نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 373715
تا کی باید وارد کننده فن‌آوری‌های نوین و ماشین‌آلات و تجهیزات باشیم؟
احمدرضا هدایتی، 29 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۴
بی شک قدیمی و مستهلک بودن ماشین‌آلات و تجهیزات یکی از علل اصلی رکود در بخش‌های مختلف صنعتی، عمرانی، کشاورزی و سایر بخش‌های تولید است و این مسئله در کنار سایر مشکلات مرتبط با این موضوع، امکان رقابت کمی، کیفی و حتی تا حدود زیادی امکان کاهش هزینه‌های تولید را از صاحبان صنایع، پیمانکاران و فعالان عرصه کشاورزی سلب نموده است.

به همین دلیل بسیاری از صاحب‌نظران حوزه اقتصاد، توصیه می‌کنند برای رفع مشکل در شرایط فعلی باید عمده تلاش‌ها بر وارد نمودن ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن متمرکز شود، این راهبرد در مورد برخی از تجهیزات خاص و انحصاری که تولید آنها در کشور مقرون به‌صرفه نیست، اجتناب‌ناپذیر است و این نکته‌ای است که نه‌تنها در مورد کشور ما بلکه در مورد تمام کشورهای جهان مصداق دارد.

البته انقلاب اسلامی در طول حیات با برکت خود ثابت کرده که می‌تواند در هر موضوعی که اراده کند، راه صدساله را یک شبه طی نماید و افتخارات کسب شده در زمینه علوم مختلف از جمله؛ دانش هسته‌ای، نانو، پزشکی، سلول‌های بنیادین و شبیه‌سازی و یا صنایع دفاعی، صنایع موشکی، صنایع هوا فضا، صنایع اپتیک، لیزر و سایر صنایع، گواهی بر این مدعاست.

بنابراین هم‌اکنون این سؤال مطرح است که با وجود تمام ظرفیت‌های مورداشاره چرا هیچ‌گاه، هیچ‌یک از صاحب‌نظران و مسئولین عرصه اقتصاد از ضرورت بسیج منابع برای تولید ماشین‌آلات و تجهیزات به‌ویژه ماشین آلات و تجهیزات سنگین و پیچیده در داخل کشور سخنی به میان نمی‌آورند؟ تا کی قرار است وارد کننده وسایل مذکور و فن‌آوری‌های نوین از دیگر کشورها باشیم؟ چرا برای تولید این امکانات در جهت رفع نیاز داخلی و حتی صادرات تدبیری اندیشیده نمی‌شود؟ چرا ایران تاکنون نتوانسته در بازارهای بین‌المللی عرضه‌ی فن‌آوری‌های نوین و ماشین‌آلات و تجهیزات و یا حتی در بازار لوازم خانگی، سهم قابل توجهی در حد یک برند قدرتمند را کسب نماید؟

به‌عنوان مثال؛ این سؤال مطرح است که سهم ایران در صنایع های‌تک، صنایع الکترونیکی، ابزار دقیق، تجهیزات پیشرفته و پیچیده فنی مهندسی، تجهیزات پالایشگاهی، ساخت ماشین‌آلات سنگین راه‌سازی، خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین ترابری، صنایع بسته‌بندی، صنایع جانبی پتروشیمی و موارد مشابه آن در رقابت‌های بین‌المللی و یا در بازار داخلی چقدر است.

کم‌کاری و کم‌توجهی در این زمینه از یک ‌سو و اصرار بیش از حد بر واردات از سوی دیگر، این شبهه را ایجاد می‌کند که اگر این شرایط حاصل یک غفلت سهوی نباشد، حتماً نتیجه تبانی گروه‌های فرصت‌طلبی است که پرداختن به موضوع، منافع آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد و باید دست آنها از مدیریت بر موضوع قطع شود و این در حالی است که بررسی پیام‌های مردمی در واکنش به اخبار و مطالب اقتصادی منتشره در رسانه‌ها، بیانگر این واقعیت است که هم‌اکنون این موضوع به یک دغدغه عمومی و مطالبه جدی از سوی جامعه تبدیل شده است.

بنابراین پیشنهاد می‌شود وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طریق طراحی برنامه‌های آموزشی مناسب و ایجاد رشته‌های تحصیلی جدید و حتی برگزاری مسابقات علمی در زمینه طراحی و ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات، بنیاد ملی نخبگان از طریق شناسایی و ترغیب نخبگان به حضور فعال در این بخش، وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان با اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از واردات بی‌رویه، از طریق بسترسازی برای جذب علاقمندان سرمایه‌گذاری در این حوزه و حمایت از آنها، رسانه ملی از طریق کمک به آموزش و فرهنگ‌سازی و سایر دستگاه‌ها متناسب با حدود اختیارات و وظایف محوله، در اسرع وقت این مهم را در دستور کار قرار دهند.

