نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271691
نقدی بر طرح تحول نظام سلامت
بخش تعاملی الف - احمد فرقانی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۷
در سال های اخیر، نظام سلامت کشور با مشکلاتی گوناگون همراه بوده که سبب بروز نارضایتی مردم و بخش های مختلف نظام سلامت شده است. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طرح تحول نظام سلامت را تدوین کرد. این طرح که بدنبال "محافظت مالی" مردم در قبال هزینه های سلامت، ارتقای کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات درمانی است، از ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳، در بیمارستان های دولتی سراسر کشور به اجرا در آمد. گرچه اجرای طرح، زمینه ی افزایش رضایتمندی مردم و گروهی از بازیگران حوزه ی سلامت را فراهم آورد ولی تداوم اجرای طرح با چالش هایی جدی مواجه است. در این نوشتار تلاش شده، ضمن بررسی اهداف طرح تحول، به پاره ای از چالش های ذاتی و اجرایی آن اشاره شود.
بررسی اهداف طرح تحول نظام سلامت
۱- محافظت مالی مردم در قبال هزینه های سلامت: کاهش میزان پرداخت بیماران در بیمارستان-های دولتی، ناشی از تخصیص منابع مالی گسترده (ناشی از هدفمندی یارانه ها، ۱% ارزش افزوده، طرح پزشک خانواده و بیمه ها) است؛ به عبارتی دیگر، کاهش هزینه های درمانی مردم (فقط در بخش دولتی)، با افزایش هزینه های دولت همراه شد. شایان ذکر است، با اجرای فاز سوم طرح تحول، تعرفه ها رشد ۱۲۰ تا ۳۰۰ درصدی را تجربه نمود که باعث افزایش مجدد منابع تخصیصی دولت و همچنین هزینه ی درمانی بیماران در بیمارستان های خصوصی شد.
۲- ارتقای کیفیت خدمات درمانی: ارتقاء کیفیت خدمات درمانی، ناشی از ارتقای کیفیت خدمات ویزیت (استفاده از پزشکان متخصص و فوق تخصص) و هتلینگ در بیمارستان های دولتی بوده که پشتوانه ی ارتقاء کیفیت خدمات نیز تزریق منابع مالی برای ایجاد انگیزه در پزشکان برای حضور در بخش دولتی و ارتقاء تجهیزات بیمارستان ها است.
۳- افزایش دسترسی به خدمات درمانی (عدالت درمانی): به علت انگیزه ی پایین کادر درمانی برای خدمت در مناطق محروم، همواره این مناطق از کمبود نیروی انسانی، بالاخص پزشکان متخصص رنج می برد؛ از این رو، یکی از مهم ترین اهداف نظام های سلامت، تأمین کادر درمانی این مناطق بوده است که در بسته ی دوم طرح تحول، سعی شده انگیزه لازم برای تأمین پزشکان متخصص این مناطق با تزریق منابع مالی ایجاد شود. قابل ذکر است: تداوم اهداف ذکر شده، فقط با تداوم تزریق منابع مالی ممکن است.

چالش های طرح تحول نظام سلامت
چالشهای طرح تحول را می توان به دو گروه چالشهای ذاتی و اجرایی طرح تقسیم بندی کرد، که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند.

