نظر منتشر شده
۷۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 56003
منتظر عواقب وخيم حذف يارانه‌ها باشيد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ آبان ۱۳۸۸ ساعت ۲۰:۲۹
دكتر حسن سبحاني، نماينده پيشين مردم در مجلس شوراي اسلامي با ارسال نامه‌اي به آيت‌الله لاريجاني، ضمن هشدار نسبت به تبعات اجتماعي اجراي لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها، از رئيس قوه قضائيه‏ برای پیشگیری متناسب دستگاه قضا در خصوص پیامدهای جرم‌خیز آن استمداد طلبید.



به گزارش الف، متن كامل اين نامه به اين شرح است:



حضرت آيت ا... آملي لاريجاني



رئيس محترم قوه قضاييه



با سلام و احترام، با يادآوري مفاد بند 5 اصل يكصد و پنجاه و ششم قانون اساسي جمهوري اسلامي مبني بر اقدام مناسب براي پيشگيري از وقوع جرم و اصلاح مجرمين، به‌عنوان يكي از پنج وظيفه عمده قوه مستقل قضاييه پشتيبان حقوق فردي و اجتماعي و مسئول تحقق بخشيدن به عدالت به استحضار مي‌رساند كه در طي سال‌هاي نسبتاً‌طولاني نمايندگي مجلس شوراي اسلامي، بارها و بارها با همه وجود ادراك مي‌كردم كه بعضاً از مجلس قوانيني مي‌گذرد كه بالقوه داراي آثار و پي‌آمدهاي معطوف به وقوع جرم و برخوردار از استعداد تجلي به‌صورت جرم بالفعل است و تلاش بسيار مي‌نمودم تا بين جرم خيزي ناشي از قانون‌گذاري و وظيفه پيشگيري از وقوع جرم در قوه قضاييه نسبت معناداري برقرار و تلاش آن قوه در اين خصوص را در مبادي تصميم‌گيري‌هاي منجر به وقوع جرم و نه در مواجهه با مجرمان بعضاً متأثر از شرايط اقتصادي، اجتماعي معطوف به قانون‌گذاري‌هاي مجرم پرور، از رونق بايسته‌اي برخوردار ببينم. ليكن بديهي است در غربت تفكر سيستمي و نظام‌مند،‌ قوه قضاييه را امكاني و يا اشتياقي به حضور بايسته در مراكز مهم تصميم‌گيري‌هاي اين‌چنيني و جلوگيري قانوني از تصميمات مولد جرم و مجرم نباشد و توفيق آن قوه صرفاً در افزايش نرخ رشد مختومه كردن پرونده‌هايي كه چه بسا با درايت و تدبير سيستماتيك مي‌توانند اصولاً‌ فرصت گشايش نيابند متجلي گردد.



اينك مطرح بودن بررسي لايحه "هدفمندكردن يارانه ها" در مجلس شوراي اسلامي را فرصت مغتنمي براي طرح مجدد اين مهم دانسته و از حضرتعالي براي پيشگيري از وقوع جرم‌هاي انفرادي و اجتماعي، در عرصه ذهن و حيات اجتماعي ملت مسلمان ايران كه به‌واسطه تصويب و اجرايي شدن اين لايحه در شرف ساماندهي است استمداد مي‌طلبم. چرا كه هوشمندي و آينده‌نگري در تدبير امور مملكتي ايجاب مي‌كند تا امواج خروشان مشكلات اقتصادي و به تبع آن سياسي و اجتماعي و فرهنگي ناشي از تصويب ايده‌اي كه حتي تقديم كنندگان و تصويب كنندگانش،‌امواج تورمي و توان بالاي تخريبي كاهش قدرت خريد عمومي آن و در نتيجه فقيرتر شدن طبقات مختلف مردم ايران را كتمان نمي‌كنند در زمان مناسب خود پيش‌بيني و تصميم مقتضي پيشگيرانه در قبال آن اتخاذ گردد.



حضرتعالي به خوبي واقف هستيد كه كاهش عمومي قدرت خريد مردم (كه حتي در صورت جبران نقدي قسمتي از آن هم، تحقيقاً به وقوع مي‌پيوندد) براي بخش‌هاي زيادي از مردم شكاف درآمدي و طبقاتي ايجاد و در مواردي براي بخش‌هاي ديگري احساس اين شكاف را در جامعه دامن مي‌زند و در زمان‌هاي حساسي كه به دلايل شناخته شده ديگري ، "سرمايه اجتماعي" هم از مختصات بايسته‌اي برخوردار نباشد،‌ به توليد و باز توليد مستمر انحرافات و مفاسد دامن مي‌زند و امواج سهمگين آن ، اركان مناسبات اجتماعي و اقتصادي مردم را به نابودي تهديد مي‌نمايد. اين بيان ، نه حاصل توهمات و يا نگراني‌هاي يك معلم اقتصاد،‌ كه معطوف به قوانين و سنن اجتماعي بعضاً بدون تغيير و تحويل است كه چنانچه علل تامه پديده‌اي را تدارك ببيند لحظه‌اي در تحميل خويش درنگ و معذوري ندارند.



آشكار است كه آن‌چه تحت عنوان هدفمند كردن يارانه‌ها در مجلس مطرح است عنوان نامتناسب با محتوايي است كه اراده اصلي آن افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي است و معلوم نيست جز آن، كدامين هدف يا اهدافي را تعقيب مي‌نمايد؟ اين‌جانب در جاي ديگري به لحاظ اقتصادي استدلال كرده ام كه نه هدف كسب درآمد براي دولت ، ‌نه هدف گرفتن حقوق ملت از كساني كه ادعا مي‌شود انرژي بيشتري از ديگران مصرف مي‌كنند (ادعايي كه هيچ زماني به اثبات نخواهد رسيد)، نه هدف حمايت از مستحقان كه به قضاوت موارد مندرج در گزارش مطروحه در مجلس حداقل نيمي از ملت ايران را تشكيل مي‌دهند و البته به زعم دولت تا هفت دهك جمعيت كشور را هم مي‌توان جامعه هدف دانست، نه هدف كاهش مصرف (به‌خاطر كشش ناپذيري تقاضا براي مصرف فرآورده‌ها) و نه هدف حمايت ازتوليد (به‌خاطر تلقي ارزان فروشي حامل‌هاي انرژي كه خود معلول است به‌جاي علت و پرداخت به آن) ظرفيت عملياتي ندارند و در اين مكتوب كه صرفاً عرضحالي حقوقي براي جلوگيري از لطمه به منافع ملي به محضر رئيس محترم قوه قضاييه است ضرورتي به طرح آن‌ها نيست ليكن با اذعان به قول مشترك همة مدافعان ايدة افزايش قيمت‌هاي انرژي و كالاهاي اساسي و آب و برق مي‌توان پيش‌بيني كرد كه نتايج حاصل از اجراي احتمالي اين قانون، اقتصاد ايران را به ركودي بسيار عميق‌تر از آن‌چه هست و ميل به سرمايه‌گذاري را به خاطر تورم ناشي از ، هم فشار هزينه و هم فشار تقاضا، به كاهشي اساسي تهديد مي‌نمايد و هزينه‌هاي دولت را به ضرورت جبران كاهش ارزش دريافتي‌هاي كاركنان و هم‌چنين هزينه‌هاي عمراني آن‌قدر افزايش مي‌دهد كه قطع وابستگي هزينه‌هاي جاري به درآمدهاي نفتي هم‌چنان جزء روياها و آرزوهاي ملت ايران باقي خواهد ماند و در عين حال به جهت حقوق‌بگير دولت شدن بيش از نيمي از مردم ايران، از طريق دريافت يارانه نقدي مستقيم، فقر و وابستگي به نظام بوروكراتيك كشور حتي به ايجاد طبقات نيازمند مطالبه كننده‌اي مي‌انجامد كه آثار زيان بار وجودي آن بر صاحبان تفكر و تأمل مستور نمي‌باشد.



مي‌توان مسرور بود كه مسئولين جمهوري اسلامي به چگونگي معيشت و زندگي اقشار مختلف مردم ذي علاقه هستند ليكن مساله اساسي اين است كه ، كساني در زمان‌ها و مكان‌هاي مختلف كره ارض بوده‌اند كه استمرار حاكميت خود را در فقير بودن هر چه بيشتر مردم و نيازمند نگهداشتن آنان به تحف و هدايا و پرداختي‌هاي دولتي جستجو كرده‌اند و پرسش اين است كه آيا آن‌ها اقداماتي جز اتخاذ سياست‌هايي مي‌كرده‌اند كه نتيجه آنها ، سلب هر نوع فرصت و امكان رشد و سرمايه‌گذاري و روي پاي خود ايستادن و مفتخر به سربلندي در قبال ديگران و اطاعت و بندگي در قبال خداوند باشد؟ و آيا آن‌چه در اين ايام به‌موجب لايحه دولت و مصوبات مجلس مي‌گذرد ولو توأم با نيّات خيرخواهانه، نتايجي متفاوت از آن‌چه ديگران با توجيهات ديگري انجام مي‌داده‌اند دارد؟ اقداماتي از اين قبيل ارزش دارايي‌هاي عمدتاً‌ منقول و نامنقول مردم را به‌گونه‌اي و بهاي اقلام مورد نياز عمومي را به‌گونه‌اي تغيير ارزش مي‌دهد كه آنان به ناگهان با تحديد در به‌كارگيري حقوق مالكيت خويش بر اموال و دارايي‌ها و دريافتي‌هاي خويش مواجه مي‌شوند و به‌راستي چه تضميني وجود دارد كه پي‌آمدهاي منفي محتمل (از نظر اينجانب قطعي) چنين تصميماتي را عاملان و حاميان آن برعهده بگيرند و يا لااقل در طليعه ظهور نابساماني‌هاي آن، در زمرة پيشقراولان انتقاد از شرايط حاصله قرار نگيرند. تجربه‌اي كه هر روز به نوعي در اين خاك اتفاق مي‌افتد و "دادستان‌"ي هم ، رسيدگي به آن را در زمرة تكاليف خويش نمي‌يابد.



