نظر منتشر شده
۹۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 170214
به بهانه پاسخ مرکزمطالعات تکونولوژی به لاریجانی؛
نگاه مهندسی؛ مصیبت علم اقتصاد در ایران
وحید حیدری، 20 آبان 91
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۰۳
از مصایب علم اقتصاد در ایران آن است که همه افراد از پزشک و مهندس تا سیاستمدار و دانشگاهی و از مردم عامی تا به اصطلاح نخبه به خود اجازه می دهند در این حوزه وارد شوند و به تحلیل و حتی نظریه پردازی بپردازند.

هیچ حوزه دیگری از علم شاهد چنین رفتاری در کشور ما نیست اما اگر یک اقتصاد دان بخواهد در پزشکی و یا مهندسی دخالت کند با واکنش منفی جامعه و مردم مواجه خواهد شد. البته این رفتار مخصوص کشور ما نیست بلکه در سایر نقاط جهان نیز سابقه دارد گرچه در کشور ما شدت این امر بیشتر است. شاید هم باید به جامعه حق داد زیرا اقتصاد موضوعی است که با زندگی روزمره تک تک مردم گره خورده است. اما بیان این مطلب اگر این حق را برای مردم عادی ایجاد می کند تا در باب اقتصاد به اظهار نظر بپردازند قطعا باعث ایجاد چنین حقی برای طبقه به اصطلاح مرجع و تصمیم گیر جامعه نخواهد شد که پای خود را به حوزه ایی بگذارند که اساسا توان تحلیل درست آن را ندارد.

مصاحبه دکتر علی لاریجانی با خبرگزاری فارس و تعریض ایشان به طرح مسکن مهر دستمایه یک مرکز مطالعاتی شده تا متنی را به عنوان جوابیه منتشر کند.

لاریجانی در مصاحبه خود گفته بود :"حجم انبوهی از تسهیلات به مسکن مهر داده می شود درحالی که این موضوع به تولید کمکی نمی کند بنابراین حتماً اولویت اشتباهی است."

البته به نوع صحبت آقای لاریجانی و عدم بیان درست واژه ها از جانب ایشان، قطعا نقد وارد است زیرا اولا مسکن یک نیاز طبیعی و اولیه انسانی است و ثانیا فعال شدن بخش مسکن بلا واسطه به رشد تولید در بخش های مختلف یک اقتصاد منجر خواهد شد . مشکل اصلی طرح مسکن مهر خود این طرح نیست بلکه شیوه تامین مالی این طرح است که باعث دردسر برای کل اقتصاد ایران شده است .شیوه تامین مالی این طرح مبتنی برخلق پول توسط بانک مرکزی و به عبارت دیگر بسط پایه پولی و نهایتا رشد نقدینگی است.

«مرکز مطالعات تکونولوژی دانشگاه علم و صنعت» البته در جوابیه خود به این مشکل هم اشاره کرده است و به اصطلاح پاسخی هم به این موضوع داده است. پاسخی که البته مسلمات علم اقتصاد را به سخره گرفته و بیشتر بر مبنای اوهام استوار است. این مرکز در جایی از جوابیه خود و برای چاره جویی مشکل فوق الذکر چنین بیان می کند:
"افزایش ضریب فزاینده پولی در شرایط فعلی اقتصاد کشور نه تنها به تولید کمکی نمی کند بلکه باعث افزایش سوداگری در بازارهای ارز و طلا و به دنبال آن خرید و فروش ملک می گردد.....ضریب فزاینده پولی از ۳.۹ واحد در سال ۸۸ به ۴.۷ واحد در سال ۹۱ رسیده است که ۲۰.۵ درصد رشد نشان می دهد. حال حتی با قبولِ فرض اینکه نقدینگی عامل تورم بوده است، بانک مرکزی می توانست با استفاده از ابزارهای مختلف مانند افزایش نسبت سپرده های قانونی بانکهای تجاری غیردولتی نسبت به کنترل نقدینگی اقدام کند"

متن به ظاهر کارشناسی بالا، نشان می دهد که به احتمال قریب به یقین هیچ اقتصاددانی در تهیه این پاسخ با این مرکز همکاری نداشته و این متن صرفا بر مبنای شنیده های سطحی از متون اقتصادی و در غیاب یک تحلیل اقتصادی دانشگاهی تهیه شده است.

برای پاسخ به این واگویه های مهندسی، ابتدا باید ساختار نقدینگی را شناخت. نقدینگی از ضرب شدن ضریب فزاینده در پایه پولی به وجود می آید. در واقع نقدینگی از دو منبع متفاوت ایجاد می شود. یکی خلق پول توسط بانک مرکزی است که با نماد پایه پولی شناخته می شود و دیگری خلق پولی است که در جریان عملیات بانکی به وجود می آید و مقدار آن با ضریب فزاینده مشخص می شود. هرچه میزان پایه پولی و یا پول خلق شده توسط بانک مرکزی در ساخت کل نقدینگی کمتر باشد و از طرف دیگر ضریب فزاینده یا همان پول خلق شده توسط نظام بانکی بیشتر باشد این امر حکایت از توسعه یافتگی نظام پولی یک کشور دارد. ضریب فزاینده به تنهایی به عنوان شاخص مقایسه توان و قدرت نطام بانکی کشورها به کار می رود هرچه این ضریب بیشتر باشد نشان دهنده قدرت بیشتر نظام بانکی کشورهای مختلف است.

برای همین در اکثر کشورها، خصوصا در کشورهای پیشرفته تلاش می شود تا رشد پایه پولی کنترل شود و در عوض ضریب فزاینده در ساخت نقدینگی کشورها افزایش یابد. به عنوان نمونه نسبت حجم نقدینگی به تولید ناخالص داخلی که برخی از آن به عنوان شاخص عمق مالی یاد می کنند در ایالات متحده و در فاصله زمانی سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ از ۵۱ درصد به ۵۵ درصد رسیده اما در طی همین مدت نسبت پایه پولی به حجم نقدینگی در این کشور با کاهش همراه و در مقابل ضریب فزاینده پول با افزایش همراه بوده است.

در واقع رشد نقدینگی در این کشور تحت تاثیر افزایش ضریب فزاینده اتفاق افتاده است. برخی از اقتصاد دانان همچنین معتقدند اگر افزایش نقدینگی تحت تاثیر افزایش ضریب فزاینده باشد، پیامد های تورمی کمتری به همراه خواهد داشت تا این که افزایش نقدینگی به دلیل افزایش پایه پولی واقع شود.

متاسفانه این مرکز در پاسخ خود ، گفتار اقتصادی را در سطح حرفهای عامیانه اقتصادی تنزل داده و در یک پیشنهاد ساده انگارانه می نویسد: "حال حتی با قبولِ فرض اینکه نقدینگی عامل تورم بوده است، بانک مرکزی می توانست با استفاده از ابزارهای مختلف مانند افزایش نسبت سپرده های قانونی بانکهای تجاری غیردولتی نسبت به کنترل نقدینگی اقدام کند."

این البته درست است که از نرخ ذخیره قانونی به عنوان مهمترین ابزار کنترل عرضه پول یاد می شود اما اینکه تصور شود این ابزار تنها وسیله برای کنترل نقدینگی است و با کم و زیاد شدن آن می توان به راحتی ضریب فزاینده را تحت تاثیر قرار داد امری اشتباه است. به عنوان مثال اگر این گزاره صحیح می بود کشور هند باید با نرخ ذخیره قانونی ۴ درصد که بسیار کمتر از نرخ ذخیره قانونی اعمالی در ایران است ضریب فزاینده بالاتری از کشور ما می داشت درحالیکه عملا این کشور دارای ضریب فزاینده ۳/۳ است که بسیار پایین تر از ضریب فزاینده کنونی سیستم بانکی ماست. این دقیقا همان اشتباهی است که شورای اقتصاد وقت در سال ۸۷ مرتکب شد. زیرا اگر این شورا به جای تمرکز بر کاهش نرخ ذخیره قانونی به سایر ابزارها برای افزایش ضریب فزاینده فکر می کرد در حال حاضر مشکلات کمتری گریبان گیر کشور می بود.

در جایی دیگر البته آمده است: "درصورتی که بانک مرکزی تا پایان سال جاری ضریب فزایندة پولی را به عدد ۴ کاهش دهد، حداقل ۶۰ هزار میلیارد تومان، نقدینگی کاهش می یابد که افزایش نقدینگی حاصل از اجرای برنامه مسکن مهر را جبران می کند. هرچند نقدینگی برنامه مسکن مهر تماماً صرف تولید و افزایش عرضه مسکن شده است و این برنامه به مثابه لنگری مانع از افزایش تورم عمومی کشور به ۵۰ درصد و بیکاری ۲ میلیون نفر شده است."

این هم درست است که کاهش نرخ ذخیره قانونی در سال ۸۷ اقدامی اشتباه بود اما افزایش آن در شرایط فعلی اشتباهی بزرگتر است زیرا حذف این نقدینگی آن هم با ابزار نرخ ذخیره قانونی به مثابه قطع خون و مرگ قسمتی از اقتصاد است که براساس آن ایجاد شده است و خود باعث تشدید بیکاری آن هم در شرایط رکودی حاضرمی شود. در این باب هم توضیح نمی دهد که اگر فرضا شصت هزار میلیارد تومان از حجم نقدینگی کنونی کم شد با رشد پایه پولی که این مرکز از آن دفاع می کند و حتی با ضریب فزاینده نزدیک به ۴، تنها با پانزده هزار میلیارد تومان پایه پولی همان میزان از شبح نقدینگی به بازار باز می گردد و مشکل ظرف چند ماه احیاء می شود.

