نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265516
 
فراموش نکنیم؛ کدخدا لخت است!
امیرعلی صفا، 15 فروردین 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۳
این نوشتار به دنبالِ مخالفت با اصلِ مذاکرات هسته ای نیست. همچنین تحلیلی برای رسیدن به یک هدف سیاسی هم نیست؛ و نیز به علتِ رعایتِ اصلِ انصاف و عدم قضاوتِ زودهنگام به دنبال تقبیح یا تقدیسِ ماحصلِ مذاکرات هم نیست. این نوشتار، صرفاً یک‌ یادآوری است. یک تذکر.

۱
هرچند سخت است در این روزها از این زاویه بخواهیم به مذاکراتِ هسته‌ای نگاه کنیم. در روزهایی که اکثرِ فضای رسانه‌ای کشور به دو قطب تقسیم شده است. گروهی صرفاً به دفاع از "هرآنچه " مربوط به مذاکراتِ هسته‌ای است می‌پردازند و گروهی دیگر به مخالفت با "هرآنچه " مربوط به مذاکرات است؛ و جالب این‌که در بسیاری اوقات، خودِ مذاکرات هم دیگر مهم نیست و این دو گروه صرفاً مشغول تبادل آتش فی‌مابین هم هستند.

البته این فضا یک فرصت هم هست. فرصتی برای محک زدنِ "تقوای سیاسی " یا سنجش میزان "وطن دوستی ". همه‌ی ما می‌توانیم در چنین فضا و چنین روزهایی به عمقِ قلبمان مراجعه کنیم و با وجدانمان به قضاوت بنشینیم که علی‌رغم تفاوتِ نظرات با دولت، آیا یک توافقِ مثبت به سودِ مردمان کشورمان ما را آزرده خاطر می‌کند؟ چون توسط این دولت به دست آمده؟ یا اینکه ببینیم علی‌رغم وابستگی فکری به دولت و مذاکره‌کننده‌گان راضی به هر توافقی ولو به ضررِ مردمان کشورمان می‌شویم؟ در کل آیا حاضریم واقعیت را بپذیریم یا از همان قبل از اعلام نتایج، بر اساسِ قبیله‌گرایی تصمیمان را گرفته‌ایم؟

۲
نکته‌ی دیگری که ذکر آن در ایام فرودین و سالگردِ رأی به جمهوری اسلامی خالی از لطف نیست مقایسه‌ی این روزهای برخی افراد بین مذاکره‌ کنندگانِ فعلی و دوره‌ی قبل است. فرای از ماهیتِ این مقایسه، نفسِ این تفاوت بیانگرِ عمقِ "جمهوریتِ " نظامِ اسلامی ایران است. عمقِ نفوذِ آرای مردم در نظام اسلامی ایران تا مهم‌ترین و حساس‌ترین مسائل، کاربرد دارد؛ و هرکسی آرای مردم را داشته باشد با حمایتِ قاطع رهبر انقلاب قادر به تصمیم‌گیری در هر زمینه‌ای‌ست.

۳
اما از این‌ها گذشته، حالا که با تدبیرِ رهبر انقلاب این فضای دو قطبی به شدت تعدیل شده است، موقعیتِ خوبی است برای تذکّر برخی نکات. بهترین موقعیت است برای اینکه زیرِ بمبارانِ خبرهای ریز و درشتی که می‌رود واضح‌ترین مسائل را نه تنها در افکارِ عمومی جهان، بلکه در کشورِ خودمان هم زیر آواری از "خبر و تحلیل " مدفون کند بشویم کودکِ قصه‌ی معروف "کریستیان آندرسن " و فریاد بزنیم: "پادشاه لخت است "!

چرا که واقعیت همین است. ما هرگز نباید فراموش کنیم، ایرانِ فاقد سلاحِ هسته‌ای در حال مذاکره با دولت‌های دارنده و استفاده کننده از سلاح هسته‌ای است، برای اینکه به این دولت‌ها اطمینان بدهد هرگز خطرِ هسته‌ای برای اسرائیلی که از هیچ جنایتی فروگذار نمی‌کند نیست. دارندگان و استفاده کنندگان از بمب اتم دارند با ما مذاکره می‌کنند برای اطمینانِ خاطر عربستانی که دارد شبیه‌تر از هر زمان به همتای عبری خود می‌شود و بی‌هیچگونه حیایی اردوگاه آوراگان را هدف قرار می‌دهد.

رسانه‌های ما باید قوی‌تر از هر زمان فریاد بزنند: "کدخدای خودِخوانده‌ی جهان، لخت است!" کدخدای خودِخوانده رسواست وقتی رئیس‌جمهورش واضح و روشن می‌گوید ما برای خاطرِ صلحِ جهانی از ایران خواسته‌ایم پروتکل الحاقی را امضاء کند تا من بتوانم با نخست‌وزیر اسرائیلی (که هرگز حاضر به پیوستن حتی به ان‌پی‌تی هم نیست) تماس تلفنی برقرار کنم و به او اطمینانِ خاطر بدهم ایران خطری برای صلحِ خاورمیانه نیست.

