نظر منتشر شده
۸۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 287379
میهمان ویژه الف؛
فواد ایزدی به سوال مخاطبان درباره «برجام» پاسخ می دهد
بخش خارجی الف، 14 مرداد 94
الف این وعده را به بینندگان خود می دهد که برای روشن تر شدن زوایای مختلف برجام از کارشناسان مطرح و صاحب نظر در این زمینه و همچنین مسئولان وزرات خارجه دعوت کند تا پاسخگوی شما کاربران در این زمینه باشند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۸
فواد ایزدی میهمان ویژه الف برای پاسخ دادن به سوالات بینندگان درباره ابعاد مختلف برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) است.

دکتر ایزدی؛ عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران است. وی دکترای خود را در رشته ارتباطات جمعی از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا اخذ کرد. از دکتر ایزدی کتاب‌هایی نظیر «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران» و «منبع شناسی تروریسم و صلح» منتشر شده است.

وی تا کنون مقالات، مصاحبه و سخنرانی های متعددی در ارتباط با مذاکرات هسته ای داشته که برخی از آن ها در الف نیز منتشر شده است.

کاربران گرامی می توانند، سوالات خود درباره توافق هسته ای وین را در قسمت نظرات از آقای ایزدی مطرح نمایند تا در هفته آینده پاسخ های خود را از ایشان در همین مطلب دریافت نمایند. لازم است خوانندگان عزیز موارد زیر را برای طرح سوال مدنظر داشته باشند:

۱- سوالات را کوتاه بیان فرمایید.

۲ - از اظهار نظر ذیل این مطلب خودداری فرمایید تا سوالات بیشتری امکان انتشار پیدا کند.

۳- قبل از طرح سوال خود، سوالات منتشر شده قبلی را مطالعه فرمایید تا حتی المقدور از نوشتن سوالات تکراری خودداری شود.
 
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۷:۵۵:۳۹
جناب ایزدی روند لغو تحریم ها بر اساس برجام چگونه است و چند سال طول می کشد (3096474) (alef-5)
 
العبد
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۰:۴۷:۵۷
بطور خلاصه و بسیار صریح و بی پرده ، و در یک کلام ، با توجه به تمام اثرات داخلی ، خارجی و منطقه ای ، این توافق را چگونه ارزیابی می کنید:

عالی ، خیلی خوب ،خوب ، نسبتا خوب ، بد ، خیلی بد ، افتضاح (3097287) (alef-5)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۷:۵۸:۲۰
به نظر شما در کدام قسمت برجام مسائل موشکی ایران مطرح و محدود شده است؟ (3096484) (alef-5)
 
امیرحسین
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۰۰:۱۵
به نظر شما توافقنامه هسته ای در مجلس و کنگره چه سرانجامی خواهد یافت و آیا به مرحله اجرایی خواهد رسید یا خیر (3096490) (alef-5)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۰۱:۵۲
چرا اسرائیل و نتانیاهو این همه تلاش دارند تا برجام در کنگره تصویب نشود. ایا همین موضوع نشان دهنده این نیست که توافق به نفع ایران است در ضمن عربستان هم به شدت مخالف است (3096498) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۱:۱۸
برعکس جناب آقای دکتر ، آیا این احتمال وجود نداره که مخالفت کنگره با این توافق ، ظاهری و برای تشویق ایران به پذیرش و اجرای اون باشه ؟
همینطور مخالفت اسرائیلیها ؟ آیا برای ترغیب ایران به انجام تعهدات و به طور همزمان ، گرفتن حداکثر امتیاز از آمریکاییها نیست ؟
لطفا این سوال رو دقیق پاسخ بدین ، خیلی مهمه . متشکرم (3096687) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۲۲:۰۳
با توجه به سرنوشت عراق و لیبی ، و درنظرگیری این امر که آمریکا ابتدا با مذاکره و تهدید ، اقدام به نابودی ذخایر و امکانات هسته ای کشورهای هدف می نماید و سپس با اطمینان از ناتوانی آنها ، شروع به حمله نظامی گسترده میکند ، و توجه به این نکته که بعد از توافق و در چندین نوبت از سوی مقامات آمریکایی ، بازرسیهای ناشی از برجام ، زمینه ساز حمله نظامی هدفمند و موفق عنوان گردیده ، تا چه حد با پذیرش برجام امکان حمله آمریکا و متحدان نظامیش به ایران افزایش می یابد ؟ (3096704) (alef-5)
 
ارشیا کیوان
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۱۳:۳۳
چگونه میتوان از راهکارهای احتمالی واردات کالاهای "مصرف دوگانه" مطلع شد؟ مشخصا ماشین آلات برش لیزر فیبر نوری که استفاده کاملا صنعتی دارد. (3096541) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۱۶:۴۴
با عرض سلام و احترام
سوال من اینه
اگر که ما توافق نمیکردیم چه اتفاقاتی می افتاد؟ ایا درسته که سنا طرحی داشته برای تحریم کامل نفت ایران و بیشتر کردن تحریمها
سوال بعدی: چه لزومی داشت که ما با امریکا توافق کنیم؟ چرا مذاکره کردیم؟
با سپاس (3096545) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۱۹:۱۰
سوال: روند مدیریت پرونده هسته ای در دوران روحانی، لاریجانی، جلیلی و ظریف را چگونه ارزیابی می کنید و به نظر شما در کدام دوره ما موفق تر و بهتر عمل کرده ایم (3096558) (alef-5)
 
