نظر منتشر شده
۱۸۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216773
بحران اجتماعی در راه / خاک ایران یکسر از دکتر پر است
دکتر یاسر سبحانی فر، 3 اسفند 92
تاریخ انتشار : شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۵
لطفا قبل از خواندن متن به نکات زیر توجه شود:

۱- این نوشته به دنبال این نیست که بگوید تقصیر کیست. سیاستگذاران ، دانشگاه ها یا مردمی که حق دارند از چیزی خوششان بیاید یا شرایط اجتماعی. این نوشته در حال بیان یک واقعیت و توصیف آن است.

۲- نوشته به دنبال این نیست که بگوید تمام افرادی که به خاطر پول و مقام مدرک می خواهند انسانهای بدی هستند.آنها در این رفتار در حال لطمه زدن به خود و جامعه خود هستند. در رفتارهای دیگر ممکن است مملو از خوبی و نیکی باشند.

۳- این نوشته هشداری است برای آینده و اجتماع و بنابراین توصیه اش به دستگاههای فرهنگی کشور این است که باید این میل نا متقارن به گونه ای فروکش کند. با فیلم ، سریال ، نوشته و یا هر روش دیگری نه اینکه با تاسیس دوره ها و رقابت به این میل دامن زده شود.باید سبک دیگری برای موفقیت در زندگی غیر از ادامه تحصیل بد هدفانه ترویج شود.

۴- شاید بدبختی اینجاست که برخی ( نه همه ) سیاستگذاران فرهنگی و سیاسی هم خود به شدت در این عرصه بوده و شاید میلشان برای مدرک کمتر از بقیه ما مردم نباشد.و شنیده ها از افرادی که در این دوره ها می آید متاسفانه این فرض را به شدت تقویت می کند.و شاید و احتمالا اینگونه است که می گویند: مردم بر دین و روش حاکمان و مدیران خود رفتار می کنند. آنها هستند که روشی را در جامعه خود رواج می دهند.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دانشجویانی هستند که در نوشتن پایان نامه ارشد خود در مانده اند. واضح است که پولی به جیب دیگران فروریخته تا پایان نامه ای را بر قامت خود بدوزند و با آن نانی بخورند. در کمال حیرت این دانشجویان هم تمام همتشان برای گرفتن دکتری است و جالب اینکه نه با تلاش بلکه با پیچاندن و دور زدن با آسان ترین راه.

دور نیست و همین ۱۰ سال پیش بود که سالانه ۱۰۰۰ نفر در تمام رشته ها دکتری پذیرفته می شدند و گفته می شود که در حال حاضر این مقدار تنها در دانشگاه تهران بیش از این مقدار شده است.نه روزانه و با امتحان که با پول و به صورت مجازی و پردیس و با رقم ۴۰ تا ۷۰ میلیون تومانی بسته به اسم دانشگاه .

هر فرزندی که در ایران به دنیا می آید بالقوه یک دکتر است و آرزوی دکتر شدن در پیشانی او نوشته شده . و از این رو کمتر دیده ایم دانشجوی لیسانس سال اولی که قصد دکتر شدن نداشته باشد.

دانشگاهها نه تنها در دروه روزانه بلکه پردیس پولی و مجازی به سرعت در حال کسب درآمد و فروش مدارک صوری دکتری و فوق لیسانس هستند .این آغازی است برای یک دردسر اجتماعی جدید. دردسری که البته پس از دهها سال به تعادل طبیعی خود خواهد رسدی ولی دردسرهایش در دهه های نزدیک پیش روی جامعه ماست.دردسر هایی که می توان برخی رئوس آن را به صورت زیر فهرست نمود:

الف ) راه عوض خواهد شد/ میلی طبیعی به دکتر شدن که به زودی خاموش خواهد شد
این نخواهد پایید . این سیل در غرب روزی آمده و رفته. خود به تعادل می رسد. روزی که نسلهای بعدی ببینند که بزرگترهایشان دکتری گرفتند و تا ۳۰ سالگی دویدند و برخی پیچاندند تازه باید بروند کارمند شوند و چیز بیشتری از درس نخوانده ها کسب نکردند، آن وقت انتخاب طبیعی این میل شدید را به ضعف خواهد کشید و اوضاع طبیعی خواهد شد.ولی این هنگامی اتفاق خواهد افتاد که دکتر شدن نتواند اهداف را برآورده سازد و این البته به مدد وفور دکتری و رقابت کامل به زودی فرا خواهد رسید.خصوصا برای دکتران کم عمقی که فقط مدرک دارند نه سواد .

ولع دکتر شدن برای جامعه امروز شاید طبیعی باشد. دورانی لیسانس گرفتن رساندن فرد به کار و شغل مناسب بود. دیدند نمی شود به سراغ فوق لیسانس رفتند . حال دیده اند نمی شود به سراغ دکتری می روند. اما این سقف کار است وقتی جامعه ببیند که نشد دیگر راه بالاتری وجود ندارد پس ناگزیر باید راه را عوض کرد. برای شغل نباید درس خواند. راه دیگر را باید امتحان نمود.

ب ) کنترل و اداره سخت کشور در آینده
با اینکه این ولع روزی به طور طبیعی به پایان خواهد رسید ولی تا رسیدن آن دوران مشکلاتی وجود خواهد داشت.اولین آن اداره سخت کشور است . در این شرایط که همه دکتر خواهند شد هر کس مصداق " ان رجل " خواهد بود و هر کس مجتهد و متفکری است برای خود !

کیست که بتواند هر خود بزرگ بینی را تحت کنترل و یک پرچم اجتماعی درآورد؟همه مدعی هستند. کسی برتری کس دیگر را به رسمیت نخواهد شناخت و این آغاز فروپاشی نظم اجتماعی و اداره است. جامعه ای که در حال حاضر بقال و لبو فروش و بی سوادش با اعتماد به نفس برای مشکلات کشور نسخه می دهد اگر تبدیل به جامعه ای شود که همه دکتر ( چه بی سواد و چه باسواد، چه از دانشگاه خوب چه از پشت کوه، چه دوزه روزانه و چه از پردیس و مجازی، چه از دانشگاههای معتبر خارجی و چه از هند و مالزی و تاجیکستان و دانشگاههای پولی و مدرک فروش و دهن پر کن اروپایی و آمریکایی و کانادایی ) هستند ، چگونه قابل کنترل خواهد بود؟چگونه نظم اجتکماعی و اجماع ملی برای کاری در آن شکل خواهد گرفت ؟ الله اعلم !

ج) چو دزدی با چراغ آید/تخریبهای کلان تصمیم گیری
مشکل بزرگ دیگری که فروش مدرک و سیل دکتر سازی ایجاد می کند همانا تخریبهای کلان ملی است. در گذشته تصمیم گیرندگان در سطح لیسانس حرف می زدند و در همان سطح کارها را خراب می کردند. حال اگر این خریداران مدرک از دروه های پردیس و مجازی که به قطع سوادی نداشته و فقط برای کسب و کار و سیاسیت به دنبال مدرک صوری هستند به دکتری خود برسند از این به بعد باید شاهد وکیل و وزیران مدرک به دستی باشیم که با مدعای دکتری از دانشگاههای برتر کشور ( بدون لو دادن نوع مجازی و پردیس ) به تصمیم گیریهای اشتباه پرداخته و در سطح کلان با ادعای بالا کشور را به تخریب می کشانند. محققانی که با ادعای مدرک ولی بدون سواد تحقیق و پروژه های علمی را به اشتباه جلو می برند و کشور را به اسم علم دچار خسران های بزرگ می کنند کم نخواهند بود.

د ) توقعات انفجاری/ پول و عمر و روان از دست رفته
بعد از اینکه همه در کشور دکتر شدند یا باید بتوانند پولهای کلان را از پاروی خود بالا رفته ببینند یا اینکه در مقامات عالی کشور به صدارت و وزارت مشغول باشند و یا اینکه در بهترین و طبیعی ترین حال بر کرسی استادی دانشگاهی مناسب نشسته باشند. بعد که به علت وفور نعمت دکتری و رقابت بالا برای اکثریت افراد این اتفاق نیفتاد می شوند ناراضی از زمین و زمان و حق خود را بلعیده می بینند.

دیگر کیست که ایشان را بر کارهای عادی و غیر از این سه حوزه بگمارد. نخواهند رفت. و از آنجا که خود را مغز پر مغزی می بینند احساس ظلم فوران کرده و از طرفی پستهای و شغلهای عادی کشور روی زمین خواهد ماند و لابد باید از خارج کارگر عادی وارد کشور دکتران شود و این دکترها نخبه پندارانه به خارج از کشور بروند که حیف در آنجا قبل از اینجا همه چیز پر شده و بی سواد نمی خواهند .ملاک در آنجا به درستی خروجی است و بهره وری نه مدرک. این آینده ایست محتمل و خطرناک برای قشری که عمر و پول و وقت و روان خود را صرف دکتر شدن بیهوده در دوره های مجازی ، پردیس و دانشگاههای درجه چندم و مدرک فروش کشورهای اروپایی ، آمریکایی و کانادایی و گاه کشورهای درجه پایین علمی مثل آذربایجان ، تاجیکستان و هند و مالزی و غیره ) می کنند.

ر ) علم جویانی که علم را برای پول می خواهند
وقتی با برخی از این افراد صحبت شود کاملا مشخص است که دکتری را برای پول و مقام می خواهند. اگر کسی ( نه همه ایشان و برخی هم ممکن است برای علم تلاش می کنند ) ۷۰ میلیون می دهد تا کاغذی مبنی بر دکتری بگیرد باید از کنارش صدها میلیون مقام یا پول بدست بیاورد. علم ابزاری است برای پول درآوردن.این افراد شان علم را هم پایین آورده اند و اینگونه شده است که گاهی فرد بی سوادی از یک استاد درجه اول و با سواد می پرسد چقدر می گیری؟و وقتی پاسخ می گیرد به فکر فرو می رود که خوب فلان شغل آزاد که از این بیشتر درآمد دارد پس این شغل به چه دردی می خورد. توگویی که علم برای پول است و جز پول چیزی نیست

حتی قبل از این هم بودند اساتید باسوادی که مقام خود را از نظر پول با ورزشکار و بازیگر مقایسه می کردند. و نمی دانستند که شان آنها به پول نیست و اگر به این باشد آنها به اشتباه به این وادی افتاده اند که بدترین راه پول درآوردن همان درس خواندن است

و البته کم نیستند اساتید باسوادی که شان استادی خود را حتی برای یک روز به صدها میلیارد تومان نمی فروشند و حتی حاضر نیستند با گرفتن میلیاردها تومان دانشگاه خود را عوض کنند و این جایگاه و خود علم است که ارزش غایی آنهاست.

خاک ایران یکسر از دکتر پر است/هرکه دکتر نیست نانش آجر است
ملک ایران سرزمین دکتران/این‌قدر دکتر نباشد در جهان
شهر دکتر، کوچه دکتر، باغ هم/کبک دکتر، فنچ دکتر، زاغ هم
عابران هر خیابان دکترند/دانه‌های برف و باران دکترند
هم وزیران هم مدیران دکترند/بیشتر از نصف ایران دکترند
هرکه پستی دارد اینجا دکتر است/دیپلم ردی‌ست، اما دکتر است
هرکه شد محبوب از ما بهتران/هرکه شد منصوب بالا دکتر است
هرکه رد شد از در دانشکده/یا گرفته دکتری، یا دکتر است
شعر نو مديون دکترها بُوَد/تو ندانستي که نيما دکتر است؟
شاعر تیتراژهامان دکتر است/مجری اخبار سیما دکتر است
در جهانی که پر است از نابغه/دکتری چندان ندارد سابقه
بی‌سبب افسرده‌ای، غم می‌خوری/سرزمین ماست مهد دکتری
خط‌مان وقتي شبيه ميخ بود/اي‌بسا دکتر در آن تاريخ بود
اين‌همه آدم که در عالم نبود/آدمي کم بود و دکتر کم نبود
من نگويم، شاعران فرموده‌اند/رخش و رستم هردو دکتر بوده‌اند
گرچه باشد قصه‌ها پشت سرش/دکتری دارند ملا و خرش
شاعران از رودکي تا عنصري/بي‌گمان دارند هريک دکتري
شعله‌های عشق چون گر می‌گرفت/آتشی در خیل دکتر می‌گرفت
عشق با دکتر نظامي قصه‌گو/عشق با دکتر سنايي رازجو
عارف شوريده دکتر مولوي/نام پايان‌نامه او مثنوي
حافظ و سعدي و خواجو دکترند/سروقدان لب جو دکترند
وحشی و اهلی و غیره دکترند/تاجر و دهقان و کاسب دکترند
بحث‌های جعل مدرک بربری‌ست/بهترین سرگرمی ما دکتری‌ست
عده‌ای مشغول دکترسازی‌اند/عده‌ای سرگرم دکتر‌بازی‌ند
 
علی شیرازی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۱۵:۴۱
وقتی ورود به لیسانس و فوق لیسانس و دکترا رو اونقد راحت کردند فقط با این سیاست که واسه چند سال مشکل بیکاری این افراد رو به بهانه تحصیل عقب بیندازند همینه دیگه..همیشه جلو پامونو میبینیم.. (1987238) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۰۸:۲۵
توی میزگردها ومناظره ها وممصاحبه های صداوسیما خیلی بامزه ست.اون به اون میگه دکتر اون به اون میگه مهندس:)ماشاالله همه دکتر مهندس (1987295) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۵۵:۲۸
بارز ترین نمونۀ اسراف و حیف-و-میل دارائی های یک جامعه که با زیانی 2 سویه همراهه همینه که اشخاص بی صلاحیت و نا لایق ، جای صاحبان اصلی آن پست و مقام را با روش های نادرست ، به ناراستی غصب کنند :
زیرا از یک سو ، آن زحمتکشان دود چراغ خورده را از حق مسلم خود محروم کرده اند و در دیگر سو، به دلیل ناتوانی خود در ادارۀ پست و مقامی که از صاحب اصلیش ربوده اند ، حقوق مردم مصرف کنندۀ خدمات را ضایع کرده و باعث سر در گمی آنها و به بیراهه کشاندن مسیر جامعه و به قهقرا سوق دادن آن می شوند ؛
در یک آسیب-شناسی سر انگشتی به یادمون میاد که :
شرایط نا بسامان تبلیغاتی و شعاری چند سال گذشته ، نیاز!!!! وزارتخانه ها به افزایش آمار های روی دیوار!!!! ، اشتهای سرمایه داران به سود های هنگفت دانشگاهی ، شیوع چشم- و- هم چشمی های اجتماعی ، تشدید پدیدۀ " جو گرفتگی " و بی برنامگی جوانان جامعۀ ما و.... ، باعث شد تا شاهد خیل روز افزون جوانانی باشیم که با صرف هزینه های کلان پدری ، مدرکی از مدارک تحصیلات عالی را در دست داشته باشند ولی به دلیل رکود اقتصادی و بی رونقی بازار کار ، ناخواستگی رشته مورد تحصیل در بازار کار و......، به چسبوندن فلایر های تبلیغاتی به در و دیوار خونه ها ، ساندویچ- پیچی ، پیتزارسانی و....... مشغول شوند و یا اگر وضع مالی " بابا جون " اجازه داد ، با خرید یک پراید دست دوم و با داشتن مدرک تحصیلات عالیه !!!!! به مسافرکشی روی آورند ؛ (1987525) (alef-13)
 
ح
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۰۷:۱۴
ببنید ما در زمینه الکترونیک در ایران شرکت دولتی یا خصوصی ای بزرگ تر و جامع تر از صاایران که ندارم؟؟یا داریم من نمیدونم
صا ایران تقریبا پر از نخبه های شریف و امیرکبیر و ... که خوشحالند(و حقشون هست هم که خوشحال باشند)که استخدامند یا تعهد خدمتی جذب یه اداره دولتی وابسه به وزارت خونه شدن.
خوب حالا رئیس(مدیر) این بنده های خدای نخبه کیا هستن؟؟کاردانی از دانشگاه علمی-کاربردی پارس الکتریک یا دانشگاه آزاد شهرهای دور یا بتروکونشون فارغ التحصیل دانشگاه باغ(برای خود وزارت) به قول کارمندا مهندس باغی
دیگه خودتون بقیه شو بخونید (1988711) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۲۳:۴۳
به همت الف بسیاری از مسائل حاد جامعه مطرح میشود و مورد واکاوی مردم و صاحبنظران واقع میشود.

از آن جمله طرح آزادسازی معاملات مسکن مهر (پروژه ای ملی) و همین موضوع بی اعتباری مدارک علمی و رانت 3000 نفری مقطع دکتری و ...

متاسفانه آن امیدی که داشتم تا خرابکاری های آقای محمود در این دولت جبران شود، کم کم به یاس تبدیل می شود.

مسکن مهر بدست دلالان سپرده شد، رانت 3000 نفری کماکان مشغول تحصیلند و بزودی وارد جامعه می شوند و مدعی می شوند و ...

آقای دکتر توکلی

از شما عاجزانه تمنا می کنم دغدغه هایی که در سایت الف منتشر می کند را به انضمام نظرات صاحبنظران و مردم با پست سفارشی به آدرس مدیران ذیربط بفرستید تا حجت بر آنان تمام شود.