رئيس محترم قوه قضاييه



اينجانب از هم اكنون صحنه‌هاي محاكمه انسان‌هاي شريف بسياري را مي‌بينم كه متأثر از اجراي اين قانون گرفتار پي‌آمدهاي ركود، تورم، بيكاري، از هم پاشيدگي خانواده‌ها، عدم امكان و فرصت رسيدگي به تربيت فرزندان، سوء رفتارهاي فردي و اجتماعي و... گرديده و بعضاً در هيأت "مجرمان" تن به قضاوت‌هايي داده‌اند كه بر آن است آنان را تأديب و از وقوع جرم‌هاي بعدي پيشگيري نمايد و قضات محترمي را مي‌بينيم كه هر چند در محضر داد‌گاه ، مجرمان متأثر از آثار منحوس تورم و بيكاري و فقر را محاكمه مي‌نمايند ليكن در باطن، قضاوت خويش را ناظر بر محاكمه تصميم‌گيرندگان اجرايي و تقنيني قانون "هدفمند كردن يارانه ها" مي‌يابند كه امروز در فضاي يك دست دولت و مجلس به پشتوانه سكوت بسيار معني‌دار رسانه ملي توام با خودسانسوري اقتصاددانان در بررسي و نقد آن، با تلقي "جراحي" بزرگ به پيش مي‌تازند. اما افسوس كه حكم دادگاه در تعيين مصاديق مقصر، انعطاف‌پذير نمي‌باشد و بر همين اساس از حضرتعالي براي جلوگيري از وقوع چنين خطري كه حتي احتمال كم تحقق آن هم مي‌تواند با عنايت به قلمرو نفوذ آن و به‌خصوص شرايط "سرمايه اجتماعي" كشور كه شرط لازم تحقق ظفرمند چنين اقداماتي است آسيب‌رسان و خطير باشد استمداد مي‌طلبم و اميدوارم با تحقق پيشگيري اينچنيني، دفاع نظام‌مند قوه قضاييه از حقوق فردي و اجتماعي، هر نوع تضعيف و رخوت در اركان نظام سياسي را از موضوعيت تهي نمايد .
حسن سبحاني




قسمت اول: ابعاد حقوقی لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها
قسمت دوم: ابعاد اقتصادی و فنی لایحه هدفمندکردن یارانه‏ها
قسمت سوم: پیامدهای اقتصادی لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها
قسمت چهارم: پیامد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هدفمند کردن یارانه‏ها

قسمت پنجم و آخر: چه بايد كرد



 

 
محمدصالح کریمی
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۱:۴۷:۰۴
ما آخرش نمی دونیم به کدوم ساز این سیستم تصمیم گیری کشور برقصیم ؛اگر شما این همه سابقه حضور در مجلس را دارید ومعلم اقتصاد هستید ودکتر توکلی هم همینطور پس چرا نمی توانید با استدلال های خویش این همه نخبگان ونمایندگان ملت را قانع کنید که اجرای این امر به ضرر کشور خواهد بود .در ثانی وقتی مجلس چیزی را تصویب می فرمایند این شورای نگهبان هستند که باید تایید کنند ونظر بدهند چرا متوسل به دامن قوه قضاییه شده اید؟مگر علم اقتصاد چند پهلوست که این همه برداشت های جور واجور را در خود جای داده است؟عده ای در حمایت از آن سر میشکنند وعده ای هم در مخالفت با آن این همه صریح هستند.امیدوارم هرچی با شه آخرش صلاح این نظام ومملت رو داشتهخ باتشه که واقعا جامعه دیگه کشش یک تنش دیگه ای رو نداره وهر کاری ممکنه بعد ازاین تنش بیفته وبه ضرر انقلاب ونظام منجر بشه. خدا عاقبت امور را ختم به خیر نماید.یا علی (244867)
 
بنده خدا
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۳۳:۳۹
دوست خوب من ! اقتصاد فك نكنم خيلي علم دو پهلويي باشه. البته نظريه پردازي هاي متعددي بايستي داشته باشه بر اساس مكاتب مختلف.ولي چيزي كه اينجا محل اختلاف هست به نظر من نظريات آقيان نيست. بلكه منافع افراد و گروه هاس متاسفانه.اينه كه به نتيجه منطقي منتهي نميشه! و ملت سردر گم... (245028)
 
abas
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۱:۴۷:۵۰
با سلام بسیار متین و شیوا گفتی امیدوارم که مسولان هم پیگیر ماجرا باشند (244868)
 
مشارکت در بحث
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۱:۵۹:۵۸
من متوجه نشدم برای چه این نامه را به ریاست محترم قوه قضاییه نوشتند. مگر ایشان میتواند بخاطر پیشگیری از وقوع جرم مصوبه مجلس و دولت را تغییر دهد؟ بهر حال با حذف کردن یارانه ها اکثریت مردم در دهک آخر قرار میگیرند و عدالت به معنای واقعی پیاده خواهد شد. (244869)
 
ماشاالله
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۵۲:۱۹
منظور اینکه این طرح که داره تصویب میشه شما مواظب عوارض باش قشنگ تر بخون مسلمان (244949)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۲۸:۰۷
بسیار عالی بود آقای دکتر.
این طرح به علت فراهم نبودن زیر ساخت های لازم، همچنین بار تورمی آن و از طرفی عدم افزایش دستمزد ها متناسب با آن، باعث فقیر تر شدن فقرا و پول دار تر شدن پول دار میشود. ثرتمندان برای حفظ دارایی خود شروع به سرمایگذار در زمینه هایی مثل مسکن میکنن و این باعث افزایش قیمت مسکن و اجاره بها خواهد شد. 115 هزرا تومان در ماه هم( با فرض شرایط ایده آل طبق گزارش الف) نمیتواند حتی افزایش اجاره بها را جبران کند.
پس مستاجرها سال دوم نرسیده، خیابان نشین میشوند.
جالب است که دکتر نادران در برنامه تهران 20 گفت که این طرح در دراز مدت باعث کاهش تورم و حل مشکلات میشود، اما سوال اینجا میشود که آیا تا آن روز جامعه هدفی هم باقی خواهد ماند؟
من آینده خطرناکی رو با انجام این طرح میبینم.
شاید دوستانی طبق نظر دولت بگن هر جراحی خون ریزی هم دارد، اما باید توجه کرد که این جراحی بدون داروی بیهوشی و استریل کردن محیط انجام میشود و احتمال مرگ بعلت عفونت و خونریزی بیش از حد و درد زیاد ، بسیار زیاد است. (244874)
 
آزادی
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۹:۴۸:۳۸
بسیار سخن به جایی فرمودید، \" جراحی بدون بیهوشی\" زمانی که بنزین جیره بندی شد دیدیم که چقدر سروصدا شد. تازه گران هم نشده بود. حالا ببینید این جامعه ای که بدون زیرساخت های لازم (که باید در این سی سال ایجاد می شدو نشد) چنین تورمی را می بیند، چه می کند. خدا به فریاد فقیر و ثروتمند جامعه برسد (245376)
 
محمدعلي
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۳۶:۵۹
دم آقاي سبحاني گرم.
همه‌ي چيزهايي رو كه ما مي‌خوايم بگيم و بلد نيستيم چه‌طور بيان كنيم گفت. (244875)
 
منصف
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۳۸:۰۳
یک مقاله مفید و گویا و دارای پیش بینی واقع گرا.

لایحه موسوم به \"هدفمندی یارانه ها\" که نام آن با محتوا مغایرت دارد در مخالفت صریح با فرامین بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی و آرمانهای ایشان است و مضافا\" مشکل جدی شرعی دارد (تبعیض و ایجاد فساد بین آحاد ملت). به نظرمن این برنامه یک تیر سهمگین، سمی و زهر آلود به پیکره کشور و نظام و ملت می باشد. همه به هوش باشند. (244876)
 
مرتضی
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۴۷:۰۸
اگر یارانه ها به همین منوال ادامه پیدا کند نه تنها جامعه ما در ركود، تورم، بيكاري، از هم پاشيدگي خانواده‌ها، عدم امكان و فرصت رسيدگي به تربيت فرزندان، سوء رفتارهاي فردي و اجتماعي و... باقی خواهد ماند بلکه روز به روز به آن افزروده و افزوده تر خواهد شد. با هدفمند کردند یارانه ها انشالله شاهد جهش اقتصادی در کشور و به تبعه آن رشد اقتصادی مردم خواهیم بود و انچه که در جامعه امروزی می بینیم روز به روز کم رنگ تر خواهد شد و انشالله شاهد آن خواهیم بود که محاکم قضایی که هم چون امروز با تراکم پروندهای قضایی روبروست فاصله گرفته و مردم در رفاه اجتماعی و اقتصادی زندگی خواهند نمود. انشالله (244878)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۰۸:۱۴
نگاه اميدوارانه شما دوست عزيز ستودني است، اما ترس ما اينست که اين اميدواري نيز به سرنوشت پرونده هسته اي منتهي شود؛ خاطرتان هست که رئيس جمهور محترم با چه اعتماد به نفسي سخنراني مي فرمودند و ديگران را به خيانت متهم مي کردند.
امروز بنده و امثال بنده يک چشممان مي گريد و چشم ديگرمان خندان است.
متأسف از اينکه همه آرزوهايمان در مورد استقلال هسته اي بر باد رفت و همچنان مي رود و خوشحال از اينکه اتهامات وارده به مسئولين قبلي کشور دال بر خيانت و عقب نشيني باطل شد و پوچي آن اتهامات بر همگان آشکار گرديد. (244980)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۹:۴۵:۲۰
برای شما که خارج از کشور هستید و از اوضاع داخلی خبر ندارید فرقی نمی کنه سر ما چی بیاد. باید هم این طوری اظهار نظر کنید. کاش ما هم می توانستیم هجرت کنیم (245375)
 
ali
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۵۰:۰۰

بسمه تعالی
مثلی است می گویند می خواست زیر ابرویش را بر دارد چشمش را کور کرد . خدایا این مسئولین خوب ما را درست راهنمایی کن تا ما را به چاله چوله نیندازد . (244879)
 
مرادی
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۵۱:۰۱
در کشور شورائی به نام شورای نگهبان قانون اساسی وجود دارد که متخصصین ان به مراتب از اعضای دولتهای دهم و نهم و همچنین از نمایندگان مجلس فعلی دارای رتبه تخصصی بسیار بالاتری میباشند که نیاز به کار کارشناسی هم ندارند و از تصویب این قانون جلوگیری خواهند کرد . شک نکنید! (244880)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۲:۵۸:۴۸
با سلام و درود ، حذف یارانه ها از سیستم اقتصادی کشور از بدیهیات است که می بایست هرچه زودتر صورت می پذیرفت . البته نکته قابل تامل آن است که متاسفانه تیمی که در حال حاضر موظف به انجام آن شده است ( دولت دهم) از جمله کم تجربه ترین گروه وزیران و مدیرانی است که کشور ما در 30 سال گذشته به خود دیده است. هنوز امضای طرح توسط مجلسیان خشک نشده که صورتحسابهای برق مصرفی در برخی مناطق بدون یارانه تحویل گردیده است . بله مسلما این ملت بیچاره، قوه قضاییه و نیروهای انتظامی باید خود را برای روزهای بسیار بسیار سخت آماده کنند. (244882)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۰۰:۱۹
ببخشيد اما همان مديران باسابقه 30 سال پيش هيچ كدام اقدامي در راستاي اين طرح كه خود ميفرماييد بايد انجام شودنكرده اند (244935)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۱:۱۵:۰۴
وقتی شکم گرسنه باشه نمی پرسه خاتمی هم حذف یارانه ها رو قبول داشت احمدی نژاد هم قبول کرده ظاهرا هردو جناح بر ضد مردم متحد شده اند اگر دولت چاره ای جزء اینکار ندارد بخشی از پول نفت را به تساوی بین همه مردم تقسیم کند تا مردم هم رضایت بدهندوگرنه یک دهک ناراضی یعنی 7 میلیون ناراضی می دونی 7 میلیون ناراضی یعنی چی ؟ (244960)
 
kian
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۳:۲۲:۰۳
احسنت جانا سخن از زبان ما میگویی ولی کو گوش شنوا .... (244884)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۵ ۲۳:۴۱:۰۲
با سلام امیدواریم اقای لاریجانی با دقت ومشورت با اقتصاددانهای مستقل از دلسوزی استاد باتجربه کمال بهره را برده و تا دیر نشده اقدامات اطمینان بخش را انجام دهند .والا بعدها عذری پذیرفته نخواهد بود (244886)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۰:۰۶:۰۹
با بخشی از حرفهای شما موافقم اما تقسیم بخشی از پول نفت به تساوی بین همه موجب ریشه کنی فقر مطلق می شود آنچنان که ما می دانیم امیرالمومنین ثروتهای عمومی یا بخشی از آنرا به تساوی تقسیم می کرد حضرت مهدی نیز اینگونه رفتار خواهدکرد اما شما گفته اید: در عين حال به جهت حقوق‌بگير دولت شدن بيش از نيمي از مردم ايران، از طريق دريافت يارانه نقدي مستقيم، فقر و وابستگي به نظام بوروكراتيك كشور حتي به ايجاد طبقات نيازمند مطالبه كننده‌اي مي‌انجامد كه آثار زيان بار وجودي آن بر صاحبان تفكر و تأمل مستور نمي‌باشد.یعنی شما می گوئید پول نفت نباید به مردم داده شود چون آنها را وابسته به دولت می کند در حالی که این پول حق مردم است راههای دیگر هم تا حالا جواب نداده اما با دهک بندی مخالفم این پول متعلق به همه است (244889)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۱۱:۵۱
شما دوست عزيز که صاحب نظر در اقتصاد هستيد و تمامي استدلال هاي آقاي سبحاني را با يک جمله به چالش کشيده ايد احتمالا از طريق کشف و شهود به اين سطح از تحليل اقتصادي رسيده ايد، پيشنهاد مي شود شما هم به تيم اقتصادي دولت بپيونديد. (244985)
 