علي
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۱۹:۲۰
سلام عليكم وخدا قوت خدمت اقاي دكتر سوْال من اينه اگر ايران در فالب برجام از خطوط قرمز انگونه كه جنابعالي مطرح مي نماييد عبور كرده اين همه زمان براي چي چه در مجلس وچه در شوراي امنيت ملي داره صرف ميشه (3096560) (alef-5)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۲۴:۱۵
1- ورود و خروج ایران از فصل هفتم در توافق برجام را چگونه ارزیابی میکنید؟
2- مکانیسم ماشه در قطعنامه جدید تا چه حد نگران کننده است؟
3-ایا جدال هسته ای با این توافق تمام می شود یا ادامه دارد؟
4- بخش غیر هسته ای توافق برجام شرایط غیر هسته ای ایران را چه تغییری میدهد؟
5- اگر مجلس یا شورای امنیت ملی بخشی از برجام را قبول نکنند شرایط چگونه پیش خواهد رفت؟ (3096574) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۲۴:۵۹
با سلام و تشکر از حضور شما
جرا برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد؟ مگر ما به خود کفایی موشکی نرسیده ایم؟ آیا موشک های ساخت داخل قدرت رقابت با موشک های روسی و آمریکایی را ندارند؟ (البته که دارند و به گفته سرداران نظامی اینچنین هست و ما حتی در بعضی علوم نظامی از آن ها پیشرفته تر هم هستیم) پس چرا انقدر برای ما رفع این تحریم ها اهمیت دارد؟ چینی ها هم در تحریم تسلیحاتی هستند ولی نمی بینیم که درخواست کنند تا این تحریم ها بر علیهشان برچیده شود. لطفا توضیح بفرمایید.
با تشکر (3096578) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۴۵:۲۰
در صورتی که توافق به هم بخورد چه تهدیداتی متوجه ما خواهد بود؟ (3096639) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۸:۵۲:۱۵
رفتن ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد چه خطری را متوجه ما ساخته بود اصلا چه اهمیتی دارد که در فصل هفت باشیم و در موارد مشابه مگر برای دیگر کشورهایی که در فصل 7 هستند اتفاقی افتاده ؟ چرا اونها مذاکره نمی کنند (3096654) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۰:۴۶
سلام
شما بر فرض مخالفت با برجام بفرمایید بر اساس چه دلایلی و توافق مطلوب از نظر شما چه پارامترهایی رو داره؟ (3096669) (alef-5)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۱:۰۶:۴۳
اصلاح میکنم "توافق مطلوب و مورد قبول 5+1 " (3097881) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۷:۴۷
نقش آژانس در روند اجرایی برجام را لطفا توضیح دهید و ایا رفتن امانو به کنگره، به لحاظ قانون آژانس درست است و ایا مجلس نیز می تواند وی را دعوت برای ارائه توضیحات کند (3096681) (alef-5)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۲۰:۳۵
با سلام.
تیم مذاکره کننده ضمانت اجرایی برجام رو قطعنامه سازمان ملل دونسته و حتی به خاطر این قطعنامه قید امضای توافقنامه رو زد.
سوال من اینه که اگر ما این توافقنامه رو نقض کنیم(که به خاطر بندهای موشکی و تسلیحاتی حتماً این اتفاق میفته) اون ضمانت اجرای در نظر تیم مذاکره کننده آیا همچنان برقرار میمونه؟ اگر اونها با ذکر همین دلیل تعهدات خودشون رو انجام ندادن، اونوقت ما دستمون به کجا بنده؟ چه الزامی وجود داره وقتی هیچ امضایی پای توافق نیست و قطعنامه هم نقض شده؟ (3096700) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۳۱:۱۹
ایا امکان توافقی شبیه برجام ده سال پیش نبود؟ به عبارت دیگه چرا ده سال پیش توافق نکردیم تا این همه هزینه به کشور تحمیل نشود؟ (3096718) (alef-5)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۲۰:۴۹
با توجه به پیشرفت های 12 سال اخیر در پرونده هسته ای و شرایط منطقه، آیا توافقی به دست آمده فاصله زیادی با امتیازهایی قابل کسب ندارد؟ (3099572) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۳۹:۰۲
غربی ها احتما برای مصرف داخلی خود و متقاعد کردن کنگره مطرح کردند که اگر توافق نمی شد تحریمها فرو می پاشید عده ای در داخل به این جمله اعتقاد دارند بفرمایید چطور ممکنه که با وجود مصوبه های جدید سنا و کنگره که قصد تحریم 100 درصد نفت ایران را داشتند و عزم جدی همه کشورها برای ادامه تحریم ایران، تحریمها از هم می پاشید؟ در مورد عراق حتی 5 سال بعد از سقوط صدام تحریمها وجود داشتند و خودبخود نپاشیدند تا اینکه سازمان ملل انها را لغو کرده تا کنون هم هیچ کشوری بدون تلفات از ذیبل فصل 7 منشور ملل متحد بیرون نیامده، لطفا مکانیسمی که این دوستان با توسل به ان معتقدند تحریمها اتوماتیک وار از هم فرومی پاشید را توضیح دهید.( چگونه تحریمها خودبخود از هم می پاشید)
سوال بعدی: اگر تحریمها خودبخود قرار بوده از بین برود چرا دوستان مخالف داخل به ان اشاره نکرده اند و تذکر نداده اند که تحریمها خودبخود از هم می پاشد و نیازی به مذاکره نیست
سوال اخر: اگر ما معتقدیم تحریمها خودبخود از بین میرود چرا توافق را ادامه میدهیم؟ چرا توافق نامه و برجام را دور نمی اندازیم؟