چالش های ذاتی طرح تحول
۱- بی توجهی به خدمات بهداشتی و پیشگیری: محور اصلی طرح تحول، درمان است در حالی که، پیشرفت حقیقی در سلامت جامعه، مبتنی بر مراقبت های پیشگیرانه می باشد و بدون بسط و گسترش نظام-های مراقبت سلامت، مواجهه با چالش های نظام سلامت بسیار دشوار است؛ از این رو، مشاهده می شود که در اکثر کشورهای توسعه یافته، پیشگیری بر درمان اولویت می یابد.
۲- ارتقای نظام سلامت مبتنی بر تخصیص مستقیم منابع مالی: اکثر نظام های توسعه یافته ی نظام سلامت، از ساز و کار های تأمین مالی برای مدیریت و سوق نظام به اهداف تعیین شده و رفع چالش های پیش رو سود می برند و تولیت نظام سلامت، نقش سیاستگذاری و نظارت را بر عهده می گیرند. این در حالی است که در طرح تحول سلامت، نقش بیمه به عنوان یک ساز و کار برای مدیریت منابع سلامت، کم رنگ شده و اکثر منابع مالی بصورت مستقیم تخصیص یافته است که این امر، زمینه ی بروز فساد را فراهم می آورد. (بند ۷ سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، بر تفکیک وظایف تولیت و تأمین مالی و تدارک خدمات، تأکید داشته و مدیریت منابع سلامت را بر عهده ی بیمه قرار می دهد). همچنین طرح تحول قوانین مبنایی حوزه ی سلامت، مانند قانون برنامه ی پنجم توسعه، در مواردی شامل مراقبت های اولیه ی سلامت، خرید راهبردی خدمات، جواز خدمت پزشکان در بخش دولتی یا خصوصی و ... که مبنای هر تغییری در نظام سلامت می باشد را به حاشیه رانده است.
۳- به حاشیه رفتن وظایف حاکمیتی: مأموریت اصلی وزارت بهداشت، ایجاد بستر برای تأمین سلامت کلیه ی افراد کشور است که این مهم، از طریق سیاستگذاری، تنظیم مقررات، نظارت و ارزیابی بخش های مختلف امکان پذیر است اما عملا، مشاهده می شود که وزارت بهداشت، خود به بزرگترین ارائه-کننده ی خدمات درمانی تبدیل شده که این امر انجام مؤثر وظایف حاکمیتی را با مشکل مواجه می کند و این موضوع، در اجرای طرح تحول نیز آشکار است؛ به عبارتی دیگر، وزارت بهداشت، مسؤول نظارت و ارزیابی طرحی است که خود تأمین مالی و اجرای آن را بر عهده دارد.
چالش های اجرایی طرح: : چالش های اجرایی طرح با فرض تداوم یا عدم تداوم طرح متفاوت است که در ادامه، بررسی می شود:
چالش های اجرایی طرح تحول با فرض تداوم طرح: قرار گرفتن طرح تحول نظام سلامت بعنوان یکی از دستاورد های بزرگ دولت یازدهم، تداوم طرح را در میان مدت تضمین می کند اما تزریق منابع مالی با روند کنونی، موجب افزایش هزینه های سلامت شده است؛ بعلاوه ی افزایش منابع مالی مورد نیاز با تداوم سیاست یکسان سازی تعرفه ها، تأمین منابع مالی برای سایر بخش های اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار می-دهد. با این وجود، افزایش شکاف درآمدی بین بخش های مختلف نظام سلامت، بر کیفیت خدمات درمانی ارائه شده، تأثیر سوء می گذارد. همچنین اختلاف درآمدی بخش سلامت با سایر بخش های کشور می تواند مقدمه ی بروز آثار مخرب در نظام اقتصادی کشور در سال های آتی باشد.
چالش های اجرای طرح با فرض عدم تداوم: تداوم روند کنونی طرح تحول، بستر گسترش توقع و انتظار جامعه ی پزشکی (افزایش درآمد) و مردم (خدمت ارزان) است. با فرض محدود بودن منابع کشور، افزایش مستمر هزینه های سلامت می تواند مانع اصلی تداوم طرح باشد. در هنگام وقوع توقف طرح، انتظار ایجاد شده در جامعه ی پزشکی و مردم و ناتوانی مدیران اجرایی در پاسخگویی به انتظارات ایجاد شده، می-تواند بستر بروز نارضایتی های گسترده را فراهم آورد که در آن زمان، حل واقعی مشکلات این بخش بسیار پیچیده و دشوار خواهد بود.
نتیجه گیری و پیشنهادات
تزریق منابع مالی به حوزه ی سلامت از اهمیتی بسیار برخوردار است ولی با توجه به اینکه بخش های مختلف اقتصاد، با کمبود منابع مالی مواجه است، انتظار می رود تخصیص منابع بر اساس اصول پذیرفته شده ی نظام های سلامت، بویژه بخش های بهداشت و پیشگیری که دارای حداکثر بازدهی است، صورت گیرد و از آزمون و خطا در تزریق منابع پرهیز شود.
تأمین سلامت آحاد جامعه بر اساس قانون، بر عهده ی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که این مهم، با سیاستگذاری، برنامه ریزی، ارزشیابی و نظارت، امکان پذیراست؛ به عبارتی دیگر، وزارت بهداشت مکلف است با راهبری و هماهنگی سازمان ها و دستگاه های مختلف، سلامت جامعه را تأمین کند ولی در نظام سلامت فعلی، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعنوان بزرگترین ارائه کننده ی خدمت یاد می شود، نقش تصدی گری و ذی نفع بودن، می تواند بر وظایف اصلی این وزارت خانه که شامل سیاستگذاری، هماهنگی، ارزیابی و نظارت است، تأثیر سوء داشته باشد؛ از این رو، مشاهده می شود، بسیاری از قوانین و برنامه ها که با همکاری این وزارت خانه تهیه و به تصویب می رسد، در عمل اجرا نشده و یا بطور ناقص اجرا می شود در این راستا، ارتقاء کیفیت و عدالت در ارائه ی خدمات که با مدیریت و اجرای قوانین مصوب امکانپذیراست، با تزریق مالی گسترده و احاطه بر بیمه ها، برای پوشش ناکارایی ارائه دهندگان بخش دولتی، صورت می گیرد.
وما توفیقی إلا باالله
کلمات کلیدی : احمد فرقانی
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۸:۳۴:۳۲
تنها عاقبتی که این طرح داشته است افزایش سرسام آور هزینه درمان و ریخته شدن بودجه کشور و خالی شدن جیب بیمار و همراهانش به جیب پزشکان بوده است.

