نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 6160
تغییر ساعت رسمی کشور - به چه علت؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۸۵ ساعت ۱۶:۰۵
مدتیست با نزدیک شدن به سال جدید، موضوع تغییر ساعت رسمی کشور به چالشی جدید میان موافقان و مخالفان این طرح تبدیل شده است . بعد از تصویب قانون " ساعت شروع به کار بانک ها " ( که از نظر نگارنده در شان مجلس نبود و می بایست با سعه صدر بیشتر در همان دولت تصمیم گیری می شد ) حال در مورد یک موضوع جدید که اتفاقا در داخل آن هم کلمه " ساعت " به کار رفته است، اما تفاوتی اساسی با مصوبه ی فوق الذکر داشته و مسئله ای ملی محسوب می گردد ، مجلس در تلاش است تا کمترین ذهنیت بابت ایجاد یا تصور اختلاف میان دولت و مجلس در اذهان عمومی به جای گذارده شود.

لذا، بنظر می رسد بهترین راه حل این مسئله رجوع به دیدگاه کارشناسان و خبرگان مرتبط می باشد که در ذیل به برخی از این نظرات اشاره خواهد شد .

به صورت کاملا ملموس ، بیشترین بار مصرف انرژی در ساعات اولیه شب یعنی تقریبا از غروب آفتاب تا حد اکثر11 شب می باشد. غروب آفتاب در شش ماهه اول سال بطور متوسط حدود ساعت هفت و نیم بعد از ظهر است . بنابراین، مدت زمان بیشترین بار مصرف در این شش ماه حدود سه و نیم ساعت می شود . حال اگر ساعت رسمی کشور در این شش ماه به میزان یک ساعت جلو برود ، به این معنا که غروب آفتاب از ساعت هفت و نیم به هشت و نیم بعد از ظهر تغییر یابد ما توانسته ایم از این طریق زمان سه و نیم ساعته ی پر مصرفی را به دو و نیم ساعت کاهش دهیم.

با توجه به اینکه یکی از اصلی ترین مشکلات مبحث صرفه جویی در مصرف انرژی ، همانا کاستن از حجم فشار وارده بر نیروگاه ها در زمان پر مصرفی می باشد، لذا تغییر ساعت در شش ماه اول هر سال ، در کاهش این حجم بار موثر خواهد بود.
 تغییر ساعت در شش ماه اول هر سال ، در کاهش این حجم بار موثر خواهد بود...
 مطلب بعدی، کل میزان صرفه جویی انرژی در طول مدت شش ماه است. توضیح آنکه هر چند با توجه به بلندی طول روز و روشن شدن زودتر هوا این تغییر ساعت تفاوتی در میزان مصرف انرژی صبحگاهی ندارد ، اما همانطور که در فوق گذشت تغییر ساعت باعث کاهش مصرف انرژی شبانگاهی می شود . بر اساس نظرات کارشناسی شده و متفاوتی که در این مورد صورت پذیرفته است ، رقم ریالی این صرفه جویی در شش ماه ، بین 1000 تا 3500 میلیارد ریال می باشد . چنانکه در بدبینانه ترین حالت هر یک درصد صرفه جویی انرژی متاثر از تغییر ساعت، 600 میلیارد ریال صرفه جویی ریالی حاصل می گردد. اذا با توجه به گزارشات ارائه شده از تاثیرات این تغییر بر صرفه جویی انرژی و مالی، هیچ برآوردی کمتر از یک و نیم درصد کاهش مصرف وجود ندارد. یعنی در نازلترین حالت همان طور که گفته شد ، 1000 میلیارد ریال صرفه جویی قطعی می باشد.

نکته ی دیگر که باید به ان اشاره نمود ، فرهنگ مصرف در جامعه ایرانی می باشد . به این معنی که مردم ما عادت کرده اند حداکثر استفاده و گاه استفاده غیر ضرور را از اقلام متنوع انرژی بنمایند . البته یکی از علل این عادت، ارزان بودن انرژی در کشور و پرداخت یارانه قابل توجه بابت آن توسط دولت ها بوده است. ولی به هر جهت این نوع از اصراف در کشور ما نهادینه شده است، لذا یکی از راهکارهای کاستن غیر محسوس از مصرف بالا ، طرح تغییر ساعت بوده است و البته نتیجه آن هم مثبت ارزیابی می شود .
البته دیدگاه دیگری هم در ارتباط با این موضوع وجود دارد . چنانکه عده ای معتقدند :"به فرض تغییر مثبت تغییر ساعت بر صرفه جویی انرژی ، نباید با این کار باعث اختلال در زندگی مردم شویم ! به جای تغییر ساعت رسمی کشور ، ساعت شروع به کار مردم را تغییر دهیم ."