کلام آخر این که؛ تحقق این موضوع بعد از توکل به خدا، مستلزم خودباوری و اعتماد به متخصصین، دانشمندان و نیروهای جوان و مستعد کشور و اتکاء به منابع و امکانات درونزای کشور و همچنین نگاه واقع‌گرایانه به رفتارهای ناعادلانه کشورهای سلطه‌گر و معادلات ظالمانه حاکم و نیز تعاملات بین‌المللی جاری در سطح جهان است.
*کارشناس ارشد مدیریت
 
کلمات کلیدی : واردات، ماشین آلات، تجهیزات
 
علی یانگ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۳۶:۳۷
تا ابد البته با این مدیران و این برنامه ریزی (3831438) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۲۵:۱۲
تا وقتی که مغزها را فراری بدهیم و خاوری ها را در مسند نشانیم (3832022) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۲۰:۳۰:۱۰
تا وقتی که یک فوتبالیست بیسواد سالی 2 میلیارد تومان پول بابت زیر توپ زدن بگیرد و در این حال دکترای برق شریف در کانادا در پمپ بنزین کار کند (3832783) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۲۱:۰۶:۵۳
تا زمانی که مقامات از جایگاه خود برای منافع خود استفاده می کنند و دلار را با سه برابر قیمت می فروشند (3832888) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۰:۰۵:۲۸
تا وقتی حقوق های نجومی مدیران چند برابر بیشتر از اختلاس خاوری ها باشد این مشکلات حل نمی شود (3833778) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۴:۱۲:۱۷
البته خاوری ها هم مغز هستند ولی با جیب های پر
و جوانان درس خوانده مغز هایی با جیب های خالی (3834495) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۲۶:۵۷
تا وقتی که مدیران کیلو بایت را کیلو هرتز بگویید, صحبت از فن اوری بیهوده است (3832028) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۳۲:۲۱
فعلا که واردات برای برخیها سود بیشتری دارد تا این سوداوری هست, صحبت از فن اوری جرم محسوب میشود (3832045) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۷:۱۶:۲۰
موانع سرمایه گذاری در ایران
اگر چهار دهه گذشته ایران را از منظر شرکت های بین المللی بررسی کنیم می بینیم که چگونه ثبات نسبی ١٥ ساله به وجود آمده در ایران، پس از بحران دهه اول انقلاب و جنگ ۸ ساله، مجددا وارد بحران جدید ١۰ ساله دیگری شد. در واقع سیکل ١۰ ساله بازگشت به بی ثباتی اقتصادی و سیاسی در ایران تکرار شده که آخرین آنها باعث خروج شرکت های منابع گرا نفتی شد که معمولا جزو اولین سرمایه گذارانی هستند که وارد بازارهای بسته و یا پرخطر می شوند و خروجشان هشدار بزرگی به سایرین است. البته در شرایط کنونی با کاهش قیمت انرژی و تولید کنندگان جدید در سایر نقاط جهان، جذب مجدد این دسته سرمایه گذاران هم بسیار مشکل شده.
در کنار بی ثباتی، جهت گیری های گیج کننده غیر همسوی سران قدرت، فساد گسترده اقتصادی، حضور پر رنگ سپاه در اقتصاد که از طرفی به عنوان حامی گروه ها و عمیات تروریستی در دنیا شناخته شده و عدم شفافیت و مرزبندی فعالیت این نهادها در کنار افزایش اخبارهای مرتبط با زندانی کردن شهروندان دوملیتی، دستگیری ها و مجازاتهای سنگین، باعث بی اعتمادی شدید بین المللی به روند توسعه در ایران شده که در پی آن جذب شرکت های بین المللی به سرمایه گذاری های پایدار و بلند مدت را بسیار دشوار و پر هزینه می سازد. مسلما زیر ذربین بودن فعالیت بانکها و شرکت های مرتبط با ایران توسط ارگانهای رسمی آمریکا برای کشف فعالیت هایی از جمله پول شویی و حمایت از تروریسم بر درجه خطر و هزینه ارتباط با ایران میافزاید. چون رسوایی های اقتصادی حاصل از تعامل، معاملات و پرداخت رشوه و ورود ناخواسته به چرخه پول شویی و فساد اقتصادی شرکت های بین المللی را با هزینه های سنگینی چون رسوایی در رسانه ها و بازارهای جهانی، جریمه های سنگین و سقوط ارزش سهام رو به رو خواهد کرد. گزارش اخیر گاردین نشان میدهد که بانک های اصلی بین المللی هیچ تمایلی به حضور، مبادلات بانکی و کار با شرکت هایی که با ایران کار می کنند و یا در ایران حضور دارند، ندارند. فقدان این ارتباطات هم به عنوان یکی از مهمترین حلقه های اتصال به بازارهای جهانی باعث بی رغبتی بیشتر سرمایه گذاران به بازار ایران میشود.
علیرغم پتانسیل و جذابیت های بالای بازار ایران، مشکلات و ضعف های برشمرده شده شرکت هاى خارجى را به سمتی هدایت می کند که مبادلاتشان را به فروش کالا، پروژه های زودبازده، ادغام یا سرمایه گذارى هاى غیرمستقیم مانند خرید سهام محدود کنند. این نوع تعاملات هم به هیچ عنوان به پایداری و بهبود شرایط اقتصادی، بیکاری و فساد اقتصادی کمکی نخواهد کرد.