این دیدگاه مهندسی در جای جای این متن به چشم می خورد و صرفا به بیان پیشنهاد می پردازد بدون اینکه ابعاد و عواقب اقتصادی پیشنهادهایش را بداند. در جای دیگری مدعی می شود این طرح مانع از تورم ۵۰ درصدی شده است.

احتمالا اگر از این دوستان دلیل چنین پیش بینی خواسته شود؛ گرچه برای این سخن هیچ الگویی مبتنی بر مبانی اقتصاد سنجی ندارند اما به صورت کلی تورم فشار تقاضا را برای حرفشان مبنا قرار می دهند. از نظر اقتصاد دانان از میان انواع دلایل تورم، تورمی که بر اساس رشد بی ضابطه نقدینگی به وجود می آید پایدارترین نوع تورم است زیرا تورم فشار تقاضا با سمت گیری منابع به سمت تولید بیشتر و یا اصلاح تابع تولید در تورم فشار هزینه کاهش خواهند یافت.

نکته دیگر این که در جای جای این مطلب نگاه منفی نسبت به بانکداری خصوصی وجود دارد که این البته مخالف با علم روز جهان است زیرا از افزایش تعداد بانک ها در سطح یک نظام پولی به عنوان وسیله ایی برای افزایش قدرت خلق پول در سطح یک نظام بانکی یاد می شود. البته در فضایی که رشد پایه پولی وجود دارد افراد زیادی متقاضی تشکیل بانک می شوند. زیرا رشد پایه پولی عملا به عنوان یک رانت برای این افراد محسوب می شود. بنابراین این رشد پایه پولی است که ایراد دارد و نه فعالیت بانکی و یا بانکداری خصوصی.

در این متن البته سئوالی پرسیده شده است که اتفاقا پاسخ به آن، کلید حل موضوع خواهد بود. گفته شده است: "حال این سوال پیش می‌آید که سایر بانک‌های کشور و بویژه بانک های غیردولتی منابع داخلی خود را به چه موضوعاتی تخصیص داده‌اند؟ آیا عملکرد این بانک‌ها افزایش سوداگری و فعالیت‌های غیر مولد در اقتصاد کشور را به دنبال نداشته است؟"

البته این متن در پی پاسخگویی به عملکرد بانک ها نیست اما پاسخ اینجاست که آیا اساسا بانکها اجازه ورود به بخش مسکن را داشته اند؟ وام های موسوم به Real Estate (وام های مربوط به زمین و مسکن) و یا به طور کلی Microfinance ها ( وام های خرد ) در همه جای جهان به شدت مورد علاقه بانکهاست زیرا حداقل تا پیش از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ این گونه وام ها از ریسک بسیار پایینی برخوردار بودند. اما ورود بانک های کشور و به خصوص بانک های تجاری دولتی، که بیشترین میزان منابع پولی را نیز در اختیار داشتند تحت عنوان "تخصصی کردن بانک ها" و به بهانه نظارت بیشتر به حوزه مسکن منع شد. این امر باعث شد تا فشار بیش از حدی به بانک مسکن برای تامین مالی بخش مسکن وارد شود و زمینه برای ورود بانک مرکزی و منابع این بانک به چرخه تامین مالی این بخش فراهم شود. امری که پیامدهای دردناکی برای اقتصاد ایران داشته است.

از سوی دیگر بانک ها و موسسات مالی که دست خود را در این حوزه کوتاه می دیدند به جهت علاقه به فعالیت در حوزه وام های خرد؛ وام هایی در زمینه جعاله مسکن، خرید لوازم خانگی و خرید اتومبیل و.... ارائه دادند که این نوع وام ها انحراف بسیاری زیادی از مقاصد اعطایی داشتند و علاوه بر مشکل شرعی، باعث گره نخوردن نقدینگی به تولید شد. امری که به طور مضاعف تورم را تشدید کرد.

حال باید گفت اگر بخش عمده صنعت بانکداری از فعالیت در حوزه مسکن منع نشده بود و از طرف دیگر با نظارت بانک مرکزی وام های اعطایی این بخش به سمت ساخت مسکن جهت می یافت، هم زمینه برای رشد پایه پولی از بین می رفت و هم بخش عمده ایی از نقدینگی درست در خوان تولید می نشست و علاوه بر افزایش رشد اقتصادی، تورم به شکل بی مانندی کنترل می شد.

در این مطلب همچنین چند نمودار از شاخص های بورس بر اساس یک تحلیل تکنیکال و بر مبنای اقتصاد مهندسی بیان شده است و نتیجه گیری شده است که طرح مسکن مهر باعث فعال شدن برخی از صنایع شده است. اولا این تحلیل باید با در نظر گرفتن وضعیت و شاخص کل بورس باشد و ثانیا باید توجه داشت که مسکن مهر با شیوه خاص تامین مالیش، اثرات مخربی بر دیگر بخش های اقتصاد ایران گذاشته که باید آنها را هم مد نظر قرار داد.

توضیح بخش اقتصادی الف: حق مرکز مطالعات تکونولوژی دانشگاه علم و صنعت برای پاسخ به این متن محفوظ است.
 
کلمات کلیدی : علی لاریجانی، مرکزمطالعات تکونولوژی، مسکن مهر، اقتصاد، مهندسی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۰۴:۳۴
عنوان مرکز مزکور بیانگر این حقیقت بسیار تلخ است که همانند اکثر امور
کار بدست کاردان سپرده نشده و در غیاب یک نهاد تخصصی طرح و برنامه
مانند سازمان برنامه و بودجه که به بهانه واهی میان بر و سرعت بخشیدن
به کارها بدست اقای احمدی منحل شد اوضاع بمراتب وخیم تری در انتظار
اقتصاد ایران است و ایکاش مرکز مورد نظر به تحقیق و توسعه مهندسی
در رمینه تخصصی خود یعنی ابداع فن آوریهای جدید ساختمان سازی وسایر
تکنیک های جدید بخصوص در تولید انواع مصالح جدید ساختمانی متمرکر
میشد و به حوزه سیاستگزاری و تامین منابع مالی و غیره پروزه مسکن مهر
وارد نمیشد . (1015191) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۷:۲۵
تمام مشکلات اقتصادی کشور ناشی از سیاست گذاری ها و تصمیمات غلط دولت و مجلس است. به ویژه در هنگام تصویب بودجه سالیانه کشور.

پیشنهاد می شود همانطور که برای تیمهای ورزشی با وجود این همه مربی در داخل کشور، مربی خارجی استخدام می شود، ده نفر اقتصاددان درجه 1 خارجی استخدام شده و شورایی را تحت این نام تشکیل شود.
نظرات این شورا چهار چوب و ملاک تصمیم گیری های اقتصادی کشور قرار گیرد. (1015315) (alef-4)
 
اقتصاددان
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۸:۲۸
مطمئن باشید که به اندازه کافی اقتصاددان باکفایت با معلومات وارد وجود دارد و نیازی به وارد کردن از خارج نیست. (1015406) (alef-4)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۲۹:۴۸
اتفاقا مشکل ما همينجاست که اقتصاد دان آگاه در کشور نداريم .. وقتي کساني که در دبيرستان از رياضي کم مي آورند وارد انساني شده و وارد رشته اقتصاد مي شوند وضع مملکت اين مي شود .. پيشنهاد مي کنم رشته اقتصاد را از گروه انساني حذف کرده و به گروه رياضي بياوريد .. اقتصاد داني که مباحث رياضي را بخوبي درک نمي کند چگونه مي تواند منطق علم اقتصاد را بفهمد؟؟؟ (1015424) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۱۹:۳۱
برو اول یه کتاب اقتصاد سنجی رو از نزدیک ببین ! حداقل یه تورقی بکن بعد بیا بگو اقتصاد دانهای ایرانی از ریاضی چیزی نمی دونند (1015536) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۳۴:۲۴
منطق علم اقتصاد ریاضی نیست . ریاضی ابزاری است برای علم اقتصاد (1015551) (alef-4)
 
احمد ی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۰۶:۵۹
بر اساس تحقیقات علمی ضریب هوشی مورد نیاز در علوم انسانی بسیار بالاتر از سایر رشته هاست چون نیاز به قدرت تحلیل و تطبیق و استنتاج و مدل سازی ویژه برای هر جامعه ای بطور خاص (با توجه به ابعاد متفاوت انسانها) میباشد که اصلا قابل مقایسه با رشته هایی تک بعدی و مستند به منطق محدود ریاضی (نظیر ریاضی و مهندسی) نیست. اقتصاددان خبره نیاز به شناخت ابعاد پیچیده اجتماع خود دارد والا مباحث ریاضی که هوش و فهم بالا نیاز ندارد. (1015591) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۳۶:۵۸
اين حرف واقعا درست است من خودم بعنوان مدرس دانشگاه در دروس شاخه هاي رياضي رشته هاي علوم انساني با اين چالش مواجهم و بنظر من علت و مشكل آنجاست كه رياضي را در دربيرستان از رشته هاي انساني حذف كرده اند و پايه رياضي (قدرت تحليل اعداد و ارقام و نه حفظ فرمول) ضعيف است (1015702) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۷:۵۶:۵۴
آقای اقتصاددان:

کشورهای عربی منطقه مانند امارات، قطر، کویت، عربستان... اقتصاد دانهای
مشهور جهان را با حقوق ها ی بسیار بالا استخدام کرده و درآمدهای نفتیشان را در بازرهای مالی و سوده ده جهانی سرمایه گذاری کردند.

