نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 405133
عاج نشینان مفلس بانکی!/ بازهم بانک‌ها شفاف سازی نکردند
بخش اقتصادی الف، ۱ آبان ۹۵
تاریخ انتشار : شنبه ۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۹
در غیاب شفاف سازی سیستم بانکی از ده‌ها و حتی هزاران پرونده فساد و اختلاس بانکی بازهم دستگاه قضایی و دادستانی بود که از ماجراهای پشت پرده این شبکه رونمایی کرد؛" تخلفات گسترده در بانک‌ها، متهمانی که به قدرت متصل‌اند و مجرمان بانکی که هزاران میلیارد از منابع بانکی را برده و گذران کرده اند، اما اکنون می گویند مفلس اند و نمی توانند پولی پس بدهند" بخشی از آنچه است که بر شبکه بانکی از سال های گذشته تاکنون می گذرد.

ایجاد بستری برای ارتکاب جرایم در بانک ها مهمترین محوری است که دادستان تهران در اظهارات خود مورد توجه قرار داده و در رابطه با آن هشدار داده است. موضوعی که به وضوع می توان رد آن را در پرونده‌های سنگین متهمان اقتصادی پیدا کرد؛ از زمانی که گروه منصور آریا توانست با نفوذ در سیستم بانکی و همدستی با تعدادی از مدیران آن ماجرای اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی را در شبکه بانکی پیش ببرد و همچنان پرونده بزرگترین اختلاس تاریخ بانکداری ایران در ابهام بماند تا هنگامی که بابک و البته بابک های زنجانی ها توانستند با اتصال به برخی مدیران بانکی به این مجموعه نفوذ کرده و از میلیاردها دلار سود برده و سرمایه‌های بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومانی - به ادعای خود- رقم بزنند و دست بانک‌ها را از این ارقام کوتاه کنند.

باید به این مجموعه وجود موسسات غیرمجازی که به راحتی و در مقابل چشم پوشی مقامات بانکی و نظارتی شکل گرفتند و حتی سرمایه‌های تا بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان جذب کردند، ولی در ادامه برخی از هم پاشیده و برخی همچنان پرقدرت به حیات خود ادامه می‌دهند و همچنین تخلفات و  اختلاس‌های صندوق‌ها و بانک‌های کوچک و بزرگ را نیز اضافه کرد. زمانی که خبرهایی با منابع خارج از سیستم بانکی اعلام می‌کند در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه پرونده اختلاس چند هزار میلیاردی باز  شده، بانک دی درگیر اتهام است و مدیرعامل سابق آن بازداشت شده و یا مدیر عامل  سفارش شده بانک ملت سر از پرونده اختلاس چند هزار میلیاردی درآورده و از کار بر کنار می شود. موسسه میزان درگیر اختلاف با یک قبیله شده و رو به انحتاط می‌رود و ثامن الحجج تا بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سپرده جذب می‌کند و توان بازپرداخت به مشتریان را نداشته و این بانک مرکزی است که از پول خود به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کند تا شاید اعتراض سپرده‌گذاران آرام شده و شبکه بانکی دچار تشنج نشود.

به گزارش ایسنا،همه اینها بخشی از تخلفات و حواشی نظام بانکی است که البته هیچ گاه از سوی مقامات آن اعلام و در مورد آن شفاف سازی نشده و با توضیحی همراه نبوده است، پرونده‌هایی که روی هم انباشت شد و اکنون کار را به جایی رسانده که حجم معوقات بانکی به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد و به اذعان مدیران بانکی اگر به آن سود و میزان استمهال شده را اضافه کنیم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان را هم پشت سر خواهد گذاشت. به این لیست  پول‌هایی از دست رفته دیگری هم افزودنی است، پول هایی که در قالب اختلاس و یا سواستفاده های مالی برده شده اما هیچ گاه برنگشته و ظاهرا قرار هم نیست برگردد.