چند صباحی دیگر باز انتخاباتی دیگر است و باز وعده ها. اما حالا شما می توانید حجت را بر مدیران تمام کنید. (1987601) (alef-13)
 
کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۸:۳۶
مشکل ما از آنجا شروع شد که حقوق هیات علمی ها 10 برابر حقوق کارمندان هم تراز شد! این پول یامفت هر باسواد و بی سوادی را وسوسه می کند. من که می بینم کسی که هم تراز من است و هیات علمی است و ماشین آنچنانی سوار می شود احساس سرشکستگی و ضعف می کنم و دنبال این هستم که دکترا بگیرم و هیات علمی شوم . من خودم دانشگاهی هستم و این را هر روز از نزدیک حس می کنم. کسی که 4 سال بیشتر از من درس خوانده 6 میلیون می گیرد و من 1و دویست. کسی هم که 4 سال از من کمتر خوانده 900 میگیرد. با یک مقایسه ساده شما هم به نتیچه ای که من رسیدم خواهید رسید! (1987335) (alef-10)
 
ب
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۵۲:۴۰
این پست حقیقت ندارد. من عضو هیات علمی دانشگاه دولتی با مدرک دکتری و 4 سال سابقه کار هستم و حقوقم ماهی کمتر از 2 میلیون است. (1987512) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۴:۳۸
بنده هم کمتر از 2 میلیون حقوق می گیرم. در موسسات آموزش عالی به استادیاران 1.5 میلیون حقوق می دهند. (1987775) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۴۸:۵۴
احتمالا شما تازه عضو هیئت علمی شدید، دیری نمیگذرد که شما نیز به سقف 5-6 میلیونی میرسید تازه این فقط حقوق ماهیانه شماست ما که دانشگاهی هستیم میدانیم که علاوه بر حقوق حق مشاوره و راهنمایی پایان نامه ها، حق التدریس، طرح های پژوهشی، گرنت ها و ... نیز اضافه میشود. به نظر شما آیا درست که فقط با اختلاف یک مقطع تحصیلی شما چند ده میلیونی حقوق بگیرید و کارکنان دانشگاه زیر یک میلیون؟ (1987806) (alef-6)
 
دکتر بهرام
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۴:۰۵
من استادم و درگیر آن چه شما حق مشاوره و داوری و راهنمایی پایان نامه و حق التدریس و غیره میدونید. بگذارید دریافتیهای اخیرم را براتون لیست کنم:

داوری پایان نامه کارشناسی ارشد: هفتاد هزار تومن ضرب در 3 مورد= 210 هزار تومان - مالیات= 189000 تومان

داوری مقاله های علمی پژوهشی: 11 مورد در 3 ماه. هر مورد حداکثر 30 هزارتومان

حق‌التدریس کلاس اضافی کارشناسی ارشد در یک ترم (3 ماه): 790 هزارتومان

حقوق رسمی: حدود 2 میلیون قبل از کسر مالیات

در نظر بگیرید که برای داوری یک مقاله علمی پژوهشی اگر به زبان فارسی باشد دست کم 2-3 ساعت مفید باید وقت گذاشت و اگر انگلیسی و با متدلوژیی باشد که برایم جدید است دست کم یک روز. مطالعه پایان نامه کارشناسی ارشد هم دست کم به 2-3 روز وقت نیاز دارد.. جمع مبالغ فوق در بهترین حالت به 3 میلیون هم نمی‌رسد. (1989711) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۴۳:۳۵
کاش اینطور بود که شما میگید! آواز دهل از دور شنیدن خوش است. (1989758) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۰۷:۰۶
احتمالاً ایشان منظورشان دانشگاههای علوم پزشکی است که فاصله دریافتی ها خیلی خیلی زیاد است پس در حقیقت این پست حقیقت دارد. (1987866) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۱۳:۴۳
بعضا حقوق اساتید به نسبت حقوق کارمندان شرکت های خصوصی با مدرک لیسانس و فوق کمتر است. بنده با بیش از 8 سال سابقه تدریس در دانشگاه (عضو هیت علمی) کمتر از 2 تومان دریافتی دارم (1988721) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۱۱:۲۱
خوب برای ادامه تحصیل من و شما منعی وجود ندارد. اما انصاف را هم فراموش نکن. من پزشک نیستم ولی آشنای پزشک دارم و مثل شما به این راحتی هم نمیگویم کسی که چهارسال بیشتر درس خوانده... اولا درکنکور خیلی بیشتر زحمت کشیده تا پزشکی قبول شده و من و شما دوره لیسانس قبول شده ایم. بعد شما تا ارشد شش سال خوانده ای و او هفت سال تا عمومی.ولی شما دو روز در هفته و او هر روز و شبها هم یکی در میان و همراه با کشیک و اورژانس ... بعد او دو سال رفته طرح، بعد امتجان تخصص داده که بسیار هم سخت است. چهار پنج سال باز هم با کشیک و سختی درس خوانده و بعد هم در امتحان سخت بورد شرکت کرده تا هیات علمی بشود. حقوق دولتیش هم سه چهارمیلیون یانهایت پنج هست. اگر درآمد من و شما کم است، دلیلی ندارد پزشکی که این همه سال کار کرده باید کمتر بگیرد. اینهمه دلال و رانت خوار و بازاری و حتی میوه فروش و سوپری که ممکناست دیپلم هم نداشته باشند و درآمد بالای ده میلیون دارند را چرا نمی بینیم؟انصاف، انصاف، انصاف. (1987571) (alef-13)
 
اصغر بی کلاس
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۱:۴۷
دوست عزیز مایل نیستم بین دکترای پزشکی و غیر پزشکی تفکیک قائل شویم.به اندازه ی کافی مصونیت اجتماعی و غیر واقعی که به پزشکان داده اند باعث درد سر شده است.بنده هم دوست پزشک بسیار دارم و انسانهای شریفی هم هستند اما پزشکان زیادی را می بینم که به تکبر و غرور افتاده اند و قداست پزشکی را به فرش رسانده.هیچ فرقی بین پزشک و غیر پزشک نیست و اگر به خاطر عشق به پزشکی وارد این رشته شده اند باید بپذیرند که پزشکی یعنی سواری دادن به یک کودک بیمار یعنی عشق به مردم و نه فروش فخر به مردم و خرید عزت و سلامت جسم و جان انسان ها که متأسفانه پزشکی در کشور ما به این سو رفته است یعنی از بین رفته و تبدیل به تجارت شده (1987772) (alef-6)
 
پیمان
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۱۰:۵۶:۱۶
اگر تفکر شما اینست که شغل مقدس پزشکی را به این درجه تنزل میدهید پس باید بکشید آنچه را که دارید می کشید. حقتان است.
یعنی وقتی جامعه قداست پزشکی را با پول مقایسه کند پس باید بهایش را هم بپردازد.
و وقتی بهایش را می پردازد که مرگ را درجلوی چشمانش می بیند و باید بین زندگی و پول یکی را انتخاب کند و وقتی زندگی را انتخاب کرد لاجرم باید در لحظات تنگ گرانترین قیمت را هم بپردازد. نه به دکتر که برای حفظ جانش.
پس جامعه است که برای زحمات پزشکان و قداست آنها ارزشی قائل نیست و پزشک لاجرم اینگونه به حقش میرسد حالا شما هرکاری میخواهید بکنید.
قداست کسی را شکستن تف سربالاست که به صورت خودت می افتد و درنهایت خودت را متضرر می کند. (2005785) (alef-13)
 
اصغر بی کلاس
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۵۴:۱۴
نه الف، نویسنده از ابتدا به خطا رفته است
اول آنکه:اگر کسی 40 تا 70 میلیون پول داشته باشد که مدرک بگیرد قطعا برای کار پیدا کردن نیست چون از حقوق کارمندی همه می دانند که این هزینه حتی جبران نخواهد شد
دوم آنکه:پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و جنگ تحمیلی مدیران تحصیل کرده کشور را ترک کردند و جای خود را به مدیرانی دادند که در پست خود تخصص آکادمیک نداشتند به خصوص تصدی نظامیان بر پست های غیر نظامی گواهی بر این حقیقت است.
سوم آنکه:در واقع همین مدیران بی تخصص ولی پولدار بودند که برای جبران کاستی خود به دنبال استفاده و هموار کردن راه برای گرفتن مدارک بالا ی دانشگاهی از طریق پول رفتند.
چهارم آنکه:کم کم نمایندگان مجلس هم نخواستند از این قافله عقب بمانند و دست دولت و شوراهای فرهنگی را در ترویج این بدعت باز گذاشتند.
و پنجم آنکه الف جان شما که به چنین مقوله ای پرداخته ای چرا کامنت بنده را سانسور خواهی کرد؟!آنچه نوشتم حرف حساب بود که هر کس بخواهد نقد خواهد کرد (1987818) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۰۳:۳۷
چهار سال زندگی واقعی من:
من کارشناس ارشد داشتم و در-به-در دنبال کارمی گشتم. من را در یک مرکز علمی استخدام کردند که تز دکتری یکی از همین مدیران کشور را انجام بدم. باور کنید موقع دفاع، مبانی اولیه رشته رو هم بلد نبود. کلی چیز بهش یاد دادم که اون بالا بگه که درهم برهم گفت. باورتون نمیشه به خاطر اینکه کله گنده بود نمره کامل رو بهش دادند، و اینگونه ایشان دکتر شدند. و من فوق لیسانس ماندم، ولی تو دلم که هیچکی نفهمه به خودم گاهی دکتر می گم.
به نظرتون من یه خائنم؟ (1988563) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۱:۵۱
1) در سرتاسر نوشته اصلی و کامنت «کارشناس ارشد ...»، اشاره ای به پزشکان محترم نشده بود.
2) منطق جنابعالی و بسیاری از مردم و تصمیم گیران مبنی بر این که «فرد تحصیل کرده به مزد زحمات دوران تحصیلش باید برخوردار شود» را قبول ندارم و معتقدم هر فرد به ازای تولیدی که در جامعه دارد باید برخوردار باشد. بر این اساس معتقدم دلال و و میوه فروش و سوپری و پزشک اگر بدون پایمال کردن حقوق درآمدهای بالایی دارند، نوش جانشان. بر این اساس معتقدم بحث زیرمیزی برای پزشکی که در بخش خصوصی کار میکن، مطلقا بی معنی است و میزان دستمزد پزشک را عرضه و تقاضا باید تعیین کند، البته به شرطی که دولت ها به وظیفه خود در تامین درمان عمل نمایند.
3) مساله دانشگاه ها و اعضای هیات علمی (باز تاکید می کنم که بحث پزشکان متفاوت است) برای من چنین است که در یک فضای مجازی گاها تولیداتی دارند که گرهی از زندگی مردم نمی گشایند ولی از جیب مردم و با اغفال حکومت برخورداری بالایی دارند. بر خلاف این خبرگان علمی، سوپری محله ما که بسیار مرفه تر از من است، هرگاه نتواند رضایت مرا جلب کند، مرا به عنوان مشتری و بخشی از سود خود را از دست خواهد داد. (1987908) (alef-6)
 
کارمند
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۰۲:۱۹
دوست عزیز. نویسنده به مدرک گرایی اشاره داشته و مدرک دکترا. نه صرفا پزشکی. واشاره ای کاملا درست وبجا بوده به امروز ایران. دلالان وسود جویان هم جای خود دارند و مورد سرزنش همگان. (1990100) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۵۸:۰۰
کی گفته حقوق هیئت علمی 6 میلیونه؟والا ما که هر چی هیئت علمی دیدیم حقوقشون دور و ور دو تومنه (1987683) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۱۶:۱۰
دوست عزیز برخی از اعضای هئیت علمی تا 10 توم هم دریافتی دارند. به عنوان مثال حق مدیر گروهی، حق التدریسی، دستمزد راهنمایی پایان نامه و ... ولی این مشکل اصلی نیست. مشکل اصلی نابرابری و بی عدالتی است. همه اعضای هیئت علمی این میزا ن دریافتی ندارند (1987894) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۵۶:۴۴
برای هر پایان نامه و راهنمایی و مشاوره و داوری سر جمع حدود 1.5 میلیون میگیرید چرا اینا رو نمیفرمایید؟
بنده استاد راهنمام برای چند تا امضا یک تومن دریافت فرمود استاد مشاور و داور مبالغ کمتری گرفتند عملا هیچ کاری هم انجام ندادند. (1988143) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۰۱:۱۵
گرفتن بی حد و حصر دانشجوی فوق و دکترا بعد هم اینها مقاله میسازن
مقاله ها هی زیاد میشه ببعد میگیم جهش علمی کردیم
چه جهشی چه پیشرفتی
اسف باره بخدا (1988157) (alef-6)
 
sajjad
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۳:۰۲
چون دور و بر شما حتما پیام نور و عیرانتفاعیه. منظورشون دانشگاه دولتی با سابقه بالا و مدرک دکتری ایت. (1988256) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۳:۴۵
ما که در دانشگاهمان یک نفر با استاد تمامی پایه 22 دریافتی 3500 داره آنوقت شما نوشته اید 6 تومن. خواهشا جو سازی نفرمایید (1987700) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۴:۴۰
کی کجا 6 میلیون میگیره؟؟؟؟؟؟ ما هم که هیات علمی هستیم پس چرا نمیگیریم؟ احتمالا اونی که الان 6 میلیون میگیره که بعیده یا 30 ساله داره کار میکنه و استاد تمامه یا اگر جوونه از همیناست که پارتی داشته اومده!!! (1987704) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۴۲:۱۹
اشتباه نکنید دوستان! بنده در پژوهشکده ای کار می کنم که اکثر قریب به اتفاق اعضای هیئت علمی (نه استاد تمام تازه) حول حوش 5 تومان می گیرند. (1988097) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۰:۴۳:۳۳
این پژوهشکده شما احتمالا وابسته به وزارت نفته.
این که حقوق یه استاد دانشکاه 5-6 میلیونه اقسانه هست.
یه استاد تمام در بهترین حالت دریافتیش به 5 میلیون نمی رسه (1989303) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۷:۳۱
ببخشید کجا حقوق یک هیات علمی 10 برابر یک کارمند است؟ (1987710) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۴۸:۰۱
با اطلاع میگم هیات علمی با مدرک دکتری تو وزارت بهداشت از4/5تا5/5دیدم البته اینphdهستش وگرنه هیات علمیایی که بزشک متخصص یا فوق تخصص هستند بمراتب بیشتر در حد چندین برابر این مبلغ (1988408) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۵۶:۴۴
دوست عزیز چرا فکر می کنی که حق شما را هییت علمی خورده و نه امثال ب ز. این مقایسه درستی نیست. یا مفت یعنی چه. آیا در قبال پولی که گرفته شده (مهم نیست جه مقدار) چند نفر افراد متخصص تحویل جامعه شده است. (1987823) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۳۸:۳۹
من با هفت سال سابقه هیات علمی و درجه استادیاری حکمم دو ملیون و دویست هزار و دریافتیم یکو هشتصد می باشد حتی استاد تمام هم چهار ونیم بیشتر نمی گیره (1987949) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۱۱:۵۷
نه این طور نیست.
من خودم استادیار یکی از بزرگترین دانشگاههای خوب دولتی هستم و حال بعد از چهار سال تدریس در این دانشگاه از اینکه می بینم هر روز احترام ما شکسته تر میشه و مورد تمسخر قرار می گیریم خسته شدم.
مدتی پیش تصمیم گرفتم که دیگه جزئی از این سیستم تولید مدرک بی پشتوانه نباشم و اقدام کردم برای استخدام در یک شرکت خارجی و از ابتدای فروردین میرم اروپا.
خیلی عذاب وجدان داشتم که من با پول این کشور تحصیل کردم و نباید کشورم را ترک کنم

ولی بعد مطمئن شدم بهترین کاری که میشه واسه این کشور کرد اینه که همین دومیلیون حقوق هیئت علمی رو نگیرم تا فشار روی دولت کمتر بشه و بتونه وام امثال بابک زنجانی و خسروی رو بده!