چطور است که برای بالا بردن انگیزه پزشکان درآمد آنها به دلار و با خارج از کشور مقایسه و پرداخت می شود اما حقوق سایر کارمندان بدون توجه به حتی نرخ واقعی تورم پرداخت می شود؟!

این طرح بجای آنکه سلامت مردم را ارتقا دهد جیب آنها را خالی کرد و ظلم مضاعفی شد به مردم نجیب ایران.

ایکاش مسئولین و مقامات رده بالای کشور یه این مهم پی می بردند که برای تصمیمات مهم از کارشناسان خبره و دلسوز استفاده کنند و با اینگونه تصمیمات نادرست تیشه به ریشه ملت نزنند. (2898374) (alef-3)
 
سمانه
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۳۴:۲۷
شهروند من یه پزشکم کجا به دلار حقوق میدن ما هم بریم کار کنیم؟عزیزم اونا پزشکای هندی و فیلیپینی بودن که به دلار حقوق می گرفتن.نصیب پزشکای ایرانی جز توهین و تحقیر چیزی نیست (2913390) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۲:۰۱:۴۱
شما اقای دکتر کجا کار میکنین ؟
حقوق ومزایای همکاران خودتون در مراکز دانشگاه علوم پزشکی وتامین اجتماعی رو ملاحظه کنین ومقایسه ای هم با سال گذشته داشته باشین
شاید هوس کنید انجا استخدام بشین عزیزم (3310403) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۰۰:۳۰:۳۷
دكتر جان خودت زدي به اون راه من خودم علوم پزشكيم حقوقهاي شما علي الخصوص متخصصين رويايي (3382184) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۲۱:۱۱:۲۳
مشکل ما مردم اینه که هیچ وقت راضی نیستیم جناب شهروند طرح سلامت کمک شایانی بوده وقابل تقدیره (3841167) (alef-13)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۸:۵۴:۲۳
گرچه میدانم مثل بقیه نظراتم سایت الف از درج این نظر نیز خودداری خواهد کرد اما باز هم به نشانه اعتراض به تصمیمات وزیر بهداشت در جهت حمایت از همکاران خود این نظر را می گذارم.

آیا بهتر نبود وزیر محترم بهداشت قبل از افزایش درآمد پزشکان و در وهله دوم پرستاران، درآمد سایر کارکنان دولت را نیز با خارج از کشور مقایسه می کرد و آنگاه اینگونه طرح تحول سلامت را کلید می زد؟

کدام گروه در ایران حقوق و درآمدش مطابق با خارج از کشور است که پزشکان باید اینگونه باشد؟ آیا انگیزه فقط مال پزشکان است؟ آیا مدرک فقط مال آنهاست؟ آیا فقط آنها با جان مردم سروکار دارند؟ و بسیاری آیاهای دیگر...

پس بهتر است بجای سرازیر کردن بودجه کشور و خالی کردن جیب بیماران و ریختن آن به جیب پزشکان، بیمه را به درستی اجرا کنیم و پزشکان نیز مانند بقیه اصناف و متناسب با مدرک و تخصص خود حقوق بگیرند نه اینکه یک پزشک متخصص که 11 سال در دانشگاه تحصیل کرده ماهانه 70 میلیون حقوق و کارانه داشته باشد اما من با 6 سال تحصیلات دانشگاهنی ماهانه 2 میلیون بگیرم! (2898388) (alef-11)
 
reza
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۲۳:۰۷:۰۵
داغ نكن! اين رقم ها انگشت شماره، اكثر پزشكا ده درصد اين مبلغ رو هم نميگيرن (2900273) (alef-11)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۷:۱۲:۰۶
گویا دقت نکردی! من خودم کارمند دانشگاه هستم و از نزدیک هم حکم حقوقی و هم فیش و کارانه دریافتی پزشکان را می بینم. اگر باور نمی کنی یک سری به دانشگاه علوم پزشکی ایران بزن و برو کارگزینی و حسابداری دانشگاه از آنها سوال کن. با مدرک نشان می دهند خدمت شما. (2901542) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۶:۲۴:۵۲
سلام من پزشک عمومی با بیست سال سابقه 3.2 میلیون می گیرم بقیه رو خبر ندارم (2920343) (alef-11)
 
