نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 497934
بیش از یک چهارم خانوار‌های شهری فاقد حتی یک شغل هستند/ اقتصادی که بوی نفت و گاز بدهد، اشتغال نخواهد داشت
بخش اقتصادی الف، 14 مرداد 96
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۴
طبق آمار جدید بانک مرکزی بیش از یک چهارم خانوار‌های شهری فاقد حتی یک شغل هستند.

به گزارش الف، آمار جدید بانک مرکزی در ارتباط با بیکاری بیش از یک چهارم خانوار‌های شهری پرداخته است. بر اساس این آمار نرخ بیکاری در خانوار‌های شهری به ۲۶.۶ درصد رسیده است که بالاتریم رقم در طول سه دهه اخیر است.

رکوردی در بیکاری بدین معنا است که یک چهارم خانوارها فاقد حتی یک شغل هستند، رکوردی که بدترین آمار از سال هفتاد به این طرف است، بیکاری که نه زن و مرد و نه کم سواد و با سواد می شناسد.

به خیابان های شهر میرویم و پای درد و دل جوانان مینشینیم، دختر و پسران جوان همگی از بیکاری و آینده خود نگران و ناراضی هستند.

آمارها نشان میدهد که در سال 91 بالغ بر 23/3 دهم درصد خانوارهای کشور فاقد حتی یک فرد شاغل بوده اند که این رقم در سال بعد حدود یک درصد افرایش پیدا کرده است اما در سال 93 اوضاع بهتر شده و دوباره یک درصد کاهش یافته است. اما بیکاری سال 94 از خجالت مردم و مسئولین درآمده و رکود خانواده های فاقد شغل زده شده است و با حدود دو نیم درصد افزایش به 26/4 دهم درصد رسیده است و حالا در آخرین آمار در سال 95، رکود دیگری زده شده است و 26/6 دهم درصد خانوارها فاقد شغل هستند.

همه اینها در حالی است که به گفته مسئولین با رشد دو رقمی اقتصاد و تک رقمی شدن تورم روبرو هستیم.

در همین راستا، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ریشه این بیکاری ها سایه سنگین رکود بر سر تولید است، اینطور می گوید: آماری که ما از وضعیت تولید در بنگاههای اقتصادی داریم، وضعیت اینطور است که حدودا 87500
از واحدها صنعتی 50درصد آنها یا زیر ظرفیت کار می کنند یا کاملا تعطیل هستند. وضعیتی که امروز در این شرایط بنگاهها قرار دارند، حاکی از وضعیت رکورد اقتصادی در ایران است.

وی ادامه داد: در شرایطی که ما از وضعیت رکود نام می بریم نباید انتظار داشته باشیم که اشتغال در کشور افزایش پیدا کند. گزارشی که در مجلس قرائت شد حاکی از این است که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، وضعیت بیکاری ما در چهار سال آینده به 11 میلیون نفر میرسد.

همچنین حاجی دلیگانی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: رشد اقتصادی که توسط مسئولین اعلام میشود عموما مربوط به بخش نفت و گاز است، یعنی نفت و گازی که به صورت خام صادر می کنیم و رشد اقتصادی در بخش های تولیدی را کمتر شاهدش بودیم.

البته مسئولین تلاش کردند و می کنند که برای رشد اشتغال و کاهش بیکاری که در رشد اشتغال آن موفق بوده اند اما در کاهش بیکاری همچنان حرف است.

علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این خصوص می گوید: آقای روحانی در برنامه ای که در شورای عالی اشتغال و به ما دستور دادند یک شغل برای هر خانه است. ما دو طرح برای اینکه اشتغال ایجاد شود داریم، یکی بخث راه افتادن تولید است، بنابراین انواع سیاست ها را برای تولید شروع کردیم.مسیر بعدی با برنامه های رشدی که ما امسال 5درصد پیش بینی کردیم که اگر بخش نفت و انرژی را از آن کم کنیم به رشد قابل قبولی میرسیم.

اما در حال حاضر همین آمارهای دولتی و برنامه ها هنوز نتوانستند موفقیت مورد انتظار را داشته باشند و همانطور هم که حسینعلی حاجی دلیگانی می گوید، ریشه این بیکاری ها ریشه در رکود دارد. رکوردی که ریشه اش در نچرخیدن چرخ های صنعت و چرخیدن چرخ های وارادات بی رویه و قاچاق است.

به هر حال چشم امید مردم به مدیران کشور است که آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کنند که بتوانند اشتغال پایداری را در راستای اقتصاد مقاومتی در کشور ایجاد کنند تا شاهد پایین رفتن شاخص های اقتصادی باشیم.