ما که رفتیم ولی من، شما، ما و همه ایرانی ها در این وضع مقصریم. (1988030) (alef-6)
 
علی رضا عظیم پور
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۲۹:۵۷
اول که قبول شدن تو اون چهار سال (دکترا) بسیار کار سختیه
دوم که حقوق یه هیات علمی دکترا دور و بر دو میلیون هست
کسی که شش میلیون حقوق می گیره هم تو دانشگاه هست اما اون فرد یه استاد تمام هست با لااقل پانزده یا بیست سال سابقه ی کار و تعداد بسیاری مقاله و پژوهش
فقط چهار سال بیشتر از شما درس نخونده! (1988225) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۳۶:۵۷
کارشناس ارشد محترم

اگر شما فرد تحصيل کرده و دانشگاهی هستی بايد درست و منطقی و علمی سخن بگويي. من عضو هيات علمی يک دانشگاه علوم پزشکی هستم. اعضای هيات علمی همتراز شما زير دو ميليون حقوق می گيرند نه ده برابر شما. نکته ديگر اين است که کار هيات علمی با کار کارمندی کاملاً تفاوت دارد. در تمام دنيا هم حقوق اعضای هيات علمی با کارمندان برابر نيست. (1988240) (alef-6)
 
و.وحیدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۲۶:۱۹
عزیز من هر دکتری که نباید هیات علمی شود فرق دکتر با فوق لیسانس ممکن از نظر زمانی و از نظر شما 4 سال باشد ولی فرق یک هیات علمی با یا فوق لیسانس یا صرفا دکتر از زمین تا آسمان است .عزیزم باید هیات علمی شدن در مملکت حساب کتاب داشته باشد که ندارد. نه صرفا مدرک دکتری و یا غیر شرط هیات علمی شدن باشد! (1988360) (alef-6)
 
استاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۴۳:۲۲
دوست عزیز بیا این ماشین این یال و کوپال دکتری مال شما. ما که ندیدیم. یک روز افسر راهنمایی می خواست منو جریمه کند . گفت شغلت چیه گفتم معلم دانشگاه گفت استادی ؟ گفتم بله. گفت مگه استاد هم رنو سوار می شود؟ گفتم مگه چی باید سوار شوند؟ گفت اینجور که می گن حقوقهای آنچنانی. گفتم اینها آواز دهل است فقط از دور صداش خوشه. حالا شما دوست عزیز اگر صرفا استادی صرفه اقتصادی داشت من رنو سوارنمی شدم. استاد تازه هم نیستم که کیلویی و مجازی و پردیسی و پولی مدرک گرفته باشم. اون حقوقهایی که می گویی بدان حکمت دیگری دارد و نه همه استادها از آنها برخوردار. بله در دانشگاهها هم دزدان با چراغی هستند که به قول شما ماشینهای آنچنانی سوار می شوند و پولهای آنچنانی دارند ولی نه همه . یک مثال می زنم. 12 سال است دوره دکتری در دانشگاه ما (تهران ) راه افتاده کاش می تونستی بیایی ببینی کلیه پایان نامه ها و درسهای این دوره محدود به 4 تا استاد شده است. بالطبع تمامی حقوقهای آن هم متعلق به همین 4 تا. میدونید مشکل از دانشجویان هم هست وقتی دانشجو می داند اگر با فلان استاد درس و پایان نامه بر دارد نونش ( استخدامش و راه اندازی کارهایش) تو روغن است مسلما با همان استادها بر می دارد. کلا همه ارزشها زیر سوال رفته گلگی ندارم ولی لطفا نمک هم به زخم هم نزنید. (1988803) (alef-10)
 
مهرداد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۵۶:۴۵
اصلا چنین چیزی در مورد حقوق اعضای هیات علمی صحیح نیست. علتی که مردم می روند دکتری می خوانند ضعف بازار در جذب نیروی کار است. من خودم هیات علمی دانشگاه هستم دریافتی هیات علمی من ۲ میلیون بیشتر نیست. حال اگر برای صنعت پروژه ای انجام دهم و قرار دادی ببندم و از آن راه درآمدی در بیاورم این دیگر ربطی به حقوق هیات علمی ندارد. بلکه با با بستن قرارداد ارتباط با صنعت حتی برای دانشگاه پول هم در می آورم و دانشگاه بالاسری خودش را بر میدارد و آن را صرف اداره دانشگاه می کند.
به عبارتی دیگر اعضای هیات علمی دانشگاه اگر سالانه ۲۴ میلیون تومان حقوق تدریس و پژوهش می گیرد بیش از این مقدار برای دانشگاه بالاسری پروژه می دهد و درآمدزایی می کند. (1989250) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۴۱:۳۸
احسنت. من هم همدرد شما هستم (1989482) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۴۲:۰۳
عزیز من اشتباه به عرضتون رسوندن!!!

یه زمانی (سال 82) حقوق استادیارها به 1400000 رسید. الان یه استادیار پایه 1 دریافتیش حدود 2000000 تومنه و شمای کارمند هم یه مقدار کمتر میگیرین. این میزان یعنی حدود 700 دلار که باهاش حتی یه کنفرانس هم نمیشه رفت. همیشه انسان جایگاه بقیه رو خیلی متفاوت از اون چیزی که هست میبینه. حقوق شما هم کمه قبول دارم ولی دلیل نمیشه که شایعه سازی کنید. با یه جستجوی ساده میتونید ببینید که حقوق استادا چقدره تو این مملکت!!! 6000000 !!! خدا از دهنتون بشنوه! (1989751) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۴۳:۰۰
این عددی که شما فرمودید تقریبا 5 برابر است نه 10 برابر. از یک دانشگاهی واقعی انتظار میره که با اعداد و ارقام درست رفتار کنه!!! دوم این که حقوق یک دکترای بدو استخدام با حقوق یک دکترای با سابقه زیاد را شما یکی گرفته اید!! من خودم در بدو استخدام هستم و دو میلیون و دوبیست میگیرم. ضمنا من اجاره نشین یکی از کارمندان دیپلم دانشگاه هم هستم!! (1989755) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۷:۴۰
دوست عزیز،


تعداد مثبت‌ها به اظهار نظر شما، مرا بر آن داشت که پاسخی کوتاه به فرمایش شما بدهم. متاسفانه دادن آمارهای عجیب و غریب و بدون سند در حال تبدیل به یک معضل لاینحل در مباحثات ما شده و کسی هم نیست که راه‌حل مناسبی برای آن پیدا کند.

من عضو هیات علمی یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور هستم. چندین سال نیز سابقه دارم اما حقوق (یا یه تعبیر شما پول یامفت)ی که می‌گیرم خدود ۲/۵ برابر کارگران خدماتیِ شاغل در همین دانشگاه است. این حقوق در مواردی از درآمد برخی کارمندان دانشگاه هم کمتر است و بسیارند کسانی در همین تهران که درآمد ماهانه‌ی بنده از هزینه‌ی یک هفته‌ی زندیگیشان به مراتب کمتر است!

اگر کسی به تعبیر حضرتعالی به دنبال پول یامفت باشد به اعتقاد من درس خواندن و گرفتن دکترا (حتی از نوع رانتی‌اش) کار درستی نیست. هم‌چنان‌که اگر بنده و بسیاری مانند بنده به دنبال پول بودند، ماندن در خارج از کشور و کار برای اجنبی‌ها بسیار برایشان باصرفه‌تر بود. شاید چند ده برابر به‌صرفه‌تر!


لطف عالی مزید،
یک (1990211) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۸:۳۷:۰۱
با نظر شما موافق نیستم من استادیار دانشگاه دولتی با 10 سال سابقه هستم هنوز 3 ملیون نمیگیرم. (2007132) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۴۰:۲۰
حالا صبر کن ببین 8- 9 سال دیگه چه خبر می شه!

فعلا همه دهه 60 ها از بیکاری و نبود شغل رفتن برای دکترا و 8 سال دیگه چندین میلیون دکتر بی کار داریم که باید متناسب با مدرک تحصیلیشون براشون شغل ایجاد شه! (1987342) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۳۲:۲۳
میاند زیر نظر تکنسین ها مشغول میشند (1987441) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۸:۴۵
من پیشنهاد میکنم تمام متقاضیان دکتری که ممکن است در آینده بخواهند برای خودشان متفکر شوند و نظم اجتماعی!!! مورد نظر نویسنده را به خطر بیاندازند اعدام کنید تا این مشکل برطرف شود! (1987409) (alef-13)
 
امضا محفوظ
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۰:۳۴
دوست من متأسفانه صحبت هایتان حقیقت دارد اگرچه منطقی است . بیاد دارم حدود دی ماه 1353 بود و در اوخر گذران ترم اول علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی ( ملی سابق ) بودیم که استاد تمام و سختگیر ما مرحوم دکتر علی اکبر که در آن اختناق شاهی بسیار بی پرده حرف میزد سر کلاس ناراحتی شدید خودشان را از اینکه برای نخستین بار بود که دانشگاه ها در ترم دوم هم دانشجو می پذیرفتند ابراز داشته و معتقد بودند که آن نظام سنگین و رنگین و معتبر که فقط یکبار در طیّ سال و آنهم فقط برای معدود دانشگاه های دولتی و از طریق کنکور سخت و نفسگیر دانشجو می پذیرفت درست بوده که خرابش کردند ! در آن سال از حدود 110 هزار داوطلب کنکور کمتر از ده هزار دانشجو پذیرفته شدند و در خیلی از رشته ها رقابت از آنهم سخت تر بود ایشان معتقد بودند که شرط واقعی پذیرش در دانشگاه در ابتدا توان بالای هوشی و سپس تلاش متقاضی باید باشد و البته در آن وضعیّت ، بیشتر ما دانشجوها حق را به ایشان می دادیم و در میان خیلی از ما داوطلب خلبانی نیروی هوایی هم بودند که بخوبی می دانستند نیروهوایی برای انتخاب کمتر از 70 یا 80 خلبان ، از دیپلمه هایی که تعدادشان گاهی نزدیک به 150 هزار نفر هم بیشتر بود چقدر رقابت سختی برقرار کرده و البته حق هم دارد ! نتیجه پشت پا زدن به نظرات دلسوزانه و از سر درک چنان استادانی همین می شود که می بینیم !! ای بسا استادانی که امروز داریم همان دیپلم ردی ها هستند که خوب بلد شده اند چطور رنگ و لعاب به حقیقت زد !دلم سخت برای مرحوم کردان می سوزد که با آن همه سوابق اجرایی چه بلایی سرش آوردند آنچنان که بلافاصله انگلیسی ها نامش را برای همیشه به بدی بردند : کردانیسم !به هر حال دنیای ما دنیای شیطانی و حواآباد است نه آدم آباد ! اگر جز این بود ، آدم در همانجا می ماند . هرکه نامش بیش ، کامش بیشتر (1987686) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۴۵:۲۴
زمان زیادی نیست که می شنیدیم که می گفتند " فلانی با مدرک دیپلم رفته کارمند ساده شده!!!!" و چند سال بعد می گفتند با مدرک لیسانس مثلا یه شغل معمولی گرفته و همچنین برای فوق لیسانس...
امروزه این جمله خنده داری که کسی بگه _من دیپلم گرفتم و به کمتر از مدیر بودن "نه" مگم -. ولی چند مدت پیش خنده دار نبوده.
دکتری هم همین جریانه ، چرا ایقدر این مدرک رو بزرگ می کنید. کاملا منطقی است که با پیشرفت علم افراد باید تخصصی تر باشند و درس بیشتر بخونند که بتونند کارامدتر باشند. وقتی دکترا می گیرید شما تازه خبره کار شده اید.
به تجربه کشور های پیشرفته نگاه کنید، ورود به دانشگاه از کارشناسی تا دکترا بسیار راحت می گیرند ولی گرفتن مدرک به این آسونی ها نیست و تا خوب یاد نگیرند بهشون مدرک نمی دنند. خیلی ها حتی دانشجوهای دکتری وسطش درس رو رها می کنند. من خودم چند مورد رو تو آلمان دیدم. به نظر من هیچ اشکال نداره هر کی دوست داشت تحصیلشو ادامه بده، وارد دانشگاه بشه. و این سنگ محک دانشگاه است که باید به افرادی مدرک بده که به اون دانایی لازم رسیده باشند. بجای اینکه به دانشگاه گفت که دانشجو نگیر، باید گفت که به این راحتی و مفتی به کسی مدرک نده. باید قیف رو درست گذاشت. (1988659) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۰:۵۶:۲۷
اگر درسی با عنوان فلسفه علم می داشتیم این مشکلات نبود!! (1989307) (alef-15)
 
صادقی
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۱:۳۵:۴۱
کامران دانشجو و یاران ایشان باید به تاریخ پاسخ دهند (1989325) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۲۱:۲۰
فاجعه بزرگنر این است که چون سیستم آموزشی ما ایراد دارد و تئوری محور است و اکثر دانش آموزان ( ونه دانشجویان) این سیستم روش درست را بلد نیستند خروجی این سیستم افرادی هستن که فقط مشتی فرمول حفظ کرده اند و در عرصه عمل حرفی برای گفتن ندارند و مثال واضح آن هم اینست که هیچکدام توان کار در سیستم آموزشی کشور دیگری را ندارند . (1987245) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۹:۴۷
برای همین است که اگر به سایت دانشگاههای مطرح دنیا بروید حداقل یک یا دو ایرانی در لیست هییت علمی آنها تشریف دارند! (1987413) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۱۶:۵۵
انها اکثرا سالها پیش رفته اند
قبل از پوکیدن سیستم آموزشی مان ! (1988591) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۷:۵۹:۴۳
آنها حتما"یک یا دو مقطع تحصیلی را آنجا گذرانده اند در ضمن الان تعداد چینیها و هندیها خیلی بیشتر از ایرانیها ست . (1989421) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۳۱:۰۹
با گفته شما موافقم متاسفانه در سیستم آموزشی ما هدف پاس کردن و گرفتن نمره هست که انگیزه درستی برای تحصیل علم نیست اما در دانشگاه های معتبر غربی حتی برای درس های ماهیتا تیوری هم آزمایشگاه دارن که به دانشجو کمک می کنه تا کاربرد این تیوری ها رو بدونه و هدف کسب دانش هست (1987439) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۴۸:۰۴
متاسفانه در این اشفته بازار همه به دنبال هیت علمی شدن هستن و از آنجا که اصولا در کشور ما مبنای انتخاب شایستگی نیست بسیاری از متقاضیان به طور ناعادلانه شانس گرفتن یک موقعیت درست رو ندارن
من دکتری رو در یک رشته فنی تو ایران گرفتم و به برگشتن فکر می کردم ولی متاسفانه سیستم نتونست توجه ام رو جلب کنه و اگر چه در مصاحبه علمی قبول شدم برای مصاحبه عمومی شرطی گذاشته بودن که اولا روز مصاحبه نتیجه رو به من می گن و در صورت قبول شدن باید از فرداش شروع به کار کنم که بسیار غیر منطقی بود....هیچ توجهی نداشتن که من یک شهرستانی هستم و تهران خونه پیدا کردن دشوار هست...مسلما من هم به پیشنهاد بهتری (بالاتر از استادیاری) که از یک دانشگاه و کشور خوب اروپایی دارم فکر می کنم
البته دلیل دیگه فکر نکردن به برگشتن هم اینه که متاسفانه برخی از اعضای محترم هیات علمی دچار غرور کاذب هستن و دوست ندارم من هم بعد از مدتی به این مشکل دچار بشم (1987495) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۲۲:۲۹
مرحبا
این هم زوایای دیگری از کثرت میل مدرک گرایی در کشور

مطیب دیگری نمی توانم به این نوشته اضافه کنم جز اینکه اظهر من الشمس یک فاجعه علمی/اجتماعی/اقتصادی در شرف وقوع است

اقدام امروز مسئولین، بهتر از اقدام فرداست. هر روز که بگذرد، یک دارنده ی مدرک دکتری (اینبار واقعا کاغذ پاره) وارد جامعه خواهد شد که اعتبار دارندگان بحق و قانونی و معتبر آنرا زیر سوال خواهد برد

برای مثال مدیر جزیی را می شناختم که به زحمت پس از چند سال توانست در دانشگاه آزاد مدرک فوق لیسانس صنایع بگیرد. در رانت 3000 نفری سهمیه دکتری دولت احمدی نژاد، وی در بهترین دانشگاه ایران (دانشگاه تهران) در رشته بی ارتباط دکتری مالی پذیرفته شد!
نظایر این افراد فراوان بدند. و حال متصور شوید امثال آن فرد با در دست داشتن مدرک دکتری ادعای ارتقا در پست های مدیریتی بالاتر خواهد داشت و چندصباحی دیگر تکیه بر جای مقامات حساس مملکت زند.
آقای فرجی دانا، آقای دادستان عمومی کشور، آقای جهانگیرزاده
این ظلم و فساد و رانت و ویژه خواری عیان است. برخوردی لازم! (1987248) (alef-10)
 
باجی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۲۲:۳۶
افرادی هم هستند که نه با پول خودشان بلکه با پول بیت المال و بورسیه مدرک میگیرند و فقط مدرک میگیرند نه علم و تخصص!! (1987249) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۹:۰۳
در تایید شما, همین چند روز پیش در خبرها بود که فکر کنم 3 هزار دانشجوی بورسیه دکتری در زمان آقای احمدی نژاد بورسیه شدند که بعضی حتی نمره 10 قبولی نداشتند. (1987336) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۴۳:۳۲
وقتی حتی مجلس شورای اسلامی برای نمایندگی شرط کارشناسی ارشد می‌گذارد, و بالطبع در بقیه ارگان‌ها هم برای مدرک اعتبار بیشتری قائل می‌شوند,مدرک بیشتر, پست بهتر, درآمد بیشتر, خوب مردم مجبورند دنبال مدرک بروند, گرچه پولی باشد!؟ (1987345) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۲۰:۱۰
اونا مشکل ندارن! مشکل اونایی هستن که نظم اجتماعی رو به خطر میندازن! (1987415) (alef-13)
 
