نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412748
کجای کار هیلاری کلینتون اشتباه بود؟
نیک برایانت*، 21 آبان 95
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۲
انتخابات اخیر آمریکا (۸ نوامبر) را که بدون شک نامتعارف‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا بود، باید طغیانی علیه نظام سیاسی حاکم به شمار آورد و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به اندازه هیلاری کلینتون مظهر نظام سیاسی حاکم باشد.

او در کارزار انتخاباتی‌اش برای میلیون‌ها رای‌دهنده خشمگین تبدیل به نمادی از سیاست‌های شکست‌خورده آمریکایی شد.

دونالد ترامپ توانست رای‌دهنده‌های کافی در ایالاتی که لازم بود را قانع کند که برای مشکلات راه حل دارد. این میلیاردر آمریکایی خودش را به شکل نماینده موفق خارج از سیستم در تقابل با نماینده تمام و کمال سیستم نمایش داد و تبدیل به نامزد معترض شد. در حالی که کلینتون نماینده وضع و نظام موجود بود.

نقشه‌های قابل‌کلیک: ترامپ چگونه رئیس‌جمهور آمریکا شد؟

پنج دلیل پیروزی ترامپ


هیلاری کلینتون بارها گفت که او شایسته‌ترین نامزد ریاست جمهوری است. او بارها از وجهه جهانی‌اش گفت و از تجربیاتش به عنوان بانوی اول آمریکا، سناتور نیویورک و وزیر امور خارجه آمریکا مثال زد.

اما در انتخاباتی دیوانه‌وار و با حجمی گسترده از نارضایتی، تجربیات و شایستگی‌های او پیش چشم هواداران ترامپ نکته‌هایی بسیار منفی به شمار می‌رفتند. بسیاری از مردمی که در حین کارزار او با من گفت و گو کردند (به خصوص در منطقه شمال شرقی)، گفتند که ترجیح می‌دهند به جای یک سیاستمدار واشنگتنی و داخل سیستم، یک تاجر وارد کاخ سفید شود. نفرت آن‌ها از واشنگتن قابل درک است و همین‌طور نفرتشان از هیلاری.

این نفرت درونی بود. خوب یادم هست که با زنی میانسال در تنسی صحبت می‌کردم؛ زنی خونگرم که مودب‌تر از او را نمی‌توان تصور کرد. ولی وقتی حرف هیلاری کلینتون وسط ‌آمد، تمام نزاکتها ناپدید می‌شد.

مشکل عدم اعتماد به هیلاری کلینتون سابقه‌ای طولانی دارد و برای همین هم قضیه ایمیل‌ها آن قدر گسترده شد. او مشکل باورپذیری داشت. کلینتون در چشم بسیاری، زنی از طبقه نخبه شرق آمریکا بود که با تحقیر و از بالا به طبقه کارگر نگاه می‌کرد.

ثروتی که خانواده کلینتون پس از ترک کاخ سفید به دست آوردند هم کمکی به آن‌ها نکرد. بانوی اول پیشین آمریکا تنها لیبرالی لیموزین سوار نبود بلکه به چشم لیبرالی که سوار جت خصوصی بود، دیده می‌شد. ثروت آن‌ها اینجا هم باعث بیشتر شدن مشکل با طبقه کارگر شد در حالی که همان مردم با رضایت به ثروتمندی عادی که در کار املاک بود، رای دادند.

 باراک اوباما از تجربیات هیلاری کلی تقدیر کرد اما این موجب از بین رفتن رای‌های زیادی شددر کشوری که شمار زنانی که رای می‌دهند از مردان، میلیون‌ها بیشتر است، به نظر می‌رسید که جنسیت کلینتون امتیاز بزرگی برایش باشد. اما در همان مرحله اول رقابت انتخاباتی با برنی سندرز مشخص شد که او چقدر برای ترغیب زنان جوان (به خصوص برای کمک به انتخاب اولین رئیس جمهوری زن کشور) مشکل دارد.