هرچند در عرصه سیاسی و اقتصادی ایران، سعی بر این است که ناکارآمدی های داخلی به عوامل خارجی ارتباط داده شود. در واقع چنین فرافکنی هایی تنها فرار از حل مشکلات داخلی است. البته لازم است که دلایل ضعف مدیریت و یا بهتر بگوییم مقاومت بازیگران اصلی سیاسی ایران در اتصال به بازارهای جهانی، خارج از شعارهای ایدئولوژیک و از منظر قدرت و اقتصاد پرداخته شود. (3832395) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۴:۵۴:۵۹
انصافا خیلی خوب نوشتی
من یک جوان تحصیل کرده ایرانی ایده ای در زمینه صادرات داشتم که می توانست در طول سه-چهار سال با سرمایه گذاری پنجاه شصت میلیونی، حدود یک میلیارد و نیم سود خالص داشته باشد به حفظ محیط زیست کمک کند و و برای 10 نفر اشتغالزایی کند اما هر وقت می بینم به دلیل عدم ثبات سیاسی کشور هر آن ممکنه همین چندر غاز سرمایه خودم و پدرم هم از دستم بره و یا طرف قرار داد که یک شرکت دولتی به راحتی ایده ام را بدزده و همه تلاش هام باعث پولدار تر شدن پسر عمو و دایی مدیر عامل شرکت دولتی بشه ترجیح می دم ایده ام هیچ وقت اجرایی نشود (3834592) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۹:۴۷:۱۳
تازه مدیر و برنامه ریزی به کنار ، باید اعتماد سازی بشه
کلا از صغیر و کبیر نسبت به جنس ایرانی بی اعتمادن (3833734) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۴۱:۳۱
تا عمر داریم (3831454) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۲۹:۵۷
با این اینترنت و با این مدیران و با این استخدامهای پارتی بازی ووووو داریم برمی گردیم دوران غار نشینی, فن اوری پیشکش (3832037) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۴:۵۷:۰۷
مدیران و ... چی کار کنن وقتی آمریکا دانشجویان بورسیه ایرانی را اذیت می کرد همه گفتن آمریکا نمی فرستیم می فرستیم انگلیس بعد انگلیس هم حذف شد الان دانشجویان درد دانشگاه ها جزوه های استادشان را مطالعه می کنند انتظاری هم نیست با علم پنجاه سال پیش استادشان شگفتی بیافرینند (3834598) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۴۳:۰۰
اتفاقا" باید خوشحال باشیم که تجهیزات نوین و ماشین آلات وارد می کنیم. زیرا که باعث بهبود راندمان تولید می شوند. باید ناراحت بود که قانونی و غیر مجاز دسته بیل و سنگ قبر و امثالهم وارد این کشور می شوند. ظاهرا" ....دید جامع و مبسوطی نسبت به واردات و صادرات ندارند. (3831460) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۴۶:۱۷
به نظر من مقاله که یک فرغ التحصیل علوم انسانی در مورد علوم مهندسی بنویسد از هر حیث فاقد اعتبار است. (3831467) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۸:۳۲
حالا شما جه مدرکی داری پروفسور؟ (3831670) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۱:۴۴
احسنت، حرف بنده بود. تو ایران می خوان ماشین پیشرفته بسازن اما می خوان از اختراع چرخ شروع کنن. تا زمانی که ما از تکنولوژی روز دنیا کمک نگیریم نمیتونیم هیچ چیزی بسازیم. نمیشه واسه تولید ماشین های پیشرفته از صف شروع کرد. (3831678) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۵:۱۴
اتفاقا در غرب کسانی که علوم انسانی خوانده اند همه چیز را مدیریت می کنند . البته آن غرب است در مورد ایران نه علوم انسانیش کاربردی دارد نه اینکه کسانی که علوم انسانی می خوانند چیزی در چنته دارند. (3831694) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۴:۲۶
دقیقا، نمی دونن و از ریشه های ساخت ماشین آلات خبر ندارن نظر می دن. البته در ساخت ماشین آلات semi یکم تو این چند وقت پیشرفت کردیم اما کلا تاسف برانگیز و دانش و تجربشو نداریم و نباید ادعا کنیم . مشکل اینه که ادعای ساخت پیشرفته ترین تجهیزات و می کنیم و بودجه عمومی می گیرن اما بعد از چند وقت معلوم میشه که تبلیغات بوده. الان فقط باید نمونه اولیه بسازیم و R&D کنیم کاری که هند الان داره انجام میده و چین مدتها پیش انجام داده و هنوزم داره می کنه و ژاپن و امریکا و اروپا این و بردن تو تکنولوژی های های تک. اما ما هنوز تو مراحل اولیه توسعه صنعت مثله ساخت یک پیچ و یا واشر و یا لیزر موندیم اونوقت میریم دنبال مقاله راجع به نانو و فضا و .... (3831733) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۴:۱۰
دقیقا. لزومی نداره تمام فن آوری ها را خودمون داشته باشیم. کافیه در چند حوزه اصلی ما هم صادر کننده باشیم. کدوم کشوری همه چی رو خودش داره؟ حتی آلمان و آمریکا و ژاپن هم ندارند نه این که توانمندیش نیست. دلیل نداره. (3831748) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۶:۴۸
دوست عزیز. نحوه رشد اقتصادی در دنیای امروزو بقولی گلوبالیزه است. یعنی شعارهایی مانند خود کفایی در اقتصاد جهانی بگونه ای ناکارآمد و مخصوص ما و چند کشور خاص میشود.