ميرشمس
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۲۳:۳۵
بيمارستان و دانشگاه و مدارس وقتي به ديد بنگاه تجاري ديده شد و آقايان و متفكران اقتصادي همه چيز را با هم ديدند و فكر كردند كه كارخانه و بيمارستان و مدرسه بايد خصوصي بشه و مردم پول بدهند مشاهده مي شود كه بيماران بيچاره شدند و فساد و زير ميزي پزشكان و درآمدهاي ميلياردي ماهيانه بعضي پزشكان و از آن سمت بي سواد بار آمدن دانش آموزان و داشنجويان.
آخر سر همين دانشجويان و دانش آموزان اقتصاد دانهاي آينده همين مملكت مي خواهند بشوند. (1987251) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۲۸:۳۰
الان تعداد دانشجویان ورودی به مقطع دکترا در ایران نسبت به جمعیت مناسب است ولی متاسفانه کیفیت گرفتن مدرک بسیار قابل بحث میباشد (1987255) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۸:۱۵
تناسبی ندارد میزان ورودی بسیار زیاد است در حال حاضر دکترای برق و عمران کار پیدا نمیکند ما ده درصد این تعداد را نیاز داریم (1987278) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۲۶:۲۹
اصولا باید نیروی متخصص باید متناسب با نیاز جامعه و صنعت باشه و نه میزان جمعیت کشور....متاسفانه همه افراد با مدرک دکتری به دنبال هیت علمی شدن هستن که امکان پذیر نیست (1987429) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۳۹:۰۰
متاسفانه این وضعیت با تاسیس دانشگاه ازاد و افزایش ظرفیت دوره های روزانه و شبانه دولتی و دکتری و فوق پیام نور و...شروع شد.دوستان هم هی امدند و صندلی به کلاسها اضافه کردند و گفتند ظرفیت اضافه کرده ایم و....عوض اینکه به کیفیت بها داده شود به کمیت بها داده شد.و وضعیت الان به گونه ای است که دانشکده ما در سال ششم تاسیس خود حدود 20 تا سی دانشجوی دکتری میگیرد که یکی از یکی بیسوادتر اند و در واقع حتی دوره فوق را هم نباید میخوانند و علاقمندان و محققان واقعی ، کسانی که واقعا باید دکترا میخوانند در تحیر و تعجب فرو مانده اند.
حدود یک سال و نیم روی پایان نامه ام کار کردم با بهترین معدل فارغ شدم اما وضعیت دکترا را به این نحو که دیدم کلا بیخیال ادامه تحصیل در داخل شدم.دقیقا همان دوستانی که با داده سازی پایان نامه خود را جمع کرده اند اکنون در این دانشکده در حال دکترا خواندن هستند.
واقعا چه لزومی داشت این همه دانشجو را به دانشگاه تحمیل کنیم و امکانات دانشجوی واقعی را به دانشجویان دنبال مدرک بدهیم، در حال حاضر همه دانشجویان واقعی را داریم فراری میدهیم همه به دنبال اپلای هستند، دکتری داخل هم بصورت کنکور درامد و به نظر من حق دانشجوهای واقعی و کسانی که تلاش کرده اند و مقاله دارند باز هم بیشتر ضایع خواهد شد.
دانشکده ای کوچک با اساتیدی قلیل و این همه دانشجو خدا می داند عاقبت چه خواهد شد.اما میتوان حدس زد عاقبت خوشی در انتظار دوستان دنبال مدرک خواهد بود و عاقبت بدی در انتظار عاشقان واقعی علم (1987263) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۰:۱۶
به اميد تداوم در اين بحث كه نه باعث رونق اقتصادي و اجتماعي بلكه باعث از بين رفتن سلسله مراتب و ظهور مشكلات جدي براي كشور خواهد شد. (1987264) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۰:۳۴
حرف شما بسیار درست بود اما ای کاش کمی عمیقانه به این موضوع میپرداختید تا متوجه شوید این دکتر ها چه ضربه ای به کشور زده اند و قانع به این شغل هم نیستند و همه اشان مشارکت در بیشتر کارهای دلالی و سود بیشتر هستند (1987265) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۰:۴۰
پرديس ها را تعطيل كنيد (1987266) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۱:۵۹:۵۸
دانشگاه آزاد فقط حق داره کاردانی و کارشناسی یده با این استادای دکتر علوم و تحقیقاتش (1988975) (alef-6)
 
سلیمپور
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۱:۰۸
​واقعا که... حقیقتا دیر نیست اونزمانی که لبوفروشامون هم فقط با مدرک دکترا بتونن جواز کار بگیرن. (1987267) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۴:۴۸
سلام
متاسفانه ما ایرانی ها خودمون رو به خاطر حرف مردم داریم بدبخت میکنیم و ول کن هم نیسیتم.
استاد ما دانشجو دکتری دانشگاه دولتی رشته برق بود.میگفت به من ساعتی 5 تومن الان میدن!!
بچه فلانی لیسانس و فوق لیسانس داره ، بچه منم بره مدرک بگیره.
فعلا ادامه تحصیل چند تا دلیل مهم داره.

1-فرار از سربازی به طور موقت
2-بالا رفتن حقوق همزمان با افزایش مدرک در دستگاه های دولتی
3- حرف مردم
4-اجبار خانواده برای ادامه تحصیل
5-رفع بیکاری به طور موقت و تسکین موقت خود(که شاید و اگر با داشتن مدرک بتونم بعد ها کار پیدا کنم)

دوست خود من به خاطر مدرک لیسانس چند سال از کار و زنذگی خودش زد،چقدر بدهکار شد به خاطر اینکه موقعیت شغلی اش رو از دست داد.دیروز زنگ زده میگه ما به خاطر حرف مردم ، مدرک گرفتیم به دردمون هم نخورد.

اون یکی رفیق ما ، بعد از 4 سال ،دوباره برگشت سر زمین کشاورزی و کارش رو ادامه داد.
من رشته نرم افزار خوندم.اون روز حساب کردم این 4-5 سالی که تو دانشگاه وقت گذاشتم اگر برنامه نویسی رو از صفر خودم میخوندم.الان یک برنامه نویس ماهر بودم که راحت می تونستم برم برای خودم یا شرکت های دیگه کار کنم.

دانشگاه فقط تا مقطع فوق دیپلم کافی هست. که آدم بفهمه چطوری هست و باید چی کار کنه. چی تو دانشگاه یاد میدن که بیرون نمیشه یاد گرفت؟ یا تو اینترنت نباشه؟

هر چند حرف هم بزنی،میگن حسوده،یا خودش نمیتونه ادامه تحصیل بده داره این طوری میگه.
به نظر بنده چند راه وجود داره برای رفع مشکل:
افزایش دوره های فنی و حرفه ای و توجه به فن تا مدرک
عدم افزایش حقوق در دتسگاه های دولتی برای افراد ی که حین تحصیل شاغل می شوند.
فرهنگ سازی و ریشه ای حل کردن بحث سربازی (1987271) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۷:۲۰
چرا كل پيامها را درج نميكنيد؟ چرا سانسور ميكنيد؟ بدانيد كه همه مردم اين موارد را ميدانند، خواهش ميكنم يك نسخه از آنرا جهت آگاهي به آقايان رفسنجاني و جاسبي( كه به تازگي از ايشان تجليل شد) و ميرزاده و فرجي دانا و نمايندگان محترم مجلس و شوراي نگهبان و مجلس خبرگان بدهيد و يا اگر راست ميگوييد و در نظام اسلامي زندگي ميكنيم اون آقاي دانشجو و احمدي نژاد و جاسبي كه مسببان اصلي اين وضع هستند را به پاسخگويي در برابر اين ملت وادار نماييد، نه اينكه از اينها تجليل شود؟ تجليل از چه؟ بيكاري و بالاتر رفتن سن ازدواج و هزاران مشكل ديگر ناشي از همين مدرك فروشي آقايان بوده است! ( البته آقاي ميرزاده نگران خروج ژنهاي باهوش ( بهتر است بخوانيم مشتاق خروج پول از جيبهاي مردم ) هستند كه با ايجاد دوره هاي دكتري ، مثلا در واحد علي آباد ممسني ميخواهند جلوي اين امر را بگيرند!!!) ويا گفته اند كه آزاد قزوين مثل شريف است!!!! آره ساختمانهاي اون از شريف خيلي بالاتر است ولي دانشجويان آن ........( فكر ميكنم ديگر كار به جايي رسيده است كه آقايان توهم زده اند و دارند حال ميكنند!!!) ويا از يك طرف رئيس محترم جمهور ميگويند : براي چه اين همه دكتري؟ از آن طرف وزير محترم علوم ميگويند كسري بودجه داريم و در سالهاي آينده پرديسها را افزايش ميدهيم و به جلسه تقدير از جاسبي ميرود و ميگويند كه براي رفع هر گونه كدورت آمده ام و حاضر به همكاريم( همكاريي كه آزاد ميخواهد همانا تصويب رشته هاي ارشد و دكتري است و دست آقايان نگران از خروج ژنهاي باهوش را جهت كسب درآمد باز گذاشتن) . (1987275) (alef-13)
 
پویا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۷:۲۶
یه جوری میگید اینهمه متفکر را نمیشود کنترل کرد، که انگار قرار است برای گوسفندان چوپانی کنید و نگران با سواد شدن گوسفندان هستین.! (1987277) (alef-10)
 
امیر حامد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۱:۰۶
کسانیکه واقعا درس خوانده اند، عنوان دکتر را کنایه ای از بیسوادی میدانند ! (1987281) (alef-10)
 
بهمن
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۱:۳۰
افسانه ایست در چین باستان که استادی در معبدی فن اژدها کشی بلد بود، آوازه این مرد در چین پیچید. پدر ها و مادرها تصمیم گرفته بودند فرزندانشان را به معبد این استاد بفرستند تا به آنها فن اژدها کشی یاد دهد. شاگردان باید 8 تا 10 سال در نزد استاد تعلیم می دیدند تا یک اژدها کش واقعی شوند. خلاصه بچه ها پیش استاد رفتند و بعد از تحمل سختی های فراوان یک اژدهاکش واقعی شدند و به محل زندگی خود بازگشتند. غافل از اینکه هرچه می گشتند اژدهایی پیدا نمی کردند روزی خدمت استادرفتند و شرح ماجرا را برای استاد تعریف کردند واز استاد جهت پیدا کردن اژدها راهنمایی خواستند . استاد پاسخ داد که سالهاست اژدهایی دیگر وجود ندارد . شاگردان پرسیدند پس ما بایستی چه کار بکنیم . استاد پاسخ داد : برای اینکه بیکار نمانید در محل خود معبدی بسازید و به عنوان استاد اژدهاکش این فن را به شاگردان آموزش دهید . (1987284) (alef-10)
 
دانشجو
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۱:۳۷
برای نظام اموزشی متاسفم در ازمون 92 دکتری دانشگاه ازاد کارمندان دانشگاه ازاد بعد از برگزاری ازمون برگه خود را درست کردند و در مرحله اول قبول شدند در مصاحبه رد شدند بعد شکایت کردند در بهمن 92 تکمیل ظرفیت پذیرفته شدند .بخدا شخصی که اکنون پذیرفته شده در حد دیپلم هم سواد ندارد کارشناسی ارشد تنبل ترین دانشجو بود پایانامه را شخص دیگری برایش نوشت جالب است نفر اول ودم کارشناسی ارشد قبول نشدند و این اقا پذیرفته شد وزارت علو م افرادی که در تکمیل ظرفیت پذیرفته شده اند و کارمند دانشگاه ازاد هستند را دعوت کند وبعد از انها بخواهد اسم خود را به انگلیسی و فارسی بنویسند اگر توانستند همانچا به انها مدرک دکتری اعطا گردد (1987285) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۳:۳۶
زمانی من متالوژی امیرکبیر می خواندم.(اواسط دهه 70)تعداد دانشجویان 30 نفر بود که حداکثر 8 نفر آزمون ارشد می دادند و 3 نفر قبول می شدند .الان 80 نفر در بعضی دانشگاههای دولتی همان رشته را در یک دانشگاه می خوانند،حداقل 75 نفرشان ارشد قبول می شوند و 70 نفرشان دکترا می گیرند(ایران و خارج از کشور) (1987286) (alef-10)
 
پویا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۴:۱۶
برای امثال ما. (بدون پارتی، بابای بی پول، اوضاع اقتصادی بی ثبات، رئیسان رابطه ای و ...) واقعا راه دیگه ای مانده؟؟
هم دلم می خواهد با سواد باشم، هم پولدار با جایگاه اجتماعی بالا و ...
من 2 مزیت نسبت به دوستان بچه پولدار دارم:
1- سخت کوشی (خرکاری)
2- استعداد خدا دادی برای فراگیری

از این 2 نهایت استفاده را می کنم.

نکنم؟؟
این تنها روش (روش شرافتمندانه) باقیمانده برای ترقی است.!

تو بگو چه کنم؟؟
هان؟؟

دزدی؟؟
زیراب زنی؟ چاپلوسی؟؟ (1987288) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۰۵:۳۹
بیا کار آفرینی کن! مشکلات هست، ولی این طور نیست که مطلقا نشه هیچ کاری کرد! (1987550) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۵۰:۱۰
نمیدانم چرا حالم از این واژه کارافرینی به هم می خورد! زرشک! فکر کرده ای اینجا المان و امریکا است هی می گویی کارآفرینی کارافرینی؟ نه داداش اینجا پول نفت است که توزیع می شود. قابلمه ات را بزرکتر کن تا سهم بیشتری ببری (1988417) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۱۱:۴۷:۵۰
به شما پیشنهاد می کنم یکسال عملگی کن و درآمدرت رو پس انداز کن، این درآمد رو صرف زدن یه مغازه کوچیک تو رسته مورد علاقه ات کن، بهت قول میدم درامدش بیشتر از کارمندی هست !
تازه تو مدت 10 سالی که بناس درس بخونی و دکتر کنی می تونی مغازه کوچیکت رو بزرگتر کنی و به جاهای بهتری بری و پیشرفت کنی !
می تونی انتخاب کنی که 10 سال سابقه بیمه، کار ، اعتبار و پول بدست بیاری یا بری 10 سال مشقت تحصیل رو تحمل کنی و از وقت و پولت هزینه کنی و تازه بیای بیرون برسی اول راه !
یا بری یه کار کوچیک واسه خودت راه بندازی .
آدم اگر بره شاگرد مکانیکی هم بکنه بعد از چند سال کار به جایگاه استادی میرسه با شغل تضمینی و درآمد بالا .
ارزش انسان به توانایی و تجربه هست نه به مدرک و دانش بی عمل ! (1996199) (alef-10)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۹:۵۵:۱۵
یک مشکل هم بحث ارتقای اساتید هم هست. در خارج از کشور اساتید مجبورند از صنایع پول (فاند) دریافت کنند و قرارداد پژوهشی ببندند. لکن در ایران همه چی بر اساس تعداد مقاله است. بنابراین دانشجویان تحت فشار دانشگاه و اساتید مجبورند مقاله بنویسند ولو با عددسازی و کپی برداری.
مثلا یکی از دانشگاههای آزاد سقف نمره پایان نامه را بدون مقاله 18 قرار داده بود مگر اینکه دانشجویان مقاله ISI چاپ می کردند. دانشجویان هم الکی با تقلب مقاله چاپ می کردند.
کاش برای ارتقای اساتید علاوه بر تعداد مقالات و کتاب، فاکتورهای دیگری هم می گذاشتند.
نکته بعد هم سطح سواد برخی از اساتید است. اگر چه تعدادی از اساتید آدم های باسوادی هستند، لکن برخی از اساتید متاسفانه سواد کافی ندارند. (1987289) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۶:۳۶
خیلی مربوط به بحث نبود!!! (1987706) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۰۸:۵۶
طرف درس خونده باید هم به ثروت برسه، چه وقت از این تفکرات ایده آلیستی دست برمی دارید. نه حتما یه مشت بیسواد می تونن مردم رو از فقر خارج کنند؟ هر چند امیدوارم چنین افرادی علمی باشند نه مدرک گرا. (1987297) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۰۹:۴۲
لطفا جناب اقای احمدی نژاد پاسخگو باشن. سال قبل از ریاست جمهوری ایشون تعداد دانشجویانی که در رشته خودمون یعنی داروسازی پذیرفته میشدن تقریبا زیر 20% اخرین سال ریاست جمهوری ایشون بود . ضمنا قبل از ریاست جمهوری ایشون افرادی که به کشورهای کاملا درجه 3 برای تحصیل در رشته های علوم پزشکی میرفتن خیلی کم بود اما از وقتی که ایشون اومدن تمام دانشگاههای تاجیکستان فیلیپین اوکراین هندوستان بنگلادش پاکستان پر شده از بچه های ایرانی که اونجا درسو نخونده میان اینجا با یه مقدار خرج کردن تو یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مدرکشونو میگیرن . (1987298) (alef-10)
 
ع
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۵۸:۴۱
تو رشته ی داروسازی واقعا کمبود داشتیم.افزایش 20 درصدی به شرطی که افراد تو منطق محرومتر کارکنن خیلی هم مفیده (1987533) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۰۵:۲۷
داروساز یا داروفروش؟ (1989427) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۰۹:۴۵
متاسفانه این مدارک فقط در رشته های مهندسی و انسانیه! باید تعداد فارغ التحصیلان پزشکی هم زیاد بشه! (1987299) (alef-10)
 
دندانپزشک از دانشگاه دولتی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۳۷:۲۰
غصه نخور چند سال هست که از صدقه سری دولت عدالت محور پردیس های متعدد بین الملل ! در گوشه گوشه ی ایران سر برآورده اند ! عاقبتی نظیر رشته های فنی مهندسی و انسانی به زودی در انتظار پزشکان است ، غصه نخور همه سوار یک کشتی هستیم ! (1987455) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۱۰:۱۷
واقعا به جا بود
دانشگاه ها اصلآ توی مقطع ارشد سخت گیری نمیکنن, همین یه دلیل میشه که هر کسی با این که کار و .. داره پا میشه میاد دانشگاه آزاد مدرک می گیره
البته اداره ها هم مقصرن که مبنای شایستگی رو روی مدرک می زارن نه عملکرد
- جا داره وزارت علوم هم یکم نظارت و سختگیری داشته باشه- من توی یکی از بهترین مراکز دانشگاه آزادم ولی سر کلاس ارشد 40 نفریم! (1987300) (alef-10)
 
a
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۰:۰۸:۵۸
با شما موافقم.دبیر دبیرستان اخر مدرک کارشناسی ارشد را برای چه می خواهد.اگر در دوران تحصیل خوب درس خوانده باشدو اهل مطالعه مستمر هم باشد بخوبی از عهده تدریس بر خواهد امد .امان از وقتی که برای کسب مدرک نه سر کارش درست کار میکند و نه مادر و پدر خوبی برای فرزندانش است و نه همسر وظیفه شناس . فقط چشم و هم چشمی و یا دنبال افزایش دریافتی. (1989273) (alef-15)
 
زهرا م
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۱۳:۱۴
گرفتن مدرک به خاطر این که جوانان ما بیکار هستند نه کار دارند نه درامدی دارند که ازدواج کنند خانوادها برای سرگرم کردن جوانانشان هزینه می کنند که بچه هایشان مدرک بالاتری بگیرند شاید در اینده شغل مناسبی نسیبشان شود (1987305) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۱۵:۱۸
اینها همه هزینه ی این رویا است که ایران باید رتبه اول تولید علم در منطقه باشد و البته با آمار ! (1987307) (alef-10)
 
محمد جواد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۲۰:۲۰
خیلی ممنون از نویسنده این مقاله و الف بخاطر توجه به این مسئله
به هیچ عنوان یک مقطع تحصیلی بالاتر به معنای آن نیست که فرد بتواند تمام کارهای مقاطع پایین را کاور کند ولی متاسفانه شرکتهای خیلی کوچک صنعتی بجای نیروی تکنسین از نیروی کارشناس ارشد استفاده میکنند آن هم فقط برای کلاس و این یعنی فاجعه و بدتر اینکه متاسفانه هرچه مقطع تحصیلی بالاتر میرود کیفیت آموزش هم پایینتر می آید (1987310) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۲۱:۰۷
انتظار داریم وزیر علوم رسیدگی کند.
بسیاری افراد با استفاده از پول و... متاسفانه مدرک دکتری می گیرند حال انکه بار علمی ندارند.
از نویسنده محترم بخاطر این نوشتار متشکریم (1987312) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۲۲:۳۸
غم انگیزتر اینکه بچه های دکتری دولتی با کلی مقاله و پژوهش بیکار مانده اند. (1987314) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۲۶:۰۹
اشاره ای هم به علت «فرار یا تعویق خدمت سربازی» بفرمایین. اگر این مشکل حل شود، به اعتقاد من 20 درصد از تمایل به تحصیلات کاسته می شود و بسیاری از مشاغل روی زمین مانده طرفدار پیدا می کند ... با گذشت زمان حتی متوجه می شویم خدمت بیش از 20 درصد هم بر کاهش تمایل به ادامه تحصیل اثر گذاشته است ...