آری، ما هرگز نباید فراموش کنیم که علی‌رغم اقتدار، مظلومانه در حالِ مذاکره با ظالمانِ عالم هستیم. ظالمانی که اگر توانِ کاری غیر از مذاکره و تحریم را داشتند در نابودی ما حتی لحظه‌ای هم تردید به خود راه نمی‌دادند.
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۰۹:۲۸:۳۰
واقعا" حرف حقی است ، اما برخی واقعیت ها در معادلات جهانی وجود دارد که گاهی باید کدخدای لخت را خلع سلاح هم کرد . به لطف خدا ایران اسلامی در این راه با تدبیر و هدایت رهبری در این راه خوب عمل گرده است . (2786815) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۴۸:۳۸
یعنی جناب نویسنده دارد به ما یاد میدهد که در این دنیا حرف زور است که پیش میرود این حرف درست است و ما هم اگر بخواهیم در این جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم باید مجهز و البته ثروتمند (بدون وابستگی به نفت ) باشیم و بعد در این کارزار وارد شویم.

یعنی البته بهتر بود اول این فکر ها را میکردیم و بعد شروع مینمودیم. شاید اگر فقط نیمی از ثروت افسانه ای اون دولت (800 میلیارد دلار ) را ذخیره کرده بودیم میتوانستیم با دست پر تری مذاکره کنیم تا کشوری که به فوتی پول ملیش 70 % کاهش یافت. (2787723) (alef-17)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۵۷:۲۵
زمانی در چین افراد تندرو و افراطی به دنگ شیائو پنگ ایراد میگرفتن که با امریکا مدارا نکن امریکا ببر کاغذی بیش نیست جواب وی این بود بلی ببر کاغذی است اما دندانهای اتمی دارد (2787767) (alef-17)
 
امیرحسین
۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۰۱:۲۲:۰۸
ضمن تأئید بسیاری دیدگاه های نویسنده محترم تذکر این واقعیت را نمی توانم مکتوم بگذارم که مگر ما پیرو امام نیستیم ؟ مگر ادعا نداریم که قائل به وظیفه ایم و نه نتیجه ؟ پس چرا فقط و فقط و فقط در امور هسته ای به دنبال نتیجه هستیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مگر نباید به وظیفه ( تقویت انرژی هسته ای و دفاع از دانشمندان تلاشگر هسته ای ایران ) بپردازیم ؟ حالا که داریم فقط به نتیجه مذاکرات فکر می کنیم ؟ آیا افرادی در لباس روحانیت و در غیر این لباس هستند که بتوانند پاسخ مستدلی به این حقیر بدهند ؟ می گوئیم غیبت بد است ولی انجامش می دهیم می گوئیم دزدی بد است اما در قبال هزار هزار میلیارد سرقت پول مملکت سکوت می کنیم می گوئیم اعمال جنسی خارج از عقد حرام است اما بهتر از هر خارجی می دانیم هزار هزار در شهر انجام می شود و به روی خود نمی آوریم می گوئیم سرمایه داری و نزولخواری حرام است اما دست همه آنها را باز می گذاریم بازهم بنویسم بازهم و بازهم و بازهم ؟ در شهری که یک مادر برای سیر کردن شکم بچه هایش مجبور به هر کاری می شود یک (مرد ) نباید آسوده بخوابد (2797762) (alef-13)
 
فاطمی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۰۹:۴۴:۲۷
سوالی دارم چرا یکدهه پیش که همین تیم یعنی آقایان روحانی و ظریف مسئول مذاکره بودند نتوانستند در این سطح خود را بالا بیاورند؟ جواب این است چون چیزی در چنته نداشتند که قدرتها بخواهند برای ایران این وقت را بگذارند. اما همین چیزی که برخی آن را بی ارزش میدانند باعث شد این ابرقدرتها برایش آنچنان انرژیی صرف کنند تا بیست هزار سانتریفیوژ در حال افزایش را بکنند شش هزار تا فیکس بدون سالها افزایش و بعدش از خوشحالی در دنیا فریاد بکشند و اسمش را بگذارند توافق تاریخی. بله ! بدست آوردن همین چیز بدرد نخور بود که بعد از یکدهه و در همان جایگاه، همان نفرات یعنی روحانی و ظریف و تیمشان را در دنیا در این سطح بالا آورده. همین چیز بی ارزشی که سالها با مقاومت و خونمان بدست آوردیم تا یک شبه به فنا نرود.
معلوم است که دلمان میسوزد بخش عمده اش را از دست دهیم و عملا استقلال اراده مملکتمان بخاطر خواست زورگوهای عالم زیر سوال رود.
این حرفها فریادهاییست که دارد تلاش میکند با وجود حمایت از نمایندگان کشورمان، توافقی با امتیازات بیشتری کسب کنیم تا در ضمن حفظ استقلال و حاکمیت، کیسه مان برای آینده کمتر خالی باشد. (2786876) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۱۷:۴۷
دوست عزیز ! حرف شما درست ما در دولت قبل به تعداد زیادتری سانتریفیوژ رسیدیم که البته آنهم به جهت آماده شدن زیرساختها در دولت قبل تر بوده است . اما "توافقی با امتیازات بیشتر" را چه کسی و به چه طریقی باید کسب کند؟ در دولت قبل که بعد از هر دوره مذاکره فقط تحریم های شدیدتر نصیب کشور می شد. فراموش نکنیم ما انرژی هسته ای و سانتریفیوژ را برای چه می خواهیم . قاعدتا باید برای در خدمت مردم و کشور قرار گیرد نه برعکس. (2787570) (alef-17)
 
