷۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 462807
تاملی در هشدار بانکی رئیس کل به سپرده گذاران
مهدی حسن زاده، ۲۷ فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۸
روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی، در مراسم آغاز به کار نمایشگاه بانک، بیمه و بورس در سخنانی، اعطای مجوز بانک مرکزی به بانکها و موسسات را به معنای تضمین فعالیتهای بانک و موسسات اعتباری ندانست. ولی ا...سیف با اشاره به این که پرداخت نرخ های سود بالا می تواند نشان دهنده ریسک بیشتر عملیات بانک باشد، افزود: سپرده‌گذاران باید آگاه باشند که این نرخ بالاتر، بهای ریسکی است که متقبل می‌شوند و منطقاً باید پیامدهای آن را نیز بپذیرند.

این اظهارات در شرایطی مطرح می شود که طی 3 سال اخیر چند موسسه مالی و اعتباری با معضل ناتوانی در پرداخت تعهدات خود به سپرده گذارانشان مواجه شدند. این بحران قطعا بحرانی نیست که نقطه شروع آن به دوره مدیران فعلی بانک مرکزی باز گردد و باید حتما نقش عملکرد غلط  مدیران پیشین بانک مرکزی در بروز این بحران را نیز یادآور شویم اما اکنون بحث بر سر بحرانی است که چند صد هزار سپرده گذار چند موسسه بزرگ را درگیر کرده است و اگرچه برخی از این افراد توانستند به تدریج سپرده های خود را دریافت کنند اما ظاهرا دومینوی ناتوانی برخی موسسات در پرداخت تعهدات خود به سپرده گذاران به طور قطعی متوقف نشده است. اکنون و با این اظهارات صریح رئیس کل بانک مرکزی، این سوال مطرح می شود که به راستی سهم تقصیر و یا قصور بخش های مختلف درباره موسسات مالی که منجر به ایجاد مشکلات جدی برای برخی مردم شده است، چقدر است؟

ابتدا لازم است نگاهی به قانون پولی و بانکی کشور و نقش بانک مرکزی در نظارت بر بانک ها و موسسات مالی داشته باشیم. ماده 11 قانون پولی و بانکی کشور در توضیح وظایف و اختیارات بانک مرکزی، نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری را جز وظایف بانک مرکزی بر می شمارد. با این حال قانون درباره مسئولیت حقوقی ورشکستگی بانک یا موسسه مالی موضع صریحی ندارد، اما چون مسئولیت نظارت بر عملکرد بانک ها و موسسات را به بانک مرکزی سپرده است، به طور طبیعی بانک مرکزی نیز در  این باره مسئول است.

از فحوای صحبت مدیران بانک مرکزی نیز چنین بر می آید که مسئولیت خود در این زمینه را نفی نکرده اند، با این حال دقت در گفته رئیس کل بانک مرکزی براساس خبری که در سایت بانک مرکزی درج شده است، نشان می دهد که جناب آقای دکتر سیف، اعطای مجوز بانک مرکزی به بانکها و موسسات را به معنای تضمین فعالیتهای بانک و موسسات اعتباری نمی دانند.

نکته مهم اینجاست که آیا زمانی که مسئولیت اصلی نظارت بر بانک ها و موسسات برعهده بانک مرکزی است (فارغ از مسئولیت سایر ارکان نظارتی کشور نسبت به بانک ها و موسسات) می توان مجوز بانک مرکزی را به معنای تضمین فعالیتهای بانک و موسسه مالی ندانست. به عبارت دیگر اگر بانک یا موسسه مالی دچار مشکل در بازپرداخت تعهدات خود به سپرده گذاران شود، آیا این مسئله به معنای ضعف نظارت و مدیریت بر نظام پولی و بانکی کشور نیست؟ به این ترتیب اگرچه سایر عوامل و از جمله مدیران بانک ها و موسسات نیز در صورت بروز مشکل در مجموعه های تحت نظر خود مسئول هستند، اما نقش مدیران بانک مرکزی را نمی شود نادیده گرفت.

نکته دیگر به نقش سپرده گذاران بر می گردد. رئیس کل بانک مرکزی در سخنان دیروز خود اعلام کرده است: «پرداخت نرخ های سود بالا می تواند نشان دهنده ریسک بیشتر عملیات بانک باشد. سپرده‌گذاران باید آگاه باشند که این نرخ بالاتر، بهای ریسکی است که متقبل می‌شوند و منطقاً باید پیامدهای آن را نیز بپذیرند.» این که در فضای واقعی سرمایه گذاری، هر فرد سرمایه گذار باید متوجه ریسک تصمیمات خود باشد، حرف درستی است، اما باید توجه داشت که سپرده گذاری در بانک با سایر موارد سرمایه گذاری تفاوت دارد. به عنوان مثال شخصی که در بورس سرمایه گذاری می کند و سهمی را می خرد، می داند که نوسان جزئی از بازار سهام است و ارزش سهام وی ممکن است افزایش یا کاهش یابد.

این شخص البته ریسک را به قیمت سود بیشتر به جان می خرد و ممکن است سود ببرد یا زیان کند، با این حال بخش عمده ای از سپرده گذاران افرادی هستند که ریسک گریزند و چون آشنایی و دانش کافی در زمینه سرمایه گذاری ندارند، به سود کمتر و در عین حال همراه با ریسک کمتر سپرده گذاری در بانک اکتفا می کنند. واقعیت تاریخی نظام بانکی کشور تا چند سال پیش نیز نشان داده است، که جز در موارد بسیار معدود، سپرده گذاری در نظام بانکی بدون ریسک بوده است و البته این واقعیت تاریخی در تناقض با عملیات بانکی بدون رباست، چرا که بانک به وکالت از سپرده گذار، وجوه مردم را در بخش های مختلف سرمایه گذاری می کند و این سرمایه گذاری مانند هر سرمایه گذاری دیگری بعضا ممکن است با زیان نیز همراه باشد. با این حال واقعیت تاریخی ساخته شده در ذهن مردم، سپرده گذاری در بانک را سرمایه گذاری با ریسک صفر تلقی کرده است. اکنون اگر قرار است این سرمایه گذاری مانند هر نوع سرمایه گذاری همراه با ریسک تلقی شود، باید معطوف به آینده باشد و نه معطوف به گذشته. نکته مهم دیگر درباره ریسک سپرده گذاری، توجه به ملاکی است که رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرده است. به گفته ایشان سود بالا به معنای ریسک بالاست.

