نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 362555
نسل پنجمی ها چگونه فکر می کنند؟/ میتینگ بعدی، پاساژ ایران
رضا حقیقی، 25 خرداد 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۰
سه شنبه ۱۸ خرداد، مجتمع تجاری کوروش در غرب تهران، آهسته آهسته قرق می‌شود، ۱۰، ۱۰۰، هزار، ۲ هزار یا ۳ هزار دانش‌آموز دبیرستانی به روایت شاهدان عینی. تجمعی ۳ ‌هزار نفری آن هم از یک صنف اجتماعی که هیچ نهاد دولتی و مردمی در سازماندهی آن نقشی ندارد. اولین گردهمایی خودجوش دهه هفتاد-هشتادی‌ها با مدیریت شبکه‌های هم‌رسان موبایلی، کانالی و تلگرامی با ۱۰ ‌هزار عضو در همین رده سنی. فقط آمده‌اند تفریح کنند و تمام شدن امتحانات آخر سال را با هم جشن بگیرند، فقط یک دور همی ساده! آن قدر ساده که به‌سادگی منجر به تعطیلی بازار بزرگ کوروش و گره ترافیکی و نیازمند حضور حراست بازار، گشت ارشاد، پلیس و بسیج می‌شود. برخورد پلیس اما به گفته ناظران بسیار متین و مؤدبانه بوده است. پنجره‌ای که این نوشته به روی میتینگ کوروش می‌گشاید به قصد دریافت‌هایی از زوایای اجتماعی، سیاسی و انتظامی ماجراست.

درنگی بر شخصیت‌شناسی نسل پنجمی‌ها
منشور شخصیتی هر نسلی از اشتراکات هم نسلی‌ها با هم و تمایزات ویژه آن‌ها با نسل‌های قبل و بعد خود قابل شکل‌گیری است.

درنگ حاضر تنها به اضلاعی از این شخصیت در برخی از این افراد می‌نگرد که مؤثر و متأثر از حضور اجتماعی آن‌هاست. نسل پنجم عموماً نسلی است که علم و تجربه را به رسمیت نمی‌شناسد؛ چون به زعم خود، جایگزینی به نام «اطلاعات» در دست دارد و کثرت این اطلاعات، ناقض جایگاه علم شده است و توهم برتری بر تجربه را حاصل آورده است.

دو آفت کثرت اطلاعات، «سلب “مجال” تفکر» و «توهم برتری بر بزرگ‌ترها و ذخیره تجربه» آن‌هاست.

نسل پنجم انقلاب و نسل پست مدرن دهکده جهانی، نسل تخیل و بصری‌ات است. انسانی که غرق در تصویر، جلوه‌های بصری، گرافیک، انیمیشن، بازی‌های دیجیتال، فیلم و موبایلی شدن سینماست؛ نسل مذکور مسلح است به سلاحی که پیشینیان از آن محروم بودند؛ سلاح رسانه‌های تعاملی؛ این نسل، نسل سرعت در کنش و واکنش است. اگر عصر رایانه را عصر سرعت انتقال اطلاعات بدانیم، عصر رسانه‌های تعاملی را باید عصر سرعت در کنش و واکنش قلمداد کنیم و اگر این سرعت در کنش و واکنش، «اجتماعی» شود، پیامدهایی دارد بسیار قابل تأمل.

شرایط اجتماعی این نسل به سویی رفته است که برای بخشی از این نسل، ارتباط با جنس مخالف بخشی از آسیب‌های روزمره‌شان شده است. البته مقام این تحلیل، مقام ارزش‌گذاری بر این ویژگی‌ها نیست؛ اما طبیعتاً این خصوصیت، جذابیت بالا و انگیزه مهمی برای برگزاری تجمعات مختلط ایجاد می‌کند؛ این نسل از «باید و نباید» ها گریزان شده است؛ یعنی نه ایجاب و نه سلب. گریز از «باید و نباید» ها نا خودآگاه روحیه‌ای را دامن می‌زند که «قیّم» نمی‌پذیرد. تنها قیّمی را که ناخواسته می‌پذیرد، رسانه‌ تعاملی است؛ چرا که خود را مالک آن می‌داند. مالکیتی که در حقیقت معکوس است و اوست که در چنبره رسانه‌های تعاملی است. در واقع کسانی قیّم نیابتی این نسل می‌شوند و می‌توانند آن‌ها را به صورت غیرمستقیم مدیریت کنند که پلتفرم‌های قدرتمندتری در رسانه خلق کنند.

