نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 176886
افزایش ۲۶ درصدی مرگ‌ با قرص برنج
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۰۲:۰۳
براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور، طی ۹ ماهه امسال مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور طی ۹ ماه امسال، مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش یافته است.

آخرین آمار سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج در ۹ ماهه سال جاری نشان می‌دهد، ۴۴۹ نفر که ۲۴۵ نفر آنها مرد و ۲۰۴ نفر زن بوده‌اند به ‌علت استفاده از قرص برنج جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که در ۹ ماه سال ۱۳۹۰ (مدت مشابه سال گذشته) ۳۵۴ نفر جان باخته بودند (۱۹۸ نفر مرد و ۱۵۶ نفر زن) و مقایسه آمار ۹ ماهه سال ۱۳۹۰ با سال جاری نشان می‌دهد، آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج ۲۶.۸ درصد افزایش داشته است.

در ۹ ماهه امسال بیشترین تعداد مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج با ۱۸۵ مورد در استان تهران اتفاق افتاد و پس از آن، در گیلان با ۶۹، مازندران با ۵۳ مورد و لرستان با ۴۱ مورد، بیشترین آمار این قبیل مرگ‌ها ثبت شده است.

مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج با روندی صعودی هر سال افزایش می‌یابد، به طوری که این مرگ‌ها طی سال ۱۳۸۸ به میزان ۲۲۸ نفر (۱۲۴ نفر مرد و ۱۰۴ نفر زن) بود، اما در سال ۱۳۸۹ با رشد ۷۸ درصدی به ۴۰۶ نفر (۲۰۴ نفر مرد و ۲۰۲ نفر زن) رسید و پس از آن هم در سال ۱۳۹۰ با رشد ۱۴ درصدی به ۴۶۳ نفر (۲۵۹ نفر مرد و ۲۰۴ نفر زن) رسید.
 
کلمات کلیدی : قرص برنج+ مرگ
 
کارشناس ارشد حشره شناسی
۱۳۹۱-۱۱-۰۸ ۰۳:۵۳:۲۷
قرص برنج در واقع یک ترکیب شیمیایی آفت کش با نام عمومی فسفید آلومینیوم و نام های تجاری فستوکسین و سلفوس بوده که به صورت قرص در 2 اندازه کوچک 0.6 گرمی و بزرگ 3 گرمی جهت مبارزه با آفات انباری و همچنین جوندگان به بازار عرضه شده است. ماده موثر این ترکیب گاز فسفین (ph3) می باشد که گازی است بی رنگ و با بوی شبیه سیر و قدرت انتشار سریع . این سم از طریق تنفس و همچنین گوارش می تواند ایجاد مسمومیت و مرگ کرده، سیستم های تنفسی، عصبی و آنزیمی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. قرصهای فستوکسین در شرایط معمول دمایی و رطوبتی بعد از 48 تا 72 ساعت به طور کامل تجزیه شده و گاز سمی خود را آزاد کرده و پودری بر جای می گذارند که هیدروکسید آلومینیوم بوده و عملا غیر سمی است. از سال 1387 و به دنبال مصرف این قرص ها به جای قرص های روانگردان و مرگ و میر ناشی از آن و با توافق وزارتین بهداشت و جهادکشاورزی، استفاده و توزیع این قرص ها ممنوع گردید ولی اخیرا مجوز ورود این قرص ها مجددا صادر گردیده است. با توجه به اثر قاطع این ترکیب آفتکش بر روی آفات انباری و حذف و ممنوعیت استفاده از سموم گازی دیگر نظیر متیل بروماید و نیاز مبرم انبارها و سیلوهای مواد غذایی و غلات به این ترکیب شیمیایی، تنها راه جلوگیری از ایجاد مسمومیت و تلفات توسط این قرصها آگاهی رسانی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی است. (1104551) (alef-10)