فاطمی
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۹:۳۴:۰۰
دو نکته

اول آنکه اگر آن روز آن تحریمها را نمی شدیم و مقاومت نمی کردیم امروز این جایگاه را نداشتیم. در دنیا عزت و قدرت ارزان بدست نمی آید چیزی که بارها آقای ظریف هم به آن اشاره کرده.
و دوم اینکه کاش مجال بود برای شما اثبات کنم عامل اصلی افزایش تحریمها مذاکره کنندگان نبودند بلکه نبود همصدایی در داخل در برابر زورگوها خصوصا پس از سال 88 بود که به بیگانگان کد داد و آن فشار را بر ما آورد و دراین دوره همین وحدت و حمایت داخلی بیشتر بود که وضع ما خیلی بهتر شد. (2793356) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۴:۴۸:۱۴
شما این ضررهایی که همین چیزهای بی ارزش به کشور زدن رو در نظر نمی گیری . (2788389) (alef-17)
 
فاطمی
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۹:۲۴:۵۵
بحث ما همین است برادر عزیز . همین مقاومت صبر و خون دل خوردن و بقول شما ضررها باعث شده اقتدار بیشتری کسب کرده و سطح ما در دنیا انقدر بالا بیاید. در این دنیا که چیزی که مفتی و بدون سختی بدست نمی آید. (2793334) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۵:۲۳:۵۰
این چیزی که الان در چنته داشتیم به چه قیمتی به دست آمد؟؟؟؟ (2788610) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۳۷:۰۱
دوست عزیز اگر می خواستیم مقاومت نکنیم و مدام از خود بپرسیم به چه قیمتی؟ نباید در برابر تجاوز رژیم بعث با حمایت مادی و معنوی کشورهای غربی و عربی هم مقاومت می کردیم و بالاتر از آن اصلا نباید انقلاب می کردیم. (2791623) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۰۳:۰۶:۳۰
(الف جان خیلی سعی کردم متن را درست بنویسم تا چاپ بشود اما بالاخره ما هم حرفی برای گفتن و مخصوصا در جواب آقای فاطمی داریم. لطفا چاپ کنید. با تشکر!)

طبق جدیدترین آماری که به تازگی در آمده (اگر اشتباه نکنم انجمن دانشمندان آمریکایی) ایران فقط برای نیروگاه بوشهر تا امسال 11 میلیارد دلار هزینه کرده. در کنار آن برای توسعه سایر برنامه های هسته ای و برنامه های مرتبط چیزی حدود 100 میلیارد دلار هزینه کرده. و در آخر اینکه ایران بابت فشارهای وارده بخاطر برنامه هسته ای در یک و نیم دهه گذشته نزدیک به هزار میلیارد دلار از نظر اقتصادی ضربه خورده! تازه لطف کرده اند و هزینه انسانی رو نگفتن. نه فقط شهدا بلکه آن خانواده هایی که در اثر تعطیلی بنگاههای اقتصادی و بیکاری از هم پاشیده شده اند. آن فسادی که در کشور بخاطر مشکلات اقتصادی و بدبختی های بدنبال آن ایجاد شده. وقتی به کل مسایل بصورت جامع نگاه میکنی واقعا سرت صوت میکشد!

