توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 426176
رئیس قوه قضاییه: برخی تحول در علوم انسانی را سیاسی جلوه می‌دهند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۲
رئیس قوه قضاییه گفت: در بحث تحول در علوم اجتماعی و انسانی برخی آن را موضوعی سیاسی جلوه می دهند و آن را نفی می کنند.

به گزارش فارس، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه پیش از ظهر امروز در سومین همایش علمی "بررسی نقش حوزه و دانشگاه با موضوع تحول در علوم انسانی، موفقیت ها و ناکامی ها" اظهار داشت: ما یک پژوهشگاهی را در قوه قضائیه راه اندازی کردیم که اکثراً اساتید دانشگاه در آن فعالیت می کنند و این پژوهشگاه بستر خوبی برای فعالیت است.

وی افزود: یکی از کارهایی که در این پژوهشگاه انجام می دهند نقد آرا است، راه های جدیدی برای تعامل با دانشگاه در حال بازگشایی است که امیدواریم گسترش یابد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در بحث تحول در علوم اجتماعی و انسانی برخی آن را موضوعی سیاسی جلوه می دهند و آن را نفی می کنند، برخی دیگر به محض شنیدن صحبت های من در خصوص علوم انسانی گفتند من علوم انسانی را نفی کرده ام که هردو این دیدگاه اشتباه است.

وی ادامه داد: همانطور که اشاره شد بحث تحول در علوم انسانی دشوار است و اجرای آن دشوار تر، هم یافتن مجاری تحول و هم در مقام عمل تحول در علوم انسانی کار آسانی نیست و وحدت حوزه و دانشگاه را می طلبد.

آملی لاریجانی اظهار داشت: برخی می گویند تحول در علوم انسانی را غیر ممکن می دانند چون معتقدند امکان ندارد ساحت علم، دینی و ارزشی شود.

وی افزود: من ادعایی که دنبال می کنم این است که نه تنها این تحول ممکن است بلکه ضرورت دارد.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: ابتدا باید بدانیم علم چیست؟ امروز دیگر کسی از نگاه پوزیتیویستی به علوم نگاه نمی کند.

آملی لاریجانی گفت: یکی از موضوعاتی که باید در علوم متحول شود بحث پیش فرض ها است، پرسش ها در بستر پیش فرض ها خلق می شوند و تمام گفته های ما پاسخ به پرسش ها است، بنابراین تمام گفته های ما در علوم در بستر پیش فرض ها بیان می شود. اگر ما علوم انسانی را واکاوی کنیم به پیش فرض های زیادی خواهیم رسید.

وی ادامه داد: اگر از منظر فیلسوفان غربی هم نگاه کنیم می بینیم که بحث پیش فرض ها مهم است اما سوال اینجاست که آیا پیش فرض عالمان دینی و غیر دینی یکسان است؟

آملی لاریجانی در ادامه با بیان اینکه پیش فرض ها جایی هستند که دین می تواند به آنها ورود کند، گفت: گاهی پیش فرض ها می تواند نگاه ما را به علم تغییر دهد. پیش فرض های ما در علم و توصیه های برآمده از علم دخیل هستند.

رئیس قوه قضاییه گفت: باید ببینیم در حوزه های علمیه چه چیزی را می توانیم به علم وارد کنیم.

وی ادامه داد: اگر ما تحول را بپذیریم اساتید علوم باید تشخیص دهند که چه پیش فرض هایی لازم است و از طرف دیگر اساتید حوزه نقش دین را بررسی کنند.

لاریجانی گفت: شناب زدگی ما را به اشتباه می اندازد بنابراین باید از تحول شتاب زده پیشگیری کنیم.
 
کلمات کلیدی : آیت الله آملی لاریجانی، علوم انسانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.