اگر بخواهیم این دیدگاه را مورد نقد قرار دهیم ، طرح چند نکته ضروری بنظر می رسد . این نکات عبارتند از :
اولا ، تجربه کوتاه مدت تغییر ساعت کاری در ابتدا سال 85 ، که اصلی ترین آن تغییر ساعت شروع به کار مدارس بود ، تجربه موفقی بنظر نمی رسد . چرا که این اتفاق باعث کاهش ساعت استراحت گروه سنی کودکان ، نونهالان و نوجوانی شد که در این سنین بیش از بسیاری از مراقبت های خاص دوران رشد نیازمند خواب خوب و کافی می باشند. در صورتیکه تغییر ساعت کار مدارس باعث بیدار شدن زودتر آنان در صبح و عدم تغییر ساعت به بالین رفتنشان در شب می شود. این حالت برای بزرگسالان نیز با درصد تاثیرگذاری کمتر صادق است.

ثانیا همانطوریکه در بالا اشاره شد، مساله اصلی در بحث انرژی، کاستن از بار مصرف در شامگاهان می باشد. لذا، تغییر زمان شروع به کار روزانه، تغییر در مصرف روزانه انرژی ندارد.

ثالثا، ایجاد اختلال در برنامه ریزی زندگی مردم به عکس نظر فوق زمانی اتفاق می افتد که مردم ساعت شروع و اتمام کارشان در شش ماه متفاوت با شش ماه قبل باشد، در حالیکه با توجه به تغییر ساعت رسمی در ابتدای سال و عید نوروز، تقریبا کسی متوجه این تغییر روند زندگی نمی شود و خیلی سریع به آن عادت می کنیم (هرچند اگر مساله صرفه جویی در مصرف نبود، طبیعتا، همان روال عادی زندگی، بهترین روش می توانست باشد اما...).

موضوع دیگری که در مخالفت با تغییر ساعت عنوان می شود، مساله ساعت شرعی یا زمان اذان ظهر می باشد. در این مورد چون امکان دارد مسائل خاص شرعی وجود داشته باشد و نگارنده از آن بی اطلاع باشد، لذا ابهامات خویش را در قالب چند سوال طرح می کنیم.

1-    با توجه به این که همه می دانند وقت نماز صبح، ظهر یا مغرب منوط به زمان طلوع و غروب آفتاب می باشد، نه ساعت قراردادی تعیین شده توسط انسان ها، آیا می توان با این استدلال که ظهر شرعی در تهران حدود دوازده ظهر است و تغییر ساعت رسمی باعث قرار گرفتن این وقت شرعی در ساعتی دیگر می شود، اصل صرفه جویی و مصالح امت اسلامی را نادیده گرفت؟ آنهم در شرایطی که وقت اذان مربوط به بخشی از کشور می شود و دیگر مناطق کشور مانند مشهد و یا ارومیه شرایطی متفاوت با تهران دارند.

2-    اگر این زمان مهم است، چرا ما بر خلاف بسیاری از کشورهای مسلمان، تاریخ خود را بر اساس تاریخ قمری محاسبه نمی کنیم؟ در حالیکه به نظر، تاریخ قمری ویژگی های مهمتری نسبت به تعصب بر تطابق وقت اذان ظهر با ساعت قراردادی ساخت انسان داشته باشد.


3-    در دین ما، تاکید بسیار بر سحر خیزی شده است. حال با بلند شدن روز و هنگام اذان صبح و همچنین طلوع آفتاب، آیا بهتر نیست راهکاری اندیشیده شود که فاصله بین نماز صبح و شروع بکار روزانه کاهش یابد. تا از این طریق هم از زمان روشنی هوا حدکثر استفاده را بکنیم و هم احتمال قضا شدن اذان صبح مومنان کاهش داده شود؟

دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که بر این باور است "باتوجه به تغییر ساعت در اروپا، اگر ساعت را تغییر ندهیم، باعث میشود، اختلاف ساعتمان با اروپا کاهش یابد و همچنین این کار در اروپا هم با چالش روبروست و در چند سال پیش در فرانسه بحث مفصلی در مورد عدم تغییر ساعت بوده است".

