توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450854
بلای تازه خانواده های ایرانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۵:۵۹
در عصر حاضر شاهد افزایش بی رویه ی استفاده از فضای مجازی هستیم که در بسیاری از موارد شکل اعتیاد را به خود گرفته و در اغلب خانواده ها مشکلاتی را به ویژه در رابطه ی میان زوجین به همراه داشته است.

منصور بهرامی، عضو ارشد انجمن بین المللی تحلیل رفتار در گفتگو با شفقنا زندگی بیان کرد: طبق تعریف انجمن امریکایی درمان اعتیاد، اعتیاد یک بیماری اصلی و مزمن می باشد که در مدارهای پاداش، انگیزه و دیگر اجزای مربوط به مغز اختلال ایجاد می کند. این اختلال در مدار جسمی، روانی، اجتماعی و روحی انسان تاثیر گذار است. فرد معتاد در آغاز، به دنبال کسب لذت و دست یابی به سرخوشی است و بعد از معتاد شدن برای فرار از درد، اعتیاد خود را ادامه می دهد.

او با تقسیم بندی اعتیاد به دو بخش اعتیاد به مواد مخدر و اعتیاد به رفتار در مورد اعتیاد به شبکه های مجازی که در عصر حاضر افزایش یافته است اظهار داشت: وابستگی بیش از اندازه و سرگرم بودن به ابزار ارتباطی و فضای مجازی، بطوری که باعث ایجاد اختلال در خواب، تغذیه، روابط زناشویی و کارهای روزانه افراد شود از آن  به عنوان اعتیاد مجازی نام می بریم و انواع آن عبارتند از اعتیاد به فیلم ها و مسائل جنسی، اعتیاد به روابط عاطفی و دوستانه، وسواس به اینترنت، اعتیاد به کسب اطلاعات و اعتیاد به رایانه.

بهرامی معتقد است: زن و شوهر برای فرار از تنهایی از فضای مجازی استفاده می کنند، لذا افرادی که شرایط گفتگو با همسران خود را ندارند در چت های گروهی به دنبال هم صحبت و دوستان قدیمی خود می گردند که این عمل، شروع طلاق عاطفی و همدلی با دوستان مجازی است و ریشه خیانت های همسران از همین جا شکل می گیرد؛ و به عبارتی شروع دروغ گفتن و پنهان کاری همسران از یکدیگر است. در چنین حالتی فرد این موضوعات را با دوست مجازی خود در میان گذاشته و یک صمیمیت و همدلی ایجاد می شود. در اوایل ارتباط از آن به عنوان یک دوستی ساده نام برده می شود ولی در برخی از این ارتباطات تدریجا به سمت روابط جنسی سوق داده می شود.

وی افزود: برای رفع این مشکل همسران باید ارتباط کلامی مناسب و جذابی با هم داشته باشند، سعی کنند بخشی از خریدهای منزل را به اتفاق یکدیگر انجام دهند و در طول هفته حتی یک بار هم که شده غذا را خارج از منزل با هم صرف کنند و صدالبته فانتزی های روابط زناشویی خود را نیز افزایش دهند.

این رفتار شناس درباره آثار و پیامدهای اعتیاد مجازی برای یک خانواده گفت: این نوع اعتیاد اتلاف وقت  بسیاری را به همراه دار و سبب می شود زمانی که از آن استفاده نمی کنیم به فکر آن باشیم. همچنین افراد ممکن است که برای فرار از احساسات منفی، فراموشی زمان و افسردگی به این فضا پناه ببرند و گاهی مشکلات و ناکامی های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

وی همچنین عنوان کرد که برای ترک اعتیاد به شبکه های مجازی افراد به عنوان تفریح از تلفن و اینترنت استفاده نکنند، هنگامی که کنار خانواده یا دوستان هستند تلفن همراه خود را چک نکنند. ساعت های ورزش،مطالعه و دیدن فیلم را افزایش دهند و یا برنامه های شبکه های اجتماعی را از کامپیوتر و گوشی  خود حذف کنند.
 
کلمات کلیدی : اعتیاد مجازی، خانواده
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.