اگر سود بالا را به معنای سود بالاتر از نرخ تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار یعنی بیش از 15 درصد در سال بدانیم، توجه به این واقعیت میدانی در بانک ها و موسسات مالی نیز ضروری است که اکنون اکثر بانک ها و موسسات به صورت صریح و یا ضمنی سود سالانه بالاتر از 15 درصد پرداخت می کنند و به  قول حافظ وضعیت این گونه است: «گر حکم شود که مست گیرند --- در شهر هر آن که هست گیرند»، لذا در مجموع سپرده گذاری در نظام بانکی را باید همراه با ریسک دانست و این نتیجه، چیزی جز کاهش اعتبار متولی و ناظر بازار پول نیست. در نهایت به نظر می رسد که کاستن از سهم بانک مرکزی به عنوان ناظر بر نظام بانکی، نمی تواند معضل نظام بانکی را حل کند. هشدارهای آقای رئیس کل و مهمتر از آن اتفاقات رخ داده برای برخی موسسات زنگ خطر را برای مردم به صدا درآورده و این واقعیت تلخ را نشان داده است که اعتبار مصوبات شورای پول و اعتبار در تعیین نرخ سود علی الحساب سپرده های بانکی و مجوز بانک مرکزی «تقریبا هیچ» شده است و در این میان مردم خود باید مراقب باشند تا اندوخته شان در این آشفته بازار به یغمای برخی موسسات و بانکها برود.

واقعیت تلخ شفاف سازی صورت های مالی بانک ها و زیان چند بانک بزرگ نشان داده است که وضعیت سپرده گذاری نظام بانکی در مرحله خطر قرار دارد و اگرچه سپرده گذاری در بانک خانه اول و آخر بسیاری از سرمایه گذاران خرد و عموم مردم است، اما اعتبار و استحکام این خانه در معرض تهدید است و سپرده گذاران باید بیش از پیش مراقب سپرده های خود باشند.
 
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۴ ۰۱:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۰ ۱۵:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۹ ۱۳:۴۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۸ ۲۱:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۶ ۱۹:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۲ ۱۳:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۲/۳۱ ۱۱:۵۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۹ ۱۲:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۶ ۰۷:۲۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۴:۳۳
 
 
کلمات کلیدی : موسسه کاسپین+مجوز بانک مرکزی+سپرده گذاران کاسپین
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۰۰:۳۹
مسئولیت گریزی به اوج خودش رسیده . (4259714) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۴۷:۰۵
بانکها شرکتهای خصوصی محسوب میشوند و ورشکستگی اونها طبق قانون تجارت به خودشون مربوطه همه شرکتها هم مجوز دریافت میکنند اما اینکه چگونه مدیریت شوند با مدیر عاملشون هست نه با جایی که بهشون مجوز داده. شما الان سوپرمارکت هم بخای بزنی باید مجوز بگیری ولی اداره سوپرمارکت با خودته
لذا به بانک مرکزی ربطی نداره و در سود و زیانش خود اون فرد شریکه
به قانون تجارت و قوانین بورس مراجعه فرمایید (4259899) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۲۶:۲۶
یعنی چی به بانک مرکزی ربطی نداره؟ اونوقت معنای "مجوز" دقیقاً یعنی چی؟؟؟
دست از حاشا کردن بردارید!!!! اگه بانک مرکزی کاره ای نیست چرا درش رو تخته نمی کنن تا ملت تکلیف خودشونو بدونن!!! (4260191) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۰۷:۴۲
عزیز من محوز الان حتی برا چلوکبابی زدن و شرکتهای عادی زدن هم لازمه مجوز به معنای اینکه ورشکست میشوید نیست. بانکها موسسه خصوصی محسوب میشوند اداره اش با خودشونه نه با بانک مرکزی
من نمیدونم چرا درک این مساله برا دوستان مشکله!
شما اگر شرکت بزنی برا شرکت زدنت مجوز لازمه یا نه؟ برا ثبتش مجوز لازمه یا نه؟ بعدش که تاسیس کردی حالا چه کسانی بیان سهامت رو بخرن یا نخرن و سود بدی یا زیان بدی دیگه با خودته (4260514) (alef-13)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۷:۴۵
آقای حاشاااااااااااااا

درهیچ جا دنیا بانک ورشکست میشه ربطی به بانک مرکزس یا نهاد مجوز دهنده نداره

مگه کارخانه ورشکست میشه باید وزارت صنعت جواب بده ؟؟؟؟؟؟

سال پیش ده ها بانک در دنیا ورشکست شد
هیچکسی تجمع نکرد
اما مدیران توسط قوه قضاییه بازخواست شدن که نکنه بالا کشیده باشن ....همین (4261650) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۲۱:۱۰:۳۱
امین جان الکی جو نده. لطفاً به 3 تا از بانکهایی که در دنیا ورشکست شدن و سرمایه مردم رو بالا کشیدن اشاره بفرما.
محض اطلاع شما: در خیلی از کشورها مردم حتی بدون سود پول خود را در بانک می گذارند که جایش امن باشد. آن چیزی که شما می گویی نامش کازینو است عزیزم! (4261974) (alef-13)
 
امین...پاسخ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۰۰:۲۳:۴۵
آقای پرچم ایتالیا
در آمرکیا یک بانک..در کاندا 2بانک ..در فراسنه 1 موسسه در سال 2016 ورشکست شدن... بهمین سادگی

دوست عزیز ...پدر علوم اقتصاد...قانون تجارت را بخوانید....بانکها خصوصی یک شرکت خصوصی هستن ...والسلام این ماثال شمان که فکرمیکیید جای خاصی هستند...یک سوپر مارکت که قادراست پول شمارا جمع کند (4262334) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۸:۲۲:۰۵
شما یه لطفی کن به من بگو "مجوز بانک مرکزی" یعنی چی؟! و چرا سوپرمارکتها از بانک مرکزی مجوز نمی گیرند.
در ضمن اسم من اسم بانکها را خواستم نه اعداد موهوم را! (4264072) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۶:۴۵:۵۱
اون جاهایی که مردم پول خودشون رو توی بانک می گذارند که جایش امن باید تورم سی درصدی رو هیچ وقت تجربه نکرده اند... (4263720) (alef-11)
 
ارمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۹:۲۱
اشتباه روخود سپرده گذار میکنه که میره جای خصوصی و سود انچنانی میگیره