جعفری دولت‌آبادی – دادستان تهران – در گزارشی که به تازگی از وضعیت شبکه بانکی و مفاسد اقتصادی اعلام کرده به شرایط  و ابعاد دیگری از ورشکستگی بدهکاران بانکی اشاره داشته است. وی گفته که در این مورد برگرداندن وجوه توسط مجرمان اقتصادی از معضلات فعلی به حساب می‌آید، چرا که از سویی بانک‌ها تمایلی به پذیرش اموال غیرمنقول متهمان به جای مطالبات خود را ندارند و از سویی دیگر با مجرمان بانکی ورشکسته مواجه‌اند.{اینجا}

دادستان تهران از مجرمان ورشکسته این‌گونه تعبیر کرده که آنها متهمانی هستند که در برج عاج نشسته و اکنون ادعای «انا مفلس» در مقابل درخواست برای استرداد وجود دارد. آن‌طور که دولت‌آبادی می‌گوید ۱۱ بانک کشور به این افراد حدود ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند و اکنون شبکه بانکی با وجود ۱۲۸۷ مشتری مواجه است که اعلام ورشکستگی می‌کند.{اینجا}

البته این ماجرای تازه‌ای نیست. پیش‌تر هم سخنگوی دستگاه قضا از دانه‌درشت‌هایی گفته بود که با وجود بدهی حدود ۷۰۰۰ میلیاردی به شبکه بانکی حاضر به پرداخت معوقات خود نبوده، با این حال با خودروهای هشت میلیاردی در خیابان‌های شهر گذر می‌کنند.

دادستان تهران اشاره‌ای هم به دلایل شکل‌گیری فسادها و اختلاس‌های بانکی داشته و این‌که خود بانک‌ها در ایجاد بستری برای ارتکاب جرائم و سوء‌استفاده‌های تعداد خاصی را فراهم می‌کنند، از مهم‌ترین عوامل دانسته است. وی تاکید دارد که دلیل بروز فسادی که امروزه موجب تشکیل پرونده‌های قضایی موضوع فساد کلان اقتصادی شده ارتباط و نفوذ متهمان با برخی مدیران بانک‌ها و بعضی مسوولان است و گرنه چه‌طور فردی که توانایی مالی چندانی ندارد می‌تواند با ارائه‌ وثایق غیرمعتبر و فاقد ارزش کافی تسهیلات کلان دریافت کرده یا از پرداخت معوقات خودداری کنند و تنها ادعای ورشکستگی داشته باشد.

موضوعی که جعفری دولت‌آبادی آن را مورد تاکید قرار داده هشداری است که خطاب به بخش حراست و بازرسی بانک‌ها و موسسات اعتباری داشته است و عنوان کرده که در امر پیشگیری از وقوع جرائم بانکی و فسادهای کلان اقتصادی، بهبود نظارت از سوی حراست‌ها و بازرسی‌های بانک‌ها را می‌طلبد، چرا که در تمامی پرونده‌های فساد بخشی از جرائم در بستر بانک‌ها رخ داده و یا مدیران آنها هستند که در ارتکاب آن دخیل هستند.

اما در این بین حیدری- معاون نظارت بانک مرکزی- بحث دیگری را نیز مطرح می‌کند و آن هم ریشه جرائم بانکی است که معتقد است در قوانین بعد و مشتریان متصل به قدرت عامل آن بودند. با این حال حیدری توضیحات بیشتری در رابطه با افرادی که معتقد است اتصال آنها به قدرت موجب رقم خوردن وضعیتی نابه سامان در عملکرد بانک‌ها و درنهایت ایجاد پرونده‌های فساد می‌شود ارائه نکرده است.