آینده این نسل، نوید فراتر از این‌ها را نیز می‌دهد. انسان‌هایی از نوع «بشر پِریم» ها که در عین حال که مکانیت دارند، زیست آن‌ها زیستی مجازی است که آرام آرام تمام ابعاد حیات آن‌ها را در سال‌های آینده فراخواهد گرفت.

درنگی برای نخبگان و مسئولان سیاسی-اجتماعی
نخبگان و مسئولان سیاسی–اجتماعی چه بدانند و چه ندانند، نسلی که از آن‌ها سخن راندیم، منتظر سمینارهای ابتر و تعلل‌های برخی مسئولان برای حل مسائل خود نخواهند نشست. پرسش‌های اساسی فراوانی برای مدیریت اجتماعی این نسل، پیش روست که چند نمونه مهم آن از این دست است:
- این نسل در بافتار اجتماعی ایران که ساختی دینی و ایدئولوژیک دارد، چگونه قابل مدیریت و پرورش هستند؟

- اصولاً اعتراضات مدنی نسلی با مشخصات این چنینی چه شکل و مختصاتی خواهد داشت و مواجهه صحیح با آن چه تدابیری را می‌طلبد؟

- نسبت نسل «کِلَش آو کِلَنز» و «اینستاگرام» با جهاد و انقلابی‌گری و اقتصاد مقاومتی چیست؟ مشارکت این نسل در کنش‌های سیاسی و انتخابات در نظام مردم‌سالاری دینی به چه نحوی خواهد بود؟ اصولاً کاراکتر این نسل به چه نوع نامزدها و احزابی تمایل نشان خواهد داد و فرصت‌ها و تهدیدهای آن چیست؟

- «بشر پریم» های نصیحت‌گریز در آینده برای دین و مأموریت هدایت عمومی در حکومت اسلامی چه مسائلی را ایجاد خواهند کرد؟ در این دامنه، نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت به مثابه استوانه جامعه دینی ایران چه خواهد بود؟

به‌هرحال چه بخواهیم و چه نخواهیم، پاساژی به بزرگی ایران قرار بعدی میتینگ آن‌هاست، میتینگی که این بار لااقل ۳ دهه طول خواهد کشید. نخبگان و مدیران چه خواهند کرد؟
 
کلمات کلیدی : دهه هفتاد+تجمع+دهه هشتادی ها
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۳۶:۵۵
متاسفانه به علت تربیت غلط والدینو همچنین استفاده افراطی از فضای مجازی، خیلی از نسل جدید به خصوص دهه هشتادیها به شدت لوس و مسئولیت ناپذیر شده اند و فقط به دنبال لذائذ پوچ و بی معنی و بدون فایده است و بدون پول و سرمایه والدینش، هیچکاری نمیتواند انجام دهد. (3759347) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۹:۴۷:۵۲
عادت داریم از کاه کوه بسازیم (3759884) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۳-۲۷ ۰۹:۲۸:۵۱
مساله اینه که این نسل اصلا خط و ربط آقایان را نمیخوانند (3762904) (alef-3)
 
Hamed
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۹:۵۹:۴۷
آره والله بجای اینکه مشرف شن سوریه تیکه پاره شن . میرن میتینگ . (3759911) (alef-3)
 
