کد مطلب: 345554
وضعیت رودخانههای غرب و جنوبغربی؛
دز در بحران؛ کارون در آرامش/ آیا موافقان سدسازی پیروز شدند؟
بخش اجتماعی الف، 28 فروردین 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۸
درحالی که درپی بارش های سنگین و طغیان بیسابقه رودها در کشور شاهد وقوع سیل و خرابیهای قابل توجهی بودیم، رودخانه کارون در آرامش نسبی قرار دارد، اما سد دز اوضاع متفاوتی را تجربه کرده است.
کارشناسان معتقدند در جریان بارش های سنگین و طغیان رودخانه های کارون و کرخه که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده، وجود سدهایی همچون کارون ۳ – ۴، مسجدسلیمان و گتوند تاکنون نقش مهم و اساسی در مهار سیلاب ها ایفا کرده و مقابل طغیان رودخانه ها ایستادهاند و اجازه ورود بیش از حد آب را به شهر نداده اند.
براین اساس، در حوضه آبریز دز نیز سد دز باتوجه به حجم کم مخزن به تنهایی نتوانست برای مهار سیلابها کافی باشد و ورود سیلابی با دبی ۸ هزار مترمکعب در ثانیه را بگیرد و پس از پر شدن مخزن؛ به منظور جلوگیری از سرریز شدن سد دریچه های سد باز و آب به پایین دست رها شد.
آنطور که ایسنا گزارش داده،در رودخانه دز تنها فقط یک سد احداث شده و مطمئناً این سد در حد توان مخزن خود می تواند مقابل طغیان و سیلاب ها بایستد و در بارشهای سنگین ناچاراً باید برای جلوگیری از سرریز نشدن سد، آب ذخیره شده را تخلیه کند که این موضوع مطمئناً باعث ایجاد خسارت هایی جبران ناپذیری به پایین دست و مردم خواهد شد.
از سوی دیگر، از سوی مسئولان متولی امور، گفته میشود سد گتوند در این سیلاب های هفته جاری دریچه های تخلیه آب را باز نکرده تا به پایین دست آسیب وارد شود و تمام آورد رودخانه کارون را ذخیره کرده تا با مدیریت، تنظیم و کنترل سیلاب وظیفه خود را ایفا کند.
پس از وقوع رویدادهای اخیر، برخی کارشناسان حامی سد سازی در کشور این سئوال را مطرح میکنند که اگر وجود سلسله سدهایی همچون کارون ۳ و ۴، مسجد سلیمان و گتوند در رودخانه کارون نبود چه اتفاقی بر سر مردم خوزستان می آمد؟
بارش باران در روزهای اخیر، مناطق غرب و جنوب غربی کشور را مورد هدف قرار داده که این امر باعث طغیان بیسابقه رودخانه ها و ورود سیلاب به داخل شهرها شده و خسارتهای فراوانی را در پی داشته است.
حامیان سدسازی معتقدند نکته بسیار مهم این است که در کشور ایران با توجه به شرایط آب و هوایی خشکی که دارد وجود چنین سیلاب هایی میتواند تاثیرات مثبتی نیز داشته باشد البته این امر زمانی میسر می شود که در مسیر برخی از رودخانه ها اصلی، سدهای مستحکمی احداث شده باشد. این درحالی است که موافقان سدسازی کماکان بر مواضع خود درباره اثرات منفی زیستمحیطی این تصمیم بزرگ عمرانی اصرار دارند.
