نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240947
اینستاگرام
بخش تعاملی الف - وحید دهقان بهابادی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۶
شبکه های اجتماعی یکی از تاثیرگذارترین بخش های اینترنت به شمار می روند. شبکه هایی که در واقع چندین جهان مجازی به شمار می آیند.

یکی از معروفترین شبکه های اجتماعی اینستاگرام می باشد که مختص اشتراک گذاری عکس و ویدیو های کوتاه می باشد. سهولت کار و کاربرپسند بودن محیط این برنامه موجب شده افراد زیادی از آن استفاده کنند.

طبیعی است همچون فناوری های دیگر این برنامه جنبه های مثبت و منفی دارد که در این نوشته به جنبه های منفی آن می پردازیم.

گذری کوتاه در اینستاگرام در درجه اول نشانگر حضور انواع سلیقه ها و سنین می باشد. از افرادی که عکس های هنری خود را به اشتراک می گذارند تا تصاویر مذهبی و سرگرم کننده و...

اما تعداد بسیاری از صفحات اینستاگرام به افرادی اختصاص دارد که علاقه دارند بخشی از زندگی شخصی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. تصاویری که با آنچه به عنوان ملاحظات دینی و عرفی می شناسیم فاصله فراوانی دارد.

این روزها مشاهده تصاویر بدون پوشش مناسب و به قولی با لباس مجلسی و خانگی, عروسی, پارتی های مختلط و حتی عدم رعایت حجاب در اماکن عمومی به وفور در این برنامه به چشم می خورد. مشخص است بسیاری از این افراد به مسایل شرعی پایبندند زیرا کنار این تصاویر شاهد عکس هایی از شرکت در مراسم شب قدر و حرم امام رضا و... هم هستیم.

بدترین روش مقابله با این گونه شبکه ها فیلتر کردن آن ها است. این کار شاید تا حدی صورت مسئله را پاک کند ولی مسلما نمی توان مقابل تکنولوژی سد ایجاد کرد. اگر اینستاگرام فیلتر شود کاربران آن به نرم افزارهای مشابهی روی می آورند و این دور باطل ادامه خواهد یافت.

نکته اساسی این است که این معضل ریشه یابی گردد. همه این افراد از کودکی و در مدارس دروس دینی و قرآن یا همان شکوفه های آسمانی را گذرانده اند. اکثر آن ها در خانواده هایی مذهبی رشد کرده اند اما چه شده است که اکنون ابایی از انتشار تصاویر خود با پوشش های مهمانی و مجلسی ندارند؟ چرا به سادگی روابط دوست پسری/دختری خود را اعلام می کنند و به انتظار تبریک دوستانشان می نشینند؟ چرا اثری از مفاهیمی چون نجابت, حیا و غیرت در بسیاری از صفحات دختران و پسرانمان نیست؟

به جای آنکه تنها به فیلتر کردن بیندیشیم دنبال پاسخ این سوالات باشیم وگرنه وای به حال نسل بعد که پدران و مادرانشان امروز این چنین به مفاهیم اساسی اسلام و عرف جامعه بی اعتنایی می کنند.

در پایان ذکر دو نکته لازم به نظر می آید:
١- شاید بسیاری افراد با اولین گشت و گذار در اینستاگرام و مشاهده پرایوت یا خصوصی بودن بسیاری از صفحات تصور کنند این به منظور حفظ حریم خصوصی است در حالی که در اکثر موارد افراد جهت بالا بردن فالوور یا دنبال کننده های خود اینکار را می کنند و به سادگی درخواست افراد گوناگون را جهت مشاهده صفحه خود می پذیرند. علاوه بر این مشاهده یک لیست دنبال کننده چند صد یا چند هزار نفری نشانگر اینست که پرایوت بودن پیج ربطی به بحث حریم شخصی ندارد.

٢- متاسفانه بسیاری از دختران و پسران مذهبی هم با کلاه شرعی جذب اینستاگرام می گردند و علیرغم عدم مشاهده تصاویر شخصی و حتی درج عکس های مذهبی شاهد روابط جالبی هستیم! روابطی که جهت نیفتادن به گناه با یک پسوند خواهر یا برادر شروع می شود اما در باطن همان رابطه دو نامحرم است با شکلی ظاهرا شرعی. حرف هایی که خودمانی تر می شود و کم کم به رابطه ای وابسته کننده مبدل خواهد شد.

امید است به جای اقدامات مقطعی همچون فیلتر کردن و یا جلوگیری از افزایش سرعت اینترنت و... به دنبال علل تمایل جوانانمان به اینگونه برنامه ها و موثرتر کردن نظام آموزش و پرورش در مفاهیم دینی و عرفی باشیم.
۱۳۹۴/۱۱/۱۸ ۰۷:۱۷
 
۱۳۹۴/۰۳/۳۰ ۱۰:۵۵
 
۱۳۹۴/۰۳/۱۲ ۱۱:۴۹
 
۱۳۹۳/۰۶/۲۵ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۳/۰۶/۰۹ ۱۲:۵۵
 
۱۳۹۳/۰۶/۰۹ ۱۲:۱۵
 
۱۳۹۳/۰۵/۲۱ ۱۱:۰۵
 
۱۳۹۳/۰۵/۰۶ ۱۰:۱۴
 
۱۳۹۳/۰۴/۲۹ ۱۳:۴۳
 
۱۳۹۳/۰۴/۰۹ ۰۹:۳۱
 
 
کلمات کلیدی : وحید دهقان بهابادی
 
فرزاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۲۵:۰۹
دقت کردین کلا داره همه چیز ما ایرانی ها وارداتی میشه؟!! (2367010) (alef-3)