نظر سنجیها حاکی از افزایش رأی منفی روحانی است، به دلیل شرایط بد اقتصادی و .... علت این موضوع از نظر شما چیست؟
عوامل مختلفی باعث این مساله شده است، اولاً وعدههایی که آقای روحانی برای این دوره دولت خودشان داده بودند، محقق نشده است و در واقع وعدهها بسیار بالاتر از توانایی دولت یازدهم بود و البته تصوراتی مثل رویکرد حل مناقشات بینالمللی ایران از طریق برجام تا جاده برای بهبود اوضاع اقتصادی جامعه هموار شود و تمام بسترها برای رشد و پیشرفت کشور، رفع بیکاری،تأمین معیشت مردم و تعدیل قیمتها انجام پذیرد ولی این تصور غلط بود؛ ولی او بسیار به تعامل با غرب و بهخصوص آمریکا امیدوار بود و این در حالی بود که طرف مقابل بنایی بر توافق نداشت و این خوشبینی نتیجه خوبی با خود به همراه نیاورد و مردم هم انتظار دارند که دولت در هر شرایطی از ظرفیتهای ملی استفاده کند و خدمات خودش را به مردم متناسب با شأن آنها ارائه کند. به دلیل اینکه دولت تمام پتانسیل خود را بر سیاست خارجه گذاشته بود، نتوانست مسائل داخلی را حل کند و شما میبینید که رهبر معظم انقلاب نیز در عید نوروز سال گذشته 10 راهکار را برای اقتصاد مقاومتی اعلام کردند ولی آنها نیز محقق نشدند.
دومین موضوع این است که در اصل، تیم دولت یازدهم قوی نیست، آنها حتی در حوزه وزارتخانه خودشان نیز گلایه مندند. خوب زمانی که وزیر در حوزه اختیارات خود گلایه مند باشد، پس این را از چه کسی باید مطالبه کرد؟ وقتی وزیر نتواند زیر مجموعه خود را کنترل کند و شکایت داشته باشد، این موضوع حکایت از ضعف اوست. امروز بعد از چهار سال دیگر، به هیچ وجه قابل قبول نیست که آقای روحانی مشکلات را ناشی از دولت قبل بداند چون این مساله بسیار بی معنی و غیر عقلانی است. نباید دیگر روحانی از دولت قبل صحبت کند در حالی که مشکلات بعد از چهار سال نه تنها کم نشده بلکه بدتر نیز شده است.
ما الان شاهد رشد بیکاری، تعطیلی کارخانجات و عمیقتر شدن رکود هستیم و متاسفانه آمارهایی را هم که ارائه میکنند درست نیست. به عنوان مثال دولت یازدهم تورم 35 درصد را تحویل گرفته و به 9 درصد رسانده، ولی اعلام میکند که تورم را از 45 درصد به زیر 7 درصد رساندهایم.چرا واقعی صحبت نمیکنند؟ و بعد ادعای راستگویی دارند.
حتی اگر منظورشان نقطه به نقطه است که این نوع به هیچ وجه متداول نیست چون تورم حداقل طی یک سال ایجاد میشود. بیکاری هم کاملاً برای مردم ملموس است و این موضوع باعث افسردگی وناامیدی در نسل جوان شده است و در کل ظرفیتهای اقتصاد ایران که به صورت بالقوه است به صورت بالفعل در نیامده که یکی از آنها نقدینگی است که 2.5 برابر شده است. مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی حامی دولت بود ولی چندین بار تاکید کرد 20 درصد نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنید ولی گوش نکردند اما اگر خود هاشمی بود حتماً این کار را انجام میداد. مشکل ما این است که رییس جمهور دید اقتصادی ندارد. کل حمایتی که از صنایع متوسط و کوچک صورت گرفته 24000 میلیارد
متاسفانه آمارهایی را هم که ارائه میکنند درست نیست. به عنوان مثال دولت یازدهم تورم 35 درصد را تحویل گرفته و به 9 درصد رسانده، ولی اعلام میکند که تورم را از 45 درصد به زیر 7 درصد رساندهایم.چرا واقعی صحبت نمیکنند؟ و بعد ادعای راستگویی دارند
تومان است، حال آن که نقدینگی 1200000 میلیارد تومان، فاصله 10 برابر است.
