نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 35510
جلوی سرطان انحصار را بگیرید
تاریخ انتشار : شنبه ۹ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۳۵
امروزه در جهان کمتر مدیر و کارشناسی است که از مزایای استفاده از نرم افزارهای OPEN SOURCE (متن باز) بی‏اطلاع باشد. بنابراین از شرح این مزایا و همینطور معایب استفاده از نرم افزارهای انحصاری صرفنظر میکنم.



یک دلیل پنهان و مهم که موجب می‏شود اکثر کارشناسان فن آوری اطلاعات و ارتباطات در مقابل نرم افزارهای متن باز مقاومت کرده و یا آنها را قبول نداشته باشند و توصیه نکنند این است که آنها تصور میکنند خودشان روزی از مزایای بسیاری از نرم افزارهای بسته (انحصاری) نزد مدیران و نیز جامعه، تعریف و استفاده از آنها را تجویز کرده اند. حال چگونه توصیه های گذشته را نقض کنند؟



این کارشناسان از نکته مهمی غافلند: آن زمانی که کارشناس فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات نرم افزارهای انحصاری و بسته را توصیه و از آنها دفاع می نموده، گستردگی نرم افزارهای متن باز، پشتیبانی از آنها و تعداد متخصصین متن باز به اندازه امروز نبوده است. بنابراین وی در آن موقع بهترین گزینه‌ ـ و البته تنها گزینه موجود ـ را توصیه نموده است.



اما آیا این بدان معنی است که باید تا ابد در بند نرم افزارهای اختصاصی، و در صنعت فن آوری اطلاعات و ارتباطات، مصرف کننده باقی ماند؟

کاربران منتظر باشند تا «چه موقع شرکت مایکروسافت نسخه جدیدی از ویندوز عرضه می کند که اشکالات فعلی را نداشته باشد؟» یا «شرکتهای دیگر چه موقع امکانات فارسی به نرم افزارشان اضافه می کنند؟» یا ...

مدیران شبکه منتظر باشند تا «چه موقع یک بسته امنیتی از سوی مایکروسافت منتشر می شود تا بواسطه آن اشکالات شبکته ای را برطرف نمایند؟» یا ... و هزاران انتظار دیگر ...



آن هم از سوی متخصصین و کارشناسان ایرانی که با تحریم اقتصادی عرصه را خالی نکرده و حتی اقدام به تولید دستگاههای پیشرفته ماهواره ای مانند VSTA نموده‌اند. همان متخصصینی که هیچگاه تحریم ها و انتظارات، آنها را محدود نکرده است.



اما متاسفانه ادامه این روند بسرعت به ضرر نسلهای بعدی تمام خواهد شد، چرا که با فراگیر شدن فن آوری اطلاعات و ارتباطات در دولت، تجارت، آموزش و بهداشت، وابستگی‌ها چندین برابر خواهد شد و مسوول مشکلاتی که بعدها برای آیندگان در ایران پیش خواهد آمد تصمیم گیرندگان ـ مدیران و کارشناسان فن آوری اطلاعات و ارتباطات ـ فعلی می‌باشند.



مثال پزشکان متعهد را نیز در اینجا باید خاطر نشان کرد که سالها پس از تجویز یک دارو، آگاهی پیدا می نمایند که عوارض آن دارو بیش از فوایدش می باشد، ضمن توقف تجویز آن، نسبت به اعلام عمومی و اطلاع رسانی به مردم نیز اقدام می نمایند و سلامتی جامعه را بر غرور شخصی و علمی ترجیح می دهند. (صرفنظر از اینکه دارو و روش جدید درمانی را بشناسند یا نیاز به یادگیری و تحقیق مجدد داشته باشند.)



در حال حاضر، کارشناسان و مدیران تصمیم‌گیر در حوزه فن آوری و ارتباطات مسوول سلامتی این صنعت در کشور ـ در زمان حال و آینده ـ هستند. همه ما میدانیم کسانی که به رشته فن آوری اطلاعات و ارتباطات روی آورده و علاقمند شده اند، از به روز شدن و پیشرفت و یادگیری لذت می برند. با استفاده از نرم افزارهای متن باز / آزاد در سازمان ها و شرکتها، همچنین توصیه آنها به عموم مردم، خط بطلان بر تصور غلط برخی عناصر ناآگاه مبنی بر مخالف پیشرفت بودن یا ایستا بودن کارشناسان فن آوری اطلاعات و ارتباطات بکشیم.



بیایید با شجاعت تمام و دست به دست هم جلوی سرطان انحصار در صنعت فن آوری و اطلاعات و ارتباطات را بگیریم.





*عضو کمیته فنی طرح ملی نرم افزارهای آزاد/متن باز
 
علی
۱۳۸۷-۰۹-۰۹ ۲۱:۲۳:۰۱
طرح ملی نرم افزار متن باز گرفتار بخش نیمه خصوصی مرکز رشد فن آوری شریف و برخی از مدیران آن مرکز شده و به این دلیل پس از سالها، بازده مطلوب را نداشته است.

پیشنهاد میکنم بجای دادن کل بودجه طرح به این بخش دولتی، بودجه آن همانند طرح تکفا به ارگانهایی که مایل به استفاده از سیستم های متن باز هستند داده شود تا بتوانند مستقیما با بخش خصوصی قرارداد ببندند. طبیعتا خروجی طرح ها نیز در دسترس همه قرار خواهد گرفت و \"انحصار\" از دست متولی \"نرم افزارهای متن باز\" و \"سیستم عامل ملی\" خارج خواهد شد. (94212)
 
تشکری
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۱:۴۳:۳۳
اتفاقا با مراجعه به سایت این طرح Foss.ir ، متوجه می شوید که مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات شریف فقط نقش مدیریتی و نظارتی داشته است و همه پروژه ها به شرکتهای خصوصی وبر اساس مناقصه گذاری واگذار شده اند.
در ضمن وظیفه این طرح ، رفع مشکلات فارسی سیستم عامل لینوکس و برخی نرم افزارهای متن باز بوده است (مستقل از نسخه لینوکس) تا ایرانیان در همه دنیا بتوانند به راحتی از نسخه های دلخواه لینوکس خود استفاده نمایند و نیز شرکتهای خصوصی دیگر بتوانند بر پایه این خروجیها ، نسخه های لینوکس ایرانی را برای کاربردهای مختلف عرضه نمایند.
ضمنا بخش عظیمی از بودجه ها و پروژه ها در قالب تکفا و با نظارت مستقیم شورای عالی اطلاع رسانی انجام شده است. (94272)
 
