تب و تاب انتخابات ۹۶، گریبانگیر فضای مجازی شده است تا جایی که خبرهایی فراوان درباره فعالیتهای انتخاباتی برخی افراد منتشر میشود، اما جنجالیترین خبرها درباره حضور آقای احمدینژاد در انتخابات و سفرهای استانی است که از چند ماه پیش برای سازماندهی هواداران در استانهای گوناگون شروع شده است.
اخیراً اخبار قطعی درباره نهی رییس جمهور سابق از حضور در انتخابات منتشر شده است اما تاکنون اطرافیان و مشاوران وی حاضر به اظهار نظر نشدهاند و با استراتژی سکوت ترجیح میدهند سخنی درباره وضعیت رییس فعلیشان نگویند.
نخستین زنگ منتفی شدن نامزدی احمدی نژاد توسط عباس امیری فرد به صدا در آمد. وی از روحانیون نزدیک به رییس جمهور سابق و از طرفداران اسفندیار رحیم مشایی است که با دفتر رییس دولت دهم ارتباط زیادی دارد و حتی به دلیل همین نزدیکی مسوولیت شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری به او سپرده شد.
وی در پیام تلگرامیاش نوشته بود: «سلام دوستان، طبق خبر موثقی که دارم کلاً کاندیدا شدن احمدینژاد منتفی است و طبق نظر ارشادی یکی از مقامات عالیرتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی، سفر استانی هم به صلاح نیست و طبق خبر موثق دقیقی که دارم سفر استانی گرگان هم آخرین سفر استانی و بنا بر اخبار غیررسمی ۱۰ نفر از اعضای محترم شورای نگهبان در جلسه غیر رسمی که داشتهاند نظرشان رد صلاحیت بوده است و فقط ۲ نفر موافق وی بودند.»
عباس امیری فر که خبر ردصلاحیت و نیامدن احمدینژاد را تأیید کرده بود، بعد از فشار طرفداران رئیس دولت سابق با انتشار مطلبی دیگر تاکید کرد که صرفاً نظر خود را با توجه به اخبار کسب شده بیان کرده و سخنگوی احمدی نژاد نیست.
احمدی نژاد توصیه منع حضورش را پذیرا ستسید محمد حسینی وزیر ارشاد دولت دهم درباره حضور رییس این دولت در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ گفت: تا کنون آقای احمدی نژاد کاندیداتوری خود در انتخابات سال ۹۶ را اعلام نکرده است و در برابر این سؤال که آیا سخنرانیها و سفرهایش زمینه ساز حضور در انتخابات است، با نفی این مسأله پاسخ داده است که با مشورت رهبر معظم انقلاب صرفاً به تبیین گفتمان انقلاب ،امام و رهبری میپردازد.
وی همچنین درباره توصیه یک مقام عالیرتبه نظام به احمدی نژاد درباره عدم حضور در انتخابات، افزود: ظاهراً آقای احمدینژاد بامقامات عالی کشور گفتوگو و درباره کاندیداتوری خود استمزاج کرده است و اگر ورود وی را به صلاح کشور ندانستهاند چون در شرایط خاصی به سر میبریم و چه بسا با حضور آقای احمدی نژاد عوامل داخل و خارج دست در دست هم دهند و با تشدید اختلافات و نزاعها و حاد کردن فضای دو قطبی در کشور، نظام اسلامی را در معرض آسیب جدی قرار دهند؛ لذا عقل سلیم حکم میکند که از چنین پیشامد ناگواری جلوگیری شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: آقای احمدی نژاد علی القاعده مصالح ملی را بر منافع فردی و گروهی ترجیح میدهد و حاضر نیست بهخاطر وی فتنه جدیدی در کشور برپا شود و نه تنها ایران اسلامی بلکه جبهه مقاومت در منطقه با معضلات و بحرانها مواجه گردد.