پارک ملی دز و سایت تکثیر گوزن زرد در میانرود دزفول در محاصره سیل
آرامش رودخانه کارون در پشت سد کارون۴
آرامش رودخانه کارون در پشت سد کارون۴
پایین دست گتوند آرام و به دور از بحران سیل
پایین دست گتوند آرام و به دور از بحران سیل
کلمات کلیدی : سیلاب در خوزستان
وقتی استان خوزستان که خودش اب نداره در حالی که بقیه استانهای کشور از کم ابی شدید برخوردارن با توسعه برنجکاری و کشاورزی در سرزمین گرم و پرتبخیر رتبه دوم کشور میشه و مصرف اب در کشاورزی و صنایع فولاد و نیشکر و . .. اون چن برابر کشور میشه و از اب دریا در صنایع استفاده نمیکنه
شاید این سیل اه دل سوخته کشاورزهای سایر استانهاست که به خاک سیاه نشستن و صنایع تعطیل شده هست بخاطر سهم ابشان که رفت خوزستان و رتبه اول بودجه کشور که ده ساله به خوزستان داده میشه و بقیه استانها محرومن
خوزستان که رسانه ها دستشه نباید سو استفاده کنه و سهم اب بیشتر برداره و بقیه استانها محروم بشن خود خوزستان ابی نداره که هی میگه اب ما و این اب مشترک باید عادلانه به هم استانها داده بشه خصوصا استانهایی که منبع اب خوزستان درون اونهاست (3649540) (alef-11)
]چرا نامربوط حرف میزنی
شاید هم اه هزاران بیماران ریوی تو این استان گرم و بی امکانات باشد که خواب را از سر شما ربوده است. (3649649) (alef-11)
این آب همواره در این مسیر جریان داشته و محیط زیست این منقطقه به این آب بستگی داره همونطور که محیط زیست سایر مناطق با کم آبی سازگار شده. اینکه کشاورزان توی اصفهان برنج بگارند واقعا عجیبه و قرار نیست که آب خوزستان به اونجا بره که کشاورزان برنج بکارند. بعلاوه زمین های خوزستان از زمین های هر منطقه ای حاصلخیزتره هیچ دلیلی نداره که این آب به زمینهایی بره که حاصلخیز نیست. هر منطقه باید با توجه به داشته هاش توسعه داده بشه. هیچ دلیل منطقی وجود نداره که اصفهان این همه صنعت داشته باشه. چرا؟ چون آب کافی نداره. عوضش باید به گردشگریش توجه بشه. هر منطقه استعداد خودشو داره با توجه به منابعش. زور زورکی نمیشه که. (3649668) (alef-11)
ما کشاورزان شرق اصفهان را نمی خواهیم سهم خود از رودخانه زاینده زود را می خواهیم (3650532) (alef-11)
باز گفت اب خوزستان بره اصفهان برنج بکاره. اب خوزستان کجا بود اخوی
اونقدر واقعیات را معکوس کردین خودتون هم باورتون شده انگار اب دارین
اخوی برنجکاری اصفهان پنجاه کیلومتری همون منبع اب مشترکیه که از همون منبع اب میره چند صد کیلومتر اونورتر شما با اون اب تو زمین خشک و پرتبخیرتون برنجکاری میکنید (3651577) (alef-11)
واقعا متاسفم حرف یا از سر نا اگاهی است یا ...
موضوع انتقال اب خوزستان جهت کشاورزی در کویر و مناطق دیگر و بی نصیب شدن کشاورزان حوزه جلگه خوزستان، و احداث صنایع پر مصرف اب در استان اصفهان، یزد و ... بدون کار کارشناسی دیگر اظهر من الشمس شده است. متاسفانه به دلیل اعمال سلیقه و مسایل قومی منطقه ای و بدون توجه به صاحب نظران، توسعه اقتصادی کشور به صورت نادرست پیش می رود و حاصل ان متاسفانه تخریب زیستی و بی بازگشت مناطق وسیعی از کشور خواهد شد. (3649792) (alef-11)
فعلا که شما و چهارمحال با تعصب قومیتتون اب اصفهان را خشکاندید و سدهایتان را انقدر پر کردید که با یک باران کم سیلاب شد
بماند چند صدهزار نفر خوزستانی و چهارمحالی هم ساکن اصفهانن و اب و نمک اصفهان را میخورن ولی علیه میزبان
این رسم میزبان نوازی نیست هر جا خبری در مورد اصفهانه شما لرها و خوزسستانیها علیهش مطلب بزنید
الف چاپ کن (3652673) (alef-11)
ما آب اصفهان رو خشکوندیم؟ خیلی حرف جالبی بود بخدا... ما سه تا تونل چندصد کیلومتری روی زاینده رود زدیم و آب زاینده رود رو کشیدیم سمت شهرمون؟ تعداد زیادی اصفهانی هم دارن توی اهواز زندگی میکنن, دلیل میشه که ناحق رو حق کنیم؟ شما دلیل واکنش خوزستانیها رو توی رفتار خودتون جستجو کنید, وقتی استاندار و معاون استاندارتون میان علیه خوزستان حرف میزنن و سایت خبری شهرتون همین دو روز پیش جوری تیتر زده که انگار کارون ارث پدریشه و هزاران رفتار اینجوری دیگه انتظار نداشته باشید که ما خیلی ازتون خوشمون بیاد...