وقتی عرف و شرع واقعی چیز دیگر است (4261655) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۳:۰۱:۲۵
بانک مرکزی مسئول نظارت بر بانکها است.
این توجیه مثل این میماند که ساختمان پلاسکو ربطی به شهرداری ندارد و خودشان باید رعایت میکردند!!! (4260637) (alef-13)
 
bagha
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۴:۲۱:۵۶
شما که فرق سوپر مارکت و بانک رو نمیدونی و تفاوت مجوز ها رو تشخیص نمیدی لطفا سکوت کن دوست عزیزواگه قرار به حرف سیف باشه که تمام بانکهای دنیا و کشور خود ما باید سرمایه مردمو بالا بکشن بعدم هر کی بگه به ما چه ما مسئول سپرده گذاری شما نیستیم دوست عزیز اگه واسه چند درصد سود بیشتر یکی پولشو جای دیگه ای میزاره واسه اینکه دخلو خرجش نمیخونه (4260865) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۶:۱۹:۲۰
بانکها بخشی از سپرده های ملت رو میزان نزد بانک مرکزی، از اون طرف هم سیاست های پولی و مالی رو بانک مرکزی دیکته میکنه بهبانک و مسئول نظارت بر اون هست.
حالا فرقش با سوپرمارکت رو فهمیدی؟؟؟ (4261320) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۷:۲۶:۳۳
مفهوم مجوز درحقیقت تایید اعتبار موسسه یا بانک است و بانک مرکزی بایستی درمقابل تعهدات بانک و یا موسسه مسئولیت داشته باشد وگرنه قضیه بانک تبدیل به کلاهبرداری می شود که سر گردنه پول های مردم را با وعده ونیرنگ جمع آوری کند. ودر موعد معینی اعلام ورشکستگی وفرار نماید. ودیگر بانک مجوز دار معنایی ندارد. (4261498) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۹ ۱۸:۲۷:۱۷
هنگام سپرده گذاری و در شرایط آن ، مدت زمان و مبلغ سود مشخص است و بعضا آن را علی الحساب مینامند اما هیچگاه از ضرر و کاهش آن سود درمدت زمان سپرده اشاره نمی شود.
بدلیل کارکرد بانکها و شرایط حاکم برآن ، تاکنون سابقه ای مبنی بر ورشکستگی بانکها در ایران نداشتیم.
اگر آقای سیف فقط برای رفع تکلیف این حرف را زده است باید مدعی العموم دخالت کند اما اگر اعتقاد به حرفش دارد باید بلافاصله شرایط قرارداد مشتری و بانکها اصلاح و احتمال ضرر را در قرارداد مشخص و به مشتری تفهیم نمایند. (4266946) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۴۸:۱۳
رییس جمهور هر که می خواهد بشود. اما امیدوارم این چند روز مانده به اتمام
عمر دولت روحانی، آخرین روزهای آقای سیف در مسند ریاست بانک مرکزی
باشد. (4260073) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۵۶:۱۹
چهار ساله کشور در رکود مطلق هست
اکثر کالا هاي سرمايه اي پائين تر از ارزش جايگزيني معامله ميشه ولي پول سپرده گزان در ين چهار سال بيش از دو برابر شده اين بعني اينکه بانکها در عمل ورشکست هستند

کدام دين و شرع اجازه ميده که سپرده گزاران سودي را بگيرند که وجود نداره

اين ربا هست

خداوند هم ربا دهنده و هم گيرنده را نابود خواهد کرد (4260094) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۲۲:۳۰
پس آن موقع که سپرده گذار سود 10درصدی می گرفت ولی ارزش کالادر بازار 60تا70درصد اضافه می شد چی؟ (4260183) (alef-13)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۲۱:۴۱:۴۸
طبق اعلام رسمی بانک مرکزی سود سپرده ها ی یکساله 15 درصد هست...مردمی که رفتند در موسسه ای که سود 20و20 به بالا میداده حساب باز کردند مگر حرف بانک مرکزی را جدی گرفتند که حالا با ورشکست شدن موسسه به سراغ بانک مرکزی امدند. اخه مگر مومن از یک سوراخ دوبار گزیده میشه..زمانی که سپرده گزاران کاسپین به این مشکل برخوردند چرا بقیه ی مردم توجه نکردند؟ چرا باز در موسسات مشابه مثله ارمان حساب باز کردند؟ درمورد مسئولیت بانک مرکزی نسبت به مجوزی که داده این نهاد نهایتا در حد سپرده ای که موسسه بلوکه پیش بانک مرکزی داره جوابگو هست و مشکلم اینجاست که این موسسات بیشتر از اون پول بدهکار شدن.ملت یکم راحت طلب تشریف دارن....سایت الف که خیلی شما کرات درسته بگو راهکار چیه ؟ موسساتی که سالهای قبل از این دولت حسابباز کردن و بدهکارن و به این دولت ارث رسیدن رو باید چکار کرد؟ شما جای اقای سیف بودید چکار می کردید؟ تعطیلشون می کردید؟ مجوزشون رو باطل می کردید؟ بنظرتون میشه؟ تنها راه اطلاع رسانی به خود مردم است والا خود شما هم می دانید اینها استخوان توی گلو هستند.. (4264529) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۲۸:۲۷
و توجه داشته باشیم که بانکها برای قرض الحنه های جاری هیچ سودی پرداخت نمی کنند و بخشی از این منابع هم برای استفاده خودشان ازجمله وام های کلان به کارکنان با نرخ کم وطولانی مدت پرداخت می شود (4260200) (alef-13)
 
نوید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۰۳:۴۴
4 سال قبل تر ( همون دوره معروف ) که ارز پول مردم یک پنج شد اونم ربا بود؟ یه چیز یاد گرفتید هی تکرار میکنید ؟ اونی که کار میکنه پول تو بانک میزاره ربا میکنه؟ بفرما کجا بره بزاره ؟ مشکل اینه بانکها نه میتونن نه اجازه دارن توی تولید سرمایه گزاری کنن . اینهمه پول خوابیده نمیشه واسه تولید استفاده بشه ؟
الان تولید تو مملکت ما یعنی مسکن و دلار واسلام (4260284) (alef-13)
 