۱۳۸۷-۰۹-۰۹ ۲۱:۳۲:۵۹
اگر نظرات این مبحث را نشان ندهید معلوم هست خط خاصی را دنبال می کنید و مطمئن باشید تحریم می شوید (94213)
 
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۰۹:۰۴:۵۵
چرا انتقاد بنده را که درباره نحوه سیاستگذاری و موارد مربوط به کپی رایت است نشان نمی دهید؟
واقعا جای تاسف دارد
در عوض پیغامی که برای شما ارسال شده را نشان می دهید؟! (94245)
 
پیمان
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۲:۱۹:۳۲
قیمت واقعی نرم افزارهای روی هریک از رایانه های سایت دانشکده محل تحصیل من نزدیک 20000 دلار است. اما مطمئنم که کلا 10000 تومان برای خرید آنها صرف نشده است.
من به غیر از دو نرم افزار کاملا تخصصی، تمام برنامه های روی رایانه ام مجانی یا به قول شما متن باز است. علت این موضوع تعهدی است که به خودم در مورد رعایت کپی رایت داده ام. چون واقعا از اینکه از هربار کراک و کیجن استفاده کنم و به دروغ در زمان نصب برنامه روی دکمه \"موافقم\" کلیک کنم خسته شده ام.
به نظر من مشکل در همینجاست که تا هنگامی که عضو تجارت جهانی و قوانین بین المللی کپی رایت نباشیم، تا هنگامی که قیمت نرم افزار در ایران یک هزارم قیمت واقعی آن باشد، نه مهندس نرم افزار ما به جایی می رسد و نه صنعت نرم افزاری ما. در این صورت حتی فکر کردن در مورد نرم افزارهای مجانی یا اپن سورس حتی خارجی آن، غیرعاقلانه -و بلکه با عرض معذرت احمقانه- ( اگر این قسمت را توهین آمیز می بینید پاک کنید ) است. (94278)
 
IT كار
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۳:۳۰:۵۹
به عنوان يك كارشناس قديمي در حوزه فناوري اطلاعات بايد بگوييم مهمترين دليل استفاده از نرمافزارهاي شركت مايكروسافت امكان سرهم بندي و راه اندازي سريع سيستم هاي مبتني بر امكانات اين شركت چه در حوزه خدمات شبكه و چه در حوزه طراحي و پياده سازي سيستم هاي كاربردي ( application ) و ايستگاه هاي كاري است كه با شرايط مديريتي
سازمانهاي دولتي ما همخواني ويژه اي دارد ( كوتاه بودن زمان مديريت و عمدتا بي ثبات بودن آن و تمايل شديد بيشتر مديران دولتي به انجام كارهاي سطحي و زودبازده ! ) .
بدينجهت پيشنهاد مي كنم ضمن حمايت از بومي سازي سيستمهاي مبتني بر متن باز
با تغيير نگرش در خصوص ارزيابي عملكرد مديران و تعريف كارنامه مديريتي براي آنان روند موجود كه نه تنها براي آيندگان بلكه در حال هم منشع و مرجع بسياري مشكلات است برطرف شود. (94293)
 
سید میثم بهشتیان
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۴:۲۲:۳۹
نرم افزار های بسته به همان اندازه که سیستم های متن باز برای صنعت IT کشور مهمند جایگاه دارند. مضاف بر اینکه نمی توان انتظار داشت به همان سرعت که استفاده از سیستم هایی نظیر ویندوز مایکروسافت در صنعت IT گسترش یافته این قبیل سیستم های متن باز هم گسترش پیدا کنند. این بخش از صنعت IT هنوز در حد لایه های بالا دستی است و در سطح کاربران جایگاه چندانی ندارد. مضاف بر اینکه با توجه به سطح سواد عمومی کاربران امکان توسعه آن در این لایه عملا وجود ندارد.
در سطوح بالایی علیرغم نظر جناب تشکری بنده به عنوان یک فعال بخش IT که همواره سعی در استفاده ترکیبی از سیستم های متن باز با سیستم های جاری داشته ام, معتقد نیستم که تعداد و سطح دانش متخصصین این زمینه به حدی رسیده است که میتوان کشور را کلا به این سمت سوق داد.
چندین تجربه تلخ که شما بهتر رفرنس های آن را میدانید در تایید این نظر وجود دارد.
در هر صورت بهتر است نه آنقدر به لبه بام نزدیک شویم که از روبرو سقوط کنیم و نه آنقدر عقب برویم که .....
به هر تقدیر چه سیستم های کد باز و چه سیستم های بسته کاربرد خاص خود را دارند و نیاز به هر دو وجود دارد اما سیستم های کد باز برای رسیدن به بلوغ لازم (حداقل در ساختار IT ایران ) به زمان بیشتری احتیاج دارند. (94299)
 
خسرو سلجوقی
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۶:۰۳:۰۹
با سلام
ابتدا کلمه فناوری صحیح است و بنا بر مصوبه فرهنگستان رعایت آن الزامی است.
در ادامه اگر موفقیتی در استفاده از متن باز در کشور حاصل شده است مربوط به پیگیری افراد و کارشناسان علاقه مند در مرکز رشد فناوری پیشرفته شریف است و برای استحضار عزیزان مرکز مذکور نقش هماهنگ کننده و تعریف کننده پروِژه ها را عهده دار بوده است و مطالعه و پژوهش توسط بخش خصوصی انجام شده است.
در نهایت از زمانی که شورای عالی فناوری اطلاعات تشکیل شد کم لطفی و تمامیت خواهی بعضی ها منجر به قفل کردن منابع به مرکز مذکور شد و در نهایت روشی که برای توزیع منابع در شورای عالی اطلاعرسانی اتخاذ شده بود متوقف شد و این فاجعه را می توانید در کلیه امور فناوری اطلاعات مشاهده کنید . فقط کمی انصاف لازم است با مراجعه به بخش خصوصی آماری از وضعیت ورشگستکی شرکتها بدست آورید.
ضروری است رییس جمهور محتر فکری به حال متولی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور کند و تکلیف چند متولی مدعی ناتوان را مشخص نمایند.
به امید روزی که فناوری اطلاعات از منم خارج و برای ما و کشور عزیز مان راهگشا باشد (94325)
 
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۷:۳۹:۲۵
همینجا معلوم میشه که مشکل انحصار و
شما نظرات این مبحث را نمایش نمی دین (94336)
 
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۱۹:۰۱:۱۲
از انحصار بين المللی به انحصار برخی افراد تماميت خواه که IT را ارث پدری خود می دانند. لطفاً با خروجی خوب مردم و کارشناسان را جذب کنيد نه با انحصار و جذب بودجه دولتی و بيت المال! (94346)
 