از شما ممنونم (3096733) (alef-5)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۲۷:۰۶
آیا در صورت مخالفت شما با توافق انجام شده، راه حل جایگزین شما برای آن ادامه دادن به روند گذشته است؟ یا معتقدند که امکان دست یابی به توافق بهتری وجود داشت؟
در این صورت لطفا ویژگی های توافق بهتر را بفرمایید. (3099579) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۹:۵۰:۴۹
سلام
آیا موشک های ایران را می توان جزو موشک هایی که برای سر جنگی هسته ای طراحی می شوند، قرار داد؟

آیا قطعنامه 2231 شورای امنیت با نظارت تیم هسته ای ایران تدوین شده است؟ اگر پاسخ مثبت است (طبق گفته آقای عراقچی) پس چگونه می توان بخشی از آن را قبول نداشت و بخشی را قبول داشت؟

در صورت نقض قطعنامه آیا ایران برجام را نقض کرده است یا خیر؟ (3096765) (alef-5)
 
کامیار
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۱:۰۲:۴۲
آیا ممکن است که سر مسائل حقوق بشر و تروریسم ( آن چیزی که غربی ها به آن اعتقاد دارند )، باز هم ایران را به سر میز مذاکره بیاورند با توجه به اینکه غربی ها بر ایران تحریم های متعددی را با توجه به این دو زمینه وضع کردند؟ (3096912) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۱:۰۳:۳۹
طبق گفته ی مقامات امریکایی با این تفوافق احتمال حمله ی نظامی به ایران با افزایش اطلاعات آنها در آینده افزایش می یابد. شواهد تاریخی در مورد عراق و لیبی نیز این را نشان می دهد. نظر شما در این رابطه چیست؟ (3096914) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۱:۰۸:۲۴
با توجه تهدید به حمله ی نظامی آمریکا به ایران و در مواردی تهدید به حمله ی اتمی به کشورمان از سوی بعضی از سناتور های آمریکایی به نظر شما آیا تیم مذاکره کننده نمی بایست شرط عدم حمله به ایران را در توافق لحاظ می کرد. (3096926) (alef-5)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۱:۴۸:۲۰
باسلام
نظر جنابعالی در مورد جلسه شورای راهبردی سیاست خارجی و پاسخ ها ی تیم مذاکره کننده چیست و آیا پاسخ های تیم مذاکره کننده قانع کننده بود . چرا که شما قبلا فرموده بودید سخنان آقای ظریف با 30 درصد برجام تطبیق دارد .
باسپاس (3097013) (alef-5)
 
عارف
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۱:۵۸:۲۱
با سلام.
1.آیا ایالات متحده میتواند به هر نحوی با استفاده از تفاهم نامه به نقاط حساس دسترسی پیدا کند؟
2.آیا تفاهم نامه نیاز هسته‌ای کشور را در زمینه صنعتی و تحقیقات براورده میکند؟
3. طبق تفاهم نامه ایالات متحده تحریم ها را به صورت عملی بر میدارد یا تنها به حرف؟
با تشکر از شما و سایت الف. (3097027) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۲:۰۷:۰۱
با سلام و احترام
چرا در متن توافق ۱۵۹ صفحه ای برجام، از عنوان suspen برای لغو تحریم های اروپا استفاده شده است؟ چرا برای تحریم های اروپا از کلمات مترادف با حذف شدن مثل terminate استفاده نشده؟ (3097035) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۲:۰۸:۰۵
تبعات کارشکنی و عدم اجرای درست توافق از سوی ایران چیه؟ اگر خود ما کارشکنی کنیم چه مشکلاتی برامون به همراه میاره؟ (3097039) (alef-5)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۳:۰۹:۰۱
اوباما می گوید گزینه جایگزین توافق وین حمله نظامی به ایران است نظر شما چیست> (3097135) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۲۳:۱۶:۰۵
پروتکل الحاقی قرار است به چه صورت در برجام اتفاق بیفته؟
توی متن توافق این مورد به چه شکلی اومده؟ (3097156) (alef-5)
 
عدالتخواه
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۰:۰۱:۳۱
روال برگشت پذیزی تحریم ها طبق توافق به چه کیفیتی است؟
آیا بنا به گفته طرف ایرانی به این راحتی ها نیست و طرف امریکایی جهت تصویب دوباره تحریمها نیاز به متقاعد کردن اعضا 1+5 دارد و یاطبق نظر امریکایی ها براحتی و بسرعت قابل اجراست و نیاز به هیچ شرط و یا موافقتی از هیچکس نیست؟ (3097230) (alef-5)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۳:۳۹:۴۴
با سلام
1-نقاط قوت توافق چیست؟

2-نقاط ضعف توافق چیست؟

3- روزنامه ... بیان کرده توافق نشانه به امنیت کشور است، آیا این تحلیل درست است؟ چرا؟
4-وزن داده ها و گرفته ها چگونه است؟
5-چند صدایی در آمریکا چقدر ساختگی است؟ دلیل آن چیست؟ چه نیاز دارند در حال حاضر نقش بازی کنند؟

(3097427) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۴:۱۱:۰۹
با سلام
چرا شما تعلیق (و نه لغو) تحریم‌های کنگره را نقطه ضعف برجام می‌دانید؟

با توجه به واقعیت‌های میدانی، آیا فکر می‌کنید این کنگره زیر بار توافقی که شامل لغو تحریم‌ها بصورت یکباره و قبل از اجرای تعهدات ایران می‌بود، می‌رفت؟ (3097440) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۳۸:۰۱
چرا برای لغو تحریم های آمریکا در هشت سال آینده، اکتفا شده است به تلاش دولت آمریکا به متقاعد کردن کنگره؟ مگر نه اینکه هم اکنون کنگره باید توافق را تایید کند، آیا نميشد لغو تحریم در 8 سال بعد را نیز تایید کند؟ و ما دچار وعده نسیه بدون پشتوانه نشویم؟ (3099586) (alef-13)
 