الف لطفا چاپ کن (3652822) (alef-11)
ما هم میدونیم خوشتنون نمیاد و علیه ما همه جا بی جهت سنگ اندازی میکنید
پس لطفا این جمعیت عظیمتان از اصفهان تشریف ببرید کلی مصرف اب و اشتغال ما هم ازاد میشه
واقعا باومدیم ثواب کنیم کباب شدیم دهکار هم شدیم (3655995) (alef-11)
با احترام حرف بی پایه نزنید اب خوزستان رو استانهای لر زبان اکثرا تامین می کنن که ما لرها هم همه راضی هستیم من خودم بویراحمدی هستم و اینجا رودخانه خرسان به اون سمت میره از شهرکرد و لرستان و ایلام هم رودخانه وارد خوزستان میشه شما این حرفهای بی پایه رو اینجا نزن
خوزستان و چند استان جنوب غربی نفت کشور رو تامین میکنن و این درامد اکثرا صرف استانهای دیگه میشه شما اگر از اصفهان هستی بسیار بهت رسیده اگه از تبریز هستی هم که کل درامد نفت صرف شما میشه و 60 تا سد فقط روی یک دریاچه زدین
سخن بی پایه نفرمایید. (3649810) (alef-11)
تعصب قومستی خوب نیست وقتی شما اینطور روی تعصب قومیتی بذل و بخشش میکنی (3652653) (alef-11)
اگه یه سر بیای خوزستان میبینی که آب خوردن ندارن از اهواز و آبادان بگیر تا رامهرمز و آبادان و خرمشهر همه آب سالم ندارن و باید برن آب تصویه بخرن. من زمین های کشاورزی دارم که بالای سد کارون سه است ولی اجازه برداشت آب ندارم. آب خوردن شهرایذه که در شمال شرق خوزستانه و نزدیک به کارون هنوز از چاه تامین میشه (3649870) (alef-11)
اونقدر اب بردین با یک بارون ریز سیل میشه مشکل نتونستن تصفیه خونه زدن به بقیه کشور ربط نداره (3652675) (alef-11)
توزیع عادلانه یعنی چی؟ یعنی عادلانه تر از توزیع خدا؟ این آب مسیرش این بوده و هست... توسعه ی کشاورزی؟ بالاترین ردیف بودجه؟ نمیدونم اهل کجایی اما مطمئنم که از هیچی خبر نداری... کاش میشد از آب لوله هامون عکس بگیرم و برات بفرستم... یه سفر کوچولو بیا سمت خرمشهرو آبادان تا ببینی مردمی که تا بیست سال پیش کارشون کشاورزی بود بخاطر همین سدسازی ها خونه زندگیشونو ول کردن و به شهرها رفتن... ما برعکس شما به هیچ استانی حسادت نمیکنیم, اما واقعیت اینه که اگر سدسازی ها و طرح انتقال آب ادامه داشته باشه همین میزان کمی که از کارون مونده هم خشک خواهد شد و اونوقت دیگه همه ما از اون بی بهره خواهیم بود... همونطور که الان با خشک شدن تالاب هویزه گرد و خاک هرازگاهی مهمون خونه هامونه... دوستمون درست گفتن که هر جایی باید طبق داشته هاش توسعه پیدا کنه... مثل اینه که ما بگیم چرا اصفهان و شیراز و یزد این همه اماکن تاریخی دارن, بیان چند تا از اینا رو به ما بدن که ما هم توریسم داشته باشیم.. حرف درباره ی محرومیت استان خوزستان زیاده... اما نه من حوصله ی بیشتر نوشتن دارم نه شما حوصله ی بیشتر خوندن و اگر هم بنویسم الف منتشر نخواهد کرد (3650188) (alef-11)
