توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 356345
سردار سلیمانی؛ یک فرمانده در سایه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۰
سلیمانی که از وی به عنوان فرمانده در سایه در خاورمیانه یاد می شود، مسئولیت تمامی عملیات های ویژه خارجی ایران را برعهده دارد. تخصص وی هماهنگ کردن نیروهای نظامی و گروه های شیعه و آماده سازی آنها در سراسر خاورمیانه است.

به گزارش نامه نیوز، نبرد علیه داعش برای بازپس گیری شهر فلوجه در حالی ادامه دارد و خبرهای خوبی از ان به گوش می رسد که انتشار تصاویر جدیدی از اتاق های فرماندهی آن بازهم فرمانده ایرانی را بر سر زبان ها انداخت.

حاج قاسم، سردار سلیمانی، مرد در سایه، قهرمان افسانه ای، همه اینها القابی است که طی چند سال اخیر متوجه فرمانده سپاه قدس ایران بوده است، فرماندهی که زمانی در لیست تحریم های آمریکا قرار داشت و به یک باره و با حمله داعش به عراق، نامش بر سر زبان ها افتاد.

سردار سلیمانی، یکی از فرماندهای برجسته سپاه پاسداران اسلامی است که در چند سال اخیر همه جا بود، از دمشق و لاذقیه و بیروت، تا آمرلی و جلولا و بغداد؛ هر منطقه ای که در عراق داعش را شکست می داد و یا این گروه را به عقب نشینی وادار می کرد با نام سردار سلیمانی همراه بود. گزارش های تایید نشده ای نیز از سفر چندین باره سردار سلیمانی به روسیه و دیدار با مقامات ارشد این کشور در چند ماه اخیر منتشر شدند.

دیلی کالر در این باره می نویسد: فرمانده نیروهای قدس ویژه واحدهای عملیاتی برای کمک به هماهنگی جنگی که می تواند یکی از خونبارترین درگیری ها علیه گروه تروریستی داعش باشد، به فلوجه اعزام شد.

این رسانه نوشت: ژنرال قاسم سلیمانی در نزدیکی فلوجه با رهبران دیگر گروه های معروف بسیج نظامی مردمی عراق دیدار کرد.

به نوشته دیلی کالر، پیش بینی می شود که سردار سلیمانی برای کمک به هماهنگ کردن حملات علیه نیروهای گروه تروریستی داعش به عراق اعزام شده باشد. نیروهای امنیتی عراق از روز یکشنبه با هماهنگی دیگر گروه های مردمی و نیروهای نظامی شیعه مورد حمایت ایران، حرکت به سوی مواضع داعش در شهر فلوجه را با هدف بازپس گیری این شهر آغاز کردند.

این رسانه همچنین نوشت: سلیمانی که از وی به عنوان فرمانده در سایه در خاورمیانه یاد می شود، مسئولیت تمامی عملیات های ویژه خارجی ایران را برعهده دارد. تخصص وی هماهنگ کردن نیروهای نظامی و گروه های شیعه و آماده سازی آنها در سراسر خاورمیانه است.سلیمانی همزمان با ظهور و گسترش داعش در سال ۲۰۱۴ به یک باره به شهرت رسید و به قهرمان افسانه ای مردم ایران تبدیل شد به گونه ای که وی اکنون موزیک ویدوئیی مخصوص به خود دارد.



همه چیز درباره تنها مرد عراق

اما از نخستین روزهای پس از پیشروی‌ چشم‌گیر گروه تروریستی داعش در عراق بود که رسانه‌های خارجی با انتشار گزارش‌هایی از حضور نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران به ریاست «سردار قاسم سلیمانی» در عراق خبر دادند و از آن به عنوان حضور تهران در خط مقدم مبارزه با داعش در منطقه یاد کردند. گزارش‌هایی که محوریت آن را حاج قاسم بر عهده داشت، مردی که از ۳۰ سال گذشته تاکنون محوریت سیاست خارجی ایران در منطقه را به اجرا در‌می‌آورد.

حاج قاسمی که به روایت روزنامه الشرق الاوسط عربستان «تنها مرد عراق» است و به روایت‌های تایید نشده‌ رسانه‌های غربی، سردار با شروع درگیری‌های عراق به همراه ۶۷ مشاور ارشد دیگر سپاه قدس پاسداران ایران راهی بغداد شده تا ارتش از هم پاشیده عراق را ساماندهی و فرماندهی جلوگیری از سقوط بغداد را بر عهده بگیرد.

گرچه زمانی که بحث همکاری مشترک تهران-واشنگتن برای مقابله با داعش نیز داغ بود؛ حضور نظامی ایران درعراق به موازات بحث همکاری‌های مشترک ایران و آمریکا همواره رد و تکذیب شده بود اما حضور مشاوران ارشد نظامی تهران در بغداد، موضوعی بود که مورد تایید مقامات ایران قرار گرفت. امری که احتمال حضور سردار در عراق را برای خارجی ها محتمل تر کرد.

از آن زمان تاکنون و با انتشار تصاویری از سردار قاسم سلیمانی در شبکه های اجتماعی ادعاهای حضور ایران در خط مقدم مبارزه علیه داعش در عراق دیگر رنگ واقعیت گرفته است، تصاویری مثل از نماز خواندن حاج قاسم در کنار نیروهای عراقی و یا حضور وی در جشن شادی نیروهای عراقی پس از بازپس گیری آمرلی در ۱۰۰ کیلومتری ایران.

سردار اما در روزهایی که داعش سودای حمله به اماکن متبرکه شیعیان در عراق را در سر می پروراند، در نامه‌ای خطاب به این گروه تروریستی بیش از پیش قدرت ایران را به رخ این گروه تروریستی و حامیان آن کشاند و نوشت: "اگر پایتان به حرم سید الشهدا علیهم السلام برسد با کسب اجازه از مقام عظمای ولایت فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای کربلای جدیدی را رقم خواهیم زد که تاریخ به خود ندیده باشد و نماز ظهر را با سربازان امام خامنه ای به جماعت در بقیع می خوانیم.”
 
کلمات کلیدی : سردار سلیمانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.