۱۳۸۷-۰۹-۱۰ ۲۲:۱۴:۰۳
با سلام
امروزه قناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور ما هنوز به عنوان یک کالای لوکس می باشد و تصمیم گیری بر اساس اطلاعات صحیح ، به موقع و معتبر در میان اغلب مدیران ما جایگاهی ندارد ، سرویس و خدمت رسانی به مردم با هدف مشتری مداری و کاهش هزینه های دستگاه ها هنوز در ابتدای راه هم نیست ، سایتهای اطلاع رسانی سازمانها هنوز غیر معتبر وفاقد اطلاعات صحیح است ، جایگاه مدیران فناوری اطلاعات وارتباطات در سازمانها CIO عموما به یک دفتر فناوری اطلاعات کوچک بی خاصیت تقلیل یافته است ، به راستی فکر میکنید مدیران ما تا چه حد به IT اعتقاد دارند و آنرا باور دارند ؟
از سوی دیگر حوزه بخش خصوصی IT کشور بخشی ضعیف ، نحیف ، کم رمق بوده که توانایی نگهداشت ، آموزش و ارتقاء توان فنی خود را هم ندارند ،بانکها به عنوان پیشقراولان خدمات الکترونیکی ،دارای شرکتهای کامپیوتری هستندکه خدمات آنها را انجام می دهند و همچنین در حوزه های بازار دیگر وارد می شوند ، به راستی در سایر کشورها چند بانک را سراغ دارید که شرکت کامپیوتری دارند ، و.....
داستان IT در کشور فاجعه است ، و واقعا بلوغ مدیران ارشد کشور را برای توجه به آن مطلبد ، به راستی چند طرح ملی را میشناسید که به نتیجه رسیده باشد ، تمایل یه سیاه نمایی ندارم ، بلکه می خواهم واقعیات را بازگو کنم . (94367)
 
سنايي
۱۳۸۷-۰۹-۱۱ ۱۱:۱۸:۱۸
با سلام

همانگونه كه نرم افزارهاي متن باز در جهان در حال توسعه و گسترش ميباشد ، نرم افزارهاي محصول شركتهاي بزرگ نيز با سرعت در حال توسعه ميباشد ، مهمترين مشكل در كشور ما عدم توجه به مغز افزار و نرم افزار بوده و اصولا رويكرد مديران در بكار گيري سيستمهاي نرم افزاري هنوز مشخص نميباشد،به علت عدم توجه به مسئله copy right مسايلي مانند هزينه ليسانس نرم افزارها ، هزينه خدمان پشتيباني و خدمات پس از فروش و ساير مطالب ديگر براي مصرف كننده وجود ندارد و مصرف كننده نمي تواند جداي از قابليتهاي فني و تكنيكي و مشخصات محصولات ، با پارامتر قيمت به مقايسه بپردازد. لذا روند توسعه بازار محصولات متن باز فاقد هزينه هاي copy right در يك ماراتن نفسگير با محصولات گران قيمت شركتهاي بزرگ كه در ايران براي انان قيمتي پرداخته نميشود ، قرار دارد . مسلما امكان رقابت براي انان وجود ندارد.
از سوي ديگر پر واضح است كه محصولات متن باز در راه حلهاي كلان مانند ERP هنوز در جهان به درستي تجربه نشده است و امكان به كار گيري تجارب مفيدي كه از آنها بتوان بهره برداري نمود وجود ندارد و قطعا راه حلهاي جامعي مانند SAP و oracle با تجارب مفيد ، مورد استقبال مشتريان مي باشد.
از سوي ديگر نيروي انساني متبحر حرف اول را براي توسعه محصولات متن باز در پروژه هاي جدي ميزند ، وجود تيمهاي حرفه اي بالاي 100 نفر در پروژه هاي نرم افزاري يكي از فاكتورهاي موفقيت ميباشد ، شركتهاي نرم افزاري ما قابليت ايجاد ، جذب ،نگهداشت و آموزش و ارتقاء تيمهاي بزرگ را ندارند چ.ن ريسك پروژه هاي بزرگ در كشور با كارفرمايان دولتي كه عموما در تصميم گيري بسيار كٌند هستند ، بالاست و شركتها قطعا دچار مشكلات مالي و اجرايي متعددي ميشوند ، بنابراين جدا از مقايسه نرم افزارهاي متن باز و غير متن باز از لحاظ فني و تكنيكي ، ملاحظات اجرايي شركتهاي نرم افزاري را به سمت بهر گيري از راه حلهاي سريع ،‌و كم درد سر سوق ميدهد . پس پر واضح است كه به دلايل ذكر شده نرم افزارهاي متن باز نه براي مشتري ( كارفرما) و نه براي مجري (شركت نرم افزاري) و نه براي معمار نرم افزار و برنامه نويسان جاذبه اي نخواهد داشت. (94432)
 
۱۳۸۷-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۲:۲۶
ساده با شما صحبت میکنم :

- طرح ملی نرم افزار آزاد با هزینه های زیاد چقدر موفق بود و چقدر برای ورود به بازار ( منازل و شرکت ها ) اطلاع رسانی شد ؟

- نرم افزار های متن باز چقدر با سخت افزار ها هماهنگ هستند ؟ نرم افزار های متن باز چقدر گسترش دارند و آیا نیاز همه کاربران در همه مشاغل را رفع میکند ؟

- انحصار ؟ آیا پرداخت چند هزار تومان ( به جای چند هزار دلار ) عادلانست ؟ امروزه که ویندوز ویستا اصل 60 تا 70 و ویندوز ایکس پی 30 تا 40 تومان در بازار ایران موجود هست چقدر مردم ما تمایل به خرید این محصول دارند ؟ خیلی خیلی کم !
حتی کسانی که لپتاپ هایی با ویندوز اورجینال میخرند چند روز بعد یا حتی زمان خرید دوست دارند که ویندوز رو پاک کنند و با سی دی های جعلی ویندوز رو مجدد نصب کنند !

پس انحصار زمانی معنی پیدا میکند که ما هزینه نرم افزار را بدهیم و قوانین کپی رایت رو رعایت کنیم و در آینده از اون ناراضی باشیم و .... . پس فعلآ در موقعیتی نیستیم که در این مورد صحبت کنیم.