رابطه بسیاری از زنان هیچگاه با او گرم نشد. خیلی‌ها حرف او را که در زمان ریاست جمهوری شوهرش گفت نمی‌خواهد زنی باشد که در خانه می‌ماند و شیرینی می‌پزد را توهین به خودشان تلقی کردند. زمانی که دونالد ترامپ هیلاری را متهم کرد که نتوانسته روابط نامشروع شوهرش را کنترل کند و به زنانی که توسط او اذیت شدند توهین کرده، بسیاری از زنان سرشان را به نشانه تایید تکان دادند.

ضمن این که بدون شک باور سنتی و قدیمی سکسیستی بسیاری از مردان هم در این قضیه نقش داشت: مردانی که حاضر نبودند به ریاست جمهوری یک زن رای بدهند.

در سالی که بسیاری از آمریکایی‌ها دنبال تغییر بودند، او به نظر می رسید که ادامه وضع موجود را پیشنهاد می‌داد (و تغییری ارایه نمی داد). همیشه برنده شدن در سه انتخابات متوالی برای یک حزب سخت بوده است. دموکرات‌ها از دهه ۱۹۴۰ به این سو نتوانسته‌اند که سه بار پیاپی وارد کاخ سفید شوند. ضمن این که نباید فراموش کرد که حوصله بسیاری از رای‌دهنده‌ها از کلینتونها سر رفته بود.

هیلاری کلینتون استعداد ذاتی برای کارزار انتخاباتی نداشت. اغلب سخنرانی‌های او تخت و بی‌روح بودند. بخش‌های برجسته سخنرانی‌هایش را خیلی مصنوعی ادا می‌کرد و در گوش شماری از مردم ریاکارانه صدا می‌کرد. رسوایی مجدد قضیه ایمیل‌ها هم موجب شد که او کارزارش را با پیامی منفی تمام کند.

 اکثریت خاموش در کنار ترامپ می‌ایستدکلینتون در بیان جان کلامش نیز همیشه مشکل داشت و شعار "قوی‌تر در کنار هم" او هرگز به خوبی "آمریکا را دوباره بزرگ کنیم" ترامپ نشد. در واقع کارزار کلینتون شعارهای متعددی داشت که مشکل او برای طراحی یک پیغام مشخص را نشان می‌داد.

کارزار کلینتون اشتباهات تاکتیکی نیز مرتکب شد. او به جای هدر دادن وقت و منابعش در ایالاتی که نیازی به پیروزی در آن‌ها نداشت (مثل اوهایو و کارولینای شمالی) می‌توانست وقت بیشتری در ۱۸ ایالتی بگذراند که در شش انتخابات اخیر به دموکرات‌ها رای داده بودند و موسوم به "دیوار آبی دموکراتها" بود.

آقای ترامپ با تکیه بر رای طبقه کارگر سفید‌پوست توانست بخشی از "دیوار آبی" دموکرات‌ها را ویران کند. او در حالی رای ایالت‌های پنسیلوانیا و ویسکانسین را به دست آورد که در این دومی مثلا جمهوری‌خواهان از سال ۱۹۸۴ به این سو در آن برنده نشده بودند.

این انتخابات فقط پشت کردن مردم به هیلاری کلینتون نبود بلکه پشت کردن نیمی از کشور به بارک اوباما (و آمریکای او) بود، مطلبی که می‌تواند موضوع یک مقاله دیگر باشد.

