نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 427229
خرید هواپیماهای جدید بر قیمت بلیت تاثیر دارد؟
تاریخ انتشار : جمعه ۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۵

ارتقای امنیت پروازهای هوایی، انتقال دانش و تکنولوژی جدید و کاهش هزینه های شرکت های هوایی از جمله دستاوردها و مزیت های خرید 100 فروند ایرباس و 80 فروند بوئینگ برای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است.


به گزارش ایرنا، ارتقای امنیت پروازهای هوایی، انتقال دانش و تکنولوژی جدید و کاهش هزینه های شرکت های هوایی از جمله دستاوردها و مزیت های خرید 100 فروند ایرباس و 80 فروند بوئینگ برای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است.

با توجه به تحریم های ظالمانه غربی های که از 38 سال پیش آغاز شد صنعت هوانوردی ایران در منطقه بسیار عقب ماند؛ به طوری که هم اکنون متوسط سن حدود 170 فروند هواپیماهای ایران در 14 شرکت هوایی به حدود 23 سال رسیده است.

در حالی متوسط عمر ناوگان فرسوده ایران به 23 سال رسیده، که میانگین عمر ناوگان هوایی بسیاری از کشورهای منطقه و همسایه بین 5 تا 6 سال است و این سبب شده بسیاری از هموطنان شرکت های هوایی خارجی را برای سفرهای خود انتخاب کنند.

با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم های ظالمانه، مذاکرات شرکت های ایرانی برای خرید هواپیماهای جدید با شرکت های سازنده آغاز شد و پس از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران در اواخر سال گذشته به فرانسه، پیش قرارداد خرید هواپیما توسط ایران ایر با شرکت ایرباس در پاریس به امضا رسید.

با صدور مجوز اداره خزانه داری امریکا به شرکت های بوئینگ و ایرباس برای فروش هواپیما به ایران، مذاکرات نهایی بین نمایندگان بوئینگ و ایرباس با مدیران هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد؛ به طوری با سفر معاون مدیرعامل بوئینگ به تهران روز 21 آذر ماه امسال قرارداد خرید 80 فروند به ارزش 16 میلیارد و 600 میلیون دلار به امضا رسید تا به تدریج این شرکت آمریکایی از سال 2018 تحویل هواپیماها را به ایران ایر آغاز کند.

پس از اینکه قرارداد خرید این هواپیماها در تهران به امضا رسید، وزیر راه و شهرسازی گفت: با ورود این هواپیماها به ناوگان هوایی ایران ایر، 50 هزار صندلی وارد ناوگان هوایی کشور می شود.

به گفته عباس آخوندی امضای این قرارداد، نخستین گام مهم برای نوسازی ناوگان هوایی کشور است و به زودی با نهایی شدن خرید 100 فروند ایرباس و 20 فروند هواپیمای ای.تی.آر (ATR) نوسازی ناوگان هوایی ایران ایر با سرعت بیشتری دنبال می شود.

وی تاکید کرد: مبنای کار ما در ارتباط با استفاده از ظرفیت های ایران، افزایش قدرت و رقابت پذیری در صنعت هوانوردی است تا بتوانیم سهم کشورمان را در صنعت حمل و نقل منطقه و جهان پس بگیریم و این امر نشان دهنده عزم جدی ما برای نوسازی ناوگان هوایی ایران است.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: قرارداد بوئینگ منجر به اشتغال زایی بیش از هشت هزار نفری در صنعت هوانوردی کشور از جمله در مشاغلی همچون فنی، خلبانی، مهمانداری، مهندسی و تعمیرات خواهد شد و افزون بر این دهها هزار شغل غیرمستقیم در مبدا و مقصد و در شهرهای دور دست ایران شکل خواهد گرفت.

جمهوری اسلامی ایران در شاهراه شرق - غرب و شمال - جنوب در کره زمین قرار دارد و باید از این مزیت نسبی جغرافیایی خود در جهان به نحوه احسن استفاده کند؛ لذا با ورود ناوگان هوایی جدید و افزایش قدرت رقابت پذیری، ایران به دنبال بازپس گیری جایگاه صنعت هوانوردی خود از رقبای منطقه ای است.

نوسازی ناوگان هوایی علاوه بر ایجاد آرامش بیشتر مسافران از ایجاد بازار سیاه بلیت که در نتیجه کمبود هواپیما و محدودیت های پروازی به خصوص در برخی از روزهای سال به وجود می آید، جلوگیری خواهد کرد.

از طرفی هزینه استفاده از حمل و نقل هوایی در ایران بالا است و وزارت راه و شهرسازی و دولت تدبیر و امید برای کاهش قیمت ها و همچنین بالا بردن کیفیت خدمات هوایی به مسافران به دنبال نوسازی ناوگان شرکت های هوایی داخلی است.

فرهاد پرورش مدیرعامل ایران ایر در حاشیه امضای قرارداد خرید 80 فروند هواپیما از شرکت بوئینگ گفت: 50 فروند هوپیمای مدل 737 و 30 فروند دیگر مدل 777 پهن پیکر هستند که در یک دوره 10 ساله به ایران ایر تحویل می شود.

معاون مدیرعامل شرکت هواپیماسازی بوئینگ نیز در حاشیه امضای قرارداد بین ایران ایر و بوئینگ، ارزش این قرارداد را 16 میلیارد و 600 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: بوئینگ قرارداد فروش 80 فروند هواپیما را با تایید دولت آمریکا، با ایران نهایی کرده است.
فلچر باراک دال با یادآوری اینکه بدنبال قرارداد خرداد ماه امسال، امروز این سند نهایی به امضا رسید، افزود: خوشحالیم که بوئینگ بار دیگر همکاری خود را با ایران آغاز کرده است.

