رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مردم باید دانشگاه آزاد را جایگاه ایمان خود بدانند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر ولایتی امروز یکم شهریور ماه در مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاهها در مشهد، تاکید کرد: ما در دانشگاه آزاد تلاش میکنیم که این دانشگاه علاوه بر علمآموزی، مروج ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی باشند و هدفمان خدمت به جوانان است تا آنان در مسیر علم، ایمان و عمل قرار گیرند. اگر این دانشگاه پرچمدار علم و عمل باشد، جامعه نیز در همین راستا حرکت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد در خدمت علم، معرفت و پژوهش کشور است، اظهار کرد: این دانشگاه از امکانات گستردهای برخوردار است و باید در خدمت علم، فرهنگ و معرفت باشد.
مدرک دانشگاه آزاد باید معتبرترین باشد
مشاور رهبر معظم انقلاب با تاکید براینکه مدرک دانشگاه آزاد باید حرف اول را در حوزه آموزش عالی کشور بزند، ادامه داد: مدارک دانشگاه آزاد اسلامی باید معتبرترین مدرک در میان دانشگاههای کشور باشد. افرادی که اخیرا در پستهای این دانشگاه منصوب شدند، تصمیمشان این است که دانشگاه را به سطح مورد انتظار مردم برسانند.
توسعه شعبههای دانشگاه آزاد در کشورهای همسایه مسلمان
ولایتی با اشاره به اینکه هدف ما توسعه شعبههای دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای همسایه مسلمان است، عنوان کرد: دانشگاه آزاد ارتباطات گستردهای در برخی از بخشها با کشورهای اسلامی همسایه داشته است، برای مثال این دانشگاه توانسته در کابل بسیار موفق عمل کند؛ همچنین در حال حاضر در برخی شهرهای عراق به دنبال ایجاد شعبههایی از دانشگاه آزاد اسلامی هستیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر واحد دانشگاه آزاد در لبنان، دانشگاه بسیار سادهای است و ما تلاش داریم این شعبه را توسعه دهیم تا جوانان لبنانی علاوه بر اینکه در خط اول جبهه و جهاد قرار دارند در علمآموزی نیز پیشگام باشند.
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: ما نمیخواهیم که نگاه مجزایی به دانشگاه آزاد نسبت به سایر دانشگاههای کشور از جانب وزارت علوم وجود داشته باشد و در همین راستا با این وزارتخانه صحبتهایی صورت گرفته است، اما زمان میبرد تا این مسائل حل شود.
علمجویی مبنای اصلی تمدن اسلامی است
ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مبنای تمدن اسلامی اعتقاد است و ما هیچ دانشمندی را نداریم که بیاعتقاد باشد، هر چند که ممکن است تفاوت در اعتقادات آنان باشد، افزود: علم آموزی جزو دین اسلام است و قابل مقایسه با هیچ عبادتی نیست؛ هر جا که مسلمانان قدرت داشتند، نتیجه آن رشد علم بود.
وی خاطرنشان کرد: امروز کسی منکر تمدن اسلامی نمیشود؛ این تمدن با فراز و نشیبهای زیادی در طول تاریخ همراه بود. در قرن پنجم هجری قمری در اوج قرار داشت و سقوط آن از قرن پنجم تا 9 آغاز شد و پس از آن نیز تمدن اسلامی دچار اوج و سقوط میشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: هر جا که مسلمانان قدرت خود را از دست دادند، تمدن اسلامی محقق نشده است، اما اگر هر جا که اسلام قوت بگیرد، اعتقادات مردم به اسلام افزایش یابد، مسلمانان استقلال و اقتدار داشته باشند و در مقابل دشمنان بایستند، تمدن اسلامی محقق خواهد شد.
ولایتی در پایان اضافه کرد: در ذات اسلامی، علمجویی و علم پایه تمدن آن است و زمانی که ایمان اسلامی رشد پیدا کند، علم هم به دنبالش میآید.