نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 212326
شرايط تنبیه انضباطی دانش‌آموزان
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۵
مدیرکل ارزیابی و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: تنبیه بدنی دانش‌آموزان باید به صفر برسد. این امر برخلاف اصول تعلیم و تربیت و قوانین آموزش و پرورش است.

سید رحیم میرشاه‌ولد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مساله تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس، گفت: با توجه به گسترده بودن آموزش و پرورش و تعداد بالای معلمان، نمی‌توان به صورت مطلق گفت در هیچ مدرسه‌ای و در هیچ جای کشور، هیچ تنبیهی رخ نمی‌دهد. در بین جمعیت ۱۲، ۱۳ میلیونی دانش‌آموزان افرادی هستند که گاهی به اقتضای سن و سال، قانون و مقررات مدرسه را نادیده می‌گیرند و اندکی هم عامدانه این کار را می‌کنند.

وی با بیان اینکه تنبیه سابقه تاریخی دارد، افزود: تنبیه پدیده‌ای نیست که منحصر به مدارس ایران باشد و قوانین مربوط به تشویق و تنبیه در تمامی مدارس جهان وجود دارد. به گفته مدیر کل ارزیابی و پاسخگویی به شکایات آمورش و پرورش، تنبیه بدنی از سوی کارشناسان حوزه علوم تربیتی به عنوان یک روش تربیتی رد شده و از منظر افکار عمومی نیز مذموم تلقی می‌شود اما با این حال این اتفاقات هنور در برخی مدارس رخ می‌دهد.

وی گفت: بدون شک تلاش ما این است تا با نگاه واقع‌بینانه تنبیه انضباطی دانش‌آموزان را به حداقل برسانیم و در خصوص تنبیه بدنی هم اعتقاد راسخ داریم که این امر برخلاف اصول تعلیم و تربیت و قوانین موجود آموزش و پرورش است. میرشاه ولد ضمن بیان اینکه در آیین‌نامه اجرایی مدارس تاکید بر تنبیه انضباطی است و تنبیه بدنی در مقررات و آیین‌نامه‌ها هیچ جایی ندارد، ادامه داد: در متن آیین‌نامه اجرایی مدارس آمده است: «اعمال تنبیهات انضباطی باید با رعایت نکات زیر انجام پذیرد: روشنگرانه باشد، آگاه‌کننده باشد، به شرایط جسمی، روحی، سنی، خانوادگی و اجتماعی دانش‌آموزان توجه داشته باشد با تخلف متناسب باشد. خیرخواهانه بودنش برای دانش‌آموز یا ولی او روشن باشد. فاصله زمانی بین وقوع تخلف و تنبیه نزدیک باشد.»، همچنین در ماده ۷۷ این آیین نامه آمده است"« اعمال هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی، تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است و در اعمال تنبیهات نباید بین دانش‌آموزان تبعیض و استثنایی باشد».

آموزش حقوق دانش آموزان به معلمان

وی با اشاره به سخنان رییس جمهور در مراسم بازگشایی مدارس در اول مهر گفت: طبق گفته رییس‌جمهور آشنایی با قانون و قانون‌مداری باید از مدرسه آغاز شود، خاطرنشان کرد: این سخنان ریاست جمهور، حقوق و تکالیف دانش‌آموز است و باید همه ما آنها را رعایت کنیم. اما در خصوص اینکه به چه روشی و با چه راهکارهایی تنبیه بدنی کاهش می‌یابد، یکی از این روش‌ها بحث آموزش و اطلاع‌رسانی است.

وی از مدیران مناطق استان‌ها و مناطق و مدارس خواست که برنامه آموزشی داشته باشند و معلمان را در جریان آیین‌نامه‌های مربوطه قرار داده و اعلام کنند تنبیه بدنی ممنوع است. مدیرکل ارزیابی و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش همچنین پیشنهاد داد: در آموزش‌های ضمن خدمت، حقوق کودک به معلمان آموزش داده شود. همچنین حقوق شهروندی نیز باید به معلم‌ها آموزش داده شود تا آنها هم به شاگردانشان آموزش‌های لازم را بدهند.