این رویه غلط «ارائه مقاله یا کار پژوهشی برای کاهش مدت خدمت سربازی» هم بلای جان ماست. جوان می خواهد برای فرار از جو نامناسب سربازی و اتلاف عمرش، درس بخواند و باید نقش این مشکل را نیز جدی بگیریم ...

به باور من با گذشت چند سال - البته اگر اطلاع رسانی شود و مشاغل بدون نیاز به تحصیلات نیز به جامعه معرفی شوند - تب گرفتن مدرک کاهش می یابد ...

پیشنهاد می کنم مدیران موفق بخش دولتی و خصوصی با مدارک تحصیلی دیپلم یا لیسانس را به جامعه معرفی کنید ... (1987318) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۲۷:۱۶
با سلام،

من به عنوان کسی که 35 سال سابقه تدریس در دانشگاها و مراکزآموزشی را دارم وجود این چالش بزرگ را که شور بختانه هر روز پررنگتر می شود از ابتدا احساس می کردم و براین باورم که این مشکل ، از اساسی ترین مشکلات ایران است. از این رو، در حد توان، همیشه در باره وجود این بحران و یا بهتر بگویم این فساد بزرگ هشدار داده ام ( برای نمونه در مقاله " حراج مدرک " که در تاریخ 30 بهمن در سایت وزین الف طرح شده بود نظرات خود را با عبارت " در مملکتی که معاون اولش مدرک تحصیلی جعل می کند... " آوردم.

تجربه و مشاهدات اینجانب حاکی از آن است که فاجعه عمیق تر از آن است که تصور می شود. حدو 20 سال قبل در سازمانی کار می کردم که اکثر کار کنان و مدیران آن با وجود آنکه تمام وقت در سازمان حضور داشتند ، با هزینه سازمان (دولت ) یه دون آزمون ورودی "د انشجوی " مرکز آموزش مدیریت دولتی ( که من هم مدتی در آنجا تدریس می کردم ) بودند و در نهایت به تمام آن ها مدرک معادل لیسانس و فوق لیسانس داده شد.

بسیاری از این افراد که مدرک معادل فوق لیسانس در یافت کردند و در نهایت همه آنها مدیر کل و حتی معاون وزیر شدند نمی توانستند یک ضرب و تقسیم ساده را که یک کودک دبستانی انجام می دهد، بدون استفاده از ماشین حساب انجام دهند.

اگر داشتن مدرک، بدون سواد را هم نا دیده بگیریم، سئوال بزرگ اینجاست که آیا این افراد متعهدند؟ (1987319) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۰:۱۳
كشور يكسره پر از دكتر و مهندس است اما همه چيزمان را از خارج وارد مي كنيم .
اگر اينهمه فارغ التحصيل بيكارند و يا مهارت ندارد تقصير دولت است . (1987322) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۰:۴۵
در محل سکونت ما در رشت پردیس موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی راهبرد شمال را با یک اعتبار 50 میلیارد تومانی دارن می سازند. می توانید عکس ساختمان را در ویکی مپیا جست و جو کنید.
من 5 سال در این موسسه درس خواندم و مدرک گرفتم . نمی دو نم این همه فارغ التحصیل بی سواد مثل من عاقبتشون چی باید بشه؟
اگر این ساختمان یا این همه پول و اعتبار را برای آموزش های فنی مثل تعمیرات خودرو یا پرورشگاه برای فرزندان بی پناه می زدن خیلی بهتر بود (1987323) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۷:۰۷
با تشکر از نویسنده بابت مطلب پربارشان ، یکی دیگر از خطرات اعطای (یا بهتر بگویم فروش ) مدارک فله ای به افراد ، خروج نخبگان واقعی از کشور است ، فرد نخبه وقتی میبیند پس از تلاش فراوان به جایی میرسد که هزاران نفر دیگر با پول و ... رسیده اند و حالا برای تامین معاش خود باید به جنگی نابرابر برود ، عطای تحصیل در ایران را به لقایش میزند و به جایی کوچ میکند که هنوز برای دانش واقعی ارزش قائلند ، از طرف دیگر وقتی آنقدر ظرفیت مقاطع آموزش عالی را در کشور افزایش میدهیم که اخذ برخی مدارک دانشگاهی از گرفتن گواهینامه ی رانندگی آسانتر میشود ، دیگر چه کسی واقعا وقت خود صرف درس خواندن میکند ؟‏!‏ متاسفانه همیشه تنها جلوی پایمان را دیدیم و نتیجه این شد ! (1987332) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۰۵:۱۶
من خودم استادیار یکی از بزرگترین دانشگاههای خوب دولتی هستم و حال بعد از چهار سال تدریس در این دانشگاه از اینکه می بینم هر روز احترام ما شکسته تر میشه و مورد تمسخر قرار می گیریم خسته شدم.
مدتی پیش تصمیم گرفتم که دیگه جزئی از این سیستم تولید مدرک بی پشتوانه نباشم و اقدام کردم برای استخدام در یک شرکت خارجی و از ابتدای فروردین میرم اروپا.
خیلی عذاب وجدان داشتم که من با پول این کشور تحصیل کردم و نباید کشورم را ترک کنم

ولی بعد مطمئن شدم بهترین کاری که میشه واسه این کشور کرد اینه که همین دومیلیون حقوق هیئت علمی رو نگیرم تا فشار روی دولت کمتر بشه و بتونه وام امثال بابک زنجانی و خسروی رو بده!

ما که رفتیم ولی من، شما، ما و همه ایرانی ها در این وضع مقصریم. (1988013) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۵۰:۳۵
برو به سلامت . خیلی ها توی این شرایط بحرانی کشور جا زدن شما هم روش (1988824) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۴۹:۰۸
یک نظری به ظرفیتهای دانشکده کارافرینی دانشگاه تهران بیندازید دستتان میاید در دانشگاه تهران چه خبر است. (1989622) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۴۴:۰۷
اگر وضعيت آموزش و پرورش را از حالت فعلي خارج كنند و فارغ التحصيل دبيرستان بتواند، براي كار كردن مجوز بگيرد، كار به اينجا نمي كشد.
دليلي ندارد كه براي گرفتن يك مجوز ساده، شخص را مجبور به داشتن تحصيلات دانشگاهي مي كنند.
به عنوان مثال وزارت ارشاد براي ارايه گواهي ثبت سايت معمولي كه هيچ كاري هم با آن نمي شود انجام داد، مدرك دانشگاهي مي خواهد.
الان جامعه به دو قسمت تقسيم شده است:
1- كساني كه مي خواهند دكترا بگيرند
2- كساني كه نمي خواهند ديپلم بگيرند. (1987350) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۴۵:۳۰
چرا حرفی از خروجیهای دانشگاهای مالزی یا دکترهای دانشگاه آزاد نیست؟؟
قدری در این مورد بیندیشید.
پردیسهای دانشگاهای معتبر دارای امتحان ورودی و مصاحبه هست و گزینش صورت میگیرد در مورد دانشگاههای مالزی که کافیست پول بدهید و دانشجو شوید و نه ورودی دارد و نه خروجی آن مشکل است چه میگویید؟؟ (1987351) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۳۷:۴۹
با سلام داشگاههای مالزی هم بدین صورتی که شما میگید پول بدی و مدرک بگیری نیست شما باید بیایی و ببینی (1987635) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۱۰:۱۵
ااااا. راست میگی مالزی اینجوریه!! راستش یه دوستم هم اینجوری اومد مالزی و جدی نگرفت، وقتی اخراج شد فهمید چه خبره. خواهشا تحقیق کنید و بنویسید. البته هر جای دنیا دانشگاه کم اعتبار داره. مثلا همین انگلیس و خیلی از کشورهای اروپایی! بسیاری از دانشگاهاشون بی اعتبار است ولی چون اسم اروپا دارند، شما و امثال شما نمی گید اروپا!!! میگید هند یا .... (1987718) (alef-13)
 
سينا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۳:۵۵
توي اين زمونه نميشه چيزي را پنهان كرد خود شما و ما ميدانيم چگونه از مالزي مدرك گرفته ايم البته كه هركجا باسواد دارد چه مالزي چه پيام نور چه آزاد چه دولتي
اما نميشه پنهان كرد خيليها بدون اينكه زبان انگليسي بدانند مدرك دكترا از مالزي آورده اند آيا آنجا مالايي ياد گرفته اند؟؟
ميدانيم چگونه در دانشگاه مالزي پذيرش شده ايم و چگونه مدرك گرفته ايم حداقل ميتوانيم با خودمان صادق باشيم (1988275) (alef-6)
 
عبدالله
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۲۸:۱۱
همه جا خوب و بد هست . پس چرا شما باز اصرار بر مالزی دارید..ملاک را باید بر افراد گذاشت نه کشورها و دانشگاهها...ما که بسیار زحمت کشیدیم که در یکی از دانشگاههای معتبر مالزی درس خواندیم...شما را نمی دانم.
ضمنا ملاک مفید یا غیرمفید بودن علم افراد در وهله اول سابقه علمی و تحقیقاتی آنهاست و برای کسانی که برایشان نام دانشگاه و کشور خیلی مهم است رتبه بندی وزارت علوم یا رتبه بندی های معتبر دنیا ملاک خوبی خواهد بود. ۵ دانشگاه اصلی و معتبر مالزی از معتبرترین دانشگاههای ایران در رنکینگ بالاتری هستند. ضمنا همین ۵ دانشگاه در رتبه بندی وزارت علوم جزو دانشگاههای ممتاز دنیا قرار گرفته اند
نویسنده محترم که در ابتدا سعی کردید نکاتی را متذکر شوید و پیشوند دکتر هم دارید...انسانی که محقق بوده و تا این درجه علمی بالا آمده بالطبع انتظار می رود بی تحقیق و همین طوری آمار و ارقام ندهد و بدون تحقیق هر چیزی را ننویسد. (1989560) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۱۵:۳۱
ما ایرانیان کلا تجمل گراییم!! و چشم و هم چشمی زیاد می کنیم. من میگم مگه من کجام از ایکس کمتره شده دکتر!! میرم خونه ام را میفروشم میرم اروپا دکتر میشم. مامان میگه دختر خاله داره دکتر میشه اونوقت تو ........ منم به زور و به خاطر مامان میرم پردیس صنعتی اصفهان دکتر میشم. 60 میلیون میدم اما اگه مامان میدونست با این 60 تومن الان بهتر بود کار میکردم چه خوب بود!!! تازه بعدش میشن هیات علمی! من میگم کجام از "وای" کمتره که سالی 4 مقاله داره. منم دزدی علمی میکنم و خودم را یه هردری می زنم بشم مثل "وای" و ........................داستان ادامه دارد.
باید فکرها را شست! (1987735) (alef-13)
 
حمید از مالزی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۹:۵۸
من 8 سال مالزی هستم و 3 سال پیش هم دکترا را از اینجا گرفتم و خیال برگشت هم به روستای بزرگمون را ندارم ... فکر می کنم کسانی که در باره اینجا صحبت می کنند خیلی با وضیعت این نوع کشور ها آشنا نیستند و خیلی قضاوت های سطحی دارند و بدون بررسی موضوع حکم صادر می کنند....در حال حاضر دولت مالزی هزینه های زبادی را صرف تحقیق در دانشگاه های اینجا کرده و می کنند و استعدادهای جوان ایرانی یسیار خوش درخشیدن و می درخشند و حالا هر چی هرکس خواست بگه ولی من به جرات می تونم بگم موفقیت های فارغ التحصیلان مالزی را دیر یا زود خواهید شنید.... (1987784) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۵۲:۱۹
اسمی از دانشگاه آزادبرده نشد ولی این دانشگاه آزاد بود که مدرک را بی اعتبار کرد و دانشگاههای دیگر هم برای اینکه از کورس عقب نمانند اقدام به پذیرش پردیس و مجازی کردند و چه بسا کسانی که در این شیوه ها شرکت کرده اند به مراتب مطالعات بیشتری از سایر شیوه ها داشته اند . من خود در دانشگا ه روزانه مدرک گرفته ام واقعیتش در برخی از درسها اساتیدفقط خاطره یا مثالهای بی ربط می گویند ما داشتیم که گاهی یک استاد در یک کلاس درس تمام وقت در خصوص افتادن یک سکه از بالا به پایین صحبت می کرد که هیچ ربطی به موضوع نداشته است. ولی یکبار فایل صوتی یکی از دوستان مجازی را گرفتم به مراتب شیوه تدریس اساتیدش از اساتید دیگر دانشگاه بهتر بود.
اما اگر ریشه ای نگاه کنیم برگردیم به دوره ابتدایی که می بینیم چیزی به اسم مردودی برچیده شده است و خانه آموزش از بن بست ویران شده است. وقتی من تحصیلکرده که شب و روز درس خوانده و در کنکور قبول شدم وارد سیستم دولتی شدم دیدم همکاران من دو سومشان یا منشی بودند یا تایپیست که کارشناس شده اند و مدیر کل من قبلاًدفتر دار بوده و یک مدرکی از دانشگاه آزاد گرفته و با رابطه پست گرفته که حتی مفهوم یک موضوع را نمی داند و دیگری که دیپلم داشت و تا سطح یک پست عالی پیش رفته است شما بگویید دیگر چه انگیزه ای می ماند که دانشجویان روزانه دانشگاه دولتی عمر خودشون تلف کنند و بنشینند برای قبولی در ارشد و دکترای روزانه درس بخوانند به نظر من دانشگاه آزاد به قول یکی از دوستان ایجاد شد تا مدرک به مدیران با رابطه بدهد تا مدیران متهم نشوند که بی سوادند اما غافل از اینکه بی سوادی با مدرک حل نمی شود. (1987359) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۲۲:۵۱
پیام نوررا فراش نکنید. دولت قبلی برای رقابت با دانشگاه آزاد ظرفیتهای پیام نور را بی جا بالا برد. هدف این دانشگاه ایجاد امکان برای کسانی بودکه میخواهند چیزی یاد بگیرند اما شرایط دانشگاه رفتن ندارند نه اینکه درهر شهر و دهی چهل نفر را سر کلاسی بگذارند که نصف ترم تشکیل می شود! و بعد از آنها که تمام ترم درس میخوانند هم چیزی در مزایای مدرک کم نداشته باشند! واقعا کسی که نیمه وقت در پیام نور رودهن مهندس یا روانشناس شده از کسی که در واحدتهران جنوب با امکانات دانشگاهی خیلی بهتر درس خوانده بهتر است چون مدرکش دولتی است؟ خدای نکرده به دانشچویان توهین تلقی نشود. منظور سیستم غلط است. (1987597) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۵۵:۱۷
دولت برای هر دانشجوی لیسانس و هر دانشحوی فوق لیسانس کلی پول خرج

می کند این پول را ببرند جایی دیگه سرمایه گذاری کنند

برای هر دانشجوی دکتری دولت حدود 50 میلیون تومان هزینه مستقیم خرج می کند.