حسن شيباني
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۱۲:۲۸
چي شده كه تند روهاي ايران و اسرائيل همزبان مخالف برجام هستند؟ (3097626) (alef-3)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۴۱:۴۰
آیا در کشور ما قدرت تحلیل مسایل سیاسی به حدی ضعیف است که برای فهمیدن خوب یا بد بودن هر توافقی، باید رفتار اسراییل را ملاک عمل قرار دهیم؟ (3099593) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۱۲:۴۴
آقای ایزدی،بعد از پایان محدودیت های 10و15ساله ی پیش بینی شده در برجام سرنوشت پرونه هسته ایی ایران چه می شود؟ (3097629) (alef-3)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۴۵:۰۸
آقای روحانی و آقای ظریف قبل و بعد از دوران آقای احمدی نژاد مسوول پرونده هسته ای بودند. چه شد که 12 سال پیش نتوانستند حتی برای 20 سانتریفیوژ هم مجوز بگیرند، اما اکنون حق غنی سازی را به رسمیت شناختند؟ (3099601) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۲۴:۳۵
سلام چرا بسیاری از خطوط قرمز رعایت نشد و چرا رسانه ها القا می کنند که منتقد ان و صهیونیستها در یک جبهه هستند در حالی که این مذاکرات و توافق به امنیت رژیم صهیونیستی خیلی کمک کرد؟ (3097653) (alef-3)
 
hassan
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۴۳:۴۹
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت میهمان گرامیتان آقای ایزدی
نوع برخورد شما با توافق نامه به گونه ای میباشد که انسان فکر میکند اساسا میبایستی هیچ گونه مذاکراتی انجان نمیگردید در حالی که مسئولین بلند پایه کشور و مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیده بودند که بایستی مذاکرات صورت بگیرد در مذاکرات تمامی گفته های یک طرف دیکته نمیگردد این نکته قابل تامل است و نکته دیگر این که گویا شما اگر سکاندار دستگاه دیپلماسی ایران بودید بهتر عمل مینمودید ؟
توجه شما را به این نکته جلب مینمایم الف:ایران در صورتی که به اقتصاد خود به طور مولد و کامل نظم ونظام دهد از صدها بمب هسته ای و نیروگاه هسته ای موثر تر خواهد بود تکنولوژی هسته ای از نوع بهتر آن در حوزه های مختلف با اقتصاد قوی مطمئنا به ایران خواهد آمد در موازنه قوا در خاور میانه اقتصاد پویا میتواند مثمر ثمرتر باشد هزینه های کشمکش های موازنه قوا و هسته ای در خاورمیانه برای ایران بسییار سنگین است (3097705) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۰:۱۵:۱۷
جناب اقای ایزدی
با سلام
لطفا بفرمائید ایا مخالفت گنگره و اسرائیل با توافق صوری و ظاهری است یا اینکه بهره ای از واقعیت دارد و درصورتی که کنگره این توافق را رد کند دورنمای این وضعیت چه خواهد بود؟ایا کماکان کشورهای اروپایی و چین و روسیه درکنار امریکا خواهند ماند یا اینکه امریکا در اعمال تحریم ها تنها خواهد ماند؟ (3097743) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۰:۳۴:۰۷
با سلام
گزینه جایگزین شما به جای توافق چیست؟ درصورت حمله نظامی برفرض محدود آمریکا و با فرض مقابله به مثل ایران تاثیراتش روی اقتصاد ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظر شما ارزیابی مسئولان قبلی کشور قبل از اعمال تحریم های آمریکا از تاثیر گذاری آنها درست بوده یانه؟ (3097802) (alef-3)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۵۱:۰۱
با توجه به شرایط آمریکا در منطقه و جهان، آیا امکان حمله نظامی محدود به ایران برای آنها وجود داشت؟ در صورت کسب ریاست جمهوری بعدی آمریکا توسط جمهوری خواهان و جنگ طلبی آنها چطور؟
آیا صریح پاسخ بفرمایید. (3099606) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۳:۰۰:۰۹
چرا توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ایدرباره pmd محرمانه است؟
آیا مجلس به محتوای آن دسترسی دارد؟
جدا بودن این توافق از برجام، آیا دور زدن مجلس نیست؟
آیا وجود بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان و مقامات نظامی در آن، علت تمایل طرف ایرانی به محرمانه باقی ماندن آن است؟
چه تضمینی وجود دارد که پس از انجام تعهدات ایران، آژانس pmd را مختومه کند و بهانه جدید نگیرد؟ (3099621) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۳:۱۶:۵۰
طبق قطعنامه جدید هر یک از کشورهای 5+1 میتواند به صورت یک جانبه قطعنامه های گذشته را دوباره احیا کند. آقای عراقچی معتقدند که آنها چنین کاری نخواهند کرد، زیرا منزوی میشوند.
با توجه به سابقه تفاهم 5 کشور دارای حق وتو در تحریمهایش گذشته، آیا برای برگرداندن تحریم ها نیز نميتوانند به راحتی توافق نسبی کنند؟ تا منزوی نشوند؟
در صورت گذشت چند سال از شروع توافق و انجام وظایف ایران، و تبلیغات رسانه ای منفی طرف مقابل، آیا دست یافتن به اجماع و پیش گیری از انزوای آنها ساده تر نخواهد بود؟ (3099634) (alef-13)
 