راه برون رفت هم البته نوکری آمریکا نیست بلکه تلاش بر این است که بخشی از تکنولوژی مورد نیاز دنیا در ایران ایجاد و انجام شود (و نه همه آن). بدین صورت همانقدر که کشور ما وابسته به دیگران است، دیگران هم وابسته به ما میشوند. امروز برای برنده شدن خود کفایی در تمام میادین منطقی نبوده و بلکه تا اندازه ای خارج از عقل سلیم و متضاد منافع ملی است.
اگر مبنا منافع ملی باشد، راه هم مشخص است. (3831810) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۸:۲۶
کشور ما باید تکلیفش رو مشخص کنه که میخاد در چه زمینه هایی مزیت رقابتی داشته باشه و میخاد روی چی متمرکز بشه نمیشه تولید کننده همه چیز بود تفکر همه چیز ساختن یک تفکر باطله و باعث تعجبه ارشد مدیریت اینو نمیداند. (3831874) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۶:۳۴:۱۷
هر نقدی فارغ از سواد تجربه و تحصیلات نقدکننده با ارزش است. اگر ایرادی به متن دارید با دلیل بیان کنید.
اگه مهندسی می خونی لطفا آبروی ما رو نبر. (3833452) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۴۸:۴۷
تا زمانی که کشور هیاتی اداره میشه! (3831471) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۲:۰۱
تا وقتی که حضرات یواشکی حقوقای ده ها میلیونی برداشت میکنن (3831726) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۴:۴۷
کجا ارزونه انرژی !؟
می (3831735) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۴۲:۵۱
می خوایی بنزین رو لیتری 8000 تومن بفروشن ؟! (3831819) (alef-3)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۱:۰۶
تا وقتی که قیمت انرژی در ایران پایین است فن آوری های جدید صرفه اقتصادی نخواهند داشت (3831479) (alef-3)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۳:۵۱
ضمن تایید حرف عباس اضافه می کنم :
عوامل اصلی عدم پیشرفت کشور اینها هستند
- یارانه نقدی و غیر نقدی : ملت تنبلی خواهیم شد
- انرژی ارزان : صرفه جویی و تکنولوژی بی معنی میشود اگر خانه ای را عایق سرما و گرما کنید هزینه شما بسیار بیشتراز مبلغ صرفه جویی می شود
- کارمند اداری زیادی : هم دردسر درست می کنند و هم منابع مالی کشور را می بلعند
- طرح سلامت و مسکن مهر: وقتی مشکل کار داری سلامت و مسکن بی معنی است ضمن اینکه تمام ملت را شامل نمی شود.
- قانون کار : کاملا یک جانبه و به نفع کارگر از طرف دیگر کارفرماهای خرده پا آن را دور می زنند
- تبصره ها و استثنا های قانونی : به معنای این است که قانون را می شود خم کرد بدون آنکه شکسته شود
- عدم کسب مالیات : کشوری پیشرفته است که بتواند مالیات اخذ کند
- پارتی بازی : رئیس بازرسی و دیوان محاسبات می گوید از تخلفات پرداخت خبر داشته اند اما .... (3831687) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۶:۲۸
تا وقتی که دست از بی حالی واهمال کاری در تولیدات داخلی برداریم ومثل تولیدکنندگان معتبر هدفمان رضایت مشتری باشد ونه فقط به پر کردن جیب خود بیندیشیم به طوری که حتی در قبال کالای بنجلی که به مشتری انداخته ایم پاسخگو هم نباشبم ! مهمترین عامل عدم پیشرفت ما در این زمینه به اخلاق غیر حرفه ای خودمان بر می گردد و البته عدم نظارت دستگاههای مسئول هم مشکل همیشگی ماست! (3831491) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۹:۲۵
یک موضوع بسیار مضحک ضد تولید هم در قوانین گمرکی هست که بد نیست الف بطور مفصل به آن بپردازه و آن موضوع تعرفه گمرکی بسیار بالا برای قطعات و لوازم تولید یک دستگاه نسبت به واردات خود دستگاه است
یعنی اگر کسی اقدام به واردات دستگاه کامل کند باید تعرفه گمرکی بسیار کمتری نسبت به کسی که می خواهد لوازم یدیکی و قطعات یک ماشین وارد کند بپردازد . باتوجه به اینکه در اغلب کشورهای دنیا %100 قطعات مورد نیاز در خود آن کشور تولید نمی شود و درصدی از قطعات از کشور دیگری وارد می شود در نتیجه با قوانین گمرکی ضد تولید عملا واردات کامل ماشین آلات به صرفه تر از واردات قطعات و تولید در داخل است .
شایذ علت آن عدم تسلط و ناآشنایی کارشناسان گمرک به قطعات در برابر دستگاه کامل که کاملا نوع مصرف و مصرف کننده آن معلوم است باشد . (3831502) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۰۱:۲۱
عزیز من
کار فنی نکردی و نمیدونی
تولید تجهیزات پیشرفته میاز به دانش و تجربه داره
اگر میبینی شرکت زیمنس شده زیمنس بخاطر اینه که حداقل پنجاه سال سرمایه گذاری و تجربه توی این زمینه داره
اینجوری نیست که یک شبه بشه زیمنس
بحث بعدی مباحث اقتصاد کلانه
برای صنایع های تک نیاز به سرمایه گذاری وحشتناکی وجود داره
