نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417752
مانع جدید در پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا/ اردوغان کشورهای اروپایی را تهدید کرد
بخش بین الملل الف، 6 آذر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۳
پارلمان اروپا روز پنجشنبه به توقف طرح پیوستن ترکیه به این اتحادیه رای داد. این رای که بیشتر جنبه توصیه ای دارد تا آنکه الزامی باشد، روابط اتحادیه اروپا و ترکیه را متشنج کرده است.

رئیس جمهور ترکیه تهدید کرده است که پس از رای پارلمان اروپا برای متوقف کردن مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا، آنکارا نیز مرزهای خود را به روی مهاجران غیر قانونی باز خواهد کرد. اردوغان در سخنانی در استانبول خطاب به اتحادیه اروپا گفت: به من گوش دهید، اگر اقدام بیشتری انجام دهید، آنگاه مرزها باز خواهد شد، این مساله در نظر داشته باشید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بی اهمیت خواندن رأی اجماعی پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اضافه کرد: فراموش نکیند نه من و نه مردم ترکیه تحت تاثیر تهدیدات پوچ شما قرار نمی گیریم.
اردوغان پیش از این نیز گفته بود: رای نمایندگان پارلمان اروپا درباره توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از نظر ما هیچ ارزشی ندارد. ما بارها و بارها به روشنی اعلام کرده‌ایم که ما بیشتر از بسیاری از کشورهای اروپایی مراقب ارزش های اروپایی هستیم ولی نمی توانیم شاهد حمایت قاطع دوستان غربی‌مان باشیم. آنها به هیچ از یک وعده‌های خود عمل نکرده‌اند.

بن علی ییلدریم، نخست وزیر ترکیه نیز روز پنجشنبه در سخنانی تاکید کرد: روابط ترکیه و اتحادیه اروپا پیش از این روابطی اجباری بوده و رای اخیر پارلمان اروپا برای متوقف کردن مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا هیچ اهمیتی ندارد.

نخست وزیر ترکیه تصریح کرد: انتظار داریم که رهبران اروپایی با این فقدان بینش مخالفت کنند. اتحادیه اروپا باید تصمیم بگیرد که آیا می خواهد به بینش و دیدگاه آینده خود با ترکیه یا بدون ترکیه ادامه دهد.

وزیر امور اتحادیه اروپا در ترکیه، رای پارلمان اروپا مبنی بر توقف موقت مذاکراتِ پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را پوچ و بی‌ارزش خواند. عمر چیلیک در یک نشست مطبوعاتی که از تلویزیون ترکیه پخش شد، گفت: این تصمیم باطل است ونمی توان آن را جدی گرفت.

فرایند پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا
پارلمان اروپا پنحشنبه در استراسبورگ با اکثریتی بالا به تعلیق مذاکراتِ پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا رای داد. در این جلسه از مجموع 623 نماینده پارلمان اروپا، 479 نفر به تعلیق مذاکرات با ترکیه رای دادند. این تصمیم پارلمان اروپا نوعی درخواست به اعضای اتحادیه اروپا و کمیسیون مسؤول اجرای مذاکرات به شمار می آید، اما این درخواست الزام آور نیست. ترکیه از دهۀ 1960 برای پیوستن به اتحادیۀ اروپا تلاش کرده است. گفتگوهای رسمی دراین‌باره از مهر1384 آغاز شد.

گفتنی است اسفند ماه اتحادیه اروپا و ترکیه به توافقی دست یافتند که بر اساس آن ترکیه مانع از ورود مهاجران خارجی به کشورهای اروپا می شود و در ازای آن ترکیه کمکهای مالی را اختیار ترکیه قرار می دهد و روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را تسهیل خواهد کرد.

اما گسترش سرکوب ها از جمله در میان نیروهای مسلح در پی کودتای ناموفق مشکلات بی شماری را در فرایند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا ایجاد کرد. اردوغان همچنین به احتمال اعدام کسانی که در کودتا دست داشته اند بارها اشاره کرده است که با واکنش تند اتحادیه اروپا مواجه شده است. بر پایه‌ قوانین اتحادیه‌ی اروپا، کشوری که مجازات اعدام را مشروع می‌داند و آن را به اجرا می‌‌گذارد، حائز شرایط عضویت در این اتحادیه نیست. همچنین به گفته پارلمان اروپا اقدامات سرکوب‌گرانه دولت ترکیه تناسبی با پیامدهای کودتا و اعمال کودتاگران در این کشور ندارد.
 
کلمات کلیدی : ترکیه، اردوغان، اتحادیه اروپا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۶ ۰۸:۵۱:۰۵
اردوغان فاتحه ی ترکیه رو خواهد خود.خیلی بیشتر از وزنش حرف میزنه.اون نمیدونه این قسمتی از یک طرح کلی برای نابود کردنشه (4032684) (alef-3)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۹-۰۶ ۱۴:۳۲:۵۳
اين اردوغان متعصب، لياقت نام اروپا را ندارد (4033210) (alef-3)
 
Belgium
۱۳۹۵-۰۹-۰۶ ۱۶:۴۹:۰۴
جالبه که اروپاییها با کودتاچیان مصر مخالفت چندانی نکردند!؟!؟ ولی

با حکومت دموکراتیک حزب مسلمونای ترکیه به بهانه های مختلف مخالفت می کنن!!! (4033477) (alef-13)
 
ذوالفقار صادقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۶ ۲۳:۰۰:۴۲
بسمه تعالی
ترکیه با چه ابزاری می خواهد اروپا را تهدید کند؟ به غیر از تهدید به عدم کنترل مرزها برای سرازیر شدن پناهندگان به اروپا تکیه گاهش چیست؟ صدای طبل بخاطر توخالی بودنش است! (4034268) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.