این نشان از بی تدبیری دولت میدهد. دولت اتکا به درآمد نفت را به جای کاهش، افزایش داده است. سهم بنگاههای اقتصادی را خود دولت برداشت کرده است و باز میبینیم که دولت بزرگ شده. چقدر توانستهاند شرکتها را خصوصی سازی واقعی کنند؟ پوری حسینی میگفت: بر روی هر شرکتی دست میگذاریم عدهای ناراحت میشوند، این بی عرضگی دولت است. رهبری سیاستهای اصل 44 را ابلاغ کردهاند، باید تا پایان سال 93 تمام میشد. هم دولت احمدی نژاد بد رفتار کرده و هم روحانی. وزیری را که در مقابل واگذاری شرکتهای دولتی و رونق کشور بایستد، باید عوض کرد.
با این وضعیتی که گفتید اوضاع دولت مستقر در انتخابات چه میشود؟
اگر همین روال ادامه داشته باشد، اوضاع مردم بدتر میشود و بسیار هم خسارتبار خواهد بود. هنوز ما هیچ تغییر رویهای حتی در سخنان آقای روحانی ندیدهایم و ظاهراً هیچ بنایی بر تغییر ندارند. اگر بنا بر تغییر بود، باید تیم را عوض میکردند تا دید مردم هم عوض شود و بفهمند که دولت تغییر روش داده است. وزارت ارشاد و آموزش و پرورش اولویت اذهان عمومی نیست، مهمترین معضل مردم بحث اقتصاد است ولی در کل اگر هم بخواهند تغییر دهند، تفکرشان به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد.
با این شرایط ورود آقای جهانگیری به انتخابات به دلیل کمک به روحانی است چون خود رییس جمهور در موضوع اقتصاد توجیه نیست و معاونش آمده تا لااقل پاسخگوی اینگونه اشکالات باشد. در موضوع مناظرات حتماً ضعفهای دولت گفته خواهد شد و باید کسی پاسخ دهد.حرف آقای روحانی تکراری شده است و حرف جدیدی برای گفتن ندارد، چند شعار غلط را چقدر میتوان تکرار کرد؟ دولتمردان بسیار ادعا دارند که عملکرد دولت قابل دفاع است، وارد میدان شوند و شروع کنند؛ ولی بنده تصور نمیکنم دولت حرفی برای گفتن داشته باشد و مردم هم به این راحتی قانع نخواهند شد. مردم عمل را میبینند و به شعار دیگر اهمیتی نمیدهند.
استراتژی اصولگرایان برای پیروزی چگونه است؟
جمنا در این عرصه راهکار خوبی بود البته شروطی نیز دارد که باید همه به آن وفادار باشند و بنده به این موضوع بسیار وفادار هستم، اگر وفادار و متعهد باشند، هرکسی صلاحیت بیشتری از لحاظ مردم داشت بقیه به نفع او کنار بروند و این را به وضوح اعلام کنند. اگر افراد همدیگر را نسایند، حتماً نتیجه بسیار عالی خواهد بود و اصولگرایان پیروز خواهند شد.
خوشبختانه آقای جلیلی ورود نکردند و این قابل تقدیر است، چون اگر ایشان میماند، بخشی از آرای مردم را به خود اختصاص میداد.حال کاندیداهایی که از طرف جمنا ثبت نام کردند، اگر به قوانین پایبند باشند که هیچ ولی اگر تمکین نکنند، شاهد همان اتفاق ریاست جمهوری 92 خواهیم بود که آرای اصولگرایان تقسیم شد و البته این باعث میشود که انتخابات به دور دوم کشیده شود و آن وقت در دور دوم راحتتر میتوان دست به انتخاب زد که در صورت این اتفاق اصولگرایان پیروزند، ولی میتوان در دور اول هم به نتیجه رسید تا اولاً هزینه برگزاری انتخابات در دور دوم را نپردازیم، ثانیاً آوردن مردم برای بار دوم پای صندوق رأی، باعث افت مشارکت مردم در دور دوم میشود.
تعدادی از اصلاح طلبان بدنبال تشتت آرای اصولگرایان هستند، نظر شما چیست؟
به نظرم بیش از آنچه واقعیت داشته باشد، این موضوع در ذهن اصلاح طلبان است. آنها دارند موضوع اختلاف در حوزه اصولگرایان را بیش از حد بزرگ میکنند، رسانههایشان هم ابتدا میگفتند: اینها به جمع بندی نمیرسند، سپس گفتند: کسی را ندارند مقابل روحانی، حال میگویند: تشتت آرا وجود دارد و این موضوع دروغ است و آنها با این تفکر میخواهند القا کنند که پیروزی با اصلاحات و به قول خودشان اعتدال است که به آنها باید بگویم کلمه اعتدال را به اشتباه مصادره کردهاند. در کل باید بدانند با تمام کارهای رسانهای و دروغ پراکنیهایی که انجام میدهند، نمیتوانند ناکارآمدی دولت یازدهم را از مقابل دیدگان مردم محو کنند.
منبع :"صبح نو"