یعنی شما باید هزینه ی پنجاه سال سرمایه گذاری زیمنس رو یکجا بزاری تا بتونی تازه اگر بشه بشی زیمنس امروزه
باید به جای اینکه روی هر چیزی بخایم دست بزاریم بریم روی توانایی هایی که برامون صرفه اقتصادی کلان داره (3831507) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۱۹:۰۱
تا وقتی این سیستم آموزش و پرورش و این سیستم اقتصادی دارید (3831537) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۶:۵۳
کجای کاری دارن ریشه آموزش و پرورش رو بکل می زنن (3832419) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۱۹:۲۸
دلارهای نفتی تولید کننده داخلی و مدیران دولتی را تنبل کرده . (3831538) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۲۱:۱۷
تا وقتی که صنایع حاضر نیستن یک ریال به تحقیق و توسعه اختصاص بدن همین اش و کاسه هست. دانشگاه ها پتانسیل خوبی دارن که اگه هدفمند بشه خیلی راه گشا خواهد بود اما متاسفانه الان فقط دارن از این شاخه به اون شاخه میپرن و خروجیش فقط چهار تا مقاله میشه. اگه از دانشگاه ها حمایت کنن میتونن نتایج خوبی بگیرن (3831546) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۲۲:۲۲
نویسنده محترم مقاله با سلام : مهندسی هستم با 20 سال سابقه در بخش فعال کشور و پشت میز نشین نبوده ام . پاسخ شما را مختصر میدهم ما تا زمانی که مدیریت نوین و موئثر و صادق نداشته باشیم و همچنین تا زمانی که سالیانه فارغ التحصیلان بهترین دانشکده های مهندسی کشور به خیل مهاجران تحصیلی بدون بازگشت و مها جران به کشورهای پیشرفته هستند نمیتوانیم کار موئثری صورت دهیم . (3831551) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۳۸:۲۶
در صنایع دفاعی مطمئنا سودآوری اصلا مطرح نبوده و سرمایه هایهنگفتی هم صرف شده است.اما:
۱-ما ظرفیت های خوبی داریم که فلان دستگاه را تولید کنیم اما بواقع بازاری در داخل وخارج به لحاظ برند یا قیمت یا...برای ما وجود ندارد.
۲-علت پیشرفت ممالک پیشرفته وجود دانشگاههای بین المللی بورسیه دکترای ۲ساله برای جهان سومی هاست.که در مرکز پژوهش آن کار می کنند و طرحهای صنعتی و تکنولوژی را توسعه می دهند.اما ما از مهندسان میخواهیم بیایند و دکترا بگیرند و مقاله بدهند تا پُزش را بدهیم و بگیم ایران در تولید مقاله اول است!
۳-عدم لیاقت و شایسته سالاری در دفاتر تحقیقاتی
۴الان در کل شرکتهای نفتی و ...یک دفتر خودکفایی ایجاد شده.آیا این دفاتر محل رانت و ارتباط با بیرون است و نو دونی یا محل جذب ایده و اندیشه؟خود بنده با اشتیاق رفتم و گفتم حاضرم رایگان وقت بگذارم حتی مدیر عامل هم بمن گفت مشکل مملکت اینا نیست مشکل ما فروش نفته!
۵-درهای بسته ی کشور به روی صاحبلن سرمایه و بخصوص علم
دهها دانشمند شوروی را جذب کردیم برای صنایع اتمی و...اما برای صنعت چه کردیم؟تا کی بگیم هنر و علم نزد ما است و بس (3831585) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۶:۴۴:۲۹
بعله. برای ایشون که پشت میز نشسته و داره حقوقشو می گیره مشکل فروش نفته. نیاز نیست به فکر آینده مملکت باشه.
کاش صدای این مدیر کوته فکر رو ضبط می کردین و منتشر می کردین تا مردم بدونن کیا دارن مملکتو می چرخونن. (3833459) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۱ ۱۳:۳۸:۵۰
صداش صدای ۹۹٪مدیران ماست.شاید من و شما هم جای اون بشینیم همین قدر خودخواه و وطن فروش بشیم.متاسفانه علی رغم حرف٬ما ایرانی ها مردمانی وطن پرست نیستیم (3836813) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۲:۴۱
تا وقتی چین هست و دلال بازی ، تا ابد باید وارد کننده باشیم (3831601) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۷:۳۱
قرار نيست ما چرخ را ابتدا اختراع كنيم!!! (3831615) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۶:۵۶:۵۲
ما چرخ رو ٣٠٠٠ سال پيش اختراع كرديم شما در جريان نبودين به اصل مطلب لطمه نميزند (3832341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۲۱:۱۰:۴۸
دوست من،چرخ هزاران سال قبل تر از این تاریخ ادعایی شما و توسط لیدی و فنیقه ای ها اختراع شده بود. (3832899) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۵:۰۸
تا وقتی به جای تکنسین و گارگر با بنیه علمی و عملی مهندس و دکتر تربیت میکنیم (3831660) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۳:۰۲
تا وقتی فقط ادعای همه چیز رو داریم (3831684) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۷:۵۰
آخه برادر من فعلا همین هایی که داریم میسازیم و به مردم به اسم صنعت غالب میکنیم را بروز کنیم بعد بریم سراغ چیزهای جدید . فعلا تو ساخت یک خودرو موندیم . (3831697) (alef-11)
 