آنوقت ما پول نفتمان را صرف واردات بنجلات از چین و تامین منابع طرح هدفمندی
یارانه ها کردیم.

تفاوت را در این دو مقوله می توان دید!! (1015773) (alef-4)
 
عبدالله
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۸:۱۰:۰۹
افسوس که این آقا هم، مانند آقایان مهندسان سطحی قضاوت می‌کند. اقتصاد در دانشگاه با اقتصاد در دبیرستان کاملا فرق می‌کند. در دانشگاه لازمه اکثر واحد‌ها ریاضیات و درک عمیق مفاهیم آماری است. حسین آقا به نظر می‌رسد که مشکل سطحی نگری در جامعه ما عمیق است . (1015786) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۱:۰۷:۲۲
اقای حسین اشتباه شما این است که گمان میکنید باید اقتصاددان در ریاضی تبحر داشته باشد در حالیکه اکنون تمام این جماعت فقط با روابط ریاضی و مدلهای اقتصاد سنجی سروکار دارند در واقع ما نظریه پرداز نداریم (1015938) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۴۰:۵۰
وقتی قلعه نویی در ایران هست چرا کی روش را آورده اند و سالی چند میلیون دلار

به او می دهند؟

فوتبال واجب تر است یا اقتصاد مملکت؟ (1015436) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۴۴:۴۲
یک عده (روزنامه نگار و امثال فردوسی پور) چشم دیدن قلعه نویی یا مجید جلالی موفق (شما بخوانید ایرانی موفق) را ندارند. به همین دلیل تا یک ایرانی مسئول می شود، سر تا پایش را به لجن می کشند. اما وقتی یک خارجی (مانند کروش) مسئول می شود، با اینهمه اشتباهات واضح و نامه عجیب در روز بازی پرسپولیس، چشم بسته حمایتش میکنند.
پس الکی نیست که ایرانی در خاک خود مظلوم و خارجی در اینجا آقایی بکند. (1015707) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۳:۱۸:۱۹
متاسفانه تعداد اقتصاددانهای با درجه ممتاز و مستقل در ایران کم و انگشت شمار هستند. (1015482) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۴۵:۴۶
مستقل را خیلی خوب گفتی. امان از حب و بغض. (1015710) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۳:۳۶:۰۴
کمیسیون اقتصادی مجلس از نظر اقتصاد دانهای کشور که اساتید دانشگاه هم هستند، هنگام بررسی تصمیمات اقتصادی از جمله بودجه کل کشور استفاده می کند. با این حال وضعیت اقتصاد این است که همه می بینند.

بخش مهمی از مشکلات فعلی کشور بر می گردد به تصمیم گیریهای غلط که حاصل نظرات اقتصاددانهایی است که نظر مشورتی می دهند.

برای همین است که لزوم استفاده از نظرات اقتصاد دانهای ممتاز خارجی در شرایط فعلی، امری واجب و ضروری است. (1015494) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۲:۵۸:۰۵
خبر مربوط به مرکز پیش بینیِ نتایج انتخابات (مبتنی بر ریاضیات و رایانه) در ستاد اوباما را بخوانید. نشستند و هرچیز را به دقت مدل سازی و بعدی در مقایس رایانه شبیه سازی کرده اند؛ این طوری خطای تصمیم گیری و ریسک های آن با دقت بیشتری خود را نشان می‏دهند.

مرکز پژوهش های مجلس باید ابزارهای نیرومند شبیه‏سازی داشته باشد که بتواند انواع مدل‎های اقتصادی را با متغیرهای مختلف (هم رفتار کشورهای دیگر و ....) شبیه سازی و با دقت (در حدل مدل‎ها و حل عددی) پیش‎بینی کند.

رایانه و پیش‎بینی مبتنی بر شبیه‎سازی ابزار کار امروز دنیاست؛ تقریبا تمام امکاناتش هم توی ایران هست؛ هرچند به این شرط که عقلای گرانقدر دولت ورود رایانه را به بهانه‏ی لوکس بودن ممنوع نفرمایند:). (1016057) (alef-4)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۹:۵۹:۵۹
اقتصاد دان داریم اما کسی که اختیار مملکت و اقتصاد را به دستش گرفته اعتقادی به این علم غربی ندارد!!!! (1015880) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۰:۱۵
همه اين حرفها درسته، اما من مدتها فكر ميكردم كه چطور مسكن مهر با اين ساز و كار و گردش مالي عظيم كمكي به توليد نميكنه؟ الآن با خوندن اين متن فهميدم كه من درست ميفهميدم آقاي لاريجاني متوجه فرمايشات خودشون نيستند!!!!!! درضمن من يك مهندسم و مسلما به اندازه آقاي لاريجاني از اقتصاد سر در نميارم(حد اقل به خاطر تجربه مديريتي چند ساله ايشون)!!!!!!! (1016435) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۴۶:۲۸
اونا اگه بیل زنند برند باغچه خودشونو بیل بزنند (1015446) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۰۶:۴۹:۲۰
یعنی شما گل های باغچه اونها را نمی بینی؟ (1016178) (alef-4)
 
متخصص
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۱۷:۰۰
ما در کشور به اندازه کافی استاد و اقتصاد دان با تجربه داریم ، اما به دلایل مختلف جناحی و سیاسی و.... از نظرات آنها استفاده نمیشود و آنها را خودی محسوب نمی کنند و اینگونه اساتید در حاشیه هستند. از طرفی غرور و خود رای بودن برخی مدیران موجب میشود به نظرات اساتید و اقتصاد دانان توجه نکنند و مشاوره با اقتصاد دان جنبه تزئینی داشته باشد و نهایتا مدیر همان کاری را که خودش دوست دارد می کند و احساس می کند خودش " داناتر " از همه است و در " تمامی زمینه ها" چه اقتصادی چه سیاسی ، فرهنگی ، نظامی ، بهداشتی ، صنعتی و .... تخصص دارد و خودش را یک فیلسوف و نخبه بی نظیر احساس می کند!! (1015598) (alef-4)
 
يه بنده خدا !
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۲۱:۵۰
با سلام و احترام به جميع نظرات .
پايه استدلال شما كاملاً منطقي مي‌نمايد ولي يه اما رو جا انداختيد . مربي در فوتبال ايران كم نيست . ولي يا به بازي گرفته نميشن و يا اگر وارد شوند در پيچ و خم هاي هزار دستان فوتبال مستهلك ميشن .
واسه همين هم هر چند روز يه بار مربي خارجي رو ميندازن بيرو و ايراني ميارن بعدش ميبينن كه نميشه با هزار فاميل فوتبال كاري رو پيش برد باز ميرن يه خارجي ميارن .

