توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 416483
آمریکا چینی‌های فراری را پس نمی دهد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۳
آمریکا تاکید کرد تسلیم فشارهای دولت پکن برای بازگرداندن اتباع فراری چینی نمی‌شود اما در عین حال تاکید کرد که نمی‌تواند تضمین دهد که مفسدان اقتصادی مسترد نشوند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، یانگ شیوژو، یکی از مظنونان فساد در چین که به آمریکا فرار کرده بود، چند روز پیش به چین بازگشته و خود را تسلیم کرد. این اتفاق پیروزی بزرگی برای دولت چین در راستای بازگرداندن مقامات فراری به خارج از کشور بوده است.

پکن به دنبال بازگرداندن مدیران و مقامات مظنون به فساد است که به خارج از کشور فرار کرده‌اند. این اقدام بخشی از تلاش‌های شی جینگ پینگ، رئیس جمهور چین برای مبارزه با فساد است. یانگ که متهم به فساد است، پس از 13 سال فرار به آمریکا خود را تسلیم مقامات چینی کرد.

یک مقام آمریکایی در پکن در جمع خبرنگاران بدون نام بردن از اسامی افراد و شرکت‌ها گفت: کاملا مشخص است که مقامات چین به دنبال پیش بردن روند بازگرداندن فراریان چینی به کشورشان هستند.

وی ادامه داد: ما در این زمینه آشکارا اعلام کرده‌ایم که هرگونه فشار از سوی پکن درباره بازگرداندن اتباع چینی فراری به خارج از کشور را تحمل نخواهیم کرد اما همواره نمی‌توانیم این تضمین را بدهیم که این اتفاق نخواهد افتاد.

وی درباره نگرانی‌های احتمالی آمریکا درمورد پرونده یانگ گفت: اگر ما مدرکی مبنی بر نقض قوانین داشته باشیم، به طور حتم ارائه خواهیم کرد.

در ماه آوریل 2015 چین لیستی از 100 مظنون به اتهام فساد را منتشر کرد که بسیاری از آنها به کشورهایی مانند کانادا، آمریکا و استرالیا فرار کرده بودند.حدود 18 تن از این افراد در سال 2015 به چین بازگردانده شده‌اند.

همچنین یک مقام آمریکایی دیگر اعلام کرد: هرگونه انجام اقدام قانونی از سوی چین براساس قوانین این کشور در آمریکا باید با اطلاع‌رسانی به دولت آمریکا و دستگاه‌های قضائی کشور انجام گیرد.

اقدامات چین برای بازگرداندن و مجازات این افراد توسط کشورهای غربی با ناکامی روبرو شده است چرا که برخی از کشورهای غربی نگران نوع برخورد سیستم قضایی چین با مظنونان هستند.

گروه های حقوق بشری می گویند، مقام های چینی از شکنجه و حکم اعدام در برخی از پرونده‌های مربوط به فساد علیه این مفسدان استفاده می‌کنند. در ماه جاری میلادی نیز، یک گروه حقوق بشری مرتبط با سازمان ملل اعلام کرد، میزان شکنجه همچنان در چین بالاست.
 
کلمات کلیدی : آمریکا، چین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.