کد مطلب: 280376
 
مشکل اصلی مذاکرات هسته ای ایران و 1+5
بخش خارجی الف، 12 تیر 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۴۳
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت؛ یکی از مشکلاتی که مسبب بلا تکلیفی مذاکرات ایران با ۱+۵ است بی اختیار بودن نماینده مذاکره کننده ایالات متحده و بی تکلیف بودن دیگر نمایندگان کشورهای غربی در این مذاکرات است.
این گزارش افزود: عرف مذاکرات بین المللی اینگونه است که هر کشور یک نماینده تام الاختیار به عنوان نماینده خود برای مذاکرات اعزام کند و آنچه آن نماینده تصمیم می گیرد تعهد آن کشور به حساب میآید. اما در نهایت ناباوری شاهد آن هستیم که کنگره آمریکا اعلام میکند که نتیجه این مذاکرات(مذاکرات ایران و گروه ۱+۵) مورد قبول آنها نیست و باراک اوباما و دولت وی ایالات متحده را در مذاکرات نمایندگی نمیکنند! و در صورت تغییر رییس جمهوری در این کشور آمریکا به این توافقات پایبند نخواهد بود. این مساله به این معنی است که امضای آقای جان کری بی ارزش است!
در مورد فرانسه هم شاهد آن هستیم که وزیر امور خارجه این کشور به جای اینکه به منافع مردم این کشور توجه داشته باشد شبیه یک دلال مزایده عمل می کند که می خواهد ببیند "عرب های حوزه خلیج فارس یا دیگران چه قدر حاضر هستند باج بیشتری به فرانسه پرداخت کنند تا در مذاکرات سنگ اندازی کند یا نکند"؛ در این مذاکرات آقای فابیوس خود را بیشتر وابسته به اسرائیل میداند تا فرانسه و در عمل نماینده اسرائیل در مذاکرات است و نه نماینده فرانسه.
اسپوتنیک در ادامه نوشت؛ در مورد نمایندگان انگلیس و آلمان هم شاهد آن هستیم که در تصمیم گیریهای مربوطه بلا تکلیف هستند و سعی میکنند در همه مذاکرات در سطح بالا مشارکت داشته باشند تا سهم خود را (بیشتر منافع اقتصادی) در نتایج مذاکرات حفظ کنند و نه اینکه به دنبال راهکاری برای حل و فصل و نزدیک کردن نظرات باشند.
اختلاف نظرهای مختلف میان اعضای ۱+۵ از سوی دیگر این مذاکرات را با چالشی جدی مواجه کرده است. در واقع هر کدام از اعضای ۱+۵ نظراتی دارند که تمایل دارند اعمال گردد و تا به این لحظه که به حساس ترین لحظات مذاکرات رسیدهایم یک نظر واحد در قبال ایران ندارند. امری که خود یک چالش جدی به حساب میآید و ایرانیها به جای اینکه به مسائل خود بپردازند مجبور هستند به چالشهای دیگران بپردازند وتلاش کنند نظرات ۶ کشور دیگر را هم به هم نزدیک نمایند، کاری که در واقع به عهده خانم موگرینی است و نه آقای ظریف. اما کلاف آنقدر سردرگم شده که خانم موگرینی نمی تواند از پسش برآید.
اسپوتنیک ادامه داد؛ در حالی که روسیه و چین در موارد زیادی از موضع ایران مخصوصا در زمینه رفع تحریم های شورای امنیت سازمان ملل حمایت می کنند. کشورهای غربی خواهان بازگشت پذیری خودکار تحریم های شورای امنیت بدون رای گیری مجدد برای جلوگیری از حق وتوی روسیه و چین می باشند.
از سوی دیگر روسیه و چین از خواستگاه ایران در رفع کامل تحریم ها حمایت می کنند در حالی که غربی ها به دنبال تعلیق تدریجی تحریم ها می باشند. حال بماند که کشورهای غربی هم میان یکدیگر اختلافات زیادی دارند.