mehdi
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۲۸:۲۹
طبق گفته شما تمام بانک ها باید اعلام ورشکستگی کنند و قانونا وارد فرایند ورشکستگی شوند و این ناقض امنیت ملی است. انتخاب بین خوب و بد نداریم. انتخاب بین خیلی بد و فاجعه است (4260387) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۳۸:۳۰
اقتصاد علم واکنشهای روانی مردم به مقوله سرمایه است. وقتی بانک مرکزی و دولت به شکل یکطرفه از جریانات اطلاع داشته باشند هر اظهار نظرشان میتواند عده ای را بیچاره و عده ای دیگر را ثروتمند کند. همین گفته سیف را در نظر بگیرید. اگر از او بپرسید چرا جنین چیزی را در رسانه ها گفتی؟ جوابش اینست که مردم باید پولهایشان را از بانکها بیرون بکشند و به بخشهای تولید و خدمات ببیرند. اما در عمل با توجه به رکود عمیق و نبودن پول در دست مردم و نابودی صنایع و خدمات، مردمی که خرده سرمایه ای دارند پولهایشان را از ترس نابود شدن، به بازار ملک، طلا و ارز میبرند. حالا اگر عده ای از این روند از قبل آگاه باشند بازار طلا و ارز را خالی میکنند و ارزش سرمایه همان مردم بدبخت را نصف و ثروت خودشان را چند برابر میکنند. این همان سازوکاری است که ب.ز . ش.ج ها را میسازد و البته دهها هزار نفر دیگری که اسمشان شنیده نشده است. کارکنان بانکی و بورسی هم از همین عدم شفافیت سوءاستفاده ها میکنند. همینجاست که مقوله اخلاق در اقتصاد کلان مطرح میشود. آیا گماشتن افراد دارای سوابق نامشخص در راس ارگانهای اساسی اقتصاد کار درستی است؟ در برخی موارد بله. چونکه آهن آهن را میبرد و لازم است در تقابل با افراد فاسد فرد فاسدی قرار داده شود. پس شما مسائل اقتصادی را ساده نبینید. مسئولیت این مدیران همین است و آنها هم به خوبی میدانند که چنین سیاستهایی باعث نابودی خیلی ها میشود ولی شرایط اجازه شفافیت را نمیدهد. پس سیف و طیب نیا و بسیاری دیگر در پشت پرده اقتصاد را ببخشید زیرا مامورند و معذور. (4260224) (alef-13)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۵۸:۲۰
به نظر من هم اقای سیف از طریق این حرف می خواهد از زیر بار مسئولیتش به خاطر مشکل پیش آمده برای موسسه مجاز کاسپین شانه خالی کند، حال آنکه امید ما اول به خدا و بعد به رهبر عزیزمان است (4260474) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۰۳:۵۵
یعنی با این حالت که ایشان اعتبار بانکها را ازبین بردن بهترین راه حل تبدیل سپرده ها به ارز ویا طلا ونگهداری آن در خانه است؟؟؟؟؟؟؟؟ (4259722) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۱۱:۱۴
واقعا" کجایی کاریم
متاسفم برات ای ایران عزیز (4259745) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۲۱:۰۷
من نمی دونم پس بانک مرکزی کارش چیه و یا اصلا اگر شما ناظر نیستید پس برای چی دارید حقوق می گیرید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4259784) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۲۱:۵۸
کاملان موافق هستم ....مگه بانک بورس هست .که مردم ریسک کنند..مگه نظارت بانک مرکزی چی میشه..اقای سیف زیر بار مسئولیت شانه خالی نکن..خیلی عزیزی (4259789) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۴۸:۰۷
دوست عزیز
اکثر بانکها توی بورس هستند و وقتی ورشکست شوند ممکنه کلی زیان به بار اورده باشند (4259900) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۰۷:۲۳
بانکی که توی بورس است برای سهامدارش مخاطره دارد نه سپرده گذارش. سپرده تضمین شده طبق قوانین. حالا اگر رییس بانک مرکزی مثل سایر مسوولان بجای انجام وظیقه و تعهد به مسوولیتش، حرفهای بی منطق می زند بمعنای درست بودنش نیست. سهامدار بانک ریسک می کند نه سپرده گذار. (4260299) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۱۱:۱۲
کی میگه؟ قانونش کجا است؟ سپرده گذار ریسک میکنه و با بانک در یک سرمایه گذاری شریک میشه و بانک هم ممکنه ضرر کنه و پول رو از دست بدهد در این صورت اون موسسه خصوصی یعنی بانک ضرر کرده نه بانک مرکزی
این حرف شما وقتی درسته که بانکها دولتی باشند و ضررش رو دولت بخواهد متقبل شود موسسه خصوصی ضررش و سودش با دولت نیست
هیچ قانونی هم در دنیا نداریم که بگه سودت مال خودت باشه ولی اگه ضرر کردی من به عنوان دولت ضررت رو میدم
همه جای دنیا کسی که سود میبره ضررش هم با خودشه (4260521) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۸:۲۴:۰۴
صحبت سیف بسیار بی قاعده و اساس است. ایشان بعضی کارها و رفتارها را درست میدانند و اجرا میکنند و میزنند نمونه اش جلوگیری از کاهش دلار بود که البته حرکتی غیر عقلانی نبود. اما حرفهای فعلی سیف بسیار بی پایه است. این اقا هنوز یاد نگرفته است با این پولی که در بانکهاست چه باید کرد. قاعدتا اگر این پول در بانکها نباشد گره کور عدم تولید و اشتغال را کورتر خواهد کرد. جناب سیف باید بداند اینجا آمریکا نیست با سود بانکی دو سه درصد. او باید بداند اینجا آمریکا نیست که مردمش باواسطه یا بی واسطه پولهای خود را به موسسات مالی میپردازند تا از طریق آنها در بازارهای مختلف سرمایه گذاری شود. اگر جناب سیف دنبال این شق است قدم اولش ایجاد چنین فرهنگی بین مردم به مرور و کاهش بسیار زیاد سود بانکی است. (4259800) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۰۳:۱۱
بی قاعده بودن یا نبودن صحبت سیف رو قانون مشخص میکنه و چیزی نیست که نطر من یا شما باشه در قانون هم بانکهای خصوصی جزو قانون تجارت طبقه بندی شده اند قانون تجارت هم میگه هر شرکتی که ورشکست بشه مسئولیتش با خود مدیر و سهامداران و..هست.
لطفا از خودتون حرف درنیارید قانون تجارت را دانلود فرموده مطالعه بفرمایید (4259944) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۳۲:۰۲
موسسه دارای مجوز یا بانکها، شرکت یا قمارخانه نیستند! این موضوع را از زاویه تلقی عمومی مردم می گویم. بانک جایی است که اصل سرمایه مردم تضمین شده است.
اگر بنا بر قمار کردن است، بنر این قوانین باید در ورودی تمام بانکها و موسسات نصب شود تا مردم بدانند که در حال قمار هستند.