- زمانی بسیاری از کاربران میتوانند کارها و روزمره خود را در ویندوز و کلآ سیستم های غیر متن باز انجام دهند ، چرا باید از سیستمی استفاده کنیم که پیچیدگی ( از زمان نصب و در حین اجرا ) بسیار زیاد دارد ؟ فکر نمیکنید نرم افزار های متن باز هم به نوعی انحصار طلب هستند ؟

مهمترین مسئله رعایت کپی رایت ( در همه زمینه ها اعم از نرم افزار و متون ) هست و متاسفانه این مشکل هرگز در ایران برطرف نخواهد شد . هرگز ... (94439)
 
E
۱۳۸۷-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۵:۴۴
شما چطور میتوانید مدیران ای تی را عناصری نا آگاه بنامید اگر کسی به شما چیزی نگفت دلیل نمیشود که فکر کنید کسی چیزی نمیداند

1- نرم افزارهای متن باز اکثرا امنیت بالایی ندارند به جز یکی دو مورد
2- نرم افزارهای متن باز در ایران تولید نمیشوند بلکه در ایران فارسی سازی میشوند
3- تسلط بر همه نرم افزارها بسیار مشکل و تقریبا غیر ممکن است و همواره نیازمند به دریافت بسته های به روز رسان امنیتی هستیم
4-در مواردی تعداد نرم افزارهای اضافه و مکمل آنها زیاد نیست
مثلا روی لینوکس یک پایگاه داده قابل استفاده اوپن سورس وجود ندارد (اگر میگویید ما اس کیو ال باید بگویم آنرا اوراکل خریده است ) و یا امکانات بسته نرم افزار اوپن آفیس بسیار کمتر از آفیس میکروسافت است و هر نرم افزاری را نمیتوان در آن اجرا کرد
5- برای کاربران کار با آن مشکل است
مثلا مرورگر فایر فاکس در برخی از موارد با سایتهای فارسی مهربان برخورد نمیکند
6- نرم افزارهای زیادی را نمیتوان روی این سیستمهای اوپن سورس استفاده کرد
مثلا اگر شرکتی فلان نرم افزار حسابداری را دارد تنها روی ویندوز اجرا میشود
7- شما تا به حال چه مستندات تکنیکی ارائه کردید که انتظار دارید دیگران از آن استقبال کنند؟ اصلا معلوم هست این چی هست؟

آیا تصور کردید که چیزی را که از چند جا کپی کردید و بعد از لحاف تشک خانه خود عکس گرفتید و با چند تا فونت فارسی ترکیب کردید و اسمش را گذاشتید لینولکس فارسی برای شرکت و یا دومینهای سازمانی اصولا کاربردی دارد؟
اما یک نکته دیگر نیز وجود دارد و آن انحصار است که آمریکا برای خود ایجاد کرده است و باید بگویم که کاملا درست است ولی اینجا منحصر به نرم افزار نیست بلکه سحت افزار را هم در بر میگیرد.

من شخصا مخالف تحقیقات نیستم اما اگر قرار است با هیاهو و بی احترامی و دوغگویی و عدم نظارت انجام شود فکر میکنم که همان انجام نشود بهتر است (94440)
 
تشکری
۱۳۸۷-۰۹-۱۱ ۱۸:۵۲:۱۴
دوست عزیز آقای E
از نوشته های شما بر میاد که کاملا دارید احساسی و بدون در نظر گرفتن مسائل فنی و حتی بدون داشتن اطلاعات کافی از بازار به بحث می پردازید
بنابراین برای اینکه برخی عزیزان که این پی نوشت ها را میبینند، تصور اشتباهی نداشته باشند چند مورد را متذکر میشوم:

۱- درمورد امنیت فکر کنم همین بس باشد که وزارت دفاع آمریکا،سازمان فضائی ناسا، شهرداری مونیخ، پلیس فرانسه و بسیاری دیگر از سازمانهای جدی در دنیا از لینوکس و نرم افزارهای متن باز بهره میگیرند و اتفاقا بخطر متن باز بودنش هم استفاده میکنند
استناد صحبت من سایت سازمان ملل است iosn.net - که میتوانید برنامه کشورهای مختلف جهان برای مهاجرت به نرم افزارهای متن باز رو در اون بخونید
که متأسفانه ایران فقط دارای یک برنامه است
در ضمن حتما میدانید که مدل امنیت در سیستمهای بسته «امنیت در مقابل ناامنی است» یعنی تا ناامنی پیش نیاید هیچ وصله امنیتی منتشر نمیشود در صورتی که در نرم افزارهای آزاد/متن باز مدل امنیتی «امنیت قبل از فاجعه» است. و دلیل آن هم در دسترس بودن کد می باشد
۲- در مورد MySQL باید بگم این پایگاه داده دارای دو مجوز تجاری و متن باز هست که نسخه تجاریش رو شرکت Sun در سال گذشته خریده و نسخه متن بازش هنور متن باز و درحال گسترش هست
در ضمن تنها پایگاه داده روی لینوکس MySQL نیست. پایگاههای داده ای بسیار قویتری نیز وجود دارند که دو تا از آنها را نام می برم: PostgreSQL و FireBird
۳- درباره مستندات تکنیکی باید بگم اگر شما در اینترنت جستجو کنید مستندات تکنیکی بسیار زیادی در باره لینوکس و نرم افزارهای متن باز پیدا میکنید و همچنین طرح ملی نرم افزارهای متن باز نیز کتابهائی را تدوین و با کمک شورای عالی انفورماتیک منتشر کرده است
۴- درباره لینوکس فارسی نمیدانم از کدام لینوکس فارسی و به چه مدت استفاده کردید که این اظهار نظر رو میکنید اما همه لینوکسهای فارسی که در ایران وجود دارند (مانند لینوکس کارآمد، لینوکس شریف، لینوکس پارسیکس و ...) ازلینوکسهای بسیار خوب وپایدار میباشند. پیشنهاد میکنم به اندازه یک دهم از زمانی که با ویندوز کار کرده اید(بعنوان کاربر خانگی) با لینوکس کار کنید و بعد درمورد لینوکس اظهار نظر کنید
۵- جهت اطلاع شما و بقیه دوستان سایتهائی که با فایرفاکس دیده نمیشوند یا مشکل دارند، متأسفانه استاندارد نیستند و اگر ارزیاب W3C رو روی اونها اجرا کنید میبیندکه بسیاری از موارد استاندارد رو رعایت نکردن و سایتی سازگار با IE ساختند نه «تحت وب»
۶- درمورد OpenOffice هم نکات بسیاری وجود دارد که در صورت انجام پیشنهاد من که در مورد ۴ نوشتم حتما متوجه خواهید شدکه OpenOffice یک نرم افزار فانتزی نیست و برای کارهای جدی و بسیار مهم قابل استفاده است. این نکته رو میتونید از کسانی که با OpenOffice کتاب تایپ کرده و منتشر کرده اند بپرسید.
قالب مستنداتی که در OpenOffice پشتیبانی می شود بسیار زیاد است و بالعکس در MS-Office فقط اسناد مایکروسافت (آنهم به طرز فجیعی در تغییر نسخ) پشتیبانی می شود.