هیات ایرانی قبل از اینکه در مذاکرات شرکت کند تکلیف خود را در داخل کشور مشخص کرده است. خطوط قرمز مشخصی دارد که نه میخواهد و نه میتواند از آنها عبور کند و بر همین اساس هرگونه تعهدی که به طرف مقابل بدهد از نظر ایران تعهد رسمی به حساب می آید و ایران خود را ملزم به اجرای آن می داند. در مقابل موارد زیادی پیش آمده که در مذاکرات آقای جان کری تعهدات و توافقاتی را با ایرانیها بصورت شفاهی انجام داده و پس از مخالفت آقای اوباما و همکارانش در ایالات متحده نظر خود را تغییر داده است. امری که نشان می دهد وی به عنوان نمایندهای بی اختیار در این مذاکرات شرکت کرده چون نه دولت وی با نظراتش همراهی می کند و نه کنگره!!
با این اوصاف ایرانی ها دو راه بیشتر ندارند یا اینکه هرگونه تعهداتی که می خواهد مکتوب و مفسر در توافقنامه ریز به ریز قید کنند (که البته باز هم بر اساس تجارب تاریخی شانس دبه در آوردن آمریکایی ها زیاد است) یا اینکه رویه جدیدی را در مذاکرات مبنی بر توافق جداگانه با نمایندههای کشورهای مختلف در پیش بگیرد و فعلا به تمدید مذاکرات تا بیرون آمدن از بلا تکلیفی طرف مقابل اکتفا کند.
منبع: فارس
کلمات کلیدی : هسته ای+ جان کری+ فابیوس+ ظریف+ نتانیاهو+ اوباما+ روحانی+
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۳:۵۰:۴۴
مگر میگذارند جناب دکتر ظریف نماینده تام الاختیار ایران باشد. تمام نهادها و حتی اشخاص غیر مسئول هم ایشان را تحت فشار میگذارند. حتی سخنران مراسم تشیع شهدا!!! خوب اقای کری هم همینطور است (3013407) (alef-2)
آمریکای جنایتکار در مقاطع مختلف نشان داد در صورتی هم که توافقی کرده باشد به محض اینکه کوچکترین کورسویی از یک فتنه را در داخل ایران مشاهده کند خیلی راحت زیر تمام توافقات خود میزند. بدانیم با چه موجود شیطانی بر سر میز مذاکرات نشستهایم و چه میکنیم. (3014161) (alef-13)
خبرگزاری اسپیتونیک !!!! کجا هست این خبرگزاری!؟ (3013467) (alef-2)
داستان ابوموسی اشعری را خوانده اید ؟ (3013480) (alef-2)
حالا شما امضا كنيد تا رييس جمهور بعدى خيلى مونده تا اون موقع خدا كريمه در عوض مردم رو از نگرانى دربياريد دلشون رو شاد كنيد (3013488) (alef-2)
واقعا این حرفو جدی گفتی؟؟ اگه آره که برای خودم متاسفم (3014221) (alef-3)
گیرمذاکرات این است که شما نمیتوانید شعار اصلی خود را آرزوی مرگ برای آن کشور و بهترین دوست او قرار دهید و در و دیوار شهر خود را منقش به پرچم آمریکا که از آن خون و بمب میبارد کنید و در عین حال انتظار همکاری و اعتماد کنید... الان تقریبا همه خبرنگار های خارجی و وقتی از تهران گزارش میدهند میروند پای آن دیوار در خیابان کریمخان و آن را به خورد افکار عمومی اروپا و آمریکا میدهند که بله ایران با آمریکا مذاکره میکند ولی در تهران این چنین به دنبال نابودی و تحقیر آمریکا است...از این بهتر برای سیاستهای ایران هراسی..!!!.گویا این دیوار نوشته نماد ایران است!!!... مانند مورد مصر در زمان مبارک که میگفتیم میخواهیم با مصر رابطه خوب داشته باشیم ولی بهترین خیابان اصلی تهران را به اسم کسی که در مصر به عنوان دشمن اصلی شناخته میشود قرار دادهایم.... گیرها این جا است! به همین سادگی (3013491) (alef-2)
با سلام
خواهشا مطلبی که میذارید با رفرنس کامل باشه و نویسنده داشته باشه چون ما این مطالب رو میریم چک میکنیم وقتی که مطلب نویسنده یا رفرنس نداشته باشه در صحتش میشه تردید داشت
الان زدین خبرگزاری اسپوتنیک گفته خب این خبرگزاری که اولا معتبر نیست بعد نویسنده مطلب کی بوده؟ مطلب رو کامل ترجمه کردین یا گزیده بوده؟ مترجمش کیه؟ اون خبرگزاری از قول کی این حرفا رو زده و..