بالا کشیدن سرمایه مردم بزرگترین خیانت است. (4260211) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۲۰:۵۲
چنین چیزی نداریم در بانک خصوصی اصل سرمایه رو هیچکس تضمین نکرده چه کسی اصل سرمایه رو تضمین کرده؟ شما قانونش رو به ما نشون بده شما ادعا میکنی باید قانون هم ارائه کنی ما میگیم چنین چیزی نیست حضرتعالی میغرماییید هست خب اگر هست قانونش رو بیار
عزیز من بانک خصوصی شرکت خصوصی محسوب میشه و شرکت خصوصی هم ورشکست بشه هیچ چیز رو نمیتونه تضمین کنه
شما وقتبی داری سپرده گذاری میکنی در واقع داری سرمایه گذاری میکنی روی یک طرح یا پروژه این سرمایه گذاری میتونه سود داشته باشه میتونه زیان به بار بیاره طبق قانون شما وقتی سپرده گذاری میکنی داری با بانک در یک کاری شراکت میکنی اگر زیان بدهد شما هم زیان خواهی دید
این اظهر من الشمس هست اگر غیر این باشه اصلا موسسه خصوصی و دولتی دیگه چه فرقی دارن با هم؟
بانک هست که باشه مگه شما وقتی مبیری سهام شرکت فلان رومیخری مگه پولت رو نمیدی بهشون؟ اینجا هم همینه
بار دیگه متذکر میشم بار مدرک و ارائه سند بر عهده کسی است که ادعا میکنه شما ادعا داری قانونی در این مورد هست ما میگیم نیست اگر قانونی هست بیار به ما نشان بده
این چیزها به نظر من و شما که نیست برادر عزیز اینها در قانون تجارت مشخص شده با خودتون لج نکنید وقتی سرمایع تون از دست بره نمیان بگن که کامنت فلانی ملاک ما است. ملاک قانونه (4260541) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۰۸:۴۳:۱۵
شمایی که دم از قانون میزنی، چرا همون قانون نانوشته ای رو که بهش استناد می کنید مرد و مردانه در ورودی بانکها نصب نمی کنید؟! تا کلاه سر مردم نرود.
شما و همکارانتان در بانک مرکزی به یک عده مال مردم خور مجوز می دهید که با وعده سود بالا پول مردم را جذب کنند و سپس با شراکت هم ان را قورت می دهید!
در ثانی چرا خود آقای سیف همین حرفهای شما را که بانکهای خصوصی یک شرکت هستند بیان نمی کند؟ چرا جرأتش را ندارد؟
قانون این است: وطیفه بانک مرکزی نطارت بر تمام موسسات و بانکهای کشور است که پول مردم را بالا نکشند!!!! نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر. (4262642) (alef-13)
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۳:۵۸:۲۹
عزيز جان خودم در يك بانك خصوصى سپرده دارم و يكى از مواد نوشته شده در برگه سپرده تضمين أصل سپرده است. (4263391) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۱۶:۱۰
اگر پول داخل بانکها قرار بود مشکل تولید را حل کند از ابتدای انقلاب تا کنون حل میکرد. مشکل جای دیگر است تا زمانی که سود تولید بیشتر بقیه فعالیتهای اقتصادی نباشد هر چه پول به تولید تزریق کنید سر از جای دیگر درمیاورد.
البته منظورم تایید حرفهای سیف نیست. (4259989) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۴۰:۱۳
کشور ما چیش شبیه امریکاست ؟ حتی کسی بخواد هم نمیتونه . یعنی نمیشه . پشتوانه پولی و اقتصادی ما به شدت آسیب پذیره . دشمانان زیادی برای خودمون درست کردیم که چپ و راست با تحریم کردن در حال آسیب زدن به مملکت هستن . تولید تو کشور ما نه حمایت میشه و نه رقابتیه تا مشتری هم نفعی ببره . لذا کاهش سود تو مملکت ما یعنی آشفتگی و دلالی و تولید جمشید بسم الله ها (4260058) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۱۳:۳۱
مملکت توسط دولت راستگویان ول شده!! (4259979) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۱۹:۵۱
باید منتظر ورشکستگی بانک ها بعد از انتخابات بود (4260005) (alef-13)
 
سپرده گذار کاسپین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۲۱:۰۱
همه را بیچاره کرده حالا خودش را کنار می کشه (4260009) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۲۷:۱۳
مردم هم تمام سپرده هاشون رو بکشن بیرون ببینیم اقای سیف میخواد چکار کنه
اگر ضمانتی وجود نداره برای حفظ سپرده های مردم، پس بفرمائید مردم جون بکنن سپرده بذارن تو بانک که بخاطر بی لیلاقتی بانک مرکزی یکسری کلاش یا اختلاس کنن یا سرمایه رو به باد بدن؟
خودتون رو فرض کردید ظاهرا (4260024) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۳۲:۳۹
اشتباه بزرگ دوستان اين است كه اصولا بأنك مركزي وظائف تعريف شده جهاني را قبول ندارد بأنك مركزي در واقع خود يك موسسه مالي بزرگ است كه همچنان يك صرافي خريد و فروش أرز وصدور بقول خودش مجوزهاي بي اعتبار براي هر تشكيلاتي است كه بتواند سپرده سنگيني بپردازد ميباشد و تنها موردي كه واقعا برايش مهم نيست دغدغه ارزش پول ملي و گردش سرمايه و مهار تورم و در نتيجه ايجاد اشتغال است (4260038) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۳۶:۴۸
اینجاست که قشنگ میشه دید کارهای دولتی کاملا به بن بست رسیده و جز خرج تراشی چیزی عاید کشور نمیشه . کاش دولت ها کوچک و کوچکتر میشدن تا حقوق های کلان به این گونه افراد داده نمیشد که از مدیریت فقط بیانیه و اطلاعیه دادن بلد هستن (4260045) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۳۶:۵۰
با سلام به نظر میرسد رییس کل بانک مرکزی بحث نظارتی آن بانک را فراموش کرده اند!!شما ابزارهای برکناری مدیران متخلف در بانکها رادارید لیکن به دلایلی مسامحه میکنید و هزینه آن را میفرمایید باید سپرده گذاران ناتوان و ضعیف بپردازند!! (4260046) (alef-13)
 
محمد
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۵۱:۲۵
آقای سیف 2 ساله که داره ارز رو تک نرخی می کنه اما خبری نیست. فقط وعده می دهند. همین بانک آخرین سنگر سرمایه گذاری مطمئن و حفظ ارزش دارایی مردم است که ایشان دارند به عنوان عالی ترین مقام این حوزه از بین می برند. حال باید مردم دارایی خود را چه کنند. داخل بالشت بزارند؟ طلا کنند و همراه خود این ور و اونور ببرند؟ انتخاب افراد نالایق برای پست های تخصصی ضربه جبران ناپذیر به کشور می زند. هر کلمه ایشان می تواند عواقب جبران ناپذیری به بار بیاره (4260079) (alef-13)
 