علیرضا علی پور
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۱:۳۲:۱۳
سلام اقای ایزدی سوال بنده این است که توافق هسته ای چه تاثیری بر هژمونی ایران در منطقه دارد.فرصت ها و چالش های آن چیست. آیا این توافق زمینه نزدیکی روابط ما رو با کشور های منطقه به خصوص عربستان فراهم می کند یا باعث تعارض و تخاصم بیشتر میشود؟؟؟ (3097950) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۹:۴۵
قبل از اینکه توافق بشود همه نگران بودند الان که توافق شده عده ای دارند ناز می کنند که نه این اونی که ما می خواستیم نبود و... فکر نمیکنید این ناز کردن ها و..در نهایت باعث مشکلاتی برای ما بشود؟ مثلا اگر بعد اقای روحانی رئیس جمهوری بیاد که برجام رو قبول نداشته باشه و درست اجراش نکنه کار دستمون بدهد و مشکلاتی را ایجاد کند؟ با توجه به اینکه عده ای معتقد هستند امریکا در موارد مشابه اخر کار حمله کرده ایا ما نباید دقیق اینرا اجرا کنیم تا به طرف مقابل بهانه برای حمله ندهیم؟ (3098038) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۱:۰۳:۳۸
با توجه به سابقه اجرای کامل تعهدات توسط ایران در 12 سال گذشته، و بهانه جویی های دروغین طرف مقابل با وجود تایید عملکرد ایران (از جمله pmd)، آیا مکانیسم مناسبی برای جلوگیری از بهانه جویی های جدید در برجام وجود دارد؟ (3100212) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۹:۵۱
سلام
من یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی در رشته هسته ای در یکی از دانشگاه های تهران هستم .بنده متن برجام را چندین بار خوانده ام . چند سوال مشخص دارم :
1- دقیقا در کجای برجام حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده است ؟
توضیح : همه ی کشور های عضو معاهده طبق قانون حق غنی سازی دارند و تنها چیزی که در برجام مشاهده میشود این است که برعکس همه تصورات در برجام قید شده ایران محدودیت هایی را علی رغم قانون معاهده پذیرفته است . در واقع ما محدودیت را پذیرفته ایم نه اینکه غرب حقی از ما پذیرفته باشد .

2- غنی سازی 3.67 درصد چه کاربردی دارد ؟ اگر منظور از پذیرفتن حق غنی سازی این مقدار است برای بتده به عنوان یک دانشجوی دکتری کاربرد پرتوها جای سوال است این میزان از غنی سازی به چه کار میاید ؟

3- این عدد 3.67 را در جریان مذاکره چه کسی پیشنهاد داده ؟
توضیح : مسلما طرف ایرانی پیشنهاد نکرده و اگر 5+1 پیشنهاد کرده حتما محاسبه ای برای این عدد داشته و توجیهی داشته ؟ واقعا میدانید جزییات محاسبه و رسیدن به این میزان از غنی سازی چیست ؟ با محدودیتی که در زمینه اضافه کردن های سنتریفوژ ها وجود دارد زمان دستیابی ایران به میزان غنی سازی مورد نیاز برای مصارف صلح آمیز بینهایت فیزیکی است . که البته بنده به محدودیت در فقدان روتور در سنتریفوژ و عدم توجه به کرش کردن نمونه های قبلی کاری ندارم .

4- آیا میدانید کلندریا در فرهنگ لغات علم هسته ای به چه قسمتی از راکتور گفته میشود ؟ به نظر شما پس از پر کردن کلندریا با بتن چه استفاده ای از آن میتوان کرد و یا بعدا چگونه قابل به کارگیری است و یک راکتور بدون کلندریا چه سودی میتواند داشته باشد ؟

5- چرا طرف غربی اصرار داشته تجهیزات غنی سازی که قرار است از کار خارج گردد روی زمین در نطنز نگهداری شود ؟

6- آیا شما میدانید تبعات خارج کردن مادام العمر پسماند ها به عنوان یک منبع غنی از عناصر جدید و تحقیقات پیشرفته چه تبعاتی در آینده علمی کشور و نه فقط علم هسته ای دارد ؟

سوال بسیار بود ولی من به همین سوالات بسنده کرم .
با تشکر از شما و باتشکر از سایت الف (3098039) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۵:۴۰:۵۲
با سلام و احترام
اكنون كه تمام سعي دولت در كمتر توليد كردن پلوتونيوم و خروج پلوتونيوم توليدي اندك در نيروگاه اراك، از كشور ميباشد آيا پلوتونيم هيچ استفاده اي در غير بمب اتم ندارد؟ اگر پلوتونيم استفاده اي در غير بمب هسته اي دارد تا كي دولت از استفاده صلح آميز پلوتونيم محروم خواهد بود؟ (3098472) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۶:۲۷:۳۰
آیا اینکه شرمن نماینده آمربکا گفته که متن توافق محرمانه ایران و آژانس رو خونده نقض تعهد آژانس محسوب نمیشه و ما نمیتونیم کاری بکنیم ؟ (3098569) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۶:۴۰:۵۹
با سلام. همانطور که مستحضر هستید برنامه موشکی ایران برای 8 سال محدود می شود. در قطعنامه امده موشک های بالستیکی که طراحی شده اند تا قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارا باشند. سوال اینجاست کدام موشک ها قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارا هستند؟ (3098586) (alef-13)
 