این سه هزار نفر رانت خوار هم که ضربه سنگینی برای کشور هستند



دولت به جای گسترش ظرفیت دانشگاهها در مقاطع فوق لیسانس و دکترا

راه آنها را برای ادامه تحصیل در اروپا و امریکا تسهیل کند بروند و در همان کشورها

شاغل شوند (1987362) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۰:۵۶:۲۷
من فوق لیسانس بیوتکنولوژی یه آزمایشگاه درست و حسابی نرفتم فقط روش کارهای آزمایشگاهی را حفظ کردم (1987365) (alef-10)
 
ش
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۰۱:۳۴
درود بر تو که حرف راست زدی/ (1987541) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۰۱:۳۴
مادر من پاشو تو یه کفش کرده که نه سراغ کار میری نه سربازی و نه ازدواج ، فقط باید ادامه تحصیل بدی تا دکتری . والا من کار و درآمدو بیشتر لازم دارم الان تا مدرک دهن پر کن برای چشم و هم چشمی و لی کو گوش شنوا:-( (1987374) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۰۹:۳۳
براي علم در اين مملكت خون بايد گريست. پايه فساد علمي كمي پس از انقلاب ريخته شد. جايي كه براي گماردن برخي مدعيان انقلاب (كه حتي ديپلم خود را با بدبختي گرفته بودند ) بر مسند هاي رياست و مديريت آنان را به طرق مختلف به دانشگاههاي نوپا وارد نموده و در حقيقت مدرك را براي آنان خريدند.نمونه اينها در صنعت نفت شاخص است ، آقاي مهندس ....؟ مدير ارشد ....؟. آقاي مهندس!!!... مدير عامل شركت .....!؟ و به همين ترتيب . اگر اين مهندسين نخبه حل يكمعادله درجه دو را بخواهيد ( چيزي كه ما در دوران متوسط دبيرستان پايه قديم خوانده بوديم) در آن در ميماندند و از حل آن عاجز بودند. فرزند من براي پايان نامه اش در مقطع كارشناسي ارشد دانشگاه دولتي دو و نيم سال زحمت كشيد. روز ها تا پاسي از شب در آزمايشگاه كار كرد. با بسياري از اساتيد مربوطه در دانشگاههاي خارجي از طريق اينترنت تماس داشت. بسياري از مقالات شاخص علمي در زمينه مربوطه را دانلود و مطالعه نمود. پايان نامه اش در چند كنفرانس علمي دانشگاههاي داخلي شركت داده شد و خودش نيز سخنران بود. تبديل به دو مقاله علمي شد و در بولتن هاي علمي معتبر انتشار يافت. يك دانشگاه معتبر خارجي از وي براي ارايه ان در سميناري دعوت بعمل آورد و پس از آن به فاصله يك هفته بورسيه دكترايش آماده بود . و او رفت و نخواهد برگشت. از اين دست كم نيستند و ميروند.وميماند مشتي بيسواد باعنوان دكترا در اين مملكت كه هيچ جاي دنيا براي آنان با اين عنوان تره هم خرد نميكنند. افسوس.. (1987388) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۲:۱۹
بساط اين مدرك گرايي بايد به سرعت از اين مملكت برچيده شود و معيار، تخصص عملي افراد باشد و نه يك ورق كاغذ. (1987394) (alef-10)
 
على
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۴۸:۵۱
دوست عزيز ، تخصص به زعم شماعملى بدون پايه علمى و تئوريك بدست نمي آيد. زمان ما براي ورود به دانشگاه و گرفتن اين ورق كاغذ كلى زحمت و استعداد وبه قول بعضى ها خرخوانى لازم بود و در يك رقابت تنگاتنگ شايسته تر ها برگزيده ميشدند. آن زمان دانشگاه دانشگاه بود و استاد استاد. نه سهميه اى بود نه با پول ميتوانستى وارد دانشگاه شوى و نه پايان نامه و مدرك خريد و فروش ميشد. (1989090) (alef-6)
 
سعید ت
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۴:۱۵
سلام
من یک دانشجوی دکتری هستم. دانشگاه معتبری هم می خوانم. چند نکته هم من اضافه کنم:
1- تصوری که چندسال قبل از دوره دکتری داشتم خیلی مقدس تر بود. الان راضی کننده نیست.
2- اساتید محترم سر در هر کاری برده اند و وقت ندارند، پیگیری ندارند و ما نیز عادت به پیگیری و سخت گیری
3- تحصیل در ایران شغل نیست (در حالی که اگر به فقه روزه نگاه کنیم، عزیزان عالم محصل را هم وزن شاغل می دانند) لذا دانشجو هم حق دارد در پی لقمه نانی باشد
4- مرض دکتر شدن بدجوری رواج دارد بخصوص در بین کسانی که ادعای مدیریت جامعه را دارند. خوبی این افزایش ظرفیت ها این است که امیدوارم مردم دیگر به پسوند دکتر افراد دقت نکنند به سوادش دقت کنند. اما
5- اما مگر سواد افراد برای غیر متخصص به همین سادگی قابل تمیز است؟ فرق حرافی و حرف قانع کننده زدن برای یک مخاطب عام، با حرف درست زدن خیلی زیاد است.
6- چیکار کنیم؟ آیا انصراف بدهم که یک قدم در پیش گیری از بحران بردارم؟ نه! من یک مهره کوچکم و سیستم باید اصلاح شود. باید کاری کرد، ولی چه؟
7- سوالهایی پرسیدم ولی اینجوری نیست که جوابش را نداشته باشم. می روم بلکه قدمی برای خیر عمومی بردارم.
یا حق
راستی، شاید اخراج شدیم، خدا را چه دیدی!:D (1987401) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۶:۰۸
دو گروه از نظر من در این بحران بسیار مهم هستند!
قدرت طلبان بی سواد و بی مدرک که می خواستند به پست های عالی کشور دست بیابند!
گروه های حریص ثروت اندوز که می خواهند از آب گل آلود ثروت های کلان دست یابند!
البته نقش دولت هم در ایجاد پردیس های دانشگاه های دولتی را نیز حالا به هر بهانه ای را هم نباید فراموش کرد!
من خودم عمق بی سوادی را در جامعه دانشگاهی حس می کنم. امیدوارم این معضل حول بشود و گرنه کشور را به سمت آسیب های جدی خواهد برد! (1987405) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۲۶:۱۶
قابل توجه وزیر محترم. ظرفیت همه دانشگاهها اعم از دولتی، آزاد، پیام نور، پردیسها را بر اساس امکاناتشان اصلاح کنید به خدا ذخیره آخرتتان است. (1987606) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۲۴:۴۷
باید گرفتن مدرک و درس خواندن بسیار اسان و برای هرکسی که علاقه مند است در دسترس باشد چونکه خدا در قرآن فرموده بین دانایان و کسانی که سواد کمتری دارند تفاوت ارزش وجود دارد پس برای بالا رفتن کلاس فرهنگی جامعه و داشتن جامعه دانشی و همچنین ترقی و پیشرفت باید درس خواندن کم هزینه تر از الان باشد تنها راه پیشرفت داشتن انسانهای با دانش کافی است انهایی که فکر می کنند درب دانشگاه ها باید بسته شود یا ضد قوائد دینی هستند و مغرض و یا نادانانی هستند که باید بیدار شوند ان کس که بداند و بداند که بداند اسب شرف از گنبد گردون بجهاند (1987427) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۳۳:۰۷
فاجعه خیلی بزرگتر از اینهاست که شما مسولین فکر می کنید بنده لیسانسه مکانیک هستم که یعد از چند سال بیکاری یه کار آزاد مربوط به رشته ام با حقوق متوسط برای خودم دست وپا کرده ام چندین بار از دوستانم که دارای شغلهای شاطری و گجکاری بوده شنید ه ام که خوب شد ما نرفتیم مثل شما درس بخونیم خودمون رو بدبخت کنیم جالب اینجاست که یکی از دوستانم که مدرک دکترای مهندسی مکانیکش رو از یکی از دانشگاه های معتبر گرفته قراره بیاد پیش من کار یاد بگیره. (1987443) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۴۹:۱۰
استادی داشتیم که 10 سال پیش به شوخی یا جدی گفت : به زودی اگر در خیابان تنه دو نفر به هم بخورند به همدیگر خواهند گفت ببخشید آقای دکتر. (1987499) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۵۳:۳۰
من که دارم دکترا را میگیرم. سربازی هم معاف میشم و برای ادامه تحصیل از ایران خواهم رفت...
مرا حمایت نکردند، میروم! به همین سادگی! (1987515) (alef-13)
 
سالار
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۱:۵۹:۲۲
تئ رو خدا کسی از دست ش کاری بر میاد انجام بده
وضعیت خیلی افتضاحه (1987537) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۰۹:۴۴
یک روز صبح از کوی دانشگاه تهران بیرون میامدم دستم خورد به شاخه یک درخت .درخت لرزید و تعداد زیادی دانشجوی دکترای برق و عمران و مکانیک از درخت افتادن پایین . (1987563) (alef-13)
 
اتا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۲۳:۵۷
دانشگاه های آزاد، پیام نور و دانشگاههای شهرستان نباید دانشجوی دکتری بگیرن. همچنین اساتیدی که دانشیارن بطور همزمان 2 نفر و استاد کامل ها بطور همزمان 3 نفر دانشجوی دکتری داشته باشن. (1987602) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۲۶:۵۴
اول دکتر - دکتر بعد هیات علمی خوب دکتر زیاد مکان کم دانشگاه - پردیس و ... تاسیس میکنیم چرا ؟؟ هیات علمی حقوق ماشاالله - تحقیق فرمالیته و غیر کاربردی ماشاالله - معافیت از ممنوعیت اشتغال بعد از بازنشستگی ماشاالله سفر علمی بخارج ماشاالله - مشاور در مشاور ماشاالله خوب پس نگویید چرا دنبال دکتر شدن هستند . (1987608) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۳۰:۵۴
مهم اینه به کجا وصلی واگرنه کاش میشد با دکتری روزانه و شبانه و پردیس وزیر شد ، همه که کردانیزم بلد نیستند. (1987617) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۳۹:۵۸
باید از این کشور رفت عمر ما به بهبودش قد نمیده (1987639) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۴۶:۳۳
خبرنگاری چند سال پیش از جناب آقای دکتر جاسبی رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی سوال کرد فکر نمیکنید با این حجم گسترده که دانشجو پذیرفته میشود در در آینده با مشکل بیکاری گسترده فارغ التحصیلها مواجه شویم ؟ که ایشان جواب بسیار منطقی و دقیقی دادند به این مضمون که : اگه قراره ما بیکار داشته باشیم چه بهتر که بیکارهای ما تحصیل کرده باشند !!! (1987652) (alef-13)
 
بچه درسخون سابق
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۲۰:۳۹
دانشگاه دولتی رایگان یک ایده مارکسیستی است.دیگه باید همه دانشگاهها شهریه ای بشوند تا همه تکلیفشون روشن بشه .من خودم لیسانسمو از دانشگاه دولتی گرفتم اما کیفیت تدریس افتضاح بود و در دانشگاه آزاد فوق گرفتم که کپی و شعبه افتضاحتر دانشگاه دولتی بود. باید دانشگاههای رنگ و وارنگ و عین هم در هم ادغام و هیئت امنایی اداره شوند و استاد و دانشجو به جز عبور از شرایط امتحانی سخت و با سهمیه و توصیه پذیرفته نشوند و در ضمن هر دانشگاه باید برای بقای خود از کار پژوهشی پول درآورد. عقاید پوپولیستی را از علم دور کنید تا علم اهل خودش را پیدا کند.تحصیل و تدریس در دانشگاه باید یک شغل تمام وقت دانسته شوند تا کارمند و سیستمدار و ... نتوانند وارد این عرصه شوند.
حال خود دانید. (1988051) (alef-6)
 
دانشجو
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۴۶:۴۱
اقای احمدی نژاد بخاطر اینکه خودش استاد دانشگاه بود حقوق اساتید دانشگاه را تاسقف 60میلیون ریال بالا برد واز طرفی با پول تمام بستگان وفامیلش مدرک دکتری گرفتند و عضو هیات علمی شدند که هیچ سوادی هم ندارند .از دولت اقای روحانی عاجزانه تقاضا داریم حقوق اعضا هیات علمی را نیز همانند سایرین اضافه نماید تا سطح حقوق یکی شود و مدرک گرائی از بین برد به عنوان یک پیشنهاد سقف حقوق 50میلیون تعیین گردد.چگونه یک کارمند دولت با مدرک فوق لیسانس و مدیر یک بانک 14میلیون حقوقش می باشد با 10ساعت کار در روز ولی یک استاد دانشگاه بیسواد با مدرک قلابی و 8ساعت تدریس در هفته مبلغ 60میلیون ریال می گیرد با3 ماه سابقه کار(معنی بیت المال و اقتصاد اسلامی را در ایران فهمیدیم) (1987655) (alef-13)
 
زهره
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۴۹:۴۱
با سلام و تشکر از این متن کامل
نکته ای که به آن اشاره نشده بوجود آمدن یک بانک به اسم دانشگاه آزاد است که با گرفتن پول هنگفت هم ارزش علم را پایین آورد وهم سطح سواد را... بعنوان کسی که هم در دانشگاه سراسری و هم آزاد بوده ام به عینه دیده ام که دانشگاه آزاد بی سواد تحویل جامعه می دهد... (1987660) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۵۰:۵۲
اضافه کنید این را : اکثر کسانی که در این مسیر غلط می افتند و دکتر می شوند جزو نخبگان و افراد با استعداد کشور هستند، که سرخورده می شوند . یعنی داریم به مهمترین بخش سرمایه انسانی کشورمان آسیب می زنیم. (1987662) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۵۷:۲۹
حرف شما متین. این خشت کج را کی گذاشت و چرا دارن ادامه میدن. همین دیروز بود رییس دانشگاه آزاد که به سیستم آموزشی کشور لطمه فراوان زده با ژذیرش بی حد و حصر دانشجو؛ گفت که تازه پذیرش 5000 نفر هم هنوز کمه!!!
دکترای پولی در نفس خودش خیلی هم خوبه. همه دانشگاههای بزرگ دنیا از توکیو و هاروارد گرفته تا برکلی و شانگهای و آکسفورد و لندن و ... برای درس خواندن باید پول داد. اما چه کسی باید پول بده و تحت چه شرایطی مهم هست.
کسی که در بدو ورود به دانشگاه هست برای مقطع دکتری باید ایده ای مناسب پژوهش که تولید علم داشته باشه ارائه بده به عنوان پروپزال. و در صورت پذیرفته شدن اون ایده و شرکت در امتحانات طاقت فرسای دیگه طرف مجوز حضور در دوره دکتری کسب می کنه. اگر ایده ات اونقدر تاپ باشه دانشگاه بورسیه می کنه با شرایط مشخص. اگر نبود دانشجو باید خودش پول بده. هرکسی که صرفا پولدار بود که نباید بره دکتری. متاسفانه این خشت کج را دولت دهم و کامران دانشجو بنا نهاد برای یکدست کردن تفکرات درون دانشگاهها و جذب جریانی خاص به عنوان هیات علمی که البته گندش در دانشگاه علامه در اومد. اما جز مماشات با این افراد که برخی نماینده مجلس هستند . اینها منتقد دولت هستند و با حربه استیضاح به جنگ وزرا می رن تا با رانتهای شخصی و فامیلی شون برخوردی نشه.
شجاعت و پشتیبیانی زیادی می خواد که این افراد متقلب از گردونه آموزش عالی خارج بشن. دوران وزیری دکتر توفیقی بهترین و با کیفیت ترین شیوه مدیرت آموزش عالی بود . ولی سیسات چه به روز همه کشور آورده که کشور افتاده دست کسانی که سطحی نگر هستند و بسیار دنبال منافع خودشون...
خانه از پای بست ویران است.. (1987681) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۳:۵۳
نویسنده محترم یک نکته را فراموش کرده اند و آن معضل سربازی است!
خیلی ها برای فرار از سربازی حاضرند تا ته خط بروند گرچه بدانند خبری نیست .... (1987701) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۰۷:۱۰
دانشگاه آزاد در رشته جامعه شناسی در یک واحد شهرستان دهاقان 1400 دانشجو پذیرفت!!!!!
دانشگاه های درجه 2 و 3 با یک استادیار و دو تا مربی 5 دانشجوی دکتری گرفتند!!
دانشگاه آزاد و پردیس های درجه 2 و 3 عامل اصلی این بدبختی هستند.
در کناراینها مالزی و هند و باکو ارمنستان و تاجیکستان را اضافه کنید...
قبلا 4 دانشگاه مادر 4 واحد بین المللی با شرایط بسیار خاص داشتند. اما امروز این 4 تا شدند 35 تا!!
واقعا وزرات علوم چه کار می تونه بکنه با این دیوارهای کجی که نمایندگان مجلس توش سهیم هستند و هر گونه اقدامی باعث اعتراض و تهدید این عده میشه؟
در هر حال به عنوان اولین قدم و بر اساس شرع و عدالت اسلامی همانطوری که درباره رانتخورهای مالی اقدام شد. این 3000 نفر باید اخراج بشن. و وضعیت پردیس های درجه دو و 3 و دانشگاه آزاد باید سر و سامان داده بشه. تا 3 - 4 سال پذیرش در این دانشگاه به حد اقل ممکن برسونن و اون پردیسها هم مجوز دکتراشون باطل بشه. با این وضعیت ارزش مدارک تحصیلی ایران در بین دانشگاههای جهان افت پیدا می کنه و به حیثیت ملی مون هم لطمه می خوره. این چه وضعیتی هست آخه؟ دانشگاه پیام نور مربی دستیار فوق لیسانس گرفته حالا بدون ضابطه و بدون کمترین شایسیتگی داره می فرسته دکتری . (1987708) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۰۸:۵۳
مدرکمون هم شده مثل واحد پولمون (1988024) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۲۱:۵۳
سلام.

