نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310174
افراط ایرانی‌ها در مصرف نمک، شکر و چربی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۲۲
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی، نوشیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: افراد کشور ما در مصرف نمک، شکر و چربی زیاده‌روی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدهدایت حسینی در همایش کشوری برچسب‌گذاری موادغذایی و نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای در مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان، تصریح کرد: حد مطلوب مصرف نمک برای هر فرد پنج گرم در روز است، اما متوسط مصرف روزانه هر فرد در کشور ما برابر با ۱۲ گرم است.

وی با بیان اینکه حد مطلوب مصرف شکر در سبدغذایی هر فرد ۴۰ گرم است، افزود: سرانه مصرف شکر در کشور ۵۱ گرم است. همچنین دریافت ۲۰ درصد انرژی بیش از حدمجاز در افراد جامعه منجر به چاقی، افزایش وزن و شیوع بیماری‌های قلبی عروقی شده است و تنها ۳۰ درصد از افراد جامعه دارای وزن مناسب هستند.

وی در خصوص میزان مصرف چربی در کشور گفت: حد مطلوب مصرف چربی در هر فرد ۳۵ گرم است، اما متوسط میزان مصرف چربی در کشور ما ۵۰ گرم در روز گزارش شده است.

حسینی عنوان کرد: یک میلیارد نفر در جهان دچار گرسنگی پنهان هستند؛ به طوری که غذا می‌خورند اما نیاز سلول‌های بدن به غذای مطلوب رفع نمی‌شود. همچنین ۸۰۰ میلیون نفر در جهان دچار گرسنگی هستند و غذای مطلوبی برای خوردن پیدا نمی‌کنند. این درحالیست که غذا با ترکیب سالم و ایمن و تنوع موادغذایی و رعایت آن، بر سلامت جامعه تاثیرگذار است.

حسینی با بیان اینکه در سال‌های اخیر صدا و سیما تبلیغات زیادی را در حوزه موادغذایی مانند چیپس و پفک داشته که موجب کشش کودکان و نوجوانان به این گونه موادغذایی شده است، افزود: خوشبختانه در حال حاضر تبلیغات بسیار کمتر شده و ارزش افزوده موادغذایی بر روی محصولات غیرمفید اعمال شده است.

وی درباره برچسب‌گذاری مواد غذایی نیز گفت: بسیاری از افراد از نوع برچسب‌گذاری‌ها رضایت نداشتند که موجب اقدامات ما در زمینه افزایش کیفیت و اثربخشی برچسب‌ها و طرح نشانگر رنگی تغذیه‌ای شد.

حسینی افزود: در این نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای چهار فاکتور چربی، اسیدهای چرب ترانس، نمک و قند با سه رنگ قرمز، زرد و سبز به نمایش گذاشته شده و هریک نشان‌دهنده مقادیر مجاز و غیرمجاز فاکتورهای یاد شده در محصولات است.

وی گفت: صنایع‌غذایی در ابتدا نگران نصب برچسب بودند که با پیشرفت برنامه‌ها نگرانی آنها هم کاهش یافته است و در حال کاهش فاکتورهای قرمز محصولات خود و نزدیک کردن آن به رنگ سبز از نشانگر تغذیه‌ای هستند.

دکتر ایرج خدادادی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: برچسب‌گذاری و نشانگر رنگی تغذیه‌ای روشی برای تامین امنیت، سلامت و بهداشت مردم است. سازمان غذا و دارو در ایران طرح جدید استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای را طراحی کرد که نوشته‌ای بر روی آن نیست. نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای که نوشته‌ای بر روی آن درج نشده، همانند چراغ راهنما است و در سه رنگ سبز به معنای اطمینان، زرد نشانگر احتیاط و قرمز بیانگر خطر مورد استفاده مصرف‌کنندگان محصولات قرار می‌گیرد.

خدادادی تصریح کرد: نشانگر رنگی تغذیه‌ای برای همه سنین و اقشار کم‌سواد، بی‌سواد و تحصیلکرده قابل تشخیص و استفاده است و آموزش مخاطبان را نیز آسان می‌کند. در حال حاضر در برخی از محصولات نشانگر رنگی تغذیه‌ای درج شده است و تلاش می‌کنیم در آینده‌ای نه چندان دور همه محصولات دارای برچسب و نشانگر باشند و صنایع نیز سعی کنند تا کیفیت محصولات خود را به رنگ سبز ارتقاء دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر عبداللهی، معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان غذا و دارو نیز در این همایش گفت: یکی از وظایف مهم ما فعالیت در حوزه ایمنی غذا بوده که اقدامات زیادی برای تامین آن انجام داده‌ایم و می‌کوشیم تا اعتماد مردم را از نظر امنیت غذایی به دست آوریم. وظایف ما در حیطه تامین امنیت غذایی، کنترل محصولات پیش از عرضه آن به بازار و استفاده مردم است.

عبداللهی در خصوص برچسب‌گذاری و نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای افزود: از سال گذشته درصدد اجرای این طرح هستیم تا با نصب نشانگر رنگی، مردم را از میزان چهار فاکتور که مصرف زیاد آن برای سلامتی مضر است، آگاه سازیم. چهار فاکتور در نشانگر تغذیه‌ای شامل نمک، قند، چربی و اسیدهای چرب ترانس است که قرمز بودن هر یک از آن نشان دهنده خطر، رنگ زرد بیانگر احتیاط و سبز نشان از اطمینان است.

عبدالهی با بیان اینکه باید مشتری محور باشیم و بدانیم که مشتری چه می‌خواهد، اعلام کرد: آنچه می‌تواند موجب پیروز شدن طرح برچسب‌ها در کشور باشد، احترام به خریدار است که آن هم از طریق نوع برچسب، محل قرار گرفتن آن در محصول و قابل مشاهده بودن آن تحقق می‌یابد. ارتباط خوب و مستمری با مردم نداریم که این امر خود منجر به کم بودن اعتماد مردم به ما شده است. بنابراین باید در جهت کسب اعتماد مردم و افزایش ارتباطات گام برداریم.
 
کلمات کلیدی : دانستنیها+سلامت+نمک+شکر
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۷:۴۶:۳۹
توجه هموطنان را به این موضوع مهم جلب می کنم که یکی از دوستان متخصص مواد غذایی می گفت این نمک ها اکثرا دارای ناخالصی زیادی هستند و نشانه همه فهم آن این است که میبینید نمک ها شور نیستند زیرا درصد کلرور سدیم و یا همان نمک طعام در آنها پایین است.
هرچه درصد کلرور سدیم بالاتر باشد شوری نمک بیشتر است. (3327547) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.