*خبرنگار بی بی سی،  نیک برایانت
 
کلمات کلیدی : هیلاری کلینتون+شکست در انتخابات+انتخابات آمریکا+سیاست‌های شکست‌خورده آمریکا
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۹:۰۷:۵۲
اين انتخابات دقيقا"‌شبيه سال 84 بود ، در يك طرف فردي با تجربه زياد و در طرف ديگر فردي كم تجربه و بدون سابقه سياسي ،
نتيجه هم ساده است ، مردم به كسي راي دادند كه مدعي تغيير در وضع موجود بود .
در سال در سالهاي 76 ، 84 و 92 مردم ايران به نامزد منتقد وضع موجود راي دادند ،
اشتباه دموكراتها اين بود كه با خودخواهي ، آرزوي رئيس جمهور شدن كلينتون را بر خواست مردم ترجيح دادند ،
و در نتيجه مشاركت مردمي هم نسبت به دوره قبل بسيار كاهش يافت .
اين انتخابات هم ثابت كرد كه تنها نظر مردم مهم است ، نه برنامه ريزي احزاب (4011470) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۵۸:۱۱
كلينتون به دودليل عمده نتوانست راي لازم را كسب كند اول اينكه برنامه هاي اعلامي او بود كه بيشترمي خواست همان راه اوباما وسياست او را ادامه دهد كه مردم راضي نبودند دوم غش كردن كلينتون به سمت عربهاي مرتجع وتروريست پرورمنطقه ما نند عربستان كه مردم امريكامي دانند حملات تروريستي يازده ستامبر وبقيه عمليات در امريكا با اتباع عربستان وديگر كشورهاي عرب شكل گرفته ومردم امريكا از اعراب وهابي مذهب متنفرند (4011549) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۲:۲۷
کاملا با مقاله شما مخالفم. چطور ممکن است مردم خسته از سیستم بوروکرات در واشنگتن و سرمایه داران فاسد به کسی همچون ترامپ رای دهند که با جت شخصی و ثروت میلیاردی خود سمبل جامعه مرفه و تبعیض طبقاتی در آمریکاست؟ چطور ممکن است مردم به نظر باراک اوبامایی که رفاه اقتصادی نسبی، کمترین میزان بیکاری در سالهای اخیر، بیمه درمانی همگانی و ... را برایشان به ارمغان آورد اعتنا نکنند و ترامپ را برگزینند؟

بنظر من گذشته از تمایلات عجیب و غریب آمریکاییها برای تنوع طلبی و تمایل به انتخاب گزینه های چالش برانگیز در زندگی و جامعه خود، نباید نفرت روزافزون مردم در غرب از مهاجران و مسلمانان و رنگین پوستان را فراموش کرد. امروز در غرب هرکس شعار مبارزه با این سه گروه را سر بدهد مردم از او حمایت میکنند. دوره جدیدی از ناسیونالیسم و راستگرایی در جهان شروع شده است. (4011575) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۳:۱۰:۴۸
برخلاف دروغ های ضد ترامپ، او یک سرمایه دار اصلتا المانی و مسیحی است و نه صهیونیست و از راه فساد دولتی و فروش اسلحه به اینجا نرسیده / مرم امریکا او را دیند که یک کارفرما است که در ارم اشتغال زای ساختمان راه پردش ادامه می دهد و نه مثل فمنیست مکار چون هیلاری که عقده رایست به قمتی داشت و قواننی حفاظتی امریکا نقض کرد و حاضر به قوبل اشتابه و عذرخواهی هم نبود!
کارگران روشنفکر می دانند بدون سمرایه دار کارافرین، کشورشان به گورستان تبدیل خواهد شد. (4011809) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۶:۴۷
شکست اوباما بود . سه تا انتخابات را باهم باختن (4011578) (alef-13)
 
محمد
Turkey
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۱۳:۴۶
ترامپ نماینده جمهوری خواهان بود و مستقل شرکت نکرده بود پس تحلیل از پایه مشکل داره
اگه مردم از روش موجود ناراضی بودند به نمایندگان مستقل رای میدادند (4011621) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۲:۱۶:۲۳
هیلاری کلینتون نامزد شکست خورده حزب دمکرات آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور بعد از آن مبارزه انتخاباتی وحشیانه پیروزی رقیب خود یعنی ترامپ از حزب جمهوری‌خواه را تبریک گفت و شکست را پذیرفت. ولی سران فتنه در سال 88 پیروزی رقیب و شکست خود را نپذیرفتند و آن همه خسارت بر کشور و نظام وارد کردند که هنوز هم مردم گرفتار آن هستند. (4011629) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۰:۵۵:۳۱
زیاد تند نرو ! همین ترامپ می گفت اگه رای نیارم قطعا تقلب شده وامروز هم شاهدیم که مخالفان نتیجه انتخابات آمریکا در اعتراض به خیابانها ریخته اند ! پس چندان تفاوتی با ما ندارن وتنها فرقشان سطح بالای تحمل جناح پیروز است که با متانت سعی در آرام کردن جو دارد وپشت تریبونها رقیب عصبانی را خس وخاشاک نمی نامد ! (4011753) (alef-13)
 