همه اینها را گفتم تا بدانید آقای فاطمی اتفاقا همین آقایان روحانی و ظریف و دولت اصلاحات در آن زمان میدانستند چه بلایی دارد سر مملکت می آید و داشتند سعی میکردند تا دیر نشده جلوی آنرا بگیرند. اما کو گوش شنوا و میدانیم که در داخل نگذاشتند! بر خلاف ادعاهای خود آقای ظریف که بخاطر مقام خود و دلسوزی برای مردم و نظام نمی تواند همه چیز را واضح بگوید، اتفاقا اگر این تحریمها و هزینه ها برای کشور نبود ما حاضر نبودیم باز هم معامله ای با غرب انجام بدهیم. تفاوت آنزمان با الان همین هست! همان زمان هم میتوانستیم ده سال به آنها زمان بدهیم و فقط تحقیقات انجام بدهیم و آنها برای ما راکتور آب سبک پیشرفته می ساختند و بیشترین بسته ها و کمک های اقتصادی را به ما قبل از تحریم میدادند و ما امروز هم غنی سازی پیشرفته داشتیم و هم خیلی مسایل مان با دنیا حل شده بود و 15 سال جلوتر میبودیم! اما همه میدانیم که بخاطر رقابت های داخلی و بیرون کردن اصلاح طلبان از قدرت چه هزینه هایی به کشور وارد شد! مسئله هسته ای فقط یک روی سکه هست. روی دیگر آن مسایل و مشکلاتی که در داخل و در اوج آن در سال 88 شاهد آن بودیم!

همین الان هم همه میدانند که راهی جز مذاکره برای کشور باقی نمانده. همه میدانند که بدون اذن مقام معظم رهبری نه تنها توافقی امضا نمیشود بلکه اجازه مذاکره با آمریکا که تا دیروز حرام بود هم داده نمیشد! پس اگر میبینید که برخی هنوز دلواپس هستند بخاطر اینست که نگران برد سیاسی برای دولت روحانی هستند و نه منافع ملی! (2794398) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۲۱:۴۵:۵۸
اقای فاطمی محترم توجه داشته باشید که عملکرد دولت قبل منجر به تحریم های شدید شورای امنیت و... شد و الان اگر مذاکره کنندگان محترم بتوانند شرایط را به زمان انتهای دولت اقای خاتمی برسانند. همه چیز را باید با هم دید افزایش تعداد سانتریفوژها به چه قیمتی و از این افزایش چه منافعی به مردم رسیده ، اینکه قدرتهای جهانی حاضر به مذاکره شدند که تازه اگر بتوانیم تحریمها را بردارند. (2800466) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۰۹:۴۸:۲۷
و البته بخش اعظم اين مظلوميت به خاطر سورفتارهاي خودمان است ، از عدم دور انديشي در زمان نفت 140 دلاري تا بي ارزش خواندن قطعنامه هايي كه حالا براي لغو همان بايد اين همه هزينه كنيم .
بي سابقه ترين مفاسد اقتصادي تاريخ كشور هم بابت سواستفاده از همين شرايط تحريمي به وجود امد ، كاهش ارزش پول ملي به يك سوم و ميليون ها جوان بيكار هم ناشي از همين داستان بود .

بايد قبول كنيد كه بدون عذرخواهي بابت سكوت دربرابر آن ماجراها حق ابراز دلسوزي براي ملت را نداريد (2786897) (alef-17)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۵۷:۴۰
بزرگ ترین و بدترین دروغ همین است که مرتبا گفته میشود در مقابل دولت قبل سکوت میکرده اند..... همین سایت و بویژه حامی اصلی آن یعنی آقای توکلی یکی از سرسخت ترین منتقدان احمدی نژآد بوده است و بنده خودم بارها و بارها در پای خبرها و تحلیلهایی که این سایت علیه احمدی نژاد و سیاستهایش منتشر میکرد کامنت گذاشته ام کهاز شدت بعض احمدی نژاد از انصاف و عدالت خارج شده اید.... (2787768) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۴۹:۱۹
شما چنان از بغض و کینه حرف می زنید که واقعیت های مسلم را هم انکار نمی بینید. انگار ماجرای فاضل خداد که اعدام شد را اصلا به یاد نمی آورید. اختلاس چند ده میلیاردی شهردار وقت تهران که رسوایی بزرگی به بارآورد به خاطر مبارکتان نمی آید. انگار زمانی که ماجرای افتضاح آمیز شهرام ج که به ستاد انتخاباتی رئیس جمهور وقت، رئیس مجلس و بعضی مقامات دیگر رشوه داد بود اتفاق افتاد شما اصلا اخبار را پیگیری نمی کردید. داستان پتروپارس و قضایای رشوه نفتی کرسنت و استات اویل و ....بماند.
برادر حب و بغض بیجا مانع دیدن واقعیت ها و حقایق است. یکطرفه به قاضی رفتن مشکلی را حل نمی کند. (2791677) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۰۹:۴۸:۴۴
چرا با صراحت نمی گویند فوردو حق غنی سازی ندارد و شورای امنیت در قطعنامه جدید بعد از اینکه همه قطعنامه های سابق را لغو کرد بخشی از تحریمها را حفظ می کند. (2786898) (alef-17)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۱۷:۲۵
بله ! حق غنی سازی در فوردو را از ما گرفتند! زیرا دوستانتان پنهانی از چشم دنیا انرا ساختند و الان هم به محصول ان احتیاج نداریم . نیاز های صلح امیز ما به اورانیوم توسط نطنز براورده میشود. (2787568) (alef-17)
 
