نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 327130
ورشکستگی ۱۰ بانک و موسسه مالی تا سال آینده
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۲
به گزارش خبرگزاری دانشجو، محمد حسین ادیب عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان شب گذشته با حضور در برنامه پایش گفت : در حال حاضر هیچ فعال اقتصادی نمی‌تواند نرخ بهره ۲۰ تا ۲۷ درصدی را پرداخت کند ، سؤال این است که چرا نرخ بهره بالاست ؟ علت بالا بودن نرخ بهره بالا بودن سود سپرده است . و علت بالا بودن سود سپرده نیز به این خاطر است که ده موسسه و بانک کوچک در حال ورشکستی هستند . به گفته آقای تهران فر معاون نظارتی بانک مرکزی آب از سر این ۱۰ بانک و موسسه گذشته و هیچ چیزی برای آن‌ها مهم نیست .

این اقتصاددان گفت : این‌ها با بالا بردن سود سپرده می‌خواهند مشکلات خود را به بعد منتقل کنند ، مدرم بدانند هر موسسه و بانکی که سود بیشتری می‌دهد آن موسسه یا بانک یک گام بیشتر تا ورشکستگی فاصله ندارد . به گفته مدیر عامل یکی از بانک‌های خصوصی بانک‌های دیگر مجبورند که با این ده بانک و موسسه مالی ورشکسته رقابت کنند وگرنه پول از بانک‌های دیگر به سمت این بانک‌ها سرازیر می‌شود .

وی ادامه داد: به عبارت دیگر چیزی که اکنون در کشور در حال رخ دادن است این است که بانک‌ها در حال حاضر برای غرق شدن در حال رقابت با یکدیگر هستند . استراتژی بانک مرکزی نیز این است که می‌گوید ما نباید دخالت کنیم و باید عملکرد بازار نشان دهد کدام یک سود بیشتری بدهد . عملکرد بازار هم یعنی غرق شدن بانک‌ها ، من صراحتاً می‌گویم با این استراتژی بانک مرکزی ، ۱۰ بانک و موسسه مالی تا سال آینده ورشکست می‌شوند .

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت : سود سپرده ای که بانک‌ها در حال حاضر در حال پرداخت آن هستند در اقتصاد قابل توجیه نیست . به گفته آقای تهران فر معاون بانک مرکزی ۵۰ درصد وام‌های بانکی به شرکت‌های بزرگ داده شده و این وام‌ها را پس نمی‌دهند . این شرکت‌ها اگر بخواهند وام خود را پس بدهند از یک بانک دیگر می‌گیرند و به بانک دیگری پس می‌دهند یعنی حاصل جمع مثبت آن برای بانک‌ها صفر است . اگر به وام‌هایی که از بانک‌ها گرفته شده ، شرکت‌های دولتی را نیز اضافه کنیم بیشتر این وام‌ها به ۲ هزار شرکت داده شده است .

ادیب افزود : مشکل صنایع کوچک ما نیست مشکل دو هزار شرکت دولتی است که از ده سال پیش به این سو به مرور باید ورشکسته می‌شدند و با گرفتن وام ادامه فعالیت کردند . تا الا دو عامل باعث شده بود که این‌گونه شرکت‌های زیان ده سرپا باشند ولی تا سال آینده این شرکت‌ها دیگر قادر به ادامه حیات نخواهند بود اگر استراتژی خود را تغییر ندهند . این دو عامل نیز این بود که اولاً در کشور تورم بود و ما تا سال ۹۱ دومین کشور دارای بالاترین نرخ تورم را در جهان داشتیم ، ۸۰ درصد سودی که این شرکت‌ها کسب می‌کردند ناشی از تورم بود .

وی گفت: سه روز گذشته آقای سیف در یک جلسه خصوصی با مسئولین اعلام کردند که چهار ماه است در کشور تورم منفی شده و ما جرات نمی‌کنیم اعلام کنیم به خاطر اینکه تولید کنندگان اعتراض می‌کنند ، مگر ممکن است که نرخ بهره ۲۷ درصد باشد و نرخ تورم منفی ؟ در همه جای دنیا نرخ بهره و سود سپرده ۲ تا ۳ درصد بیشتر از تورم است .