سعید
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۳۰:۵۰
پس برو بخون که ترامپ هم به مخالفینش حمله کرده و عصبانی شده (4011912) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۱:۲۹:۱۲
مردم امريكا همين الان جلوي كاخ سفيد و شهرهاي مختلف امريكا در حال اعتراض به ترامپ هستند ، كسي هم جلوي آنها را نگرفته (4011774) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۳:۴۸:۲۸
اشتباه حذب دموکرات این بود که در مقابل نفوذ کلینتون کوتاه امدند..
اگر ایستادگی میکردند و روی سندرز پا فشاری می کردند..الان ترامپ دیگر رئیس نبود..
بی شک سندرز چهره سالم تری نسبت به ترامپ و کلینتون داشت و اینقدر هم گندکاری نکرده بود که مثل کلینتون رای ها رو از دست بده
منتها حمایت و نفوذ کشور های دیگه ، کلینتون رو ترجیح دادند که کلا ضرر کردند (4011717) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۲:۲۷:۱۶
تحلیل آبدوغ خیاری
ترامپ از جمهوری خواه هاست که بسیار تندرو هستن پس مردم از تندرویی آمریکا خسته نشده اند (4011792) (alef-13)
 
دمکراسی خواه ضد فمنیسم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۳:۵۸:۲۹
اشتباه اصلی هیلاری کلینتون، همان نیرنگ بازی است. قاون شکنی و خودخواهی عدم پذیرش اشتباه / یک عهدشکن دروغگو که با ترفند فمنیستی و مظلوم نمایی فمنیستی می خواست به ریاست برسد حتی از نوکری و مواجب بگیری صهیونیست ها و مرتجعان عرب ابایی نداشت!
فمنیست ها به طرز هستیریک و عقده وار مرد ستیز هستند و کیان خانواده و عشق هدف گرفته اند از او حمایت بی دریغ کردند فقط برای تامین عقده حقارتشان حاضر بودند این مکار قانون شکن به ریاست جمهوری برسد. (4011813) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۸:۰۶:۱۳
ترامپ شگفتی ساز خواهد بود همانطور که ریگان بسیار قوی عمل کرد و یک هنرپیشه بود بدون سابقه سیاسی (4011968) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۸:۰۷:۲۱
شنيدم مردم امريكا تنوع طلب اند ! كلينتون براشون تكراري بود ، چون چندين سال در سمت وزير خارجه امريكا ، خدمت كرده بود ! و بخصوص شوهرش " بيل " كه هشت سال در مقام رياست جمهوري تكيه زده و ساكن كاخ سفيد شده بود !! ... اين بود كه مردم ينگه دنيا گفتند كه خانواده كلينتون بره استراحت بكنه و يك آدم جديدي بياد تا ببينند كه حرف حسابش چيه و چه كارميخواد بكنه !! ولو اين كه اهل سياست و تجربه سياسي نباشه ! ... ميگم خيلي عجيبه ! نميدانمچرا به ياد سال ١٣٨٤ افتادم !!... واقعاً شگفت آوره !!... انگار بعضي رويداد هاي سياسي در خيلي از ممالك شباهت زيادي به هم داره !! ... به هر حال اميد است مردم امريكا در انتخاب خود اشتباه نكرده باشند و جناب رئيسجمهور منتخب شان همان باشد كه مي خواسته اند ! ... و يك وقت خداي نكرده پيشيمان نشوند كه اي دل غافل ، چهار سال ، يا احتمالاً ٨ سال از عمر گرانمايه شان صرف شد و حالا اوضاع كه بهتر نشد ،هيچي ، بلكه صد درجه هم ... بله ؟!! (4011969) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.