مردغارنشين
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۷:۲۳:۴۵
حق مردم اين نيست كه پول رو مستقيم بگيرن حق مردم اين هست كه پول در راه درست سرمايه گذاري شود كه نيازي نباشه نفت صادر كنيم بنزين چند برابر بخريم ، اگر همين پولها رو صرف تامين اجتماعي براي مخارج درماني ، حقوق بيكاري مناسب و هزار تا چيز ديگر بكنن خيلي بهتر هستش تا ايتكه پول رو مستقيم بيارن بهمون تقديم كنن كه عمرا نمي كنن .
مگر كشورهاي ديگه چي كار ميكنن اگر هزارتا مشكل دارن حداقل شهروندان اونها ميدونن وقتي مريض شدن با كمترين و يا حتي بدون هزينه كاملا درمان ميشن و بعد ميزارن از بيمارستان خارج شن ، نه اينكه اينجا تا پول ندي نميزارن وارد شي، مگر كشورهاي ديگه چي كار ميكنن كه وقتي كسي بيكار يا از كار افتاده ميشه بهش رسيدگي مناسب ميكنن؟!
مساله اينكه دولت ميخواد يك عهده رو گدا پرورش بده و عده اي ديگر را گشنه به نون شب .
وقتي صنعت كشور درست شه ، وضع كار و درآمد چه براي كارفرما چه براي كارگر درست ميشه و وقتي اين دو درست بشه خيلي از مشكلات اجتماعي و رفتاري درست ميشن . (245090)
 
کریم.
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۰:۲۲:۲۲
باسمه تعالی
دولت می باید در امتحان سهام عدالت سربلند با نمره ی20 قبول شود بعداً بدنبال طرح هدفمند کردن یارانه ها باشد. (244892)
 
ذاکری
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۰:۲۶:۲۹
بنام خدا
کسانی که عنوان نمایندگی ملت دارند در برابرنتایج مصوبات خود باید پاسخگو باشند
هیج توجیه ودلیلی انان را از پاسخگویی معاف نمی کند نه در محض الهی ونه در برابر مردم .امید است نتیجه کار همان باشد که در بلند گوها ی رسانه ای تحت عنوان خدمت به مردم از ان یاد می شود.931 (244894)
 
reza
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۰:۵۴:۱۱
به نظر من طرح چنین نامه ای آن هم با رییس محترم قوه قضاییه کار عبثی است.
چون در مسئولیت ایشان نیست و کسی به حرف ایشان گوش نمی دهد. مگر اینکه ایشان از روابط خانوادگی استفاده کنند. (244898)
 
سینا صفوی
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۱:۳۳:۱۲
جناب دکتر سبحانی

باورش برایم سخت بود که مردی چنین صریح و بی پروا در زمانه ی سخت حق طلبی و در میانه ی غوغای سفسطه از حیثیت، جایگاه و منزلت، آسایش دنیوی بگذرد و در حالیکه می داند از این پس آماج حملات پردامنه طرفداران خودجوش! دولت قرار خواهد گرفت حرف حق زند.

درود بر شما
درود بر شما (244904)
 
حسن
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۲:۱۱:۰۵
کسانی که شما را میشناسندبه تبحردرتئوری اقتصادقبول دارندولی جناب دکترشماکه اینقدردلسوزیدوبهتربگم برای اقتصاداین مملکت لالایی بلدیدچراتاکنون به فکرخواب کردن مشکلات اقتصادی نبودید؟جناب سبحانی صرفاباتئوریهای اقتصادی نمیتوان اقتصادیک کشوررااراره کرد.جسارت نباشدشماحتی مشکلات حوزه نمایندگی خودتان رانتوانستیدحل کنیدونتیجه آن شدکه مردم ازشماروگردان شدندوحل مشکلات خودرابه یک روحانی دلسوزسپردندکه شایددرتئوریهای اقتصادی به گردشما هم نرسد .آقای دکتر!بادانستن جدیدترین تئوریهای اقتصادی شایدنتوان یک بقالی راهم اداره کرد.پس لطفابااین فرمایشات دل مردم راخالی نکنید-چون به عمل کاربرآیدبه تئوری پردازی نیست. (244906)
 
ماشاالله
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۵۵:۰۵
تنها کسانی که نظرشون در مورد اقتصاد کشور مهم نیست دکترین های این بخش مثل امثال دکتر رضایی دکتر سبحانی دکتر توکلی دکتر نادران خدا خودش رحم کنه (244951)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۰۳:۵۷
به ايشان رأي ندادند چون ملي فكر ميكردند نه منطقه اي ، آيا نبايد نمايندگان مجلس فقط ملي فكر كنند .بدانيد كه اگر همه نماينگان مجلس خود را نماينده همه ملت ايران بدانند مشكل حل ميشود . نماينده وظيفه اش قانون گذاري و نظارت بر حس اجراي قانون است نه سهميه گرفتن براي منطقه انتخابيه خودش . مشكل اين كشور از سهم خواهي ها براي ادامه نمايندگي در مجلس است كه متاسفانه امثال آقاي حسن لالايي به آن دامن هم ميزنند . (245010)
 
ابرار
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۴:۴۹:۱۸
در دهه 60 میلادی در زیر فشار افکار چپ و بعضا کمونیستی . تبلیغات چپی ها چنان همه چیز را واژگونه نشان میداد که جوان های آن دوره هم واقعا باورشان شده بود که یک ارتباط تنگاتنگ و مستقیم بین افزایش فقر و افزایش آمار جرایم وجود دارد .
این باور بسیار غلط که توسط چپی ها و عموما کمونیست ها در ایران عزیز نیز مثل همه کشور های دیگر با تبلیغات سنگین و نفس گیری بخوبی جا افتاده بود . متاسفانه هنوز هم چنان در حافظه سیاسی اقتصادی ایرانی ها بخوص متفکرین و معلمین اقتصاد و اساتید دانشگاه ها و تحصیل گردگان و روشنفکران ایرای نقش بسته است که حتی با گذشت سالها از فروپاشی کشور های کمونیستی و سوسیالیستی مانند چین و کشور های بلوک شرق و در راس آن شوروی سابق و اقرار شکست فرضیه های اقتصادی کمونیستی و سو سیالیستی آنان و روی آوردن این کشور ها به اقتصاد بازار آزاد . باز هم این متفکرین و معلمین و اساتید دانشگاهی و روشنفکران چپگرای ایرانی دست بر دار نیستند . گاهی اوقات هم انسان را به یاد همان حرف های تکراری و خنده آور احزاب کمونیستی و چپی ایرانی موجود میاندازند که جایی بجز چت روم های اینترنتی ندارند . هنوز هم تصور میکنند یک روز استالین و لنین های زمان رجعت خواهند نمود . مدام هم کاری ندارند مگر انتقاد های سیاسی اقتصادی بی پایه چپی . حتی از پرواز مگس.
امروز به وضوع میتوان غلط بودن فرضیه ارتباط فقر و جهش آمار جرایم را در کشور های غربی دید . چطور ؟ با یک سوال و جواب علمی ساده.
آیا در کشور های غربی که دارای اقتصاد آزاد هستند و عموما اکثریت جامعه بسیار هم ثروتمندند . اقشار فقیر و مستضعفین جامعه نیز بطور کامل از پوشش های مختلف یارانه های نقدی و حقوق اجتمایی و بازنشستگی و مسکن و حقوق اجتماعی و خدمات درمانی درجه یک دولتی خدمات مجانی پزشکی بیمارستانی و درمانی و دندانپزشکی و وکلای مجانی و چه و چه برخوردارند . فقرا و مستضعفین نیز درد و غم و دغدغه مالی ندارند . خلاصه عدالت نسبی مالی بر قرار است . پس چرا آمار جرایم از سرقت و تجاوز به زنان و کودکان و کلاهبرداری و استفاده و فروش مواد مخدر گرفته تا قتل و سرقت مسلحانه و تن فروشی و و و . هر روز اتفاقا با ثروتمند تر شدن مردم بطور عمومی بالاتر میرود .
در این کشور ها تازه بخوبی معلوم شده که مثل های من در آوردی و تبلیغاتی کمونیست های ایرانی و غیر ایرانی آن روزگار . مانند فقر از در هر خانه ای وارد شد ایمان از در آن خانه بیرون میرود . از نظر علم اقتصاد و علم سیاست و علوم جامعه شناسی و قضایی و جزایی و مدنی . بخصوص کشور داری سخنان بی معنایی که بوده که هیچ . فقط حکم یک مغلطه و هو چیگری سیاسی برای بدست آوردن قدرت سیاسی را دارد . تازه معلوم شده که اتفاقا افزایش آمار جرایم . رابطه مستقیم به کمبود و خلاء و همچنین نبود معیار های دینی و یا اخلاقی دارد و بس .
تاریخ سیاسی و اجتماعی در ایران عزیز نیز گویا همین مطلب است . چرا که با نگاهی به گذشته جوامعی از جمله ایران عزیز . بخوبی درک میشود که همیشه فقرا و مستضعفین اکثریت متدینین را تشکیل میداده اند . یعنی اتفاقا با کاهش فقر و افزایش ثروت . منحنی ایمان و اعتقادات مذهبی و استاندارد های اخلاقی . کاهش بسیار واضح و بزرگ و ملموسی داشته . همین سیر نزولی است که خلاء اخلاقی را در جوامع سبب میگردد . همین خلاء اخلاقیست که سبب اصلی افزایش آمار جرایم است .
ابرار (244913)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۲۴:۰۰
دوست عزيز مطلبتان را خوب شروع کرديد ولي بسيار بد به پايان برديد.
چرا که از اواسط مطلب دچار چند اشتباه شديد:
1- آمار جرايم در کشورهاي مختلف از سوي نهادهاي مسوول در همان کشورها جمع آوري و ارائه مي شود در نتيجه تصور اينکه آمار اعلام شده از جرائم هر کشور دربرگيرنده کل جرائمي است که در آن کشور اتفاق افتاده بسيار کودکانه است.
2- وقوع جرم تابعي از عوامل متعدد جامعه شناختي، اقتصادي، سياسي، امنيتي و ... است و مدل هاي سبب شناختي آن نه تنها از يک کشور به کشور ديگر بلکه از محله اي به محله ديگر نيز متفاوت است .
حتي اگر فرض کنيم که نتيجه گيري نهايي شما درست باشد (که صد البته غلط است) آيا مي توان با انگيزه کنترل امنيتي جامعه، مردم را در فقر نگهداشت.
بابا ايول! (244993)
 
راحیل
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۲۸:۲۹
پس این حدیث از پیامبر اکرم هم می فرمایند وقتی فقر از در خانه ای وارد می شود ایمان از در دیگر خارج می شود هم ساخته چپی هاست؟ دوست عزیز اینکه دیگر تحلیل نمی خواهد پدری 2-3 روز گرسنگی فرزندش را تاب می آورد روز چهارم به هر خفتی تن می دهد تا او را سیر کند (244995)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۶:۲۹
عزیز دل برادر این حرفهای شما به درد همان دهه شصت میلادی می خورد. (245149)
 