این اقتصاددان همچنین تاکید کرد: علت دوم نیز این است که ما روزانه ۴۰۰ هزار بشکه انرژی به داخل اقتصاد وارد می‌کنیم . قبل از سقوط قیمت‌ها ، قیمت هر بشکه ۱۱۰ دلار بود و معدل قیمتی که انرژی در داخل کشور فروش می‌رفت ۱۰ دلار بود ، یعنی بابت هر بشکه ما ۱۰۰ دلار به اقتصاد ضرر می‌زنیم . ما سالی ۱۴۰ میلیارد دلار به اقتصاد انرژی می‌دادیم و پول آن را نمی‌گرفتیم . امروز نفت اپک بشکه ای ۲۳ دلار است ، یعنی ۱۰ دلار آن را می‌دهیم و ۱۳ دلار را نمی‌گیریم ، اینکه ۱۰۰ دلار نمی‌گرفتیم و حالا ۱۳ دلار نمی‌گیریم ، این مهم‌ترین عاملی بود که به صورت سود در صورت مالی شرکت‌ها شناسایی شد .چون یارانه انرژی از بشکه ای ۱۰۰ دلار به ۱۳ دلار رسیده و تورم هم نیست و آن دو هزار شرکتی که وام گرفته و وام خود را پس نمی‌دهند تا بشود با این وام‌ها پایین بودن بهره‌وری را اجرا کرد این سیستم به بن بست رسیده و مسئول آن بانک مرکزی است .

سال آینده ۱۰موسسه مالی و بانک کوچک و بزرگ ورشکست می‌شوند و حیات این بانک‌ها تا۱۵ماه دیگر دوام ندارد ، اگر بانک مرکزی از عملکرد بازار دست بردارد و دخالت بکند قضیه قابل مدیریت است .

وی در مورد مؤسس‌ها غیر مجاز و حمایت از آن‌ها گفت :۹۰ نماینده مجلس نامه ای به بانک مرکزی نوشتند و عنوان داشته‌اند که اعلام نکنید موسسه ای که اخیراً ورشکست شده غیر مجاز است ، نقش مجلس را در حمایت از مؤسسات غیر مجاز نباید نادیده گرفت ، ما حدود ۱۰۰هزار میلیارد تومان معوقات بانکی و حدود ۹۰ هزار میلیارد هزار میلیارد تومان وام استمهالی داریم ، مدیر عامل یکی از بانک‌ها به من گفت که در وام‌های استمهالی یک قسط را می‌دهند و مابقی را نمی‌دهند ، وام‌های استمهالی را مصوبه مجلس ایجاد کرد . نمایندگان مجلس با تصویب مصوبه ای معادل معوقات در کشور معوقه درست کردند و مدام به بانک ها حمله می کنند .
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۲۲:۱۱
حداقل اسم اینها را بگید ما پولمون رو بکشیم بیرون (3495732) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۹:۰۱
10 بانک یعنی بیشتر بانک ها. مگه چند تا بانک داریم؟! (3495953) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۲۱:۰۶:۵۹
10 بانک و موسسه نه 10 بانک. مشکل احتمالا بیشتر در سمت موسسات است. تا جایی که من میدانم حداقل 22 بانک وجود دارد. (3496657) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۶:۵۷:۲۵
بزارپولت بمونه ک باعث رکود عمیق شدین تامعنی ورشکسته رو بفهمین... (3496160) (alef-11)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۹:۱۲:۳۶
میخوای پولشو از بانک بگیره تا امثال تو سرش کلاه بذارین د بالا بکشین اونوقت رکود عمیق نشه؟ (3496447) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۵:۱۲
انوقت شما خیلی زرنگ تشریف دارید (3496195) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۰۸:۴۳:۳۱
ن ب زرنگیه تو..... (3497295) (alef-11)
 
