نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 509165
آیا ما هم یک قاتلیم!؟
احمدرضا هدایتی، 16 شهریور 96
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۱
شاید باورکردنی نباشد، اما خیلی از ما ممکن است، خواسته یا ناخواسته و دانسته و نادانسته باعث مرگ، جرح و یا وارد نمودن خسارت سنگین مالی و جانی به دیگران شده باشیم، اما چگونه چنین چیزی ممکن است؟ آیا ما هم مرتکب قتل یا جرح یا نابودی اموال دیگران شده‌ایم؟ آیا از این طریق، دِینی بر گردن ما قرار گرفته است؟

برای درک بهتر مطلب در گام نخست باید، ماهیت شغلی خودمان را مورد بررسی قرار دهیم، برخی از مشاغل در ارتباط مستقیم با امنیت روحی و روانی جامعه و نیز جان و مال و سلامتی انسان‌ها قرار دارند و کمترین و کوچکترین بی‌دقتی، اهمال‌کاری و تخلف در اجرای آنها می‌تواند در وقایع وحوادث احتمالی آینده مؤثر و یا بلافاصله پس از اتمام کار، خسارات عمده و یا جبران‌ناپذیری را به‌همراه داشته باشد.

شغل پزشکی و رشته‌های مرتبط با آن یکی از حساس‌ترین و معروفترین مشاغلی است، که معمولاً کار آنها بیش از دیگر مشاغل زیر ذره‌بین قرار دارد و قصور و اشتباه آنها نیز راحت‌تر علنی و آشکار می‌شود، اما مشاغلی مانند؛ ساختمان‌سازی و مشاغل مرتبط با آن نیز وجود دارد که اگرچه معمولاً مورد غفلت قرار می‌گیرند، اما از این عارضه (تهدید جان و مال افراد جامعه) مستثنی نیستند.

چه‌بسا اماکنی که به علت نقصِ فنیِ ناشی از تخطی پیمانکار و یا قصور و تبانی ناظر در رعایت استاندارهای ساخت و ساز، کم‌کاری متولی آرماتوربندی در ساخت فندانسیون یا دیوارها و سقف سازه‌ها، بی‌دقتی جوشکار در استحکام بخشیدن به اتصالات اسکلت فلزی ساختمان، استفاده از لوازم نامرغوب توسط نصاب سیستم برودتی و حرارتی یا برقکار و لوله‌کش و امثال آن، به‌تدریج و به مرور زمان دچار حوادثی مانند؛ آتش‌سوزی شده و یا در برابر کمترین زمین لرزه، به‌‌راحتی تخریب و بر سر ساکنان آن آوار شده است.

تولیدکنندگان و تعمیرکاران به‌ویژه تعمیرکاران خودرو و لوازم و وسایل پرخطر از جمله؛ لوازم برقی، قطعات حساس خودرو و لوازم خانگی و صنعتی و یا تجهیزات ایمنی و موارد مشابه آن، گروه دیگری از مشاغل هستند که در ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با جان و مال مردم قرار دارند و هرگونه سهل‌انگاری و بی‌دقتی در انجام خدمات و یا استفاده از لوازم و قطعات غیراستاندارد و نامرغوب در کارشان، می‌تواند منجر به بروز حادثه برای کاربران این وسایل گردیده و ما را به یک قاتل ناخواسته یا نادانسته تبدیل نماید.

در بین مشاغل مختلف، شاید تولیدکننده‌گان مواد غذایی، تنها کسانی هستند که فقط تخلف آنها محرض شده باشد، مورد تعقیب و بازخواست قرار می‌گیرند، در حالی‌که در بسیاری از موارد، آثار و پیامد ناشی از به‌کارگیری ظروف و بسنه‌بندی غیراستاندارد یا استفاده از مواد فاسد، زیانبار و غیرمجاز صنعتی و غیرصنعتی در محصولاتشان یا هرگونه سهل‌انگاری و بی‌دقتی آنها در کارشان، به شکل آشکار و محسوس قابل رؤیت نیست و معمولاً در دراز مدت و به‌شکل بیماری‌های مختلف و غیرقابل اثبات بروز می‌نماید.

البته مشارکت در تهدید مال و جان دیگران فقط به این مشاغل محدود نمی‌شود، بلکه تقریباً همه مشاغل می‌توانند، سلامت و امنیت افراد جامعه را در معرض خطر و آسیب‌های مختلف جسمی، جانی، مالی و حتی روحی و روانی قرار دهند، منتهی گاهی نتایج کار آنها در کوتاه‌مدت و حتی در بلندمدت کاملاً محسوس وقابل اثبات و پیگیری است و گاهی به راحتی نمی‌توانیم اثر خیانت و اجحاف خود در حق دیگران را ببینیم.