در پاسخ به مطلب نخست باید عنوان شود که اولا، ارتباط ما فقط با کشورهای اروپا و کشورهای غربی نیست. بسیاری از کشورهای شرقی ایران نیز ساعت رسمی شان را تغییر می دهند. ثانیا اگر، واقعا دغدغه هماهنگی با دیگر کشورها وجود دارد، چرا تاملی بر تغییر تعطیلی نیمه وقت یا کامل روزهای پنج شنبه و انتقال آن به روز شنبه نمی شود. تا از این طریق یک روز تعطیلی کشور با دنیا هماهنگ تر شود و به جای چهار روز اختلاف به سه روز کاهش یابد. (ما پنج شنبه و جمعه تعطیل هستیم و کشورهای دیگر، شنبه و یکشنبه).

در مورد بحث عدم تغییر ساعت، در اروپا نیز همانطور که در بالا اشاره شد، فرهنگ مصرف بی رویه در کشور ما و ارزان بودن انرژی در ایران، مساله ای است که به هیچ وجه در دیگر کشورها وجود ندارد و به همین خاطر باید گفت، به فرض عدم وجود چنین طرحی در دیگر کشورها نیز، در ایران این کار با توجه به وضع موجود باید اتفاق بیافتد.

در نهایت امید است، دولت محترم نیز در صورت وجود نظرات کارشناسی متفاوت یا متغایر با موارد فوق، اذهان عمومی و مجلس را نسبت به عدم وجود تفاوت قابل توجه در صرفه جویی انرژی قانع نماید و یا در صورت تایید آنها، به نحوی ارزنده به تصمیم گیری در این ارتباط پرداخته و اجازه اتلاف انرژی و هدر رفتن سرمایه های ملی را ندهد.
 
* نماینده مجلس شورای اسلامی

 
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۴۹:۲۱
باز هم بی خود دارید مخالفت می کنید در تغییرساعات قبلی همه مثل الان می گفتید این طرح کارشناسی نیست وبرای خودتان کلی مقاله نوشتید واستدلال کردید اخرش هم معلوم شد که اشتباه کردید وکلی صرفه جویی در ترافیک وغیره به وجود امد الان هم باز هم این کار دولت به شما برخورده است شروع کردید به مقاله چاپ کردن این دفعه هم مثل منوریل مذاکره هولوکاست رفتار رحیم مشایی عقب نشینی در مقابل میزان شهریه دانشگاه ازاد اشتباه می کنید باز هم دوباره همین قصه و همین اش. ولی اخرش سرتان به سنگ می خورد (17159)
 
م
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۷:۰۰
شما را به گزارش سازمان بازرسی مراجعه می دهم . مشخص نیست دولت گرامی آیا واقعا به دنبال رضایت مردم است یا نظرات کارشناسی. اگر رضایت مردم مد نظر بود چرا در ماجرای ساعات کار بانک بستر نارضایتی مردم را به بهانه نظرات کارشناسی - که البته منشتر نشد - ایجاد کرد. (17165)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۲:۱۱:۱۶
دفعه پیش هم هزار یک تحقیق گزارش نوشتند اخرش هم ... (17169)
 
هامانی
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۱:۱۴
برادر بزرگوار خادم. این حکایت حکایت میخ آهنین و سنگ است. دولت محترم گویا هر انتقادی را مشکل تراشی می داند. (17160)
 
ابراهیم
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۲:۴۱
وقتی 80 کشور صنعتی این کار را می کنند عقلشان به اندازه عقل کارشناسان ندیده دولت نمی رسد و حکما و قصد آزار و اذیت مردم کشورشان را دارند. مگه نه؟ (17162)
 
م
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۴:۳۳
یکی از معضلات بزرگ دولت لجبازی بر سر مسائل کوچک و تبدیل آن به مشکلات بزرگ است. به نظر می رسد بزرگترین ضرر کننده دولت محترم است و نیز به نظر می رسد دولت محترم بر خلاف شعاری که در وارد نشدن به بحث های روزمره و جاری و کار و تلاش دارد، علاقه زیادی به جنجال درست کردن دارد. شاید به این صورت بتوان ضعف های بزرگ تر را در کوتاه مدت پنهان کرد. (17163)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۵۶:۱۳
شما نبايد صرفا حساب كنيد چقدر پول هدر مي رود . ... اينطور مي‌شويد مثل همان اروپايي‌ها كه صرفا پول را مد نظر مي گيرند ... وقتي ساعت جابجا تا دو ماه نمازهاي ما قضا مي‌شود ... و نظم خواب به هم ميريزد و اثرات مختلفي بر روي عادت زندگي پيش مي آيد كه شايد اين خستگي‌هايي كه من نوعي تا دو سه ماه درگير تطبيق خود با آن هستم ... خيلي بيشتر از پول برق ضرر داشته باشد ... بهرحال بنده با عدم تغيير بسيار خوشحال ترم ... (17164)
 