اریانا
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۳:۲۶:۵۲
ضمن تشکر از نقد خوب شما یاد اور میشوم که انچه از طرق مختلف در این طرح به امر درمان وبهداشت تزریق شده سالیانه 6 هزار میلیارد تومان یا به عبارتی دو ونیم میلیارد دلار است که با توجه به درامد کشور وفواید طرح مبلغی نیست که اینقدر نگران عدم تامین ان شویم. سالیانه میلیاردها دلار به علت سو مدیریت حیف ومیل میشود. به عنوان یک پزشک وقتی میبینم که بیماران بستری در بیمارستان دیگر دغدغه چندانی جهت تسویه حساب ندارند و دست ما نیز در تجویز داروهای بهتر وگرانتر وپاراکلنیک باز شده واقعا از وزیر محترم قدر دانی میکنم . در ضمن اینجانب با توجه به قوانین جدید مجبور به تعطیلی مطب شخصی وکار در کلینیک ویژه دولتی شده ام ولی علی رغم کاهش درامد احساس غبن نمیکنم. (2899034) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۲۰:۵۰:۰۸
شایان ذکر است مبلغ تزریقی به طرح تحول در سال 1393 در بیمارستان های دولتی 18.6 هزار میلیارد تومان بوده است که شامل منابع بیمه ها و ارزش افزوده و منابع هدفمندی یارانه ها تخصیص یافته است به همین نسبت نیز به هزینه بیماران بخش خصوصی افزوده شده است در حالی که بیمارستان های بخش خصوصی را منابع طرح تحول پشتیبانی نمی کند و بنا به گفته وزیر بهداشت یکسان سازی تعرفه ها ادامه خواهد داشت یعنی منابع سال به سال افزایش خواهد یافت (2900028) (alef-11)
 
دیده بان
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۹:۰۲:۱۰
کل مبلغ تزریقی از هدفمندی یارانه ها 4800 میلیارد بوده که دولت حدود 60 درصد ان را تخصیص داده با این مبلغ انجام شده مردم عزیزمان در بیمارستانهای دولتی بجای 37 درصد پرداخت فقط 6 در صد پرداخت داشته اند دیگر بیماران برای تهیه دارو و تجهیزات به بیرون بیمارستان هدایت نشده اند و فیمت تجیهزات پزشکی با وجود توروم در کشور متوسط 40 در صد کاهش داشته است از یک درصد ارزش افزوده تمامی پول هزینه بهداشت شده است و ........ نهایتا بجای حرف اضافه کاش تحقیقات بیشتری میکردیم لازم به ذکر است بسیاری از کشورهای دنیا در بهبود ارتقا درمان خود مانده اند (2917159) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۶:۴۶
حتما پزشک هستی شما که بله (3310449) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۵:۰۲
عزیزم سران بیمه ها بدون مطالعه وتامین اعتبارات ان کتاب ارزش نسبی خدمات رو تایید واجرایی کردن وهزینه زیادی رو تو دستشون گذاشتن این درحالیست که طرفهای قرارداداز بیمه ها به دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات شاکی هستن مضافا مزایای کارکنان خود شون هم در گلوشون گیر کرده به این میگن طرح تحول سلامت افرین به این عزیزان جیب پزشکان رو پرکردین ارزوی توفیق دارم (3310445) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۳:۰۳:۵۷
نه اقای دکتر کاهش درامد پیدا نمیکنین این طرح فقط یه نفع پزشکان عمومی شاغل ومتخصصین در هرمرکزی شده است (3310572) (alef-11)
 
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۲۳:۲۶
در مریخ؟ (3741672) (alef-11)
 
یاسر
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۵:۰۷:۵۵
عزیزم این رقمو از کجا پیدا کردی
بزرگوار 25 درصد بودجه دولت داره برای این طرح مصرف میشه (3990430) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۰:۴۴:۱۹
تعرفه های پزشکی در بیمارستانهای خصوصی در چند ماهه اخیر سه الی چهار برابر شده . کدام طرح تحول وای به حال مردم با این طرح های بی سر و پیکر خدا به فریاد مریض داران برسد (2900868) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۳:۵۸:۱۱
بنده یک پزشک عمومی با سابقه شانزده ساله طبابت دربخش خصوصی در یکی ازشهرهای زیر بیست هزار نفر که قبل از اجرای این طرح بعنوان پزشک خانواده در همین شهر طبابت می کردم با اجرای این طرح قرارداد من وسایر پزشکان همانند من لغو گردیده که این امر منجر به ایجاد خسارت مالی بسیار زیادی گردیده تاحدی که عملا ادامه مطب داری مقرون بصرفه نمی باشد متاسفانه دیدگاه تخصص گرایانه حاکم بر وزارت بهداشت امکان حرکت برمبنای واقعیات را سلب کرده است........ (2901226) (alef-11)
 