مدیر کل ارزیابی و پاسخگویی به شکایات آمورش و پرورش درباره اینکه آیا برای حقوق معلمان منشوری تدوین خواهد شد، گفت: در بسیاری از قوانین و مقررات حقوق معلم قید شده است اما برنامه مدون به نام "منشور حقوق معلم" نداریم که امیدواریم در تدوین منشور حقوق شهروندی که اخیرا به دستور ریاست جمهوری به نظرسنجی عمومی گذاشته شد، در خصوص حقوق معلم و دانش‌آموز به آن دست پیدا کنیم.

میرشاه ولد ادامه داد: معلمان قشر زحمت‌کش جامعه هستند و زحمات زیادی تحمل می‌کنند با توجه به اینکه معلمی کاری پررنج و پرزحمتی است و آنها با همه وجودشان برای بچه‌ها کار می‌کنند. معلم از وضع تحصیلی و مشکلات خانوادگی دانش‌آموز درتنهایی خود رنج می‌برد، غصه می‌خورد، اما هیچ کس این بخش موضوع را نمی‌بیند و به آن نمی‌پردازد که پرداختن به این کارها که در هیچ دستورالعمل و آیین‌نامه‌ و بخشنامه‌ای بر معلم تکلیف نشده، شایسته تقدیر است اما در عین حال وعلیرغم ایثارگری این قشر، گاهی تنبیه بدنی هم در مدارس دیده می‌شود که قابل پذیرش نیست.
 
فرهنگ
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۳۱:۲۴
من یک معلم هستم با 23سال کار که 16سال آن فقط تدریس بوده است .این موضوع را بر اساس باور خود می گویم که معلم همه دانش آموزان خودرا به عنوان فرزند خود می بیند .از موفقیت های آنها شاد واز مشکلاتشان دل آزرده وغمگین می شود .وقتی یک معلم دانش آموز خودا می بیند که در زندگی به مدارج بالا رسیده از ته دل مسرور وخوشحال می شود.تنبیه بدنی هم مردود است .از مسئولین امر می خواهیم قدری هم به مشکلات ما توجه کنند.فقط وعده وعید نباشد .ما سالهاست مشکلات معیشتی داریم .اختلاف حقوق ما با مشاغل همطراز درادارات وسازمانهای دیگر بسیار چشمگیر وفاحش است .گاهی واقعا تحمل ما دربرابر مشکلات تمام می شود واین به عملکرد معلم تاثیر منفی می گذارد. (1915866) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۵۲:۰۳
يعني چي مگه زمان ما كه چوب و فلك در مدارس بود بچه ها بهتر از الان تربيت نمي شدن ؟ الانيها نه درس مي خونن و نه ادب دارن ! بايد دوباره سيستم قبل در مدارس اجرا بشه . (1915934) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۰۶:۴۲
من معلم هستم

تلاش میکنم به دانش اموزان بی تفاوت باشم تا دچار مشکل عصبی نشم

معلمی که تنبیه میکنه ساده هست ول کن دانش اموز به امان خدا (1915981) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۵۵:۱۸
حضرت آقا اینکه گفتی درست اما نگفتی اگر معلم کتک خورد چی به تازگی مواردی از این دست هم دیده شده است. ضمنا این افرادی که آیین نامه ای حرف می زنند اگر سرکلاسی بنشینند که دانش آموز صدای گاو در می آورد و با زبان خوش بیرون نمی رود مطمئنا با این صراحت این حرف ها را نمی زدند. (1916088) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۰۱:۳۹
نگفتید تکلیف حقوق معلمانی که توسط دانش آموزان ضایع می شود چیست . چگونه با دانش آموزانی که به معلم توهین می کنند و کلاس را به می ریزند و درس نمی خوانند و برای دیگران هم مزاحمت درست می کنند و معلم هم توسط خود یا خانواده هایشان تهدید می شود چیست (1916095) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۰۸:۳۲
معلم به تنهایی بار رشد دانش آموز و آمادگی او را برای آینده را بر دوش می کشد و بیش از خانواده ها نگران درس نخواندن و رشد مغزی آن هاست اما افسوس که با سیاست های غلط نزد جامعه بی حرمت شده و به له له ی دانش آموز تبدیل شده . در بیشتر کشور های غربی اولیای دانش آموزی که معلم از وی راضی نیست حالا به هر دلیل درسی یا انضباطی باید هزینه های گزاف روان شناس و کلاس های اضافه و ... را پر داخت کند و در غیر این صورت با آن ها بر خورد قانونی می شود . اما در کشور ما دانش آموز کلا بی خیال مقررات مدرسه است چرا که مدیر و معلم عملا در برابر این دانش آموزان خلع سلاحند و تنها باید رفتا ر های نادرست و بی توجهی های آن ها را تحمل کنند (1916118) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۴۳:۴۰
بعد وقتی دانش آموز هنرستانی بر روی معلم دست بلند میکند ان وقت باید چه کار کرد؟
این اتفاق برای خود من افتاده (1916206) (alef-10)
 