م
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۲:۰۲:۵۰
دلیل این امر برای شما دوست گرامی بسیار قابل درک است. شما می توانید راحتی شخصی را لمس و درک کنید اما ضرر شخصی تلف شدن انرژی تولیدی معادل بیش از بیست نیروگاه بوشهر را نمی توانید لمس کنید. همین. (17167)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۰:۵۴
چنين چيزي ثابت نشده است كه اين كار به اندازه بيست نيروگاه انرژي ذخيره مي كند ... بهرحال فكر مي كنم باطل است اگر باز هم صرفا به منافع اقتصادي اين امر بنگريم ... و شما در جواب خود باز هم فقط به منافع اقتصادي توجه كرديد گويا اينجا چند روبوت نشسته‌اند و بايد انرژي صرفه جوئي كنند (17208)
 
احد اسدی
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۴:۰۴:۳۴
دوستان عزیز هدف مخالفان دولت نه منافع ملی و نه منافع مردم می باشد تجربه نشان می دهد هر اقدامی که دولت محترم خوب یا بد انجام بدهد این عده مخالفت خواهند کرد.
چرا شعار مرگ امریکا می دهید؟
شعار ندهید دشمن در خانه ماست گرد جهان می گردید؟
از دو سو داریم رنج می بریم از یک سو تند روی ها مثلا اجازه ندان خانم ها در میدان های بازی های مختلف و تندروی ها در مورد مسئله پوشش و تندروی ها عدم استفاده از نیروهای جوان و اگاه و نسل دومی ها و حتی نسل سومی ها و دانشمندان و خبرگان علمی جوان و ازطرف دیگر مخالفان دولت که من اعتقاد داریم این اقایان مخالف دولت نیستند این اقایان و خانم ها از همه مسایل حتی یک حرف گوچک دنبال بهانه هستند تا کمر انقلاب را بشکنند.
یادتان است در سال 59 مجاهد خلق بعد از اغاز ترورها و عملیات ترویستی وقتی به خارج رفتند ووووو گقتند رزیم کشت و ازادی خواهن را کشت و مارا اواره وطن کرد.
در صورتی که همه می دانیم چه شد و بقیه داستان.
دوستان عزیز انهائیکه مخالف نظام هستند در اصل مخلف دولت هستند به نظر من این ادم ها دروغ می گویند پایبند به رهبری اماه ره و خط ایشان هستند دروغ می گویند.
اعمال این افراد نشان از چاپلوسی به دشمن خارجی و تیز کردن دندان به دولت و نهادهای انقلابی.
این یک خط و یک سیاست است.
هشت سال قدرت را در دست داشتند همه ملت دیدند که وضع و اوضاع چکونه بود؟
هنوز خرم هارا فراموش نکرده این راستی اعضای اصلی و بدنه و مدیران دولت قبلی می دایند کجا هستند؟
من اعتقاد راسخ دارم در کشوری مانند ایران که اماج دشمن خارجی بخاطر منطقه و انرزی می باشد خیلی مشکل است با گروه های سیاسی و امثالهم با تعامل رفتار کرد و یا کلا در ازادی انچنانی زندگی کرد.
بعید می دانم عوامل خود فروخته با ریش و عمامه یا بدون ریش و بدون عماممه بگذارند این انقلاب به پیش برود.
من اعتقاد دارم اصلی ترین خیانتی که به انقلاب و مردم و تندرو ها می شود کسانی هستند که در پشت و در ظاهر به نام اصلاح طلبی دارند فعالیت می کنند.
شاید خیلی ها با نظر من مخالفت کنند ولی از حقیقت نمی ترسم و نترسیده ام.
و نفوذ اقلیت های دینی در ارمان نظام بزرگترنی ضربه را به ما زده و خواهد زد.
بعضر از مقامات بالا مکررا اعلام می کنند اقلیت های دین در کشورما محترم هستند فکر می کنند با بیان این اسرائیل یا امریکا فشارش را کم خواهد کرد نه دوست عزیز.
مهم چیز دیگری است.
همان امریکا هویدا بهایی را به 14 سال در نخست وزیری در کشورما در قدرت و غارت نگه داشت.
چه فکر کرید؟ (17190)
 
