علی ربیعی، وزیر پیشنهادی کار پس از اظهار نظرهای نماینده های مجلس در صحن علنی مجلس از برنامه خود دفاع کرد.
به گزارش خبرآنلاین، علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از صحبت موافقان و مخالفان در دفاع از برنامه پیشنهادی اش توضیحاتی مطرح کرد که در ادامه آمده است:
* این وزارتخانه گسترده ماموریت هایی را با بدنه اجتماعی دارد. طبیعی است که وزارت خانه ای که قبل از دنیا آمدن و بعد از از دنیا رفتن، شهروندان با آن سر وکار داشته باشند بیشتر مورد نقد قرار می گیرد. رابطه دولت-ملت و بهبود این رابطه بیش از همه وزارت خانه به کار این وزرات خانه بستگی دارد.
*وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین تعامل را با اقشار مختلف جامعه دارد و طبیعی است بیش از هر وزارتخانه دیگری به چشم بیاید و مورد نقد قرار بگیرد. بحران فقر، آسیب های اجتماعی، بحران صندوق ها، بحران معضل بیکاری چند موضوع مهمی است که ساختار حاکمیت با آن ها مواجه است و کانون توجه و حل این مسائل در این وزارت خانه قرار دارد. آقای رجبی گفتند چرا مسئولیت هایی را می پذیرید که به طور کامل به شما تعلق ندارد؟
* معتقد هستیم با پاشیدن پول، نه فقر حل شدنی است نه مشکل اشتغال. در گذشته فرآیند رفاه وابسته به درآمدهای نفتی بوده است. اقدامات نامشروعی در برخی از وزارت خانه ها صورت گرفته است. امروز در زمینه سیاستهای رفاهی وزارتخانه نظریه دارد. هیچ سیاست توسعهای بدون داشتن نظریه رفاهی موفق نخواهد شد. بحران فقر، بحران آسیب های اجتماعی، بحران بیکاری و بحران صندوقها از مهم ترین بحرانهایی است که با آن مواجه هستیم و باید در این وزارتخانه حل و فصل شود.
*برنامه جامع حمایت مناطق محروم و برنامه اشتغال مبتنی بر ارتقا امنیت شغلی و صیانت از سرمایه با همکاری شرکای اجتماعی وابسته به صندوق ها و توسعه تعاون و فرهنگ کار برنامه دهگانه ای بود که تقدیم رییس جمهور کردیم. نخستین برنامه ای که داریم امحای فقر مطلق است.
* توانمندسازی و مهارت سازی و توسعه مهارت انسانی و صیانت از منابع مادی و حفظ کارگاههای اجتماعی و توسعه تعاون ، فرهنگ و تامین اجتماعی چند لایه جزو برنامههای ما بود.خوشبختانه دراین مدت اطلس مسائل اجتماعی را در سطح محلی تولید کردیم و انواع فقر را شناسایی کردیم.حمایت از کودکان بیسرپرست و زنان قربانی خشونت، از برنامههای ماست.
مزد بر تورم پیشه گرفت
* مزد بر تورم پیشه گرفت. ۴ سال است که نرخ افزایش مزد بر تورم پیشی گرفته است و ۶۷ درصد بین مزد و تورم فاصله است. توسعه اقتصادی بازنشستگان و کارگران صورت گرفته است. من برای این کار گفتمانسازی کردم. یازده میلیون حاشیهنشین را بیمه کردیم .در این مدت حقوق بازنشستگان را بالا بردیم.
* برنامه رییس جمهور امحای فقر بوده است. انسانی تر شدن جامعه و اخلاقی تر شدن جامعه هدف ما است. من از آقای لاریجانی تقاضا می کنم با توجه به اینکه ما آمادگی انجام این کارها را داریم، کارگروه مشترکی برای مساله فقر تشکیل شود که سرافرازانه بگوییم نتیجه آن از بین بردن مساله فقر شده است.
*با همه توان طرح سلامت را اجرا میکنم و نمیگذارم هیچ گاه زمین بماند. این اشکالات مربوط به کمبود امکانات است. هیچ ساختاری بدون اشکال نیست شاید ما به دلیل تشنگی که در این زمینهها داشتیم سریع عمل کردیم.
* شاید در سه سال گذشته یادتان بیاید که در رابطه با رشد اقتصادی بدون اشتغال در کشور صحبت کردم. با رشد اشتغال کلاسیک نمیتوان سالانه ۴۰۰ هزار شغل ایجاد کرد ما باید از الگوی رشد فراگیر استفاده کنیم که ۹۷۵ هزار شغل باقی مانده ایجاد شود. در این برنامه ۵۴ کارشناس معتبر بین الملل آوردیم.
* خوشحالم که در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ریزش نیروها اتفاق افتاد سال گذشته کمترین میزان چالش را داشتیم. ما دوران اعتماد را پشت سر گذاشتیم و در حال حاضر در مناطق آزاد مشکل داریم. اعتماد بخشی از سرمایه کشور است . ۵۷ درصد تشکل های کارگری و کارفرمایی را افزایش دادیم و ۳۳ و نیم درصد حوادث کار از سال ۹۲ به ۹۵ بیست و هفت درصد کاهش دادیم.
* برخی می پرسند رشد ۲۵ درصد چرا حاصل نشده است؟ باید اقتصاد بزرگ شود که سهم بیشتری کسب کنیم. در آینده با عوامل بیرونی و ساختاری بخش تعاون را به جلو خواهیم برد. کار در حوزه های جدید اجرا خواهیم کرد. امروز تعاونی های تامین جای رشد دارند و استراتژی وجود خواهد داشت. کارهای کلینیکی در تعاونی ها انجام شده است. برخی از تعاونی های ما مردند ولی تعاونی های جدید ایجاد شده است.
* اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کند باید به مهارت ها بپردازیم و باید به مهارت رو بیاوریم.این راه نجات کشور است. آژیر هشدار بحران صندوق را من به صدا درآوردم صندوق ۱۸گانه های ما وضعیت درستی ندارند. در این صندوق یک نفر کار می کند ده نفر حقوق می گیرند. طی ۴ سال، یک و نیم میلیون نفر به تعداد بازنشسته های اضافه شدند.
حل مسائل اشتغال، اجماع ملی میخواهد
* حل مسائلی مانند اشتغال، اجماع ملی می خواهد. باید در پیرامون صندوق ها گفت و گوی ملی کنیم. شرکت ها را به بورس بردیم. سیستم اطلاعاتی که فراهم کردیم و شفافیتی که اجرا شده را باید دنبال کنیم.
* هدف دیگر خروج از بنگاه داری صندوق هاست. کمک کنید از بنگاه داری خارج شویم خودمون را خلاص کنیم. امروز از مجلس می خواهم زنجیره بنگاهداری را از پای اقتصاد رفاه جدا کند.
* در خصوص انتقاد برخی از دوستان، قطعا در تیم تجدید نظارت می کنم و جبران خواهم کرد.در بخشی دیگر در توزیع عادلانه شستا باید یادآور شوم که آن شرکتها تنها به ما واگذار شده است
* من افتخار می کنم کتاب زنده باد فساد را نوشتم که ۷ جلد چاپ شده است.فساد ساختاری سازمان یافته و مبتنی بر عاملیت است و این چنین فسادی باید ریشهکن شود .