وزیر ارشاد دولت دهم تصریح کرد: بر این اساس اقای احمدی نژاد هم با طیب خاطر این توصیه حکیمانه را پذیرا خواهد بود و خدمت به مردم و انقلاب را تنها در کسوت ریاست جمهوری نخواهد دید ؛ همانطور که سردار سلیمانی با صدور بیانیه حماسی به شایعات حضور خود در انتخابات پایان داد و سربازی رهبری، نظام و مردم را بر هر منصب و جایگاهی برتر و بالاتر دانست.
بر خلاف سید محمد حسینی که تلویحاً عدم حضور رییس جمهور سابق در انتخابات را تأیید میکند دیگر اطرافیان رییس دولتهای نهم و دهم ترجیح میدهند در این باره اظهار نظری نکنند.
اظهار نظری درباره منع احمدینژاد ندارم آقای سید محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی احمدی نژاد در دولت دهم درباره خبر توصیه یک مقام عالیرتبه نظام به احمدی نژاد، گفت: من ارتباطی با احمدی نژاد و دفترش در موضوعات انتخابات ندارم و اظهارنظری در این زمینه نمیکنم.
وی افزود: من در عرصه انتخابات با جریان اصولگرا مرتبط هستم که کاندیدای خود را انتخاب کردند و در تلاش برای رسیدن به ائتلاف هستند.
همچنین سیدشمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم و از نزدیکان رییس جمهور سابق که بعد از پایان دوره نیز او را همراهی میکند، نیز در تماس تلفنی خبرنگار «صبح نو» حاضر به پاسخگویی نشد.
از محتوای دیدار احمدی نژاد با رهبر انقلاب
بیاطلاع هستم
آقای علی اکبر جوانفکر مشاور رسانهای دولتهای نهم و دهم و مدیر عامل سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی در دولت دهم گفت: بنده در این زمینه هیچ اظهار نظری نمیکنم زیرا اولاً از محتوای دیدار دکتر احمدی نژاد با مقام معظم رهبری بیاطلاع هستم و اگر هم اطلاعی میداشتم ، هیچ مسوولیت و تعهدی نسبت به انتشار آن، متوجه بنده نبود .
جوانفکر تأکید کرد: بنده درباره تأیید یا رد ادعاهای دیگران اظهار نظر نمیکنم. هرکس باید مسوولیت ادعاها و نظرات خود را بپذیرد ، بنابراین توصیه میکنم شما درباره مسائلی که دیگران مدعی هستند، از خودشان بپرسید.
اظهار نظر جالب آقای جوانفکر درباره عدم مسوولیتش نسبت به دیدارهای رییس جمهور سابق در حالی است که بر اساس خبر پایگاه اطلاع رسانی رییس دولتهای نهم و دهم، حکم انتصاب وی به عنوان مشاور امور رسانهای رییس دولتهای نهم و دهم اول تیرماه ۱۳۹۵ منتشر شده است.
در اظهار نظری دیگر، آقای عبدالرضا داوری از طرفداران جدی رییس دولت دهم که در زمان این دولت در وزارت کشور و شرکت ملی مس حضور داشت، در کانال تلگرامی خود از «نیامدن احمدینژاد» خبر داد و نوشت: من اعتقاد دارم که شرایط کشور و مطالبات عمومی و اینکه آقای روحانی قابل حذف از صحنه نیست و مجموعه فشارهای داخل صحنه سیاسی کشور آقای احمدینژاد را نهایتاً میآورد. من اعتقاد دارم آمدن احمدینژاد یک جور جبر است اما با خودش که واقعاً صحبت کنید، میدانم که درون خودش هیچ علاقه و برنامهای برای آمدن ندارد.»
آقای مهدی کوچک زاده نماینده سابق مجلس که نشان داده در طرفداری از رییس دولت سابق مرزی ندارد و حتی برای شنیدن سخنرانی او تا گرگان هم رفته ، با وجود نهی احمدی نژاد با انتشار تصویری در شبکه اجتماعی اینستاگرام مدعی شد : باور کنیم که میتوانند کار بی معنا را به امام(رحمهاللهعلیه) تحمیل کنند. منع یک خادم مؤمن مورد اقبال مردم برای نامزدی که سهل است.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا رییس دولتهای نهم و دهم به نهی صریح برای عدم حضورش در انتخابات عمل میکند؟