توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346021
به بهانه برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر؛
سینمای ایران، کالای استراتژیک برای جهانیان
بخش فرهنگی الف، 29 فروردین 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۶
جشنواره جهانی فیلم فجر از اول تا ششم اردیبهشت ماه سال جاری در پردیس سینمایی چارسو برگزار می شود. این دوره سی و چهارمین بخش بین الملل فیلم فجر است که هر ساله در بهمن ماه به مناسبت دهه فجر برگزار می شد اما دو سال است که این بخش به طور مستقل در اردیبهشت ماه سال بعد برگزار می شود.

دبیری این جشنواره را رضا میرکریمی از فیلمسازان برجسته کشور به عهده دارد که در این میان افرادی همچون علیرضا شجاع نوری تهیه کننده بازیگر و مدیر اسبق بخش بین الملل بنیاد فارابی، مازیار میری از فیلمساز ایرانی ، روح ا... حسینی مدیر مدرسه ملی سینما ، رضا کیانیان بازیگر مشهور ایرانی، امیر اسفندیاری مسول بخش بین الملل بنیاد سینمایی فارابی و جمعی دیگر از اهالی سینما و رسانه او را همراهی می کنند.

رضا میر کریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را رسیدن به اهداف ملی ذکر کرد و گفت : دنبال این هستیم که سینمای ایران را به عنوان کالای استراتژیک معرفی کنیم.

به گفته مسولین جشنواره امسال در بخش بین الملل ۵ داور خارجی و ۲ داور ایرانی ، در بخش بهترین فیلم از کشورهای آسیایی ۵ داور شامل ۴ داور خارجی و یک داور ایرانی ، در بخش بین المذاهب ۲ داور خارجی و یک داور ایرانی حضور خواهند داشت.

یکی از برنامه های جنبی جشنواره برپایی بازار فیلم است که به گفته امیر اسفندیاری امسال ۱۹ همین دوره آن برگزار می شود.

اسفندیاری هدف از برپایی بازار فیلم را تبدیل کردن ایران به عنوان یک بازار محکم منطقه ای ذکر کرد.

از دیگر برنامه های جشنواره برگزاری نشت های تحلیل فیلم و برگزاری کارگاههای تخصصی است که مسولیت آن را علیرضا شجاع نوری به عهده دارد. به گفته روح الله حسینیان در مصاحبه با خبرگزاری مهر، مدرسه ملی سینما به عنوان بازوی اجرایی سازمان سینمایی در امور آموزشی و پژوهشی این دوره از جشنواره حضور خواهد داشت.

کارگاههای آموزشی نیز در کاخ جشنواره با نام ایرانی دارالفنون با هدف استعداد یابی دایر می باشد. مازیار میری مسول بخش استعدادیابی جشنواره در گفتگو با خبرگزاری مهر بیان می دارد که از طریق برقراری ارتباط با بخش های مختلف سینمایی و همراهی مسولین فرهنگی در کشور های خارجی تعداد ۱۰۰ دانشجو ایرانی و خارجی جهت شرکت در کارگاههای آموزشی انتخاب شدند. که در کنار ۳۵۰ مهمان خارجی و هزاران نفر از علاقه مندان سینما به دیدن فیلم های جشنواره می پردازند.

جشنواره جهانی فیلم فجر فقط یک بخش مسابقه به نام سینمای سعادت دارد که سه فیلم ایرانی و ۲ فیلم خارجی در آن به رقابت می پردازند. در کنار آن یک بخش آسیا و کشورهای اسلامی وجود دارد که رقابتی نیست و بخش دیگر آن هم به مروری بر آثار سینمای فرانسه خواهد پرداخت.

و در آخر همچنین رضا کیانیان مدیر کاخ جشنواره در گفتگو خبری اعلام کرده است شیوه اجرایی از جمله پذیرایی تشریفات و نحوه ورود و خروج علاقه مندان بسیار متفاوت تر از دوره های دیگر جشنواره فجر می باشد.
 
کلمات کلیدی : جشنواره جهانی فیلم فجر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
سینمای ایران، کالای استراتژیک برای جهانیان