موضوع دوم اينه كه ( به نظر خودم البته ) ايرانيا دوس دارن تو هر كاري سركي بكشن . حالا ايشون به اقتصادش اشره كردن من هم به سرك كشيدن هر صنفي در حوزه دين اشاره ميكنم .
البته سرك كشيدن به حوزه هاي ديگه هم هست ولي اين دو مورد سرسام آور شده . و الا سرك كشيدن فارغ التحصيل كامپيوتر به تدريس خصوص فيزيك و شيمي و رياضي و متقابلاً سرك كشيدن فارغ التحصيل ادبيات و عمران و ... در كار سخت افزار و تهيه نرم افزار و ...... الي ماشاءالله .
طرف پزشكي ميخونه نميتونه با مدركش كاسبي كنه ميزنه به بساز بفروشي و دلالي ماشين و ....... تا مايحتاج روزانه . و بالعكس تو اين سير تو سير بازار يارو مدرك ديپلم هم نداره ولي ميره تو حرفه پزشكي و چنان پيشرفتي ميكنه كه بيا و ببين .
نهايت اينا ميشه اينكه تمام امورات جاري ما از اقتصاد و فوتبال و مهندسي و پزشكي و ..... ميشه غير كارشناسي . چرا ؟‌ واسه اينه هيچكي راضي به تخصصي كه كسب كرده نيست . اصلاً من دوروبرم رو كه نگاه ميكنم كسي رو از رشته تحصيلي و شغلي كه داره راضي نميبينم و به نظرم اين اولين صدمه به بدنه اون مجموعه‌اي است كه داريم مثلاً براش خدمات ارائه ميكنيم . چرا كه خدمات ما از اعماق وجود و با ديد كارشناسي و تعهد علمي و عملي نيست و فقط و فقط واسه يه لقمه نون بخور و نميره .
ضمناً به نظر بنده ما ايرانيا يه اشكال ديگه هم داريم . اساساً ما ايرانيا اهل كار تيمي نيستيم و براي كار تيمي ترتبيت نشديم . واسه همين فوتباليست و مهندس و پزشك ما كه اينجا عاجزه يه كار مناسب ارائه كنه ميره خارج و چنان گل ميكنه كه بيا و ببين . به نظرم ما ايرانيا تو كار افرادي و هر چه كه به كارهاي انفرادي و غير تيمي مربوط بشه كاملاً موفقيم و تو دنيا كسي به گردمون هم نميرسه . ولي همين كه كار بزرگتر ميشه و وضرورت حضور در تيم و كار تيمي پيش مياد گند كار در مياد .
فقط و فقط يه تجربه موفقيت آميز از كار تيمي در ذهن دارم و آن دفاع مقدس و كليه جهادهاي خودكفايي اعم از ارتش و جهاد و سپاه و ديگر ارگانها كه در زمينه خودكفايي حوزه جنگ و دفاع مقدس كار ميكردن رو در ذهن دارم . (البته نظر بنده است و مورد اشكال باشد ولي به هر حال يه نظره)
و به نظر من شاكله دولت و دولتمرداي ما هم از اين عدم تربيت كار تيمي بي بهره نمانده و عاجز از ارجاع امور به تيمهاي تخصصي است و اصلاً تحمل برتافتن نظر كارشناسي رو ندارن .
البته شايد اين هم به مشكل فرهنگي ما و عدم سعه صدر كافي براي شنيدن نظر مخالف برگرده . به هر حال كارشناس هر چند هم به نظر صحيح كارشناسي خود اطمينان داشته باشه تا احساس امنيت و توجه به نظراتش رو ملاحظه نكنه از بروز نظرش و درگير شدن با افراد ذي‌نفوذ منصرف ميشه و لذا ميشه مصداق همون ضرب المثل معروف كه ميگه : "ديگي كه واسه من نجوشه بذار كله سگ توش بجوشه" . اول بايد فضاي تحمل نظر كارشناسي بوجود بياد بعد ميبينيد كه چه كارشناسايي داريم كه ميتونن دنيا رو هم بتركونن و همونطور كه فضاي ايجاد شده براي فوتيال طي 20 سال گذشته سبب دعوت بازيكن به خارج شد مطمئن باشيد دعوت براي حضور كارشناسان ما براي رفتن به خارج هزاران برابر خواهد بود .
يادمون باشه كه ايرانيا شايد تو دنيا نخبه نباشن ولي 100 درصد صاحب فكر و انديشه‌اي هستند كه كل دنيا محتاجشه . اغراق هم نگفتما . نظر قطعي بنده است .

والعاقبه اللمتقين (1015679) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۱:۳۴:۴۷
نویسنده می گوید: "از مصایب علم اقتصاد در ایران آن است که همه افراد از پزشک و مهندس تا سیاستمدار و دانشگاهی و از مردم عامی تا به اصطلاح نخبه به خود اجازه می دهند در این حوزه وارد شوند......هیچ حوزه دیگری از علم شاهد چنین رفتاری در کشور ما نیست".

نویسنده اشتباه می کنند. آیا فکر نمی کنند علم سیاست در این کشور از همه مظلوم تر است؟ و کلا" علم مظلوم است! (1015383) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۷:۲۷
این تفکر باعث می شود که عده ای به مخالفان انگ نا آگاهی و بی بصیرتی بزنند،درست است که نباید هر کس در مورد چیزی که علمش را ندارد بحث کند اما هر کس هم به اندازه خودش و علمش نظر میدهد و در حد طبقه اجتماعی و کاری خود تاثیر گذار است. (1015404) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۹:۲۰
حالا مگه لاریجانی اقتصاددان بوده که تحلیل اقتصادی بده و نتوان در مقابلش تحلیل داد؟ (1015528) (alef-4)
 
منتقد
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۲۹:۳۲
متاسفانه در کشور ما در زمینه همه علوم هر کسی خود را در تمامی زمینه ها ماهر و متخصص می داند ، علوم اقتصادی ، علوم سیاسی ، علوم اجتماعی، علوم پزشکی و سایر علوم با گسترش روزافزون و پیچیدگی های خود با هم متفاوت بوده و امکان مهارت در همه علوم برای یک فرد وجود ندارد، حتی اگر شب و روز وقت خود را بگذارد برای یادگیری تمام علوم مهم بشری موجود.... اما متاسفانه اغلب مدیران و حتی عامه مردم خودشان را یک " اقتصاد دان " و " سیاست دان " و " جامعه شناس " و " اسلام شناس " و ... می دانند وبراحتی در همه زمینه ها با اعتماد به نفس فراوان اظهار نظر و تصمیم گیری می کنند! اصولا مشاور را برای همین گذاشته اند که مدیر در زمینه هائی که تخصص ندارد با مشاور خودش مشاوره کند و سپس تصمیم بگیرد.
در گذشته و سالهای دور به دلیل محدود بودن علوم اگر فردی چند علم را بلد بود مثلا به علم پزشکی و فلسفه مسلط بود به او " فیلسوف " می گفتند، اما با گسترش و توسعه شدید علوم مختلف در حال حاضر چنین چیزی امکان پذیر نیست. (1015615) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۹:۵۰:۵۵
علم انسانی بدترین شرایط را دارد. (1015873) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۳۶:۵۱
آقاي وحيد حيدري .. مي تونم بژرسم شما مدرکت چيه و از کدوم دانشگاه ؟ و سوابق تحصيلي و کاريتون رو منتشر کنين ..

به نظر من يه مهندس بخاطر درک درست از منطق رياضي اگر کمي اقتصاد بخونه خيلي جلوتر از يه اقتصاد داني هست که هنوز معني انتگرال رو هم نمي دونه (1015432) (alef-4)
 
سروش کریمی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۳۲:۴۸
این ناآگاهی شماست که فکر می کنید یک اقتصاددان از ریاضیات سر در نمی آورد. بسیاری از واحدهای درسی مقطع تحصیلی رشته اقتصاد مستقیم یا غیر مستقیم ارتباط تام با ریاضیات دارد. (1015619) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۴۹:۰۲
اقتصاددان و سیاستمدار بزرگ لزوما ریاضیات را خوب نمیدانستند، بلکه موضوع را خوب میفهمیدند، بررسی میکردند که آیا نیازمند تحقیق آماری و ریاضی هست یا خیر، سپس اظهار نظر میکردند. آیا راننده خوب میتواند مدیر شرکت واحد اتوبوس رانی شود؟ آیا فوتبالیست، آنالیست، دکتر تربیت بدنی لزوما یک مدیر ورزشی خوب میشود؟ (1015714) (alef-4)
 
عبدالله
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۸:۱۳:۳۲
اقتصاد در دانشگاه با اقتصاد در دبیرستان کاملا فرق می‌کند. در دانشگاه لازمه اکثر واحد‌ها ریاضیات و درک عمیق مفاهیم آماری است. آقا به نظر می‌رسد که مشکل سطحی نگری در جامعه ما عمیق است . (1015790) (alef-4)
 
هادی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۲:۲۱:۴۶
دوست عزیز ، دقیقا مشکل همینجاست که فکر می کنید ریاضی با اقتصاد یکیه!
اقتصاد جزوی از علوم انسانی است. یعنی نتایج سیاست های اقتصادی هیچوقت نمیتونه قطعی باشه ، چون با انسان سروکار داریم نه با ماشین!
شما فکر کردید با انتگرال گرفتن مشکل اقتصاد مملکت حل میشه؟
ضمنا مهندس باید سخت افزار جامعه رو بسازه یعنی همون تکنولوژی ای که رفاه و آسایش رو به ارمغان میاره. نرم افزار جامعه باید توسط جامعه شناسان و اقتصاد دانان و حقوقدانان و عالمان سیاست طراحی و اجرا بشه! (1016012) (alef-4)
 
مهدي
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۳:۵۴:۰۷
دوست عزيز اتگرال دونستن شرط لازم براي اقتصاد فهم بودنه نه شرط كافي. درك حقايق اقتصادي اونم در مملكت ما به فهمي بيش از رياضيات( و نه بدون رياضيات) نياز داره (1016098) (alef-4)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۰۲:۳۹:۴۲
دوست عزیز
من به عنوان یه دیپلمه ریاضی که الان داره مدیریت بازرگانی میخونه که تا حدود زیادی اقتصاد هم حزو دروس این رشته هستش
باید خدمتتون عرض کنم که توی اقتصاد بیشتر فرمول ها ساده هستند و بیشتر تحلیل ها هم از روی نموادار ها قابل ارائه می باشند....
البته معادلات دیفرانسیل و انتگرال هم تا حدودی کاربرد دارند
ولی نه اون قدر که اگه کسی قضایای اساسی انتگرال رو بلد نباشه نتونه راجع به اوضاع اقتصاد یه کشور صحبت کنه....
البته این رو هم بدونید که هر کسی معادلات دیفرانسیل و انتگرال و سری فوریه رو بدونه نمی تونه راجع به عرضه و تقاضا و تورم و رکود نقدینگی و.... اظهار نظر کنه.....