بیگی29
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۳:۲۲:۴۳
توجه داشته باشید: اگر رفتار و کردار جوانها همانی باشد که مسن تر های با تجربه ! میگویند ؛ هنوز بشرباید در غار ها زندگی میکرد.ضمنا خیلی ازمشکلات جوانها در بسیاری از کشور ها در نتیجه تصمیمات اشتباه بزرگتر ها است. (3760192) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۳:۵۶:۱۶
عزیزجان اینطوری نیست که شما می فرمایید. یک عده مرفه بی درد خوشگذران را با همه دهه هشتادیها مقایسه نکنید. این نسل پنجمیها که شما می فرمایید بزرگترهاشون هم بزرگترین افتخارشون مانور تجمله و از تفریحات اصلی شون دور دور کردن با ماشینهای گرانقیمت هستش . لذا این رفتار خاص نسل پنجمیها نیست و ادامه رفتار تظاهر به اشرافیت برخی خانواهای پولدار بی فرهنگ و بی ظرفیت است.
خیلی از نسل پنجمیها آنچنان همراه خانواده درگیر دغدغه معیشت هستن که اصلاً فرصت این ادا و اطفارها را ندارند. وقابل ذکر است که برخی از همین نسل پنجمیها الان در جمع مدافعان حرم حضور دارند حتی شهید نسل پنجمی هم در جمع شهدای مدافع حرم وجود دارد. (3760230) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۴۹:۴۲
اخی شما چی میگین نسلهای سوخته ای که وضعیت داغون خودتون و کشور نتیجه عملکرد شماس
اینها از حسادتتونه که نتونستین مثل اینها شاد باشین و زندگی کنین
برین افسردگی خودتون را درمان کمین (3760706) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۳۲:۰۴
شادی با فساد فرق دارد. (3760808) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۳۸:۱۶
پول تو جیبی. و فضای مجازی را اگر از این نسل بگیری, هیچ هستند, تاکید میکنم هیچ (3760824) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۴۷:۳۷
نسل قهرمانان دنیای مجازی
نسل دست تو جیب پدر و مادر
نسل ادا و اطواری
نسلی که پسرهاش زیر ابرو برداشتند
نسلی که میخواهد از زیر لحاف و پتو با لایک و کامنت و فالور اجتماع را. تغییر بدهد

خدایش اگر پول تو جیبی را پدر و مادر قطع کند, حرفی برای گفتن دارید (3760850) (alef-3)
 
نوری
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۲:۰۹:۲۰
من دهه شصتی ام. به نظر من این نسل خیلی بهتر از ما هست. ما نسل کمبود و سرکوب بودیم. کلاس های 40 نفره مدرسه و رویای خریدن پاستیل و ساندیس. به همین خاطر هم هیچ وقت یاد نگرفتیم حقمون رو بخوایم. هر جا هم که دیدیم دارن حقمون رو می خورن فقط نشستیم و نهایتا یه غری زدیم! ولی این نسل با اعتماد به نفس تر، قوی تر و سرکش تر از ما هستن، حق و حقوقشون رو می شناسن و برای احقاقش منتظر کسی نمی مونن. به نظرم این چیزیه که برای توسعه و رشد کشورمون به شدت بهش نیاز داریم. (3761038) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۴۰:۵۲
آینده روشنی با این نسل مجازی زده و محتاج جیب والدین،‌ در دسترس نیست. (3759363) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۷:۰۲:۴۸
قربون دنیایی که شما فرهیختگان نسلهای قبلی ساختید (3759547) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۱:۰۲:۰۰
من یه دهه شصتی ام. اما دمت گرم برای جوابت! (3760002) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۲:۰۳:۳۳
ما به قول شما فرهیختگان تمام زورمون رو زدیم این شد... شما با این اخلاقیاتتون چی دیگه می خواید بسازین؟؟؟ (3760090) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۷:۴۵:۳۳
این نسل را چه کسانی و چه جامعه ای پرورش داده اند؟ سنشون هنوز به بیست سال هم نمیرسه
چطور نسل دهه 40 خوب بودن ولی دهه 80 ها بد هستند؟ دلیلش چیه؟ (3759639) (alef-3)
 
saeed
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۰۶:۵۶
اتفاقا من به اینا خوش بین ترم
نسل ما که بزرگترین اتحادش کمپین نخریدن خودروی ملی بود با 25 ملیون وام از سرو کول هم بالا میرفتن تو صف!!! (3760754) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۴۴:۱۹
مقصر اینها نیستند، مقصر والدین اینها هستند که هرچه خواستند برایشان فراهم کرده اند و آنها را لوس بار آورده اند و نازکتر از گل به آنها نگفته اند.
البته این نسل انقدر حساس است که اگر پدر و مادرشان به آنها بگویند بالای چشمت ابروست یا با کوچکترین شکستی مانند قبول نشدن در کنکور، سریعا خودکشی میکنند !!!!!!!!!!!!!!!!!! در این چند ماه اخیر ده ها مورد از این مدل خودکشی در کشور اتفاق افتاده.
امیدوارم دهه نودیها راه دهه هفتاد و هشتادیها را نروند. (3759370) (alef-3)
 