محمد برنجی
۱۳۹۵-۰۱-۲۹ ۱۴:۱۳:۵۵
شما که ادعا میکنی بدجه اول کشور خوزستانه ، شمااصلا میدونی تعداد شهرستانهای خوزستان چند تاست ؟ چن درصدش دارای محرومیت شدیده ؟
شما اصلا میدونی آب دریا به چه دردی میخورره ؟
شما اصلا تا الان اسم طرح و نقشه آمایش سرزمینی به گوشت خورده ؟ شما اصلا میدونی صنایعی کا تا الان با هزار لابی و فشار و ظلم در بعضی مناطق مرکزی احداث شده چه لطمه ای به کل کشور زده ؟
شما اصلا میتونی تصور کنی احداث صنایع فولاد در مناطق دور از آب چه حماقتیه ؟ و چه هزینه ای باید از همین نفت خوزستان بشه تا آب برسه پای اون صنایع ؟ (3651145) (alef-13)
فعلا که اب شیرین از مرکز کشور میره خوزستان و کنار دریا صرف صنایع میکنن و برنجکاری در سرزمین گرم و خشک و پرتبخیر
چی شد واقعیتها گفته میشه براشفته میشین (3651566) (alef-11)
مجتبی
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۱۸:۵۱:۰۰
دوست عزیز انصافا یه علمی هست به اسم جغرافیا. بسیار خوبه. بی زحمت اول یه ذره جغرافی بدون بعد فضا رو با نظر فوق العاده ات عطراگین کن. (3659690) (alef-11)
ذوب اهن صدکیلومتری مرکز ابه فولاد اهواز چند صد کیلومتری همون محل اب
حالا شما بگو کدوم بدتره؟ (3651569) (alef-11)
دقیقا بر اساس استدلال شما احداث فولاد خوزستان در منطقه گرم و خشک اهواز و بردن اب شیرین از چهارمحال و حقابه اصفهان به چندین صد کیلومتر با هزینه زیاد به اهواز و صرف فولاد خوزستان و سایر صنایع کردن اشتباه و غلطه و اون کارخونه باید در اصفهان یا چهارمحال و نزدیک منبع اب ساخته می شد. (3651602) (alef-11)
دقیقا طبق نظر شما هموطن خوزستانی چرا با کلی هزینه و سد و پمپ و نیروگاه زده شده از منبع ابی که مرکز کشوره چند صد کیلومتر تو تبخیر و تلفات میبرن اهواز و صرف صنایع میکنن؟
واقعا طبق فرمایش شما چرا در خوزستان که هیچ منبع ابی نداره و بشدت گرم و خشک و پرتبخیره باید این همه صنعت زده بشه و برنجکاری بشه؟! (3651613) (alef-11)
قليدون
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۳:۵۲:۱۵
اولا دوست عزيز شما اگر به توزيع عادلانه اعتقاد داري چرا لوله هاي انتقال آب به يزد را خراب كرديد؟
لطفا اول يه سوزن به خودتون بزنيد.