معلم عشایر
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۵۱:۴۲
لطفا بیا اموزش و پرورش اینجا صد در صد براتون می صرفه با مدرک دکتری مهندسی تو یه هنرستان ته دنیا همه هزینه ها به عهده خودمون حتی یه چای و گچ که تو مدرسه می خوریم با ماهی 1400 و 11 سال سابقه (2906512) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۶:۱۵:۲۹
هیأت علمی

بنده با مدرک دکترای یک رشته فنی به علت تعهد خدمت در یک استان محروم مشغول هستم. در طول تحصیل با بهترین معدل و در بهترین دانشگاههای کشور درس خوانده ام. فکر می کنید چقدر حقوق می گیرم؟!! 3.5 میلیون تومان

آن وقت وزیر محترم بهداشت می گوید ما به پزشکان عمومی (تأکید می کنم عمومی نه متخصص) 17 میلیون تومان حقوق می دهیم باز هم حاضر نیستند در مناطق محروم خدمت کنند. متخصص ها که خودتان بهتر می دانید تشریف ببرید یک مطب پزشک متخصص یک دو دوتا چهارتا همه چیز را مشخص خواهد کرد.
در تمام دنیا حقوق پزشکان توسط بیمه های سلامت آن کشور تعیین می شود و پزشک موظف است برای اینکه بیماری باعث خرج و مخارج بیشتر نشود جلوی بیماری را در همان مراحل اولیه بگیرید.چون در غیر اینصورت باید به کارفرمای خودش یعنی بیمه پاسخگو باشد. در یک کلام ابتدا پیشگیری و سپس درمان.

حقوق و مزایا باید برای گروههای مختلف جامعه معقول و منطقی باشد. اینکه من رشته فنی را انتخاب کردم بخاطر علاقه خودم بوده و نه اینکه نمی توانستم پزشکی بخوانم. این روند یک تبعیض آشکار است...

قضاوت با شمایی که منصف هستید. (2919032) (alef-11)
 
مجید
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۲۰:۴۵:۰۵
همه جای دنیا پزشکان بیشترین درآمد رو بین مشاغل دولتی دارن خب! فقط مختص ایران نیست که (4145338) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۹:۳۲:۵۶
چرا حقوق کارکنان وزارت بهداشت مانند سایر وزارت خانه ها توسط وزارت اقتصاد داده نمی شه تا بطور شفاف مشخص بشه درامد پزشکان چقدره.
اونوقت همه چیز شفافه و نیاز نیست ادعا بشه که یکی یه میلیارد در ماه میگیره یکی یه میلیون
تا کی باید عده ای از موضوع سلامت برای کسب درامدهای انچنانی استفاده کنند
این رسمشه؟ (2921911) (alef-11)
 
حضرتی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۵۵:۵۴
با سلام من تمامی مطالب و خوندم فقط باید بگم که وزیر بهداشت خیلی لطف بزرگی در قبال مردم کشورمان داشتند من هم یک کارمند هستم و از خوشحالی مردممان خرسندم ان شاالله در این راه موفق باشند (3111402) (alef-3)
 
دکتر محمد علی سعیدی
۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۱۹:۳۱:۴۴
دولت احمدی نژاد برای تصرف پست دانشگاه آزاد ، اقدام به افزایش غیرعادی ظرفیت دانشگاه های شبانه، پیام نور، دانشگاههای غیر انتفاعی، علمی کاربردی نمود و سرانجام موفق شد دانشگاه آزاد را به زانو در بیاورد اما چه بر سر مدارج علمی آمد خودتان شاهد هستید.
در این دولت گروهی بر آنند که درمان از تامین اجتماعی (دومین تولید کننده درمان کشور) گرفته و در اختیار دولت و وزارت بهداشت قرار گیرد. لذا به بهانه مقابله با زیر میزی داستان طرح تحول سلامت را بر پا کردند. دریافتی پزشکان و کادر درمانی به نحو چشمگیر افزایش و پرداخت مردم از جیب به حداقل رسید اما خدمات درمانی بهبود چندانی نیافته و ایجاد خدمات درمانی القائی و غیر ضروری به شدت افزایش یافته است. پرداختی تامین اجتماعی به بیمارستان های دولتی و خصوصی چند برابر شده و هزینه نگهداری و تامین رضایت کادر درمانی مراکز ملکی تامین اجتماعی نیز بسیار بالا رفت. و در این حالیست که دریافتی تامین اجتماعی از محل حق بیمه ها افزایشی نیافته است و تامین اجتماعی در آستانه ورشکستگی است. مشابه همان بلایی که بر سر دانشگاه آزاد آمد. گذشت زمان نظریه ما را بزودی ثابت خواهد کرد.
این طرح تحول سلامت نیست. این رسمی کردن تعرفه بالا و مدیریت بچه پولداری است که در آینده بحران آن دامنگیر جامعه خواهد شد. (3217757) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۳:۴۱:۱۰
این طرح به ضرر مردم شده است وفقط افرادی که صاحب نظر هستن متوجه می شوند کتاب تعرفه قدیم کالیفرنیا منسوخ وبجاش کتاب ارزش نسبی خدمات رو اوردن kدر بخش دولتی 88000ریالودر بخش خصوصی 380000ریال تعیین شد
یک عمل انزیوگرافی قلب در بیمارستان دانشگاهی درجه یک در سال 94 78k یعنی 6840000ریال میباشد که 6درصد ان را بیمه شده پرداخت میکند مبلغ 410400ریال همین عمل در گذشته 570kبوده که میشد 3705000ریال 10درصد سهم بیمه شده 370500ریال میشد kبرابر6500ریال بودهم بیمه شده بیشتر پرداخت کرده هم سهم سازمان بیمه گر دو برابر شده است هم درامد بیمارستان افزایش پیدا کرد پرتقال فروش رو پیدا کنید (3310674) (alef-11)
 