به‌عنوان مثال؛ ممکن است، کم‌کاری در انجام وظایف محوله به ما و یا نواقص و معایب پنهان خدمت یا محصول تولیدی ما در مشاغل و فعالیت‌های مختلف ناچیز جلوه کند، اما همین بی‌دقتی و کم‌کاری، فشار روحی و روانی و بروز بیماری‌های بعدی برای کاربران (افراد جامعه) را در پی داشته باشد و مثلاً به سکته قلبی در افراد حساس منتهی شود، آیا با توجه به علت واقعه، ما در مرگ آنها مقصر نیستیم؟ آیا تا به‌حال از این زاویه به نتایج کار خود اندیشیده‌ایم؟ آیا در آخرت و در محضر الهی، می‌توانیم جوابگوی نتایج منفی کار خود باشیم؟

بنابراین؛ به مصداق ضرب‌المثل معروف؛ «از هر دست که بدهی، از همان دست پس می گیری» و با توجه به این‌که؛ ممکن است، نتایج کارمان، لعن و نفرین دیگران را درپی داشته و روزی گریبان ‌ما را نیز بگیرد، برای در امان ماندن از پیامدها و عوارض نامطلوب دنیوی و اُخروی عملکردمان، باید برای جان و مال دیگران، به همان میزان ارزش قائل شویم، که به جان و مال خود اهمیت می‌دهیم!؟
* کارشناس ارشد مدیریت
 
کلمات کلیدی : احترام به دیگران، صدمه نزدن، حق الناس، هم نوع دوستی، انسانیت
 
هموطن
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۰۹:۵۲:۰۶
معلم ها و مدیرانی هستند که دهها قلب را شکسته اند و حتی باعث بیماری روحی و جسمی شده اند .
و اسیب هایشان حتی بیشتر از یک پزشک بوده است .
ولی هرگز محاکمه نمی شوند؟ (4549517) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۲:۲۹:۰۷
تعجب کردم چرا معلمان و کارگران توبیخ نشدند که شما زحمتش را کشیدید...

بیماری روحی و دل شکستن در اینستاگرام هم هست در خانه هم هست در ماهواره و تلویزیون وتلگرام هم هست (4549657) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۲:۳۱:۳۱
دیواری کوتاه تر از دیوار معلمان پیدا نکردید؟؟ (4549660) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۸:۲۴:۳۴
من معلمم.بله سرنوشت خیلی از انسانها با رفتار و گفتار و عمل معلم تغییر یافته است .چه در جهت مثبت و چه منفی .واقعیت را باید پذیرفت. (4549988) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۶:۱۹:۵۰
اشتباه پزشک زیر خاک دفن می شود،
اشتباه مهندس روی خاک
سقوط می کند،

اما اشـتبـاه "مـعلـم" روی خاک راه می رود
و جهانی را به فنا میکشد..!



فراموش نکنیم معلمی شغل انبیا است پس کار کوچکی نیست و کار هر کسی نیست . (4549869) (alef-11)
 