دوما آب كارون و دز از اصفهان نيامده كه بخواهيد سهم خواهي كنيد
سوما بنظر شما انتقال آب با هزينه هاي هنگفت جهت كاشت برنج در كوير منطقي است. (3653237) (alef-11)
میتونی از چند صد هزار خوزستانی مهاجر و ساکن تو اون کویر بپرسی اونجا که برنجکاری میشه کویره یا جلگه؟ (3654797) (alef-11)
سد سازی درست. نه سدی مث گتوند که تبدیل یه یه فاجعه زیست محیطی شده (3649547) (alef-11)
این عکسها که مال بعد بارندگیه
اگر دریچه سد دز زودتر باز شده بود اینقدر خسارتها زیاد نبود
سد گتودند هم توی گنبد نمکی ساخته شده و الان اینکه چطور ابش رو تخلیه کنن خودش یک داستانه
سد باید در جای مناسب ساخته بشه در استان اذربایجان شرقی مدیران میانی وزارت نیرو که از همون منطقه هستن بیش از 60 سد زدن و دریاچه رو خشک کردن اونم برای توسعه کشاورزی
چرا در کهگیلیویه و بویراحمد 4 تا سد ساخته نشده؟
چرا فقط درامد نفت باید صرف یک سری مناطق خاص بشه؟ (3649563) (alef-11)
مدیریت اب و نفت و گاز کهکیلویه و گچساران دست خوزستانیهاست و تمام منفعت اب و نفت استان میره سمت خوزستان و مردم بومی کهکیلویه محرومن
هر چی سد هم میزنن تو کهکیلویه روستاهاش میرن زیر اب چون ابش بره خوزستان
چون صداسیما دست خوزستانه همه اش در مورد اونهاست (3649612) (alef-11)
دوست عزیز اصل کار وزارت نیرو هست که دست دوستان استان اذربایجان شرقی بوده و هست شما وزرا و معاونان رو نگاه کن از بیست سال پیش همه دست دوستانه و اون همه سد و جاده و..رو نگاه کن ببین چقدر از درامد نفت اینجا رو بردن سد زدن و حتی روی دریاچه جاده کشیدن بعد اینجا یک پل درست و حسابی نداره بعد هم میگن به ما ظلم می کنید و... این وضعیت باید تغییر کنه این که نمیشه کل درامد کشور صرف یک منطقه خاص بشه (3649829) (alef-11)
مدیریت آب و نفت خوزستان هم دست تهرانی هاست. اگه اهواز بیای میبینی که آب خوردن رو فقط با دستگاه تصفویه میشه خورد (3649873) (alef-11)
برار تو کهکیلویه هم سد بزنن روستاهای خومون میره زیر اب و اب و منفعتش میرسه خوزستان (3649617) (alef-11)
دوست عزیز ما کلمه "برار " رو اینجا استفاده نمیکنیم شما از کجا کامنت میذاری خودت رو جای ما بویراحمدی ها جا میزنی؟ اینجا جای سد هم داره رودهای منشعب دنا رو هم داره بسیار هم جای سد داره منتها بحث اینه که درامد نفت صرف جاهای دیگه میشه لطفا جای ما کامنت نذار. اگر به 10 تا سد اطراف دریاچه ارومیه قناعت بفرمایید درامد نفت اینجا صرف اینجا هم میتونه بشه و به بقیه جاها هم بودجه میرسه.
بنده از یاسوج کامنت میذارم خواهشمندم الف ای پی ها رو چک کنه
در حال حاضر در شهرک امام حسین یاسوج ساکن هستم با وجود منابع عظیم اب که اینجا داره تازه دوستان یادشون افتاده باید سد بزنن! در این شهرک پاییز و تابستون گذشته در حالی که برف رووی دنا مشاهده میشد ما مشکل اب داشتیم چرا؟ چون درامد نفت صرف فلان منطقه شده و اون برادر عزیز که معاون وزارت نیرو هستن بودجه رو سرازیر کرده جایی که نباید صرف بشه و باهاش دریاچه خشک کرده!
مردم سیستان و بلوچستان هم همین مشکل رو دارن هرمزگان بوشهر و..هم همین مشکلات رو دارنو.... ماها میدونیم چه خبره ولی از روی نجابت چیزی نمیگیم. از نماینده بویراحمد و دنا میخایم این مساله دریاچه ارومیه و اون وضعیت اونجا رو مورد بررسی قرار بده که چه خبره و چرا اون همه بودجه صرف اونجا شده و اینجا ما پل هم نداریم.طایفه گری باید در ایران تموم بشه به همه جا امکانات برسه نمیشه که نفت اینجا رو برداشت برد برای یه سری از دوستان که هر چه قدر هم میخورن باز بیشتر طلب میکنن (3650138) (alef-11)
حالا نه که توی خوزستان سد زدن، منفعتش رسید به خوزستانی ها که جای دیگه بزنن برسه به ما.