آزادی
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۲۰:۰۱:۰۲
جالبه که از فرضیات درستتان نتیجه نادرست گرفتید. شما به درستی کشورهای سرمایه داری را مثال زدید که مثل آمریکا که همه چیز قیمت آزاد دارد آمار جنایت تا این حد بالاست. حالا شما مقایسه کنید کشورهای بلوک شرق را که قبل از سقوط شوروی و در زمان بودن یارانه ها، آمار جنایت این قدر پایین بود اما پس از نزدیک به دو دهه از فروپاشی بلوک شرق، تنها نتیجه ای که این جراحی بزرگ برایشان داشته این بوده که گروه های مافیایی مثل قارچ در همه جا روییده اند، دختران جوان را به امید یافتن کار به کشورهای غربی می برند و به عنوان برده جنسی مورد خرید و فروش قرار می دهند، نوزادان متولد شده (که بسیاری از آنها حرامزاده هستند) را به کشورهای غربی قاچاق می کنند تا در پورنوگرافی و نیز استفاده از اعضای بدنشان در پیوند اعضا به کار بگیرند، زنا و فحشا و دزدی و ... دیگر گفتن ندارد. بدون زیرساخت ها نتیجه آزادسازی قیمت ها همین است مگر این که مردم به خدا ایمان داشته باشند که در این دوران بعد از جنگ ما هر روز دیدیم که اوضاع ایمانی مردم ضعیفتر می شود (245384)
 
رها
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۶:۲۶:۳۴
این مصاحبه زیر رو امروز تو خبر گزاری فارس خوندم:

\" خبرگزاري فارس: نايب رئيس كميسيون اقتصادي مجلس گفت:ميزان يارانه‌هاي نقدي بين 10 هزار ميليارد تومان تا 20 هزار ميليارد تومان تعريف شده است، اگر 20 هزار ميليارد تومان محقق شود چيزي در حدود20 تا 24 هزار تومان ماهانه به ازاء هر نفر پرداخت مي‌شود.

اینم لینکش: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8808051279

حالا یه سوال داشتم اگه هر نفر روزی یه نون که قراره 600 یا 700 تومن بشه بخره اونوقت قبض آب و برق و..... رو که قراره 3 یا 4 برابر بشه باید با کدوم پول بده ؟

یا چجوری باید باتورمی که میگنن بین 50 یا 100 در صده کنار بیاد؟
خدایا خواب می بینم یا بیدارم. (244914)
 
محمدجواد
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۷:۳۸:۰۵
ما نفهميديم آملي لاريجاني چه گناهي کرد که رئيس قوه قضائيه شد که همه با اين آقا مکاتبه مي کنند؟! (244915)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۷:۵۷:۳۳
اگرچه این طرح ممکن است در دراز مدت بسیار مفید باشد اما در کوتاه مدت عواقب وحشتناکی دارد متاسفانه انچه قابل پیشبینی است این طرح نیز مانند سایر طرحها هیچگونه مطالعه دقیقی صورت نگرفته است به عنوان مثال طرح توزیع شیر مدارس طرح بسایر خوبی به نظر میرسید اما ایا امکان پذیر بود و حالا مبینم که بعد از چندین سال تازه فقط در بسیار اندکی از مدارس این طرح بصورت نیم بند در حال اجرا است چون زیر ساختار تولید شیر در کشور مشکل دارد (244916)
 
كيا
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۱:۴۸:۲۹
انچه كه در كشورهاي پيشرفته و صنعتي ميبينيم اينست كه در انجا براي اجراي يك طرح ساليان متمادي به مطالعه ميپردازند وسپس در زمان بسيار كوتاهي نسبت به زمان مطالعه ان را اجرا و كار را به پايان ميرسانند . اما در كشور ما برعكس انها براي مطالعه وقت بسيار ناچيز و اندكي در نظر گرفته ميشود و در اجرا نسلها ميايند و ميروند ولي ان طرح هم چنان نيمه تمام پابر جاست . حالا در خصوص همين طرح هدفمند كردن يارانه ها هم همين وضع است . اخه در اين مملكت كسي پيدا نميشود كه از اين اقاي رييس جمهور بپرسد كه طرح سهام عدالت به كجا انجاميد كه حالا با عجله امدي سراغ اين يكي . انچه به نظر اينجانب ميرسد اين است كه بايد در جهت اجراي اين طرح عجله را كنار گذاشت و با سعه صدر اهسته اهسته ان را اجرايي كرد مثلا يك سال برق سال بعد بنزين و همين طور تا تمام اين طرح كاملا به پايان برسد . اخه چگونه ميشه با اين افزايش قيمت هايي كه در راه است وان هم به يك باره كمر راست نمود كمي هم به فكر روح و روان اسيب ديده مردم باشيد . (245234)
 
مهدي سالم
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۸:۵۶:۵۹
با تشكر بسيار مناسب و شيوا نوشته شده است.
ولي بايد به ياد داشت باز كردن قدرت تفسير قانون براي مجريان، اگر در برحه‌هايي هم مناسب باشد، سودمندي آن در مديريت يا كنترل مبدي آن نخواهد بود و فردا روزي خواهد رسيد كه كوس پاي در گليم كشي را آنان طلب خواهيم كرد.
مقتضيات دموكراسي و بروكراسي مبتني بر آن توجه خاصي به محتواي سياست‌هاي عمومي درصدد اتخاذ نمي‌دهد، از اين موضوع گريزي نيست.
اگر چه مي‌توان بحث انتخاب عمومي و مسئوليت را مبتني بر شورايي غير دولتي و عهدگيري مشخصي استوار كرد كه فردا روزي اگر به كار محاكمه نيايد تجربه‌ي مدون و مكتوبي از يك سياست‌گذاري جنجالي باشد.
بدرود (244922)
 
حميدرضا حاتمي
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۹:۰۱:۳۰
خدمت دکتر سبحاني سلام عرض مي کنم.
در دلسوزي ايشان، ترديدي وجود ندارد، اما محتواي نوشته ايشان، خالي از مصاديق نقد است. اي کاش اين بزرگوار، به همين شيوه (نامه سرگشاده)، مصاديق انتقادات خود را نيز در اختيار رسانه ها قرار دهند.
حميدرضا حاتمي (244924)
 
محمد باوندي
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۹:۰۹:۳۴
درسال اول مجلس قبلي همين جناب آقاي سبحاني و همفكرهايشان با افزايش تدريجي قيمت حامل هاي انرژي كه از سالهاي گذشته به مقدار ناچيزي حدود 10 تا 15 درصد افزايش مي يافت مخالفت كردند و استدلال آقايان در آن ايام اين بود كه نرخ واقعي ارز (دلار) بسيار كمتر از نرخ رايج و اعلامي توسط بانك مركزي مي باشد . قيمت دلار را در آن سال بانك مركزي 790 تومان اعلام كرده بود و بر اساس اين نرخ قيمت حامل هاي انرژي را بر مبناي نفت 30 دلاري محاسبه كرده بودند كه براي بنزين قيمت تمام شده بدون يارانه حدود ليتري 250 تومان ميشد.همين آقاي سبحاني و دوستانشان جلوي اصلاح قيمت را آن زمان گرفتند و دولت را بسمت پرداخت ميلياردها دلار يارانه سوخت مجبور كردند بطوريكه دولت هرسال يك متمم 6 تا 8 ميليارد دلاري جهت برداشت از صندوق ذخيره ارزي و خريد بنزين به مجلس ارايه مي كند در حاليكه قرار بود از صندوق ذخيره ارزي براي توسعه و آباداني مملكت استفاده شود .البته در اين شش سالي كه اصلاح قيمت ها صورت نگرفت همه اجناس سير گراني خود را ادامه دادند و حتي كرايه حمل و نقل نيز كما كان سير افزايشي را دارد . حال كه همگان به اين نتيجه رسيده اند كه ادامه روند فعلي غير ممكن است آقاي سبحاني چرا راه حل عملي نه حال و نه در زمان نمايندگي ارايه نكردند البته نصيحت به كم مصرفي و بهينه سازي هاي صنعتي در سيمينارها و كنفرانس ها زياد گفته شد ولي در عمل متمم ميلياردي برداشت از صندوق ذخيره ارزي هر ساله تقديم مجلس مي شد و به تصويب مي رسيد حال اينكه آقاي سبحاني به متتمم هاي ميلياردي برداشت از صندوق ذخيره ارزي چه راءيي ميدادند حتما\" خودشان بهتر مي دانند در ضمن ايشان اگر نگران اعمال مجرمانه در اين رابطه هستند لطفا\" سري به محاكم شهرها ومناطق مرزي بزنند تا ببينند قاچاق مواد سوختي و آرد چگونه جوانان اي مناطق را به دام قاچاقچي ها و ديگر اعمال مجرمانه مي كشاند و موجب از هم پاشيدگي خانواده ها شده وهزاران مصايب از جمله نا امني را موجب شده است. (244925)
 
diba
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۹:۱۶:۲۲
موارد درستی را مطرح نموده اند اما چند مورد قابل ذکراست:
1- فاجعه ای که الان در حال رخ دادن است یعنی مصرف انرژی در حد کشوری مثل چین کمتر از موارد مذکور نیست. چه اینکه خداوند طبق وعده خود نعمت را از مسرفین زایل می کند.
2- این طرح واقعاً جراحی است. هر جراحی توام با خونریزی و دوره نقاهت شدید است. اما هیچ کس به خاطر ترس از این دو مساله از جراحی فرار نمی کند چرا که سلامت وی منوط به آنست.
3- این طرح به صورت یک بسته دیده شده است که تلاش دارد تا تبعات منفی آن به حداقل برسد.
4- اگر در میانه راه معلوم شد که طرح به هر دلیلی قابل اجرا نیست امکان فسخ در آن وجود دارد . چرا که مجری دولت و مجلس برآمده از آرای مستقیم مردم است.
5- این آیه شریفه\" فاذا عزمت فتوکل علی الله\" نگرانی را برطرف می سازد. (244926)
 
مردغارنشين
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۷:۲۹:۳۴
دوست محترم :
1- مصرف انرژي درست نيست چون پرت انرژي زياد داريم ، مثل قاچاق ، خودروهاي داخلي توليدي واقعا پر مصرف ، و هزار تا چيز ديگه كه هميش از سومديريت هستش .
2- اگر شما هم بدوني جراحي ميشي كه بعدش مي ميري عمرا نزاري جراحيت كنن .
3- اگر قرار باشد باز با صحيح و خطا يك چيز تست شود فكر اين رو كرديد كه چقدر هزينه و زمان از بين ميره ؟! بعد شما ميگيد ميشه فسخش كرد؟! روال مملكت صحيح و خطا نيست و مثل معامله سر خريدن يك ماشين نيست كه هرجا بخواهي فسخش كني و يك درصدي ضرر و زيان بدي ، اين معامله سر زندگي و آينده مردم و كشور هستش (245092)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۲۳:۳۴:۱۸
درسته جراحی هست ولی هر جراحی هم موفقیت آمیز نیست چون این بیمار به قدری قوی نیست که تحمل این خونریزی را داشته باشه و ممکنه زیر دست جراح از بین برود بهتر است اول بنیه اش را قوی کنید که به نظر نمیرسد همچین تصمیمی باشه در ضمن این بیمار دچار عفونت شرکتهای شبه دولتی شده است. (245151)
 