متاسفانه نویسنده مقاله حرف درستی زدند.... دوستان فکر می کنند هر کسی مهندس یا دکتر توی هر رشته ای باشه علامه دهر هستش....
در حالیکه اقتصاد دنیایی متفاوت داره (1016147) (alef-4)
 
ارشد دانشگاه تهران
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۴:۱۴
با تشکر از آقای حیدری.عالی پاسخ دادین.
چرا همش انسانی ،ریاضی می کنین ؟ من ارشد اقتصاد تهرانم من خودم دبیرستان ریاضی بوده ام در اقتصادم بیشتر ریاضی ها موفقتر هستند تا سایرین ، ولی این به معنی این نیست که انسانی ها اقتصاد بلد نیستند مثلا دکتر محمدی تهران (مثال)انسانیه پس این نمی تونه ملاک باشه که انسانی ها بلد نیستند .
نیاز به واردات اقتصاددان هم نداریم ما خودمان اقتصادان زیادی در این کشور و دانشگاه ها داریم که نادیده گرفته شدن .
تعداد افراد خارج خونده هم کم نداریم.
برای بحث تخصصی بالا جدا کامنت میگزارم . (1016390) (alef-4)
 
موسوی
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۴۴:۱۵
از قضا وارد شده است روی سایتشان می توانید ببینید اما مشکلات اصلی مسکن مشکل مصالح و سیمان و ... نیست مشکل سیاست گذاری و نگاه بنیادی به حوزه مسکن است (1015566) (alef-4)
 
حامد
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۹:۱۷:۰۴
درد اقتصاد جهان، ربوی بودن و تولید پول بدون پشتوانه است و درد اقتصاد ما تبعیت محض از اقتصاد بیمار و ربا محور جهانی است. یک نگاه به اخبار اقتصادی جهانی بندازید. یک اشتباه را چند بار باید تکرار کرد؟ (1015844) (alef-4)
 
Sweden
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۰:۳۵:۱۵
در کل موافقم ولی با این جمله مخالفم!
"هیچ حوزه دیگری از علم شاهد چنین رفتاری در کشور ما نیست"
تقریبا تمام رشته های علوم اجتماعی، مانند جامعه شناسی و به خصوص علم سیاست به شدت گرفتار چنین رفتاری هستند! (1015907) (alef-4)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۰۶:۱۹
به نظر من، علاوه بر غلبه نگاه مهندسی نسبت به نگاه علمی، سیاست زدگی شدید در کشور که متاسفانه همه عرصه های علمی (به خصوص علوم انسانی)، اقتصادی، فرهنگی، دینی و ... را شدیداً تحت تاثیر قرار داده است باعث عدم پیشرفت و حتی پس رفت کشور در اغلب زمینه ها شده است و ریشه اشکال در سیاست ایران، عدم گردش روان قدرت در ساختار سیاسی و عدم شفافیت است. (1015194) (alef-4)
 
ناشناس
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۵:۰۰
دید تخصصی و حتی داشتن حداقل فهم از یک پست در بعضی جاها دیده نمی شود. مثلا ویزیر ورزش و جوانان خلی هم انسن شریف و خوبی است و ما هم ارادت ویژه ای به ایشان داریم. اما چه سابق ای در فعالیت بخشهای جوانان و ورزش تا پیش از تصدی وزارت داشته نمی دانم؟؟؟؟؟ (1015336) (alef-4)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۱۸:۱۴
کلا برنامه الف این شده :

هرکه با مجلس در افتد ورافتد

حداقل این مرکز مطالعات دو تا حرف تحلیلی و درست زده , شما که همین رو هم بلد نیستید

متاسفانه به جای عدالتجویی این سایت به سمت طرفداری حزبی و در ادامه اش تخریب دولت می رود

آقای توکلی!!!
شما مگر اینکاره نیستید؟؟؟ حرف تحلیلی بزنید
حتی جرات عمل به اظهارات خودتان را هم ندارید
این همه گفتید استیضاح رئیس جمهور!!! امضای خودتان پای نامه سوال از رئیس جمهور کوش؟؟؟

تا کی میخواهید حرفهای تحلیلی را به دلیل طرفداری از دولت با این ادبیات سخیف به سخره بگیرید؟؟؟

بترسید از خدا

مملکت امروز به مصلح دغدغه مند نیاز دارد نه افراد خودخواه نون به نرخ روز خوری مثل .... (1015201) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۴۱:۵۷
میشه بگی منظورت از "حداقل این مرکز مطالعات دو تا حرف تحلیلی و درست زده"
کدوم قسمت بیانیه اون مرکزه دقیقا ؟

"تا کی میخواهید حرفهای تحلیلی را به دلیل طرفداری از دولت با این ادبیات سخیف به سخره بگیرید؟؟؟ "

بیانیه اون مرکز وهن علم اقتصاده و چیزی که اونها ازش دفاع می کنند باعث بدبختی مردم شده . بخدا قسم مشکل فعلی مملکت ما تحریم نیست بدعمل کردن خود ماست .خواهشا اینرو بفهمید ! (1015562) (alef-4)
 
کوروش
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۲۳:۴۶
نظام آموزشی ما مشکل دارد.

در دبیرستان که بودیم هر شاگردی که خیلی با هوش بود میرقت ریاصی ....اگر کمتر بود میرفت تجربی. ...اگر هم نمیتونست میرقت انسانی
در خود رشته های انسانی هم هر داوطلبی میخواست وارد دانشگاه بشه اول حقوق و علوم سیاسی را میزد. اگر قبول نمیشد میرفت اقتصاد.

نتیجه این شده که فارغ التحصیلان اقتصاد در دانشگاه های ایران از هوش و استعداد کاقی برخوردار نیستند. (1015202) (alef-4)
 
من
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۷:۴۰
نه دوست عزیز !بیشتر ورودی های اقتصاد در دانشگاهها از رشته های ریاضی و تجربی امده اند و هوش استعداد کافی رو هم دارن.مسئله همون نگاه مهندسی و غیر کارشناسیه.مهندس های ما فکر میکنن اقتصاد یعنی میکرو و ماکرو!کاملا صفرو یکی فکر میکنند
در حالیکه فارغ التحصیل های اقتصاد در مشاغلی غیر مربوط مشغولند یا بعضا بیکارند مهندس ها و غیر کلرشناس ها در عرصه ی اقتصاد جولان میدن (1015291) (alef-4)
 
موسوی
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۵۰:۰۴
اقتصاد دان های ما هم فکر می کنند اقتصاد یعنی تورم، نرخ رشد، نرخ ارز، نرخ بهره بانکی و .... یعنی کلا اقتصاد کلان و انقدر کلان فکر می کنند که کلان شده اند و مسائل کشور را نمی بینند اصلا فکر نمی کنند که می شود مسائل کشور را برون از کتاب های اقتصاد هم حل کرد. (1015572) (alef-4)
 
موسوی
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۵۰:۵۷
چون متاسفانه اقتصاد دان ها به درد نمی خورند بی کار هستند اگر به درد می خوردند می رفتند سر کار (1015576) (alef-4)
 
هادی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۲:۲۴:۱۵
کاملا موافقم
اتفاقا درد دل بسیاری از اساتید علم اقتصاد در دانشگاه ها هم همینی هست که شما فرمودید (1016016) (alef-4)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۹:۴۲
سلام اگر اشخاصی با ضعف در تدریس توسط دبیران ومعلمان نمره کمتر اورده اند یا علاقه ای به دروس خاص رشته های دیگر نداشته اند دلیل با هوش نبودن آنها نیست وعلاقه ویژه این افراد که در گروه علوم انسانی تحصیل نموده اندبه دروسی مانند ادبیات، تاریخ و... را نباید از یاد برد و گناه دیگران را به پای آنان نونشت. مگر بسیاری از مدیران کشور در شاخه های علوم انسانی مانند حقوق از نظریات حقوقدانان برجسته استفاده میکنند که نتیجه منفی از علم آنها بگیرند و اتفاقاآین افراد رنج زیادی دارند از اینکه هر کسی خود را متخصص رشته آنها بداند و حتی در راس آنان هم قرار بگیرد و ساده ترین مسایل را هم نتواند تحلیل کند. شاید استفاده از دستاوردهای علمی علوم انسانی از این بدتر هم بشود و هر روز کمتر ... (1015319) (alef-4)
 
دانشجوی اقتصاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۵۴:۵۳
لازمه بدونید که اقتصاد کلا بر پایه علم ریاضی و آمار بنا شده و اگر افراد ریاضی قوی نداشته باشند، نمی تونند درسها رو پاس کنند. اتفاقا تعداد سهمیه افراد در کنکور از رشته ریاضی و تجربی خیلی بیشتر از انسانی. (1015643) (alef-4)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۲۸:۵۷
"حتمالا اگر از این دوستان دلیل چنین پیش بینی خواسته شود؛ گرچه برای این سخن هیچ الگویی مبتنی بر مبانی اقتصاد سنجی ندارند"

"به عنوان مثال اگر این گزاره صحیح می بود کشور هند باید با نرخ ذخیره قانونی ۴ درصد که بسیار کمتر از نرخ ذخیره قانونی اعمالی در ایران است ضریب فزاینده بالاتری از کشور ما می داشت درحالیکه عملا این کشور دارای ضریب فزاینده ۳/۳ است که بسیار پایین تر از ضریب فزاینده کنونی سیستم بانکی ماست."