در پایان این پی نوشت متذکر می شم که اگر میخواهیم از صنعتی دفاع کنیم یا در مذمت صنعت دیگری حرف بزنیم بهتره با سند و مدرک باشه که خوانندگان به این متنها وقتشون رو ازدست رفته محسوب نکنند
به یاری خدا و به زودی درصورت موافقت سایت وزین الف، مستنداتی در خصوص امنیت در سیستمهای متن باز در همین سایت، ارائه خواهم کرد (94490)
 
تشکری
۱۳۸۷-۰۹-۱۱ ۱۸:۵۵:۱۶
مستند تأثیر اقتصادی متن باز بر اتحادیه اروپا را میتوانید از پیوند زیر دریافت و مطالعه نمائید:
http://ec.europa.eu/enterprise/ict/policy/doc/2006-11-20-flossimpact.pdf
این مستند نشان میدهد که استفاده و گرایش به نرم افزارهای متن باز چه تأثیری در صنعت ICT در اروپا داشته است (94491)
 
مددی
۱۳۸۷-۰۹-۱۲ ۱۰:۴۹:۴۲
امیدوارم نگارنده این مقاله اطلاعات کافی در مورد سیستم های متن باز داشته باشند که چنین مقاله ای را نوشته اند. (94551)
 
۱۳۸۷-۰۹-۱۲ ۱۲:۴۲:۴۸
كساني از نرم افزار باز متن استفاده مي كنند كه اقتصادي فكر مي كنند ! مثل سايت الف كه از جوملا استفاده نموده كه يك نرم افزار باز متن قويمي باشد كه در سال 2007 برترين نرم افزار مديريت وب شناخته شده است. (94508)
 
E
۱۳۸۷-۰۹-۱۲ ۱۵:۱۹:۳۰
جناب آقای تشکری شما دچار اشتباه شده اید

1-شما دو مسئله را با هم مخلوط کردید یکی مسئله متن باز است یکی لینوکس
چون لینولکس در مواردی متن باز است و در مواردی متن بسته مثلا ردهت و سوزی متن بسته هستند که در اروپا و آمریکا بسیار عمومی میباشند و باید با پول آنها را فعال کرد (لغت بخطر زیاد درست به نظر نمیرسد شاید منظور به خاطر بوده است)

2-این پایگاههای داده از نظر شما قوی هستند و بد نیست حالا که به آمار اشاره کردید نگاهی به استفاده شرکتها از پایگاه دادهای قوی بیندازید تا مطلب مشخص شود حدود 3000 نسخه مختلف از لینوکس وجود دارد اوراکل تنها رد هت و سوزی را پشتیبانی میکند
(PostgreSQL آیا منظور شما این بود؟)

3-بله از قدیم گفتند که لینوکس بچه اینترنت است اما شما باید به همه چیز مسلط باشید تا بتوانید با مطالب تکنیکی مشکل را حل کنید چقدر زمان لازم است که به همه چیز مسلط شوید البته کسی مخالف پژوهش نیست اتفاقا برعکس ولی مشکل اینجا نظارت و صداقت است استدلال شما اینجا بسیار جالب است چون یک شرکت با بیش از 100 برنامه نویس توان خود را بر روی حل مشکل گذاشته است و شما میخواهید تنهایی به جنگ مشکل خود بروید خوب از نظر پژوهش خوب است ولی نه در نگاه سازمانی

بگذارید جور دیگری بپرسم چطور است ما هم پژوهشکده ای بسازیم و برنامه نویسهایی را در آن به خدمت بگماریم و نسخه هایی را ارائه کنیم ولی آیا این باید با بودجه عمومی اجرا شود ؟ اگر جواب شما مثبت است لطف بفرمایید برادر من هم که کمی برنامه نویسی بلد است و الان دانشجو میباشد را مشغول بفرمایید

اگر خیر آیا شما و دوستانتان حاظرید در مقابل پولی که میخواهید بگیرید تضمین بگذارید و درجا بودجه را دریافت کنید و در مدت 5 تا 10 سال پس بدهید و شرکت بیش از بیست تا صد برنامه نویس را اداره کنید و اگر نتوانستید عواقب آنرا قبول کنید؟
بله سابقه خوبی در مدیریت پروژه های آی تی وجود ندارد و هیچ کسی حاظر نیست چنین ریسکی بکند
اگر چنین بود پروژه هایی با ریسک پایین تر هم وجود داشت مثلا او سی آر فارسی یا مترجم ولی انجام نشده است یا شکست خورده است

4-دوست عزیز من شاید با خط فرمان لینوکس و داس هم بتوانم کمی کار کنم ولی هر کاربری نمیتواند و این هزینه پشتیبانی را افزایش میدهد آیا شما فقط یک کاربر خانگی را در نظر میگیرید یا یک دومین و سازمان صد و هزاران کاربری را
در مورد لینوکس فارسی شما مستندات تکنیکال و فنی را ارائه کنید بعد اگر ما کار نکردیم هر چه خواستید بگویید آیا واقعا بعد از صرف 500 میلون تومان بودجه جایی پیدا میشود که بشود مستندات تکنیکال را در آن دید یا خیر؟

5-کاملا درست است ولی دیده شدن سایتها به خاطر برنامه نویسی و تکنولوژی پشت آن هم هست به عنوان مثال یک برنامه کامپایل شده مزایای زیادی نسبت به اسکرپتها فراهم مینماید و از جمله امنیت و مدیریت منابع سیستم متاسفانه کمی دست برنامه نویس اینجا بسته است به دلیل انحصار مایکروسافت
(فایر فاکس توسط بنیاد موزیلا منتشر میشود)
6-نرم افزار اوپن آفیس هنوز به گرد آفیس مایکروسافت هم نمیرسد ولی موافقم که فرمتهای زیادی را پشتیبانی میکند ولی کاربرد آنرا نمیدانم به هر حال به روز رسان آفیس مشکل تمام نسخه های آفیس را حل میکند که 28 مگ میباشد چند کاربر حاظر هستند با اوپن آفیس کارکنند و چند مدیر حاظر هستند چقدر به شما اعتراض میکنند اضافه میکنم که مایکروسافت آفیس تنها کاربرد واژه پردازی ندارد

به هر حال شما اگر کمی دید خود را وسیع تر نماید بد نیست
و نگاهی به مشکلات مدیران شبکه و تکنولوژی اطلاعات و برنامه نویسها و جدال هر روز آنها بیندازید و یک طرفه به قاضی نروید چون طبعا راضی برمیگردید