مازیار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۵۱:۵۸
سلام و خدا قوت
تنها عامل اصلی و تنها دلیل ورشکستگی بانک ها دقیقاً جبر بانک مرکزی که شرح مختصر به شرح زیر ارائه می شود .
1- بانک ها در ازای سپرده گذاری مشتریان نزد بانک می بایست مبلغی از این سپرده ها را نزد بانک مرکزی ذخیره نمایند ( اینکه بانک مرکزی با این مبالغ چکار می کند ، خود جای سوال اساسی است )
2- این میزان سپرده گذاری به صورت متغییر می باشد . به عنوان مثال برای سپرده های سرمایه گذاری باید بانک عامل 13.5% از مبلغ سپرده مشتری را نزد بانک مرکزی ذخیره کند و برای سپرد های سرمایه گذاری یکساله 10%
این میزان ذخیره به صورت مستقیم بر نرخ موثر سپرده بانک عامل تاثیر می گذار
برای راحتی این موضوع به مثال زیر دقت نمائید .
مبلغ سپرده مشتری : 100.000.000 ریال نزد بانک عامل
میزان ذخیره ای که بانک عامل باید نزد بانک مرکزی ذخیره نماید : 10% تعیین شود
نرخ سود علی الحساب سپرده : 15% باشد
مبلغ سپرده واقعی مشتری نزد بانک عامل 90.000.000 ریال خواهد بود .
در صورتیکه بانک عامل در ازای 100.000.000 ریال به مشتری سود علی الحساب پرداخت می نماید ولی مبلغی که برای پرداخت تسهیلات 90.000.000 ریال خواهد بود .
مسئله بانک از پیس شروع می شود .
چنانچه بانک مرکزی نرخ سود تسهیلات را به صورت یکطرفه تعیین نماید که همواره اینطور بوده ( اگر 18% فعلی ) باشد ، بانک عامل باید تسهیلاتی پرداخت نماید که میزان سود علی الحساب مورد نظر مشتری خود را تامین نماید
به طور مثال تسهیلات 90.000.000 ریال یک ماهه ( برای تطبق سود علی الحساب با سود تسهیلات ) با نرخ سود 18% پرداخت شود مقایسه به شرح زیر خواهد بود .
سود علی الحساب برای پرداخت به مشتری ( سپرده گذار ) : 1.250.000 ریال و سود تسهیلاتی که از مشتری دوم دریافت ( 90.000.000 ریال ) می نماید .1.350.000 ریال خواهد . ( تفاوت 100.000 ریال )
نکته حائز اهمیتی که باید بدان پرداخت شود فاصله نرخ سود علی الحساب تا نرخ سود تسهیلات می باشد ، به عبارتی اگر این میزان به صورت علمی تعیین نشود ، نه تنها بانک عامل سودی کسب نکرده بلکه زیانده نیز خواهد شد .
نکاتی که بانک مرکزی بدان توجهی ندارد .
1- هزینه های حقوق و دستمزد + آب + برق + گاز + تلفن + اجاره و ...
2- میزان مطالبات بانک ها که این میزان در تمام بانک ها متفاوت می باشد .
3- همواره بانک به لحظه نمی تواند مبلغ سپرده را به تسهیلات تبدیل نماید
4- اینکه بانک باید حداقل 2% سود باید در ترازنانه خود پیش بینی نماید تا سهامدار دلخوشی داشته باشد .
همه این موارد زمانی محقق خواهد شد که تازه بانک عامل تسهیلات به صورت اقساطی پرداخت نموده باشد ، به عبارتی اگر بانک مورد نظر تسهیلات سررسیدی پرداخت نموده باشد که اگر بانک ها از این جمله هستند ، شرایط به مراتب فرق خواهد کرد .
یعنی نرخ موثر سود سپرده به مراتب افزایش می یابد
برای مثال به محاسباتی که از قبل تهیه شده است دقت نمائید .
اگر تسهیلات پرداختی بانک عامل اقساطی باشد
1- اگر نرخ سپرده 15% باشد صرفاً و فقط با میزان ذخیره قانونی نرخ موثر هزینه برای بانک ( بدون توجه به مطالبات معوق + هزینه حق العمل کاری بانک ) = 16.67% برای بانک عامل خواهد بود .
2- اگر نرخ سپرده 15% باشد و عواملی همچون ذخیره قانونی 10% + مطالبات معوق 10% + هزینه حق العمل کاری بانک 4% ) برای یک بانک تعیین شود ، نرخ موثر هزینه برای بانک عامل = 19.76% یعنی فاصله 1.76% بیشتر از نرخ سود تسهیلات
با کمی دقت متوجه خواهید شد علت بروز زیان در بانک ها بخاطر عدم پیش بینی میزان مطالبات معوق بانک ، میزان حق العمل کاری بانک و میزان ذخیره قانونی است که در نرخ سود تسهیلات تعیین نمی شود .
اگر تسهیلات پرداختی بانک عامل سررسیدی باشد
1- اگر نرخ سپرده 15% باشد صرفاً و فقط با میزان ذخیره قانونی نرخ موثر هزینه برای بانک ( بدون توجه به مطالبات معوق + هزینه حق العمل کاری بانک ) = 19.67% برای بانک عامل خواهد بود .
2- اگر نرخ سپرده 15% باشد و عواملی همچون ذخیره قانونی 10% + مطالبات معوق 10% + هزینه حق العمل کاری بانک 4% ) برای یک بانک تعیین شود ، نرخ موثر هزینه برای بانک عامل = 24.10% یعنی فاصله 6.1% بیشتر از نرخ سود تسهیلات
حال سوالی که باید پرسید ، از بانک مرکزی است که چرا با 4 هزار نفر کارمند در ساختمان میرداماد نرخ سود علی الحساب سپرده را 15% و نرخ سود تسهیلات را 18% با اختلاف 3% تعیین می نماید و این زیان هنگفت را بر پیکره بانک ها تحمیل می نماید .
چرا ؟؟؟
موضوع سیاسی است ؟؟؟ چرا خسارت را دولت از جیب خودش پرداخت نمی کند باید سپرده گذار و سهامدار باید پرداخت کند .
موضوع اقتصادی است ؟؟؟ به صورت علمی می توان اشکال اساسی تعیین نرخ ها اعلام کرد . (4260082) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۵۲:۰۹
با تشکر از نویسنده این مطلب خوب .
وقت آن است که پویشی قوی برای برکناری مسئولین بی کفایت بانک مرکزی شکل بگیرد. چون ملت به اعتبار وجوز آنها سرمایه خود را در موسسات گذاشته اند.
این موسسات با وعده سود بیشتر، سپرده های مردم را جذب می کنند و سپس آن را قورت می دهند که این یک سیاست کثیف است. (4260083) (alef-13)
 
