توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417805
پایان عصر سانسور در عصر شبکه های اجتماعی
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۷
تصور کنید شبکه‌های اجتماعی وجود نداشتند و این حادثه اتفاق می‌افتاد. به جرات می‌توان گفت مردم شهر فومن هم متوجه این مسئله نمی‌شدند. امروز به واسطه وسعت گرفتن شبکه‌های اجتماعی امروز روستایی در جنوب خراسان یا مردی از اهالی سیستان، جوانی در خوزستان می‌دانند که ماموری بر صورت پیرزنی تنها به جرم دست فروشی سیلی زده است.

به گزارش نامه نیوز، در هفتهای که گذشت فیلم سیلی خوردن زن دستفروش از یک مامور سد معبر شهرداری فومن در استان گیلان بازتاب‌های فراوانی در فضای مجازی داشت.جدا از حرکت زشت مامور سد معبر شهرداری که در مقاله‌های گوناگون به آن پرداخته شده است، این سیلی باعث شد تا پیش از پیش به قدرت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی پی ببریم.

در سال‌های گذشته نمونه‌های بی‌شماری از این قبیل اتفاقات یا ناهنجاری‌های اجتماعی در ایران رخ می‌داد بدون اینکه کسی از آن مطلع شود. امروز اما به واسطه گستردگی اطلاعاتی و شبکه‌های اجتماعی  تمام اتفاقات خوشایند و ناخوشایند به سرعت در جامعه پخش می‌شود و مردم از آن مطلع می‌شوند.

تصور کنید شبکه‌های اجتماعی وجود نداشتند و این حادثه اتفاق می‌افتاد. به جرات می‌توان گفت مردم شهر فومن هم متوجه این مسئله نمی‌شدند. امروز به واسطه وسعت گرفتن شبکه‌های اجتماعی امروز روستایی در جنوب خراسان  یا مردی از اهالی سیستان، جوانی در خوزستان می‌دانند که ماموری  بر صورت پیرزنی تنها به جرم دست فروشی سیلی زده است.

عذرخواهی شهردار فومن و امام جمعه این شهر، حضور یک خواننده مشهور پاب و دیدار با این پیرزن دستفروش و واکنش‌های گوناگون مردم، تنها و تنها به خاطر حضور شبکه‌های اجتماعی است.

مردم و مسئولان باید بدانند که دیگر در این فضا نمی‌شود یک اتفاق، یک  سخنرانی، یا حرکت و یا ... را سانسور کرد. هرجا گوشی موبایلی باشد اینترنتی، آنجا به جهان وصل است. امروز تمام جهان در گوشی‌های موبایل خلاصه شده است و یا به زبان ساده تر می‌شود گفت جهان بزرگ کودکی‌های بسیاری از ما امروز تبدیل به گوشی کوچک موبایل یا تبلتی شده است که در دست ریز و درشت این جامعه قرار دارد.

نکته جالب در این میان مسئله‌ای است که برخی مسئولان به آن توجه نمی‌کنند. برخی از مسئولان کشوری تلاش می‌کنند با لغو سخنرانی‌ها یا مراسم‌ها،  انتشار کتاب‌ها و یا اکران فیلم‌ها تلاش می‌کنند جلوی انتقال پیام‌ها را بگیرند غافل از اینکه امروز بسیاری از افراد با زدن یک کانال تلگرامی و یا قرار دادن فیلم و کتاب خود در اینترنت با مخاطبان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این در حالی است که در یک سخنرانی حداکثر مخاطب آنها 300 یا 400 نفر است اما در فضای مجازی مخاطبان آنها هزاران هزاران نفر هستند.

امروز فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی  کمک بسیاری به شفاف شدن فضای اجتماعی و سیاسی ایران کرده است. این فضا باعث شده است بسیاری از افراد مواظب رفتار خود باشند. دیگر هیچ چاردیواری در ایران وجود ندارد.

در این میان البته باید گفت بسیاری از اخبار پخش شده در این شبکه صحت ندارد و یا در تهیه خبر دقت به عمل نیامده است. بر همین اساس باید سعی کنیم از انتشار اخباری که واقعا از درستی آن اطمینان نداریم پرهیز کنیم. با این کار جلوی پخش بسیاری از شایعات گرفته می‌شود.

امروز مردم به واسطه شبکه‌های اجتماعی از بسیاری از رسانه‌ها جلوتر هستند و همین معنا باعث می‌شود بگوییم سال‌های پیش رو سال‌های شبکه‌های اجتماعی است.
 
کلمات کلیدی : سانسور + شبکه های اجتماعی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.