براستی سیستم عامل ملی چگونه بود؟ یک نسخه از کنوپیکس یا دبیان همراه با KDE فارسی و مثلا یک تقویم جلالی؟ (94577)
 
مهدی
۱۳۸۷-۰۹-۱۳ ۰۰:۲۹:۱۸
انحصار در سیاست موجب انصار در اقتصاد فرهنگ و غیره میگردد متخصصان خود فریبی ممنوع (94605)
 
مرتضي
۱۳۸۷-۰۹-۱۳ ۲۳:۳۳:۴۰
با سلام. من دو ماه قبل بسه هاي اوبونتو كوبونتو و پارسيكس را از منابع درست از اينترنت دانلود كردم و فايل هاي ايميج را روي سي دي رايت كردم اما نصب نكردم چون اين برام مسلم شده كه اگر اين كارو انجام بدم برنامه مديريت فعلي كامپيوترم كه بهش تسلط دارم از بين ميره و دستم تو حنا ميمونه و دوباره بايد كلي وقت نصب تنظيم اين مسائل رو بايد بكشم و از اين مهمتر پارتيشن بندي لينوكس تمام هارد سيستمم رو از بين ميبره.خوب اين اطلاعات مفتي دستم نيومده نتيجه ذخيره 10 سال هستش. توي وبلاگ ها و سايت ها آموزش هايي درباره اين كه چطور ميتونيم در كنار ويندوز كه معمولش اكس پس هست از بسته هاي لينوكس استفاده كنيم و در آخر به چند تا عكس بسنده كردن و در وبلاگ هاشون نوشتن كه آقا ويندوزو بزاريد كنار ازرائيله زمونه فلال بهمان بياد لينوكس نصب كنيد هالشو ببريد نفس بكشيد! بله من سايت كم نخوندم چه فارسي چه انگليسي و چه سايت هايي كه از موتور ترجمه گوگل استفاده كردم براي ترجمه به انگليسي كه بفهمم چي نوشته شده اما اكثر آموزش هاي سايت هاي فارسي آموزش نصب لينوكس. خندم ميگيره مثل اينه كه بگن فلاني تو كه ايكس پي رو مثل كف دستت ميشناسي به تمام ابزارهاش تسلط داري ميدوني مشكلت با چي حل ميشه بيا تازه بشين كلاس اول ابتدائي لينوكس ياد بگير. و چرا نبايد آموزش درستي درباره خود لينوكس شروع به يادگيريش و تداوم آموزش به صورت آفلاين باشه؟ چرا نبايد فايل هاي استاندارد پي دي اف در اين زمينه به فارسي در اختيار ايراني ها باشه؟ حتما بايد صفحات وب رو دونه دونه سيو كردو نشت خوند يا اين كه طرف يه سي دي مولتيمديا به زبان مادريشو بشينه قشنك نگاه كنه يا بره تو يه فولدري كه بتونه فايل هاي پي دي اف مرتب شده و دسته بندي مو ضوعي شدرو بخونه يا فايل هاي محيطهاي شبيهه سازي شدرو ببينه. قبول دارم كه سختي داره و براش بايد وقت گذاشت اما قبول كنيد بايد يه تشويقي باشه كه من به محاجرت به لينوكس ترقيب بشم و اونو به دوستام و دو نفر ديگه هم معرفي كنم تا تشويق به يادگيري بشن. نه اين كه بگيم آقا لينوكس بدو بگير نصب كن آموزش با خودت! به جهنم ياد نگرفتي!لابد بي ارزه اي ! ماكروسافت پرستي!

اينم سايت واسه دانلودwww.a.com
اينم سايت آموزش نصب! www.a.com
اينم فروش سيديشwww.a.com

خوب خدائي خودتون قاضي اين كسي رو تشويق ميكنه؟

من نميدونم بحث امنيت و فايروال تو لينوكس چجوريه. درايورها به چه صورت نصب شن كه هماهنگي كامل رو داشته باشن واسه فلان چيز از كجا دانلود كنم چيكار كنم. ميبينيد هيچ آموزش منظم و يكپارچه اي نيست يعني در كل شفافسازي نشده و چون شفاف سازي نشده مشهور نشده و نميشه چون حق انتخابو از مصرف كننده گرفتين به اين علت كه ميگين خوبه اما چرا خوبه از ويندوز رو نميگيد فوقشم ميگشد ويروس روش غير فعال يا درايورها و قطعات حد اكثر كارائي رو دارند يا مفته بگيريد دو سال ديگه كم نياريم تحريم شديم فلان شديم اما رقيب ويندوز

چقدر سي دي مالتي مديا تو بازار هست.روزنامه ها مجلات معمولا و اكثرا ميگن ويندوز نميگن اقا دو تا مثالم از لينوكس بزنيم اين حس فوزولي جماعت البته ميبخشيدا به قول معروف تحريك بشه برن دنبالش ببينن لينوكس خوردنيه چيه!. ماشالا تو اينترنت لينك دانلود همه چي واسه ويندوز و تعداد كمي سايت هستن كه براي لينوكس منابع هم گذاشتن. خوب انتظار داريد كه من با وقت كمي كه دارم بيام همه بارو رو دوش بكشم؟ تا ويندوزمو بكنم لينوكس؟ ويندوزي كه 2 هزار تومن همه نرفافزارام كه خودتون ميدونيد. چقدر سايت سريال تو نت هست. اما با اين حال علتي كه من نميآم لينوكس مجاني و كد باز كه به همه چي دسترسي ميتونم داشته باشم تغير بدم مجاني دانلود كنيم و به اشتراك بزارمو به ويندوز ترجيح بدم در اصل اينه كه آموزش درستي از لينوكس دريافت نكردم كه ببينم چه مزايايي نسبت به رقيبش داره تا در صدد تعويض سيستم مديريت كامپيوترم بپردازم. بنابر اين من حقير فكر ميكنم كه با آموزش هاي ساده از سيستم عامل لينوكس ميشه جماعتو به اين سيستم عامل علاقه مند كرد پول و سرمايه گذاري هم نميخواد . همون چيزي كه در بالا گفتم فايل هاي پي دي اف يا به عنوان مثال يكي پيدا شه كسي كه لينوكسو خيلي خوب بلده بياد از صفحه لينوكس فيلم بگيره و در عين حرف زدن و توضيح دادن به صورت مولتي مديا لينوكسو آموزش بده. اتفاقا براش منبع درآمد هم ميشه چون تب لينوكس زياد شده اخيرا! البته رو زبونا! در كل آقا آموزش آموزش آموزش براي كساني كه هيچي از اين برنامه بلد نيستن.من واقعن متاسفم چون خيلي خيلي به يادگيري لينوكس علاقه داشتم اما به خاطر ضعف آموزش دربارش دنبالش نرفتم شايد خيلي ها اينطوري باشن اما مايكروسافت حتي نزاشت يك نفر به خاطر كمبود آموزش از سيستم عاملهاش فرار كنه و به همين دليل اين همه كاربر داره. چيزي كه ميتونست لينوكس باشه و حتي بشه. منو به خاطر پر حرفي . بي ادبي و اشتباهات املائي ببخشيد. (94729)
 