گرچه معاون نظارت بانک مرکزی عدم انعکاس تخلفات بانکی را در تشکیل پرونده‌های فساد بانکی بی‌تاثیر ندانسته است، اما کمتر و یا هیچ‌گاه شاهد آن نیستیم که بانک مرکزی و یا هیچ یک از بانک‌ها در رابطه با جریان‌های فساد و یا تخلفاتی که در شبکه بانکی می‌گذرد اطلاع‌رسانی کرده و زوایای آن را برای جامعه شفاف کنند.
 
کلمات کلیدی : دادستان تهران+اختلاس+بدهکار بانکی+شبکه بانکی+ مفاسد اقتصادی
 
محسن
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۵:۴۰:۱۴
واقعا جالبه من در زمان تحصیل ششصدهزارتومان وام از صندوق رفاه دانشجویی بابت شهریه دانشگاه گرفتم چندروز قبل نه برای خودم که برای ضامن مسیج آمد که دوازده قسط شما به مبلغ صد و چهل هزارتومان عقب افتاده و در صورتی که کل وام را با کارمزد صد و خرده ای هزارتو مان و جریمه 7000تومنی را یکجاتسویه نکنید ازتون شکایت قضایی می کنیم و...کاری ندارم که اولا تومسیج نوشته بود بارها بهتون مسیج دادیم در صورتی که اولین بارش بود و این که زحمت یه مسیج به خودمو نکشیده بودن تا بفهمم برام دفترچه قسط صادر شده و بپردازم و ابرومو جلوی ضامن بردن حالا هم که دوازده قسط را با جریمه دادم می گن قبول نیست باید کل وا مو یک جا تسویه کنی که البته من که بعد تحصیل بیکارم ندارم یه جا بدم و احتمالا کارم به پیگیری قضایی و زندان می افتم!ابروی امثال ما چقدر بی ارزشه! (3982676) (alef-11)
 
استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۸:۳۸:۰۱
ریشه ی فساد و بدبختی کشور سرنخش توی بانکهاست و راه نجات کشور نیز همونجا
باید شفاف سازی بشه
اگر کسانی وام میلیاردی بابت مقاصد اقتصادی می گیرند این مساله ای خصوصی نیست که بانک اون را مخفی نگه داره مگر اینکه هم بانک وهم گیرنده ی وام هر دو بدانند که چنین فعالیت و اینجاد بنگاه اقتصادی ای در پی گرفتن وام در کار نیست و بلکه وام با ده یا 15 درصد حق حساب به مشتریهای گردن کلفت و دزد پرداخت میشه و اونها هم دنبال دلال بازی و خرید ملک و .... اند
الانم اگر بازار ملک کساد نبود این مسائل افشا نمی شد...
هر بانکی باید موظف بشه اسامی وام گیرندگان کلانشو روی سایتش بگذارد
بجز این هیچ راهی وجود نداره که بشه جلوی زد و بند با بانکها را گرفت (3982882) (alef-11)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۹:۳۶:۴۸
برای منم از پیام ها اومده وقتی منبع درآمدی ندارم از کجا بدم؟حلا جالبه با زدن یک کد ملی راحت میشه فهمید فلان نفر چقد سرمایه کجا و کدوم بانک داره ولی مثل اینکه فقط برای ما بیچاره ها قانون قانونه (3982980) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۵:۴۶:۵۶
ما هر باناگی رفتیم با وثیقه زمین برای سا خت وام بگیریم .با درب بسته روبروشدیم . (3982686) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۷:۰۱:۰۱
تا زماني كه همه جامعه با شفاف سازي همراه نشوند نمي توان به يكي سخت گرفت و به ديگري آسان .
اينكه وام ازدواج ده ميليوني دو ضامن مي خواهد و وام هزار ميلياردي آنهم به يك بدهكار بانكي هيچ ضمانتي نمي خواهد ، نمونه كوچكي از اين بي عدالتي است كه متاسفانه تغيير دولتها هم نمي تواند اين موضوع را حل كند ،