کشاورزی خوزستان با همین سد زدن ها نابود شد.....
ما راضی به چنین سد زدنی در هیچ استانی نیستیم (3650173) (alef-11)
چرا باید توی کهکولیه سد ساخته بشه؟چه دلیل علمی براش هست؟
کاش مردم ما بفهمند که طبیعت سیاسی نیست (3649671) (alef-11)
چون صاحب ابه و اب اونه که خوزستان به اسم خودش برداشته (3649890) (alef-11)
برادران سپاهی خسته نباشید (3649564) (alef-11)
حوزه آبریز رود دز الیگودرز و ازنا و بروجرد و کل لرستان می باشد. سیل فقط در خوزستان نبود بسیاری از مناطق لرستان هم زیر آب رفت و خسارت دید. بر فرض که در انتهای این رودخانه باز سد زدیم، طغیان شاخه های فرعی را که در بسیاری نقاط به علت ته نشین شدن رسوبات در رودها کم عمق شده و باعث آبگرفتگی اطراف می شود چه باید کرد. اگر جنگلهای بلوط در سراشیبیها و دامنه ها حفظ و احیا شود جریان سیل آسا و موقتی و گل آلود رودها را به جریانی زلال و پایدار و مناسب تنظیم می کنند. (3649676) (alef-11)
نباید فقط به یک روش پا فشرد. می توان با مطالعه همه جانبه انسانی و طبیعی و استفاده از علوم روز و تجربیات دیگر کشورها با احیا زیست بوم منطقه با همان هزینه سد و شاید کمتر علاوه بر جلوگیری از سیل، منطقه را از جهات دیگر هم توسعه داد. (3649775) (alef-11)
چرا باید آب شیرین حاصل از بارندگی به آبهای آزاد(خلیج فارس) ریخته بشه؟ سد سازی از هزاران سال قبل داره اجرا میشه و دهه های بعد جنگ ها بر سر آب خواهد بود. (3649718) (alef-11)
هزاران سال قبل؟؟؟؟ جند مورد نام ببرید در این مملکت؟ اتفاقا به دلیل گرما و تبخیر اب توسعه سد مناسب نیست. این موضوع باید کارشناسی دقیق و بدور از تعصبات صورت بگیرد. (3649799) (alef-11)
دقیقا درسته چون خلیج فارس بدلیل ارتباط با ابهای ازاد نیازی به اب شیرین ما نداره باید دبی ورودی اب از سرچشمه کنترل بشه و مازاد بر نیاز اب وارد کارون و دز نشه دوره قدیم نیست که بخواهیم اب بره تا اخر (3649901) (alef-11)
مجتبی
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۲۳:۲۳:۵۰
مجید دلبندم یه رودخونه تو دنیا رو بگو که کاملا جلوی ریختن ابش به دریا رو گرفته باشن؟؟ (3649923) (alef-11)
سد باید اصولی ساخته بشه
مثلا اگر روی کنبد نمکی ساخته بشه آبهای زیر زمینی مجاور را شور میکند
اگر روی رودخانه ای که به دریاچه ریخته میشود ساخته شده و سبب خشک شدن دریاچه شود باعث ایجاد ریز گرد و بحرانهای زیست محیطی میشود و ..
سد سازی اصولی خیلی هم خوب است (3649997) (alef-11)
برای اینکه در تمام جهان همین رویه صورت میگیره و حیات طبیعت به این چرخش بستگی داره عزیزم!
آره میشه برای 20 سال برنامه ریخت و با سد زدن جلوی رفتن آب به دریا رو گرفت، اما با فجایع زیست محیطی چند سال بعدش نمیشه کنار اومد.