تشکری
۱۳۸۷-۰۹-۱۴ ۱۰:۲۵:۱۴
دوست عزیزم آقا مرتضی
این لینک آموزش آنلاین قدم به قدم: edu.dpilinux.com که رایگان هستش
اینم لینک دانلود همون آموزشها بصورت PDF که شامل دو دوره مقدماتی و مدیریتی(رایگان) هستش:
http://portal.dpilinux.com/modules/wfdownloads/viewcat.php?cid=8
سی دی های کامل آموزش لینوکس بصورت مولتی مدیا هم موجود هست چون در این سایت، تبلیغات محسوب میشه متأسفانه نمیتونم تلفن یا نشانی براتون بگذارم اما از طریق همون سایتی که دانلود آموزشها رو انجام دادید میتونید پیگیر بشید

در ضمن یاد آوری میکنم که شما اگر ویندوز رو هم بدون آگاهی بخواهید نصب کنید ممکنه هاردتون رو بپرونید!
پس فرقی نمیکنه
در هر صورت آموزش لازمه
اما اینو میدونستید که اگر لینوکس یاد بگیرید با همه سیستم عاملهای دیگه (مثل Mac OS و Solaris و Unixو...) میتونید کار کنید ولی اگر ویندوز یاد بگیرید فقط و فقط بلدید با ویندوز کار کنید؟
همینجا متوجه میشید که ویندوز چقدر انحصار ایجاد کرده. حتی تو استانداردهای سیستم عامل
به همین دلیل هم هست که هر نسخه ویندوز کاملا نرم افزارهای تحت خودش رو داره - درایورهای تحت خودش رو داره و باید برای ارتقا کلی هزینه کنید
اما عزیزم میدونی که در لینوکس اینطوری نیست! یعنی شما از هر لینوکسی به لینوکس دیگه مهاجرت کنی مشکلی نخواهی داشت
این که ازدوستان خواهش کردم که حداقل به مدت 6 ماه با لینوکس بعنوان سیستم عامل اصلیشون کار کنند و بعد نظر بدهند همین بود
حق بدهید که از شنیده ها و اینکه «یک بار لینوکس نصب کردم هاردم پرید» ، نمیشه در مورد یک سیستم عامل نظر داد.

به زودی در معرفی لینوکس و مقایسه بین لینوکس و ویندوز مقالاتی در هیمن سایت گذاشته خواهد شد که دوستان با استدلال علمی بتوانند انتخاب صحیح داشته باشند.

موفق باشید (94752)
 
آرش رجایی
۱۳۸۷-۰۹-۱۴ ۰۱:۰۵:۵۵
با سلام و احترام.

اظهار نظر دوستان را مطالعه نمودم و مصمم شدم که چند سطری بجهت یادآوری و جلب دقت عزیزان خدمتتان اعلام نمایم .
شاید بتوان گفت که در برخورد با هر پدیده باید به 2 نکته اساسی دقت نمود :
1- هدف از پیدایش آن
2- دلیل بسط و توسعه آن
این 2 نکته در برخورد با هر پدیده بسیار مهم است زیرا چه بسیار پدیده هایی که با یک هدف خاص بوجود آمده ولی به دلیل دیگری شاید حتی در تضاد با هدف اولیه بسط و توسعه یافته و بالعکس .
بهر حال در برخورد با بحث سیستم های Open Source هم باید از منظر این دو دیدگاه بدان نگریست منتهی بدلیل تلاش در خلاصه نویسی و عدم ورود به حوزههای تکراری تمایل دارم توجه کلیه دوستان را به یک نکته مهم در دلایل بسط و توسعه این قبیل سیستمها جلب نمایم و آن اهداف Marketing در این نوع سیستمها می باشد که شاید برای بسیاری از دوستان پوشیده است .
امروزه در دنیا یکی از شیوههای موثر در حوزه Marketing این است که شما محصول مورد نیاز بازار و مصرف کننده را خصوصا با کمک و مشارکت عوامل موثر در فروش- توزیع و حتی با استفاده از مشارکت مصرف کنندهها تولید نموده منتهی با پایین تریین هزینه که برای خیلی از رقبای مطرح و بنام غیر قابل تصور باشد و حتی در بسیاری موارد رایگان در اختیار بازار قرار دهی . در این شیوه بازاریابی دو نکته مهم مستتر می باشد :
1- استفاده از خود بازار برای توزیع و بسط محصول
2- انجام توسعه محصول با کمترین هزینه با مشارکت خود بازار
شاید در اینجا این سئوال مطرح شود که در اینصورت سود در کجا می باشد ؟
در این شیوه بازاریابی سود در 2 بخش پنهان است :
1- شکستن انحصار رقیب(آنهم رقیبی که عملا درصد بسیار قابل توجهی از بازار را گرفته و همچنان در پیش است) زیرا در این میدان Benefit شما در نخستین مرحله در شکستن انحصار رقیب نهفته است .
2- کسب درآمد البته پس از شکستن انحصار رقیب و مبتلا نمودن بخش قابل توجه بازار به محصول. در این هنگام نوبت و زمان کسب درآمد از ارائه برخی سرویسهای بسیار خاص و حتی جانبی برای آن محصول است (بطور مثال سیستم عامل Open Source یی را همه گیر کنی و انحصار رقیب را بشکنی و بعد از آن پول را از ارائه سرویس های Security و ... بدست آوری و ...)

در این شیوه یادآور می شوم اصلا مهم نیست که این محصول با این شیوه Marketing دیگر متعلق بشما نمی باشد (البته بظاهر) بلکه هدف و سود در جای دیگر نهفته است.