و مطمئنا"‌حرف شما و نظر ما هم هيچ تاثيري ندارد ،
اما گمان نكنيد كه مردم به خاطر اين موضوعات از راي خود به دولت فعلي بر مي گردند ، دو دولت و سه مجلس وقت داشتيد حسن نيت خود را ثابت كنيد (3982786) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۷:۳۲:۲۰
الف جان شما فقط به فساد مالی حساسی؟ بقیه انواع فساد رو پوشش نمیدی؟ (3982798) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۹:۱۲:۱۹
بخاطر همین در سیستم بانکی لابیهای قدرتمندی در تلاشند تا عوامل خود را در پستهای مدیریتی بگمارند تا از این روش به اهداف خود که چاپیدن اموال بانکهاست برسند در بانک ما بیشتر مدیران با سفارش و روابط از جمله .... اصحاب قدرت تعیین میشوند تا در عوض آنها نیز سفارشات آقایان را اجابت کنند و کارمندانی مثل ما هم که به کسی وصل نیستیم باید فقط نظاره گر باشیم واولین کسانی که ترکش حقوقهای نجومی را نوش جان میکنند ماییم . (3982953) (alef-11)
 
جمشید اسماعیلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۰۰:۲۱:۲۶
سلام سهامداران بانک های ملت وتجارت کجا و چطور میتوانند از مدیران این بانک ها برای دادن وام های کلان که با توصیه پرداخت کرده اند و الان سهامدارات باید تاوان این وام ها ها را بدهند شکایت کنند ؟؟؟؟؟؟؟ تقاضای ضرر و زیان کنند و حداقل حقوقی بانک ها را مجبور کنند که سهام مردم را بنرخ خرید آنها ازشان بخرد (حد اقل بنرخ قبل از نامه بانک مرکزی). چطور یک سال بانک مرکزی خواب بوده و حالا از جیب سهامداران میخواهد پولی که اربابان قدرت و با توصیه مقامات از بانک ها گرفته و الان در خانه های چند ده میلیلاردی زندگی میکنند که هزینه شارژ یک ماهه خانه هایشان در برجی که ساکن هستند از حقوق یک ساله من بازنشسته بیشتر است ولی بانک مرکزی زورش به من سهام دار جزئ میرسد وتاوان آنها را من باید بدهم؟؟.با تشکر یک سهامدار بانک دولتی (3983319) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۰۰:۳۸:۲۹
بنده که مدیرعامل یک موسسه فرهنگی هنری چند منظوره با مجوز رسمی هستم جهت کار فرهنگی به یک بانک دولتی مراجعه کردم. بعد از کش و قوس های زیاد گفتند چون حساب در گردش شما کم است بنابر این وامی هم به شما تعلق نمی گیرد. توضیح دادم باید برای شروع کارم وام باید بگیرم و اگر چند صد میلیون گردش در حساب داشتم که اصلا تقاضای وام نمیکردم. و طرح توجیهی هم دارم. اصلا اهمیتی به حرفام ندادند ومتاسفانه پرداخت وام را حتی در حد چند میلیون هم قبول نکردند. حال معلوم نیست چگونه این وام های چند هزار میلیاردی را به چه پشتوانه ای به افراد می دهند ولی به ما نمی دهند. (3983334) (alef-13)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۰۹:۲۴:۲۲
الف جان من کارمند بانک می باشم مقصر اصلی رسانه ها از جمله رسانه ملی می باشد به جای ترویج فرهنگ نظم و انضباط مالی با بیان مواردی از این قبیل که مربوط به افراد خاص است تمامی مردم این حق را به خود می دهند که همین وام های خرد را از باز پرداختش امتناع کنند یا با تاخیر زیاد و به بیان دیگر با زور اخذ شود چرا هیچکدام از رسانه ها نمی آیند به تروج فرهنگ نظم و انضباط مالی که منشا نظم در امور دیگر است به پردازند البته اگه نظم مالی ایجاد شود خیلی از مشکلات جامعه از بین می رود.
یک مثال برایتان بزنم من با حقوق حدود 1/700 الحمد اله دستم به دهنم می رسد و مستاجر هم نیست برادر زاده بنده که کارگر شرکت بخش خصوصی است و حدود 900حقوق می گیرد مستاجر هم هست هر ماه برای پسر 5 ساله اش حدود 200تومن اسباب بازی خریداری می کن پسر بنده هم هم سن پسر برادر زاده ام است ولی من با درآمد بیشتر در کل این 4 سال به اندازه 100 اثابا بازی نخریده ام ببینم مگه فرزند او از من عزیز تر است یا او در آمد بیشتری دارد نه فقط مقصر فرهنگ جامعه است که روز به روز بیشتر رو به انحطاط می رود که مقصر همین رسانه ها هستند این هم بگم همین برادر زاده من اقساط وامش 7 تا 8 ماه عقب است ولی اسباب بازی گرفتنش ترک نمی شود. (3983604) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۱۲:۴۹:۵۹
برو بابا تو اسم حقوقت ۱۷۰۰ هستش. اینقدر ملحقات حقوقت زیاده که خودت میگی بی نیاز هستی و مستاجر هم نیستی. اون فامیل بیچاره شما ۹۰۰ میگیره و مستاجر هم هست .پیش خودش میگه ما که هیچی نداریم بزار این بچه حداقل بچگیش رو بکنه. (3983866) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۱۲:۵۰:۰۲
کاش من هم به جای رشته مهندسی مکانیک میرفتم از آزاد و پیام نور یه رشته هلو مثل حسابداری و مدیریت میخوندم کارمند بانک میشدم . کارمند بانک بودن یعنی تا آخر عمر بخور و بخواب (3983867) (alef-13)
 