 
 
کلمات کلیدی : بیکاری، جوانان، اشتغال
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۸:۰۱:۴۵
کارگری هستم که 2 سال حقوقم عقب افتاده و با مشقت و با یارانه به امرار معاش می‌پردازم. کدام یک از مسئولان می‌توانند مثل من کارگر زندگی کنند؟! قبوض آب، برق و گاز هم از یک طرف و مستأجری از سوی دیگر! چه قشری به دنبال ارث خواهی از انقلاب است؟! محرومان که امام آنها را ولی نعمت می‌دانستند یا اشراف؟ (4504007) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۸:۲۱:۱۷
امروز آمار بی‌کاری آمریکای بحران زده در کاخ سفید اعلام شد، ۴،۳ درصد، یعنی‌ پایینترین در ۱۶ سال اخیر و تقریبا اشتغال کامل. ولی‌ از آن جالبتر این است که آمار اشتغال امریکیها، ۱۵۴ میلیون نفر است. یعنی‌ از هر دو نفر آمریکای ،یکی‌ شاغل است ، می‌دانید این آمار در ایران چه اندازه است؟ از هر ۳،۷ ایرانی‌، یک نفر شاغل است. حالا حساب نمی‌کنیم که شاغلین ایرانی‌ مانند کارمندان بخش دولتی به زحمت نیم ساعت کار مفید دارند و آنها که در آمریکا کار کردند و یا در کشورهای پیشرفته می‌دانند ، که کار در اینجا یعنی‌ از ۸ ساعت، عین ۸ ساعت کار سنگین و بیسر پر بازده. اینجاست که متوجه می‌شویم چرا وقتی‌ سیستم سیاسی آمریکا تحریم می‌کند، چین ، اروپا و هیچ کشوری حاضر نیست که اقتصاد آمریکا را از دست دهد و با تحریمهای آن همکاری نکند.دنیا را بهتر بشناسیم و بدانیم در کجای این دنیا هستیم، ضرر نمی‌کنیم. (4504033) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۱:۳۵:۲۳
از تحلیل شما بر می آید که فرد مطلعی هستید اما در مملکت ما پوپولیسم آفت روزگار است و وقتی که فعالین سیاسی مفاهیمی مثل عدالت اجتماعی را تا حد نظریه های مارکسیستی و رویه های پخش پول ناچیز در بین تعداد زیادی افراد فقیر تنزل می دهند تا در انتخابات رای جمع کنند،نباید انتظار روزگار بهتری را داشته باشیم.در مملکتی که 95 درصد بودجه آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد کارکنانی بی تخصص و ناکارامد می شود که قادر به خلق ثروت نیستند و به واسطه قانون کار مارکسیستی آن دولت ناچار به افزایش سالی 20 درصد به این بودجه عظیم است،نه پولی برای عمران و اشتغالزایی باقی می ماند و نه فضای کسب و کار مثبت و پیش بینی پذیری که کسی بخواهد در آن سرمایه گزاری کند. (4504322) (alef-3)
 
France
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۹:۱۶:۵۲
چشم امید مردم دیگه امید نمی بینه داره کور میشه ! (4504123) (alef-11)
 
میلاد حمیدی
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۰:۳۷:۵۶
ربطی به نفت ندارد. سیستم سرمایه داری و تبعیض این سیستم عامل بیکاری است. اروپا که اقتصاد نفتی ندارد ولی باز هم بیکاری دارد. باید سیستم سرمایه داری برچیده شود و یا لااقل کشورهایی مانند ایران که ادعای استقلال میکنند با احیای سیستم سنتی و استفاده از علوم مدرن بصورت بهم گره خورده و با پرهیز از ارزشهای سیستم سرمایه داری وضعیت اشتغال و مشکلات اجتماعی و اقتصادی را بهبود ببخشند. (4504241) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۱:۰۹:۱۲
کره شمالی سیستم سرمایه داری نداره، بهتره بری اونجا، آقای روشنفکر. وقتی سرمایه و پول نباشه تلاش برای اختراع و تولید هم بوجود نمیاد و همه چیز دولتی میشه. (4504281) (alef-3)
 
میلاد حمیدی
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۰۰:۲۷:۱۰
اروپا سیستم سرمایه داری داره وضعش داره روز به روز بدتر میشه. سیستم سرمایه داری یعنی دستگاه پولسازی برای فقط در خدمت ۲۰۰۰ خانواده صهیونیست بودن. یعنی زندگی مردم دنیا در فقر. آمار بگیرید که روزی چند درصد از مردم دنیا به جمع فقرا اضافه میشوند. این نسبت دقیقا برابر با میزان رشد نظام سرمایه داری در دنیاست... (4508077) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۹:۱۷:۰۹
خیلی وقته وضعیت بیکاری از بنفش به قرمز تغییر رنگ داده (4504124) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۹:۴۱:۵۵
علتش مشخصه ما تحریم هستیم .الف مطمنا این نوع کامنت ها را منتشر نمی کنه .تا زمانیکه علت اصلی را پنهان کنیم وضع همینه (4504160) (alef-13)
 