حامد مهدوي
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۹:۲۰:۰۳
با سلام خدمت استادم جناب آقاي دكتر سبحاني
با توجه به سوابق علمي و اجرايي جنابعالي، توقع داشتم بجاي مخالفت با طرح هدفمند كردن يارانه ها، راهكارهاي پيشنهادي خود را به اختصار بيان مي نموديد. نفهميديم آيا به نظر جنابعالي بايد اصلا اين طرح اجرا نشود يا به گونه اي خاص اجرا شود؟ مهمترين چيزي كه در اقتصاد به ما آموزانديد، لزوم قيمتهاي واقعي براي اشاره و راهنمايي درست به بخشهاي توليد-توزيع و مصرف بود Price Signals
ظاهرا اين طرح هم در همين راستاست. لطفا مباحث خود را تكميل و ادامه دهيد. (244927)
 
سعيد
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۰۹:۴۹:۴۰
با سلام ، بنده اقتصاد دان نيستم ، اما مي بينم كه يكي از آشنايانمان را كه با حقوق ماهيانه 275 هزار توماني و اجاره 120 هزارتوماني ( در پست ترين نقطه شهر) كه متاسفانه سال آينده تنها فزرندش مي بايست مدرسه برود - كه از اين مصداقها بسيار داريم - و از سويي در آينده اي نزديك چه خواهد شد اين يك بام ايران و هزاران هوا ؟ (244932)
 
رضا حسن پور
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۱۷:۲۴
سلام
مثل اینکه بسیاری ار دوستان نظر دهنده بین حذف یارانه وهدفمند کردن ان علامت مساوی قرار می دهند!حال اینکه این بسیار متفاوت است در حذف یارانه یارانه ها به طور کلی از سیستم برداشته می شود ولی در هدفمند کردن یارانه ،یارانه ها نه تنها حذف نمی شود بلکه بصورت مستقیم به افراد پرداخت می شود.البته موافق اجرای این قانون هستم آن هم بصورت مرحله ای وتدریجی.یعنی قیمت حامل های انرژی بصورت تدریجی افزایش یابد. (244938)
 
سرخوش
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۱۸:۳۸
خدایا به امت آل محمد ترحم فرما وفرج مصلح کل را برسان به حق آقای رئوفی که این روزها دلمان را پرازشادی میلادش نموده.به حق معین الضعفا.خدایا به توشکایت میکنیم از کمی عددمان وکثرت دشمنانمان.به توشکایت میکنیم از غیبت آقایمان که میدانیم خون به جگردارد وماموراست به صبوری.وامان ازاین صبوری که طرفه خاکی برسرم کرد.خدایا طوفانهای زندگی رابر ماآسان کن که دیگراز همه چیز وهمه کس میترسیم. خدایا به مردم مظلوم مان صبر وتقوا وظفر عنایت کن وبه مسئولین مان که سرنوشت وخوشبختی ویا بدبختی مردم این روزها درگرو تصمیمات آنهاست انصاف،شعور وعاقبت اندیشی عنایت کن .آمین (244939)
 
عليرضا.آ
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۲۹:۳۳
به آقاي دكتر حسن سبحاني مي گويند يك مسلمان ايراني آينده نگر بر اساس « عقل » و دلسوز مردم و مملكت بر اساس « احساس » . سلام من بر ايشان .
اما اگر جنبه رواني لايحه « هدفمند كردن يارانه ها » چندان نبود هم اكنون بزرگاني چون دكتر سبحاني و به ويژه برخي از قلم بدستان عزيز مطبوعات به آن دامن مي زنند و اگر عواقبي قرار نبوده است كه داشته باشد ، حال خواهد داشت !لطفا\" « سرود ياد مستان » ندهيد ! هدفمند كردن نمي تواند « مجرمانه » باشد ، اما اين نامه مي توانست « محرمانه » باشد...
آقاي دكتر ، چرا بنده و جناب عالي اينقدر كه نگران كاهش در آمدي مردم ، امواج تورمي ، و قدرت خريد عموم هستيم نگران كاهش توليد كالاها و خدمات و كارآيي و بهره وري نيروي انساني نيستيم ؟! پس اين « سرمايه اجتماعي » در كجا ارزش مي يابد ؛ و بدون ارزش توليدي چگونه « سرمايه » خوانده مي شود ؟
پرداختن به دهك هاي كم درآمد جامعه ، « شكاف در آمدي و طبقاتي » ! ايجاد مي كند ؟ اما تشويق عملي و روز افزون مصرف ، مصرف زدگي شديد نزد دهك هاي بالا ، و اسراف هاي گسترده سبب كاهش نرخ سرمايه گذاري ، نرخ استقلال اقتصادي كشور ، و افزايش شكاف آن با كشور هاي پيشرفته صنعتي نمي شود ؟! استقلال اقتصادي كشور و در پي آن استقلال سياسي كشور چه مي شود ؟
از نگراني كاهش نرخ استقلال و افزايش شكاف توسعه كه بگذريم ، بيش از هفتاد درصد از در آمد كشور از انفال است و متعلق به همه ، به حدود 70 ميليون نفر .مساوي براي تهران نشين و بشاگرد نشين ؛ و حتي باقرشهرنشين . عدم توان پرداخت قيمت واقعي بليط مترو و اتوبوس براي يك گروه و سيل بي مورد اتوموبيل هاي شخصي در ترافيك تهران براي چه ؟ آيا خانواده اي كه در تهران داراي پنج كاديلاك ، يا لااقل اتو موبيل شخصي، است و درهمين آبانماه هم شوفاژخانه ش روشن است با خانواده ساكن در فلان روستاي دامنه گنو يا قنوج كه هفته به هفته هم يك اتوموبيل قراضه مسافركش از دور تماشا نمي كند به يك اندازه انرژي مصرف مي كنند ؟! از شما تعجب مي كنم ! به چه دليل بايد سهم فقير را بگيريم و به غني ، يا لااقل غني تر از وي ، بدهيم ؟ اسلامي يعني اين ؟
مطمئن باشيد كه لايحه حاضر :
1 - عبور از سيستم غلط يارانه پردازي به سوي سيستم صحيح تامين اجتماعي است... انشاء الله.
2 - فقط طي مدتي كوته كه گمان كنم به پنج سال هم نرسد در نظام اقتصادر جاري ، صحيح يا غلط ، ما تحليل مي رود و مستهلك مي شود و به خصوص با تغيير ارزش پول فقط « آب باريكه » اي براي برخي از كم توانترها باقي مي گذارد كه در مقابل ارقام نجومي هزينه هاي عمومي ضروري و « غيرضروري » به چند درصد از بودجه جاري هم نخواهد رسير و مختصر كشش بازار هم در پي آن مستهلك مي شود .اين كاچي راهم از آنان دريغ كنيم ؟ اما تنظيم بازار در شرايط جديد چيزي است و تامين اجتماعي در هدف ، چيزي ديگر كه بنظر مي رسد بسيار بيش از اولي نگران دومي شده ايد .
افزايش هزينه هاي دولت ( البته در قلمرو ضرورت بي چون و چراي افزايش دستمزد كارمندان و بطوركلي دستمزد بگيران در دهك هاي وسطي ) نه به مفهوم تورم ناخواسته بلكه به مفهوم كاهش ارزش پول به نفع اكثريت غالب جامعه است ؛ و نه افزايش نرخ برابريش بادلار به نفع يك اقتصاد ناسالم .... اما چگونه مي توان هم از طرفي از افزايش قيمت ها و دستمزدها و بنابر اين رونق بازارگفت و هم در عين حال از اين كه برخي با « تحديد در بكارگيري حقوق مالكيت خويش » مواجه مي شوند ؟! اين لايحه كدام حقوق قانوني و مشروعي را تهديد به تحديد مي كند ؟ وبه فرض تحديدي بسيار كوچك ، چنين اقدامي بسيار بزرگ و اساسي و ضروري و حتي حياتي نبايد صورت گيرد ؟
آقاي دكتر ، در عجبم كه چگونه با « انقلاب » « اسلامي » تا به اين حد « محتاط » و « محافظه كار » شده ايم ؟! صبر انقلابي كافي است ! بايد فكري كرد ، بايد كاري كرد .نفي هاي بدون اثبات مارا به كجا مي كشاند ؟ و باوربفر مائيد كه اين همان كار ضروري نيست ، بلكه طليعه اي از آن است ، يك محك است . همين كه به جاي گروه هاي مشخص هدف ، از جامعه هدف صحبت مي كنند مشخص است كه كاري مقدماتي و در محدوده اي كلي است ؛ باور بفرمائيد كه يك تجربه است ، « وحي منزل » نيست كه دولت و مجلس و ملت در هر لحظه كه ضروري و حتي لازم شد نتوانند آن را اصلاح كنند .اينقدر نگران نباشيم و اينقدر به نگراني ها دامن نزنيم ... (244942)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۰:۴۶:۰۳
به نظر من اين طرح اول بايستي روي يك مورد يارانه آنهم بصورت آزمايشي انجام شود و اگر نتيجه داد همه گير شود (244945)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۱:۱۵:۴۱
با سلام
از آقاي سبحاني متعجبم كه وقتي در مجلس هفتم بود نظرياتي را ارائه و نهايتا تبديل به قانون تثبيت قيمتها كرد ، كه آثار سوء اقتصادي آن گريبان گير جامعه شده .
اگر بدرستي به قضاوت بنشينيم ايشان و چند نفر از همفكرانشان در مجلس هفتم در شكل گيري اين شرايط مقصرند و روزي بايستي جواب گو باشند . چرا ايشان فرار به جلو مي كنند ؟ اجراي هر طرحي يقينا مشكلات و اشكالاتي هم خواهد داشت . چرا ايشان روضه ياس براي مردم مي خوانند ؟ معمولا كساني كه عرضه اقدام ندارند اينگونه صحبت مي كنند . اساسا بهتر بود ايشان استدالشان را براي مجلسيان ارائه مي كردند نه قوه قضائيه .
قبلا نقدي را به مجلس دادند ، كه داراي استدلال منطقي نبود بلكه ادامه تفكرات قبلي و حرفهاي تكراري را ارائه نموده بودند .
چرا آقاي سبحاني از اينكه حرف بي حسابشان خريدار ندارد، مرتبا فضا سازي مي كنند .
اگر در صداقت ايشان ترديد نكنم در درايت و منطقشان منقشه وجود دارد .
خداوند همه ما را به راه راست هدايت كند . انشاالله (244962)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۰۲:۰۳
به نظر من دولت اگر بخواهد هم نمی تواند رویه فعلی پرداخت یارانه ها را ادامه دهد باید قبول کرد با جمعیت رو به رشد فعلی و جوان مملکت که قطعا بیشترین نیازها در سنین جوانی است ادامه این روند نه امکان پذیر و نه به مصلحت است می شه گفت کفگیر داره به ته دیگ نزدیک می شه . موضوع مهم دیگه اینه که در سنوات گذشته این پول نفت برای دولتمردان همیشه قدرت آورده است برای همین هم کسی به فکر اجرا ی تدریجی این طرح نیافتاده است اما واقعا اگر قرار بود این طرح اجرا شود لازم بود حداقل سه سال پیشتر زمینه های آن ایجاد می شد مثلا قبل از هر چیز کوچک کردن دولت - دوم واگذاری های اصل 44 بطور کامل به بخش خصوصی - بازنگری جدی در وظایف دولت و پرهیز از ورود و رقابت با بخش خصوصی به عبارتی بیشترین وظایف دولت می بایست صرف توسعه بیمه همگانی ، برقراری امنیت ، آموزش و پرورش ، بهداشت و مسایلی از این دست شود - سوم کنترل واردات غیر ضروری از طریق موانع غیر تعرفه ای - افزایش تدریجی قیمتهای کالاهای عمومی در یک دوره هشت ساله - خلاصه اینکه می خوام بگم وضعیت مشابه انسان مریضی است که توموری در بدن دارد که به مرور جسم را از بین می برد و هر لحظه بر سرعتش افزوده می شود اگر عمل شود امیدی هر چند اندک برای بهبودی وجود دارد لیکن اگر عمل نشود ممکن است چند ماههی دوام داشته باشد و بعد بمیرد حالا وضعیت اقتصاد ما این است جمعیت هفتاد و اندی میلیونی را چه کسی می خواهد یارانه بدهد . در عرض سی سال جمعیت بیش از دو برابر شده است . بله باید قبول کرد هر مکافاتی تاوان اشتباهی در گذشته است .
تورم بالا دارا را داراتر و فقرا را فقیرتر می کند پس شعار بهبود وضعیت فقر فقط در بین فقرا مصرف خواهد داشت که صد البته پس از اجرای طرح در کمتر از شش ماه آنها نیز نظرشان عوض خواهد شد . زمانی را بیاد دارم که در پایان سال وقتی دولت بنزین را 20 تومان(معادل 25درصدقیمت بنزین آن موقع) افزایش می داد تورم ناشی از آن 20 درصدی می شد حالا حساب کنید اگر دولت بخواهد بنزین صد تومانی را 200، 300یا 400تومان کند چه شود ؟ البته این به غیر از افزایش قیمت آرد - برق - گاز - آب و ... است . (244978)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۱۳:۱۶
چرا در این کشور قانوای وجود ندارد که یک مسئول کشوری عواقب تصمیم گیری غلط را ببیند و همه قوانین سعی و خطاست؟ (244988)
 