محمد دشتی
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۷:۱۶:۱۶
من از توافق در یک موردش سوال می پرسم شما من رو قانع کنید
ما پذیرفتیم تا 8 سال حق تست و پرتاب موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی نداشته باشیم
1 چرا 8 سال ؟مگه قراره بعد این 8 سال ما اجازه تست چنین موشکی داشته باشیم؟تمام جنگ طرف مقابل بر سر بمب و کلاهک هسته‌ای است چرا 8 سال محدودیت قائدتا باید این محدودیت دائمی باشه فلسفه 8 سال چیه؟
2 فرضا اگه ما موشکی رو تست کنیم طرف ما چکونه می خواد راستی آزمایی کند که موشک تست شده قابلیت مورد نظر آنها رو نداره ؟ (3098625) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۷:۵۲:۰۴
شما از جمله مخالفین این توافق هستید بجای این توافق چه گزینه ای را پیشنهاد می کنید (3098669) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۷:۵۷:۴۱
جناب اقای ایزدی باتوجه به این که میزان نگه داری اورانیم غنی شده نباید بیش از 300 کیلو گرم باشد گفته می شود ایران باید اضافی ان را یا اکسید کند یا در بازارهای بین المللی بفروشد باتوجه به گفته اقای صالحی در مجلس که گفتند اورانیم غنی سازی شده ایران هنوز غیر استاندارد است ایا خریداری در بازار برای ان یافت میشود 2- اگر بیش از این مقدار تولید کنیم و نتوانیم ان را نگهداری کنیم پس تولید کردن و ادامه غنی سازی ایران بجز ضرر برای ایران چه فایده ای دارد این فقط منجر به فرسوده شدن سانترفیوز های ایران نخواهد شد ؟ (3098682) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۸:۱۳:۱۰
ایااصل‌توافق‌‌برای‌مامهم‌است‌یا‌مفاد‌ان؟ (3098714) (alef-13)
 
علیپور
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۹:۱۳:۳۰
با عرض سلام خدمت اقای دکتر ایزدی
سوال بنده این است که فارغ از بحث های مربوط به مسائل هسته‌ای، تاثیر این توافق وین بر نقش هژمونیک منطقه ای ایران چیست؟؟ این توافق آیا باعث تشدید رقابت و تعارضات ما با کشور های منطقه می گردد یا زمینه نزدیکی و دوستی رو فراهم میکند.
از سایت الف ممنون میشم نظرم رو منتشر کنند
ممنون (3098806) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۹:۲۰:۲۹
با سلام و تشکر از حضور شما
بنده یک سوال مهم دارم:
ایا موافق برجام هستید یا نه و اگر مخالف هستید چه پیشنهادی برای رفع مشکلات و تحریمها و خطرات موجود دارید؟ راه حل شما چیست؟ اگر معتقد هستید برجام میتوانست بهتر باشد به نظر شما چه شخصی باید مذاکره میکرد؟ فردی که فکر میکنید باید می رفت تا توافق بهتری را منعقد کند چه کسی بود از دید شما
سوال نهایی: چه عواملی باعث شد ما سمت مذاکره برویم؟ (3098813) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۹:۳۷:۱۸
با سلام محضر استاد گرامی
به نظر حضرتعالی آیا اختلاف کنگره و اوباما جنگ زرگری برای گرفتن امتیاز بیشتر از ایران نیست؟؟؟ (3098833) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۲۱:۳۴:۲۹
دلایل مخالفت شخص جنابعالی با برجام و راهکار عملی شما برای حل مشکل چیست؟ فرض کنیم توافقی حاصل نمی شد راهکار حضرتعالی برای پایان دادن به این مساله چه بود (3098965) (alef-13)
 
تهرانی مقدم
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۲۳:۵۲:۱۸
با عرض سلام و احترام

با مطالعه بندهای مروط به نحوه حل اختلاف در برجام، اینطور به نظر می رسد که حتی اگر طرف غربی نقض عهد کرده باشد و ایران شکایت خود را به کمیسیون مشترک ببرد و نتیجه نگیرد و نهایتا پرونده برای بررسی به شورای امنیت برده شود، آنگاه در مورد ادامه لغو تحریم ها رای گیری خواهد شد. به عبارت دیگر چه ایران شاکی باشد چه طرف مقابل، نهایتا در شورای امنیت برای ادامه لغو تحریم ها رای گیری خواهد شد و به نوعی شکایت ایران از طرف مقابل احتمال بازگشت تحریم ها را بالا می برد. آیا این برداشت صحیح است، و اگر صحیح است ایران در صورت نقض عهد طرف مقابل، بر اساس برجام چه کاری می تواند انجام دهد؟

با تشکر و سپاس فراوان (3099141) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۴:۳۹:۱۰
با سلام
جناب ایزدی آیا این که گفته میشود آب سنگین اراک درصورت بازطراحی قلب راکتور در واقع راکتور اب سبک خواهد بود چون با اورانیوم چند درصد غنی شده کار میکند و این ادعا که استفاده از اب سنگین در این راکتور صرفا اقدامی سیاسی است گفته صحیحی است ؟ (3099293) (alef-13)
 
نیکنام
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۸:۳۰:۲۷
باسلام
جناب دکتر ایزدی
دربحث بازرسی نظامی آیا طبق برجام ایران آنرا پذیرفته یاخیر؟...ضمن اینکه ایا طبق برجام تحقیق وتوسعه دکوری شده یا خیر؟
باتشکر (3099344) (alef-13)
 
موسی
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۰۸:۴۲:۰۶
سلام. جناب دکتر ایزدی. سوال ؟ وضیعت اقتصادی ازچه زمانی تغییرات قابل توجهی پیدا خواهد کرد؟ (3099348) (alef-13)
 
مهدی از بردستان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۰:۴۴:۱۸
با سلام. آقای ایزدی در قطعنامه از ایران خواسته شده که فعالیت موشکی برای حمل کلاهک هسته‌ای ممنوع است .اونا بدون بازدید چطور میفهمند که موشکی که داریم تولید میکنیم قادر به حمل کلاهک هسته ای نیست یا هست؟حتما باید بازدید کنند که بفهمند ما در زمینه موشکهایی که قابلیته حمل کلاهک هسته ای دارند فعالیت نمیکنیم... بازدیدم از مراگز نظامی و موشکی نه خطوطه قرمز ما بود این که رعایت نکردیم (3099440) (alef-13)
 