ر وزبه
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۱۰:۰۱
از سایت شما متشکرم که موضوعات اینگونه را مطرح می کند . نمی دانم چرا ما ایرانی ها عادت نداریم سیاستهای خود را با ذکر آمار و مستندات بیان کنیم . چرا دولت و مجلس چالشهای خود را با استناد به گزارش یک مرکز معتبر و مرضی الطرفین بیان نمی کنند . شاید چنین مرکز استانداردی نداریم . ولی می توانیم داشته باشیم. (17202)
 
افشار
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۱۱:۵۴
باسلام وخسته نباشید .موضوعی که دراینجا مطرح میشود اگر دولت محترم سال 86ساعتها راتغییر دهد بایدبخاطر عدم تغییر ان درسال 85 پاسخگو باشد وضرروزیانی که ازاین راه متوجه بیت المال شده است محاسبه واز واحد مربوطه وصول شود لذا مجلس محترم به کمک دولت وی اید تا موضوع حل شود . (17199)
 
هاشم
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۱۸:۵۵
با سلام
کسانی که تغییر ساعت رسمی کشور را باعث به هم ریختن استراحت خود دانسته و بی دلیل آنرا به مقدسات ربط می دهند ( از هر جنسی که می خواهند باشند ) بهتر است همین استدلال های خود را توسعه داده و در مورد عدم تغییر ساعات نماز روزانه نیز تعمیم دهند.
همه می دانیم ( بهتر آنستکه بگوئیم آنانکه نماز می خوانند ) که ساعت اذان صبح و ظهر و مغرب در دو روز متوالی یکسان نیست و این تغییر روزانه ساعت مشکلات زیادی را برای مومنین بوجود می آورد ( استدلال : همان استدلالات مخالفان تغییر ساعت ) بنابراین پیشنهاد می نمایم با توجه به اینکه شدت تالمات وارد شده بر این گروه بسیار بیشتر از تغییر ساعت رسمی کشور خواهد بود ( چون ساعت رسمی دو بار فقط تغییر می نماید ولی این یکی هر روز) هیات دولت محترم طرحی را تصویب نمایند که بر اساس آن کلیه ساعت ها تغییر نکند ( برای شروع اذان نیز ساعت ثابت تعریف گردد ).
زیاده عرضی نیست.
واسلام (17196)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۳:۲۲
تغيير مكرر ساعت موجب سرگرداني و اضطراب است. ساعت ثابت مورد تأييد ماست. اين دولت اگرچه مثل بچه‌ها با ملت و منتقدان لجبازي مي‌كند اما اين يك مورد را حق دارد. (17181)
 
بنده خدا
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۴:۲۸
من نمیدانم
1-اگر کار برای رضایت خداست جنجال - لجبازی - فرافکنی - اتهام - دایره بسته - و .... چه معنی میدهد؟!
2- اگر کار برای رضایت مردم است پس بی تفاوتی به نظر اکثریت مردم- کارشناسان - متخصصان و نهادهای بالادستی و قانون گذار ... برای چیست ؟!
3-اگر کار برای رضایت یا تخریب گروه و افراد خاصی است پس شعار رضایت خدا و مردم برای چیست؟! (17207)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۶:۲۸
معلوم نیست نمایندگان مجلس ماهی چقدر به حسابشان واریز می شود که با دولت مخالفت کنند. (17211)
 
محمد
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۳۳:۳۹
متاسفانه این بار هم دولت آقای احمدی نژاد روش جاهلانه و عامیانه خود را در پیش گرفته ونمی خواهد حقیقتی کاملا روشن را بپزیرد.
وا اسفا (17213)
 