ايرج
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۲:۳۷:۳۶
در اينكه بايد در پرداخت بيش از نيمي از بودجه عمومي به عنوان يارانه بازنگري شود هيچ بحثي نيست اما نكاتي كه بايد به آن توجه نمود اينست كه اولا براي اصلاح اين امر انجام اين كار بايد حد اقل طي 10 سال صورت پذيرد دوما\" نگراني عميقي كه در سطح جامعه وجود دارد اينست كه با توجه به سابقه بدي كه مردم از طرحهاي كاملا\" غير كارشناسي دولت نهم چه از نظر خود طرحها و چه از نظر اجراي آنها دارند به هيچ وجه نمي توان چشم انداز روشني براي آينده تصور نمود (245001)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۱۰:۴۵
چی شد ه مجلس اصولگرای هفتم طرح تثبیت قیمت ها را تصویب کرد وحالا مجلس اصولگرای هشتم طرح حذف یارانه ها چی شده؟ (245014)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۱۹:۱۰
چون اين دوره پاي شمشير در ميان است طرح هدفمند سازي جواب مي دهد (245021)
 
مهندس باقری
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۲۰:۲۶
در اینکه اجرا هدفمند کردن یارانه ها بخشی از اصلاح نابسامانی پولی ومالی در ایران است وتمتمی دولتها بعد از جتگ بدنبال اجرای آن بوده اند اما نکته مهم در جلوگیری از توفبق همیشه نگاه دولت به منابع آزتد شده است تا وقتی که دولت دنبال دست یابی به اهداف خود از این منابه باشد همیشه به شکست می انجامد اما اگر دولت نخواهد از این منابع برای خود استفاده کند یعنی پول را به کمیته امداد وبهزیستی ندهد با این پولها نطام تولید خراب نکند وبه جنگ بهره وری نرود وتمام پول را به صاحبان واقعی یعمی مردم مساوی بدهد لزوما مردم حق خود را گرفته اند لذا اعتراض نکرده وجرمی هم پدید نمی آید اما نکته مهم در صرفه جویی پدید آمده است یقنا ما پس از اجرای طرح مصرف انرژی را کم می کنیم آنگاه منابع ریالی محدود می شود ونفت بیشتری صادر می شود که پیامد آن تبدیل بیشتر دلار به ریال وافزایش نقدینگی وتورذم خواهد بود که ئر این لایحه دیده نشده است این دو معضل خود برای به شکست انجامیدن کافی است (245023)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۳۲:۴۶
بسیار دلسوزانه بود
به نظر اینجانب نمایندگان خواستند آن رای اعتمادی که دادند از دولت به این طریق پس بگیرند. (245027)
 
سيدعلي دوستي
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۳:۵۶:۰۳
به نام خدا
با سلام و آرزوي توفيق. ترابخدا اين حرف ها رامنتشر كنيد بلكه فرجي شود.
هفته نامه يالثارات نوشته است
«گزارش يالثارات از آخرين وضعيت طرح هدفمند سازي يارانه ها»
«انتقال ثروت ملي از اغنيا به مستضعفين»
به ايشان عرض شد و به شماه هم عرض مي شود دوستي اين نيست كه دوست به هر كژراهه و بيراهه اي كه رفت اورا تاييد نماييم. مخصوصا اين دوست مسئوليت معاش و معيشت مردم يك كشور را برعهده داشته باشد. اين عين دشمني است و تبعيد همان دوست به انتهاي هاويه است.
بيني و بين اله من نمي دانم چه تحولي دربين مديران مارخ داده كه اينطور به كارآمدي آنها اميدواري پيدا شده است؟ در كشوري و دولتي كه به غير از حداكثر صد يا صد و پنجاه مدير ارشد و مياني و پاييني اغلب مديران و كارشناسان‌اش يا از جمع خانه زادان اند و يا از ميان آقازادگان هستند كه جز اين نصب و نسب هم هنر ديگري ندارند چطور بعضي ها چنان ذوق زده شده اند؟ آيا در اين سي سال دولت توانسته است كه حداقل مدارس دولتي را وادار كند كه از مردم شهريه نگيرند كه پيش كش حداقل احجاف نكنند؟ ايا دولت توانسته است كه پزشكان را كه نخبه ترين قشر كشورند را قانع كند كه نرخ هاي مصوب را رعايت كنند و يا از مردم وجه نامشروع زير ميزي نگيرند؟ ايا دولت توانسته است نرخ تاكسي را كنترل كند؟ دولت توانسته است قاچاق سيگاررا كنترل كند؟ مي تواند نرخ عمله و بنا و مكانيك را كنترل كند؟ ايا دستگاه قضايي پس از سي سال اصلاح شد؟ ايا نظام بانكي اصلاح شد؟ صنعت اصلاح شد؟ آموزش و پرورش اصلاح شد؟ دانشگاه اصلاح شد؟ به سخنان رهبر انقلاب عمل شد؟ چه موقع عوارض يا جريمه يا ماليات جديدي وضع و پرداخت شد و بهبودي در پس آن در وضع اداره كشور مشاهده شد؟ يا كاهش فسادي را ديديم؟ ايا تعداد جنس بنجل، آدم بنجل روز به روز كم شد يا زياد شد؟
آخر در وضعيتي كه در دسترس ترين خبر و اطلاعات ما، مسايل هسته اي و موشكي و نظامي ماست كه روي هرسايتي هست و محرمانه ترين خبرها خبر استخدام و اعطاي تسهيلات اشتغال و اينجور چيزهاست كه هميشه بعد از انجام خبرش پخش مي شود (نمونه اش آگهي استخدام سي هزار نفر شهرداريهاي كل كشور، كه از اسفند گذشته خبرش اعلام شده ولي فرم اش هنوز هيچ جا ديده نشده است ولي تابحال نزديك چهل پنجاه هرار نور چشمي هم ثبت نام كرده اند. يا تسهيلات اشتغال به فارغ التحصيلان كه دوماه پس از ابلاغ اعلان عمومي شد و به130هزار نفر وام مي دادند در اولين روز اعلان معلوم شد تا آن لحظه و 250هزار نفر ، ايضا از نورچشمي ها، قبلا ثبت نام كرده اند. يك وقت نفرماييد اينهمه نورچشمي از كجا آمده است. آخر رانت خواري و آقازاده بازي و قبيله گرايي و اينجورچيزها، مثل انفلونزاي خوك، مسري است. آنهم از بالا به پايين)
باري، دولت با كدام قدرت و فكر و سازمان و مخصوصا نيت، مي تواند جلوي اين فاجعه را بگيرد؟
مگر اغنيا اختيارشان را دست دولت داده اند كه دولت بتواند از آنها بگيرد و به مستضعفين بدهد؟ بدتر ازآن، مگر اختيار معاش فقرا دست دولت است كه بتواند از آنها در مقابل اغنيا حمايت كند؟ آخر دولتي كه نمي تواند حقوق يك راننده تاكسي را حفظ كند تا ده مسافركش شخصي حق اورا از بين بيرند، نمي تواند حقوق يك بقال را حراست كند تا ده بقالي ديوار به ديوار او دكان بازنكتتد، دولتي كه در سايه اش آواز خوانان، بازيگران سينما، كشتي گيران و فوتبال بازان، آرايشگران و دلالن و جزآن جزو طبقات ممتاز و مرفه جامعه باشند و روحانيت اش نود درصد زير خط فقر زندگي كند روزنامه نگارش كه شما باشيد با فروش اسباب و اثاثيه در حداقل گذران كند، كجا مي تواند يكباره دوهزار ميليارد تومان از حامل انرژي كسب در آمد كند و به جيب فقرا بريزد و آب و از آب تكان نخورد؟ آقاي رفسنجاني فقط خواست يارانه مرغ را جابجا كند، آنهم در دوره‌اي كه مردم آرامتر از امروز بودند آن افتضاح ببار آمد.
مشكل اينجاست كه همه كارهاي ما وارونه است. از دشمن انتقاد مي كنيم و تملق دوست را مي گوييم. بي‌انكه متوجه باشيم دشمن حرف ما را به غرض مي شنود و دوست انتظار دارد تا چاله هاي جلوي پايش را به اونشان دهيم. اما چه كنيم كه نه دوست دوست است و نه ما آگاه از بلاياي كه در انتظارمان است. چراكه اصلا اين وارونگي در تمام امور اعتقادي ما ديده مي شود. در نمازمان، حج مان، گناه‌مان، ثوابمان و غيره.
سخن آخر آنكه تازه مگر اين طرح چيست؟ طرحي است كه لابد امثال دكتر كردان و دكتر و امثال ذلك تهيه و به رويت رييس محترم جمهور رسانده اند وبي ترديد اين قبيل افراد از كساني هستند جنس كرباسچي در گروه كروبي. يعني كارشان در واقع به بيراهه بردن آقاي احمدي نژاد است. وگرنه در اين گيرودار و با وجود اين همه هشدار چه اصراري است كه رييس جمهور به فكر نشان داده جرئت خود و دولت اش در اجراي طرح هاي بزرگ (ايضا فاجعه بار) افتاده اند؟ جز به تحريك دشمن دانا و تشويق دوستان جاهل است؟ (245035)
 
اميد
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۴:۰۵:۳۲
برخي از دوستان گويا متوجه اين نكته نيستند كه اين نامه براي چه مقصودي نگاشته شده است، مطمئنا هدف از نگارش اين نامه خطاب به رئيس قوه قضائيه، ارائه راهكار اقتصادي نبوده است. زيرا ايشان نه در جايگاه حقوقي و نه فني تصميم گيري در رابطه با موضوعات اقتصادي هستند. بهتر است به جاي ابراز نظرات از نوع كيهاني! اين مطلب را در جايي از حافظه خود ثبت كنيد تا گذر ايام به شما نشان دهد كه كارشناسان واقعي وظيفه اي جز ارائه اينگونه اندرزهاي آينده نگرانه ندارند. بهتر است به جاي انگ زدن هاي پوچ و بي معني، دلسوزي نهفته در سطر سطر اين مقاله را در اين زمانه سخت و فضاي سنگين ادراك كنيد و به حافظه تاريخي خود مراجعت نمائيد و ببينيد كه بواسطه عدم وجود چنين اندرزهايي تاكنون چگونه سياست بازان قدرت طلب و كارشناسان منفعت طلب در پشت جبهه هاي مختلف سنگرزده و هر بار در اردوگاههاي مختلفي سينه زده اند. (245037)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۵:۰۲:۵۶
قوه قضاییه زورش به مجلس نمی رسد اشکالات لایحه قانون مجازات اسلامی را مرتفع کند آنوقت توقع دارند در سایر لوایح اعمال نظر کند. (245053)
 