پیام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۱۴:۰۷:۴۰
در بانک ها صرفا برای توجیه خود با متخلفان کوچک برخورد می گردد وبا فاعت هایی که از خود و باصطلاح از جمله مدیران باشند برخوردی صورت نمی گیرد و فقط موضوع چمع می گردد و حداکثر برخورد جابجایی متخلف می باشد .خلاصه هیچ اراده ای برای برخورد با متخلف وجود ندارد و همه دور هم بآرامی و مسالمت آمیز زندگی می کنند و البته از تشکیل جلسات نیز غفلت نمی ورزند ! (3983985) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۰:۰۴:۵۲
99 درصد کارمندان بانک ها زیر خط فقر زندگی می کنند. می توانید فیش حقوقی انها را از ستاد مرکزی بانک ها بگیرید ولی متا سفانه هی شب و روز به بانک ها حمله می کنند ان هم به ناحق. عزیزم وقتی مجلس محترم تصویب می کند که وثایق خارج از طرح بانک ها نگیرند خوب مسلم است که این وام وصول نخواهد شدو برا تولید. اشتغال و خروج از رکود به بانک ها فشار می اورند که با تضمین های ابکی و کمرنگ با زور و فشار وام بدهند و بعد از مدتی که اب ها از اسیاب افتاد همه با شمشیر سراغ بانک می ایند که چرا دادی و چرا وصول نمی کنی در صورتی که بانک مجری دستورات مجلس و دولت است و لاغیر. پس وجدان بیدار و انصاف هم خوب چیزی است. همه حاکمیت می گویند بانک بایستی فرشته نجات همه باشد ولی این فرشته نجات الان خودش داره غرق می شود به خاطر اجرای قوانین غیر کارشناسی و تحمیل طرح های تولیدی زورکی و فاقد توجیه مالی و اقتصادی. الان دولت می گوید به طرح های ورشکسته باز هم وام بدهید حتی اگر بدهی معوق داشته باشند حتی اگر اگر وثیقه نداشته باشند و.... یک سال دیگه به خاطر این کارها سر کارکنان بانک ها را خواهند بریدو.....خدایاحق را پیروز کن (3985149) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.