توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368711
فرمانده ملوانان دستگیر شده آمریکایی در ایران: نمی‌خواستم توافق هسته‌ای به هم بخورد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۰
داستان ۱۰ ملوان آمریکایی که در تاریخ ۲۲ دی ماه از سوی نیروهای یگان دریایی سپاه پاسداران در محدوده آب‌های سرزمینی ایران در خلیج‌فارس دستگیر شدند همچنان ادامه دارد.

به گزارش عصر ایران، این در حالی است که هفته گذشته نیز کایل موسز، کاپیتان کارگروه فرماندهی ۵۶ نیروی دریایی آمریکا و فرمانده ۱۰ ملوانی که در ماه ژانویه از سوی نیروی دریایی سپاه دستگیر شده بودند، اخراج شد.

واشنگتن‌تایمز به نقل از یکی فرماندهان این تفنگداران دریایی نوشته است: «من بر این باور بودم که پرزیدنت باراک اوباما در آن برهه از من نمی‌خواهد که بر مبنای یک سوءتفاهم یا اشتباه آغازگر یک جنگ با ایران باشم.»

فرمانده ۱۰ تفنگدار دریایی آمریکا که دی ماه گذشته از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آب‌های ایران در خلیج‌فارس دستگیر شده بودند به کمیته تحقیق این حادثه گفته است که او نمی‌خواسته با درگیری با نیروهای ایرانی در خلیج‌فارس توافق اتمی در شرف وقوع با ایران را به هم بزند.

فرمانده این تفنگداران دریایی آمریکا به کمیته تحقیق نیروی دریایی گفته است تصمیم به تسلیم شدن به جای درگیر شدن با نیروهای ایران، با این محاسبه از سوی او گرفته شده است که او فکر می‌کرده خطری نیروهای آمریکایی را تهدید نمی‌کند و تلاش‌های دیپلماتیک دولت اوباما برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران به خطر نیفتد.

او ادامه داد: «من حدس زدم که این کار (درگیر شدن با نیروهای ایرانی) آغاز یک ریسک خطرناک از جانب من خواهد بود. من این ریسک را پذیرفتم که آنها احتمالا نمی‌خواهند ما را بکشند. من این ریسک (تسلیم) را پذیرفتم چون بر این گمان بودم که ایرانی‌ها به دلیل توافق هسته‌ای در شرف انجام با ما مانند اسرای جنگی برخورد نخواهند کرد.»

اظهارات این فرمانده آمریکایی که در گزارش واشنگتن‌تایمز نامی از او برده نشده – اما در گزارش‌های پیشین نام‌های کاپیتان کایل موسز و اریک راش ذکر شده است – همزمان با اعلام روز پنج‌شنبه اخراج فرماندهان تفنگداران دریایی آمریکا از سوی آدمیرال جان ریچاردسون، فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا، در رسانه‌های آمریکایی بازتاب یافته است.

نیروی دریایی آمریکا، فرمانده ملوانان آمریکایی را به قضاوت و رهبری ضعیف، بی‌انگیزگی و نداشتن روحیه سرسختانه نظامی متهم کرده است. این ارزیابی در پی ماه‌ها بازرسی و بازجویی از این نیروها صورت می‌گیرد که منجر به تنظیم یک گزارش ۱۷۰‌صفحه‌ای از این حادثه شده است.

ملوانان آمریکایی ۱۵ ساعت پس از دستگیری با اقرار به ورود اشتباهی به آب‌های ایران در خلیج‌فارس رها شدند.

انتشار فیلم‌ها و تصاویر این ملوانان آمریکایی بازتابی گسترده در رسانه‌های آمریکایی پیدا کرد. این نیروهای آمریکایی هم اینک متهم شده‌اند بر اساس استانداردهای نیروی دریایی آمریکا عمل نکرده و بیش از اندازه در مقابل نیروهای ایرانی نرمش نشان داده و اطلاعات ذی‌قیمتی را در اختیار نیروهای ایران قرار داده‌اند.
 
کلمات کلیدی : توقیف ۲ قایق آمریکایی در خلیج فارس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.