امید
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۵:۳۴:۵۴
سلام . تذکرات جناب دکتر خالی از لطف نیست و اگر بخواهیم واقع گرانه و بدون جهت گیری سیاسی بررسی کنیم کاملا درست است چرا که وقتی بستر ایجاد چنین تحولی وجود ندارد چطور می خواهیم این قانون را اجرا کنیم ( شیرجه در استخر عمیق و بدون آب ) و باید بدانیم که اگر این قانون با کوچکترین احتمال درست اجرا نشد تبعات منفی گرانی دارد چه بسا که آینده نگری دکتر از این قرار باشد .اینجانب چند سوال دارم لطفا صاحبنظران جواب بدهند.
1-چرا مردم باید هزینه سوءمدیریت را بپردازند؟
2-چرا مردم باید از درامد خودشان کسری بودجه را تامین کنند؟(تحول اقتصادی و مالیات ارزش افزوده...)
3-چرا مردم باید هزینه تمام شده نیروگاههای از رده خارج و اتلافات انرژی در آن و طول مسیر را بپردازند؟
4-چرا مردم باید هزینه فساد اداری و باند بازی های آنچنانی را پرداخت کنند؟
5-چرا مردم .... چرا مردم ....؟ دولت چه کاره است . منابع مالی ماصرف چه می شود؟
6-دولتی که آمار درستی از وضعیت معیشتی مردم و جامعه ندارد چطور ادعا می کند که این طرح ما را بسوی پیشرفت و عدالت می برد
بنده ساکن اهواز هستم وبارها مسئله عدالت و شعارهای اینچنینی از تمامی دولتها شندیده ایم و دیدیم که متاسفانه این شعار فقط عدالت را بر سر سفره کسانی می آورد که با چنگ و دندان به جان بیت المال (بیت المالزاده ) افتاده اندشاید با این قاون عدالتی بین آنها برقرار شود! (245060)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۵:۳۶:۲۳
هیچکس با طرح هدفمند کردن یارانه ها مخالف نیست ولی آنچه مهم است این است که فضای کشور به لحاظ سیاسی ملتهب است (245061)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۱۹:۱۹:۲۱
تمام اینها شایعات عناصر فریب خورده داخلی و شایعه سازی صهیونیزم جهانی است . كدام تورم؟ كدام ركود؟ (245106)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۶ ۲۰:۱۱:۴۷
فاذا عزمت فتوکل علی الله اولا این مسئله در مورد امور خیر است و نه شر و اتفاقا ایه خود را به دست خود به مهلکه نیندازید نگرانی را 2 چندان می کند

از سایت الف تنها یک خواسته داریم و بس برای فصل الخطاب در مقاله ای تحلیلی شرایط کشورهایی که یارانه در انها حذف شده را از نظر مسائل زیر بررسی نمایند
1- وضعیت درمانی (نکته در بسیاری از کشورها حتی مطب های ÷زشکان عملا دولتی می باشد و مطب خصوصی هم نداریم چه برسد ه بیمارستان خصوصی برای مثال در کشوری فقط برای دندان باید هزینه رداخت کرد و خصوصی می باشد)
2- در امد سرانه و مقایسه آن با سوبسید های ارائه شده
3-حمل و نقل عمومی برای مثال در انگلستان با طی 5 دقیقه مسیر به ایستگاه مترو می رسیم ( مترویی فعال با فاصله زمانی کم )
4- نکته جالب در بسیاری از کشور های اروپایی گاهی پرواز با هواپیما کم خرج تر از ماشین می باشد (245112)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۰۰:۰۵:۲۹


با سلام من نمی دونم در این مملکت 4تا اقتصاد دان با سواد وجود نداره که بتونه در مورد این لایحه نظر بده بحمدالله در این مملکت کارشناس تاکسیه زیاد داریم (245159)
 
سيدعلي دوستي
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۱:۲۰:۲۸
به نام خدا
با سلام چرا در بحث به اين مهمي اعمال سانسور مي نماييد؟ مثلا مي خواهيد چه چيزي را حفظ كنيد؟ حرمت اشخاص؟ حريم دولت؟ خط قرمز خودتان؟
وآنگهي مگر چه نوشته ايم؟ اگر اين دوكلمه را هم نبينيم درج شده كه بغض گلويمان را پاره مي كند. يا وقتي قرار است بلاي به اين بزرگي برسمان نازل شود، دست كم بگذاريد حرفمان را بزنيم. به همه جا نوشته ايم. اما دفتر رهبري كه پاسخ نمي دهد. دفتر رياست جمهور كه جواب نمي دهد. مجلس كه جواب نمي دهد. روزنامه هاي مخالف كه خوب مخالف و مغرض اند(لاب) روزنامه موافق كه جز تملق كاري نمي كند. سياستمدار مخالفغ كه بارندي دارد يا سكوت مي كند و يا نيم بند طوري مخالفت مي كند كه بيشتر طرف را جري كند. كارهايمان از روي عقل كه نيست. پس تكليف چيست؟
اگر مطلب را گم كرده ايد دوباره برايتان مي فرستم.
روزنامه يالثارات برداشته نوشته
«گزارش يالثارات از آخرين وضعيت طرح هدفمند سازي يارانه ها»
«انتقال ثروت ملي از اغنيا به مستضعفين»
در كشوري و دولتي كه به غير از حداكثر صد يا صد و پنجاه مدير ارشد و مياني و پاييني اغلب مديران و كارشناسان‌اش يا از جمع خانه زادان اند و يا از ميان آقازادگان هستند كه جز اين نصب و نسب هنر ديگري ندارند چه تحولي رخ داده كه دولت دست به چنين ماجراجويي مي خواهد بزند؟ آيا در اين سي سال دولت توانسته است كه حداقل مدارس دولتي را وادار كند كه از مردم شهريه نگيرند كه پيش كش حداقل احجاف نكنند؟ ايا دولت توانسته است كه پزشكان را كه نخبه ترين قشر كشورند را قانع كند كه نرخ هاي مصوب را رعايت كنند و يا از مردم وجه نامشروع زير ميزي نگيرند؟ ايا دولت توانسته است نرخ تاكسي را كنترل كند؟ دولت توانسته است قاچاق سيگاررا كنترل كند؟ مي تواند نرخ عمله و بنا و مكانيك را كنترل كند؟ ايا دستگاه قضايي پس از سي سال اصلاح شد؟ ايا نظام بانكي اصلاح شد؟ صنعت اصلاح شد؟ آموزش و پرورش اصلاح شد؟ دانشگاه اصلاح شد؟ به سخنان رهبر انقلاب عمل شد؟ چه موقع عوارض يا جريمه يا ماليات جديدي وضع و پرداخت شد و شما، خودشما بهبودي در پس آن در وضع اداره كشور مشاهده فرموديد؟ يا كاهش فسادي را ديديد؟ ايا تعداد جنس بنجل، آدم بنجل روز به روز كم شد يا زياد شد؟
آخر در وضعيتي كه در دسترس ترين خبر و اطلاعات ما، مسايل هسته اي و موشكي و نظامي ماست كه روي هرسايتي هست و محرمانه ترين خبرها خبر استخدام و اعطاي تسهيلات اشتغال و اينجور چيزهاست كه هميشه بعد از انجام خبرش پخش مي شود (نمونه اش آگهي استخدام سي هزار نفر شهرداريهاي كل كشور، كه از اسفند گذشته خبرش اعلام شده ولي فرم اش هنوز هيچ جا ديده نشده است ولي تابحال نزديك چهل پنجاه هرار نور چشمي هم ثبت نام كرده اند. يا تسهيلات اشتغال به فارغ التحصيلان كه دوماه پس از ابلاغ اعلان عمومي شد و به130هزار نفر وام مي دادند در اولين روز اعلان معلوم شد تا آن لحظه و 250هزار نفر ، ايضا از نورچشمي ها، قبلا ثبت نام كرده اند. يك وقت نفرماييد اينهمه نورچشمي از كجا آمده است. آخر رانت خواري و آقازاده بازي و قبيله گرايي و اينجورچيزها، مثل انفلونزاي خوك، مسري است. آنهم از بالا به پايين)
باري، دولت با كدام قدرت و فكر و سازمان و مخصوصا نيت، مي تواند جلوي اين فاجعه را بگيرد؟
مگر اغنيا اختيارشان را دست دولت داده اند كه دولت بتواند از آنها بگيرد و به مستضعفين بدهد؟ بدتر ازآن، مگر اختيار معاش فقرا دست دولت است كه بتواند از آنها در مقابل اغنيا حمايت كند؟ آخر دولتي كه نمي تواند حقوق يك راننده تاكسي را حفظ كند تا ده مسافركش شخصي حق اورا از بين بيرند، نمي تواند حقوق يك بقال را حراست كند تا ده بقالي ديوار به ديوار او دكان بازنكتتد، دولتي كه در سايه اش آواز خوانان، بازيگران سينما، كشتي گيران و فوتبال بازان، آرايشگران و دلالن و جزآن جزو طبقات ممتاز و مرفه جامعه باشند و روحانيت اش نود درصد زير خط فقر زندگي كند روزنامه نگارش كه شما باشيد با فروش اسباب و اثاثيه در حداقل گذران كند، كجا مي تواند يكباره دوهزار ميليارد تومان از حامل انرژي كسب در آمد كند و به جيب فقرا بريزد و آب و از آب تكان نخورد؟ آقاي رفسنجاني فقط خواست يارانه مرغ را جابجا كند، آنهم در دوره‌اي كه مردم آرامتر از امروز بودند آن افتضاح ببار آمد.
مشكل اينجاست كه همه كارهاي ما وارونه است. از دشمن انتقاد مي كنيم و تملق دوست را مي گوييم. بي‌انكه متوجه باشيم دشمن حرف ما را به غرض مي شنود و دوست انتظار دارد تا چاله هاي جلوي پايش را به اونشان دهيم. اما چه كنيم كه نه دوست دوست است و نه ما آگاه از بلاياي كه در انتظارمان است. چراكه اصلا اين وارونگي در تمام امور اعتقادي ما ديده مي شود. در نمازمان، حج مان، گناه‌مان، ثوابمان و غيره.
سخن آخر آنكه تازه مگر اين طرح چيست؟ طرحي است كه لابد امثال دكتر كردان و دكتر و امثال ذلك تهيه و به رويت رييس محترم جمهور رسانده اند وبي ترديد اين قبيل افراد از كساني هستند جنس كرباسچي در گروه كروبي. يعني كارشان در واقع به بيراهه بردن آقاي احمدي نژاد است. وگرنه در اين گيرودار و با وجود اين همه هشدار چه اصراري است كه رييس جمهور به فكر نشان داده جرئت خود و دولت اش در اجراي طرح هاي بزرگ (ايضا فاجعه بار) افتاده اند؟ جز به تحريك دشمن دانا و تشويق دوستان جاهل است؟ (245223)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۲:۵۰:۰۰
اين نامه را بخاطر بسپاريد.
سخن ها بسيارند و پند گيرندگان اندك