آرش
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۰:۱۲
تا وقتی که رانت هست ، پول نفت هست و عمده اقتصاد انحصاری دست دولت هست آش همین آشه و کاسه همین کاسه.
مثلا : دولت صاحب اصلی خودرو سازها است . به اسم حمایت از تولید داخلی ، تعرفه های زیادی به روی واردات بسته میشه و عملا بازار در انحصار خودرو سازهای داخلیه
هیچکدوم دلیلی نمیبینن که صاحب تکنولوژی بشن ، به روز بشن و محصول رقابتی ارائه کنن
به نظرم این تحلیلهایی که همه جوابش رو می دونن فقط تلف کردن وقت ، پول و انرژیه (3831703) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۰:۵۳
تا وقتی که برای آقایان صرفش بیشتره ! (3831765) (alef-3)
 
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۱:۳۱
تا وقتی که فکر کنیم میتونیم تو هر زمینه ای حتی تولید میخ ره صد ساله رو میشه یه شبه رفت. باید آروم آروم گام برداشت. اوایل انقلاب امثال بازرگان معتقد بودن باید با مونتاژ شروع کرد تا کم کم به تولید رسید دیگران مخالفت کردن و خواستن از اون موقع خودمون تولید کنیم، نتیجه اش اینکه الان در بهترین حالت منتاژ می کنیم. (3831766) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۴:۳۶
تا زمانی که اقتصاد دولتی است و وجود ارگانهای موازی (3831772) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۵۸:۴۲
باید اقتصاد رو باز کرد ... باید آرامش رو به ثبات رسوند ... پیشرفت اقتصادی همانند پرنده ای است که هر لحظه احساس خطر کند پرواز می کند و می رود ... تا زمانیکه اقتصادمان بسته است تا ابد همین شرکت های افسرده و بدون خلاقیت رو خواهیم داشت (3831860) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۵:۰۳
به این دلیل ساده:
"البته انقلاب اسلامی در طول حیات با برکت خود ثابت کرده که می‌تواند در هر موضوعی که اراده کند، راه صدساله را یک شبه طی نماید و افتخارات کسب شده در زمینه علوم مختلف از جمله؛ دانش هسته‌ای، نانو، پزشکی، سلول‌های بنیادین و شبیه‌سازی و یا صنایع دفاعی، صنایع موشکی، صنایع هوا فضا، صنایع اپتیک، لیزر و سایر صنایع، گواهی بر این مدعاست."
وقتی که شما براورد درست از تواناییهای خودت نداری قطعا پیشرفت هم نمیکنی. (3831884) (alef-11)
 
فرزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۳:۳۰:۰۵
دیگه چرخ اختراع شده و لازم نیست روش وقت و هزینه بزاریم بومی سازی برای فناوری هایی بکاربرده میشه که عملا بهمون نفروشند . در حال حاضر بعضی از کارخانه های خوب کشور و .... شاید فناوری را وارد میکنند ولی روش کار میکنند که هم بهینه تر بشه و هم پیشرفته تر ..مثل دوربین های پلیس ..شاید ما نتونیم همچین دوربین را بسازیم ولی رو برنامه نویسی ش و مابقی سخت افزار ها کار کردیم و تونستیم هوشمندش کنیم (3831916) (alef-11)
 
بيژن - ج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۷:۲۲
اينكه "ماثابت کرده ايم که می‌توانيم در هر موضوعی که اراده کنيم، راه صدساله را یک شبه طی كنيم" را قبول ندارم. برعكس آن درست است و تمام تاريخ هم بر آن گواهي ميدهد: ما ثابت كرده ايم كه نميتوانيم با استقامت و پشتكار و عزم جدي و
برنامه ريزي صحيح يك راه صد ساله را در يك زمان معقول طي كنيم. فارغ از شعار دادن اينكه ما ميتوانيم در "هر موضوعي" به عرش برسيم بايد توجه داشت كه به عرش رسيدن در زمينه هائي مانند دريا نوردي يا شيمي صنعتي يا علم مواد يا فيزيك نظري يا بانكداري نوين يا كشاورزي صنعتي و علم ژنتيك يا "آي-تي" يا صنايع اتوموبيل و صنايع ريلي و هواپيمائي يا مديريت نوين مقدمات و پيش زمينه هاي بسيار فراواني لازم دارد كه فراهم نكردن يا فراهم نبودن آن جامعه را به بن بست و يا عدم پيشرفت واقعي و ملموس ميرساند. نويسنده محترم ميبايست اطلاع داشته باشند كه بهترين دانشكاه هاي ما در رديف چهارصد تا ششصدم دانشگاه هاي جهان هستند و با دانشگاه ششصدم دنيا بعيد است كه بتوان ره صد ساله را يك شبه طي كرد. و اما اگر مصمم باشيم مخلصانه و بي شائبه با مطلب مواجه شويم گام اول واقع بيني است و هزاران گام ديگر از جمله وفاق ملي و اتحاد و اشتراك نظر در اهداف نهائي. و من الله توفيق. با سپاس فراوان از سايت "الف" بابت طرح موضوعي چنين با اهميت. (3831980) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۵۳:۴۵
تا وقتی که مغزهای کشور رو فراری می دهیم
و رانتخواران واردات کالاهای اماده خارجی رو در دست دارند (3832095) (alef-3)
 
جسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۵۵:۵۹
متاسفانه دوستان مطالب پر حرارتی رو به صورت شعاری می نویسند و انتظار دارند اتفاقات هم به شکل آبشاری دنبال هم محقق بشوند.:
1- آقای عزیز. پیشنهاد می کنم در حوزه تخصص خود صحبت کنید و شعار دادن در زمینه های دیگر رو هم به متخصصین همون امر بگذارید. فکر میکنم کشور ما به اندازه کافی مشکل در حوزه مدیریت داشته باشد که نیازی به اشکال گرفتن یک مدیر از حوزه مهندسی نداشته باشد.
2- احتمالا در جریانید که ماشین آلات پیچیده شامل یک تکنولوژی نیستند. برخلاف تصور دوستان چیزی به نام تکنولوژی یخچال وجود نداره. موتور، کمپرسور، فوم، بدنه صدا، عایق و ده ها مورد دیگه در مورد ماشینی مثل یخچال باید طراحی بشه، آزمایش بشه و تا حد اطمینان از سلامتش در آینده بررسی بشه و بعد تولید بشه.
3- دوست من. آقای عزیز. تولید از همه مهم تر به بازار نیاز داره. امکان تولید بسیاری چیز ها در کشور هست اما با قیمت بالای کارگر ایرانی و هزینه های ناشی از تکنولوژی قدیمی تولید و از همه مهم تر اتلاف منابع ناشی از مدیریت فاجعه بار صنعتی ما (حوزه تخصص شما) صرفه داشتن چنین تولیدی زیر علامت سواله. با توجه به قیمت بالاتر محصول در بیشتر موارد مشابه خارجی ترجیح داده میشه. در صورتی که حمایت دولتی بشه، اتفاقی مشابه خودرو می افته و دوستان شما در حوزه مدیریت بیش از 40 سال به دلیل امنیت شغلی و روانی ای که دارند نیازی به تغییر احساس نمیکنند و در نهایت مشتری ناراضی باقی می مونه. و اگر حمایت نشه اتفاقی می افته مثل صنایع دیگه.

پیشنهاد میکنم به جای سخنرانی کردن پیشنهاد های مشخص بدید و بفرمایید که شما چه ایده مشخصی دارید برای تولید این ماشین الات. بفرمایید که شما چقدر حاضرید سرمایه شخصی تون رو در بازار تکنولوژی ایران ریسک کنید و بفرمایید که کدومیک از حرف های شما جدید بود.
در نهایت: به نظر می رسه یک کارشناس مدیریت در جریان این امور باشه. یه سوال جدی دارم: حقیقتا تخصص شما چیه؟ حرف زدن؟ (3832100) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۲۲:۵۹:۳۴
مثله اینکه شما هم هیچ تخصصی ندارید که کارگر ایرانی رو با حقوق 230 دلاری درماه جز قیمت بالاها میدانید. تخصص شما چیست؟ (3833134) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۵۷:۰۶
تا وقتی که مدام شعار میدیم (3832104) (alef-3)
 
احمد
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۲:۵۲
تا وقتیکه به فکر برقراری حقوقهای نجومی هستیم همین کاش و همین کاسه (3832160) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۳:۵۱
سلام، من یک نمونه مثال در زمینه ماشین آلات راهسازی میارم که بیش از چهل ساله که داره تکنولوژی روز وارد میکنه اما هنوز هم هندر خم یک کوچه مونده، شرکت عطیم و طویل "هپکو". این شرکت دارای سابقه زیادی در زمینه واردات و مونتاژ ماشین آلات راه سازی و کشاورزی هست، اما هربار زیر چتر یک برند رفت و دستگاههای اونهارو مونتاژ کرد، کارخانه ای که زمانی کارگرانش سه شیفت کار میکردند همین اواخر(بعداز کاغذ پاره ها-تحریمها) به حالت نیمه ورشکسته درامده. من علت همه این مشکلات را مدیریت میدونم. هیات مدیره شرکت ها و مجموعه های مشابه این مجموعه یا دولتی اند یا شبه دولتی و همیشه درحال تعویض و چرخش در مجموعه ها هستند. این یعنی عدم ثبات در سیاسیتگذاری های شرکت و مجموعه (3832161) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۴:۰۰
دنیا با هم در تعامل هست وهمه کشور ها با توجه به مزیت نسبی که دارند با هم بده بستان دارند مگر کشورهای ........ (3832220) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۲:۲۲
تاوقتی پراید تولید می کنیم تاوقتی یک عده به عنواین مختلف بدون کار و زحمت از بیت المال ارتزاق می کنند (3832266) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۷:۴۳:۵۸
تا وقتی نشستیم اینجا نظر می‌دیم و می‌دونیم کسی گوش نمی‌ده. (3832445) (alef-11)
 