بعد اگر به توافق رسیدیم چی؟ اون موقع مسئولیت این تحلیلا با کیه؟؟
وقتی که این خبرگزاری فهمیده کری اختیاری نداره چطور ظریف اینو نفهمیده و داره مذاکره میکنه؟ (3013501) (alef-2)
طلاهای ازاد شده بعد 19 ماه همان حکم هویج را دارد د کنگره همان چماق است (3013528) (alef-2)
مشکل اصلی ایران است که هر چه آنها میگویند قبول میکنیم آن ها هم طبیعتا گستاخ تر میشوند. (3013579) (alef-2)
ليبي در زمان قزافي دقيقا با همين شرايط توافق كرد سانتريفيوژهاي خود را از خاك خود خارج كند و برد موشكي خود را تا ٣٠٠ كيلومتر كاهش دهد در ضمن با انگليس پيمان دفاعي بست و همه گونه بازرسي اژرانس را متقبل شد تا تحريمهايش رفع شود وهمچنين عراق در زمان صدام انگار تاريخ تكرار ميشود... (3013588) (alef-2)
شما این همه خرج کردید رفتید تا وین که تحلیل خبرگزاری اسپوتنیک (؟؟؟!!!) را ترجمه کنید!! کی چی تحلیل کرده باب دلمون@ (3013645) (alef-2)
علی عسک
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۸:۲۰:۱۱
کری نماینده اوباما و اوباما دست نشانده اسراییل است (3013653) (alef-2)
عرفان
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۹:۲۰:۳۲
به نظر من مشکل اصلی سیاست خارجی اشتباه ما در سی و چند سال اخیر است . آنقدر به ابرقدرتهای غربی بد و بیراه گفتیم و خط و نشان کشیدیم که بالاخره آنها نیز تصمیم گرفتند واکنش جدی نشان دهند.
شاید برخی بگویند ما در مقابل زیاده خواهیهای غربیها ایستاده ایم و یا از رفتار گذشته بعضی دول غربی نظیر آمریکا و نقشش بطور مثال در کودتای 28 مرداد صحبت کنند در جواب آنان باید گفت:
آیا شما همین واکنشها را هم در مقابل روسیه با آنهمه پیشینه بد و زیاده خواهیهایش در مورد سهمش از دریای خزر هم انجام می دهید و یا در مقابل حکومت مستبد و خونخوار عربستان سعودی تا کنون واکنش جدی نشان داده اید؟
آیا نه اینست که آمریکا در شیلی هم بر علیه دولت دکتر آلنده کودتا کرد و تامدتها نظامیان سرسپرده خود را بر آنجا مسلط نمود اما پس از مبارزات مردم شیلی که به برکناری دولت پینشه انجامید و وقتی دوستان دکتر آلنده به قدرت رسیدند با درک صحیحی از واقعیتهای دنیا روابط عادی و نه خصمانه را با غرب در پیش گرفتند که نتیجه ملموسش پیشرفت کشور و ارتقای سطح زندگی مردم بود! (3013741) (alef-2)
نه کلا خیانت های روسیه رو همه دلواپسان یادشان رفته فقط امریکا بده است! امریکا قرار داد ترکمنچای رو تحمیل کرد به ایران با تحدید گرفتن تبریز و ....
روسیه نبود که اصلا ارتش عراق رو تعلیم داد و ژنرالاش رو هنگام جنگ به صدام داد .. همین روسیه نبود که به قطع نامه شورای امنیت رای مثبت داد ... همین روسیه نیست که سر بوشهر این همه مسخره بازی در میاره که بچاپه .... اصا روسیه و اینکارااا گلهه روسیه گل ... (3014417) (alef-13)
مشکل اصلی اینجاست :
نه شرقی ، نه غربی ، جمهوری اسلامی (3019927) (alef-13)