اقلیم هم منطقه ای صدها ساله به تعادل رسیده، حالا شما فکر کردی خیلی زرنگی و میخوای به قیمت چند برابر ضرر، چند تومان سود کنی!؟
سطحی نگاه نکن عزیزم،
آب، هوا، زمین و ... در هر منطقه ای برای پشتیبانی از جمعیت محدودی کشش داره، حالا شاید با پیشرفت تکنولوژی بتونیم مصارف رو کم کنیم اما این مسکنی موقته. (3650170) (alef-11)
اگر این سدهای ساخته شده نبود نتنها در گیر خاموشی ها و هدر رفتن اب ها
زندگی مردم در پایین دست سدها سیل با خود با خود می برد. (3649836) (alef-11)
دوستان عزیز فراموش نکنند که دوره وقوع چنین سیلابی طبق برآوردها هر هزار سال یک بار است! برنامه ریزی ها نباید بر اساس استثنائات صورت بگیرد (3649918) (alef-11)
سد های متعدد در دامنه شرقی ذاگرس و جنوبی البرزفلات مرکزی ایران از چرخه آب محروم کرده و نبود رطوبت کافی بارندگی توده جبهه بارشی را در این منطقه را به حداقل رسانده (3650038) (alef-11)
كيارش
۱۳۹۵-۰۱-۲۹ ۰۱:۱۴:۲۷
هم وطن عزيز اندكي تعقل كن و بعد درباره داشته هاي خوزستان قهرمان اظهار نظر كن
اگر خوزستان نباشد شما هم نخواهيد بود خوزستان تنها استان و اقليم در ايران است كه در تمامي منابع حياتي توسعه خودكفاست در بحث كشاورزي كه قطب اول كشور است در منابع اب بهمين شكل در توليد نفت و گاز و پتروشيمي كه جاي گفتن ندارد در توليد برق آبي كه اول است در زمينه تجارت دريايي كه بزرگترين بنادر ايران را دارد حالا شما در استانهاي ديگر كه از همين منابع استفاده ميكنيد و خيرش بر سر سفره شما مي آيد بجاي همدردي باآسيب ديدگان طلب كار هم هستيد و ابراز رضايت ميكنيد از اين اتفاق خدادادي؟ (3650107) (alef-11)
ببخشید نقش شما در ساخت نفت که از فسیل حیوانات ساخته شده چیه اینهمه منت سر بقیه کشور میزاری
این خطکشیهایقراردادی و ااستانی را هم راحت میشه عوض کرد
ضمنا بسه با اینهمه بودجه و سهم درامد نفتی حمله کردن به بقیه کشور و طلبکار بودن
برین مشکل خودتون را ببینین چیه (3652683) (alef-11)
سد چیز خوبیه ولی اگر جای درستش احداث بشه اگه دوستان تبریزی و اصفهانی و نماینده هاشون بذارن بودجه سد سازی به دیگر مناطق هم برسه خیلی چیز خوبیه ولی متاسفانه این دو شهر 70 درصد درامد و بودجه کشور رو تلف میکنن در واقع سوال ما اینه که تبریز و اصفهان چرا باید این همه بودجه بهشون برسه در همین تبریز چرا این همه سدسازی شده؟ (3650145) (alef-11)
فعلا امار میگه ده ساله خوزستان بودجه اول کشور را میگیره بسه جوسازی علیه بقیه استاتها و مظلوم نمایی برسن ببینین چرا با اینهمه بودجه باز مشکلاتتون را حواله میدین به بقیه (3652677) (alef-11)
یکی دیگر از منافع سد سازی جلوگیری از سیلاب های ویگرانگر بخصوص دشت خوزستان بوده اند. (3650176) (alef-11)
افراط و تفریط هرگز.
سدسازی یک فناوری بشری است که در واقع ناحواسته یا نداسته بشر از روی طبیعت تقلید کرده است. در واقع سدسازی توسط ریزش کوهها یا زمین لرزه...یا توسط سگهای آبی ملیونها سال قبل از بشر وجود داشته است و طبیعت خودش سد ساز بوده.