رها
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۰۸:۳۶:۲۷
دوست عزیز
طوری حرف می زنیذد که انگار یکی از مهندسان ارشد هسته ای کشور هستید (2794697) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۰۰:۰۹
دوست عزيز رابطه نزدیک با آمریکا حتی با دادن امتیاز فراوان به این کشور ابر قدرت مزایا بسیار فراوان دارد تا اینکه مثل دوستان دلواپس مملکت را به روس ها بفروشیم اصلا روسیه چه چیزی دارد ما این همه امتیاز به آن ها بدهیم خود این کشور در مقابل دو تا تحریم آمریکا اقتصادش فلج شد . اقتصاد این کشور متکی به درآمد های نفتی وگازیه هیچ صنعت درست و حسابی ندارند ولی نمی دانم این برادران دلواپس چرا این گونه ذوب در روسیه و شخص ولادمیر پوتین شده اند (2786939) (alef-17)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۵۴:۳۵
یعنی ما قرار است از مصر زمان مبارک و انورسادات هم به آمریکا نزدیک تر شویم ؟؟؟؟ اگر نمیدانید بدانید که در دنیا بعد از رژیم اشغالگر قدس فقط مصر بود که از کمکهای بلاعوض امریکا برخوردار بود البته کمتر از آن.... اخیرا و در تازه ترین ارزیابی های بین المللی اعلام شد که بدبخت ترین کشورهای جهان مصر است.....
نمیدانم این حرف شما از بی اطلاعی تان است یا از سر دلدادگی و عشق به امریکا ولی به هرصورت واقعیت های جهان پیرامون و عرصه بین املل بسیار با آن چه شما میگویید تفاوت دارد..... تمام کشورهایی که رشد و ثبات پایدار داشته اند قبل از داشتن رابطه با آمریکا متکی به توان و انرژی و ظرفیت های داخلی خود بوده اند هر چند رابطه خوب با آمریکا هم کمک کرده است ولی این رابطه صرفا جنبه حاشیه ای و کمکی داشته ونه جنبه مهم و حیاتی .... (2787753) (alef-17)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۰۸:۳۲
خیلی منصفانه و واقع بینانه بود. اگه اوباما تو کاخ سفید نبود الان داشتی تحلیلت رو جور دیگه ای مینوشتی. بهتره چشم هاتون رو باز کنید و ببینید که بین این همه کشور فقط چون دولت اوباما خواست این توافق شکل گرفت وگرنه تمام کشورهای دور و برتون به خونتون تشنه ان. (2786963) (alef-17)
 
فاطمه
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۱:۲۴:۱۵
شما الان اهل کدام کشوری? اگه ایرانی نیستی چرا نظر میدی؟ (2791312) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۵۷:۱۵
کشورهای دور و بر که می فرمایید تقریبا همشون مزدور آمریکا و اسرائیل تشریف دارند. مث آذربایجان و پاکستان و شیخ نشین ها و ... اگرم منظورت روسیه است(که احتمالا هست!) که نترس هیچ غلطی نمی تونه بکنه. اونکه شوروی بود هیچ کاری نتونست اینکه جای خود داره. (2791703) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۰۸:۳۴
دشمنان اصلی ایران اسلامی حکام عرب وصهینونیست جهانی است باشعار مرگ چیزی بجز تنفرحل نمیشود کاربدون حاشیه به شعور مردم هم احترام بذارید (2786964) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۱۰:۱۵
منصفانه یا غیر منصفانه وزیر خارجه محبوب ما در طرفی از میز نشسته است که در طرف مقابلش کشورهایی با مجموع چند ده هزار کلاهک اتمی آماده شلیک حضور دارند و از هر لحاظ (نظامی - اقتصادی - تعدادی - قدرت رسانه ای و ...) که حساب کنیم به هیچ وجه توازن قدرت بین دو سوی میز وجود ندارد .
به همین علت همین دستاوردی که ایشان مطرح می کنند و ان شاء ا... در چند ماه آینده نهایی می شود را هم بسیار با ارزش می دانیم . (2786972) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۱۰:۴۳
ما با شعار مرگ بر امریکا همه تحریم ها را لغو و ابر قدرتی جهانی خواهیم شد بشرطی که مسئولین اقتصادی و صنت دلسوز باشند که تجربه 36 ثابت کرده دلسوز جیب مبارک هستند نه جیب مردم و پیشرفت کشور (2786974) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۲۱:۴۰:۳۵
الان 37 سال است همین شعر را می دهید و دیده ایم که «قدرت جهانی» شده اید! (2789978) (alef-17)
 