الی
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۸:۲۶:۳۰
خب تابلوئه دیگه.اونایی که سود بیشتر برا پولاتون میدن. چندتا موسسه و بانک هستن که سودشون بالای بیست در صد هستش.اونا به بانک مرکزی بدهکارن. از ملت پول نگیرن مجبورن با 30 درصد سود به بانک مرکزی جریمه بدن. (3496338) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۰۹:۳۲:۳۰
10 موسسه ای که بالاترین سود رو میدن ردیف کن پولتو از توی اونها بردار! (3497425) (alef-11)
 
نیما
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۴۶:۴۱
کاش اسم 27 درصدیه رو اعلام میکردن من میرفتم حساب باز کنم (3495796) (alef-11)
 
بشیر
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۲۵:۴۱
اگر بانک مرکزی امار این موسسات مالی و بانکی را دارد بصورت خاموش چاره اندیشی کند. (3495916) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۴۱:۴۲
مقصر اصلی طمع انسانهاست که تمامی ندارد ! همین بانکهای خصوصی و شبه دولتی هستند که دائما به هم نان قرض میدهند، شرکتهای مختلف ایجاد می کنند، زمین و مستغلات میخرند و خلاصه مردم را بیچاره کرده اند.
متاسفانه بانک ایکس وام چند صد میلیاردی به فلان بانک میدهد با سود مثلا 16% و بعد بانک دوم آنرا خرد میکند و با سود 24 الی 29% به مردم میدهد.

و یا بانک دیگری زمینی را در فلان نقطه درجه یک تهران میخرد و با چند میلیارد بالاتر میدهد به بانک دوم ، بانک دوم هم مجوز ساخت از شهرداری میگیرد( شهرداری هم از خدا خواسته چشمش را روی خیلی چیزها می بندد و مجوز چندین میلیاردی میدهد) ، گودبرداری میکند و سپس آنرا با 70 میلیارد بالاتر به بانک سوم میدهد، بانک سوم زمین را میسازد و به مرحله سفت کاری یا نازک کاری میرساند و بعد می فروشد به بانک چهارم ، و خلاصه می بینید که یک سرمایه گذاری بانک اولیه که 20 میلیارد تومان بوده در ابتدا در نهایت می شود 200 میلیارد تومان که 5 یا 6 بانک همگی در این ارزش افزوده!! سهیم هستند و کلی به جیب میزنند. این داستانی که گفتم متاسفانه کاملا واقعیت دارد و از گفتن جزئیات بیشتر معذورم.
حال بازنده اصلی چه کسی است ، مردم عادی کوچه و بازار و برنده هم که مشخصه. (3495963) (alef-11)
 
رضا بهروزی
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۸:۱۲:۵۹
نه عزیزم موسسات ورشکسته نمیشند بانک مرکزی خودش ورشکسته اعلام میکنه تا پول مردم بلوکه کنه تا مشکل کمبود پولش را با پول مردم حل کنه حالا کجای اقتصاد رادرسته کردند که حالا میخواهند موسساته درست کنند در کل اقتصاد هر مملکت رقابتیه نه با زور وبگیر وببند وپول مردم راگرو کشی کنند اگر راست میگند برای مردم ایجاد اشتغال کنند تا یه بیچاره ای که از بیکاری با سود پولش امرار معاش میکنه به چالش کشیده نشه (3496306) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۸:۲۳:۳۴
در طمع ما ایرانیها که شکی نیست....دلایلش رو هم جامعه شناسها و تاریخ شناسها باید بگن....ولی اگر قرار بود عامه-بیش از حد معمول- جامعه ما همه بد و خوب رو تشخیص بدن چه نیازی به این دستگاه عریض و طویل و-بعضا- موج سوار و رانت خوار پر هزینه دولتی بود....؟؟؟!! (3496327) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۸:۳۶:۳۵
سر آغاز این پس ندادن وام از آنجا شروع شد که کسانی با سفا رش تلفنی بله سفارش تلفنی وام گرفتند بدون وثیقه واین نهضت وام ادامه دارد (3496361) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۹:۴۲:۵۷
مگ رقانون نداریم این طبیعی که هرجا جنس ارزانتربده از او می خریم یا کسی که پول بیشتری بده سراغ او می رویم باید قانون باشه و مجری سالم (3501616) (alef-11)
 