حسن جعفري
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۵۹:۳۹
با سلام
بنده هم از شماشما و ساير دوستان مسئول مي خواهم براي خودتان يك سري كلاس حقوق معلمي برگزار نمائيد .
عزيزان شما هنوز از بابت حقوق اضافه كار همكاران از سال قبل بدهكار هستيد .
اي كاش همه ي مسائل سرجاي خودش انجام مي شد . (1916237) (alef-10)
 
سردار بی ادعا
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۰۵:۲۸
سلام به عنوان یک دبیر مخالف تنبیه های سختی مانند فلک میباشم اما تنبیه های سبکی مانند زدن خطکش به کف دست رامانعی نمیبینم این رادر نظر داشته باشیم گاهی اوقات دانش آموز از خود حرکاتی نشان میدهد که درآن حد نیست که آن را از مدرسه اخراج کنند وبدانیم هیج یک از مسئولین مدرسه بیمار نیستند که از تنبیه لذت ببرند بلکه باتنبیه میخواهند کار زشت دانش آموز رابه آن دانش آموز ودیگر دانش آموزان بشناسانند متاسفانه مدارس ما دانش آموز محور شده اند واین رادانش آموزان میدانند وهر کاری که دلشان خواست در مدرسه میکنند ومی دانند که آموزش وپرورش قدرت لازم برای برخورد باآنهارا ندارد.چرا آموزش وپرورش سعی می کند هیچ کسی از مدرسه اخراج نشود این یعنی نگه داشتن یک سیب گندیده میان بقییه سیب های خوب ونتیجه مشخص است خراب شدن اکثر سیب ها .ما در جامعه زندان داریم یعنی کسی راکه خطای کرده به زندان میبریم تا اولا" ازکرده خود پشیمان شود و ثانیا" درس عبرتی باشد برای دیگران که این خطا راانجام ندهندو ثالثا"جامعه رااز خطر این فرد خطاکار حفظ کرده باشیم .ببخشید که عرایضم طولانی گشت ولی 90%کسانی که مخالف تنبیه در مدرسه می باشند حتی یک ساعت هم در سر کلاس تدریس نداشته اند (1916373) (alef-10)
 
سام
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۳۱:۴۸
این اقا راست میگه ولی خودش بایستی معلمی کنه (1916434) (alef-10)
 
A Teacehr 4 All Seasons
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۶:۱۶:۲۰
به نظرم تنبیه بدنی حتما باید در مدارس باشد. حذف تبیه بدنی از مدارس کاملا اشتباه بود مخصوصا در بافت و جامعه ایرانی حتما باید باشد. منظورم اینه که باید تنبیه بدنی به صورت سازمان یافته در مدارس استفاده شود. در نصف ایلات امریکا تنبیه بدنی مجاز است اما با روش و اصولش. اگر معلم ایرانی با لگد یا سیلی میخوابونه زیر گوشه دانش آموز ایرانی این نوع تنبیه بدنی بیشتر توهین است. اما در امریکا ممکنه با یک ترک روی گوشت ران مثلا مدیر بزنه. مخصوصا در شرایط فعلی در مدارس حتما باید تنبیه بدنی مورد استفاده قرار بگیرد ام اصولی و با روش درست. دلایل خودم راب برای تنبیه بدنی در زیر میارک امیدوارم قانع کننده باشد:
1- اصلا شرع مقدس اسلام زندان کاربردی در حد صفر یا کم دارد و بیستر مجازات ها و تنبیهات بدنی است: شری خمر، زدن زن (در قران هم آمده).
2- وضعیت مدارس ایجاب می کنه که مدارس باید انظباط به هر قیمتی باید داشته باشد. برای یک آموزش خوب اولین شرط انضباط و دیسیپلین است
3- در بعضی کشورها پیشرفته هم هنوز تنبیه بدنی به صورت قانوی رواج دارد (1916647) (alef-10)