حسین هاتفی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۱۲:۵۸
من کاری به چپ و راست ندارم. ولی وقتی در سایت طنین ایران خوندم که بعضی در استقبال از دکتر ظریف، به کیهان و اسرائیل تسلیت گفته بودند دلم شکست. آخه خوش انصاف ها!‌خیلی بی انصافیه که شریعتمداری و کوثری و زاکانی و توکلی و نادران و این تیپ آدمای دلسوز و امتحان داده رو میذارید کنار نتانیاهو و اسرائیل!!! (2786984) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۵:۵۶:۱۹
بنده با این فرمایش آقای هاتفی کاملا موافقم.هرچند که این آقای شریعتمداری وبرخی دیگر بودند که این رویه بسیارغلط و غیر اخلاقی را پایه گذاشتند و هرروز یکی از مدیران ومسئولان مملکت را به خیانت و وطن فروشی و.....همراهی با اسراییل متهم کردند.این رویه باید پایان یابد وبا مخالف فقط مثل یک مخالف وبراساس قواعد شرعی واخلاقی خودمان گفتگو کنیم. (2788780) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۲۰:۱۶:۱۳
لطفاً مواضع اين افراد را كنار هم نگذاريد!
شریعتمداری و کوثری و زاکانی و توکلی و نادران (2789774) (alef-17)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۱۴:۳۵
حرف حساب زده. (2786987) (alef-17)
 
ناصر
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۱۹:۱۳
بسیار عالی و منطقی تحلیل کردی. (2787008) (alef-17)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۲۲:۴۹
درود برشماو بر نقد ونظر عالمانه عاقلانه و آگاهانه ات
خدا به لطف خودت این سال را سال همدلی و همزبانی و پرهیز از جناح وجناح بازی کن و به کسانی که برای اسلام وایران وخون شهدا دراین مملکت صادقانه کارکرده قدرت وقوت عطا فرما (2787025) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۲۴:۲۹
مرگ بر آمریکا- مرگ بر ظلم و قلدری- زنده باد آزادی (2787031) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۲۵:۱۲
این نوشتار، عطر اعتدال حقیقی رو داره، نه دوستان؟ (2787036) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۲۱:۴۲:۴۷
خیلی آبکی است. (2789984) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۳۴:۳۲
شما برای یکبار هم شده این عینک بدبینی رو از چشت بیرون بیار، آمریکا بدنبال نابودی ما نیست (همانطور که دلسوز ما هم نیست) لطفاً بر اساس واقعیات تحلیل کنید نه بر اساس توهم. (2787079) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۳:۱۱:۳۰
اینترپرایز انستیتو : ما ریشه نژاد ایرانی را خواهیم خشکاند.

نئومحافظه کاران : یک ایرانی خوب یک ایرانی مرده است! (2791754) (alef-11)
 
رزاقی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۳۹:۱۲
مصفا جان باید به احمدی نژاد در گذشته و سردار نقدی در حال حاضر توصیه می کردید و توصیه کنید که شعارهای احساسی شان در باب نابود کردن کشورها برای هفتاد وپنج میلیون ایرانی چه تبعاتی دارد (2787100) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۵۳:۲۵
آقای نویسنده مطلب چراباکسی که قصد نابودی (؟!) شمارادارد مذاکره می کنید؟
اگرواقعیت رادوست ندارید باانکارش نمی توانید تغییرش بدهید. (2787174) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۱:۱۷:۳۶
آفرین!
تحت تاثیر قرار گرفتم. (2787266) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۱:۲۰:۵۷
ما نبايد همه تخم‌مرغ‌هايمان را در سبد غربي‌ها بگذاريم، چون آنها قابل اعتماد نيستند و تجربه نشان داده كه يكهو تخم مرغ هاي ما را بالا مي‌كشند. ما نبايد خيال پردازي كنيم و فانتزي داشته باشيم (البته راجع به شرايط اقتصادي بعد از تحريم ها!) و فكر كنيم همه چيز گل و بلبل مي شود. بايد با مديريت درست منابع و بدون توجه به غربي ها وضعيت اقتصادي‌مان را سر و سامان دهيم، اما اين وسط (كدام وسط دقيقاً‌؟!‌) بعضي‌ها هستند كه توافق مانع كسب و كارشان است و از تحريم ها نان مي خورند. آنها را نبايد جدي گرفت و بايد دايورتشان كرد به وجدانشان، بلكه بيدار شود! (البته حساب كاسبان تحريم از منتقدان دلسوز جداست.) (2787280) (alef-17)
 
حمیدرضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۱:۳۲:۰۵
احسنت بر این تفسیر خدایی (2787331) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۲۱:۴۴:۱۵
خدای ذهن شما با خدای ذهن بقیه متفاوت است. پس به آنها هم حق بدهید که بگویند: این تفسیر هیچ ربطی به خدا ندارد. (2789991) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۱:۳۴:۲۴
جدا از هیاهو و نمایش های رسانه ای قدرت های مجرم هسته ای و بعضا طرفداران داخلی آنها و از طرفی جنگ زرگری مخالفین نمایشی تفاهم (صهیونیسم و آل سعود) ، حقیقت مطلب همین است که نویسنده ی محترم نوشته اند. (2787343) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۱:۵۶:۱۲
(آری، ما هرگز نباید فراموش کنیم که علی‌رغم اقتدار، مظلومانه در حالِ مذاکره با ظالمانِ عالم هستیم)افراد غیر مثتدرند که مظلوم واقع می شوند استاد. (2787452) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۲:۳۵:۱۰
آنچه مهم است شناسایی مصالح ملت و کشور و حرکت در جهت آنست. اینکه طرف مقابل کیست و اگر میتوانست چه کار میکرد و آنها دوست کی و دشمن کی هستند ، مهم نیست. روزی که مصالح کشور و ملت بود حضرت امام با صدام هم صلح کرد. (2787654) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۳:۱۵:۵۳
نميدانم چرا بعضيها دوست دارند با بقيه بجنگند؟
مگر جنگ چيز خوبي است؟
8 سال شما سركار بوديد چرا نجنگيديد؟
مگر شما كاسب تحريميد كه نگرانيد؟؟؟؟؟ (2787839) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۳:۵۱:۵۱
مدیریت رهبر فرزانه ی انقلاب اطمینان بخش است.
---
در مذاکرات دو جانبه و مشترک میان کشورها در باره ی مسائل راهبردی سرنوشت ساز غالبا در جزئیات ، با ملاحظه ی منطقی تاثیرهای ناخواسته ای که احتمالا از برداشتهای غیر واقعی در درون و بیرون از رو شدن این جزئیات پیش می آید و با سوء تفسیر بر روابط گوناگون کشور با دیگران از خودی و بیگانه سایه می افکند ، امکان دارد برخی از این جزئیات بنفع ثبات همه جانبه ی مناسبات درونی و بیرونی محرمانه می بمانند.
البته دولتهای مردمی که اعتماد سازی لازم را با مردم خویش در اکثر مناسبات داشته اند و مردم با دید اطمینان به رفتارهای دولت خود می نگرند ، علیرغم طوفانهای مصنوعی که امکان دارد از جانب رقبا و ناراضیان بیرونی و درونی دولتها ، نسبت به جزئیاتی که محرمانه می مانند بر انگیخته شوند ، گامهای استوار خود را در این گونه مذاکرات تا رسیدن به نتیجه ی مطلوب به پیش می برند و غالبا چنین طوفانهای مصنوعی را بی هیچگونه زیان پشت سر می گذارند.
در مذاکرات راهبردی و سرنوشت ساز برنامه ی هسته ای ج.ا.ا با کشورهای 1+5 که سکان دار اصلی آن همیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و با تلاش صادقانه ی تیم مذاکره کننده ایرانی پیش می رفته است امید می رود با شناختی که مردم وفادار به نظام ومیهن از حکمت و درایت و مدیرت کار آزموده ی رهبر و از صداقت تیم خود دارند ، تاثیر تفسیرهای غیر واقعی و سوء برداشتهای رقبا و ناراضیان و دشمنان از نتیجه ی این مذاکرات زیانی نداشته باشد ، و مذاکرات هسته ای ج.ا.ا تا پایان با یاری خداوند مهربان منافع نظام اسلامی و کشور و مردم شریف و غیور و صبور ایران را تامین و تضمین نماید.«... ومن يتوكّل على الله فهو حسبه إنّ الله بالغ أمره قد جعل الله لكلّ شيْء قدرا ». (2788062) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۴:۲۲:۴۸
آیا آمریکا وغرب با پاکستان و هند که مملو از سلاح اتمی هستند یک جلسه گذاشت تا نگرانی جهان برطرف شود
دوستان والله این ها به خاطر انرژی هسته ای نیست این ها به خاطر استقلال ایران است که وابسته نیست واینها می ترسند ایران در علوم مختلف همینطور پا به پای ابر قدرت ها بیاید آن وقت ابر قدرت بودن معناش فرق میکند.
دنیا یی که داخلش حق وتو باشه یعنی جنگل و ایران قدرت این را داشت تمام ظالمان جهان را روبه روی خود بنشاند این خود قدرت بود.
اما انتقادم این بود که مظلومین جهان از ما انتظار بیشتری دارند هرچند خودمان بی مشکل نیستیم ولی آمریکا با رسانه های قدرتمند خود وانمود می کند ایران را که مظهر ظلم ستیزی در عالم است سر جایش نشاندیم شما دیگر خفه شید. هدف آمریکا استعمار واستحمار وغارت منابع با ایجاد رعب و وحشت در مردم سرزمینها ست. (2788244) (alef-17)
 