وقتي دلايل سقوط حكومتها را در تاريخ مي خوانديم با خود فكر مي كرديم مگر نمي دانستند كه فلان تصميمشان آن ها را بر زمين ميزند اما حالا دليلش را مي فهميم
لجاجت غرور جهل (245263)
 
محسن284
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۴:۰۶:۴۵
1-اين جراحي سرانجامي بجز مرگ ندارد زيرا اين پزشك توانايي نوشتن يك نسخه ساده را هم ندارد.
2-اين پزشك بخاطر جسارتش دست به اين عمل نميزند بلكه براي دسترسي به پول بيشتر اين كار را ميكند.
3-اين جراحي فقط سرپوشي است بر دهها بيماري كه عوارض آن كم كم در حال نمايان شدن است ودليل اين بيماريها نسخ اشتباه اين پزشك در چند سال گذشته است.
4-نسخ امثال دكتر سبحاني و دكتر توكلي و... بندهاي مختلفي داشته است كه اگر بدست يك پزشك نه چندان حاذق هم مي افتاد و تمام بندهاي آن انجام ميشد اين بيمار به اين حال نمي افتاد و با يك عمل سرپائي هم قابل درمان بود (245286)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۶:۵۹:۰۲
دوستان بد متوجه نشويد ، يارانه ها حذف نميشود بلكه شيوه پرداختش تغيير ميكند ، اين به نفع همه است ، با كمي مطالعه متوجه ميشويد. (245332)
 
علوی
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۲۱:۵۳:۰۲
در جواب آن آقای حسن نام که دکتر سبحانی را به تئوری پردازی صرف متهم کرده بود و رای نباوردن ایشان پس از 3 دوره از حوزه انتخابیه دامغان را به عنوان مثال طرح نموده بود باید گفت: اگر آقای ح.م نماینده محترم شما از دکتر و... حمایت می کند دلایلی چند دارد که شاید یکی از آنها مدرک تقلبی آن نماینده دلسوز ! است. آنهایی که دکتر سبحانی را از میدان بیرون کردند مردم نبودند بلکه همانهایی بودند که ح.م را وارد میدان کردند. مردم دامغان خود بهتر از همه این ماجرا را می دانند. انشاء الله این غیرت را در سایت الف می بینیم تا استاد مدرک تقلبی آن آقا را هم برای درک بهتر شرایط موجود و صف بندی های موهوم در اختیار عزیزان بگذاریم.
دکتر سبحانی نامیست که باید ملت ایران آنرا به خوبی به خاطر بسپارد. این مرد حقیقتا شجاع و با ایمان است. (245414)
 
علی
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۲۲:۱۱:۳۴
آقایان به نظر بنده فعلا نمی شود در مورد این طرح نطر قطعی داد و هر کس برداشتی از این طرح دارد ولی مطمئنا این طرح باید اجرا شود چون واقعا اقتصاد در بحران است وما فعالان این عرصه داریم ضرر می کنیم این طرح به نفع اقتصاد تمام خواهد شد ومن مطمئنم بعد از یکسال باعث رونق اقتصادی وافزایش در آمد مردم خواهد شد البته بیشتر این درآمد متعلق به فعالان اقتصاد خواهدبود تا کارمندان ومعمولا تورم به نفع بخش خصوصی است ورکود به نفع بخش دولتی است ومن با این که یکی از مخالفان دولت دهم بوده هستم ولی به شدت با این طرح موافقم چون باید زودتر از اینها اجرا می شد (در زمان دولت آقای هاشمی نه حالا که یه کم دیر شده)وبا کمال اطمینان می گم که این طرح اموفق خواهد بود وشاید اجرای این طرح به بعضی از مناقشات بیهوده پایان بده(درگسری های بیهوده سیاسی در مورد انتخابات) وما رو به تلاش برای ایجاد در آمد برای خودمون ودولت وادار بکنه عزیزان نگران نباشید مهم فرهنگ مصرف گرای ماست که با این اجرای این طرح اصلاح میشه وما با قناعت می تونیم خودمون از فلاکت مصرف گرای افسار گسیخته جهان سوم خلاص بشیم
شما رو به خدا این قدر نگران نباشیدوبه اون بالایی توکل کنید وبیایید یکبارهم به این دولت خوشبین باشیم وبا کمک به اون در واقع به خودمون کمک کنیم امیدوارم که اقتصاددانانی که این همه ساز مخالف میزنن بدونن که وضعیت فعلی هم که داریم اصلا قابل تحمل نیست واین می تونه یه شوک جدی باشه برای احیای اقتصاد ایران وخلاصی یکباره از قید بخش دولتی ومصرف گرا وتبدیل به بخش خصوصی (البته نه شبه دولتی)وتولیدگرا.البته این موضوع چیزی از مخالفت ما با این دولت نخواهد کاست ولی مادوست داریم وقتی که حزب ما حاکم بشه انشااله دور بعد با یک اقتصاد احیا شده دولت رو در دست بگیریم وفقط در اون دوره روی فرهنگ .آزادی تمرکز بکنیم تااقتصاد یا هماتن نان شب
یاحق (245417)
 
دانا
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۱:۱۴:۲۳

آنچه جای تعجب دارد قضاوتهای بدون شاهد است! همه از سرانجام این تصمیم می ترسیم چون دقیقا نمی دانیم اجرای این طرح به چه صورتی خواهد بود؟ آیا توابع آن ما را در معرض خطر قرار نخواهد داد؟ و هزاران سوال که من هم از خودم می پرسم. ولی توجه به این نکته ضروری است: از آنچه می ترسی درون آن برو! و این جمله ی مشهور برایان تریسی که قورباغه را قورت بده!
من فکر می کنم اگر چه این طرح تا اجرایی نشود مجهول است ولی دست روی دست گذاشتن و ترس از فحش مردم و مثل دولتهای قبل مسکوت گذاشتن آن پیشرفت مارا به تعویق می اندازد . بله طرح مسکن هم تبعاتی برای همه داشت ولی با وجود عده ای سواستفاده چی ناگزیر باید عده ای ضرر کنند تا آینده ساخته شود و در مسیر هر آبادانی ای سختی هست. به مطالعه و کارشناسی دوستانمان اعتماد کنیم. خودمان را برای دوره ای سختی آماده کنیم. تا می توانیم جلوی نااهل ها را بگیریم (با گزارش ، با نترساندن مردم، با رعایت انصاف خود و...) تا انشاء الله روزی شاهد ایرانی آبادتر باشیم... (245749)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۳:۵۴:۵۲
زماني يارانه پودر لباسشويي و... راحذف كردند وتوجيه نمودند كه به يارانه لبنيات اضاف مكنيم بيچاره مردم كه هم از ان ماندند وهم از اين هدفمند كردن يارانها نيز به سر نوشت يارانه پودر لباسشويي گرفتار خواهد شد (245838)
 
علی
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۶:۱۷:۵۹
آنقدر بترسید که جای برسد که یک بیسواد مثل رضاخان بیاید کاری که چندین دکتر و مهندس نمی تواند اجرا کند ،انجام دهد .بعد هم همه بگوییم به به خدا ...... (245900)
 
خبرنگار پارلماني اسبق سياست‌روز
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۹:۱۷:۵۹
اميدوارم اين نظر از تيغ حذف و سانسور الف عبور كند.
بنده سابقا خبرنگار پارلماني روزنامه سياست‌روز بودم. آقاي سبحاني واقعا انسان قابل احترامي هستند. اما نامه ايشان به رئيس قوه قضائيه خيلي مرا متعجب كرد. يادم هست كه در مجلس هفتم، در ايام بررسي بودجه ساليانه يكي از سال‌هاي اوليه دولت نهم بود(سال دقيقش را يادم نيست) كه بحث برسر قيمت بنزين مثل هميشه به يكي از داغ‌ترين مباحث آن روز نمايندگان در نطق‌هاي پيش از دستور، كميسيون‌ها و حاشيه مجلس در جمع خبرنگاران تبديل شده بود.
جالب است كه بدانيد آقاي دكتر سبحاني يكي از مدافعان سرسخت آزاد كردن قيمت بنزين بودند.البته استدلالشان هم مشابه همين استدلال‌هايي كه الان از سوي مدافعان هدفمندكردن يارانه‌ها مي‌شود -يعني عادلانه نبودن توزيع يارانه حامل‌ها انرژي- بود.
اما مي‌دانيد كه استدلال مخالفان، به‌غير از تبعات تورمي آن، اعتراضات گسترده مردمي و ناآرامي‌هاي احتمالي ناشي از آزادسازي قيمت سوخت بود.
اما بازهم جالب است كه بدانيد آقاي دكتر سبحاني حتي در برخي گفت‌وگوهاي غيرخبري با خبرنگاران، معتقد بودند كه مجلس بايد قيمت سوخت را آزاد كند و دولت بايد سرسختانه آن را اعمال كند. وقتي به ايشان مي‌گفتيم اجراي چنين امري ممكن است به بروز ناآرامي در كشور منجر شود، ايشان مي‌گفتند پس اين نيوري انتظامي به چه دردي مي‌خورد، وظيفه نيروي انتظامي اين است كه با هرگونه اعتراضي برخورد كند...
هرچند كه موضع‌گيري آقاي دكتر سبحاني را، هم آن موقع و هم الان صادقانه مي‌دانم ليكن اين تناقض برايم عجيب است.
فكر كنم دكتر توكلي و ساير دوستانشان نيز در محيط‌هاي محفلي چنين نظري داشته باشند. الله اعلم (245975)
 
حسن
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۲۰:۰۳:۴۰
من یک سوال دارم. فرض کنید شما به یک بیماری دچار شده اید که برای درمان آن نیاز به انجام یک عمل کوچک است. در قطعیت نیاز به این عمل هم هیچ شکی نداشته باشید. آیا حاضرید این عمل کوچک را به دست جراح تازه کاری بسپارید که همان سابقه کوتاهش دارای نقاط ضعف شدید و اشتباهات فاحش است؟ مسلماً جواب شما منفیست.
حال که در مورد انجام یک عمل جراحی کوچک آنهم در مورد\" یک\" انسان اینقدر حساسیم چگونه می توانیم در برابر سپردن این عمل جراحی بزرگ که\" 000/000/70\" نفر از تبعات آن تاثیرات شدید می پذیرند به دولتی کم تجربه، پر حاشیه و پر اشتباه نگران نباشیم. در اینکه این جراحی نیاز است شاید شکی نباشد. اما از اینکه از زیر دست \"این جراح\" زنده بیرون بیاییم بسیار مشکوکم. (245988)
 
سید
۱۳۸۸-۰۸-۱۰ ۰۶:۳۰:۱۶
عجب!عجب!مملکت این همه خبره اقتصادی داشته ودارد وضع اینگونه بوده واست !در دوره به اصطلاح سازندگی واصلاحاتم که اقتصادمان گلستان بود!چون انموقع حتما از اندیشه این حضرات استفاده می شد ه! وحالا اقای احمدی نزاد می خوا هد این گلستان را خار ستان کند!؟ (246073)
 
يك ايراني
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۰۰:۲۹:۴۳
كاشانه ما رفت به تاراج غمان خيز از خواب گران خيز..............
اقاي لالايي خوش باش با نماينده روحاني شهرت همان فردي كه به دنبال دوربينها مي دود تا شايد اينگونه دل امثال شما را خوش كند.
دكتر سبحاني عزيز ما در ذهن ايران براي هميشه به عنوان مردي كه هيچگاه حقيقت را فداي مصلحت نكرد زنده خواهد ماند.
درود بر دكتر سبحاني (246386)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.