معاون مدیرعامل شرکت هواپیماسازی بوئینگ با بیان اینکه امضای این قرارداد افتخار بزرگی برای این شرکت است، گفت: مذاکرات ما با ایران ایر در کمال شفافیت انجام شد و با احترام متقابل این قرارداد را نهایی کردیم.

پس از امضای قرارداد خرید 80 فروند هواپیما میان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و بوئینگ، روز گذشته قرارداد خرید 100 فروند هواپیما توسط این شرکت با ایرباس نیز در تهران به امضا رسید و شرکت هواپیمایی ایرباس امضای قرارداد فروش 100 فروند هواپیمای این شرکت با ایران ایر را تایید کرد.

شرکت ایرباس با تاریخی قلمداد کردن این قرارداد، اعلام کرد: ایران ایر و ایرباس قرارداد محکمی برای خرید 46 فروند A320 Family و 38 فروند A330 Family و 16 فروند A350 XWB aircraft امضا کردند.

ایرباس تاکید کرده است که قرارداد یاد شده در چارچوب عمل به تعهدات اولیه میان تهران و پاریس در ژانویه 2016 است و هواپیماها از ابتدای سال جدید میلادی (2017) تحویل ایران ایر می شود.

قرارداد خرید صد فروند هواپیمای ایرباس توسط «فرهاد پرورش» مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی و «فابریس بریژیه» (Fabrice Bregier) مدیرعامل و مدیر اجرایی ایرباس امضاء شده است.

«فابریس بریژیه» مدیرعامل و مدیر اجرایی ایرباس در آیین امضای قرارداد فروش صد هواپیمای این شرکت به ایران ایر، اظهارداشت: قرارداد کلی دو شرکت شامل بخش هایی همچون آموزش خلبانی و مدیریت ترافیک هوایی نیز می شود.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز قرارداد با ایرباس را گامی در جهت نوسازی ناوگان هواپیمایی ایران ایر ارزیابی کرد و گفت: با تحویل این هواپیماها دور جدیدی از همکاری های عملی بین ایران ایر و ایرباس آغاز می شود.

پرورش با بیان اینکه هواپیمای 321نخستین فروند از این قرارداد است که قبل از ایام نوروز 96 و اوایل سال میلادی 2017 تحویل ایران‌ایر می شود، گفت: در گام اول هواپیما قبل از نوروز 96 ( اوایل سال 2017 میلادی) تحویل هما می‌شود و در مجموع در سال 2017 میلادی حدود 7 تا 8 فروند هواپیما تحویل خواهد شد.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران یادآورشد: پس از تحویل هواپیماهای 321 به تدریج، ایرباس 330 تحویل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد و تامین مالی برای این چند فروند هواپیما با کمپانی ایرباس انجام شده و برای هواپیماهای بعدی نیز به مرور با این شرکت به تفاهم خواهیم رسید.

در این قرارداد، ایران‌ ایر 100 فروند هواپیمای ایر‌باس شامل 46 فروند ایرباس‌ 320، 38 فروند ایرباس 330 و 16 فروند ایرباس 350 از شرکت ایرباس خریداری کرده است و نخستین فروند آن نیز اوایل سال 2017 تحویل ایران ایر خواهد شد.

با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم ها، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران موفق شد با ایرباس و شرکت هواپیمایی بوئینگ برای خرید 180 فروند به ارزش بیش از 27 میلیارد دلار به توافق برسد که بیشتر منابع مورد نیاز این خرید بدون اتکا به منابع مالی دولت از طریق فاینانس خارجی و یا اجاره به شرط تملیک تامین خواهد شد.

همچنین طبق قراردادی که ایران ایر با شرکت هواپیمایی بوئینگ به امضا رساند، قرار است این شرکت 50 فروند هواپیمای 737 مکس(MAX) به ظرفیت 150 تا 160 نفر، 15 فروند هواپیمای 777 مدل ایی.آر300 (ER300) به ظرفیت 350 نفر و 15 فروند هواپیمای پهن پیکر دوربرد مدل 777 به ظرفیت390 نفر را در مدت 10 سال به ایران ایر تحویل دهد.

همچنین با امضای این قراردادها زمینه برای امضای قرارداد خرید 20 فروند هواپیمای 70 نفره کوتاه برد ATR بین ایران ایر و شرکت زیر مجموعه ایرباس در ایتالیا فراهم شد و به زودی شاهد امضای قرارداد خرید این هواپیماها بین دو شرکت یاد شده خواهیم بود.

بدون شک نوسازی ناوگان هوایی و افزایش پروازها به مقاصد بین المللی و داخلی، در مراودات تجاری و اشتغال زایی و رشد اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذارخواهد بود و دولت یازدهم در صدد است نوسازی ناوگان حمل و نقل هوایی ایران را با فوریت دنبال کند.

ایرانی ها برای انجام سفرهای خارجی خود سالیانه بین 4 تا 5 میلیارد دلار بلیت از شرکت های خارجی خریداری می کنند و نوسازی ناوگان هوایی سبب خواهد شد که سود این بلیت ها نصیب شرکت های ایرانی شود و هموطنان برای سفرهای خارجی خود شرکت های ایرانی را در اولویت قرار دهند.
 
 
کلمات کلیدی : پروازهای هوایی+نوسازی ناوگان هوایی +قیمت بلیط هواپیما
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۳ ۱۶:۲۶:۳۰
هنوز نه بداره ونه به باره شما اول نرخ بليط هواپيما را تعيين مي كنيد (4078964) (alef-11)
 
Australia
۱۳۹۵-۱۰-۰۳ ۱۷:۱۵:۲۳
جالبه اصلا پاسخ سوال تاثیر خرید هواپیمای نو بر قیمت بلیط رو نگفت. (4079012) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.