کارمند
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۷ ۰۹:۴۴:۳۹
حتی یک کارمند هم می تواند قاتل بشود بازها دیده ام اگر به موقع از ارباب رجوع دلجویی نمی کردم و یا حتی اگر در زمان مناسب از کلمات امید بخش و امیدوارکننده استفاده نمی کردم ، ممکن بود ان ارباب رجوع نا امید بشه و تا حد سکته پیش برود . (4550448) (alef-13)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۷ ۱۰:۵۹:۵۴
چقدر موضوع رو دراماتیک می کنین. به استثنای برخی تنبیهات بدنی شدید که هر از گاهی رسانه ای می شن قرار نیست معلم اجازه بده یکی دو دانش اموز نما یک کلاس یا مدرسه رو به اشوب بکشن. طرف باباش معتاده اومده سر کلاس علاوه بر اینکه با بی نظمی ها و گستاخی هاش حق بقیه رو ضایع می کنه و فرایند تدریس رو مختل می کنه اخلاق بچه های دیگه رو در عرض چند ماه از این رو به اون رو می کنه و بچه های مردم رو از راه به در می کنه اون اشکالی نداره ولی اگه معلم برخوردی با اون شاگردنما بکنه شکستن قلب و رسوندن اسیب روحی به اونه! برعکس نگید. این معلم ها هستن که از دست دانش اموزان بی ادب امروزی و قدرنشناسی امثال شما دچار بیماری های روحی و جسمی می شن. ارزش کار معلم با هیچ، تکرار می کنم با هیچ شغل دیگه ای قابل مقایسه نیست. اکثر معلمان جزو صادق ترین و زحمتکش ترین اقشار این جامعه هستن و اجرشون پیش خداست. اگر قلب! شما رو معلمی شکسته ایراد از خودتون بوده که رفتار مناسب با محیط مدرسه نداشتین. آسیب اساتید دانشگاه بی سوادی که بر صندلی های هیات علمی تکیه زدن و با سرنوشت دانشجوها و اینده شغلیشون به راحتی بازی می کنن خیلی بیشتره. به خاطر بعضی از همین اساتید تنبل با لجبازی ها و اخلاق و رفتارهای بچگانه که اصلا مناسب یک استاد نیسته که خیلی از هم دوره ای های زرنگ من از درس و دانشگاه زده شدن ولی الان تصمیم گرفتم خودم ادامه بدم و به اون سطح برسم ولی مثل اونها نباشم. (4550498) (alef-13)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۷ ۲۰:۵۱:۴۶
موضوع مقاله خیلی جالبه و تاکید داره هر شغلی می تواند برای دیگران ناامنی ایجاد کند اگر بدرستی انجام نشود و در همه مشاغل هم موضوعیت داره ولی شما چون معلم هستید دارید نادانسته مقاومت می کنید، بدون انکه از اخلاقیات یک میلیون نفر معلم دیگر اطلاع کافی داشته باشد .
فرقی نمی کند معلم، استاد ، کارمند ، کارگر ، دکتر و پرستارو....... اگر در شغل خود وجدان کاری نداشته باشند و انسانها را دوست نداشته باشند خدای ناکرده ممکن است قاتل روح انسانی شوند .
این تلنگر خوبی است و حتی جا دارد الف بیشتر از این ها روی موضوع کار تحلیلی کند (4550884) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۱:۰۱:۱۴
دقیقا همینطوره و بسیار بیشتر ازمواردی که مستقیما قاتل یک قتل مشخص میشه ، موارد پر شماری هست از قتل های غیر مستقیمی که شاید هم هیچوقت قاتل اونها مشخص و مجازات نشه درحالیکه در حقیقت مجموعه ای از بی اخلاقی ها ، بی توجهی ها ، بی مبالاتی ها و ..... در بروز برخی حوادث در جامعه و حتی قتل های بعدی کاملا دخالت داشته اند :
از بد رفتاری یک والد و یا یک معلم با یک کودک خردسال که باعث گسستگی شخصیتی وی از جامعه و تبدیل او به یک فرد خلافکار اتقامجو درزندگی آینده اش بشه تا تأثیرات یک ترمز ناگهانی خودروی جلویی در وقوع حوادث خونبار در صف خودرو های عقبی ، از پارک نامناسب یک خودرو در یک خیابان تنگ و یا تعلل یک راننده در عبور از چراغ سبز خودش که باعث تأخیر در حرکت یک آمبولانس حامل یک بیمار بد حال به بیمارستان بشه و ...... ؛ (4549570) (alef-3)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۲:۴۶:۱۴
کارخانجات خودروسازی را از قلم انداختید!!!
اگر منصفانه قضاوت شود پزشک ها در این زمینه مظلوم واقع شده اند. (4549674) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۶:۴۸:۵۴
پزشک شدن تقریبا ارزوی همه است به همین دلیل اینقدر با پزشکلن بدیم در حالی که یک روحانی :معلم:استاد یا رییس بد به همان بدی پزشک بد هستند (4549906) (alef-11)
 
شاهین
United States
۱۳۹۶-۰۶-۱۶ ۱۸:۳۸:۴۶
قاچاقچیان را از قلم انداختید همان ادمهایی که با این کارشان تیشه به ریشه هزاران تولید کننده داخلی زدند و از زندگی انهارا انداختند. (4549994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۷ ۲۳:۴۴:۰۳
هر فردی در طول دوران تحصیل از ابتدایی تا تحصیلات دانشگاهی با ده ها معلم و استاد مواجه می شود که اگر بی انصافی نکنیم و به ذهن خود رجوع کنیم 90درصد آنها انسانهای خوب و با وجدانی بوده اند که وظیفه معلمی را به نحو احسن انجام داده اند و در پیشرفت ما موثر بوده اند و البته معدودی نیز برعکس که واقعا انگشت شمارند .در این دیار که اساتید و معلمان کمترین دستمزد را در قیاس با میزان تحصیلات و حساسیت شغل خود دارند ،به نظر می رسد که در مجموع جزو سالم ترین اقشار جامعه هستند.فراموش نکنیم که خیلی از ما تنها یک روز تحمل و توان حضور در کلاس های درس را نداریم و معلمی آرزوی هیچ کس نیست! (4550968) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۸ ۰۸:۵۴:۱۸
خیلی جالبه همه می خوان بگن شغل من نه، اون یکی شغل ممکنه که آسیب بیشتری به جامعه وارد کنن
ولی واقعیت اینه که خود شاغلین جزو کوچک این ماجرا هستند، یعنی آموزش و پرورش باید معلم را، سازمان نظام پزشکی پزشکان را، نظام مهندسی ساختمان ساز را و ... همین جوری بگیرید برید جلو ، باید همیشه در حال ارزیابی باشند تا خطاها به کمترین برسند
و ضمن اینکه همه ما معلم سیگاری و بد دهن دیدیم، معلم خوش اخلاق و خوشتیپ هم دیدیم
ساختمان ساز دزد از مرغوبیت دیده ایم، ساختمان ساز باخدا هم دیده ایم
پزشک بداخلاق و حریص دیده ایم، دکتری که باخدا و خوش اخلاق هم دیده ایم
که اینجاست که جا داره به این فکر کنیم که واقعا چه نظام آموزشی صحیح و درست است؟ (4551117) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.