من نمی دانم چرا کور خود هستیم و بینای مردم!!!!!!! اونی که میگی مالزی یا هند بدرد نمی خوره! آیا شما رفتی امکانات یک دانشگاه مثل پونا تو هند یا ملی سنگاپور یا پوترا مالزی را ببینی! من که فکر نکنم تا صد سال دیگه هم ما امکاناتمان بشه مثل اونا! من فرصت مطالعاتی رفته بودم اونجا! بعد میگید چرا بچه ها میرن اونجا!!!
پ ن پ میخواین بیان پیام نور رضوانشهر اشکذر یزد!!!!!!!!!!!!!! (یا خیلی جاها شبیه رضوانشهر!!) که امکاناتش به اندازه یه دبیرستانه و استاد نداره ولی دکترا میده!!!!! مثلا دکتری جغرافی! (1987746) (alef-6)
 
سینا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۰:۵۸
برای زبان انگلیسی کار نیست اما دکترای زبان اردو دانشجو میپذیره (1987770) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۸:۰۴
وای بر آنان که پایه گذار این رویه بودند!!!! (1987781) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۸:۴۷
حالا بیست تا از این دکترها رو بگیرید ببرید تو یه جزیره غیر مسکونی زندانی کنید که آب و زمین کشاورزی داشته باشه بذر و ابزار آلات ساده کشاورزی هم بشون بدین بگین آقا به مدت یکسال اینجا به کمک علمتون زنده بمونید اگه تونستن؟؟ والله بعد دو هفته همه از گشنگی میمیرن. (1987783) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۳:۵۲:۴۰
به داد آموزش و پرورش برسید که پز انتصاب مدیران با مدرک دکتری در آینده ای نه چندان دور به چشم بچه های عزیز ما و شما خواهد رفت .برای مثال خراسان رضوی را بررسی کنید موید این حرف خواهد بود . مدیر مدرسه می شود مدیر اداره به صرف داشتن دکتری و .... (1987813) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۰۶:۲۷
نه همه اونایی که پول میدن پردیس ها دری می خونن بی سواد و ... هستند و نه همه اونایی که رفتن دانشگاه دولتی با کنکور. 4 تست زدن روش پذیرش دکتری نیست. من خودم دیدم با توجه به کار و سن وقت خواندن متون به این صورت که مناسب تست زدن باشه ندارم و قطعا نمی تونم با این جوونایی که از بام تا شام بیکارن رقابت کنم. از طرفی 12 مقاله علمی - پزوهشی داشتم و داشتم از دانشگاه لنکستر پذیرش می گرفتم که واحد بین المللی یکی از دانشگاههای مادر دانشجو پذیرفت و من هم رفتم. با آزمون و مصاحبه و گزینش علمی و پژوهشی به شیوه قبل از کنکور. از بین 120 نفر 3 نفر پذیرش دشیم که یکی مون شاگرد سوم دانشگاه اصفهان بود و دیگری نخبه دانشگاه تهران و عضو بنیاد نخبگان. اگر می خواستیم بمونیم برای کنکور سال دیگه 1 سال عمرمون تلف میشد و پولمون هزینه کردیم. ولی سال بعد الا ماشالله.. چه کسانی که دانشجو نشدند...
فقط خواستم بگم که واحد های بین المللی و پردیس یک امکان خوب برای امثال ماها بود که به راهش به خطا کج شد. وگرنه اگر درست مدیریت میشد و به تعداد مناسب و از بین کسانی که واقعا هم می خواستند برای درس خواندن پول بدهند ولی صلاحیت علمی هم داشتند دانشجو می گرفت خودش کمکی بود برای آموزش عالی. ولی راه خطا رفتند و باید تا بیش از این پیش نرفته برگردند.. البته زیانی که دانشگاه آزاد و پیام نور به تحصیلات تکمیلی زدند واقعا درد آر هست.. فقط مساله به این روشنی چرا دیده نمیشه و سال به سال دانشگاه آزاد بیشتر و بیتشر داره دانشجو می گیره!!! یعنی واقعا خود مسئولان وزارت علوم متوجه این معضل نشدن؟/ کامران دانشجو و تیمش مسئول مستقیم همه این انحرافات هست. هم اخلاقی و رانتی اش و هم آموزشی اش.. (1987863) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۱۰:۵۸
عزیز دلم وقتی استاد دانشگاه لنگ دو ساعت حق تدریسی است دنبال چی هستید.
شما برید بررسی کنید چن درصد کارمندان دولت که تحصیل ممنوع است درس می خوانند من خودم با مدرک فوق لیسانس بیکارم ولی پسر خالم با مدرک دیپلم ردی وارد اداره شد 8 سال پیش الان فوق لیسانس داره میگیره و به ریش من که از اول درس خون بودم می خنده.آقای الف یک سری به ادارات بزنید ببینید آیا برا دو سال دیگه ابدارچی هست . با این روش کی می تونه کار مردم را انجام بده .ببینید چند درصد با عنوان رانندگی استخدام شدند ولی حالا لیسانس دارند .حتی جرات ندارند بگن رانندگی کنید.
ت (1987876) (alef-6)
 
مهرداد ا.
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۱۹:۴۸
با سلام.
بنده با ذوق و شوق رشته ای که علاقه داشتم(نرم افزار) و از 5 سال قبل در اون تجربه کسب کرده بودم، وارد دانشگاه شدم. خدا رو شاهد میگیرم بنده ترم اول و دوم به اساتیدی که برنامه نویسی باهاشون داشتن گیر میدادم و توی برنامه جلوشون میزدم. ترم 3 دیدم دانشگاه به کارم نمیاد، کافی نت راه اندازی کردم و بعد از 1سال شرکت ارائه دهنده اینترنت تاسیس کردم و 4 سال هست تمام وقت براش وقت میزارم. الان 3 نفر با مدرک لیسانس کارمند دارم و شخصی هم مدرک دکترا برق که تجربه خوبی دارن در رابطه کاری من، قرار هست استخدام کنم. 115 میلیون بدهکار هستم در طی این چند سال تا شرکت رو سر پا نگه داشتم که الان با درآمدش بتونم بدهی هام رو تسویه کنم. کسی حمایت نمیکنه، هیشکی وام درست و با بهره کم نمیده و بنده بعد از 10 ترم برای رهایی موقت از خدمت فقط 78 واحد پاس و معادل فوق دیپلم گرفتم و الان باز باید دنبال خدمت رفتن باشم.
25 سالم هم و 2.5 سال هم هست عقد هستم و منتظرم شرایطم نرمال شه.

اینقدر سرمایه هدر میره، اینقدر د. میشه، یکی از بنده حمایت نمیکنه. بنده چطور برای این سیستم دلسوزی کنم؟ چطور انگیزه داشته باشم مالیاتم رو به وقت و درست بدم؟ چطور برای ارتقای سیستممم تلاش کنم؟
خدا رو شاکرم قدرت و اعتما به نفس داشتم که با بدهکاری و اکثرا وام های مضاربه بتونم ادامه بدم تا رسیدن به سود دهی.
دردل زیاده،افسوس، کو گوش شنوا. (1987904) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۱:۰۱
زیاد خودتونو غصه ندید چرا که ما باید همه چیزمان به همه چیزمان بیاید نمی شود که فقط مدرک دکتریمان درست باشد بقیه مسائل را چکار کنیم!!! (1987906) (alef-6)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۴:۴۴:۲۶
واي اين كه چيزي نيست يه بحران ديگه اي رو من اينجا مطرح ميكنم اميدوارم الف ماه آينده ( يا دوهفته آينده بعد از پخته شدن اين بحث فعلي) آن را مطرح كند و روي دايره بريزد .
آن بحران كه به مراتب خطرناك تر و وحشتناك تر است خطر و حمله زنان به همه بخشهاي كاري و پيشرفت سريع و ناجوانمردانه آنها در اغلب محيط هاي كاري است كه بدليل انواع مشكلات در مردان ، از زن ذليلي گرفته تا نگاه سنتي احترام به زنان و ترحم بي مورد و ... همچنين انواع نقاط قوت و سلاح هاي زنانه مانند زبان چرب ونرم و گريه و .... و روابط عمومي بسيار قوي و همه وهمه باعث برتري زنان در محيط هاي كاري شده و مي بينيم كه زنان به سرعت پله هاي ترقي را با آسانسور طي ميكنند .
مطمئن باشيد در چند سال آينده با اين وضعيت بايد جنبش مردان راه بيندازيم . (1987968) (alef-6)
 
کارمند متعهد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۲۱:۴۸
از همه بدتر کسانی که هم اکنون کار می کنند و در عین حال تحصیل می کنند. باید قانون گذاشته شود که کسی که کار می کند ( بخش دولتی ) به هیچ وجه اجازه ادامه تحصیل ندارد مگر اینکه کلا مرخصی بگیرد یا کلا از ان شغل خارج شود در این صورت قسمت اعظم مشکل مقاله فوق بر طرف می شود. یعنی چه یک کارمند یا مدیر یا نماینده مجلس در حال انجام وظیفه درس هم بخواند خب مسلم است از کارش می زند برای درس خواندن و عملا وظیفه اش را ناقص انجام می دهد. (1988054) (alef-6)
 
میلاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۳۱:۳۱
ای ایها الناس این مملکت تکنیسین میخواد
کسی که فن بلده نه دکتری که یا بلده بنویسه یا بلده معادله حل کنه
کدوم دکتری مکانیک میتونه یه دستگاه ساده رو طراحی کنه و بسازه.
بابا بدونید فردا عصر علم هست دکتری رو بذار لب کوزه ابش رو بخور سواد داری یا نه؟
الان ننه قمر شله زرد پز هم دکتری داره.
وقتی یه مشت دانشگاه مثه قارچ سبز میشه و هر کس و ناکسی پاش به دانشگاه باز میشه وقتی یارو قراره دوترمهبخاطر مشروطی تو دانشگاه دولتی اخراجش کنن ولی با پارتی خودش رو با معدل 11 تو دانشگاه نگه داشته وقتی یارو متغیر n رو با n عبارت sin ساده میکنه وقتی یارو دیپلم ردی هست توی غیرانتفاعی ثبت نامش میکنن دیگه چه توقع دارین؟
بابا از هر روستایی رد میشی مدرسه توش نیست ولی دانشگاه غیرانتفاعی داره.
اقایان مسئول اقای دکتر روحانی رییس جمهور عزیر اقای دکتر قرجی دانا وزیر محترم علوم جناب اقای دکتر میرزاده رییس دانشگاه ازاد لطفا دانشگاههای غیرانتفاعی رو تعطیل کنید شعبه های خارج از مرکز شهرستانها دانشگاه ازاد رو تعطیل کنید .
اقایان ، مسئولین و بزرگواران لطفا افراد با لیاقت وارد دانشگاه بشن .
اگه نمیتونید تعطیلشون کنید حداقل این تب درس خوندن رو از بین ببرید.
والسلام علیکم و الرحمته اله و برکاته (1988070) (alef-6)
 
اردشير
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۴۴:۵۳
با توجه به اينكه در بسياري از كامنتها از ماوقع صحبت و انتقاد شد دوستان كمك كنيم تا مقداري فضا به سمت ريشه يابي علت و همچنين پيشنهاد سازنده هدايت شود .
به نظر من دانشگاه ها را نبايد علت دانست . دانشگاه هم يك بنگاه اقتصادي است (شايد متاسفانه) كه تقاضا را ديده و در پي عرضه بر آمده است و از آنجا كه نظارت در كشور ما ضعيف بوده و هست ، كيفيت را فداي كميت كرده است . پس بايد ديد علت تقاضاي زياد ورود به دانشگاه چيست 1- تحصيل تا مقطع ليسانس براي امروزيها مانند تحصيل در حد توانايي خواندن و نوشتن در روزگار قديم است و بنابراين تا مقطع ليسانس تحصيل واجب است فراموش نگردد يكي از عوامل مهم و خوبيهاي بزرگ دانشگاهها اينست كه فرد با افراد ديگر از جاهاي مختلف كشور آشنا ميشود و در آن 4 سال بيش از آنكه از دانشگاه و استاد بياموزد از هم نوعان و اشخاص ديگر مي آموزد و علاوه بر علم كسب تجربه آموزي نيز ميشود و اگر روزگاري پدران بچه ها رابه فرستادن به سربازي تشويق كرده و اعتقاد داشتند سربازي از پسران مرد ميسازد ميتوان گفت كه امروز دانشگاه اينكار را ميكند .2- اهميت به علم و ارزش جايگاه عالمان در نزد مردم ما ريشه اي بسيار كهن دارد كه در كتاب ديني ما (قرآن ) هم به اين مساله تاكيد شده است ولي متاسفانه مشكل جديد اينست كه مردم چه والدين و چه فرزندان كسب مدرك را با كسب معرفت يكي مي دانند 3- با توجه به شرايط پس از انقلاب و جنگ و .... كه باعث شد تعداد شغل هاي ايجاد شده در سال از تعداد كارجويان به مراتب عقب بماند ، در آن برهه تنها جايي كه مي شد شغلي پيدا كرد مراكز دولتي بود كه در آنجا نيز تنها ملاك ، مدرك بود و اين مساله كماكان وجود دارد چرا كه در كشور ما هنوز خصوصي سازي شروع نشده يا رواج زيادي نيافته است . با شروع خصوصي سازي واقعي ( نه خصولتي يا اختصاصي سازي) بسياري از اين موارد بدون نياز كمترين كاري از طرف دولت برطرف خواهد شد .
اما براي حل مشكلات بايستي بتوان آن ها را دسته بندي كرد كه به نظر من ميتوان به دسته هاي زير تقسيم بندي كرد :
1- نياز به مدرك بدليل نياز به احساس شخصيت ( نياز به كار فرهنگي و نشان دادن عدم رابطه الزامي شخصيت و تحصيل ) همين جا بايد يك مساله را روشن كرد و آن اينست كه گاهي شخصي ميخواهد تحصيل علم و معرفت كند به قصد پيشرفت و تعالي كه اين امري مثبت است و متفاوت با موضوع بحث .
2- نياز به مدرك بدليل نياز به يافتن شغل يا ارتقائ در شغل (با خصوصي سازي شركتها تا حد زيادي مشكل حل ميشود )
3- نياز به مدرك بدليل تمايل به ورود به مشاغل سياسي ( ؟!!? ) بايستي راهكار جامع و كامل تهيه گردد كه البته يكي از سخت ترين كارهاست ولي به نظر مي رسد بهترين راه حل آن در رونق يافتن احزاب و آزادانه تر و شفاف تر شدن رقابت ها و مسايل سياسي است در اينصورت جذب افراد شايسته توسط حزب ها صورت ميگيرد و نياز به دخالت دولت نيست .
با تشكر از حوصله خوانندگان (1988109) (alef-6)
 
0000
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۰۲:۰۰
شعرتون خیلی جالب بود ممنون کلی خندیدم . مطلب آقای بهمن هم راجع به مدرک اژدها کشی اونم جالب بود .
اما راجع به بحرانی که نام بردید در کشور ما بحران دیگه چیز خیلی عادی شده اگه آقایون کاری کردند و بحرانی بوجود نیامد باید تعجب کرد . (1988160) (alef-6)
 
علی رضا عظیم پور
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۹:۵۲
سلام نوشته ی بسیار رسا و شعر هم زیبا بود


اما من بعنوان کسی با مدرک دکترا از دانشگاه سراسری و دوره ی روزانه که به تازگی استاد دانشگاه شده ام مطلب شما را در کل می پذیرم اما فکر کنم بتوان به گونه ای دیگر هم به این پدیده نگاه کرد

اول
اگر ظرفیت دانشگاه ها اینقدر زیاد نمی شد خوب سیل مهاجرت به دانشگاه های سطح پایین تر ارمنستان و هند و مالزی زیاد می شد. پول زیادی از کشور خارج می شد و مدارکی سطح پایین تر از مدارک فعلی ( با گرایش هایی دهن پر کن تر) وارد سامانه ی علمی کشور می شد

دوم
این که بگویید بالا رفتن سطح مدرک باعث می شود افراد زیر بار کسی نروند و نظم اجتماعی به هم بخورد دیدگاهی تمامیت خواهانه است. مطمئنا افرادی با سواد بالاتر زیر هر علمی سینه نمی زنند و سر سپرده ی هر انسان بی سوادی نمی شوند. این بد است؟

سوم
کشوری مثل مصر سوریه چرا دچار این وضع شده اند چرا در افغانستان و عراق مردم به دموکراسی واقعی نمی رسند. زیرا بسیاری از مردم در این کشور ها افرادی کم سوادند که اگر انتخاباتی واقعا آزاد در آن ها برگزار شود به سلفی ها و طالبان رای می دهند. دموکراسی در جامعه ای کم سواد بروز نمی کند و فقط باعث الیگارشی و پوپولیزم می شود

چهارم
شما در همین انتخابات ریاست جمهوری نگاه کنید تنها کسی که مدرک دکترا نداشت آقای غرضی بود آیا سطح دیدگاه هایش تفاوت آشکاری با بقیه نداشت؟ مدرک تحصیلی ضرورتا هم بی ارتباط با سواد نیست

پنجم
هر چه جامعه پیچیده تر و مدرن تر می شود سطح تحصیلات بیشتری برای مردم آن جامعه لازم می شود. در برخی کشور های غربی معلمین دبستان ها دارای دکترای علوم تربیتی هستند و این خیلی خوب است. هر چه در کشاورزی و صنعت پیشرفت ها بیشتر می شود به کارگر ساده کمتر احتیاج می شود

و البته
من فکر می کنم انتقاد را باید بیشتر از تعداد بالای پذیرفته شدگان دوره ی دکتری به سمت کیفیت پایین برخی آموزش های دانشگاه ها معطوف کرد. و به این که بسیاری افراد با سهمیه وارد دوره ی دکتری شده و بدون تلاش با الطاف اساتید و سفارش های بیرون فارغ التحصیل می شوند. اگر این سهمیه ها حذف شود و هر کسی که وارد دانشگاه شد نتواند به راحتی از آن فارغ التحصیل شود و کیفیت آموزش ارتقا یابد آنگاه تعداد بالای فارغ التحصیل نه تهدید که فرصتی برای رشد اجتماعی می شود (1988296) (alef-10)
 
بی نام
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۰۷:۵۴
گل گفتی عزیزم (1988713) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۸:۵۳:۵۹
دکتر کردان خدا بیامرز و که همه یادمون هست!! این ی معضل فرهنگی است. صدا و سیما باید فرهنگ سازی کند که خودش این درد را دارد تشدید میکند.!!! (1988531) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۴۰:۵۸
من فقط یک سوال داشتم اون موقع که همین دانشجوها میرفتند هند و بنگلادش و تایلند دکتر میشدند و با هزار افاده بر میگشتند خوب بود خود من روزانه و از بهترین دانشگاه این مملکت مدرک کارشناسی ارشد گرفتم ولی اون انرزژی که صرف ورود به دانشگاه کردم ر ا صرف یک کار علمی با ارزش میکردم مطمین باش یک کار در حد نوبل میشد دنیا عوض شده بگدذارید مردم ما هم عوض شوند اینجا تنهاایراد وارده نه وجود پردیس و غیره و دذلک است بلکه عدم کنترل کیفی دانشگاههاست که الحمدا... این مورد در همه ارکان زندگی ماحضور دارد. (1988651) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۵۸:۵۷
از این حرفتون خیلی خوشم آمد:

دانشگاهها نه تنها در دروه روزانه بلکه پردیس پولی و مجازی به سرعت در حال کسب درآمد و فروش مدارک صوری دکتری و فوق لیسانس هستند.