ساناز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۷:۵۴:۵۲
تا وقتی که اعضای مجلس به وزیر ارتباطات‌ به خاطر سرعت بالای اینترنت کارت زرد نشون میده
توکشورهای دیگه بخاطر کمبود سرعت ازوزیر جواب میخوان توکشور ما بخاطر سرعت زیاد نت همینه که پیشرفت نمیکنیم بابا مجلس ما .... (3832466) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۸:۲۷:۴۴
تو دولت قبل به غذاي مردم حمله نشد سيب زميني دفن نشد پرتقال دفن نشد مرغ دفن نشد بانك ها پاشون تو حلق مردم نبود تاريخ مصرف برنج تموم نشد (3832522) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۸:۳۹:۲۱
تا وقتی به پزشک طبق گفته نظام پرستاری تا 700 میلیون فقط کارانه خالی میدهیم و به مهندس 1 میلیون حقوق کل میدهیم. (3832534) (alef-11)
 
سعید
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۲۱:۴۹:۲۰
تا زمانیکه افراد متعصب و با غیرت وارد عرصه صنعت نشوند همین آش و همین کاسه است(اکثر مدیران دولتی و مدیران بخش خصوصی فقط و فقط به فکر پر کردن جیب خود در مدت زمان کوتاه هستند) (3832964) (alef-11)
 
نیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۲۳:۵۳:۳۹
سلام؛ واقعاً این همه نا امیدی جای تأسف داره، مگه دیگرانی که هواپیما ساختند، تکنولوژی شو از مریخ آوردند، چرا فکر می کنید دیگران می توانند و ما نمی توانیم، بعضی از نظرات که نشون میده طرف اصلاً مطلب و نخونده و نا امیدانه و شایدم مغرضانه نظر داده، بابا خوب اگه مسلمان نیستیم حداقل ایرانی باشیم، وجدان داشته باشیم، منصفانه قضاوت کنیم و نظر بدیم و ....
مشکلات قبول، کم کاری قبول، اما چرا خودمان را اینقدر دست کم می گیریم. البته بعضی از حرفا هم مخصوصا در مورد مسئولین کاملاً درسته. (3833245) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۰:۰۶:۱۶
فن‌آوری‌ !!غلط است فناوری صحیح است (3833263) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۰:۲۳:۰۰
باید خود کفائی را از نو تعریف کنیم
این توهم که ما باید همه نیازهای خودرا تولید کنیم نتیجه ای جز اتلاف سرمایه و انرژی نخواهد داشت . جهان مدتهاستکه وارد نظم تقسیم کار شده امریکائی که مخترع و تولید کننده ترانزیستور های پیشرفته است تلویزیون هایش را از کره و تایوان وارد میکند . (3833298) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۰:۵۱:۱۴
تا وقت گل نی (3833332) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۵:۱۳:۳۹
جالب است كه كارخانه با تمام دستگاه ها وتجهيزات از خارج وارد ميشود ومواد اوليه كارخانه نيز از خارج وارد ميشود انوقت محصول ان رامي گويند ساخت داخل واز كم كيف ان تعريف وتمجيد ميكنند كه در شروع تحريمها ديديم هيچ كارخانه اي نتوانست روي پاي خود بايستد وهمه اذعان كردن كه مواد اوليه ندارند وابن موضو بك فاجعه براي صنعت كشور است بويژه در خودرو سازي كه سالها از خودروهاي ملي سخن گفتند ولي با تحريمها هيچ خودروي ملي توليد نشد وبراي بقاء دست به دامان قطعات بي كيفيت چين شدند (3833428) (alef-11)
 
محمدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۰:۵۳:۱۸
تا وقتی که دانشگاه و صنعت از هم جدا هستن (3833915) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۱ ۲۲:۱۷:۵۸
لطفا این را چاپ کنید، و اگر حاضر هستید من علاقه مندم در رابطه با این موضوع کمک به تهیه گزارش کنم
نمونه ای مشکلی که باعث ایجاد شرایط مقاله می شود
اینجانب مدیر یک شرکت دانش بنیان تولید محصولات نرم افزاری هستم و با وجود چندین بار پیگیری از نهاد شهرداری تهران جهت خرید محصول شرکت ما که در چند سازمان کشور جواب خود را پس داده و آمادگی استفاده در سازمانهای بزرگ را دارد، این نهاد حتی حاضر با پاسخ دادن به من هم نشده و از یک محصول آمریکایی استفاده می کند
همچنین حضور در نمایشگاه شهرداری و پیگیری از شورای شهر هم بی فایده بوده است و مدیران کار خود را می کنند و از محصول خارجی استفاده می کنند، لطفا به آدرس زیر سر بزنید تا ببینید شهرداری از محصولات آمریکایی استفاده می کند
https://mail.tehran.ir/

با تشکر (3837473) (alef-11)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۰۱ ۱۱:۱۹:۴۴
هزینه‌های کمرشکن واردات واقعا فاجعه است! یک قطعه ساده الکترونیکی زمانی که به دست شما می‌رسد قیمتش ده برابر دورانی است که دلار هزار تومان بود!!! (3837997) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۰۱:۳۶:۰۱
ما با این وضعیت در بهترین حالت اقتصادی شبیه دبی یا قطر خواهیم داشت. (3845502) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.