لذا تمایل دارم که دوستان این دفعه از این منظر دوباره قصه جذاب سیستمهای Open Source را مورد بازبینی قرار داده که در اینصورت شاید برخی اختلاف نظر ها در این خصوص به پایان برسد .
برای ما نکته مهم باید این باشد که در این شیوه و موج جدید در بازار IT و نرم افزار چگونه موج سواری نموده و علاوه بر بهره گیری از این روش در Benefit مستتر و پنهان در آن نیز بهره جسته و در عین حال که به رسیدن به هدف نهایی کمک می نماییم و شرایط بهرمندی آغازگران آنرا تامین می نماییم بابت اینکار سود و بهره منطقی بابت این خدمت را کسب نماییم. (94731)
 
تشکری
۱۳۸۷-۰۹-۱۴ ۱۲:۳۱:۲۳
برای عزیزانی که به دنبال آموزشهای مقدماتی و تخصصی رایگان بصورت برون خط(Offline) می گردند پیوند زیر که شامل اسلایدهای بسیاری(حدود 220 اسلاید) در زمینه آموزش کاربری و راهبری لینوکس می باشد معرفی می گردد.
شایان ذکر است که این اسلایدها از خروجیهای طرح ملی نرم افزارهای آزاد/متن باز(لینوکس فارسی) می باشد:

http://www.foss.ir/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=12 (94770)
 
شادی
۱۳۸۷-۰۹-۱۴ ۱۳:۳۲:۳۸
آقا یا خانوم E
لطفا اگر چیزی نمیدونید قبلش مطالعه کنید و بعد اظهارنظر کارشناسی...

شما گفتید:
1-شما دو مسئله را با هم مخلوط کردید یکی مسئله متن باز است یکی لینوکس
چون لینولکس در مواردی متن باز است و در مواردی متن بسته مثلا ردهت و سوزی متن بسته هستند که در اروپا و آمریکا بسیار عمومی میباشند و باید با پول آنها را فعال کرد (لغت بخطر زیاد درست به نظر نمیرسد شاید منظور به خاطر بوده است)
لینوکس موفق‌ترین نمونه یک پروژه متن‌باز است! کی گفته که ردهت و سوسه متن بسته هستن؟ اصلا مگه اینها میتونن متن بسته باشند؟
متن‌باز بودن به معنی رایگان بودن نیست! نرم‌افزار میتونه متن‌باز باشه و تجاری و پولی...
اگر ردهت متن‌بسته است پس توزیعهایی مثل CentOS یا Oracle Enterprise Linux از کجا اومدن؟ خوبه بدونید که این توزیعها از روی سورس کدهای ردهت ساخته میشن...
اگر نیاز هست بفرمایید تا لینک دریافت سورسهای ردهت رو هم بگذارم...

بابا یه کم مطالعه کنید بعد بگید یه چیزی بده یا خوبه (94778)
 
آرش معبودی
۱۳۸۷-۰۹-۱۴ ۲۲:۵۸:۱۴
با سلام
ضمن تشکر از آقای تشکری به خاطر مقاله خوب من متن توضیحات و کامندهای زیر را که می خونم میبینم که تمامی مخالفین متن باز چند ویژگی دارند
1- اطلاعات کافی از متن باز و مزایای آن ندارند
2- درک درستی از امنیت نداشته و مخاطرات نرم افزارهای انحصاری را نمی دانند
3- اطلاعات کاملی از اقدامات انجام شده و در حال انجام در کشور ندارند. البته بعضیها که ادعا میکنند که اطلاعات کافی از طرح ملی لینوکس فارسی دارند مثل یکی از افرادی که نظر داده بود فرق \"مرکز رشد فن آوری شریف\" و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته شریف\" را نمی داند چطور اطلاعات کامل از نتاایج متولی متن باز در کشور دارد
4- اکثر افرادی که به مخالفت از متن باز پرداخته اند مثل خود نرم افزارهای مورد استفاده شان ناشناس نظر داده اند و حتی جرات اعلام اسم خود را ندارند ولی حامیان متن باز در این بخش به ادله کافی و با معرفی خود به ارائه نظرات پرداخته اند.
5- با نظر جناب آقای مهندس سلجوقی کاملا موافقم که وقتی که کشور متولی فناوری اطلاعات ندارد استفاده از متن باز یا تبلیغ ماکروسافت به چه دردی می خورد
6- کسی که دلسوز کشور و نظام باشد هیچ گاه از ماکروسافت طرفداری نمی کند و استقلال نرم افزاری کشور و میهن خود را بدست یک شرکت آمریکایی نمی دهد. مگر می شود کسی به فکر کشور باشد و اجازه بدهند زیرساختهای فنی کشور به راحتی به مخاطره بیفتد! (94825)
 
E
۱۳۸۷-۰۹-۱۶ ۰۹:۰۳:۲۸
بله نیاز هست سورس نسخه زیر لونیکس را بگذارید (البته دقیقا همین نسخه نه اینکه چیز دیگری را)

SUSE Linux Enterprise Server 10 SP2
for x86, AMD64, Intel64, Itanium & IBM POWER eMedia Kit (94947)
 
E
۱۳۸۷-۰۹-۱۷ ۰۹:۰۷:۱۶
با وجود اینکه زمان زیادی از بحث میگذره و تقریبا داره از سایت خارج میشه جسارتا اجازه بدید من چند قسمت رو کامل کنم و بعد دوستان خودشون نتیجه گیری کنند

سورس رو میتونید از اینجا بگیرید
http://download.novell.com/Download?buildid=ABUnQ9759c0~
بدون پول هم نمیتوانید نسخه به روز شده داشته باشید و طبعا امنیت ندارید
This Evaluation version requires an Activation Code for access to product updates.
The Activation Code is valid for 60 days, and does not include access to Novell Support services.
Click the following button to receive your activation code. Make note of the code,
then click the link under Download Media to return to the download site.

متن بسته به این خاطر که نقطه مقابل متن بازی که شما از آن استفاده میکنید و ضد انحصار مینامید میباشد پیشنهاد میکنم الباقی متن را مطالعه بفرمایید تا بیشتر روشن شوید نه به یک لغت گیر کنید متن زیر رو هم بخونید

No title to or ownership of the Software is transferred to You. Novell
and/or its licensors owns and retains all title and ownership of all
intellectual property rights in the Software, including any adaptations
or copies. You acquire only a license to use the Software.

The Software is a collective work of Novell.
You must acquire a license for each
installation of the Software and for each
additional copy (or partial copy) of the
Software stored or loaded in memory or virtual
memory beyond the initial copy necessary for
execution of the Software installed on the
hardware.


Your license
rights with respect to individual components accompanied by separate
license terms are defined by those terms;


You may not:
(1) reverse engineer, decompile, or disassemble the Software except and
only to the extent it is expressly permitted by applicable law or the
license terms accompanying a component of the Software; or (2) transfer
the Software or Your license rights under this Agreement, in whole or
in part.

http://www.novell.com/licensing/eula/sled_10/sled_10_english.pdf (95076)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.