اصل سد سازی به طور کامل مردود نیست و بلکه شیوه و تعداد و ارتفاع مهم است.
از طرفی این اطلاعات هر دانش اموز هم با اندکی مطالعه میتواند درک کند و چیز خیلی پیچیده نیست و با دانستن اندکی اطلاعات جغرافیایی مثل جوزه ابریز و ابرفت و تعاملات طبیعی زیست میحطی قابل درک است برای اکثر عموم.
با موافقت اصل سدسازی رعایت نکاتی ضروری است:
1- بجای سدهای خیلی بزرگ و مرتفع، تعداد بیشتر سد در ابریز های فرعی اجرا شود. نیورگاههای برقی هم میتواند کوچکتر ولی متعددتر باشد. این امر شاید اندکی از توان تولید بکاهد ولی ضریب امنیت تامین انرژی افزایش میدهد و از وابستگی شدید به تعداد محدود نیروگاه ابی کم میکند.
2- پراکندگی سدها کوچک موجب میشود به طور یکجا، حجم چندین ملیاردی پشت سدهای بزرگ جمع نشود و خطر شکستن یا رها سازی میلیارد مکعبی اب وجود نداشته و جلوی فجایع بزرگ گرفته میشود.
3- جلوگری از ساخت سدهای بزرگ ضمن افزایش ضریب ایمنی و کاهش اسیب پذیری پایین دست بر اثر سیل یا حملات نظامی-تروریستی، کمک به جریان ابرفتی و روند زیست محیط میکند.
4- به طور کل بایست در مسیر ابرفتی و سیلابی، تاسیسات اقتصادی و صنعتی و مسکونی.. ساخته نشود و حریم طبیعی رودها رعایت شود.
5- در راهبرد/استراتژی تامین آب و نیرو برق، بایست در کشورها بویژه کشور خشک و نمیه خشک ایران، منابع انرژی تجدید پذیر چون باد و آفتاب محور قرار بگیرد و همچنین ساختار کشاورزی به سمت تولید محصولات پربازده و کم مصرف آبی جهت دهی شود و مثلا کشت برنج بجز شمال در سایر مناطق ممنوع شود و حتی در شمال هم کاملا مکانیزه-مدرن و صنعتی شود تا بازده تولید افزایش یابد. (3650186) (alef-11)
بله سد در پاره ای از موارد نیاز است اما نه ساخت فله ای سد. دیگر اینکه استانهای خوزستان و لرستان و بختیاری سابقه دیرینه در سیل و سیلاب دارند اما در دورانی که سد هم کم بود خسارات بالا نبود چون
جنگلها و بستر رودها مناسب بودند
نشیمنگاه مردم در پائین دست رودها در مسی سیل نبود
در شهرهایی مانند ذزفول و اهواز ساخت و سازها و پلها اصولی بود هر چند نظام مهندسی و شهر داری قوی نبود اما تجربه بود و بستر رود ها مناسب بود (3651056) (alef-13)
به این میگویند سفسطه. کسی مخالف سد سازی نیست. اصلآ سد یکی از سازه های استراتژیک کشورهاست اما حرف این است که سد سازی و هر پروزه عمرانی باید با استناد به کار کارشناسی دقیق و علمی باشد. از جمله ساختن سد، هزار و یک پیش شرط دارد که یکی از آنها کنترل سیلاب است. چرا با استفاده از تحلیلهای آبکی مردم را به بیراهه میکشانید؟ سد سازیهای چند سال اخیر آثار مخرب زیست محیطی در پی داشته و خشک شدن دریاچه ها یکی از انهاست. نمیدانم اگر این بارندگی اخیر نبود آقایان چگونه میخواستند اقدامات نسنجیده خورد را تئجیه کنند؟ (3651065) (alef-13)
سامان
۱۳۹۶-۰۴-۱۵ ۲۰:۲۸:۵۳
سی ستم ابیاری کشاورزی باید قطره ای بشه و گرنه در اینده همه ایران خشک میشه (4461545) (alef-3)