هاشم
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۶:۱۲:۰۱
با سلام
من یک پرستار در بخش خصوصی هستم پس از 17 سال سابقه حقوقم 1.300 می باشد.
پس برای پرستاران خصوصی هم کاری نشده
بهتره دنبال راهکار باشیم
اما به عنوان یه عضو کوچک در بهداشت و درمان باید پیشگیری سطح اول رو تو جامعه گسترش بدیم تا اینقدر بیمار نداشته باشیم و این امر رو باید از آموزش در مدارس شروع کنیم و هر چه زودد تر و وسیعتر
تو کشور های خارج از 200 سال قبل پرستار بهداشت مدارس داشتیم
اما اینجا حتی مربی بهداشت هم نداریم.
بیاین به جامعه کمک کنیم و کمتر انتقاد کنیم. (3455067) (alef-11)
 
پرستار
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۰:۴۰:۵۵
یه پرستار
طرح تحول نظام سلامت جز اینکه یک کمبود بودجه بزرگ رو برای دولت بدنبال خواهد داشت هیچ خدمت دیگری نداشته است و اگر با این روند پیش رود نخواهد داشت
البته ببخشید یک خدمت دیگه انجام داده اونم اینکه حرص پزشکا و به تبع اون همه کارمندان بیمارستانی رو برای پول صد چندان کرده است وقتی پرکیس یک ماه پزشکی که حتی به خودش زحمت اومدن بالای سر بیمار بدحال رو نمیده و تازه نصف شب هم که بهش زنگ میزنی اوقات مبارکش تلخ میشه باید چند ده میلیون تومان باشه معلومه همه باید خودشون رو با اون مقایسه کنن. اگر نگاهی به دانشگاههای علوم پزشکی کشور بیندازید و آمار دانشجویان پزشکی بین الملل رو ببینید و دلیل اومدنشون رو بپرسید اونوقت متوجه عمق فاجعه میشین( قابل توجه: تو دانشگاه علوم پزشکی یکی از شهرهای پزرگ کشور فوق لیسانس برق و عمران نشسته پزشکی بین الملل تازه استادای ما میزدن تو سرمون چرا اومدیم ارشد و نرفتیم بین الملل دندون یا پزشکی بخونیم)
خدمت دیگه طرح اینه که هزینه های درمان رو تا سقف بالایی بردن و بعد محاسبه کردن بیمار بسته به نوع بیمه اش پنج یا ده درصد هزینه رو بده. که اگه با هزینه های قبل از طرح مقایسه کنیم تفاوت ناچیز یا برخی مواقع بیشتر هم هست.
خدمت دیگه که بسیار قابل تامل هست مدل زیر میزی گرفتن برخی پزشکان(متخصصین محترم زنان.البته برخی و نه همه.باید انصا رو رعایت کرد) هست به جای پول سکه می گیرن تا مدارک لازم برای سزارین رو جفت و جور کنن.
و خیلی خدمت های بزرگ دیگه............ (3459325) (alef-13)
 
اندیمشک
۱۳۹۴-۱۱-۰۹ ۱۸:۴۵:۳۵
عزیزان جوش نزنید
در شهر اندیمشک یه پزشک جراح هشتصد میلیون تومان کارانه گرفت
هیچکس پاسخ گو نیست
کسی نیست بداد بیت المال برسه (3505510) (alef-11)
 
برزگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۰:۳۸:۰۲
بفرموده خود وزیر پاشنه آشیل طرح بیمه هاست.به نظر من تا مسا له بیمه ها حل نشود بالا بردن هزینه درمان چه از منابع دولتی باشد وچه ازمنابع خصوصی(جیب مردم) به ضرر گیرندگان این خدمات وبنفع یک عده معدود است. (3705782) (alef-11)
 