خدایی امسال تو پردیس ها رشته هایی که سالی کلا" فقط 10 نفر پذیرش داشتند رو به 50 الی 60 نفر رسوندند. خوب مسلمه کسی که 50 میلیون داره که خرج یک کدرک دکترا کنه آدم باسوادی ازش در نمیاد. (1988698) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۳۸:۲۷
یعنی بعضی چیزا رو آدم میخونه که صورتش کش میآد, یعنی من موندم که سربازی

رفتن اشتباهه آخه مگه سربازی لولو خورخورهست؟ من خودم سپاه بودم و تو یه

چش بهم زدن گذشت. (1988786) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۱:۳۰:۲۰
در هر جامعه اي به تناسب جمعيت و نيازهاي آموزش عالي و پژوهش تعداد اندكي از نخبگان و يرام دان هر رشته به دكتري راه پيدا مي كنند تا هم با رساله خود به دانش بشري بيفزايند و هم دانش و مهارت خود را در أموزش و پژوهش بكار گيرند. اينها در بهترين دانشگاه ها با بالاترين استانداردها پذيرش مي شوند و با سخت ترين استانداردها مراحل تحصيل را پشت سر مي گذارند. دانشگاه هايي هم هستند كه بيشتر براي مدرك هستند و تفاوت اينها هم روشن است و مسلما از گروه دوم كسي به سمت علمي دانشگاهي نمي رسد. اما متاسفانه به شكلي فزاينده در دهه گذشته دانشگاه هايي مانند دانشگاه تهران به تدريج مثل گروه دوم دانشگاه ها عمل مي كنند و هر فارغ التحصيل درجه دو و سه و پايين تر هم انتظار دارد هيأت علمي شود و بسياري هم مي شوند و اين جاي تاسف زيادي دارد و متضمن خسارات زيادي براي نظام آموزش عالي هست و خواهد بود. كاهش پذيرش و رقابتي كردن جدي آن و بالا بردن سختگيري در دوران تحصيل تنها راه است. (1988904) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۱:۵۵:۵۷
دکتری دانشگاه آزاد واقعا مسخرس ، 3 با تکمیل ظرفیت کرده ، دانشگاه آزادی که 2 سال پیش ارشد آورده امسال دکترا زده (1988968) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۵:۴۴:۰۵
عززمن حق رو بگو

پردیس البرز دانشگاه تهران دو بار تکمیل ظرفیت گرفته و دو بار هم آزمون داخلی برگزار کرده (یعنی 4 بار).
خوبی دانشگا ]زاد اینه که حداکثر تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد برای هر رشته 20 نفر می شه اما در هر رشته ی پردیس خودگردان البرز در هر رشته 50 نفر خودتون مقایسه کنید. دانشگاه که همانطور از اسمش مشخصه آزاده اما پردیس ها دست دانشگاه آزاد رو از پشت بستند با این افزایش لجام گسیخته دانشجویان دکترا (1990606) (alef-6)
 
شهاب
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۳۲:۳۴
حرفتون کاملا درسته
بنده دانشجوی ترم 2 ارشد رشته نرم افزار هستم

دلیل اولم از ادامه تحصیل
1) فرار ار سربازی
2)نبودن کارررررررررر
3)همینطوری الکی واسه حرف مردم


الان میفهمم که اشتباه کردم ارشد میخونم و کاش یک کار ازاد داشتم و اصلا سربازی هم نمیرفتم
از دوران کاردانی تا ارشد در حال حاضر شما بگویید یک خط برنامه اگر نوشته باشیم ننوشتم , بعد قرار بنده با مدرک ارشد کار هم پیدا کنم خوب مشخصه گند میزنم به اون سیستم

کلا راهش اینه
اول شرط سربازی برداشته بشه باورکنید هیچ کس دیگه الکی خودشو الاف مدرک نمیکنه

دوم اقا کار کار کار
بابا دارم ارشد میخونم بیکارم 7روز هفته 5روز 24 ساعت خونه هستم و 2روز میرم دانشگاه یعنی چی
خودم خجالت میکشم , هرجای میخوای بری دنبال کار اول دانشجو قبول نمیکنن دوما باید پایان خدمت داشته باشی وضعمونم خوب نیست که با سرمایه خودمون کاری راه بندازیم
شما چرا نمیاید درد جوان ها رو از خودشون بپرسید
4تا نماینده نسل قبلی توی کمسیون های مجلس با امار غلط یک مشت از همین دکتر های الکی برای ما تصمیم گیری میکنن خوب وضع همین میشه دیگه
مطمن باشید بعد ارشد اگه ببینم همینطوری دکترا میدن مثل الان چرا که نگیرم ؟؟؟؟؟؟؟؟
دولت برای من چی کرده که من براش بکنم؟؟؟؟ (1989045) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۱۹:۵۶
توی امریکا 240 برابر کشور ما دکتر دارد!!! (1989169) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۴:۰۲:۱۵
عزیزم امریکا سیصد و خرده ای میلیون هم جمعیت دارد از طفی از بسیاری از نظرها اصلا با یاران قابل قیاس نیست ! (1990327) (alef-6)
 
hooshang
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۳۸:۴۶
سرزمين دكترها (1989211) (alef-10)
 
پدر
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۰:۱۴:۵۰
شما مشکل سربازی فرزندانمان را حل کنید ، بسیاری از مشکلاتشان حل خواهد شد. ترس از سربازی ، آنها را مجبور به اشتغال به تحصیل کاذب نموده است.
روش سنتی خدمت سربازی مسبب بسیاری از مشکلات جوانان امروز ماست.
تا دیرتر نشده فکری باید کرد.
آنها میگویند دفاع از میهن را وظیفه خود میدانند و باید انجام دهند ولی از بیگاری در محیط پادگان وحشت دارند. (1989279) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۰:۳۹:۲۹
جامعه ای که در حال حاضر بقال و لبو فروش و بی سوادش با اعتماد به نفس برای مشکلات کشور نسخه می دهد
یاد صحبت های استاد اعظم سریع القلم افتادم. (1989300) (alef-6)
 
مالك
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۰:۴۱:۳۶
مشكل ما تو ايران همين نبودن كتابهاي اموزشي در مورد انسان بودن و انسانيت وشناخت انسان ميباشد كه نه در دوره ابتداي ونه راهنمايي ونه دبيرستان وجود ندارد .و انسان موفق شدن را در كسب مقام وقدرت ميشناسند .وهيچكدام به انسان شدن وادم خوب شدن نمي رسند ولي به مدرك و مقام ميرسند (1989302) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۲:۲۴:۰۲
به نظر من افزایش مدارک دانشکاهی نه تنها ناراحتی ندارد که جای خوشحالی هم دارد.این مساله در تمام کشورهای پیشرفته هم وجود داره که ارتقای سطح علمی و مدرک نباید سخت باشه. البته سطح دانشگاه ها و میزان سواد افراد متفاوت است.به زودی مانند دیگر کشور ها صرف داشتن مدرک نشاندهنده توانایی شخص نیست .هیچ تضمینی وجود ندارد که یک لیسانس بیکار اگر دیپلمه می ماند سر کار میرفت.یرای فوق لسانس و دکترا هم به همین صورت. اتفاقا هر چه افراد تحصبلکرده بیشتر باشد رقابت هم بیشتر و امکان بکارگیری افراد مجرب هم بیشتر میشود.در چنین حالتی کسی به صرف داشتن مدرک فقط به خاطر کمبود بکار گمارده نمیشود. (1989331) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۳۴:۳۴
خدمت دوستان عزیز عرض کنم که حقوق بسیاری از اعضای هیئت علمی جوابگوی هزینه های اولیه زندگی در سطح متوسط جامعه از جمله کرایه محل سکونت، اتومبیل و پوشاک نمی باشد. و البته این مطلب برای جمع کثیری از حقوق بگیران دولتی و خصوصی بجز موارد خاص نیز صادق است و این در حالی است که برآورده شدن نیازهای اولیه زندگی حق هر شهروندی است که عمر خود را برای هموطنان گذاشته و زحمت کشیده است.
همه کم و بیش به این امر واقف شده اند که برای داشتن رفاه بیشتر مدارک بالاتر تأثیر چندانی نخواهد داشت. مدرک گرایی مشکلی فرهنگیست و نتیجه مستقیم عدم مطالعه و بالابردن سطح آگاهی عموم جامعه است. واضح است که برای یادگیری مطلبی ضرورتاً نیازی به تحصیلات آکادمیک نیست و بسیار شاهد لیسانسه هایی بوده ایم که از استاد خود استاد ترند. یک جامعه سالم اقتصادی و فرهنگی نیاز به تمامی حرفه ها و پیشه ها از جمله کارگر، راننده، فروشنده و کارمند را درک می کند و تبعات وارونه قرار گرفتن هرم اجتماعی را به خوبی می داند.
تا تغییر نگاهمان از بها دادن به اسمها، موقعیتها و مقامها به انسانیت، تخصص و کارآمدی راه طولانی در پیش است!! (1989465) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۸:۱۴
با سلام به خدمت دوستان عزیز. بنده هیات علمی دانشگاه هستم.حقوق هیچ هیات علمی 10 برابر کارمند نیست. اگر به کارمند 1 تومن بدن به من 2میلیون و دویست میدن. یک کارمند ساعت 8 صبح میاد و 2 میره و البته زمان نماز رو هم کم کنید ولی ما ساعت 8 صبح شروع میشه و 7 تموم میشه یعنی ما 11 ساعت دانشگاهیم که البته 10 ساعت توی کلاس به فرزندان شما تدریس می کنیم حالا کار ندارم که بیسواد یا باسوادیم ولی کسی هم نگفته که کارمندا و دیپلم ها باسوادتر از ما هستن. شما کارمندان عزیر از ساعت 2 به بعد سر شغل دومید ولی ما توی دانشگاه کلنجار میریم و به همه پاسخو هستیم. من خودم رتبه 1 زبان تخصصی دانشگاه تهرانم. آیا این رتبه ما باید توسط مردم کوچه و بازار بررسی گردد. بنده رتبه 28 ارشد را از دانشگاه شهید بهشتی گذراندم. آیا این 28 نفر از کل کشور تماما بیسواد بودند. برادر من بنده این رتبه را سال 1383 کسب کردم. شما بیسوادی و باسوادی را توسط چه معیاری می سنجید؟ (1989720) (alef-6)
 
جهان
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۹:۵۴
دوستان ،وقتی تعداد دکترا زیاد شود اولا آن انحصار دکترهای فعلی از بین می رود ثانیا ابهت دکترا فروکش می کند و تخصص و توانمندی افراد هست که ملاک قرار می گیرد نه مدرک آنها . لذا افزایش مقطع دکترا به باور من نه تنها بد نیست بلکه لازم هم هست (1989723) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۴:۱۱
من کاری به آقایونی که دکتری پولی دارند و یا میخواهند بگیرند ندارم.
زمانی که بنده دکتری رو تو دانشگاه شریف شروع کردم از هفت خان رستم گذشتم
اول آزمون زبان بود. بعد کسانی که حد نصاب نمره زبان رو داستند در آزمون ریاضی شرکت کردند. مجددا کسانی که نمره حد نصاب ریاضی رو داشتند وارد آزمون تخصصی شدند. بعدش هر کس توی آزمون تخصصی از 100 نمره بالاتر از 70 شده بود دعوت به مصاحبه شد. (کلا 8 نفر دعوت به مصاحبه شدند) و بعد از مصاحبه هم به هر کس نمره مصاحبه دادند
به ما گفتند 50 درصد امتیاز مال مصاحبه هست و 50 درصد هم آزمون کتبی
و قرار شد هر کس امتیاز کلش بالاتر از 80 شد بگیرند . اینجوری بود که اون سال فقط از 400 نفر متقاضی 2 نفر رو گرفتند. (1990198) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۶:۲۸
آقایی به اسم دانشجو بالا نظر دادن که حقوق اعضای هیات علمی در دوره دولت قبل حداقل 6 میلیون تومان شد. برادر من این حقوق رو چطوری حساب کردی؟ دوما فرمودی که کارمندان روزی 10 ساعت کار می کنند و اساتید هفته ای 8 ساعت؟
برادر من اعضای هیات علمی هفته ای 40 ساعت موظفی دارند. متاسفم که بی اطلاعی. و کدام اداره کارمندانش روزی 10 ساعت کار می کنند؟ می توانی به ما توضیح دهی؟ شما پیشنهاد جالبی که دادین اینه که دولت فعلی حقوق اساتید رو مثل سایر کارمندان تعیین کرده و سقفش 5 میلیون تومان بشه. به خدا من از این پیشنهاد شما خیلی استقبال می کنم. دستتون درد نکنه چون حقوق استادیار 2 میلیون هست و اگه 5 میلیون بدن من همه شما را به شام دعوت می کنم. در ضمن یک استاد تمام با 10 سال سابقه کاری و تحقیقات ارزشمند لیاقت داره که 5 میلیون بهش بد. شما خبر نداری اتاد تمام ها عمدتا به زبان فرانسه و انگلیسی وارد بوده و نیازی به حضور در دانشگاه های ایران ندارن. شما میدونی که حقوق آنها در آمریکا و کانادا حدود ماهی 7000 دلار یا 21 میلیون تومان هست حالا شما به یک استاد دانشگاه حقوق کارگر بدین ببینید چطور دسته دسته کوچ میکنن. برادر هر چیزی حساب داره برو آیین نامه ارتقا رو بخون و نظرات عجیب و غریب نده. حقوق اساتید توی دوره دولت قبل هیچ تغییری نکرد اگر قرار بود متناسب با شرایط بره الان بایستی 7 میلیون تومن بود.شما توی بازار قیمت سیب زمینی رو از 500 تومن رسوندید به 2000 تومن کسی چیزی گفت؟ شما قییمت گوشت رو از 6000 تومن رسوندین به 30000 تومن کسی چیزی گفت؟ شما قیمت زمین رو از متری 700 هزار تومن رسوندی به 5 میلیون تومن کسی چیزی گفت؟ قرار نمیشه که این برادری که نظر داده بیاد بگه که همه میتونن به عنوان ... بیان به اساتید ارابه ببندن تا زمین های سیب زمین رو شخم بزنن چون شما نمی تونی درس بخونی (1990207) (alef-6)
 
samad
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۴:۰۳:۰۰
به کسی جسارت نشه ولی افسوس من از رشته های کاذبی که تو سیستم آموزشی وجود داره مثل بیشتر رشته های علوم انسانی و کشاورزی،مشکل ما اینه که مفت داریم هزینه می کنیم جامعه علمی ما کاربردی نیست وگرنه چه اشکالی داره که همه ما دکتر و مهندس بشیم و ایرانو گلستان کنیم بنظر بنده نو این مملکت در حق دکتر و مهندس ها احجاف شده (1990328) (alef-6)
 
ali
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۲:۲۰:۰۵
مشکل دانشگاه آزاده که هر کسی را ارشد و دکتری می کنه
کسانی که حتی بلد نیستند با نرم افزارهای رشتشون کار کننند (1991512) (alef-6)
 
مهری
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۰۳:۵۶:۲۸
با این قسمت موافق نیستم:

" گاه کشورهای درجه پایین علمی مثل آذربایجان ، تاجیکستان و هند و مالزی و غیره ) می کنند."


هند دانشگاههای برجسته ای داره. (1991812) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۱۴:۵۸:۲۹
حالا که ورود به دانشگاه اسان شده باید کاری کرد که خروج از ان مشکل شودهر که نتوانست ادامه دهد واستعداد نداشت دانشگاه را رها کند و وارد بازار کار شود تمام این جوانان به امید زندگی بهتر عمر خود را صر ف اموختن علم ودانش می کنند ولی عده ای با پول وسهمیه حق این جوانان را تصاحب کرده وپستهای کلیدی این مملکت را به دست گرفته وبه علت ندانم کاری همه چیز را خراب می کنند باید روشی را پیش گرفت که عاشقان ودوست داران علم ودانش به دنبال کسب ان باشندباید هر کسی که در حرفه ای مشغول کار است از نظر حقوق ودر امد راضی باشد واگر علم می اموزد به خاطر پول ومقام نباشد بلکه به خاطر علاقه وتشنگی اموختن باشد (1992779) (alef-10)
 
پزشک
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۰۹:۳۰:۲۹
این بلا را سر پزشکی اوردند و حالا نوبت رشته های دیگر است... (1995925) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۱۹:۳۴:۰۳
همه جای دنیا دکتر یعنی پزشک بقیه هم توفعش را دارن (1996945) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۹:۵۴
یک پیشنهاد! بهتره دانشگاههای بزرگ فقط ارشد و دکترا و دانشگاههای متوسط و کوچک و تازه متولد شده لیسانس و فوق لیسانس بدهند. (2004966) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۵:۲۲
ببخشید منظورم در پیام بالا لیسانس و فوق دیپلم بود (2005624) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.