الان شما با این مثال الگوی مبتنی بر اقتصاد سنجی داری , بعد اونا ندارن؟؟؟
اقتصاد هند رو با دو تا عدد با اقتصاد ایران مقایسه کردی الگوی اقتصاد سنجیه , حرفای اونا الگو نداره

جالبه والا :) (1015207) (alef-4)
 
وحید حیدری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۲۲:۴۱
شما دوتا مطلب رو قاطی کردی
برای پیشبینی تورم باید بر اساس مدلهای اقتصاد سنجی حرف زد

دوم در بیانیه این مرکز صحبتی در خصوص پیش بینی نرخ ضریب فزاینده گفته شده بود که من مثال نقض زدم اینجا دیگه نیاز به الگویی اقتصاد سنجی نیست .
هر علمی ادبیات خودش رو داره (1015323) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۸:۵۲:۴۸
دخالت در رشته های دیگر در همه جای این کشور به وضوح دیده میشود.
دکتر در کار مهندس مهندس در کار سیاست سیاسیون در ورزش و فرهنگ و ورزشکاران در کار اقتصادی و...همه در پزشکی (1015216) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۳:۱۰:۲۷
جمله شما را من اینگونه اصلاح می کنم : کلا دخالت در رشته های دیگر در همه جای این کشور دیده می شود :
دخالت نظامی در کار مهندس ، در کار سیاست، ورزش ، معلم ، در کار بازاری و غیره (1015473) (alef-4)
 
یک مهندس
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۹:۱۲:۲۴
سلام
سال های سال تئوری های بازار مسکن در دست شما اقتصاد دانان بود چه گلی به سر مملکت و مردم زدید. اون تئوری های اقتصادی شما را حتی خود غربی ها هم دیگه اجرا نمی کنند چه توقع دارید ما حرف کسانی رو گوش بدهیم که پیشنهاداتشان به اندازه ارزنی به درد مملکت نمی خورد. اقتصاد در کتاب های شما نیست اقتصاد در ذهن بومی است خواه این ذهن مهندس باشد مشکل کشور از انجایی شروع شد که اداره مملکت را به شما اهالی علوم انسانی دادند. (1015243) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۶:۳۵
"سال های سال تئوری های بازار مسکن در دست شما اقتصاد دانان بود "
میشه دقیقا بگی از کی ؟ (1015314) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۴۱:۳۰
اتفاقا درد همین جاست که وزرای مسکن همیشه مهندس بوده اند نه اقتصاددان (1015343) (alef-4)
 
یک مهندس دیگر!
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۴۰:۰۲
تقریبا در تمام دوره های گذشته قبل از احمدی نژاد اقتصاددانان مسکن را مانند سایر کالاها در اقتصاد می دانستند که می شود در بازار آزاد مبادله کرد و سیاست های اقتصاد لیبرال توصیه می کردند که دولت در این حوزه دخالت نکند و نتیجه اش همیشه یک دوره افزایش قیمت شدید و به دنبالش افزایش رونق ساخت و رکود خرید بود و یک دوره رکود قیمت ها و کاهش ساخت و ساز بود یک دورباطل سینوسی و هیچ کدام از اقتصاد دانان مملکت راه حلی برای ان نداشت و به سادگی این قاعده را در اقتصاد پذیرفته بودند یا رونق تورمی و یا رکود غیر تورمی که سیاست وام ساخت به جای وام خرید این مسئله را حل کرد و این را هم مهندسها پیشنهاد دادند نه اقتصاد دانان!!! یعنی حداقل در یک حوزه ان قانونی که غربی ها به مخ ما خوراندن جواب نداد پس می شود در جای دیگر هم رویش فکر کرد.
باقی استدلال ها در متن هست. پول های مسکن مهر چون مستقیما به تولید سرازیر می شود باعث تورم نمی شود و تورم قیمت مسکن به خلاف دوره های قدیم در چند دوره گذشته زیر میزان تورم عمومی کشور بوده است. اینکه عده ای دردشان آمده است و نمی توانند ببینند تئوری های اقتصادی شان جواب نمی دهد و عده ای دلال نیز از کاهش سودهای کلانشان در سوداگری بازار مسکن می نالند و برخی سیاسیون نیز بدون سواد و با نگاه سیاسی به یک طرح عدالتخوهانه حمله می کنند را چرا به گردن مهندس بودن ملت می اندازید؟
دوستان اقتصاد دان ما قبله شان از سمت اقتصاد لیبرال تغییر دهند و اندکی واقعی به مسائل کشور را بپردازند ما پای شان را می بوسیم و بر صدر می نشانیم مهندس ها را بیرون می کنیم بروند سر ساختمان نظارت کنند عوض آنکه راه حل بدهند برای حل مشکلات کشور. افسوس که این قبله تا فرو نریزد اقایان نمی فهمند که اینها چه کلاهی بر سر کشورهای در حال توسعه می گذارند. (1015555) (alef-4)
 
ولائی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۹:۲۲:۱۶
ببخشید جناب حیدری؛ وقتی که نظریه‌های اقتصادی آنقدر موسع (=گشاد) و غیرقابل اتکاست که حتی دو اقتصاددان را پیدا نمی‌کنید که نظریات مشابهی داشته باشند، چرا دیگران نتوانند اظهار نظر کنند؟ در همین یک قلم محاسبه نرخ ارز؛ برآورد اقتصاددانان مبتنی بر مدلهای اقتصادی، نرخ ارز را رقم‌هایی در حدود 450 تومان، 800 تومان، 1800 تومان، 2500 تومان و حتی 6000 تومان برآورد می‌کنند! یعنیرقمی بین 450 تا 6000 تومان! می‌بینید که علم اقتصاد چقدر دقیق است؟ (1015253) (alef-4)
 
قلی
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۵۸:۴۸
عزیزه من کی همچین حرفی زده؟ شما با ادبیات نظری علمی حتی ناآشنا هستید! نظریات اقتصادی بر پایه ی فرضیات بنا میشوند! وقتی در کشور ما نرخ تورم را هرکس یک چیز ارایه میدهد و اخبار رسمی از یک طرف میگوید سرمایه گذاری بالا رفته و از طرف دیگر میگوید بیکاری فلان درصد است و باز حرفش را عوض میکند شرایط اینگونه میشود!
یادتان باشد هر نظریه ای درست است زیرا بر پایه ی فرضیات مشخصی بنا شده است و اگر آن فرضیات درست نباشد مشکل به وجود میاید! (1015356) (alef-4)
 
ولائی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۶:۰۸
قلی جان، این ارقام را اقتصاددان‌ها با گرایش‌های مختلف گفته‌اند و همه‌شان بر اساس آمار رسمی (و از جمله تورم رسمی نه ارقام تخیلی مدنظر شما) محاسبه کرده‌اند؛ ملاک بعضی تورم بوده (2500 و 6000 تومان) و ملاک بعضی دیگر (450 و 800 و 1800) شاخص قدرت خرید (PPP) بوده است. اگر یک جستجوی اینترنتی انجام دهید به منبع این نظرات و بسیاری رقم‌های دیگر بین این‌ها می‌رسید!
از نظر شما که با ادبیات علمی آشنا هستید همه این نظریات درست است؟! (1015524) (alef-4)
 
قلی
Turkey
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۱۰:۴۳
بله از نظر من همه ی نظریات درست است به شرط اینکه کامل اجرا شوند و فرضیاتشان بر پایه ی واقعیت های جامعه باشد یا تا حد قابل قبولی در حد واقعیات جامعه باشد. نظریات اقتصادی به چهار قسمت اقتصاد کلاسیک(نیو کلاسیک) کینیزیین و مارکسیستی و کشکی تقسیم میشوند! متاسفانه سیستم اقتصاد ایران بر طبق نظریات کشکی به جلو میرود و به عنوان نمونه هم همین پیشبینی اقتصاددانان بیسواد ایرانی از وضع امروز است که حتی امروز هم که حرف این بیچاره ها ثابت شده بازهم کسی تحویلشان نمیگیرید و این افراد هم اکنون مشغول پیش بینی وضع فردا هستند! یادم نمیرود همین چند سال پیش در تلویزیون شنیدم اقتصاد مجموعه ای از فرمول های الکی غربی است! حالا امروز داریم نتیجه اش را میبینیم! من فقط به عنوان یک دانشجوی ساده که درسم رو خوب میخونم امروز پیش بینی میکنم این وضع اقتصادی اثری وحشتناک بر سرمایه ی انسانی و علمی نسل بدی میگذارد! (1015662) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۵۲:۴۰
یعنی با این استدلال شما کار را بدهیم به مهندسان. با همین پراکندگی، بازهم کار باید دست اقتصاددان باشد، چون میداند که پراکندگی نظرات بخشی از علم اقتصاد است. نه اینکه مثل مهندس فکر کنم که هرچه اولین تحقیق نتیجه داد، درست است و باید عملی کرد. (1015719) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۹:۳۴:۰۸
برو دعا کن که دیدگاه مهندسی در اقتصاد حکمفرما باشد ( چون متن نشان میدهد که شما هیچ شناختی از مهندسی هم ندارید حداقل مهندسها چند واحد اقتصاد گذرانده اند بگذریم از امثال بنده که در رشتۀ مهندسی سیستمهای اقتصادی فارغ التحصیل شده اند.) در کشور اصلاً به نظرات کارشناسی اهمیت داده نمیشود و مدیران تجربی و سر انگشتی کارها را انجام میدهند و در تصمیمات هیچ بنیان کارشناسی که در آن گذشته مطالعه و از روی آن آینده تصمیمات پیش بینی شده باشد دیده نمیشود. (1015263) (alef-4)
 