يک ماما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۱۶:۵۵:۲۶
در اين طرح به هيچ کس به اندازه ماما ظلکم نشد ما هم سال هاست از ظلم متخصصين رنج ميبريم.. يک ماما موقع زايمان با رنج و مشقت هفده ساعت روي پا مي ايستد تا مادر زايمان کند اما تعرفه زايماني طبيعي ب جيب پزشک محترم متخصص سرازير ميشد.. (3725990) (alef-11)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۴:۲۷
بنظرم پزشک هندی و پاکستانی بنفع کشور و مردم خواهدبود زیرا:
حق با مشتری خواهد بود نه پزشک که هرگونه خواست رفتار کند
یک دهم هزینه های فعلی هم به کشور و مردم تحمیل نمی شود( ما گرانی را تحمل می کنیم چون هدفمدی یارانه ها است پول اون هدفمندی میره جیب پزشک- ما حق بیمه زیادی می دیم چون تعرفه ها زیاد شده و بیمه باید به پزشکان زیاد پول بده- درضمن درصد پرداختی گفتن مغلطه است با تعرفه های جدید با اینکه درصد پرداختی بیمار کم شده ریال پرداختی دوبرابر شده)
رشته پزشکی مقدس و آرمان و عقده نمیشه که بهترین استعداد ها را جذب و تبدیل به تاجر بکنه
زیر میزی حذف میشه می تونیم مثل سایر کارمند حتی یک هزار تومان را هم رشوه حساب کنیم و مدرک فرد را باطل یا اخراج کنیم
بیشتر بودجه صرف سلامت(بهداشت) میشه نه اینکه کاری با مردم نداشته باشیم تا بیمار بشن به دکتر مراجعه بکنن بهتر بفکر ارتقاء خدمات درمانی بیافتیم (3730101) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۰۹:۲۰:۳۲
با سلام و احترا
اگر دقت کرده باشید متوجه میشوید که در کشور ما به پزشکان اهمیت زیادی داده میشود. واین قشر از افراد همیشه در صدر هستند در صورتیکه پزشک بدون خدمات پرستاری و بیمارستانی نمیتواند اقدامات انجام شده برای بیمارش را موثر ببیند.
کاش همه چیز منصفانه بود (3745007) (alef-3)
 
غزاله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۰۰:۴۱:۵۳
يه شب تو يكي از بيمارستاناي دولتي كشيك واستين تا طرح نظام سلامت رو درك كنين بعد بياين اينجا نظر بدين و بد و بيراه بگين، اورژانس داخلي مثل ميدون جنگ شده، پر از مريضايي كه همه انتظار دارن بهشون خدمت ارايه بشه، ولي خوبه اينو هم درك كنن كه ارايه دهنده هاي خدمت هم انسان هستن و يه ظرفيتي دارن، پزشكايي كه ٢٤ ساعته تو كشيك دارن مريض مي بينن و حتي فرصت ناهار و شام خوردن ندارن، هيچكس اين جنبه رو نميبينه، همه فقط مي خوان تخريب كنن، من به عنوان اينترن بخش داخلي شاهد همه اين بي انصافي ها هستم، از روي جهل حرف نزنين و يكم اطلاعاتتونو بالا ببرين، هيچكس خطاي پرستارا رو نميبينه و راجع بهش صحبت نميكنه، من هر روز ميبينم دستورات پزشك رو كه اشتباه توسط پرستارا اجرا ميشه يا اصلا اجرا نميشه، پرستارا هميشه بدترين رفتارو با مريضا دارن، هميشه عصبي و خستن، در حاليكه كشيكاشون فقط ١٢ ساعته! در نهايت اين پزشكه كه بايد پاسخ گوي همه مشكلات باشه، و هميشه مقصره، ما هميشه مقصريم و هيچوقت ازمون تشكر نميشه، و اينا همه به خاطر اين جو وحشتناك ناشي از جهله كه تو جامعه اتفاق افتاده، و من واقعا متاسفم از اين همه نادوني (3847938) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۱۵:۲۳:۰۹
من خودم متخصص هستم اون هم بالاترين رشته تخصص بله كارانه ما روي كاغذ خيلي بالاست البته به شرطي كه شبانه روز مريض ببيني و از خانواده و سلامت خودت مايه بذاري روي كاغذ با جمع تفريق ها ميشه ماهي ٥٠ميليون ولي خدا شاهده كه اينقدر به عنوانين مختلف از سر و ته اين مبلغ ميزنن كه تهش ميشه ١٥ميليون ١٠درصد كسورات بيمه ٢٠درصد ماليات و ١٥درصد كسورات بلكاني لطفا بدون اطلاعات صحبت نكنيد (3942285) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۶:۳۳:۵۹
آقای دکتر خدمت مبارکتان عرض کنم شما به عنوان یک متخصص استخدام دانشگاه با فرض اینکه تخصص چشم داشته باشین وفقط در شیفت صبح در اتاق عمل نظارت بر کار رزیدنت ذاشته باشین و فقط زیز شرح عمل ها رو مهر بزنین ماهیانه غیر از حقوق هیت علمی چقدر کارانه بگیرین خوبه انصافا درست جواب بدین بدون اینکه از حق زن و فرزندت زده باشی (4100699) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۱۰:۳۶:۴۳
15 میلیون مگه کمه برا شیفت اداری
شما مطب دارین بخش خصوصی دارین و ...
نجووومی هستید
تو مطب که مالیات دریافت نمیشه (3963491) (alef-11)
 