علی
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۴۵:۳۴
کلا متولدین 57 تا 67 هم خیلی از نظر عقیده و عقلی شبیه هستند، اما از 68 به بعد تا دهه هفتادی و هشتادیا کلا نگاهشون نسبت به تمام مسائل متفاوته، اصلا توی یه عالم دیگه ای هستند (3759373) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۴۷:۱۹
نسلی که اصول اولیه اخلاقی که یکی از آنها احترام به بزرگتر به خصوص پدر و مادر است را نداند به درد نمیخورد. (3759380) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۵:۵۰:۱۷
نتیجه روانشناسی مدرن کودکان را در نسل دهه هشتادی ببینید !!!!!!!!!!!!!!!!! روانشناسی که اصل آن بر این است که هرچه کودک گفت بگویید چشم !!!!!!!!!

آن زمانی که هیچکس به روانپزشک مراجعه نمیکرد ملت از نظر روحی و روانی خیلی سالمتر از زمان حال بودند. (3759390) (alef-3)
 
پیرمرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۸:۱۶:۰۸
دقیقا کدام زمان؟؟؟ (3759717) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۶:۰۸:۰۱
سلام چقدر این گرد همایی با شکوه بوده کاش من 64 ساله هم انجا بودم تا شاهد رویش نسلی بودم که دارند وجودشان و موجودیتشان را اعلام میکنند . (3759431) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۹:۵۹:۵۲
جو نده الکی بابا. (3759912) (alef-3)
 
علی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۰:۳۴:۴۶
درود بر شما، من هم ۶۴ سال دارم و با تمام وجود احساس و انگیزه این عزیزان را درک میکنم، اگر فسیل هایی میخواهند فسیل بمانند اشکالی ندارد ولی بهتر است برای جوانان نسخه حکیمباشی های دوره قجری نپیچند. هنگامی که من همسن این نو جوانان بودم تضاد با نسل قبلی را داشتم. (3760281) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۵۵:۱۲
منم متولد ۶۰ هستم و اتفاقا نسل هفتاد و هشتاد رو بسیار دوست دارم و از صریح بودنشون لذت می برم. باشد که فرهنگ صراحت را بی ادبی تلقی نکنیم (3760723) (alef-13)
 
Ukraine
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۶:۱۴:۴۸
یاد داستان عزیز نسین افتادم: همه موجودات به بچه های خود می گویند مثل ما باشید. بچه ها می پرسند چگونه ، پدر و مادر آنها می گویند همانند ما رفتار کنید، آخر عمر هم می گویند شما بچه های خوبی بودید. اما انسانها اینطور نیستند. آقای رضا حقیقی شما برو تحقیق کن که این نسل چرا اینطور شده. این همه بودجه پرورشی، این همه ستادها، این همه بودجه که به انجمن های اسلامی، بسیج دانش آموزی، ستاد نماز، ستاد .... تعلق می گیرد خروجی آن چه بوده است. فرزندان تا 6 سالگی توسط پدر و مادر تربیت می شوند، پس از آن اگر خوابشان را در نظر نگیریم حداقل 8 ساعت در محیط های آموزشی می باشند و آنجا تربیت می شوند. این نظام است که چنین نسلی را تربیت کرده است نه والدین. نظام تربیت کرده و خود از آنها شاکی است. (3759446) (alef-13)
 
دهه ۸۰
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۶:۱۹:۰۰
کلا این متولید دهه ۸۰ فکر نمیکنن (3759456) (alef-13)
 
علی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۰:۳۶:۰۴
شاید عمل کردن بهتر از فکر کردن به سیاق شما باشد. (3760286) (alef-13)
 