خسرو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۰۱:۱۵
آقای سیف تبریک میگم باین مدیریت! این نحوه مدیریت را در کنفرانسهای بین المللی ارائه بدهید. (4260110) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۰۷:۲۰
با این حساب باید فردا منتظر این باشیم که مثلا وزیر آموزش و پرورش اعلام کند که مسئول مجوز مدارس غیر دولتی با آنهاست ولی هیچ مسئولیتی در مقابل تخلفات آنها ندارند . (4260134) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۲۸:۳۲
مغالطه خیلی ظریفی مرتکب شدی دوست عزیز
تخلف با ورشکستگی فرق داره تخلف بانکها رو بانک مرکزی کنترل میکنه ولی بانکها رو مدیریت نمیکنه که اشتباه نکنن و ورشکست نشن لذا ورشکستگی رو با تخلف شما یکسان فرض کرده اید که باعث بروز این مشکل شده
ضمن اینکه مدرسه عیر دولتی اگر نتواند سوداوری داشته باشد کسی براش کار نمیکنه و تعطیل میشه بانک هم همینه
نکته دیگه هم اینه که این مسائل قانون دارد و کامنت بردار نیست که کامنت بذاریم با هم دعوا کنیم بعد یکی بیاد بگه بله تعداد کامنتهای موافق فلان موضوع زیاده پس فلان بشه
خیر دوست عزیز
قانون شرکتهای خصوصی شفاف و واضحه و قانون هم اینه:
شرکت خصوصی سودش برا خودشه زیانش هم متوجه خودشه و ورشکست اگر بشه میره ذیل قانون ورشکستگی و اگر مال و منال و داریی براش باقی مونده بود که پول مردم رو بدهند که پول ملت رو پرداخت میکنند اگر نمانده بود دیگه از دست رفته است
این اصرار شما بر اینکه زیان رو باید دولت بر عهده بگیره مثل این می ماند که بنده یک شرکتی بزنم ورشکست شوم بعد برم سراغ دولت که بله مجوز تاسیس شرکت رو به من داده بودی من ثبتش کردم الان بر اثر بی مدیریتی خودم ورشکست شده ولی تو باید زیان من رو جبران کنی!!
لذا از این حرفها نزنید اینها خریدای نداره و قانونش هم مشخصه
شما فقط باید بفرمایید :
باید ببینیم قانون چه میگه
به کامنت گذاشتن و..نیست قانونش هم معلومه (4260560) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۱۴:۵۹
بانکداری واقعی اسلامی را کشور غیر مسلمانی مثل سوئیس دارد که برای نگهداری سپرده شخص 1دصد کارمزد می گیرد و برای نیازمندان به تسهیلات ، تسهیلاتی بانرخ بسیار پایین وتقریبا نزدیک به صفر در اختیار متقاضی قرار می دهد آنهم باز پرداخت آن پس از دوتا پنج سال بعد شروع می شود /مقایسه کنید با ایران که برای سپرده گذار سود20درصدی و برای متقاضی تسهیلات سود25درصدی که قسط آن بلافاصله یکماه پس از اخذ تسهیلات شروع می شود (4260160) (alef-13)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۱۵:۱۹
بانک مرکزی بایداسامی بانکهایی که درجه ریسک بالادارن رواعلام کنه تامردم تکلیف خودشون روبدونن اینطورسربسته صحبت کردن وسپرده گذاران رونگران کردن درست نیست (4260162) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۵۴:۰۶
این یکی را کم داشتیم که این حرف ها جنس مان را جور کرد مملکت گل و بلبل که این حرف ها را ندارد (4260256) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۱۷:۳۲
اقا پس بانک مرکزی پولی که بعنوان ضمانت از موسسات مالی و اعتباری میگیره و رقمش هم کم نیست ,حدود 400000000000چی میشه. حالا به همین راحتی میشه فهمید که چرا بانک مرکزی دستور توقف و جمع آوری این موسسات رو نمیده. (4260346) (alef-13)
 
ممد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۰۹:۴۸:۳۸
اين پول تنها براي دادن اصل سرمايه مثلا در ابتداي ساله
نه سود ... مثلا بانك ورشكست ميشه شما بعد يه سال دوندگي به اصل سرمايه 2 سال پيشت ميرسي (4262781) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۱۸:۳۱
-- احمد آقا ! نميدونم با چه زبوني ازشما تشكر كنم ، ... زبانم قاصره !! ... كاري براي جبران زحمت شما ازما بر نمياد !! اما از ته دل برات دعا مي كنم كه خدا هيچگاه سر وكارت با بانك و
مؤسسات مالي نيندازه !! ... الهي كه هيچ وقت محتاج بانك و وام نشوي !! ... اميدوارم هيج گاه
پايت به اونجاها نكشه !! ... دعا ميكنم كه حتي از جلو در شان رد نشوي ...اميدوارم كه مجبور به سپرده گذاري در بعضي از موسسات مالي نشوي ، و گرنه اگه پشت گوش ت را ديدي ، پول زبان
بسته تو راهم مي بيني -- موسسه كا سپي ... را عرض ميكنم - !! خدا آدمو محتاج گرگ بيابون
بكنه ، اما محتاج وام با سود خدا تومن نكنه !! آدم گدا ميشه !! خانه خراب ميشه !! ... احمد آقا !
قربونتم ! اين بزرگترين دعايي بود كه در حقت كردم !! ... شما هم زحمتي بكش ، ازته دل اين دعا
براي من و بچه هاي من بكن !! ... كم دعايي نيست !! ... شك نكن پدر جان !!! (4260352) (alef-13)
 
کاسپین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۲۵:۳۸
خیلی جالبه خودش برای خودش قانون میزاره و همه باید بپذیرند !!!!!!!! مگر این کشور قانون نداره که امثالهم هر بلائی سر مردم بیارن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تازه اگه به قانون باشه از این ببعد هست نه ما که سپرده گذار قبل هستیم . (4260553) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۳۶:۲۹
اخر کلاه برداری و بزودی شاهد ونزوئلا شدن را تجربه خواهیم کرد اینده بدی در انتظار این مردم است فقط نمیدانم به جرم چه گناهی (4260576) (alef-13)
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۸:۲۰
آقاى سيف با اين فرمايشات عملا به بانك ها مجوز داده اند كه با اعلام ورشكستگى كاذب هزاران ميليارد سرمايه هاى مردم را بالا بكشند و لابد مانند سلف هايشان به كانادا فرار كنند. اظهارات ايشان كه براى بيرون كشيدن سپرده ها بمنظور سرمايه گذارى در توليد ( توليد چه چيز؟!!) است مسبوق به سابقه است ولى ظاهرا ايشان در ابتداى انتخابات پيش رو به سيم آخر زده اند و دارند مملكت را به سوى يك ورشكستگى عظيم اقتصادى سوق ميدهند. با إيجاد نگرانى در بين سپرده گذاران طى روز هاى آينده هجوم مردم به بانك ها را خواهيم ديد. آيا مسؤولان رده اول مملكت در خواب هستند كه اجازه چنين فرمايشات را به ايشان ميدهند؟ آيا إيجاد چنين وضعيتى به مراتب بد تر از يك جنگ خارجى نيست؟ مسؤولان رده اول به مردم پاسخ دهند. (4260715) (alef-13)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۴:۵۷:۳۷
صدا سیما باید از اقای سیف بخواهد در مقابل مردم پاسخگو باشد صحبتهای این اقا باب هزارن خلاف و عدم پاسخگویی بانکها در مقابل مردم را باز می کند . (4261027) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۵:۴۸:۴۱
کامنتهای دوستان تعحب اوره