علت!
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۱۵ ۲۳:۵۷:۰۸
سلام دوست عزیز
میگم یونان که شش سال رکود داشت چی؟ علت آن هم تحریم ایران بود؟ عزیز تا کی سر خود را در برف میکنید و دلیل اصلی را فراموش می کنید و همه چیز را به تحریم ربط میدهید؟ به یونان هم توصیه کنید مذاکره کند بلکه از رکود بیاد بیرون!؟؟ (4508043) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۹:۴۳:۰۲
چرا یک کمسیون تشکیل نمی شه از افراد متخصص تا علت ها مشخص شه .؟ (4504162) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۰:۰۵:۵۰
چرا قبل از انقلاب با وجود بوی نفت اشتغال وجود داشت؟ (4504196) (alef-11)
 
ربط!
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۱۵ ۲۳:۵۸:۳۵
سلام دوست عزیز
یک نگاه به آمار جمعیت و نرخ جوان جمعیت بیاندازی به کلی از سئوالت پشیمون میشوی! خوب کمی اطلاعات بیشتر داشته باشید. (4508045) (alef-11)
 
بی نام
Germany
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۰:۴۲
پس چطور واسه کشورهای منطقه داره واسه ما نداره
اونا یارانه بسیار بالا دارن
با همین پول نفت شهرهاشون توریستی کردن و تکنولوژی اوردن
نخیر داره اشتفال هم خوب داره (4504253) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۲:۵۷
قربونت برم کشور قطر فقط 200 هزار نفر جمعیت بومی داره شاید این جمعیت محدود بتوانند با گاز پارس جنوبی پادشاهی کنند و همه آن را هم صادر کنند اما ما 80 میلیون جمعیت داریم و گاز پارس جنوبی به علاوه ده تا میدان دیگر کفاف مصرف داخلی لجام گسیخته ما را هم نمی دهد چه رسد به صادرات ما یا باید کار واقعی و دانش بنیان به منظور خلق ثروت بکنیم و بسترهای آن را هم فراهم کنیم (کشاورزی علمی،توریسم،حمل و نقل،خدمات انفورماتیک و ..)یا پذیرای فقر باشیم ولو غیر (4504337) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۱:۲۱
درچنین شرایطی آقای رییس جمهور مجددا آقای ربیعی را به عنوان وزیر بیکاری وعدم رفاه اجتماعی اتتخاب ا مینمایند تاهم بیکاران به حال خود زار بگریند وهم بازنشستگان از محل حقوق اندک بازنشستگی رفاه مسئولین ومعاونت فنی آن سازمان را تامین کنند (4504254) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۱:۰۶:۳۸
ایران همیشه همین بوده. من که یه دهه شصت هستم از وقتی چشم باز کردم تو این دنیا همین بوده. دوران بچگی و تا سوم و چهارم دبستان من در دوران ریاست جمهوری مرحوم هاشمی بود که یادمه از فرط بیکاری جوانهای اون موقع پناه میبردن به ژاپن، سر هر چهار راهی هم صبح تا شب جوونهای بیکار وا می ایستادن. هر دولتی هم که اومد وضع از دولت قبل بدتر شد. خلاصه اینکه باید این وضعیت قبول کرد. (4504279) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۲:۲۵:۱۷
نفت وگازمنبع درآمدمردم ایران است وبه اقشارخاصی تعلق ندارداین اقشارژن ِ برترباپول نفت سرمایه داری ِ بی ضابطه وبی حساب وکتاب راه انداخته اندمالیات نمیدهندوموجب بیکاری وبیگاری جوانان شده اندافرادامنیت شغلی ندارند کاردست عده ای افتاده که فقط به منافع خودشان می اندیشندهی میگویندنفت وگاز نبایدملاک رفاه باشداماخودشان نفت وگازراارث پدری ٍ خودمیدانندوفقطخودشان راذیحق ازاستفاده نفت وگازمیدانندحتی اقلام خوراکی مرغوب راهم صادرمیکنندوگوشت وموادنامرغوب جهت استفاده مردم واردمیکنند. (4504402) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۱۵:۳۳:۵۶
دوره احمدینژاد و روحانی تاکنون حتی یک شغل به درد بخور هم ایجاد نشده.
ملت بدبخت منتظر اقدامات کیا نشسته اند! (4504657) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۷ ۱۰:۰۶:۰۴
اشکال اینه که اونهایی هم که اسما شاغلند و مشغول بکار رسما بیکارند!!!چطوری؟؟وقتی من نوعی با ارشد مهندسی مکانیک در یک شرکت مهندسین مشاور باید تابع قوانین وزارت کار و همسنگ یک کارگر صفر دریافتی داشته باشم و از ترس اینکه همین کار نیم بند هم از دست نره لام تا کام حرفی نزنم آیا میشه اسمش رو گذاشت اشتغال؟!؟من با حقوق ماهی 1/100 چند سال باید هیچی نخورم و نپوشم تا بتونم یه منزل مسکونی ابتیاع کنم؟؟؟ (4510353) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.