کارشناس ارشد آی تی و مخابرات
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۶:۴۸:۰۱
این نسل را به ابزار نوین اطلاع رسانی ربط ندهید چون این نسل چیزی از این ابزار نمی داند و فقط تظاهر میکند که میداند. من چند کشور اروپایی زندگی و کار کرده ام ولی حتی در اروپا هم جوانان اینطور رفتار نمی کنند که بعضی از جوانان ایران و بخصوص تهرانی رفتار میکنند. اینها همه نتیجه تربیت غلط، بیکاری و الافی بعضی از جوانان است. متاسفانه بعضیها سعی میکنند وابستگی اینها به این ابزار را بیش از حد بزرگ کنند. (3759512) (alef-13)
 
دانشجوی دکترا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۰:۰۶:۴۲
دانش آموز دبیرستانی که الاف و بیکار نیست دانش آموز است. مثل معلم ۹ ماه از سال را درس میخواند و کلاس های فوق العاده شرکت میکند.
شما هیچ دیدی از زندگی یک نوجوان نداری.
شجاعتی که باعث شرکت در چنین اجتماعی هست مسلما از تربیت صحیح نتیجه گرفته شده است. (3759926) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۸:۰۸:۰۴
طرز زندگي و تفكر تحميلي از بالا هرگز موفق نبوده نيست و نخواهد بود گواه ان سيستم هاي فكري يك سويه نگر در طول تاريخ است كه محكوم به شكست شده اند و اثري از انها بجا نمانده (3759691) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۸:۰۸:۲۸
قدر نجابت صداقت سلامت دهه پنجاه و شصت را ندانستند (3759693) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۸:۱۲:۱۳
اين نسل نسل تصرف قلدري بي محابا هستن كه به اساس كشور ضربه ميزنن اگر جدي با اين نسل مجهول برخورد نشود چون اينان تابع اخلاق و احترام و حتي دين نيستند (3759707) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۸:۱۵:۳۸
اين كارهاي دشمن است دشمن از اين طريق اينبار وارد شده و از شرايط جوانان بي درد و بي مسوليت سو استفاده ميكند (3759716) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۰:۵۱:۳۲
این نسل دهه 80 دست پرورده نسلهای پرمدعای قبلند. دهه هفتادی ها عیوب زیادی دارند.دهه هشتادی ها بدتر از هفتادی ها.نسل دهه 90 چگونه خواهد بود که تا 10 سال آینده ظهور خواهد کرد؟ نسلهای پر اشکال 70 و 80 و آینده با تمام بدیهایشان یک ویژگی دارند.آنها فریب چرندیاتی که مسئولین سعی دارند تحت عنوان ایدئولوژی در سر مردم فرو کنند را نمیخورند.عروسک خیمه شب بازی نخواهند بود.آن کاری را که دوست دارند انجام خواهند داد نه آن کاری که فلان مسئول میخواهد.لجبازند.اگر با آنها برخورد قهری و تندی صورت گیرد عقب نشینی نمیکنند.به محدودیت های اجتماعی بی توجه خواهند بود.نظام هم زورش به این نسلهای درحال گسترش نخواهد رسید.درنهایت همینها هستند که موجب تغییرات گسترده در نظام سیاسی و اجتماعی خواهند شد.
همچنین نسلهای 70 به بعد بالای 95 درصدشان قطعا گرایشات اصواگرایانه نخواهند داشت و این یعنی جناح اصولگرا و مدعیان ارزش در رقابت های انتخاباتی در آینده ای نزدیک پایگاه اجتماعیشان آنقدر اندک خواهد شد که نتیجه انتخاباتها قبل از برگذاری آن مشخص خواهد بود.این نسل آزادی خواه و رفاه طلب است.من به آنها خوشبینم چون حقشان را میگیرند و اجازه نمیدهند با عنواین فریبنده و پوچی چون مردمسالاری دینی و ارزش و فلان و بهمان سرشان کلاه بگذارند. همچنین به سردار کمالی بگین از حالا به فکر کمبود سرباز در سالهای آتی باشد این نسل جدید عمرا برن سربازی.خودشون کاری میکنن سربازی خود به خود اختیاری شه.حححححححح (3759989) (alef-13)
 