رامین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۰۹:۴۶:۰۳
متاسفانه فارغ التحصیلان اقتصاد در کشور ما مهارت و دانش کافی ندارند (1015278) (alef-4)
 
سحر
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۱:۲۸:۲۵
مگه فارغ التحصيلهاي بقيه رشته ها مهارت و دانش كافي دارن!!!! (1015378) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۴۲:۳۱
در همه رشته ها فارغ التحصیلانی با دانش و مهارت کافی وجود دارند، مشکل اینجاست که آن عده بی کفایت و بی مهارت جای عده لایق را در سکان های علمی و تخصصی و اجرایی، بویژه اقتصادی را گرفتند. (1015441) (alef-4)
 
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۴۱:۴۳
احتمالا ان عده با مهارت به غلط با مهارت فرض شده اند چه اینکه اگر مهارت داشتند حتما راه حل ورود را پیدا می کردند چرا که این مهندس ها پیدا کردند.! (1015560) (alef-4)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۵۲:۴۹
فارغ التحصیل های باسواد وفرهیخته در هر رشته ای عملا خانه نشین ولاجرم بازنشسته اند 20 ابان روز بازنشستگان مبارک. (1015642) (alef-4)
 
هانی
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۳:۱۳
علم تعلیم و تربیت هم همینگونه است. هر کسی خودش رو تو اون صاحبنظر می دونه. (1015309) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۲۱:۰۳
الف جان
خوب است یک بیوگرافی دو سه پاراگرافی هم از نویسنده های مقالاتت بگذاری تا ببینیم این نویسندگان شما چقدر سواد اقتصادی دارند و یا کار اقتصادی کرده اند؟! مثلا یک روز با اسم وحید حیدری مقاله می زنی یک روز با اسم وحید وحیدی و یک روز با یک اسم دیگر. الف جان یک مختصری از سوابق علمی و تجربیات این نویسندگانت برای ما بنویس ببینیم اینها که این همه ایراد می گیرند خودشان چه کاره هستند! (1015321) (alef-4)
 
Norway
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۴۲:۰۹
بنده هم موافقم بشناسم (1015563) (alef-4)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۵:۵۸:۰۲
دوست گرامی من هم مشکل شمارا داشتم حالا هروقت به مقاله این چنینی بر می خورم میرم سراغ گوگل جستجو می کنم .شما در مورد همین اقا کمی وقت بذار متوجه میشی چند مرده حلاجه. (1015649) (alef-4)
 
کاظم آلمان
Germany
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۰:۴۵:۵۰
با سلام
دوست عزیز شما خودتان هم تحلیل درستی از اقتصاد ندارید .مسئولین کشور هم هرکدام از یک منظر به اقتصاد نگاه میکنند.حالا از اینها که بگذریم در خارج از ایران هم اوضاع اقتصادی اگر بدتر از ایران نباشد بهتر از ایران نیست ولی متاسفانه اخبار آن درست به گوش مردم نمیرسد.کشور یونان به طور کلی ورشکست شده واگر اتحادیه اروپاحقوق مردم وکارمندان در یونان را ندهد باید همدیگر را بخورند.کشور پرتقال اسپانیا ایرلند وایتالیا هم در نوبت منتظر هستند.همین دیشب یک زن اسپانیایی پا پریدن از پنجره خانه اش به بیرون خودکشی کرد چون مامورین دولتی به خاطر عدم پرداخت اقساط خرید خانه اش قصد داشتند وی را از خانه بیرون کنند.واین چندمین حادثه از این دست بود.همین آمریکایی که بعضی ها از شنیدن اسمش قند توی دلشان آب میشود بیش از 15 هزار میلیارد دلار بدهی داردو به گفته خودشان آمریکا در داخل یک کشور جهان سومی است.اوضاع همه جا به هم ریخته وهیچکس هم نسخه درمان طلایی اقتصاد را ندارد و اگر هم بگوید دروغ گفته.شاید اگر رباخواری را جمع کنند خداوند فرجی بکند.این ااصطلاحات مهندسی وکارشناسی و علم اقتصاد هم اگر جواب میداد اروپاییها ازما زودتر راهی پیدا میکردند.باز خدا را شکر کنید که ما بدهی خارجی نداریم.به دستورات اسلام عمل کنیم توبه کنیم به فطرت خودمان رجوع کنیم تاخداوند ابواب رحمتش را به رویمان باز کند.ولله علی کل شی ء قدیر. (1015347) (alef-4)
 
محمد ابراهیم
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۰:۰۴:۴۶
کاظم آقا سلام, من سرانجام شخصی را پیدا کردم تا نسخه درمان طلایی برای اقتصاد جهانی را به او ارائه کنم. استدعا میکنم همه اقتصاد دانان محترم در همه کشور ها به این طرح طلایی و ساده و قابل اجرا توجه نمایند:
مقدمه:
معضل اقتصاد جهانی در سالهای اخیر عدم توازن مبادلات تجاری بواسطه صادرات کشورهایی نظیر چین میباشد که قاعده بازی تجارت آزاد را با بهره کشی از نیروی انسانی انبوه و ارزان تحت نظام غیر انسانی کمونیستی برهم زده است.
راه حل:
1- تعیین سهمیه صادرات کالا و خدمات برای تمامی کشورها متناسب با مساحت هرکشور. کنترل این سهمیه بصورت برخط(online) عملی میباشد.
2- کشورهایی که میخواهند بیش از سهمیه صادراتی خود صادرات داشته باشند میبایستی امتیاز سهمیه صادراتی کشورهای دیگر را بصورت نقدی خریداری کند یا در آن کشور سرمایه گذاری کند و از امتیاز سهمیه صادرات آن کشور استفاده نماید.
بدینگونه آلمان مجبور میشود امتیاز سهمیه صادرات یونان را بدون منت نقدأ خریداری کند یا در آنجا سرمایه گذاری کند. با اجرای این طرح مشکل مالی یونان و اسپانیا و ایرلند سایر تنبل خانه ها حل میشود و همکاری مبتنی بر احتیاج, کشور های با اقتصاد قوی تر را به کشور های ضعیف تر نزدیک میکند و فرهنگ کاری و فناوری در کشور های ضعیف افزایش مییابد.
مطمئنأ با توجه به وسعت کشورهای روسیه و آمریکا و برزیل و کانادا آنها با این طرح موافقت میکنند. افزون بر آنکه کاهش بدهی آمریکا به مهار چین و آلمان و عربستان سعودی بستگی دارد. کشورهای در حال رشد و جهان سومی نیز مطمئنأ با این طرح موافق خواهند بود.
از آقای وحید حیدری هم که اقتصاد دان هستند دعوت میکنم تا نظرشان را با اصول علمی اقتصادی در مورد این طرح بیان نمایند. بدیهی است که اگر بتوانیم نسخه درمان اقتصاد جهان را ارائه دهیم 90 هم پیش ماست . (1015883) (alef-4)
 
maede
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۱:۳۹:۲۱
اصولاً همه رشته های علوم انسانی دچار مشکل فوق هستند. همه به خود اجازه می دهند درباره تخصصی ترین مسایل روابط بین الملل، اقتصاد، جامعه شناسی ، دین، ادبیات و..... نظر بدهند بدون این که حتی اگر متخصص این رشته در میانشان حاضر است نظر تخصصی وی را جویا شوند. همه الحمد.... خودشان متخصصند. نتیجه اش هم وزرا و مسئولین غیر مربوط و غیر حرفه ای و اوضاع متلاشی اقتصاد، فرهنگ و.... است. (1015386) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۱:۵۲:۴۹
تویسنده سعی دارد که با استفاده از واژه مهندسی چماقی بسازد برای نفی تحلیل مقابل خودش بدون اینکه موارد مورد اختلاف را با استفاده از تئوریهای اقتصادی یا تحلیلهای دقیق نقد کرده باشد.
دوستان کامنتهای خوبی گذاشته اند که تحلیلهای اقتصادی ارائه شده توسط بسیاری از اقتصاددانان بسیار با هم متفاوت و متناقض است و اگر چنین گزارشی توسط یک دکتر اقتصاد ارائه می شد کسی نمی توانست برچسب غیر تخصصی به آن بزند و چه بسا به به و چه چه می داشت. (1015390) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۲:۲۷
برادرا اشتباه نکنید . این علم اقتصاد بومی است. اقتصادی که در آن آدام اسمیت و کینز و فرایدمن و ... حذف شده اند همین است. (1015395) (alef-4)
 
Ireland
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۹:۱۷:۴۶
شما هم از آب گل آلود ماهی بگیر. اقتصاد بومی هنوز در کار نیست. اقتصاد ایرانی یک اقتصاد علمی خواهد بود. (1015846) (alef-4)
 