محمد
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۱۰:۴۵:۳۹
تغيير ساعت در بسياري از كشورهاي دنيا امري جا افتاده و متداول است. آنچه كه در تصميمات دولت نمود دارد بي تدبيري است. مثلا براي تغيير ساعت بانكها از اين ادله استفاده مي شود كه اين كار در بسياري از كشورها مرسوم است اما وقتي به تغيير ساعت مي رسد اين استدلال فراموش مي شود.
مساله اينجاست كه مثلا در مورد ساعت كار ادارات در تمام دنيا به صورت حساب شده و مدبرانه اين امر صورت مي پذيرد تا در عين تفاوت ساعت كاري تداخل كاري پيش نيايد. اما همين موضوع مشخص در ايران به اين ترتيب اجرا مي شود كه ساعت كار بانكها كه آغاز فعاليت اقتصادي است از همه ديرتر شروع شود!
به هر حال هم بحث تغيير ساعت ادارات در دنيا اجرا مي شود هم تغيير ساعت روزانه. اما در اينجا فقدان تدبير هر دو را به چالش كشانده است. (17221)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۱۲:۰۷:۱۵
اگه طرف نمازخوان باشد نمازش را مي خواند و كاري به چيز ديگري ندارد!
بيخودي وقت تلف مي كنيد بحث تغيير ساعت چه جلو و چه عقب همه اش در تئوري هست و بحث صرفه جوئي هم در قالب تئوري مي گنجد!
به هرحال روزگار مي گذرد به فراموشي
دلا خو كن به تنهائي ...................
اگه ميشه بقيه اش را برام بنويسيد. تشكر (17233)
 
احسان
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۱۲:۲۰:۵۰
موضع (طرفداران دولت) نسبت به 2*2=4 بدين شرح است:
1- اگر دولت كريمه گفته باشد: احسنت! باريكلا بر اين دولت كاري و خدمت گزار
2- اگر هركس ديگري گفته باشد (دقت كنيد هركس ديگري كه هم جناح دولتند): نه! غلط است! اينها مي خوان چوب لاي چرخ دولت محبوب بذارن. اينها دست اجانب كه حتي در مباحث علمي وارد شده و ...
با آرزوي توفيقات روز افزون براي اين گروه فرهيخته و دانشمدار و اهل تحقيق و طرفدار دولتي با بودجه پژوهشي 0.05 درصد. (17237)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۳:۵۶
البته کارشناسان دولت و سوابق رهنمود هایشان در طول عمر دولت نهم از جمله پیشنهاد حضور زنان در ورزشگاه ها ، ساعت کار بانک ها ، طرح موضوع هولوکاست،بحث سلامت اخلاقی خواهران هم وطن شمالی ،
قطار بدون ترمز هسته ، دختر 16 ساله ای که باخرید وسایل انرژی اتمی از بازا ر به جمع (17245)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۱۴:۳۱:۵۵
اولا که دولت محترم کارشناسان خاص و ورزیده ای دارد که هیچ جای دیگر این کارشناسان را در اختیار ندارد
دوما مگر این همه ضرر مادی از طریق این کارشناسان محترم به کشور وارد شده (مثل هلو چی چی؟// تخریب رابطه با کل دنیا> تورم و گرانیهای افسار گسیخته> مبارزه با عدالت؟ >) چی شد حالا یک ضرر مختصر چند ملیاردی هم از ناحیه عدم تغییر ساعت به کشور برسد چی می شود؟ عدالت را بچسب برادر . (17252)
 
حسين
۱۳۸۵-۱۲-۱۴ ۲۲:۴۶:۱۲
ظاهرا آقاي احمدي نژاد دوست دارد هروز يك سوژه براي مردم درست كنند . تيم كارشناسي آقاي احمدي نژاد در سوژه درست كردن و مردم را به مسايل حاشيه‌اي مشغول نمودن تبحر خاصي دارد . يك روز ساعت كاري بانكها و يك روز هولوكاست و يك روز گران كردن مسكن و يك روز تغيير ساعتها و.... . (17334)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۵ ۰۶:۴۵:۵۳
آیا دولتهای قبل با جلو بردن ساعت و تقلید از اروپائیها همه مشکلات کشور را حل کردند؟! و اگر هم به فرض محال با جلو بردن ساعت در هزینه ها صرفه جویی شده باشد هزاران نفر مثل جزایری ها و ... همه را به یکجا برده و فرار کردند.
خلق را تقلیدشان بر باد داد
ای دو صد لعنت بر این تقلید باد (17351)
 
م.ع
۱۳۸۵-۱۲-۲۳ ۱۳:۲۱:۰۳
احمدی نژادودولتش از ابتدا قسم یاد نموده اند که در راه مشکل تراشی برای مردم ایران ازهیچ کوششی فروگذارنکنند.پس بهتر است او را در این راه یاری نموده و از مخالفت با عدم تغییر ساعت رسمی کشور دست بردارید.به امید روزی که او و یارانش پیمان خود را بشکنند..... (18656)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.