ابوالحسن
United States
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۲:۳۷:۱۲
با سلام . بنده برای این نوشتار وتیتر شما متاسفم . ما هنوز بعد از 40 سال معمای شاه می سازیم . اما این نسل چهارم ونسل پنجم از مسئولین شاآن ومنز لت اجتماعی می خواهد ومعیشت وازدواج و شغل می خواهد وقتی می ببیند برادر یا خواهرش یا یک نسل قبل تر ازان لیسانس بیکار است و اواره یک وام ازدواج 3 میلیونی است خود بخود تحریک می شود چیزی که اصلا مسئولین حاضر نیستند زیر بار بروند .اری اینچنین است برادر . من در زوایای اجتماعی روزانه می چرخم و می بینم حال وروز جوانان امروز ما بسیار اسف انگیز است . کمتر خانواده ای را می بینید که با این جوانان معظل نداشته باشد . خانواده های ما یا انقدر فقیر و تنگ دست هستند که از مایحتاج روزانه جوانان از بد به بدتر پناه میبرند . وقتی می بینند برای یک کلاس ورزشی یا یک مدرسه متوسط یا یک بسته اموزشی یا یک جلسه استخر چندین هزار باید بپردازند . بهترین کار یک اینترنت ویک سیم کارت اعتباری ود رنهایت یک تبلت یا یک لپ تاپ برای فرزند می خرند و خلاص .
اما ماجرا اتفاقا از همین جا شروع می شود ومطالبات بیدار میشود . چرا نمی گوئید نسل پنجمی ها چه می خواهند ؟
اری نسل پنجی ها ایفون وای مک و اینترنت با سرعت نجومی و حقوق 5 میلیونی ... می خواهند اما چون خانواده ها توان خرید ندارند سامسونگ و هواوی و .... می خرند .
همین پانزده ساله ها بودند در دهه پنجاه که حساب شاه را رسیدند . فضای مجازی امروز به یک سواد و مهارت تبدیل شده است وامروز این نسل چهارمی و پنجمی ها گوی سبقت را از ما ربوده اند . حالا شما بروفیلتر کن برو کمیسیون بذار برو ال کن وبل کن . با یک فیلتر شکن چند مگی همه چیز باد هوا میشود ؟ (حتی در اروپا همین سواد و مهارت مجازی است که برای داعشی ها عضو یابی می کند )یا حق (3760142) (alef-13)
 
به آفرید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۲:۵۰:۳۲
♦وقتی کار فرهنگی بلد نیستین
♦ وقتی در طراحی های اجتماعیتون از متخصصین علوم اجتماعی بهره نمیگیرین
♦وقتی به اموزش و پرورش توجه کافی نمی کنیین ، نتیجش میشه همین،

♥تازه این خوبه هنوز، بذارین چند سال دیگه بگذره، بعدش میفهمین با بی توجهی ها چه فاجعه ایو شعله ور کردین. (3760162) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۲۳:۵۰:۳۵
به تربیت خونوادگی بستگی داره . ماچندتا دهه هشتادداریم تو فامیلامون مثل ماه میمونن مودب باشعوربافرهنگ . (3760222) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۰:۰۰:۴۲
دوستان ، در مورد فرزندان مان (فرزندان ایران زمین )اینگونه فکر و قضاوت نکنید ، بیاید درکشان کنیم و با آنها کشورمان را بسازیم چون چه بخواهیم و چه نخواهیم این جوانان سکاندار آینده این کشور کهن هستند.
با تشکر ار همه بزرگان دهه 30 به بعد که هنوز در خدمت رسانی به کشور فعالند. (3760238) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۱:۰۲:۰۶
باور کنید یا نه اینستاگرام تربیت این نسل رو بر عهده داره... (3760304) (alef-13)
 