مهدی بردستان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۰:۴۶:۲۶
با سلام و خسته نباشید خدمت آقای ایزدی حال سوال این‌جاست که مدیر کل آژانس با چه مکانیزمی قرار است به این نتیجه‌ی کلان برسد که تمام مواد هسته‌ای در ایران تحت فعالیت‌های صلح‌آمیز است؟ آیا جز این است که باید تک‌تک خانه‌ها و وجب‌به‌وجب سرزمین کشور را جستجو کنند تا اطمینان حاصل کند؟ (3099441) (alef-13)
 
یک ایرانی وظن دوست
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۱:۳۱:۳۲
سردمداران آمریکا هرروز اظهار میدارند بازدید های آزانس در ایران بطور مستمر از هر جای که بخواهند میتوانند بازدید کنند بعضی مواقع بطور صریح و آشکار بازدید از مکانهای نظامی را عنوان میکنند. دراین باره سوال این است که چرا مسئولین محترم جواب آنها را قاطعانه نمیدهند که هم آنها وهم دنیا بفهمندکه نباید از سایتهای نظامی ایران بازدید شود و مسئولین محترم در این مورد سکوت اختیار کرده اند ؟آیا مداکره کنندگان پنهانی توافق کردند که از سایتهای نظامی بازدید کنند ؟ دراین صورت مگر سران نظام تابع فرمایش مقام معظم رهبری نیستند . که ایشان فرمودند بازدید از سایتهای نظامی خط قرمز ایران است . وخواهشمند است در این مورد توضیح بفرمایید. (3099518) (alef-13)
 
جوادی
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۱:۳۳:۰۱
با سلام
جناب ایزدی آیا ممکن است که بعد از شناسایی کامل مناطق و مراکز حیاتی ایران توسط به اصطلاح بازرسان آژانس به بهانه لغو توافق با ارسال موشک به سایر کشورها آمریکا و دیگر هم پیمانان وی ایران را ذیل فصل هفت برده و حمله نظامی بنمایند ؟ اگر امکان دارد چطور پس آقای عراقچی اعلام میکند نقض عهد قطعنامه مهم نیست و اشکالی ندارد آیا اینها را تیم مذاکره کننده نمی دانند ؟ ضمنا قبلا با توجه به اینکه تحریمها و قطعنامه ها را قبول نداشتیم و تعدادی از کشورها نیز آنها را قبول نداشتند بواسطه تحریم اقلام مورد نیاز کشور را از کشورهای فوق مانند روسیه و چین تهیه میکردیم حال با امضا و قبول توافق چنانچه بعللی تحریمها برگردد امکان تهیه اقلام مورد نیاز کشور از کشورهای قبلی ممکن خواهد بود ؟ (3099521) (alef-13)
 
روشن
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۲:۰۴:۱۱
اقاي ايزدي چون همه مراتب را دوستان سوال كرده اند ومن هم بتمام اين نكات مغتقدم و مي دانم با اجراي اين توافق ما محدود تر مي شويم وانها هر كاري قبلا مي خواستند انجام دهند بعد از توافق خيلي بهتر مي توانند انجام دهند و بطور حتم مذاكره كنندكان هم بر ان واقف هستند پس علت اينكه اين توافق را پذيرفته اند چيست كاري به تعريف وتمجيد نداريم علت را اگر ممكن است شفاف بيان فرماييدا (3099558) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۳:۰۲:۱۰
خرید اقلام دو منظوره :هم مراحل خرید و هم کاربرد ان باید به تایید برسد چیست؟ (3099624) (alef-13)
 
رسول مشهدی
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۳:۳۲
با سلام
خیلی از مخالفان توافق فقط بر نقاط ضعف توافق تکیه میکنند.آیا این توافق موارد مثبتی ندارد؟
آیا صرف انتقاد برای رد کردن کل یک توافق کافی است؟
بنظر شما راهی بهتر از توافق وجود داشت؟
آیا طرح جایگزینی وجود داشت؟ (3099703) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۳۰:۳۱
خواهشا سوالات را دونه به دونه پاسخ دهید و از پاسخ دادن فله ای و سخنرانی بپرهیزید
اقایون الف خواهشا منتقل کنید که سوالات اولا دونه به دونه پاسخ داده شوند بعد دوستمون نیاد سوالاتی رو که دوست داره جواب بدهد بقیه رو رها کند. به شعور مخاطب احترام بگذارید. (3099715) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۴۸:۲۴
با سلام آیا عدم اجرای قطعنامه از سوی ایران به معنای نقض برجام می باشد؟ (3099733) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۵۲:۳۸
مگر نه اینکه ماهواره برای های ما، و برخی موشکهای دیگر از جمله شهاب و سجیل به صورت بالقوه توانایی حمل کلاهک هسته ای را دارند؟ پس آیا طبق قطعنامه ایران باید تولید آنها را متوقف کند؟
پس آیا اینجا مسیر بهانه جویی و درخواست بازدید باز نميشود؟
اینکه آقای عراقچی گفته ما در پی ساخت کلاهک هسته نیستیم، آیا تضمین کافی برای ممانعت از بهانه جویی در این مسئله است؟ (3099739) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۵:۰۵:۲۷
در یک کلمه بفرمایید آیا اجمالا از خطوط قرمز تجاوز شده است یا خیر؟ (3099761) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۶:۰۲:۱۷
رهبری قبلا اعضای تیم مذاکره کننده را متدین و خدمت گزار توصیف کرده بودند. همچنین ایشان پس از توافق از زحمات آنها تشکر کردند.
آیا این به معنی موافقت ضمنی ایشان با توافق نیست؟ آیا عدم اعلام موافقت صریح ایشان برای کنترل تدریجی مخالفان نیست؟
در این صورت آیا مخالفان معتقد به خیانت مذاکره کنندگان هستند؟ (3099829) (alef-13)
 