محمدعلی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۴:۴۴:۳۶
نویسنده مقاله منطقی را بکار میبرد که دارای اشکالات زیر است :
1- از یک داستان فلسفی (فارغ از درستی یا عدم صحت آن) میخواهند یک نتیجه ای بگیرند «وآن اینکه " آمریکا دروغگو است"! درست مثل اینکه بخواهیم از یک فرضِ درست(اگر قبول کنیم که درست است و با اغماض) میخواهند یک قضیۀ ای که غلط است را اثبات کنند! زیرا :
اول : دروغگو بدنِ آمریکا ؛ وقتی هنوز هیچ شواهدی یا مدارکی قابل استناد وجود ندارد که محکمه پسند باشد؛ غلط است!
دوم : به فرض محال که دروغگو بودن آمریکا ؛ درست باشد، آیا الان زمانِ مناسبی برای اذعان آن است؟ زیرا آمریکا از دیدگاه دیپلماتیک در جامعه جهانی حکم کدخدا یا پادشاه را ندارد؛ در حالیکه نویسنده ، خود بر ادعایی غلط صحّه میگذارد که "آمریکا کدخداست!" و اعتراف به اینکه "خودش روستایی است!" و این غلطی بزرگ محسوب است!
سوم : دروغگو بودن آمریکا هیچ ربطی به موضوع مذاکرات ما با جامعه بین المللی ندارد. آمریکا در این بین تنها یک عضو از اعضای 5+1 است و نه همه جامعه جهانی!

میتوانم به دلایل بالا حداقل 3 دلیل دیگر اضافه کنم اما موجب طولانی شدنِ مطلب میگردد. میدانیم که اصلی وجود دارد "کم گوی و گزیده گوی"
2- بنظر میرسد شرایط فعلی کشور عزیزمان هنوز برای بعضی ؛ بهانه ای برای سفسطه و بازی با کلمات است! نمیتوانیم منکر تاثیر تحریم ها بر وضعیت اقتصادی شویم جاییکه همه آحاد ملت بر لزوم همدلی تاکید دارند- جاییکه مسئولین بر اقتصادی مانند اقتصادِ جنگ یا اقتصاد همراه با مقاومت در برابر تحریم اصرار دارند- جاییکه مقامات عالی رتبه قوای سه گانه بر خطراتِ ناشی از شرایط منطقه ای اشاره های واضح میکنند- جاییکه همه نشانه ها حاکی از وخامتِ اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور عزیزمان است؛ آیا مجالی برای قمار بر روی حقوق جامعه اسلامی مان است؟ (2788366) (alef-17)
 
محمّد
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۸:۲۰:۱۶
منظورتون رو فهمیدم امّا متن زائدات بسیار داشت، لزومی برای نوشتن به سبک «بلاگ» وجود نداره. (2789346) (alef-17)
 
خاکی
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۹:۰۵:۴۸
سلام نویسنده محترم خوشتان می آید ژست انصاف وبی طرفی و شق سوم شدن بگیرید و مثل همیشه تاریخ جزء معتزله سیاسی شوید مگر منتقدین جدی غیر از سخنان حق شما چه چیز اضافه می گویند که شمابرای خوش آمد دل حامیان بی دقت دولت یک نسبت غیر واقعی به منتقدین هم دادید (2789521) (alef-17)
 
هومن
۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۲۳:۰۴:۳۳
نویسنده میخواهد به نحوی تلقین کند که آمریکا کدخدایِ دنیاست و خودش هم بطور تلویحی چذیرفته است! (2790250) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۰۹:۰۵
فقط در چارچوب منافع ملى و با تدبير و بدون شعار بايد كار را پيش برد حالا كدخداى خلت يا پوشيده (2791499) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۲:۱۸:۴۳
این که این توافق به سود ماست یا ضرر ما کاملا به خودمان وابسته است. نباید فکر کنیم با رفع تحریم همه مشکلات حل می شود. مااگر میخواهیم در دنیا سری در سرها داشته باشیم طوری که کسی نتواند تحریممان کند باید در تکنولوژی پیشرفت کنیم خودمان (2791544) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۸:۱۸:۱۴
مرگ بر امریکا سر میدهید و ادعای لخت بودن کدخدا را دارید اما خودتان هم میدانید واقعیت چیز دیگری است و این اقتدار علمی فناوری آنها با این صحبتها زیرسوال نمیرود! (2793082) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۰۷:۱۷:۰۷
ای کاش آنچه برای رسیدن باین سطح ازدست دادیم رو به آنچه ازدست خواهیم داد ترجیح میدادیم.بهرحال مخارج مابرای رسیدن باین سطح سنگین بود.کاش آیندگان نگویند ما شل دادیم. (2794497) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۰۹:۳۳:۲۵
ابتدای این نوشته تاکید شده که به دنبال این موضوع و آن چیز نیست تا آخرش که بخوانی نمیفهمی اصلا چه می خواهد بگوید این امیر علی . امیرعلی اگر خودت فهمیدی چه گفتی برای ماهم توضیح بده ! (2794928) (alef-11)
 
گودرز
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۳:۲۴:۱۳
عجب (2795901) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.