آرمین
Ireland
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۹:۱۸:۴۸
مظلومیت اقتصاد از دوران کنکور و فرهنگ خانواده ها شروع میشه. (1015848) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۴:۴۲
ایران در یک سال گدشته در سه جبهه اقتصادی و هسته ای و تروریستی در سوریه در حال مبارزه بود خدا کند در این سه جبهه شکست نخورد (1015398) (alef-4)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۴۸:۳۲
با سلام
خیلی خلاصه :
هرکی سر جایش باشد همه چیز به حالت عادی برمیگردد. (1015449) (alef-4)
 
بی طرف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۳:۰۱:۱۳
این داستان بچه بازی و گمراه کننده و سر کاری است!!!!
هرکس در زمینه تخصص خود اگر توان دارد اعلام نظر کند ولا غیر. (1015465) (alef-4)
 
شیدا
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۱۰:۲۴
مثل این می ماند که بگوییم با نگاه مهندسی کار پزشکی انجام شود . خود این مطلب نشانگر غیر علمی بودن مراکز دانشگاهی کشور ماست که تحصیلکردگان در رشته های غیر تخصصی مشغول بکار می شوند و همچنین بازهم نشانه عقب ماندگی جامعه ای که هر چیزی را از هر کسی قبول می کند . و یا اقتصاددانهای ما بیسواد هستند و قدرت جنگیدن بر سر حریم کار علمی خود را ندارند . (1015530) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۲۲:۴۰
چرا هیچ سابقه ای از آقای وحید حیدری نیست؟ (1015541) (alef-4)
 
erio
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۳۳:۲۴
یک درخواست ساده دارم؛
اسامی و مشخصات متخصصین این مرکز را بدهند تا ببینیم چندتایشان تخصص دارند و چند تایشان توهم تخصص!
مدیریت این مرکز هم اگر معلوم شود دست چه کس یا کسانیست بدک نیست تا ببینیم از کدام شیر دارند پول میریزند تو جیب متخصصینش! (1015550) (alef-4)
 
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۴:۵۵:۵۷
سلام برهمه انهایی که دغدغه اسلام وایران ومردم مظلوم ایران را دارند .متاسفانه اشکال در استفاده نکردن ازمتخصصین درکشوروخارج از کشور میباشدکه حقیقتا در رشته خود متخصص هستند وبدلایل باندبازی جناحی از میدان خارج شده اند وبعضاافراد کم بضاعت علمی ولی پرتوان در تملق و...جایگزین انها شده اند.برزیل که جزء10اقتصاداول دنیاشده است مشاورارشد اقتصادی پارلمان ان یک ایرانیست ولی فارغ التحصیل اقتصاددوره شبانه دانشگاه علامه که مهندس نیست وزیراقتصاد کشوروتئوریسین اقتصادتورمی وتوهمی کشورماست ورییس بانک مرکزی هم در همان حد و..مشکل بی تدبیریست ونه چیزدیگرومجلس محترم نیز بیشتر در فکرجلب رضایت این وان هست تا انجام تکالیف خود (که اگر بضاعت تشخیص بموقع عارضه ها را داشته باشد ).اگر از نعمتهای خداوندبدرستی برای خدمت به بندگانش به هر توجیحی استفاده نشود کفران نعمت شده وحق الناس وحق الله را باید بزودی پاسخ دهند ودر بارگاه الهی جناح وباند و...به داد کسی نخواهد رسید اگر به خدا وند ومعاد اعتقاد داشته باشیم. (1015583) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۶:۲۸:۰۶
تحلیل شما درست ولی این کلمه نگاه مهندسیو از کجاتون در آوردید؟ که معادل با عدم پیش بینی عاقبت کار نوشتید؟ (1015691) (alef-4)
 
جمشید
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۷:۰۱:۵۵
به نظر میاد که آقای نویسنده کمبود دارد یا مثلا دلش میخواسته مهندس بشه اما نشده .... (1015733) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۸:۴۰:۴۷
ممنون بخاطر این مقاله، خیلی ها رشته اقتصاد رو خیلی بی ارزش می دونند و اگرچه حق شهروندان برای اظهار نظر محترمه اما در تصمیم گیری های حساس نباید مسئولیت اقتصادی یک مملکت را به دست غیر متخصص داد (1015807) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۱۸:۵۹:۵۶
برای اینکه اقتصاد با جیب مردم دارد و مردم از جیبشان خبر دارند. (1015827) (alef-4)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۰:۱۰:۰۳
چه کسانی در ایران به رشته اقتصاد میروند؟ در پاسخ باید گفت که کسانی که در گرایش علوم انسانی هستند. متاسفانه تعداد محدودی از افراد تیز هوش وارد این گرایش شده اند که توانسته اند در گرایش های مختلف واقعا بدرخشند و خدمت کنند.
از طرف دیگر رشته اقتصاد امروزه با علوم ریاضی و آمار گره خورده است که بعلت نبود این چنین پیشینه ای در دانشجویان گرایش اقتصاد نتوانسته اند در مسیر تئوری های جدید و تحلیل مسائل پیش رو از علوم ریاضی و آمار در حل مسائل بهره گیرند. (1015885) (alef-4)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۸-۲۰ ۲۳:۳۹:۰۶
اقای احمدی نژاددراوایل کاردرپاسخ به انتقادافزایش تورم ادرس بقال وقصاب محل رامی داداین یعنی دید عامیانه وغیرکارشناسی به اقتصاد،انحلال سازمان برنامه وبودجه کشورنیزازهمین اندیشه نشاءت میگیرد؛انتخاب بسیاری ازمدیران اجرائی حتی درحوزه ی اقتصادازمهندسین دلیل دیگرعاشق افکارمهندسی بودن ایشان است بعدهاکه براثرسیاستهای غلط پولی دولت وسیاستهای مالی اشتباه(مسکن مهر)تورم لجام گسیخته به کشورتحمیل شدایشان گفتندمن اقتصاددان نبودم.اقتصادعلم پیچیده ایست چگونه افرادغیرمتخصص به خوداجازه ورودمی دهند،همانگونه که لیسانس ادبیات رانمی شودمهندس نامید (1016082) (alef-4)
 
کیوان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۰۰:۱۲:۴۰
من فکر نمی کنم مشکل پیش آمده از نوع نگاه باشه
آقای رییس جمهور از ابتدا اقتصاد را به عنوان علم قبول نداشت
به مصاحبه ها ی ایشان در ابتدای دوره اولشان مراجعه کنید

تقریبا در تمام موارد (اقتصاد، فرهنگ، دیپلماسی و ...) نوع نگاه ایشان به شیوه اداره امور، بسیار بدوی بوده است. حتی اداره هیات دولت و گفتمان جلسات آن به چیزی شبیه اداره کلاس شبیه است.

اما چون ایشان مشکلات را با پاسخ "من خودم مهندس هستم" و یا "من خودم معلم هستم" فرافکنی می کنند، مخاطب بی اطلاع فکر می کند که ایشان با نگاه یا قضاوت مهندسی در پی پاسخ به مشکل است. در حالیکه فردی که با حداقلی از شم مهندسی آشنا باشد درک می کند که پاسخ های مشوش از بی برنامگی و حتی جهل نسبت به بزرگی و وسعت مشکل است. (1016113) (alef-4)
 
persian boy
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۰۰:۳۳:۵۱
مشکل ما نبود اقتصاددان ماهر یا وجود فعالیت های اقتصادی نامناسب نیست بلکه به دلیل سیاست های اقتصادی نادرست می باشد.عدم وجود اقتصاد آزاد و سهل الوسول بودن فعالیت اقتصادی باعث ایجاد مشکلات اقتصادی می شود.با مطالعه خط سیر اقتصاد چین و هند مشاهده می شود که ایجاد اقتصاد آزاد و فضای کسب کار مطمئن و مناسب در سالهای اخیر باعث کسب رشد اقتصادی چشمگیر گردیده است.سرمایه مالی در دست ایرانیان خارج کشور توانایی پرداخت 10 سال بودجه کشور را خواهد داشت پس چرا از این سرمایه در داخل کشور استفاده نمی شود و این سرمایه ها به خارج از کشور سرازیر می شوند.تفاوت کیش و دبی در چیست؟به غیر از این است که تفاوت آنها در سیاست های اقتصادی می باشد؟ (1016117) (alef-4)
 
يه بنده خدا !
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۰۷:۴۶:۴۸
با سلام .
دوستان "الف"ي ، نظرات ما جديداً خيال تو در و ديواره ؟؟؟
آخه همش رو يكجا ميذاريد كنار . از كنار هم كه نميشه استفاده كرد .
البته ميدونم كه حق سردبيري سايته كه هر نظري رو كه دلش بخواد OK كنه و هر كدوم رو كه نخواد Nok كنه . ولي در هر صورت يه ذره نرمش و انعكاس نظرات نه چندان بدردبخور ما هم آسيبي به سايت نميزنه . ميزنه ؟

والعاقبه اللمتقين (1016194) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۸-۲۱ ۱۰:۰۰:۴۷
شاید بخشی از فرمایش شما درست باشد، اما مشکل فراتر از این مسئله است. قانون گریزی و فساد نهادینه شده و ربطی به مغایرت مدرک تحصیلی مسئولین و عدم حضور متخصصین در حوزه های مرتبط ندارد. در ضمن ارکان و چارچوب نظارت و برنامه ریزی توسعه نیز چند سالی است حذف گردیده است. (1016356) (alef-4)