مثل این است که فردی قتل کرده باشه و دوستان بخان با کامنت گذاشتن مشخص کنن که ایا مجازات ایشون قصاص هست یا باید ازاد بشه!!!
این چیزا رو قانون مشخص کرده به کامنت گذاشتن نیستش که
قانون کاملا مشخصه بانک های غیر دولتی همه موسسه خصوصی محسوب میشن همه موسسه های خصوصی از کبابی و کله پزی تا بانک مجوز باید دریافت کنن از صنف مربوئطه ولی اداره درست بنگاه با خودشونه
اگر انتظار دارید که ضرر مشتری های بانک خصوصی را دولت از حیب مردذم پرداخت نماید در این صورت باید در سودش هم سهیم باشد. سود این بانکها برا خودشونه طبیعی است که ضررش هم مال خودشونه
اینها رو قانون به صراحت مشخص کرده چونه زدنی و کامنت گذاشتنی نیست
ضمنا سود بالا با ریسک بالا همراهه این قانون تجارته
شما جای پر ریسکی سرمایه گذاری کردی حالا شکست خوردی اومدی میگی مردم باید ضرر من رو پرداخت کنن چون مجوزش رو بانک مرکزی داده اگر اینطوریه که همه شرکتهای خصوصی که برا تاسیس و ثبت مجوز گرفتن میتونن با خیال راحت هر طوری میخان مدیریت و ریسک کنن بعد اگر ورشکست شدن بیان سراغ دولت و مردم که بله ضرر ما را جبران فرماتیید!!
هیچ کجای دنیا اینطور نیست.
اصلا قابل بحث و چونه و....نیست شما دوستان طوری صحبت میفرمایید گویی قانونی وجود نداره الان میخان بنویسنش!!
به انگشتان مبارک زحمت دهید قاون تجارت را دانلود کرده مطالعه بفرمایید ورشکستگی هم یک فصلشه و کامل توضیحش داده که چی باید بشه
و من الله توفیق (4261209) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۰۸:۴۹:۰۰
شما مامور یا مسئول بانک مرکزی هستی و به قوانین خودت استناد می کنی که هیچ اعتباری نداره!!!! (4262655) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۹:۵۱
دوست عزیز؛ اتفاقا حرف این کامنت گذار محترم هم منطقی هست و هم منطبق با منطق اقتصاد؛ در همه دنیا هم همینه؛ البته بانک مرکزی یا نهاد ناظر باید درجه ریسک موسسات و بانکهای مختلف رو هم جهت اطلاع عموم و سپرده گذاران بالقوه اعلام کنه. اقتصاد علم هست و چیز تازه کشفی هم نیست، حاصل سالها تجربه کشورها و در مجموع بشریت هست. اونی که دولت پاسخگوی ضرر سپرده گذار با هزینه عموم مردم باشه هم غیر منطقیه هم از نظر شرعی مشکل داره. اگه میخوایم پیشرفت کنیم باید اول از همه قواعد بازی رو رعایت کنیم (4263302) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۷:۱۳:۳۹
یه چیز یاد گرفتن ربا ربا میکنند همش یا میگن خارج سود کم میده نمیگن که خارج وام های کلان میده که همه حتی اون جوان دانشجو قسطی خانه و ماشینشو میخره نه مثل اینجا که بعد 10 سال باید صبر کنی اسمت برای وام 5 میلیونی یه خانه 300 میلیونی دراد (4261458) (alef-13)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۸:۳۶:۳۳
تو اين مملكت آنقدر به ادم استرس وارد ميشه كه همه كلا يا مريض ميشن يا اعصاب ندارن يا يهو سكته مي كنن يا سرطان مي گيرن بعد ميگن چرا تا ديروز تورم مردم بدبخت ميكرد امروز ركود و اين داستان همچنان ادامه داره (4261680) (alef-11)
 
یص
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۸:۴۲:۲۴
سلام
کسی که مجوز میدهد نمی تواند از تعهداتش شانه خالی کند! (4261693) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۲۲:۵۵:۰۲
درکجای دنیای متمدن سراغ داریدکه بانکها وبانک مرکزی دارایی مردم دربانکها را تضمین نگنند؟ فاتحه بخوانیم. (4262179) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۳:۳۰:۱۸
اتفاقا همه جای همینطوره، شما کجای دنیا رو سراغ دارید که دولت از بودجه عمومی که متعلق به همه ملت هست ضرر شما تو هر کاری رو جبران کنه؟ بانک مرکزی نهاد ناظر هست و باید تخلف بانکها رو رسیدگی کنه اما مدیریت و سود و زیانشون مثل هر موسسه انتفاعی خصوصی دیگه دست خود بانکهاست و اصلا بانک مرکزی نمیتونه و نباید دخالت کنه. بانک مرکزی البته باید درجه ریسک هر موسسه و بانک رو جهت اطلاع سپرده گذاران بالقوه اعلام کنه؛ سپرده گذار هم مختار هست اون ریسک رو بپذیره یا نه. تو رو خدا اگر تخصص ندارید قبل از اظهار نظر کمی مطالعه کنید. (4263333) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۲۳:۵۵:۱۱
ایشون آخر حقوشوهم اعلام نکرد. (4262277) (alef-11)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۰۹:۴۳:۰۳
سياست دولت اين است كه تورم را تا انتخابات از طريق سود هاي بالاي بانكي پايين نگه دارد (البته به صورت اسمي) و بعد از انتخابات سود ها رو به اندازه تورم يعني 10 در صد برسونه اونم به شبه كه متاسفانه مردم عادي تا اين موضوع رو متوجه ميشند خواهند ديد ملك طلا دلار و ديگر بازارهاي سرمايه گذاري با هجوم بسيار سرمايه گذاران بانكي مواجه شدنو پولي در حساب خواهند داشت كه ديگر ارزشي ندارد...

اين موضوع عين واقعيت و در چند ماه ديگه مشاهده خواهد شد..
در غير اين صورت تمام بانكها ورشكست و اقتصاد مملكت نابود ميشود (4262772) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۰۷:۵۵:۵۲
پس این جور که معلومه اختلاس آقایان خاوری و دوستان ربطی به دولت نداره و مردم خودشون باید برن خاوری رو بگیرن و محاکمش کنن (4275346) (alef-11)
 
Czech Republic
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۲:۵۷:۴۳
مازیار گرامی،
ورشکستگی بانکها بخاطر خزاجی که طبق قانون به بانک مرکزی میدهند نیست بلکه بخاطر عدم اعمال نظارت بانک مرکزی و برخورد قانونی یش با مسییولین بانکهاییاست که 105000 میلیارد تومان معوقه دارند و قادر به وصول آن معوقه ها نیستند وشاید بهتر بگوییم بران آن در مقام های تشریفاتی گماشته شدهاند که اصولا به آن 50 مال مردم خور کازی نداشته باشنذ. (4278570) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۴ ۱۷:۵۸:۰۱
پس با این حساب به بانکها اعتماد نیست دیگه کلا کسی باید پولشو بانک نذاره ببره تو خونه نگه داره بهتر که بانکها کلا جمع بشه (4352263) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.