علی
Denmark
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۳:۴۰:۰۷
من خودم متخصص ارتوپد هستم کارانه این 6ماه گذشته ام 700میلیون بوده باید به پرستارا هم بنظرم کارانه بدن اوناهم زحمت میمشن و خستگی دارن .من عمل میکنم ولی بقیه دستورات دارویی و مراقبت تا بهبودی رو انجام میدن (3973462) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۴:۲۳:۳۷
خدا رو شکر هیچ کس راضی نیست از درآمدش!
برادر من بیا بقیه رو ببین بعد قضاوت کن. مگه بقیه تخصص ندارن؟مگه بقیه شیفت ندارن؟بعد چقد میگیرن؟ (3977810) (alef-13)
 
کریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۲ ۲۳:۲۳:۲۶
خدابه فریادمردم برسه:::پزشکان که تاپول نگیرند اصلا ویزیت نمیکنن.اکثرپزشکان پولکی هستن (4077939) (alef-13)
 
افسانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۰۸:۰۵:۰۰
از نظر بنده واقعا بسیاری از موارد این طرح بدون برنامه کارشناسی کامل بوده مثلا قسمتی که مربوط به افزایش تعداد خانه های بهداشت ا آن هم به صورت پیمانکاری وحتی بدون یک پزشک میباشد آن هم با این همه هزینه بسیار مسخره میباشد سر هر کوچه یک خاننه بهداشت خصوصی که بزرگترین خدمت آنها گرفتن فشار است وگاها از چند خانه بخداشت همزمان به شما اسرار میکنن که عضو خانه بهداشت ما باشید من خودم خانه بهداشتهایی را دیدم که شماره ملی های دروغ برای افزایش تعداد مراجعین خود به کار میبرد معلوم سود زیادی در این کار است وبیت المال اینگونه در حال حیف ومیل است هر محله یک خانه نهایت دو خانه کافیست راههای بهتری جهت حیف ومیل بیت المال هست واقعا کمی فکر کنید منظور از این قسمت طرح تحول چه بودهاشتغال زایی ماماها وکاردانهای بهداشت یا .... (4110640) (alef-11)
 
sadra
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۲۰:۳۰:۰۸
در حیرتم از اینکه برای ریال شخصی هزاران برنامه دارند اما برای پولهای بیت المال وکشور خود ارزشی قائل نیستند وبدون کارشناسی دقیق بدلیل سیاسی کاری حاضرند حق مردم خود را با بهانه های مختلف با کمترین منفعتی پایمال می کنند یه روز بخاطر مسکن مهر . یه روز دانشگاه یه روز بخاطر تحول سلامت ی روز هم هواپیما . مگه ما چیمون از کشورهای دنیا کمتره باور کنید اگه بخاطر این همه بی فکری ولجبازی نبود طرح هایی مانند تحول سلامت بدین صورت هزینه دولت را نمی بلعید لا اقل اگه ۵۰ درصد بودجه طرح صرف پیشگیری وسلامت می شد(البته با کارشناسی دقیق) ما ۱۰ سال آینده یکی از بهترین کشورهای دنیا در امر سلامت بودیم. اما کو وجدان .. (4176276) (alef-11)
 
یعقوبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۹ ۱۴:۵۸:۴۵
من یه چیزی بگم

طرح نسبتا خوبیه ولی کامل و جامع نیست ما باید کاری کنیم که مردم اصلا به پزشک مراجعه نکنند سلامت مردم هدفه نه سالم کردن و خدمات دادن به بیمار
به قول ما بهداشتی ها که دل خوشی از درمان نداریم پیشگیری بهتر کم هزینه تر کارآمد تر قابل دسترستر و خیلی خیلی عالتره باتشکر و احترام (4194711) (alef-11)
 
سارا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۲:۱۱:۱۵
من برادرم پزشک عمومی و الان پزشک خانواده ست . خواهرم متخصص غدده. انصافا" دریافتی هاشون بعد از طرح تحول چندین برابر شده . اینطور که خودشون میگن برای جراحا شاید دریافتی شون نسبت به قبل از طرح حدود 10 الی 20 برابر شده. (4204929) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۱ ۲۲:۱۳:۰۷
خیلی خوب است ممنون (4245822) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.