ش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۱:۲۹:۱۶
مهمترین عامل تربیت غلط فرزندان بی توجهی والدین است و بر آورده کردن تمام خواسته های انها .مدرسه بخش کمی از تربیت فرزندان را بر عهده دارد.اموختن نظم و احترام به قوانین و مقررات و عمل به آنها پایه اش در خانواده گذاشته میشود.پدر و مادر نباید منتظر باشند و متوقع که منحصرا مدرسه تربیت فرزند را بر عهده بگیرد.از نقش والدین نباید غافل شد.وقتی پدر و مادر نمی تواند یا نمی خواهد وقتش را صرف تربیت دو سه فرزند بکند چطور انتظار داریم معلم هم درس بدهد و هم مراقب رفتار و تربیت 30 دانش آموز باشد. (3760318) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۱:۳۸:۰۷
سلام
اولا نسل نیستن یه طبقه متوسط تهرانی اند خیلی از بچه های همین نسل الان طلبه تند، ورزشکارند، استادند و... و کم بچه های دهه هفتاد تو سوریه شهید نشدن.
توی شهرستان ها همین بچه ها تو اردو جهادی ، کار فرهنگی و... یا تو ماه رمضون روزه دارند تو تهران هم همینطور.
از کانال تلگرام ده هزار نفره سه هزار نفر اومدن پس همه نسل رو زیر سوال نبرید تو نسل دهه چهل و پنجاه کلی آدم حسابی داشتیم مثل باقری باکری خرازی و همت کلی هم آدم کاباره رو مشروب خوار و هرزه پس نسل ر قضاوت نکنیم.
تقصیر از ماست چرا اعتکاف چند هزار نفری دانشجویی، دعوا سر بلیط دیدار ماه رمضان دانشجویی با اقا، استرس قرعه کشی حج و کربلا و اردوهای راهیان نور اینقدر بازتاب نداره؟
وقتی بازتاب ندادی و الگوسازی نکردی نتیجش ميشه این.
در ضمن این یه تحرک اجتماعی بود که کلیتش اشکالی نداره اما بحث اختلاط و پوشش های. .. رو باید جا انداخت این بچه ها چی دارن برای شادی؟ کارناوال؟ جشن های خوب؟ صداوسیمای غنی؟ برای همین میرن فضای مجازی که اتفاقا سوق دادنشون از فضای مجازی به حقیقی خیلی خوبه به شرطی که بستر درست براشون بچینیم.
پس مثل همیشه تند نریم (3760322) (alef-13)
 
محمد جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۸:۲۴:۲۲
بی خودی دهه 40و 60 یا 80 نکنید. رفتار هر نسل ماحصل تربیت نسل قبلی است. ضمن اینکه اینطور نیست که ما فقط پسرفت داشته باشیم. استقلال بیشتر و اعتماد بنفس بالاتر از خصوصیات خوب نسل 80 است که من نسل 60 نداشتم و البته قناعت و سادگی هم از خصوصیات خوب نسل من است که نسل امروز بی بهره است. بهتر است جای حسادت به نسل های بعدی آنها را درست تربیت کنیم. (3760554) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۰۶:۲۷
به نظرم اینها خیلی واقعی اند (3760606) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۲۰:۰۱
با سلام وقتی در جامعه ای همه چی باریا باشه وهمه به آنچه نیستند تظاهر کنند فرزند تربیت شده بهتر از این در نمی یاد
یادم در دو تا ازمدارس خوب مثل علوی ومفید بعد از امتحانات سخت وقربال کردن بهترین شاگردان با آنها مصاحبه می کردند در مصاحبه سوال می شد آیا ویدئو در کمنزل دارید تمام مصاحبه شونده ها می گفتند خیر ویا ویدئو چیست .
اما بنده طبق تحقیقی که کردم دیدم 95% خانواده آنها که مذهبی هم بودند ویدئو داشتند (3760640) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۱۱:۰۰
نسل پنجمی ها چگونه فکر می کنند؟/ اینا اصلا فکر نمی کنن! (3760759) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۰:۴۸:۱۷
نسلی که به دنبال بزک کردن خود و قرار دادن عکس در اینستاگرام به هر قیمتی برای فالوور بیشتر باشد، آینده روشنی برایش قابل تصور نیست. (3760851) (alef-3)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۳:۲۰:۴۴
شما بخشی از روشنی خودتان که سالها پیش به فکرش بودی و بهش رسیدی آشکار کن تا ما نورانی شویم.!!! (3761247) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۱۵:۴۶
اموزش وپرورش با اين بودجه كلان چه كرد ،معلم چه كرد ، به جاي تربيت رفت كلاس كنكور و خصوصي عاقبتش هم همينه (3760909) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.