مجتهدزاده فرد
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۶:۰۰
خواهش میکنم خواهش میکنم خواهش میکنم
منتشر کنید و ایشان جواب بدهند

با عرض سلام و احترام؛
موضوعی که همیشه برای من یک مسئله بوده تا به حال ندیدم کسی به آن بپردازد وحتی نشنیده ام مقامات و مسئولان ارشد نظام اعتراضی داشته باشند اینست که:

1- چرا نمایندگان مذاکره کننده خارجی تعدادشان زیاد است. مثلاً کل اعضاء دائمی سازمان شورای امنیت سازمان ملل +آلمان +نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا؟ آلمان دگه اینجا چه کاره است؟ نماینده اتحادیه اروپا چرا اینجا نقش داشته باشه؟
شاید مدعیان خارجی مخالف صنعت هسته ای ما فردا بخواهند برای یارکشی بیشتر به بهانه های مختلف نماینده شورای همکاری خلیج فارس و یا نماینده آس آ ن و ... راهم برای داشتن آراء بیشتر وارد مذاکرات کنند!!! ما نمیبایست از اول قبول میکردیم. یا اینکه ما هم از اول اصرار میکردیم ما هم چند نماینده میبایست داشته باشیم.

2- حالا که طرف مقابل ما از گروه های مختلف با نمایندگان متعدد هستند ما نمیبایست با کلیه این نمایندگان در یک زمان مذاکره میکردیم. ما باید اصرار میکردیم که آنها هر چند نماینده که میخواهند باشند ولی بین خود توافق کنند و یک نماینده انتخاب کنند و برای مذاکره بفرستند. الآن شده چند نفر به یک نفر! اینطور که الآن هست یک عده گرگ (به تمام معنا گرگ در سیاست و فریب) هر کدام در پی منافع خودشان (نه تنها انگلیس و فرانسه و امریکا بلکه روسیه و چین هم) هستند که دور یک شکار تنها و بی پناه زوزه کشان میگردند تا شکار بیچاره خسته و گیج بر زمین بیفتد.
ما بارها شاهد رفت و آمدهای خسته کننده تیم مذاکره کننده ایرانی از سالنی به سالن دیگر، مذاکره با گروهی و بلا فاصله با گروه دیگر، یک جانبه و چند جانبه، حتی ساعتهای پس از نیمه شب بودیم. در حالیکه آنها به استراحت و تفریح خود هم میپررداختند و وقت مشاوره با یکدیگر هم داشتند.
حالا تازه بعضی ها به این موضوع افتخار هم کرده ونقل میکنند که تیم مذاکره کننده ما با چه مشقاتی مذاکرات رو به پیش بردند!!!! (بخوانید که چجوری در دام مکر و حیله آنها افتاده بودند)

نتیجه این توافق نعوذبالله نتیجه خیانت و یا کم کاری تیم مذاکره کننده ما نیست (چون آنها اانسانهای مجاهد، پاک و با شرفی هستند). نتیجه این توافق بی تدبیری مسئولان ارشد نظام چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی است. مثل این است که تیم فوتبال ایران رو بفرستیم تو زمین و برای 24 ساعت با تیم اسپانیا، فرانسه، آرژانتین، برزییل و ... بی وقفه بازی کنند. اینجا ده ها گل هم که بخوریم تیم فوتبال قابل سرزنش نیست بلکه مربی و مسئول تیم بباید سرزنش و مؤاخذه شود که بدون تدبیر چنین شرایط ناجوانمردانه ای را پذیرفته اند.

والسلام (3099873) (alef-13)
 
فهیمی فر
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۹:۵۴:۱۱
سلام

1. در متن توافق آمده امریکا تحریم ها را به صورت دوره های زمانی متوقف می کند. یعنی هر آن امکان دارد توقف تحریم ها بعد از یک دوره دیگر تمدید نشود. آیا این امکان وجود دارد تا مجلس ایران هم بازه های زمانی برای اجرای توافق تعیین کند و یا به دولت تکلیف کند که اجرای توافق را در قالب بازه های زمانی مشخص و تحت تصویب مجلس به اجرا در آورد؟



2. در صورتی که کنگره متن برجام را تصویب نکند و رئیس جمهور این رای را وتو کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ یعنی در صورتی که مجلس نتواند با رای بالا وتو را بشکند، این وتو دائمی خواهد بود و یا فقط تا زمان ریاست جمهوری فعلی پابرجا خواهد بود؟ در این صورت تکلیف توافق و تعهدات فی ما بین چیست؟ (3100150) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۹:۵۷:۵۸
عده ای می گویند هر توافقی می شد مخالفان دولت چاره ای جز زیر سوال بردن برجام را ندارند چون اگر برجام را تاییید کنند اون چند سال مذاکره خودشون زیر سوال میرود و باید توافق هر چه باشد مخالفت کنند زیرا ملت از انها خواهند پرسید چرا قبلا به توافق نرسیدید ایا این را قبول دارید؟ (3100152) (alef-13)
 
روغنی
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۲:۳۰:۱۵
جناب آقای ایزدی عزیز باسلام بفرمایید برجام چه مشکلی دارد که بعضی ها از بررسی آن در مجلس هراسان هستند وتلاش میکنند منتقدین مشکلات آن را مطرح نکنند مگر هسته ای یک امر ملی نیست؟ (3101361) (alef-13)