سپرده گزارثامن الحجج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۰۰:۰۵:۱۳
مگه یه مملکت چقدر بانک لازم داره تو یه شهرستان کوچک تعداد بانکها و موسسات مالی از مغازه ها بیشتر شده . سه ماه مسافرت کاری عراق بودم بانک ندیدم الا یه بانک ملی ایران در بصره ! مردم عادی با بانک سرو کاری ندارند و تمام معاملات نقدی انجام میشه . (3811801) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۳:۳۶:۰۲
بانک آینده جزو آنها میباشد؟ (3813005) (alef-11)
 
شمس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۶ ۲۰:۴۰:۴۴
نه بانک اینده امسال سرمایه اش دو برابر کرد (4175008) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۱ ۲۳:۱۴:۳۹
از کجا آورد که دو برابر کرد. ؟؟ چجور ۲۲ در صد سود میده پس (4245914) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۱:۱۱
من کارمند بانکم
اوضاع بانک وخیم است
از اضافه کار هم خبری نیست
همکاران بعد از ظهر ها مسافرکشی میکنن تا خرج زن و بچه شون دربیاد
ماکه از خودشونیم اینه وضعیتمون
وای بحال مردم بدبخت و ساده ایران


حالا باز بدویید برید رای بدید (4029990) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۲۳:۵۰:۳۷
همینی هم که می گیرید زیاده داداش، حقوق شما کم شده ربطی به سرمایه بانک نداره (4229113) (alef-11)
 
آواتار
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۷:۳۴:۱۳
آقا وضع خیلی خرابه
من کارمند بانک هستم
بانکها نقدینگی ندارند. (4142089) (alef-11)
 
تقي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۰:۵۹
من كارمند بانك هستم
وضعيت بسيار وخيم است
تقريبا فاجعه در كشور قطعيه (4184562) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۱۹:۴۵:۵۴
بالاخره چکارکنیم آیا سپرده هامونو که تنها امید مونوبه آینده هستش را از بانکهایی خصوصی خارج کنیم؟ (4188511) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۰ ۱۵:۰۹:۰۰
متاسفم برااون کسایی که بصیرت ندارند (4195783) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۰ ۱۵:۱۰:۲۲
هی وای (4195788) (alef-11)
 
سیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۱:۰۲
سوال من از مسئولین بانک ها این هست . من کارمند اگر دو میلیون تومان وام بخواهم باید چندین سند ملکی و چک و فیش حقوقی و دو تا ضامن معتبر و سفته ارائه بدهم تا وام با بهره مرکب بگیرم . اما آقای ایکس مجری فلان طرح و پروژه که هرگز هم پس از ده سال کلنگش به زمین نمی خورده و تعدادشان هم کم نیست هشت میلیون دلار وام می گیره آنهم نه با ضامن که با توصیه فلان مدیرعامل دولتی یا مسئول و نماینده مجلس. تازه بعد از ده سال که وام را پس نمی دهند ، مجدد دنبال وام دیگری از بانک دیگری با توصیه و سفارش عالمین هستند تا وام قبلی را تصفیه کنند.
قانون برای خودی ها نوشته نمی شود . آن آقایان خودی هستند و ما ملت غیر خودی سوال دیگر من از علمای روز این است دوازده سال دبستان و دبیرستان درس خواندیم قیمت مداد همچنان یک ریال بود و تعداد بانک ها سه چهارتا . امروز قیمت یک مداد یک هزارتومان و تعداد بانک ها از مغازه های خواربارفروشی بیشتر . راستی چرا؟ (4229584) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۱:۴۵:۲۹
دارن دروغ میگن......
دروغ میگن به خاطر اینکه مردم سرمایشونو از بانکها بیرون بکشن برن سراغ بازار یخ زده مسکن (4240501) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.